FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Cestitam!!! Nego, morali bi znati kako se pise "Bata Nidza zvani Djole"
Znam tipa koji se kladio da ce pojesti sto cevapcica uz litar piva. Opklada 100 DM (ondasnjih). Nije bio gojazana, naprotiv. Pojeo je 98, ali kako je prije opklade popio 2-3 piva, nije mogao da izdrzi - morao je da izadjena pisanje. Ipak, nije izgubio opkladu, ali je nije ni dobio. Nasli su se da taj sto se kladio s njim plati samo cevapcice i pivo
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Svaki iole ozbiljan drug ima dvojnika ili trojnika ,i to ne u svojem gradu
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.08.14 9:09
Četni evidentičar (citat):
Svaka čast. To bi bilo i za Guinnessovu knjigu. A lacoš kaže meni da mogu pojesti... Ne, ne, ipak ne mogu da se usporedim.
Prijatelju ipak si ti jači .68 čevapa,to je 7 porcija,jedna porcija 4KM=28 KM=14€. Koliko me sječanje služi ti si pojeo skoro duplo
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.08.14 17:55
lacoš (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Ma koja Amerika Perice, vidi tu guzu
Zaslužuje to, da se ponovo osvježi i da se oči odmore. Da, to je prava domačica. Tipa je ona Yugo 55 Koral i bolja je od svakog Kadilaka. I ajde drugovi, da malo promenimo temu, čini mi se, da je danas dosta toga in memoriam kazano. Pa neka stavi neko - nešto tako lepo -još kakvo sličnu sliku.
_________________ Audaces fortuna iuvat
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.08.14 18:22
Slazemo se! Evo i sa 14. limske regate od prosle godine. tradicionalna medjunarodna manifestacija, sa zabavnim i kulturnim sadrzajima.
PS. Moderator moze i da izbrise post, ako smatra da je neprikladan, ili da ga premjesti u "in memoriam"
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.08.14 20:48
Gdje se održava ta limska regata?. Možda je međunarodna ali nekako mi je više parada bez žena. Gde li su žene? Inače klima izgleda ugodna.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.08.14 23:39
Gdje se održava ta limska regata?. Možda je međunarodna ali nekako mi je više parada bez žena. Gde li su žene? Inače klima izgleda ugodna.
Cam nije bila u mojim rukama za taj dogadjaj (razumljivo, ne ide volan (ili kamera) i pivo, ali bilo ih je oko 25%.
Limska regata je trodnevna manifestacija, zapoceta na inicijativu entuziasta iz Srbije, a obuhvata spustanje niz rijeku Lim, od izvora (u Plavu), prespava se u kampu u Beranama, pa se nastavi do kampa u blizini Bijelog Polja (i mog sela) i treceg dana se zavrsava u Prijepolju.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.08.14 3:00
East&West (citat):
Pa dobro, gde si bata Đole? Neke se informacije očekuju.
I što se prijatelju ne javljaš tamo u temi o vašarima. Bolje da mi tamo nešto pametno kažemo i dogovorimo susret za 3. septembra.
Valjalo bi da se vidimo, popijemo po neku, nisam baš u najboljoj formi, što kažu "Ako sam na dijeti, smem pogledati jelovnik ( i pićovnik ) "
Jao, Bato, neznam šta da kažem, hteo bi da stavim neku šalu, ali ne ide, hteo bi da napišem nešto ozbiljno ali ne ide. Ali sada barem znam, ako ču da ti pravim roštilj, nabaviču nekih 100 čevapa, tek tolko, da malo pomeziš.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.08.14 3:05
Nego da vas pitam kakvi su to cevapi kada ih pojedete 60 komada. To neki pirotski cevap ili sta? Daj da vidim nekoga ko ce da pojede 60 bugarskih cevapa. Bato od dva komada pun stomak, a jos kada ih izmesaju sa ovcetinom....
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.08.14 3:34
E... druže Beograd, E&W je bio u trpezariji, sve što je ostalo, moralo se pojesti. Da mu je ostala kondicija iz JNA, on bi smazao i 100.
Inače kod nas se u trgovinama pakuju čevapi po 20 komada = pola kile. Kako je bilo tamo pojma nemam, čevap može biti od-do...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.08.14 3:42
Neki dan sam negdje procitao na NETu da je tajna kvaliteta pirotskih CEVAPCICA u tome sto se prave od mesa. Oni tvrde da je 'cevap' jedno, a 'cevapcic' ono sto svi volimo 'u pola somuna s lukom' - sasvim drugo
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.08.14 11:31
PORUCNIK (citat):
Cam nije bila u mojim rukama za taj dogadjaj (razumljivo, ne ide volan (ili kamera) i pivo, ali bilo ih je oko 25%.
Limska regata je trodnevna manifestacija, zapoceta na inicijativu entuziasta iz Srbije, a obuhvata spustanje niz rijeku Lim, od izvora (u Plavu), prespava se u kampu u Beranama, pa se nastavi do kampa u blizini Bijelog Polja (i mog sela) i treceg dana se zavrsava u Prijepolju.
Čuje se zanimljivo.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.08.14 11:33
Pero™ (citat):
E... druže Beograd, E&W je bio u trpezariji, sve što je ostalo, moralo se pojesti. Da mu je ostala kondicija iz JNA, on bi smazao i 100.
Inače kod nas se u trgovinama pakuju čevapi po 20 komada = pola kile. Kako je bilo tamo pojma nemam, čevap može biti od-do...
Pero, pa ne misliš valjda da je to bio East & West. Ima on dvojnika.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.08.14 11:37
Pero, pa ne misliš valjda da je to bio East & West. Ima on dvojnika.
Četni, da je to bio orginal E&W, sad bi pisalo u Avazu da je u Sarajevu nestalo čevapa
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 30.08.14 10:26
Francuz Fransoa Monen je novi svjetski rekorder u otvaranju pivskih boca.Za 24 minute i 37 sekundi otvorio je 2000 flaša piva.Takmičenje je održano u Britanskom ljetovalištu Brajton na plaži.Sa ovim rezultatom je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.Po zanimanju je barmen.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 30.08.14 16:44
semsudin (citat):
Francuz Fransoa Monen je novi svjetski rekorder u otvaranju pivskih boca.Za 24 minute i 37 sekundi otvorio je 2000 flaša piva.Takmičenje je održano u Britanskom ljetovalištu Brajton na plaži.Sa ovim rezultatom je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.Po zanimanju je barmen.
Koristan momak
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 30.08.14 19:32
Onaj tko je bio u JNA u Štipu 1984 vjerojatno će se sjetiti u kantini je jedan prodavać nožem otvaro boce piva i to mujevitom brzinom!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 30.08.14 21:09
Gringo (citat):
Onaj tko je bio u JNA u Štipu 1984 vjerojatno će se sjetiti u kantini je jedan prodavać nožem otvaro boce piva i to mujevitom brzinom!!!
Znam da si ti vise za gemist, ali svaki ljubitelj piva zna nekoliko nacina za otvaranjee istih.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 30.08.14 21:16
PORUCNIK (citat):
Gringo (citat):
Znam da si ti vise za gemist, ali svaki ljubitelj piva zna nekoliko nacina za otvaranjee istih.
Zanimljiva je bila brzina kojom je otvarao!!! A ja sam ti tu i tamo za deci vina, može i bijelo i crno inače ne pijem, ak misliš kao Zagorec, naravno gemišt br 1 mada se previše pije pivo nekako je to hit izgleda svugdje oko nas, pivo nisam popio odavno još za vrijeme rata negdje 92 zadnju!! A otvoriti naravno ima načina s čime god želiš!! a pa otvarača nikad nismo ni imali!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 30.08.14 21:21
Gringo (citat):
Zanimljiva je bila brzina kojom je otvarao!!! A ja sam ti tu i tamo za deci vina, može i bijelo i crno inače ne pijem, ak misliš kao Zagorec, naravno gemišt br 1 mada se previše pije pivo nekako je to hit izgleda svugdje oko nas, pivo nisam popio odavno još za vrijeme rata negdje 92 zadnju!! A otvoriti naravno ima načina s čime god želiš!! a pa otvarača nikad nismo ni imali!!!!
Moze i na: "Svezame, otvori se" [You must be registered and logged in to see this link.]
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8058 ČLAN OD: : 2011-01-25
Sad možeš registrirati partnericu....slobodno....samo nemoj puručnika!!!!
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 06.09.14 17:52
Gringo (citat):
Sad možeš registrirati partnericu....slobodno....samo nemoj puručnika!!!!
Moze i to. Samo treba uvjerenje o drzavljanstvu.
O, da. I od mene kravate.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 06.09.14 18:05
pera84 (citat):
Moze i to. Samo treba uvjerenje o drzavljanstvu.
I to bilo koje, stoga - Navali narode!
Strani državljani koji žele sklopiti životno partnerstvo u Hrvatskoj morati će dokazati da su slobodnog bračnog tj. osobnog stanja te priložiti dokaz o državljanstvu.
06.01.2014. | PIŠE: Oslobođenje PORTAL Preminuo čika Mišo, posljednji ulični čistač cipela i legenda Sarajeva
Legendarni čistač cipela čika Mišo preminuo je danas u Sarajevu. Jedan od najpoznatijih simbola Sarajeva, pravog imena Husein Hasani šest punih decenija radio je kao čistač cipela.
0 inShare [You must be registered and logged in to see this image.] Foto: S. GUBELIĆ Prvo je bio smješten ispred stare duhanjare na Marijin Dvoru, a prije dvadesetak godina preselio se u Titovu ulicu.
Svako jutro u pola 10 dolazio je na radno mjesto, bez obzira na vremenske uvjete, a bio je omiljen među stanovnicima Sarajeva, i predstavljao je i turističku atrakciju glavnog grada BiH. Bio je posljednji i jedini ulični čistač cipela u Sarajevu, ali i šire.
Kao petnaestogodišnjak došao je u Sarajevo sa majkom i ocem, koji su pored njega imali još osmero djece. Bio je ljubitelj boksa pa ga je počeo trenirati u jednoj baraci na Marindvoru. Nakon toga, zanat čistača cipela preuzeo je od oca kada je imao 21. godinu.
2009. godine dobio posebno priznanje Grada Sarajeva, čime je zaslužio i stan koji mu je obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo. Njegov lik se pojavljuje u brojnim dokumentarcima i pričama.
Čika Mišo je uvijek isticao kako je u životu najvažnije ne ukaljati obraz i biti pošten do kraja života.
Rođen je 22. decembra 1931. na Kosovu. Više detalja o sahrani biće poznato naknadno.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 08.09.14 12:07
Vozim ti se ja, kad me iznenadila žirafa. A i ona se iznenadila.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 08.09.14 13:23
Ide žirafa u pravom smjeru, znak je za vozače. Na cesti treba uvjek biti pažljiv. Evo reči ču sasvim istiniti događaj, koji se desio poznatome ljubljanskom zdravniku, skoro na istom mestu kao i meni ali mnogo prije.
Taj doktor bio je strastan ronilac (skoro ko i vojnik graničar). Tako su se jednog dana sa suprugom vračali iz ronjena na taljanskom primorju, gdje su bili zajedno sa prijatelji, a oni su bili sa drugim autom. Skoknuli su još na safari. Doktor je vozio prvi, pa kad jih je iznenadila žirafa, koja je bila ljuta, pa mu je skoknula na haubu i oštetila mu auto. Žena ko žena, mnogo ga izdrkavala, da se to nebi desilo, da se pridržavao znakova.
Otišli su na kavo sa prijateljima, da se smire i ta ga nije prestala maltretirati i nabacivati mu, kako se neče više voziti sa njime. Pa mu je dopizdilo i dignio se iza stola, sav iznerviran zaboravio je na stolu novčanik sa dokumentima i naočale, te sam sjeo u auto, da se vrati u Ljubljanu, bez žene, koja ga mnogo vređala.
Kako je imao jaku dioptriju, a zaboravio je naočale, nie mogao dugo da vozi, a da se vrati u gostionu po naočale i suprugu bilo mu je izpod časti. Pa se sjeti na svoju ronilačku masku sa staklom od dioptrije, koju je imao u prtljažniku i stavio je na glavu. E tako je bilo bolje i lepo se smirio.
E, kad su iza Verone zaustavili ga karabineri. Bili su iznenđeni kako vozi sa ronilačkom maskom, a još je imao auto oštečen. Bio je bez dokumenta i jadnik nije znao taljanski, da jim lepo sve objasni, pa kad su mu pokazivali na oštečen auto, reako jim je girafa, girafa.
Karabineri, ko karabineri, zatvorili ga i smestili u psihatričkoj bolnici. Trajalo je nekoliko dana, da su preko ambasade ustanovili, da je to poznati doktor i šta mu se u stvari deslilo.
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.09.14 18:45
Četni, da li je to tvoj telefon ili si samo našao sliku. Pitam zato što imam isti takav KOJI RADI i čak ZVONI, i ako su odavno digitalizovali telefonske signale.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.09.14 18:52
013gonzo (citat):
Četni, da li je to tvoj telefon ili si samo našao sliku. Pitam zato što imam isti takav KOJI RADI i čak ZVONI, i ako su odavno digitalizovali telefonske signale.
Taj iz slike nije moj ali imam nešto slično i ja negdje spremljeno i isto bi trebao raditi. Reci, dali pomaže, kad okreniš nulo i linija je bolja?
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.09.14 18:56
Naravno da pomaže HE HE HE HE
To je pomagalo dok su bili releji koji su uspostavljali veze i okretanje nule je prouzrokovalo najveći broj prekidanja koji su omogućavali da se relej koji ne zaklapa dobro bolje uhvati.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.09.14 22:51
Sečam se onih telefona. Iako koliko znam ovde pulsno zvanje više ne radi. Možda bi prijem i radio, šta ja znam.....
Inače naš prvi telefon je bio ovakav, samo sive boje. Imali smo ga od kad ja pamtim, kasnije smo prešli na bezžičnu slušalicu.