FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.02.14 18:46
SveJug (citat):
I ovog nazvati biznismen?
Kod nas je pojam za većeg biznismena,što veću pizdariju napravi kad ga hoće u zatvor,on zaprijeti da će otpustiti radnike i zakon se povuče......ma,na hlađenje s takvima,par godina ćorke jako promjeni ljude,pa još kazna za porezni prekršaj jer su svi "unutra"pa da vidiš mira....
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 22:01
Četni evidentičar (citat):
Impozantno.
Gdje je ovo?
U Zagrebu su jednome srušili ovakve tornjiće jer nagrđuje gradsku okolinu.
Za van grada možda i može, ali je meni ovo kičeraj i neukus.
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 22:10
Max Blitz (citat):
Impozantno.
Gdje je ovo?
U Zagrebu su jednome srušili ovakve tornjiće jer nagrđuje gradsku okolinu.
Za van grada možda i može, ali je meni ovo kičeraj i neukus.
Max Blitz, pa ja se malo, ono zezam. Nema tu nikakve impozantnosti. Odnosno ima, u bezukusu. Nit neznam gdje je to. Danas mi je drug mailom slao neke slike, naslovio jih "Novosti iz balkana", pa sam stavio jedno. Evo još jedne. Ta je elegantnija.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 22:16
Max Blitz, pa ja se malo, ono zezam. Nema tu nikakve impozantnosti. Odnosno ima, u bezukusu. Nit neznam gdje je to. Danas mi je drug mailom slao neke slike, naslovio jih "Novosti iz balkana", pa sam stavio jedno. Evo još jedne. Ta je elegantnija.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 22:21
Max Blitz (citat):
O, pa ima toga još...
Nemoj više, dosta sam se smijao danas i može neko pogrešno shvatiti, kako se intersiramo za kupovinu.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 23:12
Max Blitz (citat):
Meni ipak više se dopada klasika. Kao na primer ta. Pa i mora mi se. Dosta sam truda uložio.
Vlastoručno djelo? Nacrti?
Imaš veliku obitelj onda.
Režije?
Cijeli život živim u stanovima u gradu, pa mi je nezamisliv život u kući i puno manjoj od ove. Ne kažem da je loše, nego ne znam za to.
Kuča je bila stara 40 godina. Pa sam je kroz renovirao, u stvari srušio do prve plate i sve po novom. Ne, nisam radio sam, morao sam majstore unajmiti za sve. Nove elektro inštalacije, vodovod... Sam sam napravio skicu po kojoj se je napravio nacrt.
Obitelj mi je od 4 člana - žena dvoje dece i ja. Pa naravno i dvoje Nemačkih boksera.
Režija odnosno troškovi. Ne pitaj boli glava.
Dok si mlad dobro je u kuči, ali onda kad si stariji bolje je stan.
A ovo sam postavljao prošle godine iza kuče. Sad je več gotovo samo nisam još uslikao. I ne pitaj me molim te čemu sam još ovo postavio. Bolje da sam negdje priuštio si dobar odmor.
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 23:15
Ajde ne kukaj imaće zetovi ili snajke što rasprodavat
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 23:18
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 23:38
purger (citat):
Ajde ne kukaj imaće zetovi ili snajke što rasprodavat
Koliko mi puta dođe, da ja sve to prodam pa krenem negdje na jug ala Zanzibar. Pošto mi se ova situacija u zemlji ni malo ne sviđa. Ali je problem, da neču dobiti ni pola toga koliko sam uložio, pa i maltene od rođenja živim u ovoj kuči.
Ali kad mi dopizdi sve...
E sad, trebao bi onda prodati još i ovo koje je izgrađeno 1859 godine i u vlastništvu je moje porodice 112 godina od kad je kupio moj pra pra deda. (evo ne mogu da naložim fotke, več mi je onako mrsko stavljat jih na server pa onda .... Zar nije moguše, da bi se stavile direkt?)
Svaka stvar je na prodaju za pravu lovu. Pa se nadam, ako če se prodavati, da ču ja sve to prodati, a ne neko drugi.
Ajme, samo da me neče navuči, da još ovo restavriram. Neče, neče. Več je dosta što izdržujem, kosim... A i nemam više čime.
_________________ Audaces fortuna iuvat
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 23:44
Nemojte samo o kućama, to se nikada ne završava, kao ona katedrala u Barseloni.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.02.14 23:57
Stazio (citat):
Nemojte samo o kućama, to se nikada ne završava, kao ona katedrala u Barseloni.
Upravo si. Samo zapitao se ja kome celi život nešto u 3PM gradim i nikad nije ništa završeno.
Neče više tako. Sad če samo još u tom pravcu. Ako ne baš Zanzibar moglo bi i negde u CG primorje hvatat lad.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 0:03
Welcome!
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 0:07
Max Blitz (citat):
Ovo mi je već simpatično, kuća u Kaliforniji, earthbag tehnika...
Meni ipak više se dopada klasika. Kao na primer ta. Pa i mora mi se. Dosta sam truda uložio.
Zaista impresivno,krov je remek djelo,potroseno mnogo para samo za krov.Ako nije tajna gdje je kuca,negdje u ex yu ili inostranstvo?Jesi li stavio oluke/Kako si rijesio problem atmosferskih padavina?
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 0:20
milutins (citat):
Zaista impresivno,krov je remek djelo,potroseno mnogo para samo za krov.Ako nije tajna gdje je kuca,negdje u ex yu ili inostranstvo?Jesi li stavio oluke/Kako si rijesio problem atmosferskih padavina?
Krov je od crepa Creaton iz Nemačke . Nije ispao krov sasvim po mojoj skici i po nacrtu arhitekte, jer je majstor mnogo se bunio kako može sve papir da prenese a u stvarnosti je drugčije. Pa sam onda prihvatio ovo rešenje.
Kuča je u Sloveniji u jednom malom gradu pokraj Hrvatske.
Oluke ne znam šta su tačno? Mora da je to žljeb za odvodnavanje vode? Mislim da se na sliki vidi da sam jih stavio i od bakra iz Bora su. Tako da se sva metorska voda preko žleba isteka u kanalizacijo. A iza kuče stavio sam i kanalete, pa ispred jedan jašak, tako da nemam nikakvih problema time.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 0:39
Nije nikakvo cudo sto se majstor bunio,krov je zaista izazovan za uraditi,ima mnogo lomova,jako je strm,komplikovana krovna konstrukcija.Koje je drvo? I sama krovna pokrivka je nocna mora za majstora,mnogo sjecenja,strmo,"ubio"si ga sa ovim prozorima na drugom katu.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 0:55
milutins (citat):
Nije nikakvo cudo sto se majstor bunio,krov je zaista izazovan za uraditi,ima mnogo lomova,jako je strm,komplikovana krovna konstrukcija.Koje je drvo? I sama krovna pokrivka je nocna mora za majstora,mnogo sjecenja,strmo,"ubio"si ga sa ovim prozorima na drugom katu.
Da, baš zbog tih lomova bilo je problema, kako sam ja inzistirao, da mora biti i onaj donji krovčič ispeljan i lomljen sve celokupno bez razstojanja. Ali nije išlo. Drvo nosilne konstrukcije - cimpra je iz kestenja, vanjski stabri so iz hrasta, a opaž ono šta se obija je iz smreke.
Da bilo je dosta sječenja krovnog crepa. A strmina od zadnje strane još je veča, jer tamo su prozori izrađeni na način da su otvoreni bez nadkriča krova - oni sami ulaze u krov.
tomerc Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 227 ČLAN OD: : 2014-01-09
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 10:36
milutins (citat):
Da, baš zbog tih lomova bilo je problema, kako sam ja inzistirao, da mora biti i onaj donji krovčič ispeljan i lomljen sve celokupno bez razstojanja. Ali nije išlo. Drvo nosilne konstrukcije - cimpra je iz kestenja, vanjski stabri so iz hrasta, a opaž ono šta se obija je iz smreke.
Da bilo je dosta sječenja krovnog crepa. A strmina od zadnje strane još je veča, jer tamo su prozori izrađeni na način da su otvoreni bez nadkriča krova - oni sami ulaze u krov.
Znas za onaj vic: Sin zavrsio razred sa svim peticama i pita ga otac: "Sine sta ces da ti tata kupi?" Kaze sin ocu: "Tata kupi mi mobilni hightechquad band sa bluetooth-om.Da ima memoriju 42 gb i integrisanom karticom, kamerom 15 mega pixela, sa mogucnoscu dowloadovanja mp3,pdf,utility i java aplikacija! Da ima ovaj najnoviji operativni sistem. Da ima 3D ekran koji prati pokrete ocima i automatsko prepoznavanje lica. Da moze da se poveze i skida najnovije aplikacije iz stora i....." Gleda ga otac pa odgovara:"Jeli, sto se ti,sine,ne bi drogirao kao sva ostala normalna deca?!"
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 11:17
Svaka stvar je na prodaju za pravu lovu. Pa se nadam, ako če se prodavati, da ču ja sve to prodati, a ne neko drugi. [You must be registered and logged in to see this image.]
Znaš li koje su najjeftinije kuće na tržištu?
tomerc Razvodnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 12:17
dojran (citat):
Svaka stvar je na prodaju za pravu lovu. Pa se nadam, ako če se prodavati, da ču ja sve to prodati, a ne neko drugi. [You must be registered and logged in to see this image.]
Ne znam, ali si me podsjetio na vic:
Dosao Ciga iz inostranstva i kupio plac pored Doktora. I napravi on kucu istu kao kod doktora. Doktor stavi ogradu oko kuce, Ciga stavi istu takvu. Doktor stavi fasadu, Ciga stavi istu takvu. Kako Doktor sta napravi, Ciga napravi potpuno isto. I posle nekoliko godina oce doktor da proda kucu i pita Cigu: "Jel' Cigo koliko kosta ova moja kuca? Kaze Ciga:"Pa bre 250.000 evra" Kaze doktor: "A koliko vredi tvoja cigo?" Kaze Ciga:" 500.000 evra" Doktor sav zbunjen: "A zasto tvoja 500.000 a moja 250.000 kad su potpuno iste?" Kaze ciga: "Pa ja zivim pored doktora a ti pored cige!"
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 12:29
dojran (citat):
Možda one koje su jako skupe?
Pa su jeftine samo onda ako se puno plate.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 12:35
tomerc (citat):
Znas za onaj vic: Sin zavrsio razred sa svim peticama i pita ga otac: "Sine sta ces da ti tata kupi?" Kaze sin ocu: "Tata kupi mi mobilni hightechquad band sa bluetooth-om.Da ima memoriju 42 gb i integrisanom karticom, kamerom 15 mega pixela, sa mogucnoscu dowloadovanja mp3,pdf,utility i java aplikacija! Da ima ovaj najnoviji operativni sistem. Da ima 3D ekran koji prati pokrete ocima i automatsko prepoznavanje lica. Da moze da se poveze i skida najnovije aplikacije iz stora i....." Gleda ga otac pa odgovara:"Jeli, sto se ti,sine,ne bi drogirao kao sva ostala normalna deca?!"
Nije to vic, to je živa istina. Ne valja deci ništa kupovati i graditi, ni ostavljati.
Neka se sami snađu.
Kad se jim več nešto ostavlja, neka budo to samo dugovi, da če te se dugo, dugo sječati i pominjati, kad če te psovati.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 12:42
tomerc (citat):
dojran (citat):
Ne znam, ali si me podsjetio na vic:
Dosao Ciga iz inostranstva i kupio plac pored Doktora. I napravi on kucu istu kao kod doktora. Doktor stavi ogradu oko kuce, Ciga stavi istu takvu. Doktor stavi fasadu, Ciga stavi istu takvu. Kako Doktor sta napravi, Ciga napravi potpuno isto. I posle nekoliko godina oce doktor da proda kucu i pita Cigu: "Jel' Cigo koliko kosta ova moja kuca? Kaze Ciga:"Pa bre 250.000 evra" Kaze doktor: "A koliko vredi tvoja cigo?" Kaze Ciga:" 500.000 evra" Doktor sav zbunjen: "A zasto tvoja 500.000 a moja 250.000 kad su potpuno iste?" Kaze ciga: "Pa ja zivim pored doktora a ti pored cige!"
Evo, opet nije vic nego živa istina.
Tako se na tržištu od uvjek formiraju cene. Kod cene imaju galavno ulogu tri stvari. A to su: 1. lokacija 2. lokacija 3. lokacija Caca Ciganin to dobro zna.
dojran Podporučnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 17:55
Tako se na tržištu od uvjek formiraju cene. Kod cene imaju galavno ulogu tri stvari. A to su: 1. lokacija 2. lokacija 3. lokacija Caca Ciganin to dobro zna.
Kad UNUCI prodaju kuće i stanove uopće ih to ne zanima ......to ti je odgovor na ono pitanje..
The author of this message was banned from the forum - See the message
paradajz Džomba
BROJ POSTOVA: : 107 ČLAN OD: : 2014-02-23
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 18:13
Unici bi sve samo rasprodali da mogu. Muku mucim sa svojima. Kazu sta ce ti ta tolika zemlja. Neka je, u oraca bijela pogaca. Ko zna sta sve moze doci.
tomerc Razvodnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.02.14 18:39
paradajz (citat):
Unici bi sve samo rasprodali da mogu. Muku mucim sa svojima. Kazu sta ce ti ta tolika zemlja. Neka je, u oraca bijela pogaca. Ko zna sta sve moze doci.
Moj deda vec dugo ore nebeske njive....
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
A nagrada je saznanje kako če uskoro ponovo zatopljenje i ovo ljeto biće jako, jako vruče. Neka, neka.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 04.03.14 15:05
Pazi šta slikaš to mi je komšinica...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 04.03.14 16:39
Na parkiralištu benzinske pumpe kod talijanskog grada Udine nalazi se veliki znak s upozorenjima na sumnjive prodavače svega i svačega. Zanimljivo je da se uz upozorenje i dalje nalazi zastava bivše SFRJ.