FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.07.14 1:41
Četni evidentičar (citat):
Max Blitz (citat):
Dvoje mladih Amerikanaca nakon diplome,... slika iz 1975.
Sad si me zbunio tom diplomom. Najprije sam mislio da su Bill Clinton i Monika Lewinsky, a mogli bi biti i Dusty Hoffman i gospođa Robinson.
Ti me sve više iznenađuješ ili imaš neuobičajen smisao za humor.
Na slici su Bill i Hillary Clinton.
Monica Lewinsky je rođena 1973.
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.07.14 1:59
Max Blitz (citat):
Max Blitz (citat):
Dvoje mladih Amerikanaca nakon diplome,... slika iz 1975.
Sad si me zbunio tom diplomom. Najprije sam mislio da su Bill Clinton i Monika Lewinsky, a mogli bi biti i Dusty Hoffman i gospođa Robinson.
Ti me sve više iznenađuješ ili imaš neuobičajen smisao za humor.
Na slici su Bill i Hillary Clinton.
Monica Lewinsky je rođena 1973.
Pa dobro nečemo sada dlakocepiti. 1973 ili 1975 to nije neka velika razlika - sve je to blizu i sve su sedamdesete godine. Pa tad mladi - sad su več stari. I Dasti Hofman bio je mlađi od gospođe Robinson, pa su sad i on i ona več stari.
Lako je tebi, kad u poziciji Olivera Mlakara sam postavljaš pitanja i sam več znaš sve odgovore.
Ajde, reci koga je stavio Dinosaurose, pa da te čujem?
_________________ Audaces fortuna iuvat
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.07.14 2:02
F.D. Roosevelta, to je poznata slika.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.07.14 2:04
Max Blitz (citat):
Nisi uložio kviska
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.07.14 2:16
SveJug (citat):
Ako se Sme znati čime se baviš da to smeta?
IT ali to je pravilo koje vazi za celu firmu, bez obzira na to da li se neko susrece sa klijentima ili ne.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.07.14 2:19
dinosaurus (citat):
Max Blitz (citat):
Nisi uložio kviska
E, JBG sad. Ja sam i onako mislo da je žensko dete ili opet moji predrasudi. Barem mi tako tad izgledala. Kad sad ono France.
Ni kvisko nebi me rešio.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.07.14 2:20
BEOGRAD (citat):
IT ali to je pravilo koje vazi za celu firmu, bez obzira na to da li se neko susrece sa klijentima ili ne.
Bogami nikad nisam čuo da je netko ovdje rekao da ima takva pravila u firmi.
A znam dosta istetoviranih bajkera koji rade uredske poslove po firmama.
Mogu razmumjet za službenika na šalteru, pa da je baš istetoviran po rukama...
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.07.14 3:07
U duhu danasnjeg velikog trijumfa nemacke reprezentacije restoran Gerda Milera na Floridi.
Nije valjda da ga nitko nije prepoznao, ili je slika ostala nezamijećena sad već par stranica iza...
Mene je podsjetio na jednog njihovog "prijatelja", Gadafija iz mladih dana.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.07.14 12:57
Sinoćnim 16-tim golom njemački golgeter Miroslav Klose postao je najbolji strelac svjetskih prvenstava svih vremena.Iza sebe ostavio je Ronalda,Gerda Milera,Fontena,Kočiša,Linekera itd.Ovo mu je četvrto SP i u finalu ima priliku da još sa kojim golom bude još ubjedljiviji.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 10.07.14 1:52
Na brzake mali kvizić.
"Zdravlje, bogatstvo i pamet dobiješ, ako rano legneš i se rano budiš" rekao je;
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 10.07.14 2:17
"Zdravlje, bogatstvo i pamet dobiješ, ako rano legneš i se rano budiš" rekao je...
Benjamin Franklin.
Ili u prijevodu - 'Vrijeme je novac'.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 10.07.14 9:25
Zanimljivo......meni nekak fali i jednog i drugog......ne znam kojeg više.....???
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.07.14 23:40
Več po neznam koji put dobio sam to pismo na e-mail, pa ga delim u celini, kako se se u glavnini slažem sa svem napisanom ispod crte. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Pismo jednog Hrvata
PISMO JEDNOG HRVATA, ZOVE SE KRULE - VRIJEDNO PROČITATI:
"Dragi moji političari,
Uz životni standard kakav konzumiram, a vi mi ga pripremiste, ja stvarno ne znam koliko ću dugo živjeti pa evo odlučih da vam napišem pismo zahvale, kako ne bi bilo da vam nikad ništa konkretno ne napisah i ne rekoh.
Bez obzira kojoj političkoj stranci pripadate, oporbi ili vladajućim, želim vam se zahvaliti što ste od jedne jake, industrijske, poljoprivredne, turističke zemlje...moje domovine Hrvatske...u samo 20 i kusur godina uspjeli napraviti, što bi narod reko - "Go kurac".
Od žitne Slavonije ste uspjeli napraviti ledinu..."nogometno igralište".. na kom "utakmica" nije odigrana već 20 godina pa je korov preuzeo i naš i protivnički šesnajsterac zajedno sa centrom.Mora da ste ponosni na to? - čestitam vam!
Čestitam vam i na tom što ste uspjeli sjebat drvnu industriju kraj živih šuma Gorskog Kotara i Like pa sad drvene stolice koje su napravljene od našeg drva kupujemo od Talijana...jer eto...oni to mogu, a mi ne.
Čestitam vam i na tom što ste od svjetski poznate hrvatske brodogradnje napravili to da nas čisto veseli kad brodogradilište "3. Maj" sklopi ugovor u vrijednosti 800 dolara pa radimo kanue za somalijske naručitelje. Ponosim se s vama. Čestitam, uspjeli ste!
Uspjeli ste i u tome da 90tih isisate sve novce iz naših domaćih banaka koje ste kasnije sanirali sa našim novcem a onda ih prodali strancima uz ogromne provizije za vas i vaše obitelji pa vam sada sinčići i kćerkice uživaju dok mi jedemo govna koja ste vi izasrali. Ponosim se sa vama...čestitam vam od srca.
Uspjeli ste sjebat i poznate građevinske firme koje su radile po čitavom svijetu i zapošljavale po 15tak tisuća radnika. Naši građevinari su prije bili cijenjeni u cijelom svijetu...a danas?...danas ste od njih oformili građevinsko mafijaške organizacije koja jedna drugu koči i međusobno se kolju poput vukova nad plijenom, i to direktno za vašu korist...za vašu i vaših sinčića i kćeri. Ponosim se sa vama. Čestitam.
Čestitam vam i na tome, što ste u ono malo državnih firmi što je ostalo, uspjeli ugurati svoje rođake pa sad nama običnim "malim" ljudima javljanje na javne natječaje u vezi dobivanja posla izgledaju kao sajens jebeni fikšn. Bravo. Čestitam. Ponosim se sa vama.
Uspjeli ste sjebat kompletnu industriju...ne jednu...ne dvije tvornice...vi ste uspjeli sjebat do temelja kompletnu industriju...sve sve sve...i više od SVE. Zadnjeg kojeg sjebavate je kamenolom koji se bavi eksploatacijom bračkog kamena...kamena za kojim ludi cijeli svijet, baš vi ste uspjeli sjebat. Da ono što cijelom svijetu treba, nama ne treba - za to ste se pobrinuli vi. Čestitam. Ponosim se sa vama, al baš ono, što bi reko Edo Majka - pravo pravo!
Kako ste sjebali industriju, tako ste sjebali i radnička odmarališta na moru. Ista ona u koje bi svake godine radnici sa svojim obiteljima za jeftine pare otišli na ta 2 jebena tjedna...2 tjedna mora...2 tjedna u kojima su padali romantični poljupci sa prvim ljubavima, negdje na Jadranskom moru. Danas si malo tko može priuštiti 2 tjedna mora...a da nema romantičnih poljubaca na Jadranu, za to ste se pobrinuli vi. Čestitam vam. Ponosim se sa vama.
Ponosim se sa vama, kada mi prijatelj...visoko obrazovan i stručnjak u svom poslu govori: - Stari, možda sam si uspio riješiti Kanadu! Mogu samo reći da ukoliko moj prijatelj i ode, Kanada će biti jedna sretnija zemlja. A vi? Ne brinite se, tu sam ja da se ponosim vama.
Ponosim se sa vama, kada me moj prijatelj Mrki...inače zidar...nazove pa kaže: -Krule prijatelju... kud sve ovo ide u pičku materinu... suze mi na oči od muke idu! Mogu samo reći da je Kanada tužna što nema mog Mrkog. A vi? Ne brinite se...tu sam ja da se ponosim vama.
Čestitam vam i na tome što ste nakon rata uspjeli isprintati papir sa 500 000 branitelja kao da smo ratovali protiv Kine i Indije zajedno, te u tu brojku ugurati sebe...svoje rođake...rođakove rođake...i od rođakovih rođaka rođake. Znam da je to za vas bilo jebeno, vrlo jebeno...mislim...ne rat...nego to sve papirnato sprovesti i napraviti...ne morate mi objašnjavati, pobogu, pa bar vam ja vjerujem. Znam da vam je bilo jebeno srediti si papire za vojne mirovine i činove...oh....pobogu...pa kao da je bilo lako tamo negdje 1991...1992...sa BMW-om sletiti u jarak sa činom brigadira...pukovnika... jedno 80 km od prve linije. Mislim da sam ja jedini koji vas razumije i stoga se ponosim sa vama.
Ponosim se ja sa vama i kad je u pitanju mladi hrvatski čovjek koji je tek izašao iz srednje škole jer osim što ništa ne zna raditi nigdje nema priliku i naučiti. To ste mu sredili vi. Bože kako vas volim i ponosim se sa vama.
Najmanje 100 afera ste proizveli čija se materijalna šteta mjeri u MILIJARDAMA EURA koje ste sebi slili na razno razne bankovne račune Kajmanskog otočja i Ekvatorijalne jebene Gvineje čiji direktor banke ni ne zna da postoji Hrvatska, ali zna da postojite vi. Čestitam...i naravno...ponosim se vama.
Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što ste svojevremeno uzimali radnicima 2 i 4% od plaća i tako godinu i nešto...a sad ste digli i PDV na 25%. Nakon 20 godina sustavne pljačke i uništavačine uspjeli ste sjebat sve što hoda...puzi...gmiže...a rupe u državnoj kasi da čepimo mi? Opisati vam ne mogu koliko se ponosim vama.
Čestitam vam i na ulasku u Europsku Uniju čije sam i sam standarde prigrlio odmah, pa sad dok cijela Europa spava, ja u 10 navečer palim veš mašinu kako bi oprao veš po jeftinijoj tarifi struje čiju ste cijenu formirali ka da je ista 3 puta opasala Zemlju pa tek onda došla u moju veš mašinu. U ponoć kad Europljani sanjaju, ja se jebem sa centrifugom od veš mašine zajahavši istu kako mi ne bi otišla u hodnik. Ponosim se sa vama...kako ja tako i moja veš mašina.
U samo 20 godina sjebali ste sve. Sve što se na hrvatskom jeziku izreći iz usta dade, vi ste sjebali. Niste vi uništili, vi ste SJEBALI. Kužite? SJE - BA - LI. Tim sjebanlukom, sjebali ste i malog poštenog čovjeka, koji sam sebi nameće da je nesposoban, a zapravo...PREŽIVJETI u ovoj hrpi govana koju ste vi izasrali, može samo nadčovjek...superčovjek...jebeni SUPERMAN.
Moj Mrki je jednom na baušteli rekao: - Ništa im sveto nije, majku li im jebem lopovsku! - te nastavio raditi svoj 250satni radni mjesec. Oprostite mom Mrkom na psovanju...a i sam nisam siguran na koga je mislio. Nije na vas...jer vi ste iskreni i pošteni...zato se ja i ponosim vama. Čestitam vam!
Vaš Krule"
p.s.
OVO ISTO VRIJEDI I ZA SRBIJU !!!!!!!!!!!!!!!!
OVO ISTO VRIJEDI I ZA BiH !!!!!!!!!!!!!!!!
IN TO VELJA ZA SLOVENIJO ! PA NAJ KDO REČE , DA BRATJE NE DELIMO ISTE USODE ! Upam , da prevod ni potreben !
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.07.14 23:56
Stazio (citat):
Max Blitz (citat):
Max Blitz (citat):
Prepoznajete li ga?
Nije valjda da ga nitko nije prepoznao, ili je slika ostala nezamijećena sad već par stranica iza...
Mene je podsjetio na jednog njihovog "prijatelja", Gadafija iz mladih dana.
Gadafi nije imao brke u mladosti.
Ovaj meni sliči na Hendrixa
PS: kad na gugle odkucate njegove slike, ili drži kitaru ili puši ''nešto''
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.07.14 0:02
Pero™ (citat):
Gadafi nije imao brke u mladosti.
Ovaj meni sliči na Hendrixa
PS: kad na gugle odkucate njegove slike, ili drži kitaru ili puši ''nešto''
Pa rekli smo u nekom od još ranijih postova tko je, nisi vidio?
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.07.14 0:10
Evo ponovo mali kvizič.
Gledam sliko i Max me pita: Ko je to na sliki?
A ja mu odgovaram: Nemam brata ni sestre, a otac tog čovjeka je sin moga oca.
I ko je onda na sliki?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.07.14 0:13
I ko je onda na sliki?
Tvoj sin.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.07.14 1:11
Max Blitz (citat):
I ko je onda na sliki?
Tvoj sin.
Svaka čast Maxe. Znalac si.
Jesi pomišljao, da bi se prijavio na Potjeru? I neznam zašto više nije na repertuaru. To mi je omiljena emisija.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.07.14 1:17
Jesi pomišljao, da bi se prijavio na Potjeru?
Ne znam što je Potjera.
Išao sam jedno vrijeme na Pub kvizove, ne na TV (još).
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.07.14 1:18
Evidentičaru, mogu i ja da se podpišem da je i ovde sve slično.
Građevinske firme su propale, a bile su nekad ponos cele zemlje.
Industrija usnja/ledera je propala a u italiji radi na puno, a plate su tamo veče. Isto važi i za tekstil, sve je otišlo u 3PM.
Tomos ne može više da sestavlja mopede, a Japanci sa večim platama sastave 1000 kubika motor za jedan sat.
Propalo je još puno malih firmi, a plate su nikakve. Isto važi i za drvnu industriju...
ajde neču više dalje šteta vremena, ali ima i lepih vesti
Dva največa ''privatizatora'' dobila su 5 i 7 godina, strogog zatvora, ne razumeš ti to druže sudija... (zenica blues)
Slučajno sam čuo tu vjest več prije.
Bila bi još bolja ako bi nadoknadili bar dio štete, koju su napravili. Ne, to se neče desiti. Pa vidiš, da se neče ulaziti u imovinu od jadnika Bineta (Merkur)- tako je odlučio sud.
A sad če u apartmanu na Dobu za naše troškove svi svirati ...
Ali ipak največi privatizatori (BTC, Iskra...), kojim je lopovščina samo zbog toga što su bili brži i to sa sasvim istim metodama uspjela - neče sigurno odgovarati barem ne na sudu.
Četni evidentičar: komentar modifikovan dana: 12.07.14 1:41; prepravljeno ukupno 1 puta
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.07.14 1:31
Ja na TV gledam samo Potjeru i Kvadraturu kruga.
Ah da, tako je.
Pratio sam na TV Milijunaša i Jedan protiv 100, ovo poslije mi nije bilo interesantno. Razvodnilo se.
Pero™ Poručnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.07.14 1:38
Verujem da si več čuo, pa svuda se priča o tome.
Za one koji nisu ''odavle'': Dob je največi zatvor u Sloveniji, tamo idu oni sa dužim kaznama.
Žalostno je to da mi što uredno plačamo poreze, preživljavačemo i njih. Para od njih naravno nečemo videti. Možda tucanje kamena na golom otoku i nije bilo tako loše za takve.
Mada se to sa JNA migovima te sa većinom vojnih aviona ne može izvesti a kako je to ovaj vojni pilot izveo pogledajte ovdje.
Pera-Sopot Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 244 ČLAN OD: : 2013-12-12 DOB : 65 Sopot Srbija
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 13.07.14 9:08
Svaka mu čast,kao da je to vežbao godinama.
_________________ Svi smo mi ljudi,malo ko je čovek!
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Kako sletjeti bez prednjeg stajnog trapa? 13.07.14 12:09
Pera-Sopot (citat):
Svaka mu čast, kao da je to vežbao godinama.
Zanimljivo je u svemu ovome zašto vojska nije napravila širi onaj naslon na koji je avion naslonio svoj "nos" tako da ga pilot ne mora baš pogađati već da se komotno na njega nasloni..!?
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 13.07.14 15:13
A vrag si ih neka....tko bi to znao!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8064 ČLAN OD: : 2011-01-25
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 05.08.14 21:55
Imamo novog šampiona!
Prvak države u izležavanju
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 05.08.14 21:58
Stazio (citat):
Imamo novog šampiona!
BEZ ČITANJA POGADJAM.....NEMAC ....nema ko drugi
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 05.08.14 21:59
dinosaurus (citat):
Stazio (citat):
Imamo novog šampiona!
BEZ ČITANJA POGADJAM.....NEMAC ....nema ko drugi
Švajcarac!
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 06.08.14 8:16
Znam-----Crnogorac.....---jesam li pogodio i dobio prvu nagradu ?????
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 06.08.14 11:40
sasa staza (citat):
Ako možeš , jest,piti. pišati ležečki....do besvijesti.....onda ćeš dobiti....nije to lako!!!..... to se koliko ja znam već drugu ili treću godinu održava i Crnoj Gori!!!!
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 06.08.14 12:04
Gringo (citat):
sasa staza (citat):
Ako možeš , jest,piti. pišati ležečki....do besvijesti.....onda ćeš dobiti....nije to lako!!!..... to se koliko ja znam već drugu ili treću godinu održava i Crnoj Gori!!!!
U Crnoj Gori je medjunarodno takmicenje
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac