FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4621 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue 10 Sep 2013 - 5:07
Faul Simunica tesko se moze icim opravdati,cak ni cinjenicom da je sprecio gol sansu.Usao je u njega laktom sa namjerom da ga povredi,mogao ga je srusiti na suptilniji nacin. Moglo bi se okarakterisati kao pokusaj ubistva. Gori nameran faul nikada nisam video niti u jednom sportu-cak ni u americkom fudbalu.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue 10 Sep 2013 - 12:56
Mislim da je Shumaherov nad onim Talijanom bio primjer čistog pokušaja ubistva!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 11 Sep 2013 - 8:58
Evo Milutine pa pogledaj ove faule pa procjeni onda Šimunića i njegov start.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 11 Sep 2013 - 11:04
za popravak reputacije + za milutins. 22 godine kasnije u mentalitetu I ponasanju pojedinaca nije se mnogo odmaklo. onakav start nad Sulejmanijem nema veze sa sportom.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 11 Sep 2013 - 11:25
vladimir (citat):
za popravak reputacije + za milutins. 22 godine kasnije u mentalitetu I ponasanju pojedinaca nije se mnogo odmaklo. onakav start nad Sulejmanijem nema veze sa sportom.
Što ti misliš Vladimire zašto se igra ovaj nogomet tj ove kvalikifacije za SP.Zbog toga da ti i ja uživamo u preljepom nogometu i potezima nogometaša na utakmici.Ima na sreću još malo i toga,ali to je vrijedilo do šezdesetih godina.Ovo danas je samo borba da se otiđe na SP, da se uzme lova za to i za to se ne biraju sredstva. A pročitaj i Srpske sportske portale što kažu o tom startu.jednostavno se dvoume o ocjeni 1 ili 10.1 za težak prekršaj a 10 za požrtvovanost prema ekipi.
ps.Što se reputacije tiće,tvoj + nisam vidio kod milutina,još je dvojka.Evo mu moj +,svi smo mi samo navijači za svoje ekipe pa nemožemo isto reagirati.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu 12 Sep 2013 - 8:42
lacos potpuno si u pravu ali valjda je I od sporta I fer pleya ostalo nesto.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu 12 Sep 2013 - 10:43
vladimir (citat):
lacos potpuno si u pravu ali valjda je I od sporta I fer pleya ostalo nesto.
Jest nešto ostalo,ne branim ja nešto posebno Šimunića,ali čovjek je reagirao kako je najbolje znao i umio u sekundi.Ako si pratio njegove izjave poslije, izvinio se Sulejmaniju za težak prekršaj,ako to nešto znači.
Ps.Dajte ljudi ostavite bal malo Milutina,čovjek ima svoje viđenje i gotovo, nema smisla lupati mu minuse samo zbog toga.Ajde vratite mu malo reputacije,bar gdje je bio prije utakmice,ipak je on naš drug.Evo ja ću prvi dati jedan +.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu 12 Sep 2013 - 11:07
Gledajući onaj prekršaj Šimunića nad Sulejmanijem prisjetio sam se slike prekršaja negdje 84-85god na utakmici Sarajevo-Priština kada je igrač Prištine Murići čini mi se sasjekao igrača Sarajeva Bobana Božovića velikog talenta i uništio mu karijeru.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu 12 Sep 2013 - 11:13
Ko misli da u nogometu nema oštre igre i faulova(lakših i težih)nek ide u baletane(čak i tu ima povreda koje ljudima unište karijeru)
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re Thu 12 Sep 2013 - 22:57
Ja na temi fudbal , primecujem da se vodi utakmica , sto je dobro , ali nije dobro zato sto je to utakmica izmedju cirilice i latinice ,uz dodatak reputacije koja se provlaci i spominje po temi iako joj ovde nije mesto !!! Spomenuo sam cirilicu i latinicu jer hocu da vas podsetim na jedan vic .
Upravo oko cirilice i latinice su se dva coveka sporeckala, i to vrlo zucno, i stvar je otisla toliko daleko, da je morala i policija da reaguje. Privedeni su kod sudije, ovaj im je odmah odredio zatvor , a i jedan i drugi su pre odlaska u celije svoje izjave potpisali PALCEM
Verujem da cemo temu nastaviti u duhu fudbala, kao ozbiljni i svesni ljudi
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu 12 Sep 2013 - 23:05
Nije li Jusuf Hatunić slomio nogu mladom igraču Partizana Zoranu Raciću, koji se nakon toga više nikada nije vratio na nogometni travnjak. O ćemu mi pričamo. Prekršaja ovakvih ili onakvih je bilo i bit će dok je nogometa (pa kom pravo kom krivo).
_________________ Semper Fidelis
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 13 Sep 2013 - 7:24
Sreća je što se o nogometu-fudbalu samo dopisujemo,jer izgleda kad bi se sreli na stadionu UEFA bi nam srozala reputaciju daleko u minus
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 13 Sep 2013 - 9:09
fudbal je uvek bio vise od igre na terenu.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 13 Sep 2013 - 9:12
vladimir (citat):
fudbal je uvek bio vise od igre na terenu.
Na našim se prostorima to naroćito vidjelo.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 13 Sep 2013 - 9:19
Roberta Prosineckog pri poseti rodnom selu njegove majke bolje docekali nego TITA.ipak se lepe stvari u fudbalu bolje pamte I vrednuju nego lose.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 13 Sep 2013 - 9:34
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 13 Sep 2013 - 13:22
Zašto Stazio,evo stavio je E&W.Čovjeku se mater rodila u Srbiji i neznam kome to smeta.Onih koji traže dlaku u jajetu uvijek će biti ali na takove se ne obaziremo.Žuti je Žuti ma gdje god bio.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 13 Sep 2013 - 13:42
Da je ovo dostupno na net-u, tvoj bi računar bio kao otvorena knjiga. O tome se radi a ne o sadržaju video zapisa. Žutog i ja poštujem, pošteno je radio gdje god je bio. To su mu priznale i "Delije".
Zemunac Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 404 ČLAN OD: : 2013-07-19 Zemun
Naslov komentara: Re: Fudbal Sat 14 Sep 2013 - 11:48
Vest je starija ali lepo izgleda
3 reprezentacije bivše YU održale čas fudbala Britancima
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 4 Oct 2013 - 7:46
ATOMSKI Dinamo za novu eru s vrhunskim pojačanjima" kako su ga zvali Mamić i njegovi medijski nježnogovornici, kojeg je kadrovski, na terenu i klupi selekcionirala obiteljska dinastija što vlada klubom, u Sofiji je odigrao najsramotniju utakmicu novije klupske povijesti.
Uspješnije od rasprodaje talenata, po Europi tropši klupski ugled i ime
Znamo da je konkurencija jaka, jer u posljednjih nekoliko sezona Mamićev klub još uspješnije od rasprodaje talenata, u Europi trati desetljećima stjecani klupski ugled i ime, ali sva bijeda svih sastavnica aktualnog Dinama pokazala se protiv Ludogoreca u gorem izdanju nego recimo kada je primio sedam golova od Lyona.
Prije dvije godine sramotio se protiv kontinentalnih velikana, danas protiv bugarskog desetogodišnjaka
Dok je 2011. Dinamo fasovao od kontinentalno, pa i svjetski uglednog kluba, u samo dvije godine od tada pao je na razinu klubića s kojim se poigravaju bugarske verzije Mladosti 127. ili Donjeg Srema. Prije dvije godine rušio je negativne rekorde Lige prvaka, ali kako je ove sezone krenulo i s obzirom da slijedi dvostruki program s PSV-om, beskrvne i bezmude preplaćene zvjezdice u konkurenciju su da postignuće ponove, ali u puno slabijoj konkurenciji Europa Lige.
Čačić je slobodan
Kao što smo pisali nakon maksimirskog poraza od Austrije, poznati su mnogi krivci za Dinamov sunovrat, ali na kraju svi putevi vode do jednog čovjeka. On je otjerao navijače, on je klub pretvorio u bez privatizacije prisvojeno trgovačko društvo, koje prodaje domaće starije maloljetnike i dovodi islužene i(li) nezainteresirane legionare, koje onda njegovi medijski intimusi i medijski pokrovitelji prikazuju najvećim pojačanjima nakon Šukera i Prosinečkog, iako još čekamo da svemirci Fernandes i El Soudani riješe neku veliku i važnu utakmicu.
On je klub sveo na tragikomični poligon za jednako takve predstave nesposobnosti dva ista trenera koji se rotiraju u pravilnim razmacima (kad smo kod toga, Ante Čačić od jučer je slobodan) i sve smo to u punom sjaju vidjeli na stadionu Vasila Levskog.
Treneri i igrači nisu uzrok, nego posljedica ovakvog Dinama
Mnogi će nakon ove utakmice (ali i Hajduka, Čornomoreca, Osijeka, Zadra) napasti Ivankovića, ali Dinamo igra isto bez obzira koji ga trener "vodi". Nevjerojatno sporo, bez ideje i kretanja i s nevjerojatno šupljom obranom. Možete li zamisliti kako aktualni trener, Jurčić ili Čačić igračima utjeruju strah u kosti ili ih fasciniraju novim metodama rada? Znaju da autoritet i kasa stanuju na katu, trener je u Mamićevom Dinamu tek nužno zlo.
Ozbiljno, Dinamu bi bilo bolje da odustane od bilo kakvog europskog natjecanja, jer predstava protiv Ludogoreca najnoviji je dokaz koliko prvak zemlje sramoti hrvatski nogomet, u koji se njegov gazda toliko zaklinje.
Mamićev Dinamo sramoti hrvatski nogomet, u koji se gazda toliko zaklinje
Dinamo kojeg je on stvorio nema ništa: Srčanosti, karaktera, atmosfere, ma niti elementarne zainteresiranosti za događaje na terenu. Jer kako drugačije protumačiti onakva tri gola kakva je Dinamo primio od Ludogoreca, kada je svaki put loptu izgubio na rubu vlastitog kaznenog prostora?
Teško je, jako teško sjetiti jesmo li ikada vidjeli momčad koja tako beskrvno prodaje klupski obraz, kada je već za vlastiti nije briga. Ali, ako malo bolje razmislimo, ništa čudno s obzirom na što je taj klub Mamić sveo i koliko je malo ljudi zbog toga briga
Komentar sa kojim se u potpunosti slažem
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 4 Oct 2013 - 8:05
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 11 Oct 2013 - 23:24
Jad i bijeda,sramota.Dokle čemo trpit ovu korumpiranu nesposobnu kliku.Kad če konačno sposobni ljudi sjesti u fotelje,što još trebamo izgubit da se nešto konačno promjeni.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 11 Oct 2013 - 23:28
Ja samo da upitam, jer ne znam. Jel Dinamo privatizovan ili je jos uvijek "drzavni" tim?
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 11 Oct 2013 - 23:32
Pera ovaj moj post prije odnosi se na reprezentaciju,a Dinamo je več dugo banditiziran
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri 11 Oct 2013 - 23:46
Razlog zasto pitam je jednostavan. Ako je klub u privatnom vlasnistvu, to sta misle navijaci boli nekoga kita. Onaj ko placa on i narucuje muziku po svojoj zelji. Ja pomno pratim americki fudbal. Svi su, normalno, u privatnom vlasnistvu. Vecinaje tipa gazda sjedi u svojoj lozi i potpisuje cekove, a armija trenera, menadzera i svih ostalih neophodnih za funkcionisanje kluba radi svoj posao. A, ima nekoliko klubova gdje gazda "vedri i oblaci", odredjuje ko ce igrati na kojoj poziciji, ofanzivno ili defanzivno......To sto on (osim ulozenih para) nema blage veze s igrom....jbg.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Sat 12 Oct 2013 - 0:03
Pera, službeno je Dinamo neprofitna udruga građana,a gazda je jedan,Mamić.Znam da ti je to teško razumjet ali to su balkanska posla,za takav biznis se u USA ide u prdekanu a kod nas se dobivaju medalje
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Sat 12 Oct 2013 - 9:14
lacoš (citat):
Pera ovaj moj post prije odnosi se na reprezentaciju,a Dinamo je več dugo banditiziran
ma takve su nam I drzave kao I fudbal
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue 15 Oct 2013 - 20:36
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue 15 Oct 2013 - 21:32
Čestitka Safetu Sušiću i njegovim izabranicima na uspješno završenim kvalifikacijama i odlasku na SP u Brazilu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue 15 Oct 2013 - 21:46
semsudin (citat):
Čestitka Safetu Sušiću i njegovim izabranicima na uspješno završenim kvalifikacijama i odlasku na SP u Brazilu.
E, baš je i meni drago da BiH ide u Brazil! Bravo! Čestitke svima koje će to razveseliti!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 7:39
Štimac ponudio ostavku Šukeru,pazite nema neopozive ostavke.Koji igrokaz.Poslije ovoga što je repka odigrala u par zadnjih utakmica treba ih obojicu maknut od nogometa tj reprezentacije i uzet im sve pare koje su dobili od saveza do sad.Ovo je sramota,blamaža kakova se rijetko viđa. Bravo za BiH,svaka čast,bar neko sa ovih prostora da ode u Brazil.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 8:03
Cestitli Bosni za uspeh i hvala da neko predstavlja prostor bivse SFRJ, doduse Hrvatska jos ima sansu (ako ne dobiju Svedsku u kvalifikacijama ).
A Stimac je barem ponudio ostavku, Mihaljovic je najavio da ce to uraditi ako se ne plasiraju i evo nista od toga. Rekao sam da nema nista vise od Balkanskog fudbala.
Lacos, drz se ti hokeja.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 8:10
Vjeruj mi SveJug tako i je.Na hokeju nemožeš zaspat a ja jučer otišao spavat poslije prvog poluvremena.Pa ko če to doći gledat na stadion,ako se to tako i može nazvati.Kad pogledaš te naše hrvatine kako se bore, ko da igraju za Burkinu Faso a ne za svoju državu,dok za Medveščak igraju sami legionari a bore se ko lavovi,a da negovorimo za koliko manje pare.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 8:17
Sve će biti u redu.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 8:21
Zagorac kaj si pil mošta?
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 8:23
Nisam,vjerujem u "ono nešto"!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 8:49
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 9:01
Ne vjerujem ja u njih,vjerujem u onoga koji je trebao biti umjesto Štimca. Kako da vjerujem u one koji su puni novca, a "kradu novčiće u avionu"? Sjeti se sa kojom su utakmicom počele "nepodopštine",tko je pozvan,tko nije igrao itd.....
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 9:19
IAKO će nova Fifina ljestvica izaći tek u četvrtak, već sada može se izračunati koliko je hrvatska reprezentacija izgubila bodova u posljednjih mjesec dana. Naime, porazima od Belgije na Maksimiru i Škotske na Hampden Parku, Štimčeva momčad izgubila je nevjerojatnih 150 bodova i sada je 18. reprezentacija svijeta, što je najgori renking u posljednjih sedam godina.
Jučerašnjim rezultatima ponešto se promijenila slika nositelja u dodatnim kvalifikacijama. Nositelji će tako biti Portugal, Grčka, Hrvatska i Ukrajina, a nenositelji Švedska, Francuska, Rumunjska i Island. Ždrijeb parova dodatnih kvalifikacija na rasporedu je sljedeći ponedjeljak, a već sutra trebali bi dobiti i konačnu potvrdu novog poretka. Susreti se igraju 15. i 19. studenog, a nositelji će domaće utakmice igrati u uzvratu.
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 11:26
Za Hrvatsku još nije sve izgubljeno.Dohvatili su baraž a to su dvije utakmice u kojima treba popraviti samopouzdanje,proanalizirati greške za prethodne poraze i naravno sva sportska javnost u Hrvatskoj treba stati iza izbornika.Gledajući na TV analizu utakmice Goran Vlaović je rekao da bi bila greška da sad izbornik da ostavku nego treba da vodi i ove dvije posljednje utakmice i da se nakon toga daju ocjene za njegov rad.Imala je Hrvatska i prije baraža i uspješno ih je prošla što ne sumnjam da neće i sad.Sretno.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 11:32
Šemsudine po sadašnjim vjestima štimac je bivši.Problem je u tome što se naveliko piše da je njegov mogući nasljednik Kruno Jurčić,što znači drugo ime isto pakovanje.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 13:33
Niko Kovač novi je izbornik Hrvatske.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 13:47
lacoš (citat):
Niko Kovač novi je izbornik Hrvatske.
Kaj da ja sad tebi velim,može se reći da se stvari razvijaju kako sam zamislio!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 13:54
Onda sigurno znaš protiv koga bumo igrali u doigravanju
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 13:55
Švedska.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed 16 Oct 2013 - 14:01
Kaj je sastanak pri tebi v kleti,ja sam mislil da je v Hiltonu.Si možda javil SveJugu da na bezecira karte?