FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Fudbal

Go down 
+43
sasa staza
Vojnik Graničar
NELE.R
Brkakougar
Kuhar-Debar.
Četni evidentičar
sarentica
013gonzo
Željko B
Gringo
more6
dojran
Jozo Trklja
flexi
dinosaurus
BEOGRAD
pera84
Zemunac
East&West
momir
Stanko1
Gicko Prasić
semsudin
Max Blitz
Xanadu
Matrix
pukovnik
lacoš
milutins
SveJug
Stazio
bojnik
Bogart
mgalic2
alexandar
vladimir
FOSIL
ZAGORAC
Profa
gayvojnik
purger
Majdan
jun91 osijek
47 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20
AutorPoruka
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime28.06.16 3:14

Rezultati osmine finala:

[You must be registered and logged in to see this image.]

Parovi četvrtfinala:

Na vrh Go down
Stanko1
Podporučnik
Podporučnik
Stanko1

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1905
ČLAN OD: : 2013-02-24
DOB : 75
M(j)esto Zagreb

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime28.06.16 6:06

Ne može se reći da je europsko prvenstvo dosadno - naprotiv. Osim razumljivog taktičkog nadmudrivanja dobivamo i puno uzbuđenja, majstorskih poteza, lijepih golova i maestralnih obrana vratara. A to je ono što nogomet čini najljepšom sporednom stvari na svijetu.
Španjolci idu kući - zasluženo. Portali su se raspisali o njihovoj propasti, debaklu, potrošenosti itd. To je bilo za očekivati i nije ništa čudno - isto se dogodilo Brazilu 1966. koji nakon dva uzastopna osvojena svjetska prvenstva nije prošao skupinu, ili Italiji 2010. koja je također zastala u skupini (izgubila je od nekakvih Muhe i Kučke). Od svake trofejne generacije može se očekivati svojevrsna zasićenost. S iznimkom Njemačke koja je po meni glavni favorit ovog prvenstva.
Najveća senzacija je ispadanje Engleske od zemlje koja ima manje stanovnika od nekog kvarta u Londonu. Ali i to se događa… Stariji će se možda sjetiti senzacije koju je 1966. priredila Sjeverna Koreja, apsolutni autsajder, pobjedom nad megazvijezdama Italije.
Mene osobno je najugodnije iznenadila Italija. Po imenima nikada siromašnija i bez ijednog velikog imena (osim Buffona i djelomice De Rossija), po godinama najstarija ali odlično posložena, taktički disciplinirana i vrlo opasna u kontranapadima. Momčad igra kolektivno i djeluje kao švicarski sat. Iz Italije su ih ispratili pogrdama i skepsom, no Antonio Conte je praktično iz ničega stvorio jednog od favorita prvenstva:

Italija sada ide na Njemačku i - po mojoj prognozi - tko pobijedi osvaja prvenstvo Europe. Osim ako se ne pojavi neka nova ''Grčka'', a ništa ne valja isključiti.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4618
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime28.06.16 6:27

Malo sam pratio EURO, svega par utakmica i to najcesce drugo poluvrijeme- termini su od 9 am za prvu a 3pm za zadnju. Pratio sam COPA AMERICA.
Mislim da su domacini najveci favoriti, imam osjecaj da tempiraju formu za polufinale i finale- kvalitetniji su nego sto su do sada prikazali.
U polufinale bi trebali Francuzi, Nemci,Poljaci i Belgijanci.

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8095
ČLAN OD: : 2011-01-25

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime28.06.16 9:37

Italijani su najveci favoriti
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime28.06.16 15:08

He, ovo se zove trčanje pred rudo.....  Laughing
(Tetovaža engleskog navijača: Pobjednici Eura 2016.)

Na vrh Go down
Stanko1
Podporučnik
Podporučnik
Stanko1

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime28.06.16 17:26

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime30.06.16 23:53

Prvi polufinalist Portugal u dosadašnjih pet utakmica nije ni jednom pobijedio u prvih 90 minuta. silent
A ni izgubio.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime01.07.16 0:12

Ja prognozirao i vjerovao u Poljake.Nikako da potrefim, sreca pa se ne kladim

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime01.07.16 17:25

Otvorenje regionalnog vojnog natjecanja u malom nogometu "8. CISM Futsal Cup For Peace" održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja 2016., u 9.00 sati u vojarni "Sv. Nikola" u Splitu.
Svečanom otvorenju nazočit će generalni sekretar za vojni sport CISM-e, brigadir Dorah Mamby Koita sa izaslanstvom.
Riječ je o natjecanju koje se održava od nedjelje 3. srpnja do petka  8. srpnja 2016., u Splitu, pod pokroviteljstvom svjetske Organizacije za vojni sport - CISM (franc. Conseil International du Sport Militaire) i u organizaciji OSRH.
Uz domaćina, na natjecanju će sudjelovati malonogometne ekipe oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije. Sve utakmice održat će se u sportskoj dvorani na Gripama...

[You must be registered and logged in to see this link.]

Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
DOB : 57
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime01.07.16 22:25

Stanko1 (citat):
Ha,ha ovo si dobro reko Stanko.Inače moje su simpatije baš na strani ove reprezentacije koji su ugodno iznenađenje ovog EP.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime02.07.16 0:03

Zasluženo.....

Prvi polufinalni par je Wales - Portugal.
Zašto već vidim Portugal kao osvajače prvenstva (na jedanaesterce bez ijedne dobijene utakmice u 90 min.... silent ) Smile

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime03.07.16 15:06

Zao mi je Italije.Danas navijam za Francusku, jedva cekam da razbiju Njemacku u 1/2 finalu.Ipak su mi Francuzi drazi od Nijemaca

Podporučnik
Podporučnik
Stanko1

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime04.07.16 7:30

I meni je žao Talijana, ali treba priznati da je Njemačka ipak bila mrvicu bolja. A jedanaesterci su bili i ostali lutrija, gdje promašuju i najbolji strijelci. Antonio Conte je izvukao maksimum iz igrača kojima je raspolagao.

Ova dvojica su se rasplakala nakon utakmice - Barzagli i Buffon:

Andrea Barzagli mi je posebno simpatičan jer je rođen istog dana kada i moja kćer - 8. svibnja/maja 1981.
Islanđani su nogometno čudo nad čudima, ali dalje nisu mogli preko prejakih Francuza.
Slijedi finale prije finala - susret Njemačke i Francuske, dvije najbolje ekipe na turniru. Šteta je što će jedna od njih ispasti. Wales je ugodno iznenađenje ali nije kalibar za najveće domete (valjda se neće ponoviti slučaj Grčke), dok se Portugal prošvercao do polufinala.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime07.07.16 0:30

Uz malo sreće i šverca od ranije, i drž' ne daj - Portugal u finalu. U ovoj utakmici ipak zasluženo bolji.

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime07.07.16 23:05

Kuhar-Debar. (citat):
milutins (citat):
Zbog poprilicne zauzetosti u toku dana vise pratim Copa America.Sinoc je Brazil tesko pokraden i ispao u grupnoj fazi.Sudije su priznale neregularan gol rukom igraca Perua i Brazil je eliminisan.Mislim da je ovo takmicenje sa prikazanim fudbalom kvalitetnije od EURA 2016.
Danas su Italijani zaista prijatno iznenadili, dobili su 2:0 favorizovane Belgijance.Sto se tice EURA za mene su Poljaci pravo otkrovenje sampionata, mogu barem do polufinala.I Hrvati izgledaju mocno, mogu se umijesati u borbu za medalje.Na Copa America navijam za Mexico, Corona i Chicharito su moji favoritni puleni vec duze vremena.
Sve osim pobjednika Francuza bi bilo veliko iznenadjenje.Ko voli kladionice neka tipuje na Francuze- tu je rizik najmanji.
Favoriti Francuzi pored Svaba nemogu nikako biti.
Pregazise ih Francuzi k' o plitak potok.Rekoh li da je sve osim pobjednika Francuza veliko iznenadjenje.

Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime09.07.16 20:27

milutins (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
milutins (citat):
Zbog poprilicne zauzetosti u toku dana vise pratim Copa America.Sinoc je Brazil tesko pokraden i ispao u grupnoj fazi.Sudije su priznale neregularan gol rukom igraca Perua i Brazil je eliminisan.Mislim da je ovo takmicenje sa prikazanim fudbalom kvalitetnije od EURA 2016.
Danas su Italijani zaista prijatno iznenadili, dobili su 2:0 favorizovane Belgijance.Sto se tice EURA za mene su Poljaci pravo otkrovenje sampionata, mogu barem do polufinala.I Hrvati izgledaju mocno, mogu se umijesati u borbu za medalje.Na Copa America navijam za Mexico, Corona i Chicharito su moji favoritni puleni vec duze vremena.
Sve osim pobjednika Francuza bi bilo veliko iznenadjenje.Ko voli kladionice neka tipuje na Francuze- tu je rizik najmanji.
Favoriti Francuzi pored Svaba nemogu nikako biti.
Pregazise ih Francuzi k' o plitak potok.Rekoh li da je sve osim pobjednika Francuza veliko iznenadjenje.
Da Francusi su me prijatno iznenadili na ovom euru sa svojom efikasnoscu pre svega jer im je to bila blijeda tocka ali sad su zaista jaki i ja ne vidim razlog da ne postanu sampioni usput Njemacka me moram priznati razocarala u polufinalu.
Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime11.07.16 11:44

Portugal prvak Evrope 2016.
Uspjeli su to ostvariti ali nisu dominirali na ovom EURU.Uzeli su trofej nešto slično kao Grčka 2004 god.Hrvatska tek sad treba da žali koliko joj je malo trebalo da izbaci Porugal i ko zna možda bi oni bili barem finalisti a možda i konačni iskorak prvaci Evrope.No ostaje zapisano ko je uzeo trofej a sve ostalo se zaboravlja.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime11.07.16 12:14

semsudin (citat):
No ostaje zapisano ko je uzeo trofej a sve ostalo se zaboravlja.

Primijetio sam na dodjeli medalja - nesportski je primiti medalju za drugo mjesto onako preko k... ili samo zgrabiti u ruku, kako je učinilo dosta Francuza.
To se redovito događa i inače kad se dijele medalje za drugo mjesto u nogometu. Samo nitko ne obraća pažnju jer je drugi nebitan, posebno u nogometu je nebitan, ne cijeni se.
Nema ni utakmice za treće mjesto na EP, to nikoga ne zanima.
Za SP je isto bilo govora da će ukinut utakmicu za 3. mj, , ali ipak opstaje jer se dogodi da upadnu reprezentacije iz trećeg plana, npr. Hrvatska Smile, pa ajde može i to bit bitno, ali samo njima, ostatak svijeta isto nije briga.
Sve to je u priličnoj suprotnosti s idejom sporta u smislu natjecanja, ali mogu razumjet da su najbolji igrači jednostavno preskupi da bi se trošili za tamo neka treća mjesta.

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6775
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime11.07.16 22:18

Portugal je igrao isto kao i Crvena Zvezda u doba Branka Stankovića u kupu UEF-a. Bila je to igra bez lepote, igra sa zadacima, i najvažnije igra na rezultat. To  mogu samo vrhunski sklop i izbor fudbalera. Kada sam gledao Portugal kako "mrljavi" ali ide dalje i gura, setih se i Zvezde, slično je išla, sve nešto mršavo i na rezultat...0-0.. pa onda 1-0... pa 1-1 i tako...I dogurala do finala sa strašnim strategom ambasodorom Brankom Stankovićem.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime12.07.16 18:02

Po meni Portugal je zaista nezasluzeno po prvi put u svojoj istoriji postao prvakom starog kontinenta,cak i u finalu su bili nadigrani a da ne pricam o provlacenju iz grupe i svi ti njihovi nereseni ishodi,ali drugu stvar hocu da napomenem ono kako su mnogi rekli da je sve namjesteno kako ce Francuzi biti prvaci kao to se sve znalo od prvog sucevog zvizduka i tako,pa eto nije se to dogodilo pa oni koji su to tako zamisljali sada sute i vjerovatno nevjeruju da nisu bili u pravu. Wink
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime13.07.16 0:52

Mislim da trener Francuske, nije dobro postavio startnu postavu i onog Žinjaka, držao stalno na klupi i uvek ga ubacivo sa klupe sa rezervnim igračima. Čovek kad god je ušao, imao je gol šanse, stvarao i borio se, prodoran igrač, ali eto selektor dao prednost Paje, Žiruu itd...
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime15.07.16 3:21

Nogometni turnir na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru održat će se od 3. do 20.8.2016..
U muškoj konkurenciji su četiri, a u ženskoj tri grupe sa po četiri reprezentacije.
Kod muških igraju U23 reprezentacije plus tri starija igrača, a kod žena nema dobnog ograničenja.

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime15.07.16 23:42

Znače ove selekcije do 23 godine, izborile su plasman na OI... Čudi me da nema Francuza, Italijana i Engleza... Za naše selekcije sa jugo prostora me i ne čudi obzirom kad vidim ko se sve nije kvalifikovao.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime16.07.16 0:12

Sloba1 (citat):
Znače ove selekcije do 23 godine, izborile su plasman na OI... Čudi me da nema Francuza, Italijana i Engleza... Za naše selekcije sa jugo prostora me i ne čudi obzirom kad vidim ko se sve nije kvalifikovao.

Iz Europe su na OI četiri reprezentacije koje su bile u polufinalu U-21 Prvenstva Europe u nogometu 2015. To su ujedno bile i kvalifikacije za OI. (U Europi nema U-23 prvenstva, od 1978. je smanjena dobna granica na U-21. Ali po drugim kontinentima ima U-23 natjecanja, zato je na OI granica U-23 za sve.)
Engleska reprezentacija ne bi ni mogla na olimpijski turnir u nogometu pod tim imenom, jer prema pravilima OI, morala bi nastupiti reprezentacija zemlje koja je članica Međunarodnog olimpijskog odbora MOO, u ovom slučaju Velike Britanije, ali koja u nogometu ne postoji 'za stalno', odnosno bila je u povijesti nekoliko puta sastavljana isključivo za nastup na OI. Nastupila je kao domaćin (izravan nastup) u Londonu 2012., a zadnji put prije toga na OI 1960-te.
(Nisam siguran kojim sistemom bi se ranije, znači prije 1960-te kvalificirala, mislim da bi u kvalifikacijama de facto sudjelovala reprezentacija Engleske, kojoj bi nogometni savezi Škotske, Walesa i Sjeverne Irske dali dopusnicu da ih predstavlja u kvalifikacijama i na OI kao reprezentacija Velike Britanije, tako nekako. I vjerojatno bi još bila pojačana kojim igračem izvan Engleske.)
Jednostavno ne postoji jedinstvena krovna nogometna organizacija na nivou Velike Britanije, pa je sve to komplicirano. A na terenu su osobito reprezentacije Engleske i Škotske ljuti protivnici od uvijek.

Te 2012. godine, izvan Engleske i Walesa reprezentaciju Velike Britanije u nogometu nitko nije puno šljivio i nije im bila interesantna. Škoti i Irci su odbili nastupiti za takvu reprezentaciju na OI u Londonu, bilo je 13 Engleza i 5 Velšana u širem timu. Npr., bilo je ponuđeno Alexu Fergusonu (Škot) da bude izbornik Velike Britanije za OI, no odbio je. Stuart Pearce (tada izbornik engleske U-21 reprezentacije) bio je izbornik za tu prigodu; ispali su u četvrtfinalu, izgubili na jedanaeseterce od Južne Koreje. Nakon tih OI, reprezentacija je 'rasformirana' i odlučeno je da se više u muškoj konkurenciji neće formirati reprezentacija Velike Britanije, dok je za žene i dalje ostavljena ta mogućnost.

A što se općenito OI i nogometa tiče, stvar je u tome da FIFA-i olimpijski turnir jednostavno nije previše važan, odnosno prestao je to biti zbog brojnih drugih natjecanja, i ... naročito sponzora, jer su na OI u vezi toga stroga pravila, pa su zato i stavili ovu restrikciju o U-23 za muške.

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime21.07.16 15:10

To kod engleza je baš zapetljano, ali nešte i nema neke draži za te utakmice, kao da je nešto ovako sporednog tipa a ne olimpjske igre. Hvala na iscrpnom odgovoru.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime21.07.16 15:11

Zadirkivanja iz davne prošlosti

U sezoni 1958/59. Crvena Zvezda je dobila prvenstvenu utakmicu s Partizanom ( 3:2 ) igrajući sa 10 igrača ( isključen Kostić ). Mesec dana kasnije pobedila je Zvezda i u prijateljskom meču ( 1:0 ). Samo ovoga puta Partizan je igrao sa deset igrača ( isključen Vasović ). Za razliku od prve utakmice Partizan je sa igračem manje bio bolji protivnik, i u većem delu susreta držao je 11 zvezdaša sabijene na njihovom polju.

• Vidiš, Lazo! – obrati se po završetku meča ove prijateljske utakmice Jusufi halfu Crvene Zvezde Tasiću. – Razlika između vas i nas je u tome što smo mi sa vama ravnopravni tek kad smo sa igračem manje. To je pravi odnos naših snaga!
  • Ali razlika je, “Jule”, još u nečemu – odvrati mu Laza.
  • U čemu?
  • Pa, znaš, “Jule”, razlika je i u tome što kad mi igramo sa 10 a vi sa 11 igrača, onda mi opet dobijamo!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime21.07.16 15:17

Istu priču si već stavio na str. 38 ove teme.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime21.07.16 16:46

Aha, izvinjavam se, nisam bio nešto siguran, dešava se.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime21.07.16 16:50

Ne znam kako da je obrišem jer je duplirana, šta da stisnem da uklonim objavu.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime08.08.16 23:12

"Ljudi moji, je li to moguće? Radanović... "

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime16.08.16 14:37

Parovi polufinala na OI u Riju:

Muški:
Brazil - Honduras
Njemačka - Nigerija

Žene:
Brazil - Švedska
Njemačka - Kanada

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime21.08.16 1:32

Konačni poredak na OI:

Muški:
1. Brazil (na jedanaesterce)
2. Njemačka
3. Nigerija

Žene:
1. Njemačka
2. Švedska
3. Kanada

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime31.08.16 18:13

ŽNK '8. mart' Split 1971., od 1973. 'Jugoplastika'.

Na vrh Go down
Stanko1
Podporučnik
Podporučnik
Stanko1

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime01.09.16 8:22

Prekjučer nas je napustio još jedan nogometni velikan - legendarni centarfor NK Željezničar iz Sarajeva JOSIP BUKAL. Za klub je u razdoblju od 1963. do 1973. godine odigrao 290 službenih utakmica i postigao 128 golova, a igračku karijeru je nastavio u belgijskom klubu Standard iz Liègea. Sa Željom je 1972. osvojio nogometno prvenstvo Jugoslavije. 
Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 24 utakmice i postigao 10 golova.

Josip Bukal:

Momčad FK Željezničar, državni prvak u sezini 1971./1972.:

Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime07.09.16 15:10

Kvalifikacije za SP 2018 u Rusiji
BiH-Estonija 5-0
Baždarevićevi izabranici uspješno su krenuli u kvalifikacije za SP 2018 sa pobjedom protiv Estonije.

U ovom ciklusu kvalifikacija učestuje i reprezentacija Kosovo.Ostale reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije imale su reklo bi se lošiji dan osim Slovenije Kosova i Crne Gore koje sa gostovanja nose 1 bod kući dok su Hrvatska i Srbija kod kuće remizirali.Makedonija je poražena u Albaniji.
BiH-Estonija 5-0
Hrvatska-Turska 1-1
Srbija-Rep.Irska 2-2
Rumunija-Crna Gora 1-1
Albanija-Makedonija 2-1
Finska-Kosovo 1-1
Litvanija -Slovenija 2-2
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime14.09.16 14:14

Odvjetnik iz Ljubljane, predsjednik Nogometnog saveza Slovenije, Aleksandar Čeferin (49), danas je na 12. izvanrednom Kongresu u Ateni izabran za novog predsjednika UEFA-e.
Sedmi je predsjednik u 62 godine dugoj povijesti najvišeg izvršnog nogometnog tijela u Europi.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime22.09.16 23:32

Moje veliko ZA za pregledavanje snimki, ima previše kardinalnih grešaka sudaca.
Neki će reć da i te greške daju dodatnu draž i zanimljivost igre....  scratch Meni ne.

Ajax je sinoć u Nizozemskom kupu pregazio Willem ll s 5:0, no ova će utakmica ostati upamćena po činjenici da je veznjak Willema Anoukar Kali postao prvi nogometaš u povijesti koji je isključen nakon naknadnog pregledavanja video snimke tijekom same utakmice.
Sudac Danny Makkelie prvo je Kalija kaznio sa žutim kartonom zbog udaranja Ajaxovog Lassea Schonea, no nakon što je pogledao snimku, sudac kojem je zadaća pregledavati sporne situacije putem snimke javio je glavnom sucu putem radio-veze da je Kali zaslužio izravan crveni karton.
Sudac je igraču Willema pokazao direktan put u svlačionicu, a gledatelji su ostali zbunjeni jer im nije bilo jasno što se dogodilo.

Premda FIFA tek razmatra ovakav način praćenja utakmice, Nizozemci su već početkom godine najavili kako će krenuti s ovim izumom, koji bi mogao promijeniti budućnost nogometne igre.

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime23.09.16 15:31

Max Blitz (citat):
Moje veliko ZA za pregledavanje snimki, ima previše kardinalnih grešaka sudaca.

U americkom fudbalu ta praksa postoji vec dugo. Svaki sporni momenat se pregleda. Ne samo sudije na terenu vec postoje i centri u kojima sjede strucnjaci koji prate svaku utakmicu i s kojima se sudije konsultuju. Timovi imaju pravo da se zale na odluke sudija dva puta u toku utakmice. Ako im je zalba uvazena oba puta, dobijaju i treci. Za svaku neuspjesnu zalbu, automatski gube jedan time-out. (imaju pravo na tri u svakom poluvremenu) 
I pored svega toga, opet se desi da je neko "ostecen odlukom sudija".
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime26.09.16 15:10

pera84 (citat):
U americkom fudbalu ta praksa postoji vec dugo. Svaki sporni momenat se pregleda. Ne samo sudije na terenu vec postoje i centri u kojima sjede strucnjaci koji prate svaku utakmicu i s kojima se sudije konsultuju.

Priča li se o sudačkim greškama u američkom nogometu još dugo poslije?
Čak i ako su utjecale na rezultat? Vjerujem da ne, jer nije bitno, brzo je nova utakmica.
Stvar je u tome da se u nogometu na svemu okreće neki novac, primjerice onaj Maradonin gol rukom Engleskoj i dan danas nekome zarađuje.
U najmanju ruku je materijal za beskonačne analize, priče i napise.
U drugim sportovima tako nešto brže i češće padne u zaborav, iako ima primjera i za drugačije.

Ok, vrti se i u američkom nogometu veliki novac, ali ne na sasvim isti način, fokus je na stvarima oko same igre kako mi se čini. (Koju ja teško pratim i nije mi interesantna zbog kratkog aktivnog trajanja.)

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime26.09.16 17:51

Citat :
Priča li se o sudačkim greškama u američkom nogometu još dugo poslije? 

Vrlo rijetko. 
Prica se o nekim stvarima koje su vise "tehnicke prirode". Pravila su komplikovana i pokrivaju 99.99 posto slucajeva ali se ponekad desi slucaj gdje se i sami strucnjaci ne mogu sloziti. To obicno u iducoj medjusezoni povlaci donosenje novih pravila, modifikovanje starih.
Sto se tice para, da se okrecu velike, okrecu se. Neki klubovi se smatraju najbogatijim sportskim "firmama" u svijetu. (Dallas Cowboys se nesluzbeno procjenjuju na pet milijardi dolara) Namjerno kazem firmama jer sve je biznis. Dobar dio je kao sto si rekao "sve ono oko igre" ali treba znati da npr. nema "prodaje" igraca, klubovi ne zaradjuju na transferima.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime26.09.16 19:32

pera84 (citat):
Dobar dio je kao sto si rekao "sve ono oko igre" ali treba znati da npr. nema "prodaje" igraca, klubovi ne zaradjuju na transferima.

Ovo mi je novina, odnosno ne znam kako to ide....

Pa, kako ide s prelascima iz kluba u klub?

-------

Na vrh Go down
Sponsored content

Fudbal - Page 20 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 20 Icon_minitime

Na vrh Go down

Fudbal
Na vrh 
Stranica 20/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20
 Similar topics
-