FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
JM JM PV BROJ POSTOVA: : 1905 ČLAN OD: : 2013-02-24 DOB : 75 Zagreb
Naslov komentara: Re: Fudbal 27.08.13 15:01
milutins (citat):
Sjetio sam se u pitanju je legendarni Joska Skoblar.A Desnica,moguce da mu je ime Damir a ne Vladan?
Ime nogometaša Desnice je Damir. Vladan Desnica je književnik.
Stanko1 Podporučnik
JM JM PV BROJ POSTOVA: : 1905 ČLAN OD: : 2013-02-24 DOB : 75 Zagreb
Naslov komentara: Re: Fudbal 27.08.13 15:06
In memoriam: Gilmar & Djalma Santos
Kako me hvataju godine - i što više gledam ovo današnje mrcvarenje lopte na nogometnim terenima - to se radije prisjećam mladih dana i nekadašnjih nogometnih velikana. Nažalost, danas možemo samo pratiti kako jedna za drugom odlaze legende svjetskog nogometa. Prekjučer, 25. kolovoza/augusta, preminuo je u 83. godini Gilmar Dos Santos Neves, poznat kao Gilmar, legendarni vratar Brazila i jedan od najboljih svjetskih vratara svog vremena. Bio je sudionik tri svjetska prvenstva: 1958., 1962. i 1966., a s reprezentacijom Brazila bio je svjetski prvak 1958. i 1962.
Samo mjesec dana ranije, 23. srpnja/jula, u 85. godini preminuo je i Djalma Pereira Dias dos Santos, poznatiji kao Djalma Santos. Bio je sudionik četiri svjetska prvenstva: 1954., 1958., 1962. i 1966. Uz Franza Beckenbauera jedini je igrač koji je uvršten u tzv. idealnu momčad na čak tri svjetska prvenstva (1954., 1958. i 1962.). Godine 1963. bio je član reprezentacije ''ostatka svijeta'' u utakmici protiv Engleske.
Brazil je prvi put osvojio Svjetsko prvenstvo u nogometu 1958. godine u Švedskoj. U finalu je pobijedio domaćina Švedsku rezultatom 5:2.
Momčad Brazila, svjetski prvak 1958. U gornjem redu: Djalma Santos, Zito, Bellini, Nilton Santos, Orlando, Gilmar. U donjem redu: Garincha, Didi, Pele, Vava, Zagallo:
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4618 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Fudbal 27.08.13 21:31
2:1-Fernandez.Ovaj mladi Brozovic je pravi dragulj.Onakvo primanje lopte,oslobadjanje od protivnickog igraca,lucidnost i hladnokrvnost odavno nisam video.Koji shut. Vjerujem u prolaz-nadahnuta igra Dinama.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Fudbal 28.08.13 7:20
Milutine kad bi još i Dinamo imao nekog trenera ko zna posao,sigurno bi zadržali prednost tih 7 minuta
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Fudbal 28.08.13 12:35
milutins (citat):
2:1-Fernandez.Ovaj mladi Brozovic je pravi dragulj.Onakvo primanje lopte,oslobadjanje od protivnickog igraca,lucidnost i hladnokrvnost odavno nisam video.Koji shut. Vjerujem u prolaz-nadahnuta igra Dinama.
Bio pliki potok dublji neg je Maminjo mislio.
_________________ Semper Fidelis
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4618 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Fudbal 28.08.13 13:38
Velika steta zaista.U dusi sam partizanovac.Ova utakmica me podsetila na partizanov uzvrat sa Newcastle 10-ak godina ranije, vec prezalili a oni izborili ligu prvaka na penale.Tada je Partizan imao Lotara,Kralj je (onaj isti koji je primio peticu od Dinama u ZG)branio utakmicu karijere. Dinamo je prikazao dobru igru,primili su sva 4 gola grubim greskama. Za mene je otkrovenje onaj mali Brozovic-vanserijski igrac,pravi dragulj.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 28.08.13 19:20
milutins (citat):
Velika steta zaista.U dusi sam partizanovac.Ova utakmica me podsetila na partizanov uzvrat sa Newcastle 10-ak godina ranije, vec prezalili a oni izborili ligu prvaka na penale.Tada je Partizan imao Lotara,Kralj je (onaj isti koji je primio peticu od Dinama u ZG)branio utakmicu karijere. Dinamo je prikazao dobru igru,primili su sva 4 gola grubim greskama. Za mene je otkrovenje onaj mali Brozovic-vanserijski igrac,pravi dragulj.
Slažem se, ali ekipa koja je i onako preplaćena u odnosu na milijune drugih žitelja od kojih dobar dio jedva preživljava i nije zaslužila drugo nego ovo što im se desilo. Oni su dobro igrali poradi obećane premije od 2 000 000 eura. Umjesto da im je Mamić nakon utakmice u Zagrebu uzeo od plaće svakom po 100 000 eura on im obećava premiju. Toga jedino ima na Balkanu.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 28.08.13 21:32
Ja zaista volim fudbal.I dan danas pratim fudbalska desavanja na prostorima bivse SFRJ.Bez obzira na anomizitet koji vas vecina tamo osjeca prema Mamic brothers mora im se dati kredit za Dinamo.Izbacili su ogroman broj mladih,izuzetno kvalitetnih igraca koji su postigli ili ce postici svjetsku slavu-Duda,Kovacic,Jedvaj,Lukica............. .Sada su tu Halilovic i Brozovic. Lacos napomenu(za mene je to novost)da je Dinamo koncipiran kao neprofitna organizacija-e tu ima dosta prostora za manipulisanje.Bolje bi bilo da je tim baziran po sistemu savremene ekonomije,tj kao normalna firma,DOO,nije bitno.Bitno je da bude orjentisan kao profitna organizacija,manje bi bilo prostora za mucke,konflikte na relaciji klub-igrac-menadzer. Cudi me ovoliki sukob izmedju Zdravka Mamica i BBB? Najvise stete od toga ima sam Dinamo. Pravi navijaci nikada nece djelovati protiv interesa kluba koji im je u srcu.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Fudbal 28.08.13 22:05
milutins (citat):
(za mene je to novost)da je Dinamo koncipiran kao neprofitna organizacija-e tu ima dosta prostora za manipulisanje.
O tome se i radi.
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 29.08.13 7:25
Milutine službeno je Dinamo koncipiran kao neprofitna organizacija,a neslužbeno je koncipiran ka profitna organizacija ali samo za Mamića,ili da pojednostavim,klub financiraju svi a prihod je od Mamića.Osim toga skoro svim igračima menađer je njegov sin, tj on,pa direktno ubire lovu od transfera tih igrača.Zato i je njegov cilj čim prije prodati igrača,a da bi ga prodao igrač treba da igra što u ekipi Dinama što za reprezentaciju.Zato se i mjenjaju treneri ko na tekučoj vrpci,moraju da igraju one koje odredi Mamić a po drugoj strani traži rezultate.Zato i jesu treneri Dinama sami beskičmenjaci,osim rijetkih,koji sami odu zbog gore navedenih razloga.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 29.08.13 15:32
Ostaje nam josh danas Rijeka i mislim sutra Partizan.Brinu me i jedni i drugi.Realno bi bilo ocekivati prolaz Partizana 1:0 je fin rezultat. Rijeka mora dati gol,Matjaz Kek je toga svjestan,najavio je otvorenu igru. Vidjecemo sta ce biti.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Fudbal 29.08.13 16:20
tacno je da Mamic prodaje igrace a svi ostali ih rasprodaju.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 29.08.13 20:00
Bravo Rijeka,gol u nadoknadi.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 29.08.13 20:44
milutins (citat):
Bravo Rijeka,gol u nadoknadi.
Vidiš kako igra ekipa sa karakterom i bez enormnih premija. Tako se srcem brane klubske boje.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Fudbal 29.08.13 22:06
Živim u jednom kvartu u zapadnom djelu Zagreba sječam se tadašnje međuopćinske lige tamo negdje 75-85 god utakmice su počinjale u 10h cjeli kvart je došao stari mladi..... koštice,kikiriki,obavezno vrijeđanje suca sa spominjanjem uže obitelji svaki jači klizeči start bio je povod za nabijanje tenzija među igračima poticanje na još žešće startove nezaboravna atmosfera ali tada se doslovno igralo za kikiriki i koštice premije su bile za pozvat rundu cjeloj ekipi (samo poneki su je imali,malo bolji )
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 29.08.13 22:37
Igrao sam par sezona po tim opstinskim ligama,igralista su bila vecinom u poljima kukuruza.U Modrici je odbojka bila glavni sport-sampioni Jugoslavije u muskoj konkurenciji u vreme kada je ta liga bila najjaca AOK Mladost Monter OK Bosna OKCZ OK Rabotnicki OK Ribnica OK Partizan OK VGSK(Veliko Gradiste)I td
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 29.08.13 23:04
Posmatrao sam odlucujucu utakmicu za titulu.U MD je stigla Mladost Monter,vrhunska ekipa,akademski odbojkaski klub,u upravi su im sjedili generali.Najbolji igraci su im bili Travica i Jelic. Modricka ekipa nevidjeno cudo-tri rodjena brata Milosevic,Radivoje,Milos i Djordje,sve trojica reprezentativci,plus Jovic i Zivanovic.Josh jedan kuriozitet-svima njima je zajednicko da su im majke rodjene sestre. I tehnicar,alfa &omega ekipe legendarni Pero Bozic. MD dobiva sa 3:2,odusevljenje u dvorani(6 500 gledalaca)-"razmontirali"smo Monter,slavlje celu noc. "Neka bubnje bubnjevi Neka zvona zvone Modrica je dobila svoje sampione"-mislim sezona 1978-79 ili 1979-80? Jedan mali grad je ziveo za odbojku-svi smo bili kao u transu
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 5:03
Da se vratimo na fudbal i predstojeci susret u BG. Za nas ne znaci mnogo,necemo vidjeti Brazil.Hrvatima treba pobjeda da bi odrzali korak sa Belgijom. Definitivno ste kvalitetnija ekipa,imate nekoliko vanserijskih igraca.Lukica,Mandzo,Olic,Jelavic,Srna,Corluka,Kovacic...... S druge strane ne pobjedjuje uvijek bolji. Uzdam se makar u nerijeseno,Stimac mi nekako djeluje "tanak"-sa ovakvom ekipom trebao se prosetati u skupini. Ima li koga da se usudjuje prognozirati. Moja prognoza je 0:0,ili 1:0 za Srbiju.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 7:29
Bravo za Rijeku.Puno znači pravi trener koji zna organizirati igru. Što se repke tiće može oklada.Ako pobjedi HR Milutin će Fedex-om poslat prasića od onog mesara iz NY što je stavljao slike na forum,a ako pobjedi Srbija skupit ćemo mi nešto para i kupit veprića.Možemo ga izvrtit kod mene a slike čemo poslat Milutinu
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 7:38
Mislim da trebate imati delegate koji ce nadgledati sve to.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 7:51
Obavezno Svejug,sam neznam kako,da te spojimo na videlink.Jedino što ti mogu obečat da nečemo kiristit pirotehniku,pjesme će sigurno biti,nezna se kakve(vesele ili tužne) zavisi od rezultata.Svađe neće biti jer smo svadljivo vino prvo popili,a ostalo je samo ovo veselo. Kao delegat trebaš samo sliku i zvuk,neznam kako riješiti miris(pečenja)
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 8:37
Vojvodina ili Partizan ipak imaju minimalnu šansu da se nađu u grupnoj fazi LE. Naime, Odbor za hitnja pitanja Evropske fudbalske unije (UEFA) odlučio je da će umesto suspendovanog Fenerbahčea, u Ligi Evrope igrati jedan od klubova koji budu eliminisani posle revanš utakmica plej-ofa, a ko će to biti, odlučiće žreb. Izvlačenje "srećnog gubitnika" je sutra u Monaku u devet časova, javlja 021.rs.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 9:03
lacoš (citat):
Obavezno Svejug,sam neznam kako,da te spojimo na videlink.Jedino što ti mogu obečat da nečemo kiristit pirotehniku,pjesme će sigurno biti,nezna se kakve(vesele ili tužne) zavisi od rezultata.Svađe neće biti jer smo svadljivo vino prvo popili,a ostalo je samo ovo veselo. Kao delegat trebaš samo sliku i zvuk,neznam kako riješiti miris(pečenja)
Svedska je poznata kao miroljubljiva i neutralna zemlja pa predlazem da proslava bude na neutralnom terenu, naprimer ovde. Stime smo resili i to pitanje.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 9:19
Što sam drugo i mogo očekivat,nego ovakav odgovor(naše gore list).Mogo bi biti problem sa drvima,mi navikli da je prasetina pečena na bukovini ili grabrovini a tako daleko na sjeveru samo breza i jela rastu,a za uvoz bukovine u Švedsku nemoguće je dobit dozvolu.A što se neutralnosti tiće nešto nam je bliže Švicarska,a bilo bi dobro isprobat kako im funkcionira onaj Drive in(oglasna ploča)
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 9:28
Zaboravio se malo pohvalit. Slavi Rijeka, slavi i nogometni Varaždin! Riječani su izbacili veliki Stuttgart odigravši 2:2 na Mercedes Areni, a oba pogotka postigla su djeca Varteksa – Leon Benko i Goran Mujanović. Pomogao im je i treči Varaždinac Nikola Pokrivać.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 9:59
Mislim da je ova selekcija vise interesantna i sigurno bi i pobedila ma koju momcad.
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 12:22
Lacos skupljaj drva za odojka-ima da vas pregazimo "ko plitak potok" ,josh ako Stimac ubaci onog Pivarica
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 12:32
O probudio se naš kolega Milutin i izgleda da je nešto sanjao ,puno je kiše palo u zadnje vrijeme pa su potoci nabujali,zato ti Milutine sad preko vikenda skokni kod onog svog mesara u NY pa rezerviraj prasence.Pivarić će da igra samo ako ga od Mamića kupi Partizan
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 12:39
Sto jest jest,juce gledao Partizan,koja blamaza,antipropaganda fudbala.Oni purgerovi iz zapadnog Zagreba bi ih sredili Mamic je legenda-garant ima vise navijaca u Srbiji nego u RH. Ma samo da ne bude gluposti,nerviraju me navijaci i jedni i drugi sa svojim "folklorom".
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 30.08.13 12:48
Što se navijača tiće tu je UEFA zaprijetila FSS da ako bude sranja da će ih iskljućit sa natjecanja,pa mislim da će se dobro pripremit.Navijača iz HR sigurno neće ni biti,bar neće ići službeno,što je šteta.Neznam za koga se igra taj nogomet ako ne za navijaće. Što se mamića tiće ako ga žele u Srbiji vjerujem da bi od navjača Dinama dobio dobru otpremninu uz klauzulu da se više ne vrača
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 02.09.13 20:27
milutins (citat):
Sto jest jest,juce gledao Partizan,koja blamaza,antipropaganda fudbala.Oni purgerovi iz zapadnog Zagreba bi ih sredili Mamic je legenda-garant ima vise navijaca u Srbiji nego u RH. Ma samo da ne bude gluposti,nerviraju me navijaci i jedni i drugi sa svojim "folklorom".
To je budaletina koju treba zatvoriti u ludaru i baciti ključ. "Hrvatski treneri pojima nemaju zato vam garantiram da će slijedeći trener Dinama biti stranac i to svjetsko ime" lupi budala i ostane živ a na klupu Dinama po jubilarni put sjede Branko Ivanković koji je usput ili bedast ili mazohist jer narod kaže: Samo budalu zmija iz iste rupe dvaput ugrize. Toliko o dosljednosti i držanju rijeći spodobe zvane Zdravko Mamić.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 03.09.13 4:18
Moje misljenje.Glavni razlog sto Mamice mrze u Zagrebu je sto su oni hercegovci. Da li bi Dinamo bio bolji bez njih je hipoteticko pitanje.Mislim ne. Obojica su mamac za mlade igrace. Ukoliko bi njih dvojica otisli u neki drugi klub(npr Hajduk)isto bi napravili. Ljudi rade svoj posao izuzetno dobro. Bilo koji tim iz bivse SFRJ nikada nece moci ostvariti ozbiljnije rezultate u Evropi,moze bljesnuti i to je to,Mamic je toga svjestan,zasto rizikovati novac na skupe trenere tipa Felix Magath kada je mogucnost nekakvog veceg uspjeha u Evropi vrlo mala. On posmatra fudbal cisto kao posao-otkriva talente,Zoran ih prodaje,uzimaju menadzersku proviziju. To im i pripada. Voleo bih da su Mamici u Partizanu.
ps-primetio sam da "kukate"i na Vlatka Markovica.15 godina vam je repka u samom vrhu???
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 03.09.13 7:34
Opet Milutine ti sol na ranu,Mamić pa Mamić.Platio bi Mamić i Magatha ali zna da Magath neće plesat kako on svira.zato i dovodi te beskičmenjake koji će za 30-40 tisuča eura na mjesec pojest sva njegova govna.Žao mi je Ivankovića,em je moj Varaždinac em je školovan čovjek,ali ako je spreman jesti govna ,kako bi rekli Dalmatinci,za šaku judinih škuda,neću plakat kad izleti. Što se posla tiće,nek radi ali sa svojom lovom i nek na to plati porez ko i mi ostali smrtnici. O Markoviću bolje ne trošit slova,to je prića za sebe.A sad jedna kletva:Dabogda ti Mamić sutra došo u FK Partizan za rukovodica
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 03.09.13 18:06
Citat :
On posmatra fudbal cisto kao posao-otkriva talente,Zoran ih prodaje,uzimaju menadzersku proviziju. To im i pripada.
Da to im pripada ali ne na ovakav način kojim grad Zagreb redovno financira tu "udrugu građana" zašto? Ako čemo pošteno neka se taj novac usmjeri na amaterski nogomet a ne na profesionalni.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 03.09.13 18:55
milutins (citat):
ps-primetio sam da "kukate"i na Vlatka Markovica.15 godina vam je repka u samom vrhu???
Ti prijatelju očito malo kaskaš za informacijama. Pa Markovića nema u nogometu već godinu dana a repka nije tu gdje je jer Marković je davno prestao igrati nogomet.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 03.09.13 20:28
Uz to je i jako bolestan netko mi je neki dan rekao da boluje od Alzehaimera i da više nikoga ne prepoznaje.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 04.09.13 1:30
pukovnik (citat):
milutins (citat):
Ti prijatelju očito malo kaskaš za informacijama. Pa Markovića nema u nogometu već godinu dana a repka nije tu gdje je jer Marković je davno prestao igrati nogomet.
Ok, mali previd za Vlatka Markovica,Davor Suker je na celu hrvatskog fudbala. Vlatko Markovic je davno prestao igrati nogomet,neznam nikoga da igra nogomet a da je na celu saveza? Naravno da ne pratim bash toliko pomno hrvatski nogomet. Vise sam orjentisan ka drugim stvarima i dogadjajima na prostorima bivse SFRJ.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 04.09.13 1:31
pukovnik (citat):
milutins (citat):
OK-ne kontam da li je to bio dovoljan razlog da lupate minuse
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 04.09.13 20:04
milutins (citat):
pukovnik (citat):
milutins (citat):
OK-ne kontam da li je to bio dovoljan razlog da lupate minuse
Od mene ga nisi dobio sigurno.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 05.09.13 10:08
Milutine mani se Mamića pa neće biti minusa ,Još odavno sam ja u svojem vinogradu zabranio diskusije o politici i nogometu,jer je gotovo uvijek došlo do svađe.Sto ljudi sto viđenja stvari pa bolje manit se čorava posla.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 06.09.13 5:18
Nema frke.Zdravko je glavna fora a u BG pred sutrasnju utakmicu.Ako je vjerovati medijima i Roman Abramovic je tamo,navodno zainteresovan za kupovinu Crvene Zvezde. Ako je kupi videces Mamica kao prvog coveka crveno-belih. Sumnjam da je bash sve tacno koliko se Mamic opanjgava. Voleo bih ga videti u srpskom fudbalu
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 06.09.13 7:03
milutins (citat):
Roman Abramovic je tamo,navodno zainteresovan za kupovinu Crvene Zvezde.
Jedan moj zemljak mi je o tome pricao i pomislio sam da je prvo Aprilska sala. Mislim da od naseg (Jugo) fudbala svako digao ruke, pa cak i mi sami.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 06.09.13 16:31
milutins (citat):
Nema frke.Zdravko je glavna fora a u BG pred sutrasnju utakmicu.Ako je vjerovati medijima i Roman Abramovic je tamo,navodno zainteresovan za kupovinu Crvene Zvezde. Ako je kupi videces Mamica kao prvog coveka crveno-belih. Sumnjam da je bash sve tacno koliko se Mamic opanjgava. Voleo bih ga videti u srpskom fudbalu
Nije. Ima i više.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 06.09.13 22:07
Tresla se brda rodio se miš.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 07.09.13 3:38
Rezultat u Beogradu je dobar za obje reprezentacije(mi smo davno digli ruke od SP).Srbija je odigrala poprilicno kvalitetno,realno je reci da je bila bolja,stvorila je nekoliko zaista izglednih prlika.Ono sto hrabri je mladi Mitrovic,mogao bi izrasti u dobrog spica. S druge strane Hrvatska reprezentacija je osigurala barem baraz,tu su favoriti i bez obzira na protivnika imaju velike sanse da vide Brazil. Osim navijanja(isto je bilo i u Zagrebu)imam utisak da je sve ostalo bilo na nivou. Ocekivao sam bolju igru Hrvata.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 09.09.13 7:40
milutins (citat):
Rezultat u Beogradu je dobar za obje reprezentacije(mi smo davno digli ruke od SP).Srbija je odigrala poprilicno kvalitetno,realno je reci da je bila bolja,stvorila je nekoliko zaista izglednih prlika.Ono sto hrabri je mladi Mitrovic,mogao bi izrasti u dobrog spica. S druge strane Hrvatska reprezentacija je osigurala barem baraz,tu su favoriti i bez obzira na protivnika imaju velike sanse da vide Brazil. Osim navijanja(isto je bilo i u Zagrebu)imam utisak da je sve ostalo bilo na nivou. Ocekivao sam bolju igru Hrvata.
I mi smo očekivali bolju igru,ovo što radi Štimac vodi u katastrofu.Samo on tvrdi da je sve bilo super,i da je baš tako htio.Zamisli stručnjaka koji tvrdi da je taktika bila da se izmori Srpske nogometaše,pa da nakon toga mi preuzmemo inicijativu.Ljudi igraju sve u vrhunskim Evropskim klubovima pa će se izmorit-svjetska glupost,šarlatan. Staviti 3 napadača protiv Srbije,ludost,i to uz Manđukića koji je jedino spreman stavi Eduarda i Olića koji nemaju moć vračanja u obranu.Pa na bok stavi Lovrena koji je izgledao ko da se prvi put sreo s loptom.Sve u svemu dobro smo prošli.A što se baraža tiće bit će to jako teško,naroćito ako to Štimac nastavi ovako vodit.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 09.09.13 8:03
Evo kako Štimac komentira nastup Reprezentacije u BG,pa ocijenite sami:
IGOR ŠTIMAC gubi živce. Do sada se s kritikama nosio samo drsko, a sada to radi i vrlo prosto. Nisu mu sjele kalkulacije o njegovoj stručnosti nakon utakmice u Beogradu.
"Sve smo napravili kako treba, ali realizacija je u jednom dijelu zakazala. I povukli smo se deset metara previše. Tu su nam ulazile njihove tri polušpice i radili probleme. Pitajte Srebrića, bio je na sastanku prije utakmice. Pitajte ga što sam igračima rekao da moraju raditi", pravdao se Štimac u noćnom razgovoru s novinarima.
Stoperi me moraju ozbiljnije slušati što govorim
"Olić, Mandžukić i Eduardo imaju naviku da su, čim dođemo u posjed lopte, prsima uz stopera. Trebaju biti u međuprostoru. Stoperi, pak, određuju gdje će biti obrana i oni me moraju početi ozbiljnije slušati, imaju dovoljno iskustva i inteligencije"
Imali smo ih!
Zašto Hrvatska nije uzvratila Srbiji?
"U petoj minuti Mandžukić je fino otvorio prostor Eduardu, samo da je primio loptu desnom nogom - ide na gol. Detaljni je plan bio da Kovačića i Perišića ubacimo kada se izmore i preuzmemo posjed. Imali smo ih...."
Osvrnuo se na igru Dejana Lovrena koji je plivao na lijevom beku, na svojoj neprirodnoj poziciji.
"Lovren je sad standardni član prvog sastava iz nekoliko bitnih razloga; izdanje iz Lihtenštajna je jedno, drugo što Vida nema minutažu u Kijevu. A Lovren je očistio glavu, preporodio se i došao je u pravu sredinu. Ako gledamo od jedan do pet, njegovu igru ocijenit ću s čvrstom četvorkom", pojasnio je izbornik i poručio da ne planira podnijeti ostavku ako Hrvatska ne izbori Svjetsko prvenstvo.
"Ne brinite vi za mene. Imam izbor ići raditi, ali obožavam živjeti u Hrvatskoj. Niti ćete vi definirati kakav sam trener niti hrvatska javnost, nego to kakve ću ponude imati i koga ću voditi. Pitanje je što znači biti uspješan u kvalifikacijama? Čime se to mjeri? Koji su to parametri?Jednostavno je to, tko se plasira na veliko natjecanje dobiva plus, tko ne prođe pada. Ako pitate hoću li podnijeti ostavku - hoću vraga."
Štimca čeka susret s Belgijom, koja je praktički osigurala odlazak u Brazil.
"Sjećate li se da sam na početku kvalifikacija rekao da će Belgija za godinu dana biti u Top deset? Nije mi problem reći da su bolji od nas. Bit će dark horse SP-a, kao što smo mi to nekada znali biti"
Atmosfera je rasulo, samo u Osijeku nam nisu zviždali
Štimac je dao podršku Mihajloviću, jer "je nemoguće raditi uvjetima linča, kakav vlada u srpskom nogometu"
"Ajmo se svi zapitati što to radimo. Imamo devet bodova više od Srbije, a atmosfera je kod nas rasulo. Gdje smo mi to imali publiku osim u Osijeku? I protiv Srbije bi nam zviždali, da nismo dobro krenuli. Zar smo mi svjetski prvaci?"
Ne, ali očekuju se dobre igre reprezentacije.
"Na osnovu čega? Evo htio sam poslati poziv Tinu Jedvaju za Koreju, mogao je debitirati, ali Roma ga ne želi pustiti. Takvim klubovima pozivi se šalju dva tjedna prije"
Čekaju nas dokvalifikacije, Štimac samo želi da igrači budu zdravi.
"Tako ću se i postaviti u preostalim kvalifikacijskim utakmicama. Rezultat me tu ne zanima, mi smo svoj rezultat ostvarili u Beogradu, a oni koji će mi suditi prema rezultatima preostalih susreta u skupini, njih nabijem na neku stvar. Bitno je ono što dolazi kasnije"
Pojasnio je i zašto se okrenuo Zdravku Mamiću, gospodaru hrvatskog nogometa.
"Kad je Željko Jovanović postao ministar došao sam k njemu, donio kompletnu dokumentaciju i rekao: "Ovo dokazuje da sam ja predsjednik HNS-a." Na to mi je uzvratio: "Pusti prošlost, kaži što ti možeš napraviti u budućnosti." Unaprijed mu nisam bio po volji. I nakon toga taj isti čovjek govori da je nogomet močvara koju treba isušiti. Mamić je jedini koji se izborio s navijačima, menadžerima i svima ostalima koji su uzeli klubove pod svoje. Najsposobniji je od svih"
Odgovorio je i predsjedniku Dragovoljca Ivici Perkoviću, koji kaže da je u reprezentaciju mogao pozvati i kojeg igrača iz Sigeta.
"Zna se u kojim klubovima tražim reprezentativce, a ovima iz Sigeta poserem se u usta"
>>> Hrvatski navijači složni: Štimac i Mamić uništili reprezentaciju
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 09.09.13 18:26
Normalno da se okrenuo Mamiću kad je i njega i Šukera on instalirao tu gdje jesu. Sve drugo je farsa kojoj će Linić doći glave.