FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.03.13 18:55
Polupacerski golovi al hebiga kad je lopta okrugla
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4618 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.03.13 20:05
Zasluzena pobjeda,iskustvo,sreca i greske odbrane su odlucile ovaj mec.Osim malo vikanja publike,atmosfera je bila manje vise korektna-igraci su bili iznad navijaca-po meni fer mec.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.03.13 23:48
Slavonac ko pravi bečar, nema gdje ne utjera. Inaće mogu reći da je sve proteklo OK, malo početak krenio u krivome smijeru, ali nije se primilo, ostatak utakmice na ponos i diku. Više sreće drugi put. U nogometu je sve relativno.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Fudbal 26.03.13 17:45
Što je ovo,pa danas je utakmica,a tako je mirno ,pa nismo valjda sve riješili u petak.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Fudbal 26.03.13 17:54
Po meni to uopće nebi trebalo igrat!Čemu? Taj Wales da se mi sa foruma skupimo dobijemo tekmu samo tako a di neće vatreni
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 26.03.13 19:42
Mi da igramo ali na motoru(Vida reko),jer jedino tako možemo lovit Balea.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Fudbal 26.03.13 21:56
purger (citat):
Po meni to uopće nebi trebalo igrat!Čemu? Taj Wales da se mi sa foruma skupimo dobijemo tekmu samo tako a di neće vatreni
Ne baš tako jednostavno. Sve u svemu jadno.
_________________ Semper Fidelis
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 26.03.13 22:59
A dobro Pukovniće pa dosta je i dva komada nije bog zna što ali dvaput je dvaput
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Fudbal 26.03.13 23:46
Igra je mogla biti i bolja, ali najbitnija je pobjeda. Idemo dalje, Škotska je na redu...
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Bogart Vodnik
BROJ POSTOVA: : 435 ČLAN OD: : 2012-06-07
Naslov komentara: Re: Fudbal 01.04.13 6:48
Sva sreca sto smo u vaterpolu jaci od suseda.
Kakav crni Bambi Tosic, kazu mediji nije se video na terenu, pa on se jadnicko na par zadnjih meceva nije primecivao, a ostajao je kao uzdanica tima... tuzan je to lik, vrlo tuzan, tesko nama s takvim papcima u ekipi... O nesretnom selektoru i drmatorima u fudbalskom savezu ne vredi trositi reci...
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Fudbal 01.05.13 22:16
Usput gledam Bayern i ne mogu vjerovati kako igraju,velika nadmoć a trčanje kao olimpijci..razbiše Barcu,potopiše..sve skupa 7:0
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Xanadu Gušter
BROJ POSTOVA: : 58 ČLAN OD: : 2012-06-13 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Fudbal 07.05.13 21:53
Njemačka škola nogometa...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Fudbal 12.06.13 3:55
Možda je ovoj slici bolje mjesto ovdje da se može opširno o svakom igraču ili slično, tko želi: (Fotografija je s teme 'Slike iz ex-Yu'.) [You must be registered and logged in to see this link.]
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Fudbal 15.06.13 11:31
Generacija koja je u 70-im u Jugoslaviji harala i bila nepobjediva ali nazalost na medjunarodnoj sceni nije imala uspjeha.Do cetvrtfinala krajnji domet a mislim da je mogla barem jedno finale.Ajaks je tad ipak bio prejak za sve dok su ostali evropski klubovi bili tu negdje izjednaceni.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Fudbal 15.06.13 17:42
U pravu si semsudine, imao sam cast gleda ih protiv Svedske u Stockholmu 1975, i protiv danske u Kopenhagenu (tacno godine se ne secam). Nekako kada su stigli do 1/8 finale kao da ih grc hvatao o ukamenili se, nazalost.
The author of this message was banned from the forum - See the message
Gicko Prasić Gušter
BROJ POSTOVA: : 36 ČLAN OD: : 2013-05-21 DOB : 53
Naslov komentara: Re: Fudbal 16.06.13 21:21
E koja vremena
_________________ Znao sve i na sve pristao, samo jednom sam zablistao. Nije ljubav sve sto vidis, zato pazi kome zavidis!
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 06.07.13 20:41
Sakuplja li netko od forumaša dresove nogometnih ekipa pa da vidimo i te zbirke.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Fudbal 07.07.13 6:45
pukovnik (citat):
Sakuplja li netko od forumaša dresove nogometnih ekipa pa da vidimo i te zbirke.
Jedino što imam je Šurjakov dres koji je od njega dobio moj pok.otac.Koliko znam negdje su se pošteno proveli jer su teško izašli iz Opel Ambassadora Čuvam Enciklopediju Jugoslavenskog nogometa i mislim da je jedna od vrijednijih izdanja tog doba jer je sve obuhvaćeno do najmanjih detalja bez napuhivanja.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Stanko1 Podporučnik
JM JM PV BROJ POSTOVA: : 1905 ČLAN OD: : 2013-02-24 DOB : 75 Zagreb
Naslov komentara: Re: Fudbal 07.07.13 16:38
Od svih sportova osobno najviše volim nogomet. Kao klinac volio sam igrati, ali sam bio na glasu kao ''truba'' ili ''panj'', na golu kao ''rupa'', stoga o tome ne bih opširnije. Od malih nogu (još od predškolske dobi) navijao sam za NK Dinamo. Posjećivao sam utakmice u Maksimiru sve do kraja osamdesetih i bio svjedokom nekih od najvećih Dinamovih pobjeda (primjerice Dinamo - Partizan 7:2 u polufinalu kupa 1964., utakmica života Stjepana Lamze). Od Dinama i općenito domaćeg nogometa otkačio sam se početkom devedesetih, ali ni o tome ne bih opširnije. Spominjem tek da je za mene nogomet bio i ostao samo sport, Dinamo je bio moj zagrebački klub, ništa manje i ništa više. U ta davna vremena Maksimir je bio hram nogometa. Najljepši stadion u bivšoj Jugoslaviji, remek-djelo arhitekta Turine, koji su kasnije neki idioti pretvorili u ovu današnju nakazu. Na utakmici protiv jedne Trepče bilo nas je u Maksimiru 25.000, protiv Veleža 35.000, protiv Sarajeva 40.000, a na utakmici Zagreb - Famos (kvalifikacije za Prvu ligu 1973.) 50.000. O gužvi na derbijima s Partizanom, Zvedom i Hajdukom da ne pričam. U čast mojeg bivšeg Dinama prenosim kratak filmski prikaz osvajanja Kupa 1960. godine:
Kad smo već kod dresova plave boje, mnogi su skloni podcjenjivati Talijane i reprezentaciju Italije. Stalno se spominje njihov ''catenaccio'' (lokot/katanac), tj. njihova navodno defanzivna igra. Nasuprot tome podsjetiti ću na jednu od najljepših utakmica, a svakako najuzbudljiviju, koju sam ikada u životu gledao. Bilo je to u lipnju/junu 1970., svjetsko prvenstvo u Meksiku. Prijenosi su bili u kasnim noćnim (bolje rečeno ranim jutarnjim) satima i svi mi, ljubitelji nogometa, tada smo izgledali kao zombiji od nespavanja. Polufinale, utakmica Italija - Zapadna Njemačka. Talijani su poveli već u 8. minuti (Boninsegna), a Nijemci izjednačili u 90. (Schnellinger). Stoga su se igrali produžeci. Tada, srećom, nije bilo onog glupog pravila ''zlatnog gola'' već se igralo 2 x 15 minuta. U nastavku su obje momčadi krenule va banque, tako da je u tih 30 minuta palo još ravno 5 golova: Müller 1:2, Burgnich 2:2, Riva 3:2, Müller 3:3, Rivera 4:3. Da ne duljim, evo kratke snimke (spiker govori francuski, ali to je najmanje važno):
Naslov komentara: Re: Fudbal 07.07.13 19:24
Kad sam već spomenuo Svjetsko prvenstvo 1970. (ima li još koga da ga se sjeća?) budi mi slobodno ispričati još jednu crticu. Nitko mi nije toliko išao na jetru kao TV komentator Sreto Šćepanović. Išao je na SP po kvoti TV Sarajevo, a siromah je lupao takve gluposti da mi je došlo da ubijem najprije njega i onda sebe. Prenosio je četvrtfinalnu utakmicu Engleska - SR Njemačka (2:3). Izgovor imena igrača bio mu je fantastičan. Tako je npr. Newton (izgovara se Njutn) za njega bio ''Nuton'', a Mullery (Maleri) je bio ''Muleri''. I slično. No najveći gaf mu je bio kada je cijelo prvo poluvrijeme engleskog vratara nazivao Banksom - ''Benks ovo, Benks ono…'' - iako se vidjelo sa Jupitera da brani Peter Bonetti (Banks nije mogao igrati zbog upale grla). Mom starom i meni došlo je da televizor gađamo vazom ili pepeljarom, što nam dođe pod ruku, toliko nam je išao na živce. U poluvremenu ga je netko upozorio, možda i nazvao iz Juge i rekao mu da prestane sr.ti, pa se ispravio.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Fudbal 11.07.13 10:33
Pozdrav za druga Stanko1 i velikog dinamovca.Interesuje me stadion,MAKSIMIR, i taj arhitekt sto ga je gradio.Klub Dinamo je nastao 45 i preuzeo stadion od postojeceg prijeratnog kluba koji je cini mi se zvao HASK ili GRADJANSKI.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 11.07.13 12:44
semsudin (citat):
Pozdrav za druga Stanko1 i velikog dinamovca.Interesuje me stadion,MAKSIMIR, i taj arhitekt sto ga je gradio.Klub Dinamo je nastao 45 i preuzeo stadion od postojeceg prijeratnog kluba koji je cini mi se zvao HASK ili GRADJANSKI.
Naslov komentara: Re: Fudbal 11.07.13 13:57
semsudin (citat):
Pozdrav za druga semsudina od BIVŠEG velikog dinamovca. Uz Dinamo me vežu lijepe uspomene iz djetinjstva i mlađih dana, ali mene Maksimir odavno ne vidi i taj klub me više ne zanima. Stadion u Maksimiru - u prvoj varijanti - izgrađen je 1912., a na njemu je igrao HAŠK. NK Građanski je imao vlastito igralište na Trnju (Koturaška, južno od Glavnog kolodvora), a ono odavno ne postoji - tamo su izgrađene stambene i druge zgrade. Stadion u Kranjčevićevoj je između dva svjetska rata koristila Concordia. Članak o stadionu u Maksimiru koji je iz wikipedije prenio drug Pukovnik je nepotpun i prilično smušen (kako to već na wikipediji zna biti), pa ga ne bih komentirao. Dodajem da je prvobitni stadion bio izgrađen od drvene građe i da su ga vlasti NDH počele rušiti 1941. godine jer im je trebao materijal za barake. Nisu se baš puno pomogli s materijalom jer su zagrebački ilegalci zapalili stadion, pa je izgorio do temelja. Novi stadion projektirao je arhitekt Vladimir Turina poslije rata. Koncipirao ga je da korespondira s Maksimirskom šumom, na koju se de facto naslanjao (dijeli ih samo Maksimirska ulica). Stoga je sjeverna tribina u prvoj varijanti bila relativno niska, kako bi se naglasila otvorenost objekta prema šumi. I u najtoplijim danima iz nje je dopirala svježina, naročito kod noćnih utakmica. Kad sam ja počeo dolaziti na utakmice postojala je samo jedna tribina za sjedenje - zapadna. Na sjeveru, istoku i jugu bilo je samo stajanje. Na utakmicama s Hajdukom nije bilo uputno ići na istočno stajanje jer je tamo sve vrvilo od Dalmoša (bili su bučni, ali pitomiji od današnje Torcide). Kasnije je (mislim 1962.) izgrađena istočna tribina, a zatim su podignute južna i sjeverna. Stadion u Maksimiru smatran je najljepšim u bivšoj Jugoslaviji, bar do izgradnje Hajdukovog stadiona u Poljudu. Ovo danas je obična nakaza, spomenik ludovanju nekih megalomana, zbog čega su arhitekti i povjesničari kulture čupali kosu, ali time se ne isplati razbijati glavu.
pukovnik Poručnik
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4618 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.08.13 10:32
Bez imalo zezanja Zdravko Mamic mi se svidja.Tesko je naci menadzera koji je uspio prodati (za veliki novac)toliko mladih igraca.Na zalost to je neminovnost (prodaja talenata),jedini nacin da klub finansijski opstane. Zahvaljujuci Mamicu i njegovim menadzerskim sposobnostima Dinamo je mamac za mlade igrace i vjerovatno jedini profitabilni klub na prostorima Ex Yu.Ovaj danasnji poraz protiv Austrije je zaista poslovna katastrofa,vjerujem da im Dinamo uz pametnu igru moze zabiti 2-3 komada u uzvratu. Naravno uz dosta srece. Bice zanimljivo videti ko ce biti Krunin naslednik. Gdje su braca Kovac,mozda jedan od njih-bilo bi dobro za mlade igrace da ih trenira neko od legendi.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.08.13 10:57
Milutine pozdrav još jedanput.Vidim pratiš nogomet na našim prostorima ali nisi dovoljno upoznat.Što se dinama(namjerno malim slovom)tiće i velike love koju je digao Mamić na prodaji igraća nema nikakove veze sa dinamom,već je to lova od tog gospodina koji snjom radi što ga volja a najmanje to da bi s tom lovom napravio neke rezultate u Evropi i igrom na terenu privukao gledaoce na utakmicu.Neznam dali znaš da je ulaznica za tu utakmicu koštala 6 kuna ili da ti bude lakše 1,2 US dolara.Pa gdje to ima u svijetu,samo kod Mamića.Cijelom ligom dirigira Mamić a i cijelim savezom.On dirigira ko će igrati za reprezantaciju kako bi ga mogao prodati,a da pritome ne plati državi porez je klub funkcionira kao neprofitna organizacija .To ti je samo nešto o tom gospodinu a pošto ti i ja nisam navijać dinama,više će možda napisat neko od pravih navijača kojih na jučerašnjoj utakmici nije ni bilo.Prije sam obavezno kupovao godišnju kartu za NK Varteks i bio na svakoj utakmici a sad zbog takve gospode uopče ne pratim domaću ligu.Ja i moj sin prebacili se u Evropu,ja Barcelona a sin Chelsie.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.08.13 11:09
Pratim fudbal na nasim prostorima,narocito nekadasnju veliku cetvorku.Mnogo je mucki danas.Pogledaj sta radi Karadzic u FSS.O Mihajlovicu ne bih trosio ni reci,odrekao se kvalitetnih igraca zbog nekakve sujete(ne igra mu Ivanovic protiv Makedonije-ludilo-pa circus sa himnom-Ljaljic).Nogometni Savez Hrvatske ima srecu sa Markovicem,rezultati nacionalne selekcije pokazuju da covjek radi dobar posao. A da je Mamic autokrata-vjerovatno jeste. Ja bih zaista voleo da udju i ove godine u Ligu Sampiona.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.08.13 11:22
Dinamo je danas zaista imao veliki peh(gledao sam utakmicu),trebao je dati 2 gola u prvom poluvremenu,posle bi ih punili.Prvi gol je ocajna greska Zelenike,to unosi nervozu u odbrani kada se ne vjeruje golmanu.Iskljucenje je bilo preostro.Kod drugog gola Pivaric je izradjen kao beba I opet Zelenika-onaj sut se brani,manje vise plasirana poluvisoka lopta. Moze Dinamo proci,uz dosta srece ,garant su kvalitetnija ekipa
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.08.13 11:29
Nemoj Milutine ni spominjat Markovića i NSH,i njih ti je držao Mamić kao što drži i ove.Jednom riječju cirkus kojeg plaća narod a vrhnje ubiru Mamić i ekipa oko njega.Neću više pisat o ovoj temi jer mi je samo raste tlak a banda i dalje radi što oće.Bolje nešto drugo-vino,žene, rock & rol. PS-nisi mi odgovorio na pp
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.08.13 11:42
Vazi.Poslao sam ti sada PP.Nesto koce-vidim da sam neke poruke poslao pre par dana i josh su u izlazu-Tvoja PP ce ti sve objasniti. O fudbalu I Dinamu purger ce vjerovatno dati svoje misljenje.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.08.13 11:54
Još malo treba pričekat Milutine,još se im suze nisu osušile ,mislim na Purgera i druge Dinamovce
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.08.13 12:17
Moj mladji sin igra fudbal.U decembru puni 15 godina,na jesen polazi u srednju.Vec su ga uzeli za startera u prvi tim skole.Bio je ovog leta u kampu 15 dana,za Labor Day vikend(prvi ponedeljak u septembru idemo na nekakav turnir u Ohajo,nastupa za lokalni seniorski tim kao pozajmica.Igra beka,poprilicno je ofanzivan.Vec "grebe"za leto 2014,hoce da ga uguram u Zvezdin kamp. Ne verujem da moze nesto uraditi u fudbalu,nije loshe da igra,bolje nego da gubi vreme pored kompa . Videcemo sta ce biti,sada treniraju 6 dana-kada pocne skolska godina 5 dana treninzi,plus nedeljom utakmice. Nevjerovatno-izgledom(ne i igrom naravno)posjeca na malog Halilovica,zna za njega i obozava ga.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 22.08.13 21:08
milutins (citat):
Moj mladji sin igra fudbal.U decembru puni 15 godina,na jesen polazi u srednju.Vec su ga uzeli za startera u prvi tim skole.Bio je ovog leta u kampu 15 dana,za Labor Day vikend(prvi ponedeljak u septembru idemo na nekakav turnir u Ohajo,nastupa za lokalni seniorski tim kao pozajmica.Igra beka,poprilicno je ofanzivan.Vec "grebe"za leto 2014,hoce da ga uguram u Zvezdin kamp. Ne verujem da moze nesto uraditi u fudbalu,nije loshe da igra,bolje nego da gubi vreme pored kompa . Videcemo sta ce biti,sada treniraju 6 dana-kada pocne skolska godina 5 dana treninzi,plus nedeljom utakmice. Nevjerovatno-izgledom(ne i igrom naravno)posjeca na malog Halilovica,zna za njega i obozava ga.
Pa možda mu je veliki Halilović tata.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 23.08.13 8:06
Evo Rijeka je pokazala da se nogomet ipak igra za navijače tj gledaoce.Svaka čast navijačima obijeh ekipa za prekrasno navijanje.Koja je to razlika od dana prije. Pišu internetski portali da je razlog u tome što u ZG navijačima poslužuju škampe i kavijar pa nemaju vremena navijati,dok su u Rijeci ljudi platili ulaznice da bi gledali nogomet
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Fudbal 23.08.13 11:34
Uvijek me obraduje kada neki manje "izvikan" tim sa ovih prostora napravi neki uspijeh. Bravo za Rijeku.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 23.08.13 13:26
Tako je Stazio,mene ova Rijeka podseca na onu staru iz vremena Vladana Desnice.Ova utakmica me podsetila na onaj njihov legendarni susret sa Realom u kupu UEFA pre nekih 30-ak godina. Matjaz Kek je napravio dobru ekipu. Zelim im mnogo srece u uzvratu.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Fudbal 23.08.13 13:31
Vladan Desnica bio je gluhonijem,izvrstan igrač.Nemogu se sjetiti protiv koga je dobio žuti karton radi prigovora sucu.Jedno vrijeme to je bila glavna fora.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 23.08.13 14:09
Upravo tako,i ja se sjecam tog detalja i Vladanovog zutog zbog prigovora,jeste bila u to vrijeme glavna for a.Bio je plavokos,brz,prodorno krilo.On i Kustudic su bili ubojiti tandem. Nego,kako se zvao cuvena zvezda Rijeke prije te generacije,vjerovatno najveca legenda sa Kantride,imao je i zavidnu internacionalnu karijeru
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Fudbal 23.08.13 15:51
Sjetio sam se u pitanju je legendarni Joska Skoblar.A Desnica,moguce da mu je ime Damir a ne Vladan?
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Fudbal 23.08.13 18:53
Prvi su pobijedili druge. Dresovi iz moje kolekcije.
Pukovnice, ti stvarno imas kolekciju dresova raznih timova, ili su to mozda samo tvoji omiljeni klubovi?. U svakom slucaju bravo za to
Stvarno imam zavidnu kolekciju dresova jer sam tri godine bio u Nadzornom odboru jednog hrvatskog prvoligaškog kluba pa mi nije bilo teško doći do dresova. Osim toga neki prijatelji mi igraju po stranim klubovima i reprezentaciji pa me i oni "snabdjevaju". Evo još par.