FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Veliki Pozz za sve Graničare a posebno moje drugare sa Karaula VIČ / Dravograd 1986
Pozdrav Samire Sarajlijo. Mada ja nisam sa karaule Vič jedva čekam da vidim te tvoje slike. Dobro si ih uspio sačuvati nakon svega što se desilo u BiH. Nadam se da će se javiti i pokretač ove teme Nik. Za početak od mene evo jedan plus da ti podignem reputaciju.
Napokon sam iskopao jednu sliku gde se jednim delom vidi karaula Vič!
[You must be registered and logged in to see this image.]Pozdrav svima, bio na karavli 86 sa izviđačima iz Maribora. Bili smo zajedno sa graničarima na dodatnom obezbeđenju granice zbog nekog kongresa ZK u Ljubljani. Sečam se odličnog desetara kojim smo išli na nočnu smenu. Odlična hrana i pravo spavavanje. Zbog umora. Nezaboravljivo. Inače sam Slovenac, bio sam vođa te grupe vojnika u rangu razvodnika. Možda su to drugovi sa kojima smo bili zajedno.
Na karauli je bilo vojnika starijih klasa,sa kojima smo se mi kasnije upoznali i zdruzili. Navescu neke od njih koje pamtim i dan danas.
Iz klase Avgust '85 koja je sa nama bila najduze na karauli:
-Desetar SARAJLIJA SAMIR-Bosna i Hercegovina
-Vojnik PECAR HARIS-Bosna i Hercegovina -Vojnik PERISIC ZORAN-Srbija -Vojnik VITULIC ZVJEZDAN-Hrvatska -Vojnik LAZAREVIC ZELJKO-Srbija -Vojnik LAZOVSKI JOZE-Makedonija -Desetar MIHELCIC MATEJ-Slovenija
-Vojnik KRZNAR ZLATKO-Hrvatska-ne secam se klase,mozda jun '85 (Kuvar na karauli) -Vojnik DJORDJEVIC LJUBOMIR-Srbija- mislim da je maj '85
Ostalih se ne secam ili samo delimicno-nadam se da ce mi neko uskoro pomoci!
Desetar SARAJLIJA SAMIR- Mala Kladusa-o njemu bi mogao pisati stranice i stranice.........Covek je jednostavno legenda. Danas zivi u Svedskoj,imali smo kontakt putem net-a pre par meseci. Veoma komunikativan,tolerantan,saljiv,ostalo mi je u secanju da je pevao jako dobro narodnjake.
Vojnik PECAR HARIS-Sarajevo-Kurir na karauli-Miran,tih,inteligentan,skroman i jako povucen. Nemam o njemu nikakve informacije.
Vojnik PERISIC ZORAN-Beograd-sitne gradje,fensy,glas ko u devojcice-vrlo korektan. Nemam o njemu nikakve informacije.
Vojnik VITULIC ZVJEZDAN-Plovanija-Sitne gradje,korektan i drustven. Nemam o njemu nikakve informacije.
Vojnik LAZAREVIC ZELJKO-stanovao i skolovao se u Beogradu rodom iz BIH-Visok,plav,krupan,(nije izgovarao dobro slovo R ),korektan. Nemam o njemu nikakve informacije.
Vojnik LAZOVSKI JOZE-Skoplje-kerovodja-skoro da ga jedva i pamtim.
Morao sam prvo da predstavim ukratko stariju klasu koja nas je docekala. Svi su korektno odsluzili i na vreme se skinuli zivi i zdravi. O mojoj klasi bice mnogo vise reci...........