FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Znaš šta mi pade na pamet Veliki Dule Makedonski..!!! U bivšoj JNA prilikom izlaska iz kasarne i odlaska na neki teren, poligon, ili prilikom povratka u kasarnu su se pjevale pjesme svih naroda i narodnosti bivše SFRJ.!! Mene zanima da li ti možda znaš koja se Makedonska pjesma pjevala u takvim prilikama u JNA..!!!?????
Dule-Makedonija Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2012-03-16 Probistip-MAKEDONIJA
Ja sam hteo da te pitam dali poznajesh moj vojnicki drug Spahija Toni, koj je zivio na ul.Put Udarnica koja se tada zovela tako, mozda slucajno poznajes Pozdrav puno
Ja sam roden (cenzura)g Toni Spahija mislim da je roden 1966g, zajedno smo bilu u -Dravograd-"Bukovje" V.P.7646 67-mi granicni odsek Dravograd 1986-1987g, on je meni pricao da je njegova ulica najlepsa u Splitu Hvala unapred ako ga nadzes Pozdrav
Bicu ti blagodaran ako ga nadjes Ja se zovem (cenzura), ako ga nadzes retci mu da ga trazi negov vojnicki iz Dravograd-"Bukovje" V.P.7646 67-mi granicni odsek Dravograd 1986-1987g, (Makedonac-Hajdukovac) Retci mu da mi pise na moj gmail: (cenzura@gmail.com), ili da me nadze na facebook: (Cenzura) Zanima me odakle si nasao ove podatke o njega, ako to nije tajna naravno Pozdrav iz Makedonije
Veliki Dule Makedonski.!!! Za tebe imam loše vijesti a imam i dobre vijesti. Ne znam odakle bi počeo.!!! Ti Veliki Dule Makedonski znaš da je u Hrvatskoj od 1991 godine do 1995 godine bio veliki i nemilosrdni rat. Mnogi su poginuli, mnogi su postali doživotni invalidi, mnogi su promjenili svoj život kakvog su živjeli, neko je prošao dobro neko loše.. Ja bih naj radije loše vijesti sa ovih stranica izostavio... Naj radije bi ti rekao ono što bi ti volio čuti... Zapamti svoga prijatelja Tonija Spahiju onakvog kakvog si zapamtio u "Dravograd-"Bukovje" V.P.7646 67-mi granicni odsek Dravograd 1986-1987g". To ti je moja preporuka.... Uglavnom on je preživio ovaj rat u Hrvatskoj. On je živ... Spomenio mi je neki događaj sa tobom kad si jednom donio neku bocu rakije pa ste se opili. Spomenio mi je da je on bio dobio prekomandu na jednu karaulu (sada sam zaboravio kojoj) pa da su ga sa te karaule potjerali jer nije bio dobar.. Ja sam se potrudio i donio sam ti nekoliko slika gdje on živi. Pa pogledaj..
Iza ovih stabala i ovoga grmlja je kuća tvoga Tonija Spahije...
Ova snimka je napravljena sa sjevero-istočne strane njegove kuće. Strelica 1 --- Tu u potkrovlju stanuje Toni Spahija... Strelica 2 ---- To su reflektori stadiona nogometnog kluba "SPLIT"...
Strelica 1 -- Kuća Tonija Spahije.. Strelica 2 --- Ulica u kojoj on živi u Splitu Put Supavla broj 42... Ova ulica vodi prema zapadu, na kraku ove ulice sa lijeve strane nakon nekih 800 metara nalazi se stadion "NK HAJDUK"... Strelica 3 --- Preko puta kuće Tonija Spahije na oko 200 metara nalazi se "Brodogradilište Split"..
Veliki Dule Makedonski, mislim da si sve naj bolje mogao pročitati gore u mome tekstu.!!! Bilo bi ti bolje da za drugo ne pitaš, rekao sam ti da ga zapamtiš kakav je bio u JNA i neka ti takav ostane u sjećanju.!!! Ne znam jesam li pogodio o onome sa rakijom kad ste se opili i sa tim da je on bio na karauli pa su ga sa karaule potirali...
Dule-Makedonija Gušter
Ja kad sam otisao u Dravograd on je bio vec tu, i nismo pricali da je on bio o neke druge karaule pred toga (ali moguce daje bio na drugi karaule)
Veliki Dule Makedonski.... Nisi mi rekao da li je istina da si u Dravogradu donio bocu rakije te da si se opio ti i Toni Spahija, tako bar on kaže... Također mi je spominjao da je te godine kada je Toni Spahija bio u JNA, u Sloveniji su bile velike poplave.... Je li se toga možeš sjetiti... A za sve ostalo u vezi Tonija Spahije, ako želiš možeš mu se obratiti pismom na njegovu adresu: Toni Spahija Ulica Put Supavla broj 42 21000 Split Hrvatska
Dule-Makedonija Gušter
Imao sam jednog vojničko druga iz Splita kad sam bio na obuci u Hrvatskoj u Pozegi. On se zvao Ivan Čikota. On je bio šofer isto kao ja. Možda mi je on pričao da je negova ulica najlepša u Splitu, ali u moj adresar ja nemam negovu adresu, on je bio rođen 1965/1966g.
Pozdrav iz Makedonije....
Veliki Dule Makedonski , dana 10.05.2012. god. u 19:00 sati sam išao tražiti tvoga prijatelja iz JNA sa kojim si bio u JNA u Hrvatskoj u Požegi. On je preživio rat u Hrvatskoj od 1991-1995. On i dalje živi u Splitu. Njegova adresa ti je ova:
IVAN ČIKOTA Ulica Plinarska broj 25 21000 Split Hrvatska
Njegov broj telefona stana ti je ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.]
Njegova ulica se nalazi ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.]
U razgovoru sa njim sam saznao da je on bio u JNA u Hrvatskoj u Požegi. Tamo je bio na obuci za vozača. U požegi je proveo oko 40-50 dana. Zatim je dobio prekomandu i prebačen je u Karlovac također u Hrvatskoj. On je bio oženjen i ima djecu. Nakon što se rastavio od žene, njegova bivša žena je odselila od njega i djecu odvela sa sobom. On sada na navedenoj adresi živi sam. On nema u svome stanu internet. On se ne može sjetiti da ti je govorio da je njegova ulica najljepša u Splitu. Od svega gore dobroga sada sljedi ono loše.... On se Dule tebe uopće ne može sjetiti, ni imena ni prezimena ni kako izgledaš. Ako želiš možeš mu se obratiti ili telefonom ili pismom na njegovu adresu. Ja sam napravio sa svoje strane sve što sam mogao. I za kraj evo ti par slika njegove ulice, kuće itd......
Ovo je početak njegove ulice "Plinarska", on stanuje oko 100 metara dalje u smjeru strelice.!!!
Ovo je stambena zgrada u kojoj živi IVAN ČIKOTA. On živi na 3 katu ove stambene zgrade. Strelica 1: Pokazuje ulaz u tu stambenu zgradu. Strelica 2: Pokazuje prozor njegova stana.
Ubit će te Čikota,toliko privatnih podataka..?? Ovu crvenu obavijest, iznad sandučića,ti si stavio?
Zagorac, Zagorac, šta ti radiš na: Dravograd-"Bukovje" V.P.7646 67-mi granicni odsek Dravograd 1986-1987g. Vrati se odmah dolje u Makedoniju na Karaulu "Drenak", mi u Sloveniji možemo i dalje držati prvu crtu obrane... A ako se on bude bunio ja ću izbrisati ono što njemu smeta, ako, ako, a mislim da neće....... A za ostalo, Zagorac ne moraš svašta vidjeti, i ne moraš svašta komentirati.....
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Vojnik Granicar... Ti kao da si prosao osnovnu obuku CIA ili KGB. Fali jos samo koji broj cipela nosi pa da kompletiras izvestaj.
Pa Vodniče I klase, nebi vjerovao kada bi ti rekao. Kada sam došao do vrata stana našao sam ispred stana njegove kožne crne cipele.!!! I mislim se hoću li i to slikati ili ne. Pa opet se mislim, kome će to nešto značiti, F.B.P.N. JNA može i bez tih cipela... Malo je falilo da i njih uslikam. Ako me pitaš za broj mislim da nosi do broja 44...!!! A gore od nabrojanih CIA, KGB, kako ti je promakla ova: [You must be registered and logged in to see this link.] .....!???
Kaplar M Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 59 Belgrade
Ubit će te Čikota,toliko privatnih podataka..?? Ovu crvenu obavijest, iznad sandučića,ti si stavio?
Zagorac, Zagorac, šta ti radiš na: Dravograd-"Bukovje" V.P.7646 67-mi granicni odsek Dravograd 1986-1987g. Vrati se odmah dolje u Makedoniju na Karaulu "Drenak", mi u Sloveniji možemo i dalje držati prvu crtu obrane... A ako se on bude bunio ja ću izbrisati ono što njemu smeta, ako, ako, a mislim da neće....... A za ostalo, Zagorac ne moraš svašta vidjeti, i ne moraš svašta komentirati.....
Odem povremeno "gore"da vidim koliko ste bili razlićiti od nas "dolje" Još uvijek imam dobro zapažanje, ,mislim da se nemaš razloga "duriti",pa to ti je na profilu!
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
DULE...!!! Pa mogao si nam i ti ispričati neki događaj iz JNA.!!! Nešto što si zapamtio a da je bilo dobro ili smiješno u JNA...!!! A može i druga verzija ako je nešto bilo loše pa da vidimo kako si ti to doživio i proživio.!!!
Danas je bila u Dravogradu proslava povodom praznika DAN ODPORA PROTIV OKUPATORA, koji se u SLO slavi 27.04. Proslava je bila u bivšoj kasarni BUKOVJE, koje je sad preuređena u protokolarni objekt opštine Dravograd. Evo nekoliko slika iz unutrašnjosi. Oni koji ste tu služili vojni rok verovatno čete se setiti... Ulaz [You must be registered and logged in to see this image.]
stepenice na sprat [You must be registered and logged in to see this image.]
Prozor sobe je okrenut prema Dravi. U njoj su rastave ručnih radova građana (ovo je za uskrs) [You must be registered and logged in to see this image.]