FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Ohrid graničari

Go down 
+69
pera84
Exoo
Iki
babic borislav
aronija
Asko1
PORUCNIK
BaneNis
Tibor Nagy
flegma
Davor K
Boris Kuhar
yugraničar
sasa todorovic
budimir damjanovic
Milos Zemunac
vujanov
dpuric
livno ohrid
arso64
granica-pula
DEJAN DESETAR
Lala Basaid
Desetar Begić
Zoran Stankovic
liman kaba
terrra
Andro
humka83
zebra
MATEJ
fantom971
erni
Djuric Dragoljub
dinosaurus
emir
Pero™
Vojnik Graničar
Kemo Specijalac
saban
felix ćato
Stazio
labuniste85
kobac
gigi63
duci64
blok 45
zuludelta
Kerin Uroš
Dzomba
Mitraljezac
zile007
Gringo
Stranac
Djekic
magacioner
mali vlaj 90
Sinisa Misovic Vrbas
ZAGORAC
jelen pivo
REZERVISTA
Bero
Dejan-Obrenovac
purger
radojejovanovic
mgalic2
nenad sinik
jezda
milan67
73 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorPoruka
arso64
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2012-02-24

Ohrid graničari - Page 4 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime24.03.16 19:34

milan67 (citat):
granicni bataljon
caraula Carina selo stenje prespansko jezero pelister i galicica reon samo 20km
septembarska 86/87
I ja sam granicar oktobarska klasa 83/84 proveo sam neyaboravne dane na carauli Carina u selu Stenje pored prespanskog  jezera.Ima li neko iz tog perioda?Pozz za sve granicare Arso64.
Na vrh Go down
livno ohrid
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-04-26

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime26.04.16 15:53

POZDRAV SVIMA 
Bio sam u ohridu klasa septembar 89/90 kod kapetana Borisa Divkovića
poslije karaula Lerinski drum
ako ima ko nak se javi
pozz
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime26.04.16 16:54

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
babic borislav
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 25
ČLAN OD: : 2015-12-19

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime29.04.16 11:29

Zna li neko da li jos postoji ono vojno odmaraliste na svetom naumu i sta je sa karaulom (tu je sada izgradjen granicni prelaz ?!
Na vrh Go down
Dejan-Obrenovac
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 15
ČLAN OD: : 2011-06-08

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime02.07.16 14:02

emir (citat):
Dejan-Obrenovac (citat):
milan67 (citat):
da se prebacimo ovde gde mu je mesto Very Happy
Obrad je bio legenda od komandira on je nam znao i mater da opsuje sou sa njim je bio! mi krenemo u patrolu i zavrsimo kod todora u selu napijemo se nemozemo da dodjemo u karaulu on posalje pinc po nas kad se otreznimo on nista ali i on pio dosta!
steta sto nisi bio leti tu na karauli kupas se svaki dan pa smo isli u otesevo a radilo i ono odmaraliste pored karaule radilo samo leti!
proso sam ti i ja od golem grada i konjskog onog starog sto je bio sam u selu  i E1 -E10 cisto iz radoznalosti ali smo na 10 isli sa pincom
jesteli nastavili tradiciju da svakog vozaca zovete tocak   Laughing

A pa taj matorac je zesca legenda, sam u selu, a kucice kao iz bajke. Neverovatno. Kao da je vreme stalo.
Ja sam na desetku isao po kazni uglavnom i jedini sam kako kazu u istoriji Carine koji je tamo bio vise od 20 puta. Uzas Smile
Priroda fenomenalna sto jeste - jeste. Jednom sam sa dva slovenca bio u patroli, desetka naravno, zima, sneg nevidjen a slovenac vodja patrole i na kraju
zalutamo jedno 20km u Albaniju. Eh, dogodovstina koliko hoces. Kad se samo setim. Karaula je stvarno nesto posebno.
Kupao sam se na Prespi, gde to da omasim Smile cak sam 91 isao na odmor u Otesevo nekih desetak dana.

Cudno da ste mogli zalutati u albaniju em sto je bio meki pojas a zatim na dosta mjesta zica pa bunkeri nije mi jasno

Ma kakav meki pojas na vrhu Galicice Smile
Evo, imas na nekoj od sledecih strana grancini kamen 10 pa pogledaj kako izgleda pejzaz Smile Smile Smile
Nije bilo bunkera (jeste ali dosta nize), nije bilo zice... samo kamen i sneg Smile usput, tad kad smo zalutali bila je zesca oluja, od snega se nista nije videlo... Smile
Na vrh Go down
Dejan-Obrenovac
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 15
ČLAN OD: : 2011-06-08

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime02.07.16 14:05

ZAGORAC (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.]

......kao i ovaj.
Da, ovo je cuvena `desetka` Smile
Eh, koliko puta sam ovde bio... Smile
Na vrh Go down
vujanov
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2016-07-11

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime12.07.16 13:44

Pozdrav, svim bivšim graničarima od Slobodana Vujanovića, klasa avgust 1985...ja sam jun, jul i avgust 1986. bio na karauli Frangovo, i povremeno odlazio i na legendarna Tri šiljka. Komandir karaule je tada bio potporučnik ili poručnik Nikola Gučevski, čini mi se, a zvali smo ga Gučo. Ima dosta detalja o životu tamo, pa da sad ne započinjem...za sad eto, samo da se prijavim!!!
salutiranje
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime12.07.16 15:32

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime14.07.16 9:21

[You must be registered and logged in to see this image.]

Tri Šiljka
Na vrh Go down
Milos Zemunac
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 18
ČLAN OD: : 2016-10-13

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime14.10.16 10:14

Mitraljezac (citat):
Još jedna septembarac iz klase 89/90 kod kapetana Keme Đoze.
Pozdravljam sve drugare koji se sećaju tih lepih dana.
Komadant Stjepan Pazdrijan, pa Maucker, pa tereni, pa karaula Mires...
Ko se seća neka se javi!!!
Pozdrav
Evo i mene septembarac 89/90 v.p. 7059/11 kod porucnika Veljanovski Mile Protiv oklopna ceta! pozdrav klaso!!!
Na vrh Go down
Andro
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 7
ČLAN OD: : 2014-09-16
M(j)esto Maribor-Slovenia

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime20.10.16 9:49

evo i mene, 7059/14--sept.88/89, kasnije karaula Preslap
Na vrh Go down
Andro
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 7
ČLAN OD: : 2014-09-16
M(j)esto Maribor-Slovenia

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime20.10.16 9:57

jezda (citat):
Letos sam bio tamo,bas u tom Stenju,provozasmo se preko galicice,mnogo lepa priroda.
ima ko slike o karauli Preslap- grčka granica!!
Na vrh Go down
Milos Zemunac
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime12.11.16 22:54

zile007 (citat):
Pozdrav, drugari!
Služio sam u VP 7059 Ohrid, klasa septembar 89/90 kod kap Kemo Đozo. Da li ima neko iz tog vremena?
I ja sam Septembarska 89/90 kod Veljanovski Mile
Na vrh Go down
Milos Zemunac
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime14.11.16 23:22

Pozdrav drugovi ja sam sluzio 89/90 septembarska klasa protiv oklopna ceta kod porucnika Veljanovski Mile V.P. 7059/11
Na vrh Go down
budimir damjanovic
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2016-11-15

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime15.11.16 13:00

Pozdrav svim. Ja sam bio u granicnom bataljonu septembar 1991, posle toga na Svetom Naumu. Na obuci kapetan Mrdo Golubovic, komandant g bataljona Trajkovic. Na svetom naumu nas bilo desetak posto je vec pocela bezanija. Duzio sam psa, zvao se Grof. Bilo je privilegija biti granicar.
Na vrh Go down
babic borislav
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime16.11.16 16:46

Budimire, jesi li bio u novoj ili u staroj karauli ?
Na vrh Go down
budimir damjanovic
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime18.11.16 12:34

babic borislav (citat):
Budimire, jesi li bio u novoj ili u staroj karauli ?
Na novoj.
Na vrh Go down
babic borislav
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime18.11.16 21:47

A da li znas da li su staru karaulu srusili ili su je ostavili u sluzbi necemu vec ?
Na vrh Go down
budimir damjanovic
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime19.11.16 19:46

babic borislav (citat):
A da li znas da li su staru karaulu srusili ili su je ostavili u sluzbi necemu vec ?
Koliko sam video tada i koliko se secam nije bilo ni traga od stare karaule
Na vrh Go down
sasa todorovic
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-11-27
DOB : 51
M(j)esto holandija

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime27.11.16 22:07

pozdrav svima 
trazim svoje drugare sa malog vlaja nek mi se jave koji su sluzili od 90 do 91 nek mi se jave i svi koji su bili na obuci u ohridu haubicari 122mm kod porucnika dragana 3 bataljon
Na vrh Go down
http://sasabrzi@hotmail.com
babic borislav
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime28.11.16 8:45

Sasa Todorovic, dobrodosao na forum !
Na vrh Go down
yugraničar
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 12
ČLAN OD: : 2013-02-09

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime20.12.16 17:29

Zravo drugovi ima li ko  iz klase 1984-1985.Ja sam bio 85 u karauli Frankovo i kasnije od juna pa do oktobra na trišilki onda opet na karavli frankovo, do 30.12. 85. Tada je bio komandir karaule podpuručnik Nikola gučevski.
Na vrh Go down
Boris Kuhar
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2017-01-08

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime09.01.17 18:03

Karaula Lakavica generacija 85/86 kuhar super je bilo domaca zivotinja Medvjed a postu lisice donosile lijepo vrijeme nezaboravno .
Na vrh Go down
MATEJ
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 21
ČLAN OD: : 2014-07-22
M(j)esto Železniki, SLOVENIJA

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime09.01.17 18:09

Boris Kuhar (citat):
Karaula Lakavica generacija 85/86 kuhar super je bilo domaca zivotinja Medvjed a postu lisice donosile lijepo vrijeme nezaboravno .
Znači bio si prije mene, ja sam došao 10. maja 2016.
Banditi pokrali ste nam prvi dan čitav veš osim ono što smo imali na sebi.
Na vrh Go down
Boris Kuhar
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2017-01-08

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime09.01.17 18:13

Ne ja sam imao bijelu uniformu Kuhar imam par fotografija poslacu ti pa vidi dali se mozes sjetiti cega,ko ti je radio u pekari sjecas li se toga ?
Na vrh Go down
MATEJ
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime09.01.17 22:41

U pekari imali smo jednog šiptara, pravio je bogovske lepinje, pa so mu onda zabranili pošto je bilo manjka brašna. A pravio je isto tako bureke i da sam tamo više vremena bio, samo zbog lepinja i bureka ugojio bih se na 100 kila.
Na vrh Go down
Davor K
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2017-02-05

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime05.02.17 20:17

Za moga druga Misovica da dodam da sam i ja dosao na karaulu Frangovo tog dana. Pozdrav iz Banjaluke.
Na vrh Go down
Davor K
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Za Milosa Zemunca   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime05.02.17 20:27

Ja sam takodje bio Kod Veljanovskog u V.P. 7059/11 a kasnije otisao na Tri Siljka ili Frangovo a potom po kazni sa Misovic Sinisom i jos jednim momkom na prekomandu i to ja na Sveti Naum a njih dvojica na Ljubaniste i Carinu. Predivno vrijeme a inace sam iz Banja Luke. Davor Knezevic. Zemunac javi se po imenu da vidim sa kim pricam. Pozdrav svim granicarima.
Na vrh Go down
Milos Zemunac
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime06.02.17 23:57

Davore VELIKI POZDRAV! Ja sam Milos Radovic iz Zemuna. Stalno sam bio u drustvu Vukovic Dragana, Gascic Darka i Disic Dejana. Jesi li u kontaktu sa nekim iz klase? Ja sam u kontaktu sa desetarom Pocik Perom iz Zrenjanina.
Na vrh Go down
Davor K
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime07.02.17 15:08

E drago mi je da nekog cujem iz tog perioda. Sa karaule Frangovo cujem se sa Ismetom Kastivnikom a od raje iz Ohrida sa Sekom Mustafom iz Gorazda zatim Omeragic Nisfetom iz Travnika te sa jos Dimov Pericom sa kim sam bio na Svetom Naumu te Vaskom Stratorskim a i Misovic Sinisa sa Tri Siljka me je zvao kod njega u Vrbas. Inace sad iz ovih stopa bi besplatno otisao ponovo da odsluzim jos jedan rok. Pisi gdje si ti zavrsio poslije Ohrida i drago mi je da nas jos ima. Imali Pocika na Fejsu i sta je sa tvojim profilom. Pisite ljudi i saljite ako koga nadjete. Pozdra za sve granicare.
Na vrh Go down
Davor K
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime07.02.17 15:09

Vukovic Dragan ono bijase iz Cacka a Darko je bio iz Zagreba mislim da se nesto brzo oprostio od nas.
Na vrh Go down
babic borislav
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime09.02.17 0:20

Ima li koja slika sa Svetog Nauma ?
Na vrh Go down
Milos Zemunac
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime09.02.17 0:25

Jeste Dragan je iz Cacka a Darko iz Zagreba sa njim sam se cuo u par navrata devedesetih. Posle smo izgubili svaki kontakt.
Na vrh Go down
Davor K
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime09.02.17 11:55

Postavicu par slika sa Svetog Nauma kasnije, da se vidi kako nam je bilo.
Na vrh Go down
babic borislav
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime09.02.17 12:50

Koje godine si bio na Svetom Naumu ?
Na vrh Go down
Davor K
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime09.02.17 12:53

1990 od 14 maja do pocetka septembra a dosao po " kazni" sa Frangova ( Tri Siljka ).
Na vrh Go down
flegma
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-11-17

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime27.02.17 14:16

Karaula Carina julska83/84
Na vrh Go down
Tibor Nagy
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 19
ČLAN OD: : 2017-04-02
M(j)esto Budapest

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime05.04.17 15:14

zebra (citat):
Pozdrav, 32. granični odsjek Ohrid imao je 10 karaula i to po redu: LAKAVICA, LABUNIŠTA, GORNJA BELICA, TRI ŠILJKA, FRANGOVO, MALI VLAJ, KAFASAN (ĆAFASAN), SVETI NAUM, LJUBANIŠTA i CARINA-STENJE.

Dobar dan! 
Gledam ja topografska karata 1:100 000 sekcija Ohrid,Korca  (geokos. org websranica download). 32 GO Ohrid -izmedu Lakavica-Carina-Stenje karauli jos uvek mozete videti neki karauli znaki :„Lakajca-Lakavica, Strizak, Labunista, Krstec (Crni kameni 2257.m.), Gornja Belica, Tri Silka, Frangovo, Mali Vlaj, Kjafa San- Kafasan, Primorje, Sv Naum (Vasko Karangelski), Ljubanista, Stenje carina
Na vrh Go down
Tibor Nagy
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 19
ČLAN OD: : 2017-04-02
M(j)esto Budapest

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime05.04.17 15:17

Ako gledam dobro trajala zona 32. GO Ohrid ot gk E27 (prva karaula Lakavica) do pln Precna karaula Stenje (carina).
Na vrh Go down
MATEJ
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime13.05.17 17:22

Boris Kuhar (citat):
Ne ja sam imao bijelu uniformu Kuhar imam par fotografija poslacu ti pa vidi dali se mozes sjetiti cega,ko ti je radio u pekari sjecas li se toga ?

gde su ti slike ?
Na vrh Go down
babic borislav
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime15.06.17 23:27

Ima li ko kakvih slika sa Svetog Nauma ?
Na vrh Go down
babic borislav
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime14.01.19 17:19

Gdje su obecane slike sa Svetog Nauma ?
Jeste li zivi granicari ?!
Na vrh Go down
BaneNis
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2019-01-29

KomentarNaslov komentara: GRANICARI   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime29.01.19 3:21

Pozdrav svima od zastavnika Miroljuba Popovica, u penziji od 2003god, evo vec drzeca 67, zivi u Nisu, cuva dve unuke, ispija kafe po gradu i kaze da bolje dece od vas nije mogao imati! Ko zeli da stupi u kontakt moze pisati ovde! Veliki pozdrav granicari
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime29.01.19 11:31

BaneNis (citat):
Pozdrav svima od zastavnika Miroljuba Popovica, u penziji od 2003god, evo vec drzeca 67, zivi u Nisu, cuva dve unuke, ispija kafe po gradu i kaze da bolje dece od vas nije mogao imati!
Ko zeli da stupi u kontakt moze pisati ovde!
Veliki pozdrav granicari
Pozdrav bivšem komandiru karaule Miroljubu Popoviću od bivšeg vojnika graničara.
Da nebi bilo zabune mi se ne poznajemo ja sam bio na granici sa Austrijom - karaula Ceršak - granični odsjek Maribor - godina 1988-1989.
A u vezi ove vaše izjave """i kaze da bolje dece od vas nije mogao imati!"""  mogu samo da vam kažem da vam nije baš bilo lako.
Sumnjam da je sve bilo u naj boljem redu za vrijeme vaše službe, siguran sam da je bilo i loših primjera.
Dolazilo je u JNA svega i svačega, dobrih, loših, pametnih, ludih, pouzdanih, nepouzdanih, prijatelja i neprijatelja...
Trebali ste sa svakim naći neki pristup kako bi ga pridobili a opet ga držati na distanci da se nebi osilio, kako bi u narodu rekli daš mu prst a on ti uzme ruku.
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime30.01.19 1:32

Vojnik Graničar (citat):
BaneNis (citat):
Pozdrav svima od zastavnika Miroljuba Popovica, u penziji od 2003god, evo vec drzeca 67, zivi u Nisu, cuva dve unuke, ispija kafe po gradu i kaze da bolje dece od vas nije mogao imati!
Ko zeli da stupi u kontakt moze pisati ovde!
Veliki pozdrav granicari
Pozdrav bivšem komandiru karaule Miroljubu Popoviću od bivšeg vojnika graničara.
Da nebi bilo zabune mi se ne poznajemo ja sam bio na granici sa Austrijom - karaula Ceršak - granični odsjek Maribor - godina 1988-1989.
A u vezi ove vaše izjave """i kaze da bolje dece od vas nije mogao imati!"""  mogu samo da vam kažem da vam nije baš bilo lako.
Sumnjam da je sve bilo u naj boljem redu za vrijeme vaše službe, siguran sam da je bilo i loših primjera.
Dolazilo je u JNA svega i svačega, dobrih, loših, pametnih, ludih, pouzdanih, nepouzdanih, prijatelja i neprijatelja...
Trebali ste sa svakim naći neki pristup kako bi ga pridobili a opet ga držati na distanci da se nebi osilio, kako bi u narodu rekli daš mu prst a on ti uzme ruku.
Dobro rečeno, Graničar.
Dobrodošlica i od mene Za BaneNis i pozdrav drugu zastavniku Popoviću (iako ga ne znam)!

Asko1
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2019-01-02

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime02.02.19 17:09

Pozdrav za mog komandira Popovića koji je 87 godine bio stariji vodnik prve klase u komandi Ohrid od vozača kamiona Asmira Hadžića.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime02.02.19 17:33

Asko1 (citat):
Pozdrav za mog komandira Popovića koji je 87 godine bio stariji vodnik prve klase u komandi Ohrid od vozača kamiona Asmira Hadžića.
Asko1, dobro došao na forum bivše JNA.
Eto ti prvo javljanje pa odmah naletio na svog komandira Popovića.
A ja ovdje godinama pa ni traga od mojih komandira. Very Happy
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
Asko1
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2019-01-02

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime02.02.19 17:40

[You must be registered and logged in to see this link.] Graničar
To je sreća. Ne odustaj drug. Pozdrav
Na vrh Go down
aronija
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 88
ČLAN OD: : 2017-02-12
DOB : 71
M(j)esto Čapljina

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime05.02.19 18:30

Matevski Zlate iz Ohrida bili smo sakupa na bugarskoj granici 1973/74.Pozdrav i Ekremu Rahmani iz Skoplja.Njihov veliki prijatelj i zapovjednik karaule -Rajac -Zaječar.
Na vrh Go down
babic borislav
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime28.07.19 22:30

Pozdrav za mog komandira karaule Vasko Karangeleski, Miroljuba Popovica. Na karauli sam bio od aprila do oktobra 1982. godine. Od drugova sa kojima sam sluzio, uspio sam ostvariti kontakt samo sa Vucenovic Mladenom iz B. Luke. Sa ostalim (Sljivar Avdo, Emrula Atila, Zivanovic Zoran, Djara Tomor, Akmacic Nikola, Bobic Janko......) jos pokusavam i ne odustajem !
Pozdrav za sve od Bore (Borislav Babic, Doboj, SR BiH)
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Ohrid graničari   Ohrid graničari - Page 4 Icon_minitime

Na vrh Go down

Ohrid graničari
Na vrh 
Stranica 4/5Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Ohrid graničari
» Isufi Šerif
» Ohrid
» Ohrid 89/90
» Ohrid 90/91 maj