FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
79 klasa 3 vod 3 ceta kc Dragan Pecarski Kv cirovic ko vujovic zoran sironja mladen i grahovac davor
posavljak Vodnik I klase
VZ PV BROJ POSTOVA: : 553 ČLAN OD: : 2013-04-08 DOB : 62 Derventa, Republika Srpska, BiH
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 25.10.17 13:27
Koja klasa su ŠRO iz 81/82 godinu...?.........
Stažo1009 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2017-10-14
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 25.10.17 14:00
79 klasa 84 godina
posavljak Vodnik I klase
VZ PV BROJ POSTOVA: : 553 ČLAN OD: : 2013-04-08 DOB : 62 Derventa, Republika Srpska, BiH
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 26.10.17 15:50
Kolega mene interesuje ona generacija ŠRO Bileća, stažista pješadinaca koji su u oktobru 1981 godine u kasarni 4 PPPP u Pirotu držali pješadijsku obuku za polaznike kursa za komandire odjeljenja. Jedan od tih je bio i Šafran Marijan mislim rodom iz Zagreba....
Stažo1009 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2017-10-14
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 26.10.17 15:56
Ok kolega
posavljak Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 02.11.17 15:26
Malo mi je čudno da je "zemunac" tako često išao na odsustva a u pitanju je ŠRO Bileća. Mora da je bila neka debela veza...
madona Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2016-06-20 DOB : 58 Sežana - Slo
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 21.11.17 11:01
Do danas sam uspio stupiti u kontakat sa kolegama iz voda (86. klasa, 3. vod, 3.četa, 2. bataljon): - Veselica Radoslav (Ledinci), - Pavičić Ante (Ljubuški), - Krivokapić Duško (Prilep), - Stojanović Miloje (Arilje)
ali još uvijek bi želeo stupiti u kontakat sa ostalima:
- Majhošev Andon (Štip) - Skrbin Stjepan (Donji Hruševac) - Mitić Vladimir (Rigtovac) - Pantelić Goran (Počekovina) - Milošević Ivan (Novo brdo) - Jovanović Dragan (Leskovac) - Španiček Dubravko (Zdenci) - Mišanović Veljko (Bos.Pet. selo) - Despić Srđan (Čajetina) - Zimonjić Adam (Goračići) - Majerle Dejan (Kočevje) - Mehanović Nijaz (Višegrad) - Grabar Damir (Ivanec) - Markoski Zoran (Kruševo) - Koren Srečko (Maribor) - Žabota Evgen (Murska Sobota) - Ivković Radivoj (Čakovci) - Radulović Milorad (Konirić) - Baškim Morina (Peć) - Muratović Izet (Živinice) - Spevec Tomislav (Mače) - Šabić Nusret - Stanojević Jovica i vjerovatno još neko, kojeg imena se više ne sječam...
Ako ste se pronašli ili nekog poznajete iz moje poruke, molim da me kontaktirate. Drugarski pozdrav svima!!! Robert Kavčič
posavljak voli ovaj upis
posavljak Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 25.12.17 13:18
Kolega mene interesuje ona generacija ŠRO Bileća, stažista pješadinaca koji su u oktobru 1981 godine u kasarni 4 PPPP u Pirotu držali pješadijsku obuku za polaznike kursa za komandire odjeljenja. Jedan od tih je bio i Šafran Marijan mislim rodom iz Zagreba.... [You must be registered and logged in to see this image.] Koja je to po redu generacija...
T.J Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2017-12-29
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 29.12.17 23:38
Ja služio januar 83 do nula 83.74klasa Meni bilo dobro, i opet bih ponovio da mogu.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 31.12.17 8:02
Dobro došao T.J! Podijeli s nama svoja iskustva.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6767 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 31.12.17 10:04
Kažu da je Bileća bila najjača škola od svih škola oficira. Ko je Bileću savladao, taj je izašao kao pravi čovek, i to je velika škola života. Ja to ne znam, samo po pričama. Kod nas u Zadru, ako tako gledamo, bilo je dosta mekše, kao neko odmaralište, a isto je škola bila...
posavljak Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 08.01.18 12:03
Ja nikako ne uspjedoh dobiti odgovor koja bi generacija ŠRO provodila obuku za komandire streljačkog odeljenja u kasarni Pirot od 6 oktobra 1981 do 3 marta 1982 godine. Jedan od njih bio je Šafran Marijan iz Zagreba...
varga Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2018-06-06
Naslov komentara: Ima li koga jos iz 1968? 15.08.18 11:30
Pozdrav svima koji su sluzili samnom god. 1968/69. Dali znate nesto o zivotnom putu nasih starjesina potporucniku Radanovicu i majoru Cadu? Bili smo sa svih strana nase lijepe, predstavnici velikih i malih naroda. Kao madjar nikad nisam osjcao da nisam ravnopravan. Bratstvo i jedinstvo je jedna od najljepsih uspomena. Nazalost "desio se narod" sve unisti.
sa Zlatišta crna krava riče, zbogom ostaj Toni poručniče
dujić Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2021-01-23
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 23.01.21 0:58
Nema više okretanja glave, nema više Olivere plave.
dujić Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2021-01-23
Naslov komentara: šrop bileća 16.02.21 16:52
Želio bi putem ove grupe kao bivši pitomac ŠROP u Bileći, zahvaliti svim bivšim oficirima iz Makedonije, koji su dali nemjerljivi doprinos u školovanju rezervnih pješadijskih oficira u Bileći, te pri tom pokazali, stručnost, moral i razvijali prijateljstvo , koje se pamti i ne zaboravlja. Kako nas starije generacije napuštaju, i nema tko da se prisjeti, evo na ovaj način ih spominjemo.
SEKULOVSKI DMITAR - 34 klasa MOMIROVSKI PAVLE - 42 klasa ILIJEVSKI STOJAN - 48 klasa NAJDANOVSKI MIRKO - 50 klasa HRISTEVSKI ĐORČE - 51 klasa PETKOSKI SANDRE - 52 klasa RISTESKI TEMELKO - 55 klasa TAMPEVSKI KIRIL - 57 klasa MARKOVSKI VINKO -60 klasa PETRESKI SPASE - 64 klasa GEORGIJEVSKI MARJAN -69 klasa RANGELOV SLOBODAN -72 klasa STOJANOVSKI VELIN - 81 klasa BOJMACALIJEV VLADIMIR - 84 klasa STOJANOVSKI DRAGAN - 94 klasa SIMONOVSKI MARJAN - 97 klasa ATANASOVSKI BORKO -101 klasa HODŽA NASER -103 klasa ZDRAVKOV BLAŽO - 105 klasa MANASIJEV SPASE - 80 do 85 klasa , četni starješina
Zoran I and goran9030 vole ovaj upis
posavljak Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 20.04.21 15:34
Još jednom svaka čast za pitomce ŠRO...bili su veoma sposobni za obuku mlade vojske...
yggypoop Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-02-25 DOB : 54 Sarajevo
96 Klasa Pitomaca ŠROP 88/89 (idemo; ko se seća); 2 vod 2 četa 2 bataljon 2 pešadijske brigade (sve dvojke); Komandir 2.odelenja Milošević Miroslav, Komandir voda KOPUZ NEDELJKO (mladi pripravnik, tek stigao sa obuke - potporučnik tada), Komandant čete Pauković Milisav! Četa SNOVA, četa najboljih junaka, četa rada pobeda!
Pripadnici 2 odelenja tog voda:
[list=margin-top] [*]PAPARIČ DAMIR [*]KREVH MATJAŽ [*]MARINKOVIĆ MIODRAG (BUCKO) [*]ŽABIĆ ALOJZ [*]IGOR BOŠKOVIĆ [*]KOVAČEVIĆ RADE [*]MILENKOVIĆ LJUBINKO [*]MILOŠEVIĆ MIROSLAV (MLAĐI VODNIK) [*]MIHAJOVIĆ GORAN [*]JAGANJAC SENAD [*]TURUDIĆ DAMIR [/list]
Gde ste sada moji drugovi stari?? Idemo; ko je živ među nama neka se javi! Živeli smo i radili skupa nekada. Voleo bih da se ponovo "sastavimo" makar još jedonm! Pozdrav 96 klasi pitomaca ŠROP BIleća
goran9030 voli ovaj upis
Zoran I Poručnik
NA VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2846 ČLAN OD: : 2015-01-02 Izola
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 06.10.21 9:36
dujić (citat):
Želio bi putem ove grupe kao bivši pitomac ŠROP u Bileći, zahvaliti svim bivšim oficirima iz Makedonije, koji su dali nemjerljivi doprinos u školovanju rezervnih pješadijskih oficira u Bileći, te pri tom pokazali, stručnost, moral i razvijali prijateljstvo , koje se pamti i ne zaboravlja. Kako nas starije generacije napuštaju, i nema tko da se prisjeti, evo na ovaj način ih spominjemo.
SEKULOVSKI DMITAR - 34 klasa MOMIROVSKI PAVLE - 42 klasa ILIJEVSKI STOJAN - 48 klasa NAJDANOVSKI MIRKO - 50 klasa HRISTEVSKI ĐORČE - 51 klasa PETKOSKI SANDRE - 52 klasa RISTESKI TEMELKO - 55 klasa TAMPEVSKI KIRIL - 57 klasa MARKOVSKI VINKO -60 klasa PETRESKI SPASE - 64 klasa GEORGIJEVSKI MARJAN -69 klasa RANGELOV SLOBODAN -72 klasa STOJANOVSKI VELIN - 81 klasa BOJMACALIJEV VLADIMIR - 84 klasa STOJANOVSKI DRAGAN - 94 klasa SIMONOVSKI MARJAN - 97 klasa ATANASOVSKI BORKO -101 klasa HODŽA NASER -103 klasa ZDRAVKOV BLAŽO - 105 klasa MANASIJEV SPASE - 80 do 85 klasa , četni starješina
Lep pozdrav Dujič,
morda ima še kdo kakšne novice od dveh oficirjev iz seznama, Najdanovski Mirko - 50.klasa in Rangelov Slobodan - 72.klasa, ker sta v času našega služenja JLA v Kasarni Boris Kidrič v Šentvidu v Ljubljani, kot pitomci ŠROP - november 1984 - december 1995, sta bila v komandi, zelo marljiva in delovna, zelo prijazna, naučila sta nas mnogo o medčloveških odnosih, tovarištvu, premagovanju težav, vzgoji, morali, vztrajnosti in medsebojni pomoči, skupnih ciljih ter konec koncev o skupni pripadnosti,...nikoli v življenju ju ne bom pozabil in se jim dovolj zahvalil za vse, kar sta naredila za vse nas...
Bojan Martić Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2022-03-07
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 07.03.22 17:54
Bio sam pitomac 71.klase,k-dir voda poručnik Ivanović(april-oktobar '82).Dali ima nekog iz te klase da mi se javi?
PORUCNIK and Bojan Martić vole ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6767 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
NA VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2846 ČLAN OD: : 2015-01-02 Izola
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 04.11.22 13:35
DARE BREZAVŠČEK
Odšel je velik kulturnik, lutkar, igralec gledaliških in lutkovnih predstav za otroke in odrasle, najbolj znani Dedek Mraz v Izoli, pevec drugega basa Moškega pevskega zbora Izole, drugo podpisani ustanovitelj društva Tito v Izoli, pripovedovalec zgodb in šal, itd...
"Tukaj komandir tretjega voda, druge čete, prvega bataljona Vojne pošte Bileča, Hlede" je bilo slišati iz telefona, ko je zazvonil v torek pozno zvečer. "Iskreno sožalje ob smrti mojega prvega puškomitraljezca, Dareta Brezavščka" je še dodal.
Potem sem izvedel, da je bil moj postonjski sonarodnjak, kasnejši major in teritorialec, 31.klasa Bilečancev. Dare pa naslednja in tako sta skupaj preživela dobrih šest vojaških mesecev v znani hercegovski Bileči. "Skoraj pol stoletja se nisva videlka, vse do Brajkove obletnice, ki so jo pripravili pri Suzi", še pove in izrazi sožalje vsem njegovim v Izoli."
R.I.P. - Riposa In Pace [You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this image.] Dedek Mraz je v Izolo otrokom vedno prinašal darila, srečo in veselje
Dare Brezavšček je v Baški grapi nastopal tudi v reklami čokolade Milka
mirko bratuš and Doktor Živago vole ovaj upis
T.J Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2017-12-29
Naslov komentara: Re: Bileća ŠRO 30.04.23 17:27
titec (citat):
Pozdrav za sve bilećance.Bio sam 61 klasa,1979 godina.Otišao u prekomandu u Petrovac na Mlavi....
Pozdrav drugar. Dali je s tobom služio u Bileći i stobom u prekomandu išao Pavao Geošić iz Đakova. Bio je 61 klasa šro .pozdrav.