FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Črnomelj 1978 - 1990 08.08.09 21:46
Bio sam oficir JNA u Črnomelju od 1978-90 godine. Pozdrav svim članovima vašeg foruma sa Drugovi vojnici ZDRAVO! Poseban pozdrav dvojici članova koje poznajem lično. I na kraju, pozdrav svim vojnicima koji su zapamtili Kolodvorsku cestu.
gardist Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 51 ČLAN OD: : 2009-05-19 RS
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 09.08.09 15:05
dobro došao druže črnomelj,hvala na pozdravima
ppsupercop Džomba
FS BROJ POSTOVA: : 126 ČLAN OD: : 2009-05-04 DOB : 71 kraljevo
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 09.08.09 15:56
Hvala na pozdravu i dobrodošao na forum kolega Črnomelj!
ppsupercop
mad-max Vodnik
Spomenica Prvoborca FS Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 403 ČLAN OD: : 2009-05-01 DOB : 57 zagreb hrvatska
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 09.08.09 19:37
zdravo drugar črnomelj !
budi molim te toliki drugar pa se ulogiraj da te ne gledamo kao gosta
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Logovanje 09.08.09 22:55
Не памтим ништа лијепо, избио сам години дана живота са неспособним дебелим официрима, који нису били способни ни своје жене смирити да се не крешу са другима, а камоли нас....и кад им жена не да коке, обично ујутро дођу и све нас постројавају..
Hvala na pozivu mad-max Samo za 12 godina trupe sa mojim vojnicima, deleći i dobro i zlo, pocepao sam 10 pari čizama. Iskopali smo preko 100 km rova za centralni telefonski kabal, oko 60 km vodovoda.......... Pojeo sam oko 2000 SDO i još oko tonu konzervi ( bilo je i sa isteklim rokom trajanja). Bio stereotip oficira: strog i pravedan.
I sada kada na forumu vidim citirani komentar svađao bih se, a svađa i prepucavanje na ovom forumu je najmanje potrebna. To mi je jasno i da ne čitam pravila foruma. Zbog toga bih (ako dozvolite) još neko vreme bio gost. Ukoliko nešto i prokomentarišem (u temama gde je dozvoljeno i gostima), nastojaću da to bude objektivno i dobronamerno.
Pozdrav
roker Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 62 ČLAN OD: : 2009-06-09 DOB : 57 St.Gallen/CH, Modrica/BiH (RS)
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 10.08.09 10:31
dobro nam dosao crnomelju ( jebote da mi je nekad neko reko da cu oficira da oslovljavam sa ti...)
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Na ti 11.08.09 0:04
dobro nam dosao crnomelju ( jebote da mi je nekad neko reko da cu oficira da oslovljavam sa ti...)
Pa kolega rokeru u JNA je to zadovoljstvo bilo rezrvisano samo za vojnike albanske nacionalnosti
roker Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 62 ČLAN OD: : 2009-06-09 DOB : 57 St.Gallen/CH, Modrica/BiH (RS)
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 11.08.09 9:56
hahaha dobro si to napisao, ako mi kazes koji si cin imao u vojsci ja cu od danas da te (vas) oslovljavam sa druze "cin" i strogo na vi, po PS razumije se
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 11.08.09 13:33
Kolega rokeru, ti me "provociraš" pa ću se još i registrovati na ovaj forum. Eto, za period JNA koji mi ovde obrađujemo bio sam niži oficir=176 cm. Malo šale. Znači, bio sam KIK.
U to vreme bio kod mene jedan major, viši oficir= 166 cm, zvali smo ga mali mrav i jedan zastavnik= 54 g i 188 cm=mlađi oficir.
Jesi ti čuo pesmu M.Ilića " Naljutićeš me ti". Znači ni slučajno vi.
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 11.08.09 14:26
"rokeru" vidi čime se kapetan de luxe sada zabavlja
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 11.08.09 14:30
Što ovo ne otvara priložene linkove? photobucket.com/zeki_2009
roker Gušter
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 11.08.09 16:57
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 11.08.09 16:59
e svaka ti cast druze kapetane jesi ga picno, sav se sjaji
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 17:05
Malo da zadovoljimo komplekse mladosti.
gardist Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 51 ČLAN OD: : 2009-05-19 RS
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 18:42
odlično je urađen,ja sam imao tu čast da se malko vozim sa njime
mgalic2 Stariji Vodnik
FS BROJ POSTOVA: : 695 ČLAN OD: : 2009-08-02
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 19:24
Nije što sam ja lud za francuskim autima, ali (koliko vidim po slikama) "repaš" je u odličnom stanju. Svaka čast!
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 20:37
Odosmo u Off sa ovim mojim hobijem. Da se vratimo temi: Črnomelj-malo mesto u SLO, na granici sa Hrvatskom. Kada sam posle Akademije dobio raspored u Ljubljanu imao sam osmeh sa ukusom limuna. Kada su mi u Ljubljani rekli da idem u Črnomelj, kolege me tapšu po ramenu: Bravo, Črnomerec, to ti je deo Zagreba. Kad ono, međutim. Nije Črnomerec već Črnomelj. Neznam gde je, uzmem kartu i vidim. Na karti onaj mali crni kružić, kao neko selo. Ja sam sa sela ali moje selo oko crnog kružića ima još jedan. Dođem tamo, ono jedna ulica: Kolodvorska cesta. Javljam se na dužnost, srce mi se steglo, u grlu knedla: Pa zar od cele Yuge baš ovde, bogu iza nogu. Spopadnu me posle nekoliko dana moji Beograđani-stare kajle: E potporučniče, mi ćemo izdržati ovde godinu dana, kako ćeš ti. Nisi valjda bio toliko loš "đak" da su te poslali u ovaj kažnjenički garnizon? Taj pojam sam tada prvi put čuo. Posle mesec dana, uzreo krompir. Mene pošalju sa vojskom na vojnu ekonomiju da sakupljamo krompir. Da mogu, ujeo bih se za jajca. Moji starci u Sremu sami sakupljaju krompir, a ja državni. Ali šta ću, ko mi je kriv-u Akademiju sam otišao dobrovoljno. Dođe jesen i one sumorne kiše. U Črnomelju posle 22,00 ne radi ništa-tuga. A i da radi, svi te poznaju, pa te šef ujutro pita: gde ste bili,šta ste pili, koje su ono ribe sa vama ........Tada sam se već zbližio sa starijim kolegama koji su imali auto, pa preko Kupe u život. Pa od Karlovca, Riječkom cestom, kafana koliko hoćeš. 1001 noć mi ostala u uspomeni. Muzika trešti, narodnjaci- kao na Ibarskoj magistrali. Stignemo bogami i do Rijeke i Opatije. I posle svega ujutro pravo na posao. Znači, već posle tri meseca se lakše se disalo. Kasnije, kako je vreme prolazilo bivalo je sve bolje i bolje.
Continues
mad-max Vodnik
Spomenica Prvoborca FS Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 403 ČLAN OD: : 2009-05-01 DOB : 57 zagreb hrvatska
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 22:06
svaka ti dala kapetane !
sad ću da ti sline nateram , imam za tvoj auto POTPUNO NOVI nikad namontirani kromirani prednji branik i prva svjetla sa krom prstenovima !
branik je iz 3 dela , dva su tvornički upakovana u najlon (krajevi) a sredinu sam morao raspakovati. ne sećam se više iz kojeg razloga , bilo je to davno .
mgalic2 Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 23:10
Druže kapetane, aj se ti lipo registriraj. Nećemo mi da nam neki gosti pišu po forumu. Koliko sam skužio, ti si jedini oficir (za sada) na forumu, pa da malo ovu bandu dovedeš u red. Nemoj da ja tražim kakvog majora da te pretekne.
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 23:14
uspeo si, što jeste jeste "gardist" će ti poslati moj mail, da ne opterećujemo ljude ovde, Pozdrav
mgalic2 Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 23:35
@črnomelj, sad ozbiljno. Ja sam bio jedinac, i pregrmio sam vojsku. Šta bi sad trebao, plakati, kriviti se? Bilo je gorkih, ali (kako sam već napisao u drugoj temi), ipak je to bila vojska a ne dječji vrtić. Ne obaziri se na mamine maze, pusti pse nek laju. edit: Za takve kao što ti je ovaj pisao, je bio civilni vojni rok, samo bih (da se mene pitalo) im dao da služe 10 godine.
mgalic2: komentar modifikovan dana: 12.08.09 23:40; prepravljeno ukupno 1 puta
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 23:38
"roker"-u moram malo sačekati, dok snimim situaciju.
Meni je sa septembarcima bilo najlakše: istih godina, svi završili srednju školu, tek izašli iz klupe i lako ih uterati u red Martovci i Junci (junci) živce da pogubiš, neki došao iz doma za maloletnike, neki odlagao dok je mogao, neki došao iz Nemačke, nezna reč s/h, neki ostavio kući ženu i 2-3 dece, nije ni obukao uniformu, već traži odsustvo ..... neke je i milicija dovodila na služenje, ma svašta.....
E sada šala na račun ovog foruma: Kako ja, na primer, da pravim red u "kantini". Dok sam radio, kada uđem u kantinu, moja vojska mrtva ladna, jedino se Mile kantinjer plašio, jer sam mu odmah kontrolisao rokove trajanja hrane i pića, vraćanje kusura i naplatu kaucije za flaše
mgalic2 Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 12.08.09 23:42
Joj, što ja nisam imao bar jednog takvog oficira, svi moji bili strogo po PS-u? Imam osjećaj da bi s tobom mogao služiti 10 godina!
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 13.08.09 0:25
"mgalic2" Pa i ja sam radio po PS, ali sam imao i svoje PS. Pazi, u četi je uvek bilo 2-3 problematična tipa koji su pokušali ostalim vojnicima nametnuti svoj autoritet. Osim njih je bilo još 8-10 koji su ni tamo ni ovamo. Ostali su bili OK momci. U takvoj situaciji, ukoliko je komandir previše krut (sve radi po PS) ili previše mek ili plašljiv, pretila je opasnost da mu ona trojica, uz pomoć one osmorice preuzmu autoritet i da faktički cela četa "pođe" za njima. Smisao je u sledećem: Pravednošću, razumevanjem, strpljenjem i da ne nabrajam, ali sve u skladu sa PS, pridobiti OK momke, koji pridobiju one kolebljive i onda komandiru ostane vremena da se "bori" sa ona 2-3 problematična. Najčešće uspe u potpunosti ili ih bar delimično smiri. Bilo je slučajeva koji su, na žalost, završili i na vojnom sudu, ali drugačije se nije moglo.
Tako sam i svoju decu vaspitavao: bez preterane i nepotrebne strogosti, ali i bez preteranih izliva nežnosti, za dobro urađen posao sitna pažnja, a ne preterana i neprimerena nagrada, za loše urađen posao mala kritika, tek da se zna, a ne neka drakonska kazna.
Kad moj vojnik na raportu pocrveni i obori pogled, momentalno su prestajale moje "pridike" i ispitivanja. To je bilo dovoljno da shvatim da je čovek.
Mnogo sam napisao, a nisam siguran da li sam bio jasan? Tako sam i za vreme službe preispitivao svaki svoju reč i svoj postupak. Nikada nisam voleo da radim (mada se dešavalo-šta ćeš živ čovek) ono zbog čega ću se posle kajati.
mad-max Vodnik
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 13.08.09 8:48
..... znači sad bi ja tebe trebao držati u stavu MIRNO dok ti slova na nicku ne pocrvene i lagano se objese prema dole , nakon toga ćeš se valjda registrovati kao član ovog forma.......
mgalic2 Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 13.08.09 11:56
@črnomelj: Mada nije za uspoređivanje, moja malenkost je bila desetar. Od svih mojih vojnika u desetini sam tražio da se napravi ono što se stvarno treba napraviti. Nakon toga - ne zanimate me, volja odmor, volja kantina (koje ja nisam vidio 6 mjeseci kao fazan, jer meni nisu dali tamo), volja preko žice u grad (i to, ali ne daj im bože da se nisu vratili na vrijeme i trijezni, jer, ja bih im bio vojni sud). Sa svima sam bio ok (čak i tim što su išli preko žice u grad) i svi su bili uredni osim dvojice specijalaca koji su tražili (nažalost) poseban tretman, isključivo zato što su bili "mangupi u civilstvu". Zbog ovog odnosa (prema dobrima) sam često imao problema s komandirom baterije, ali sam izabrao takav put, i od njega nisam odstupao, jer su mi ti "normalni" vojnici moju dobrotu višestruko uzvraćali, i to mi je bilo važnije nego hoće li me komandir voljeti ili ne, a (istina) cijenio me kao desetara osnovnog odjeljenja, jer je poznavao moje znanje i mogućnosti. I sad se sjećam jednog iz istočne Bosne, kojemu sam mogao povjeriti bilo koju zadaću i ne razmišljati hoće li je izvršiti, jer bi je on izvršio. Čak sam i ovima (što su išli preko žice) rekao kuda da idu kroz grad, da ih ne uhvati VP! Nisam ih ni matretirao (kao što su radili meni neki od džombi), i mislim da bih i dan danas pred svih njih mogao stati svijetla obraza. Ovo možda nekome ispada kao samohvala, ali je tako bilo, i toga se ne stidim, mislim da sam moju godinu časno odslužio.
Nego, ti se lijepo registriraj i kao punopravni član izvrši smotru foruma. Bit će počasni vod, svečane uniforme, strojevi korak i sve po PS-u!
?rnomelj Gost
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 13.08.09 13:27
@mgalic2 Što da nije za uspoređivanje? I desetar je starešina. Imao si 10-12 vojnika i u mnogome si odgovarao za njih. Ako ćemo iskreno, obuka u JNA je bazirala na desetarima i vodnicima. Bilo je među njima i ološa, grebića i šlihtara , ali većina je bila za primer. Opisanih je bilo i među podoficirima i oficirima, kao u ostalom i u celoj ljudskoj zajednici.
Što se tiče registracije, već sam rekao.
JNA u principu je opširna, ali ne nepoznata tema.
I danas, kada se sretnu-upoznaju dva muškarca prvo počnu od JNA i to razrade do detalja, zatim počnu o automobilima i o ženskom rodu (ili obrnuto).
Sve posle toga su neke dnevne teme: korumpirani političari, tajkuni, crna hronika, svetska ekonomska kriza .... ništa lepo.
E ako se registrujem, to može biti u svhu sticanja novih poznanika-prijatelja,a ono o JNA, automobilima i trebama-Cilj teme da da prođe vreme.
Na drugom forumu sam upoznao "gardista" i "ppsupercopa". Gardist je već bio moj gost u BG, biće opet nadam se u Septembru. Obećao sam čim SLO ukine vize idem i ja kod njih.
mgalic2 Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 13.08.09 13:42
črnomelj (citat):
Što da nije za uspoređivanje? I desetar je starešina. Imao si 10-12 vojnika i u mnogome si odgovarao za njih.
Ipak su to dva nebo i zemlja čina, a mene su naučili općenito poštivati starije, a tu se ubrajaju i nadređeni, koliko je to moguće i koliko graniči sa zdravim razumom. Nakon što mi nešto pređe zdrav razum, pucam. Osobno ne patim od činova, funkcija i sličnih stvari. Čak mi je čin desetara "nabačen" mimo moje volje, nadao sam se obuci za vozača kamiona u Kičevu, ali su, očito, sa mnom imali druge planove.
črnomelj (citat):
Ako ćemo iskreno, obuka u JNA je bazirala na desetarima i vodnicima. Bilo je među njima i ološa, grebića i šlihtara , ali većina je bila za primer. Opisanih je bilo i među podoficirima i oficirima, kao u ostalom i u celoj ljudskoj zajednici.
Što se tiče baziranja obuke, vjerojatno je tako bilo, nisam nikad pokušavao dublje ući u strukturu same JNA. Jedna mala opaska: moj komandir je više cijenio desetare (koji su izašli ispod njegova čekića) nego stažiste (koji su dolazili iz ŠRO Zadar). Možda jer su stažisti (koliko ja znam) prolazili široku obuku, za razliku od nas koji smo cijelu godinu "tukli" isto. S ovim ostalim se apsolutno slažem.
črnomelj (citat):
Što se tiče registracije, već sam rekao. ... E ako se registrujem, to može biti u svhu sticanja novih poznanika-prijatelja,a ono o JNA, automobilima i trebama-Cilj teme da da prođe vreme.
Očito se ne daš, ali poštivam volju tvoju.
črnomelj (citat):
I danas, kada se sretnu-upoznaju dva muškarca prvo počnu od JNA i to razrade do detalja, zatim počnu o automobilima i o ženskom rodu (ili obrnuto).
Ipak ovo zadnje obrnuto (što se mene tiče)
mgalic2: komentar modifikovan dana: 13.08.09 13:43; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : Lapsus lingua :))
carapan Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2012-01-04
Naslov komentara: Oktobarska 1980 04.01.12 23:38
Ima li koga od oktobaraca 1980
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 05.01.12 9:39
Ja sam bio oktobarska 82......Dobro dosao carapan
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 05.01.12 11:06
carapan (citat):
Ima li koga od oktobaraca 1980
jeli i 1980 bio abho bataljon u crnomelju
Naslov komentara: Re 08.05.12 22:08
črnomelj (citat):
Bio sam oficir JNA u Črnomelju od 1978-90 godine. Pozdrav svim članovima vašeg foruma sa Drugovi vojnici ZDRAVO! Poseban pozdrav dvojici članova koje poznajem lično. I na kraju, pozdrav svim vojnicima koji su zapamtili Kolodvorsku cestu.
Izuzetno mi je drago , i pripala mi je cast da sam stupio u kontakt sa 'kapetanom" koji je pisao gornje redove kao GOST Foruma... Kapetan mi je potpisao vojnu knjizicu kada sam odlazio kuci..... Napokon sam razresio i dilemu da se zaista radi o 593.ABHO bataljonu.........Kapetane .......HVALA.....Postujem Vasu odluku ,........ali ako ipak odlucite da se registrujete ,bicete rado vidjen clan Foruma
Kolodvorska Gušter
BROJ POSTOVA: : 15 ČLAN OD: : 2012-12-23
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 23.12.12 22:59
Septembarac 88/89, Sto se tice vojnog roka super zadovoljan,poslije nepuih 1-1,5 mjesec prelazim u vezu kod vodnika Z.Randelovica vodnik prava ljudina tako da sam u JNA prosao kao da sam isao na posao. Pozdrav svima a narocito kapetanu koga vjerovatno znam jer morali smo "dobro" sarađivati.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 28.12.12 2:12
Kolodvorska (citat):
Septembarac 88/89, Sto se tice vojnog roka super zadovoljan,poslije nepuih 1-1,5 mjesec prelazim u vezu kod vodnika Z.Randelovica vodnik prava ljudina tako da sam u JNA prosao kao da sam isao na posao. Pozdrav svima a narocito kapetanu koga vjerovatno znam jer morali smo "dobro" sarađivati.
Dobrodošao "Kolodvorska" ! Ako si popio piće kod Milera, napiši nam nešto?
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 19.01.13 22:25
East&West: komentar modifikovan dana: 26.01.13 20:02; prepravljeno ukupno 1 puta
Kolodvorska Gušter
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 26.01.13 18:02
East&West (citat):
Kolodvorska (citat):
Dobrodošao "Kolodvorska" ! Ako si popio piće kod Milera, napiši nam nešto?
Hvala za dobrodošlicu.(izvini malo kasnim sa odgovorom) Kod Milera sam naravno išao,istina ne tako često.Tamo sam najviše odlazio kad sam se htjeo malo"isključiti" od vojnog života,dati sebi malo oduška i osjetiti malo "civilnog"života.
Kolodvorska Gušter
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 26.01.13 18:27
Sada procitah neke postove pa vidim da si oficir JNA. Da li si službovao tamo u moje vrijeme ako jesi par pitanja; - znašli za vodnika Z..Ranđelovića šta je sa njim ako se dobro sjećam bio je od Niša - zastavnik Lekić kako se zvao?Mnogo mi je pomogao zadnjih dana vojnog roka. Uhvati me kapetan Vilagoš da spavam a ja radio tada na centrali u vezi kapetan zvao li zvao a ja u dubokom snu.Ujutro zastavnik Lekic molio kapetana da me ne prijavi kod komandanta kasarne kada on dođe poslijepodne u kasarnu jer tada je sva vojska bila na logorovanju. Tako da mi je pomogao pravo ali nemogu da se sjetim Lekićevog imena. Pozdrav
P.S. Ova slika je malo dorađenja ako se dobro sjećam zgrade. Na kom spratu si imao kancelariju?
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 26.01.13 20:41
Jeste slika malo dorađena. Da ti samo kažem za sve starešine što si naveo: Živi su, naravno penzioneri.
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 26.01.13 23:24
East&West (citat):
Jeste slika malo dorađena, pogledaj ovaj link isto je na ovom forumu. Tu su slike realne. Da ti samo kažem za sve starešine što si naveo: Živi su, naravno penzioneri.
Ovde su svi pripadanici JNA bili poštovani, bez obzira na čin!
Kolodvorska Gušter
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 28.01.13 22:12
aleksandar obradovic (citat):
Lepo poredjenje slikama E&W..... Nekad i sad.......!
Kolodvorska, ...fino je da se okupljamo, opet nekako sve oko Milera..
Je li u tvoje vrijeme Mile radio u kantini? Radio sam u centru veze i dođe naredba ko sve moze da koristi vanjsku liniju i to samo poslovno.I krenemo mi ko biva po naredbi da radimo,zove Mile a mi mu objašnjavamo da moze samo poslovno,naravno da smo ga spojili al zato smo imali i mi privilegija u kantini
E sad se nadam da me nece kapetan zvati na raport,dosta tih impulsa smo razdužili na njegovo ime tj.njegove pozive
Naslov komentara: Re 28.01.13 23:41
Jeste radio Mile.....cini mi se da je bio 'bosanac' kako se onda govorilo.. Dosta vojnika za relativno malu kantinu...uvek puno. Naravno najsladje cok.napolitanke i pivo....!Radio je Mile kao "dragstor"
A kapetan.......ma nece , znas ti njega ,kakav je bio onda takav je i sada.......
Razglas Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2013-03-28
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 28.03.13 20:00
Vidim da ima septembarac koji je bio u Črnomelju 88/89 ! I ja sam tada stigao u 2. četu kod Kapetana Tasića i tada potporučnika Tomaža Strgara. Nakom mjesec dana zadužio razglas i tipkao Kapetanu Bogdanu Stojanovu, za kojeg mislim da je na forumu . U početku je komandant kasarne bio Major Tijanić , a pred kraj je došao potpukovnik ali mu nisam zapamtio ime. Ekipa je bila super, a nama u Vojničkom klubu još bolje!
Kolodvorska Gušter
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 30.03.13 15:48
Razglas (citat):
Vidim da ima septembarac koji je bio u Črnomelju 88/89 ! I ja sam tada stigao u 2. četu kod Kapetana Tasića i tada potporučnika Tomaža Strgara. Nakom mjesec dana zadužio razglas i tipkao Kapetanu Bogdanu Stojanovu, za kojeg mislim da je na forumu . U početku je komandant kasarne bio Major Tijanić , a pred kraj je došao potpukovnik ali mu nisam zapamtio ime. Ekipa je bila super, a nama u Vojničkom klubu još bolje!
Pozdrav Razglas,drago mi je da se javio neko od klasica.Ne samo da smo bili u istoj kasarni nego smo bili i u istoj četi.I ja sam kratko vrijeme bio u četi zatim presao u vezu. Vrtim film ko je radio na razglasu al nemogu da se sjetim proslo je mnogo vremena. Je si li mozda nosio naočare,da nisi tamo negdje iz Bjelovara,Nasica? Sa nama su u četi bili koliko se sjecam; Naim Nika,Bruno,Alija,Kostić(debeli),Stefanovic-kerovođa,Stevanović,Ljeskovica Afet,Kokan-makedonac...,ma sjecam se svih likova ali nemogu se sjetiti imena. Pozdrav
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 31.03.13 22:32
Razglas (citat):
Dobro došao u Belu krajinu!
Naslov komentara: Re 31.03.13 23:33
Razglas (citat):
Dobrodosao ....kod "Milera" je upis..
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Črnomelj 1978 - 1990 09.02.14 19:28