FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 21:40
Ma vjeruj mi. Vrhunski, prste polizat..a tek paprika koju koristi..nesto iz mislim Erduta ili tako nekako. Uši ti progore a bome i auspuh dok jedeš.
bojnik voli ovaj upis
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 21:41
Pozdrav dečki, ono "pivo i kokice" je samo figurativno, nema do suhomesnatih delicija, samo bi molio vegetarijance da mi predlože nekakvu salatu [You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.] . Inaće pratim Forum, slabo i nikako se ukljućujem u raspravu, svojevremeno sam otvorio i par tema, malo se ispucao, dosta sam proveo u buksi- opravdano baniran, otišao mi Milutin pa nemam koga da hvatam na zub, ostali su slabi igrači. Pozdrav zemljaku iz Vinkovaca, tu smo blizu.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 21:43
Hvala na pozdravima zemljače.
Mi smo tu susjedi..15..20 km..sitnica.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15049 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 21:43
pera84 (citat):
Nema bez Slavonije nista.
Ma kakva Slavonija, daj mi Dalmacije, ribe i smokava!
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 21:50
bojnik (citat):
ja sam mislio da sam jedini koji zna složiti pizdarije, bogme iako ne sudjelujem aktivno (više) u Forumu, ovo biva zanimljivo, idem po pivo i kokice. Pozdrav svim ljudima dobre volje, pa i onima koji će to tek da budu.
Često pomislim na Bojnika još iz onih početaka... sad vidim da smo bili u istoj zgradi VP u Zadru, samo što sam ja 79. klasa junska... 87/88 godinu
bojnik voli ovaj upis
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 22:03
U istoj zgradi, samo sam bio par klasa prije. Kod Garija ( tada poručnik Momir Garunović), čovijek i starješina kakvog nije bilo na dugo i široko, tu sam na Forumu i saznao da je umro. Neću više pisati nije tema, samo sam reagirao onako čim je počela svađa.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 22:08
Koja svađa bojniče?
To je bilo prijateljsko ili drugarsko debatiranje, koje, ruku na srce, traje zadnjih 100 godina na ovim našim prostorima.
bojnik voli ovaj upis
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 22:13
poznata mi je ta "svađa", zato i ne komentiram više, a mogao sam nagaziti i onog jebivjetra samozvanog dotura iz Splita koji je isto tako služio u AŠC Zadar, za pisanje nebuloza, no dobro.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 22:19
bojnik (citat):
U istoj zgradi, samo sam bio par klasa prije. Kod Garija ( tada poručnik Momir Garunović), čovijek i starješina kakvog nije bilo na dugo i široko, tu sam na Forumu i saznao da je umro. Neću više pisati nije tema, samo sam reagirao onako čim je počela svađa.
Da... Mi smo zemljaci ali Mi je to rekao tek na kraju vojnog roka... Bio je kapetan u moje vreme i svaki dan sam ga viđao pošto sam radio kao kulturnjak kod komandanta Klepe i Milenkovića...
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 22:22
Taj dotur bojniče, koji je to?
Ili neces vise o tome zbog mira u kuci?
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 22:28
Sloba1 (citat):
bojnik (citat):
Da... Mi smo zemljaci ali Mi je to rekao tek na kraju vojnog roka... Bio je kapetan u moje vreme i svaki dan sam ga viđao pošto sam radio kao kulturnjak kod komandanta Klepe i Milenkovića...
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:06
Priredbe za vojsku, pravljenje panova, oglasne novine... To mi je bio resor kao stažiste. Svi koji su ostali dobili su vodove a Ja sam imao taj rad bez dodira sa vojskom, predavanjima. Proveo ostatak roka u cipelama... Zatim sam kucao zapovesti Komandanta, prekucavao šta mi naredi, i imao sam svu slobodu taj drugi deo vojske. To se još zvalo kao neka vrsta - moraliste, kao vojni termin.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:07
Onda sam ja nešto propustio, nisam znao da si bio stažist.
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:17
Da, ŠRO-A.. Pošto sam pre armije bio omladinski funkcioner, a kako sam završio srednju ekonomsku školu - smer birotehnika, kucanje na slepo sam usavršio. Imao sam sklonosti ka organizovanju i tamo me zapazio jedan major i nagovestio da bi mogao ostati do kraja u Zadru i tako je i bilo. Škola mi išla od ruke, sve ispite sam položio i kao jedan od nekoliko najboljih ostao sam u Zadru. Mislim da je nas 7/8 ostalo. Svi su dobili da budu zamenici komandira vodova kao mlađi vodnici, jedini Ja sam dobio resor kulture i rad u kancelariji.
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:19
Pohvalno druze Slobo.
Sloba1 voli ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:20
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:22
Kasnije mu je to pomoglo i u civilstvu oko posla i prihoda za zivot.
Sloba1 voli ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:27
VBČ (citat):
Pa tebi bilo ko hadžiji u vojsci.
Pa, da..
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:28
Da forum ima svoje zakone i propise stoji. Napisali su je i dodavali/korizirali osobe kojima je to bilo u intresu. Bilo je mnogo tema koji su zatvorene samo zbog nekih sitnica a druge, gde je doslo do preterivanaj, odobravane jer to godilo iz nekih intresa. Dali su ti intresi ekonomski...? Kritike su se upucivane vodecim osobama pa sam i ja izneo svoje misljenje za to pa su me pecnuli i po prstima pa i po usima. Ni to nije bilo dosta pa 25 po guzici, javno da i drugi vide (citaj ovo da sam trajno bio baniran). I dan danas stojim iza toga da je forum usmeren u jedan pravac koji odgovara nekima, koje je dovelo do toga da vecina clanova odustanu od daljneg rada.
Jednom davno nas je boli 217 istovremeno aktivnih a neki dan sam izbrojao SAMO 28 u roku od 48 casova.
Zasto tako malo? Zato sto je politika prevladala i kroz koju je pocelo preterivanje medju ostalima i na nesrecna desavanja 90-ih na prostorima SFRJ.
Zasto se te teme ne zatvaraju? Iz nekih intresa?
Ako je to tako predlazem da se forum prekrsti na:
POLITICKiFORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:30
Doktor Živago (citat):
I sad imam dilemu. Na kraju vojske sam imao ponudu da ostanem još 6 meseci u Zadru i da postanem aktivni oficir. Ko zna, možda bi i nakon tih 6 meseci za aktivnog i dalje tamo ostao, ne znam.. ali eto, ko bi reko da će se samo 3 g kasnije zaratiti i ko zna kako bi prošao. Što se tiče vojničke discipline i spreme, imao sam sve uslove da se aktiviram. Ko zna da li bi danas bio živ da sam ostao oficir.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:41
Pa sad. Prošao si i drugu vojsku i prezivio. Ne treba to gledat crno bijelo.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:44
Da.. sva me ratišta zakačila i glava je izašla živa.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:47
O tome ti ja govorim.
Pitanje je da li smo u glavi zdravi, Ali to nije ova tema.
Sloba1 voli ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 16.10.22 23:56
SveJug (citat):
Dali su ti intresi ekonomski...?
Ne znam za Peru je li i koliko svrno u džep, ja sam recimo kupio stan u centru s bazenom na krovu. Jebi ga, radnik je vrijedan svoje plaće. Doduše bilo bi mi lakše da sam radio s djecom u vrtiću, al ovo bilo isplatnije.
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 0:03
Sigurno su se i Goran i Mikula namazali para. Ali vjerojatno razmišljaju da li da novac ulože u nekretnine ili da spremu u neke banke u Švicarskoj. Ni jednog nema često u zadnje vrijeme.
Zauzeti su ulaganjima.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 0:07
Za Gorana znam da je napravio novu pušnicu od kad je postao General, za ostale stvarno ne znam. Ali za sebe priznam, što je - je.
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 8:15
Ovi sa fotke su kod nas nezamislivo skupi. Novi, ali i polovni/rabljeni.
Na nove se čeka i do godinu dana, s tim da prije rata u Ukrajini to nije bilo tako. Čekao se do 4 mj.
Kolika mu je cijena kod vas?
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 10:16
VBČ (citat):
SveJug (citat):
Dali su ti intresi ekonomski...?
, ja sam recimo kupio stan u centru s bazenom na krovu.
Za to znam (KOS i staklena kugla informise) ali ono sve ostalo?!
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 13:10
VBČ (citat):
Sjećam se da si jednom izašao s prijedlogom da se o NOB na forumu može pisat, ali samo pozitivno, sve ostalo bi bilo sankcionirano. Toliko o tvome shvaćanju širine diskusijah.
No malo je bezobrazno forum optužit za toleriranje forsiranja podjelah, iako je forum oduvijek služio zbližavanju ljudi, ali ne dekretnim i umjetnim bratstvom i jedinstvom, već civiliziranim dijalogom.
Ne znam zašto uvlaciš Šemsudina u priču, i insinuiraš da je on "prokužio stvar". Koju to "stvar"?
Daj na javnost taj predlog, nemoj ostajat na insinuacijama, kad si već objavio! Da li će biti tako kao što kažeš. Širina diskusije je u temama, a ne u nebulozama. Tu se razlikuje moja od tvoje širine. Stvar da nije to forum kakav je očekivala većina članova. Doduše, ti si posebno zaslužan za zbližavanje ljudi. Ne bih o tome.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 13:14
pera84 (citat):
Citat :
Ne znam za Peru je li i koliko svrno u džep
Isplacen u gotovini. Slikano u dilerovoj garazi prije preuzimanja.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 13:32
PORUCNIK (citat):
VBČ (citat):
Sjećam se da si jednom izašao s prijedlogom da se o NOB na forumu može pisat, ali samo pozitivno, sve ostalo bi bilo sankcionirano. Toliko o tvome shvaćanju širine diskusijah.
No malo je bezobrazno forum optužit za toleriranje forsiranja podjelah, iako je forum oduvijek služio zbližavanju ljudi, ali ne dekretnim i umjetnim bratstvom i jedinstvom, već civiliziranim dijalogom.
Ne znam zašto uvlaciš Šemsudina u priču, i insinuiraš da je on "prokužio stvar". Koju to "stvar"?
Daj na javnost taj predlog, nemoj ostajat na insinuacijama, kad si već objavio! Da li će biti tako kao što kažeš. Širina diskusije je u temama, a ne u nebulozama. Tu se razlikuje moja od tvoje širine. Stvar da nije to forum kakav je očekivala većina članova. Doduše, ti si posebno zaslužan za zbližavanje ljudi. Ne bih o tome.
Nebulozno je takvo što i predložit. Još nebuloznije takvo što usvojit. Toga ovdje nikad biti neće.
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 13:59
VBČ (citat):
Nebulozno je takvo što i predložit. Još nebuloznije takvo što usvojit. Toga ovdje nikad biti neće.
Insistiram da to objaviš! Zbog istine, da i drugi članovi vide. Inače će biti podlost ovo što radiš.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 15:28
Ness, jel Fejzo živ?
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 17:09
PORUCNIK (citat):
Daj na javnost taj predlog,
Nisam licno upoznat sa predlogom, ali...
Jedino mjesto na Forumu gdje se neke stvari rjesavaju glasanjem je Administrativni dio. Iliti GS. A redovni clanovi mogu a ne moraju da se sloze sa odlukama. Onima koji su jos zaglavljeni u vremenu kolektivizma porucujem da mi je zao, ali ovdje su ta vremena prosla. Ova Administracija je otvorena za predloge i sugestije, i mislim da smo jedini portal koji uopste slusa sta clanovi traze i(li) objasnjava svoje odluke. Ipak, krajnja odluka je njena. Sve to pise i dostupno je svima i prije nego sto se prijave. Niko nikoga ne mlati po usima da pristupi. Isto tako ni da ostane. Istina je da se neki clanovi vise ne pojavljuju zbog neslaganja s politikom ovog portala. Posteno! I razumijem. Ne razumijem one koji bi na silu da nesto mijenjaju. Ima toliko mjesta gdje slobodno mozete da ispoljavate svoje misljenje sa sebi slicnim. Ostavite one koji se s vama ne slazu na miru.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 17:55
Nisam u administraciji ali ću napisati ono sto svi znaju i sto je moguce provjeriti. Bio sam javno opomenut i mislim da mi je jedna ili dvije teme zatvorene jet su se članovi, pa i ja zaigrali sa svojim komentarima. Ostavite administraciju na miru da radi svoj posao. I oni griješe. A tko radi taj i griješi. Ako Vam se forum ili nesto drugo ne sviđa, šarac na rame i put pod noge. Svi su ovdje dobrovoljno i bez prisile. Toliko od mene.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 18:06
bojnik (citat):
Ness, jel Fejzo živ?
Miralem? Živ, zdrav i dosljedan u zadržavanju stavova iz vremena SFRJ. Drago mi je što si se malo aktivirao.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 18:15
pera84 (citat):
PORUCNIK (citat):
Daj na javnost taj predlog,
Nisam licno upoznat sa predlogom, ali...
Jedino mjesto na Forumu gdje se neke stvari rjesavaju glasanjem je Administrativni dio. Iliti GS. A redovni clanovi mogu a ne moraju da se sloze sa odlukama. Onima koji su jos zaglavljeni u vremenu kolektivizma porucujem da mi je zao, ali ovdje su ta vremena prosla. Ova Administracija je otvorena za predloge i sugestije, i mislim da smo jedini portal koji uopste slusa sta clanovi traze i(li) objasnjava svoje odluke. Ipak, krajnja odluka je njena. Sve to pise i dostupno je svima i prije nego sto se prijave. Niko nikoga ne mlati po usima da pristupi. Isto tako ni da ostane. Istina je da se neki clanovi vise ne pojavljuju zbog neslaganja s politikom ovog portala. Posteno! I razumijem. Ne razumijem one koji bi na silu da nesto mijenjaju. Ima toliko mjesta gdje slobodno mozete da ispoljavate svoje misljenje sa sebi slicnim. Ostavite one koji se s vama ne slazu na miru.
U redu je, Pero. A kako je otvorena, upravo smo svjedoci. Ako ti nisi upoznat, gazda jeste.I insinuira. I ja razumijem članove koji se ne javljaju na forum zbog politike. Ne mijenja se ništa na silu, sve sa voljom.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 19:11
Citat :
A kako je otvorena, upravo smo svjedoci.
Kao sto sam rekao, otvorenost ne znaci i automatsko odobravanje svega sto se predlozi. Ja mislim da je ovdje vise problem u glavama nego u strukturi portala. Ovaj Forum jeste neciji. Neko je poceo, neko preuzeo ali se negdje vodi pod necijim imenom. Pravim ili laznim, nije bitno. Sto znaci, nije "svih nas". Isto kao sto i kafana u koju ja (i jos par hiljada drugih) idem, nije "svih nas" nego gazde tog i tog. Istina je da on zavisi od nase posjete, ali isto tako istina je i da on moze da je sutra zatvori, proda, zapali. Gosti tu nemaju pravo glasa. On moze a i ne mora da slusa sta mu oni predlazu. Npr. moj predlog je bio da se ubaci burek i jogurt, nije proslo. A do mene je hocu li nastaviti da idem ili ne. I niko mi ne brani da one iz kafane pozovem kuci na burek. Sa nekim gostima se tamo izgrlim i boktepitakako upitamo za zdravlje a neke i ne konstatujem kao ni oni mene. U nekoliko vremena, pojavi se neko ko bi da guzva i kvari ostalim druzenje, imaju i za to lijek. Neko dolazi pa ne dolazi, neko udje jednom pa nikad vise, ima ih koje mozes naci svaki dan na istom mjestu vec dvadeset godina... Istinabog neki imaju malo bolji tretman, neki nemaju. Ali nikom nije odbijen ulaz ni boravak sve dok se pristojno ponasa. Ali, i dalje je gazda Nick. Nema glasanja, nema "ovo je nase" Nije.
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 19:33
Doktor Živago (citat):
Nisam u administraciji ali ću napisati ono sto svi znaju i sto je moguce provjeriti. Bio sam javno opomenut i mislim da mi je jedna ili dvije teme zatvorene jet su se članovi, pa i ja zaigrali sa svojim komentarima. Ostavite administraciju na miru da radi svoj posao. I oni griješe. A tko radi taj i griješi. Ako Vam se forum ili nesto drugo ne sviđa, šarac na rame i put pod noge. Svi su ovdje dobrovoljno i bez prisile. Toliko od mene.
Se podpišem pod tvoj komentar, doktore.
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 21:02
Sloba1 (citat):
Doktor Živago (citat):
I sad imam dilemu. Na kraju vojske sam imao ponudu da ostanem još 6 meseci u Zadru i da postanem aktivni oficir. Ko zna, možda bi i nakon tih 6 meseci za aktivnog i dalje tamo ostao, ne znam.. ali eto, ko bi reko da će se samo 3 g kasnije zaratiti i ko zna kako bi prošao. Što se tiče vojničke discipline i spreme, imao sam sve uslove da se aktiviram. Ko zna da li bi danas bio živ da sam ostao oficir.
Druze Slobo mislim da si pogresio sto se nisi aktivirao, sada bi bio u pemziji u cinu bar pukovnika a to je penzija oko 800evra. sigurno bi ti preziveo jer si snalazljiv, a posto si bio po politickoj liniji nebi ti ni okusio ratista, ovako te kako sam ja shvatio svo ratiste zakacio, a to sigurno nije bilo lako, hvala Bogu kada je glava na ramenima...
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Suvišak s teme: Kraljevina 17.10.22 21:57
VBČ (citat):
Pa sama činjenica da mnogi nisu mogli živjet u njoj jer su mislili svojom glavom, i bili spremni reći što misle - govori dovoljno o "slobodi" u tom tužnom sustavu.
Malo kasnim, ali - danas živimo u slobodi, svjetlo je upaljeno i iz svih ovih naših zemalja ljudi bježe glavom bez obzira. Znači li to da i oni sada misle svojom glavom? Znači li da je i ovaj "veseli" sustav postao "tužan"? Definitivno - ne razmišljamo isto, i ne trebamo. Ali zaista nije dobar način komunikacije u kojoj svi trebamo biti "preodgojeni" i svaki dan barem jednom hraknuti na ono što je nekad bilo.