FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
 
HomeEventsRegistracijaLogin

 

 SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)

Go down 
Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AutorPoruka
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime11.09.18 16:44

Zagreb, Kazališna kavana, 70-tih...

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Zg_kav10

Na vrh Go down
Zoran I
Podporučnik
Podporučnik
Zoran I

Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1353
REPUTACIJA : 80
ČLAN OD: : 2015-01-02
M(j)esto Izola

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime15.09.18 21:39

MLADINSKO PROSTOVOLJNO DELO - X.del:

SPOMENIK BRIGADIRJEM V ČELJAH

Srečanje se je pričelo v Čeljah, kjer stoji edini spomenik mladinskim delovnim brigadam v tem delu Primorske, ki so v letih 1957 in 1958 gradile brkinsko cesto. Nekdanje brigadirje sta v Čeljah sprejela predsednik KS Prem Jadran Kirn in predstavnik vaške skupnosti Čelje Jože Frank, ki je povedal, da so vaščani Čelj hvaležni za cesto, ki so jo zgradili brigadirji, in da se bodo še naprej trudili ohranjati vrednote delovnih brigad in jih prenašali na mlajše rodove, predvsem s prostovoljnim delom za dobrobit vaške skupnosti. Obiskovalci so se lahko prepričali, da vaščani Čelj za spomenik vzorno skrbijo in s tem negujejo spomin na takratne delovne akcije.
Bistriški odmevi, št.28 leta 2010
https://www.ilirska-bistrica.si/obcina/bistriski-odmevi/arhiv/
https://www.google.com/search?q=Bistri%C5%A1ki+odmevi,+%C5%A1t.28+leta+2010&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiKt42U3b3dAhUnM-wKHSPeCZIQsAR6BAgGEAE&biw=1263&bih=864#imgrc=xXb1Yt-mijBkgM:
https://www.primorske.si/plus/sobota/brigadirji-so-ozivljali-brkine


SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Img53410


SPOMENIK BRIGADIRJEM V OTOČCU

Bronasta skulptura brigadirja je postavljena na kamnit podstavek. Na grajskem zidu je plošča s posvetilom v srbohrvaškem jeziku vsem, ki so leta 1958 gradili avtocesto.
Spomenik stoji na grajskem otoku, desno od vhoda na grajsko dvorišče.
http://spomeniki.blogspot.si/2012/05/otocec-spomenik-mladinskim-delovnim.html

BRIGADIRJI KOT TALCI?

Spomenik brigadirjem se mora vrniti med ljudi, zahtevajo člani Foruma starejših občanov Goriške, številni jih pri tem podpirajo. Skulptura, zadnje delo pokojnega primorskega kiparja Zmaga Posege, je bila sprva postavljena na Bevkov trg. Zdaj pa na ploščadi za mestno hišo, menijo pobudniki, bolj ...
https://www.primorske.si/Novice/Goriska/Brigadirji-kot-talci

BOB DNEVA

"Izkazovanje solidarnosti, prostovoljstvo, je pomembno dogajanje, ki plemeniti Slovenijo. Je protiutež vrednotam, ki prevladujejo pri odločevalcih, pri eliti, pri tistih, ki imajo veliko."
Anica Mikuš Kos, psihiatrinja in pediatrinja
Ponedeljek, 26.junij 2017
http://www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Nekoč je bilo prostovoljstvo samoumevno, danes je trend. To, da iz dneva v dan potrebujemo več prostovoljstva, je absurd. Nekateri pa v svojo korist dobro izkoriščajo sistem in narod."
Ajet Kevrić, prostovoljec
Sreda, 4.julija 2018
www.vecer.com/bob-dneva


Zoran I: komentar modifikovan dana: 16.09.18 17:25; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Zoran I
Podporučnik
Podporučnik
Zoran I

Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1353
REPUTACIJA : 80
ČLAN OD: : 2015-01-02
M(j)esto Izola

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime15.09.18 21:59

MLADINSKO PROSTOVOLJNO DELO - XI.del:

MDA ISTRA 79

V letu 1978 je 452 brigadirjev na lokalni delovni akciji "Istra 78" iz Obale, pobratenih mest, kadetske šole iz Tacna, ljubljanskega Mercatorja izgradilo 2.700 metrov dolg vodovod iz Kopra do Šmarij in Poljan.

V letu 1979 je MDA Istra 79 prvič organizirana kot republiška delovna akcija, kjer bo glavna naloga izkop jarka, polaganja cevi in zasipavanje cevi jarkov pri izgradnji višinskega vodovoda v dolžini 4.120 metrov. Sodelujejo brigadirji iz mest Ljubljana Moste Polje, Ljubljana Vič Rudnik, Kranj, Celje, Maribor, Murska Sobota, Novo Mesto, Krško, brigade Zveze prijateljev mladine gorenjske regije, mladi iz pobratenih mest in zamejstva, ŠC RSNZ Tacen, skupno 581 brigadirjev.

* MDB Bratstvo in enotnost - OK ZSMS Ljubljana - Moste Polje - 39
* MDB Valjevo - OK SSOS Valjevo - 21
* MDB Fric Pavlik - OK SSOBiH Bosanski Brod - 54
* MDB 17.Oktober - OK ZSMS Murska Sobota
* MDB Slava Klavora - OK ZSMS Maribor - 52
* MBD Ljubo Šercer - OK ZSMS Vič - Rudnik - 67
* PDB Kekec - OKZSMS Izola - Koper -Piran - 46
* PDB France Prešeren - OK ZSMS Kranj - Jesenice - Tržič - 55
* MDB Slavko Šlander - OK ZSMS Celje - 39
* MDB Jože Celar Tugo - OK ZSMS Kranj - 59
* MDB Vinko Paderšič Batreja - OK ZSMS Novo Mesto - 53
* MDB Matija Gubec - OKZSMS Krško - 42

* Vojaki iz Postonjske garnizije - 200
* ZRVS - 100
* KOSS - 40
* Gasilska brigada iz Kopra - 35
* OOZSMS UJV Koper - 14
* MDB Vojka Šmuc - OKZSMS Izola - 39
* MDB iz OK ZSMS Koper - 10
* Predsedstva - OK ZSMS Izola, Koper in Piran - 35

V okviru republiške delovne akcije Istra 79 z naseljem v OŠ Šmarje pri Kopru ter razpotegnjena delovišča višinskega vodovoda vse od Puč, Krkavč, Nove Vasi, Šmarij, Gažona, pa vse do Kort, kjer je bilo leto kasneje tudi odprtje tega težko pričakovanega vodovoda.

Posebej težko je bilo tudi takrat, ko smo morali z deli pohiteti ali pa jih opravljali na tak tvegan in zelo hiter način, kot je bilo to na cesti oziroma klancu pri OŠ Šmarje. Tistega dne smo objavili v vodstvu MDA, skupaj s traserjem Slavkom Klobaso, da za nujna dela potrebujemo približno 20 brigadirjev prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni za izjemen napor pri izkopu jarka pri osnovni šoli ter na križišču pri Treh Lovcih. Z deli na klancu smo začeli takoj zvečer, da bi čim manj motili tudi lokalni promet, saj je moral biti izkop končan do jutranjih ur, ko so iz bližnjih vasi vozili zaposlene in šolarje v Koper in naprej. Ker je bil klanec je bila višinska razlika kanala precejšnja, tudi do 3,5 metra, da bi prišli do ustrezne in prave globine za cevi, ki so zavile takoj na koncu stavbe, zavile po pobočju navzdol na levo stran ceste in naprej po trasi proti križišču.

Tudi s strani domačinov, ki smo nam pripravili velikanski lonec s kakšnimi 20 litri kave, da bi se okrepčali, so nas prišli obiskat in ponudit pomoč, saj je bila trasa pod cesto telo težka in tam posebej dobro utrjena. Ob velikih naporih in menjavanju brigadirjev smo se prebijali proti drugi strani ceste, tako, da je vse potekalo po načrtu, ko smo na prvem delovišču še zaščitili prehod čez jarek, da se je sprostil jutranji promet in kasneje še položitev vodovodne cevi.

Takoj smo se preselili na križišče pri Treh Lovcih in prav tam prekopali še čez cesto, kjer je bil teren tudi zelo težak in zahteven, posebej tudi zato, ker nismo imeli rsvetljave, tako, kot pri šoli, tako, da smo uporabili tudi luči naših kombijev, ki smo jih uporabljali za prevoze hrane in ostalih zadev. Delo se je z zaščito prehoda ceste približevali koncu, tako, da smo uspeli pred prvim jutranjim avtobusom iz bližnjih vasi, končati in usposobiti cesto za odhod na delo in v šole.

Vsi veseli in močno utrujeni brigadirji smo se vračali v naselje, a hkrati veseli, da smo svojo nalogo uspešno opravili, a je kasneje sledil šok, ko so nas v jutranjih urah poklicali iz Republiške konference Tone Anderlič, ki je bil takrat zadolžen za MDA in nas vprašal po odgovornosti. Po mednarodnem pravu je bilo namreč delo brigadirjev ponoči prepovedano, a ko smo mu obrazložili našo takratno situacijo in naše aktivnosti, saj smo takrat imeli le to možnost za uspešen izkop ter kasnejšo montažo vodovodne cevi. To predvsem zato, da ne bi motili normalnega življenjskega ritma ter povzročili še večje zastoje, slabo voljo ter gospodarsko škodo. No, v skrajnosti nam je grozil tudi zapor. Po težkih pregovarjanjih so nam potem tudi v vodstvu republiške mladinske organizacije le pogledali skozi prste, saj je bila naša zadana naloga izpolnjena, pa tudi Rižanski vodovod in domačini so bili z našim delom ter odnosi zelo zadovoljni.

Vsem brigadirjem želim, ko se spominjamo vseh naših lepih trenutkov in dogodkov, ki smo jih preživeli širom po domovini, veliko zdravja, družinskega razumevanja in poslovnih uspehov.


SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Img53613
Mladinske delovne akcije so bile organizirane s strani ZSMS

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Img53712
   MDA 79 ZSMS ISTRA kot našitek za brigadirko

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Img53511
        MDA Istra 79 kot našitek za na brigadirko

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 639_0010
Spominska razglednica MDA Istra 79, ki je bila izdana s strani Filatelističnega Kluba Koper in frankirana z najmanjšo enoto 0,05 din


Zoran I: komentar modifikovan dana: 17.09.18 0:11; prepravljeno ukupno 2 puta
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime16.09.18 13:04

Reklama Saponia Osijek, 1969.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_sap10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime16.09.18 19:49

Reklama 1970.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Koncar10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime17.09.18 16:03

List beogradskih studenata, 20.12 1989.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Studen10

Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime18.09.18 19:44

Dijana Sokač - atletičarka. Snimak pre 40 godinaSLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 42059510
Na vrh Go down
Mikula 67
GENERAL POTPUKOVNIK Načelnik Tehničke Službe
GENERAL POTPUKOVNIK Načelnik Tehničke Službe
Mikula 67

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Tehnička Služba Tehnička Služba
BROJ POSTOVA: : 1485
REPUTACIJA : 529
ČLAN OD: : 2013-12-22
DOB : 54
M(j)esto Šabac

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime18.09.18 22:15

Evo moje skromne kolekcije, lično zarađenje...

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Wp_20128

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Wp_20129

_________________
Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.

Zoran I and Rille62 vole ovaj upis

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime19.09.18 22:52

Večernji list, 19. rujna 1977.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Snijeg10

Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime22.09.18 22:15

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 42471410
Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime22.09.18 22:18

Fragment prošlostiSLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 42310110
Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime22.09.18 22:39

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 42384410
Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime22.09.18 22:40

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 42317110
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime23.09.18 16:36

Reklama Zagrebačka trikotaža 'Nada Dimić', 1963.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_nd_10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime24.09.18 11:55

Jedna od kandidatkinja izbora 'Najljepša djevojka plaže gornjeg Jadrana', a pobjednica je išla u natjecanje 'Sirena Europe' održano u mjestu Vasto u Italiji 1970.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_dje10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime26.09.18 13:46

Zagreb '62, omot gramofonske ploče s festivala...

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Zagreb10

Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime27.09.18 18:32

@Max Blitz (citat):
Zagreb '62, omot gramofonske ploče s festivala...

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Zagreb10

Da nema oznake gore i dole desno, kao neka razglednica bi izgledalo. Kaži mi, da li je ovo centar Zagreba ili širi deo. Čisto iz znatiželje pitam.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime27.09.18 18:40

@Sloba1 (citat):
Kaži mi, da li je ovo centar Zagreba ili širi deo. Čisto iz znatiželje pitam.

Centar, onda Trg republike, slikan s istočne strane prema neboderu na trgu.
Tada je bio prometan za automobile, s parkingom, sada je pješačka zona, voze samo tramvaji.

Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime27.09.18 20:28

@Max Blitz (citat):
@Sloba1 (citat):
Kaži mi, da li je ovo centar Zagreba ili širi deo. Čisto iz znatiželje pitam.

Centar, onda Trg republike, slikan s istočne strane prema neboderu na trgu.
Tada je bio prometan za automobile, s parkingom, sada je pješačka zona, voze samo tramvaji.

Aha, hvala.
Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime30.09.18 15:34

Pošto nema više rubrike svaštara, moram ovde objaviti - kuhinjska krpa iz socijalizma, tamo 1980. tih godinaSLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 38614910
Na vrh Go down
jozl52
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
jozl52

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 718
REPUTACIJA : 43
ČLAN OD: : 2016-09-07
DOB : 69
M(j)esto kočevje

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime30.09.18 20:00

sloba, pa ti nas malo ponižavaš Evil or Very Mad Twisted Evil , dal se nije to moglo malo ispeglati, grrr...., odlično...
za tako nešto bih dobio tri prekoredne...
Na vrh Go down
PORUCNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
PORUCNIK

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 9162
REPUTACIJA : 136
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 58
M(j)esto Bijelo Polje

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime30.09.18 20:24

@jozl52 (citat):
sloba, pa ti nas malo ponižavaš Evil or Very Mad Twisted Evil , dal se nije to moglo malo ispeglati, grrr...., odlično...
za tako nešto bih dobio tri prekoredne...
e, davno je bila JNA Wink  i moje kuhinjsske su ko Slobova, samo nisu tako lijepe cheers

_________________
Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda.
porucnik ness
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime03.10.18 22:57

1982.
SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Telefo10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime04.10.18 0:29


SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Vatrog10

Na vrh Go down
Zoran I
Podporučnik
Podporučnik
Zoran I

Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1353
REPUTACIJA : 80
ČLAN OD: : 2015-01-02
M(j)esto Izola

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime05.10.18 9:59

MLADINSKO PROSTOVOLJNO DELO - XII.

ZAMAHI NEKE MLADOSTI

Na srečanju, ki ga je klub pripravil v sodelovanju z organizacijo Zveze borcev in občino Ankaran, se je zbralo lepo število nekdanjih brigadirjev iz istrskih občin ter sežanske, postonjske in ilirkobistriške občine, prišli pa so tudi gostje iz brigadirskih klubov iz drugih koncev Slovenije. Na prireditvi so pripravili bogat kulturni program, slavnostni govornik pa je bil dolgoletni diplomat in član vodstva borčevske organizacije Slovenije, Štefan Cigoj. Na srečanju so pripravili tudi knjigo spominov in dokumentov o mladinskih delovnih brigadah v Sloveniji in Istri, v kateri je zbranih tudi nekaj spominov na delovne akcije v naši občini. Ob tem velja omeniti pripombo, da bi brigadirji drugi tir zagotovo zgradili ceneje, ob današnji tehnologiji pa bi na ta način lahko začasno rešili tudi problem nezaposlenosti mladih v regiji. Bilo je lepo in nič čudnega da je trajalo do jutranjih ur.
Vir: Mandrač, št.1209, četrtek, 29.junij 2017

YOU TUBE

Tukaj je povezava do portala YouTube, kjer so objavljeni originalni posnetki Davorina Marca, ki nas je na delovnih akcijah Suha Krajina 1982 in Goričko 1983 posnel, ob gledanju pa se prebudijo najrazličnejši in lepi občutki povezanosti, prijateljstva in solidarnosti ter smeha ali če hočete, dogodkov iz naše ognjevite mladosti, ki smo jo preživljali tudi na takšen način.

Lansko leto sem doma v mojem osebnem arhivu našel oba omenjena in že skoraj pozabljena 8mm filma, ki sem ju po našem srečanju maja 2016 v Arrigoniju takoj posredoval Davorinu Marcu, saj bi se že dosedaj izgubila neznano kje, tako, kot so se izgubila skorajda vsa naša priznanja, skupaj s trakovi akcij ter priznanji za najboljšo delovno brigado na akcijah. Naše lepe posnetke pa je potrebno še dodelati in opremiti s kakšno primerno muziko ali besedilom, zato, kar na plano z dobrimi idejami!

MDB VOJKA ŠMUC

SUHA KRAJINA 82
515 ogledov
https://youtu.be/ai3y3Vjx-3o

GORIČKO 83
430 ogledov
https://youtu.be/J9EIhUhBZJQ


SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Img32811
Zbornik je bil izdan ob 30 obletnici Kluba Brigadirjev Slovenskega Primorja in Istre na sliki Pionirska brigada

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Img32910
                                             MDB Vojka Šmuc na ZMDA Suha Krajina 1982

BOB DNEVA

"Izkazovanje solidarnosti, prostovoljstvo, je pomembno dogajanje, ki plemeniti Slovenijo. Je protiutež vrednotam, ki prevladujejo pri odločevalcih, pri eliti, pri tistih, ki imajo veliko."
Anica Mikuš Kos, psihiatrinja in pediatrinja
Ponedeljek, 26.junij 2017
http://www.vecer.com/bob-dneva
Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime05.10.18 16:31

@jozl52 (citat):
sloba, pa ti nas malo ponižavaš Evil or Very Mad Twisted Evil , dal se nije to moglo malo ispeglati, grrr...., odlično...
za tako nešto bih dobio tri prekoredne...
Krpa je stara 38 godina, dobro da je još i čitava, a inače živim sam i da je nova ne bi je peglao. Peglam ono što moram, a to je uniforma za posao.
Na vrh Go down
PORUCNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
PORUCNIK

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 9162
REPUTACIJA : 136
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 58
M(j)esto Bijelo Polje

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime05.10.18 20:39

@Sloba1 (citat):
@jozl52 (citat):
sloba, pa ti nas malo ponižavaš Evil or Very Mad Twisted Evil , dal se nije to moglo malo ispeglati, grrr...., odlično...
za tako nešto bih dobio tri prekoredne...
Krpa je stara 38 godina, dobro da je još i čitava, a inače živim sam i da je nova ne bi je peglao. Peglam ono što moram, a to je uniforma za posao.
Ja nosim, uglavnom, garderobu koja se ne pegla, a posljednje šta bih peglao su farmerke i kuhinjske krpe. Nekd sam imao peglu, nisam je vidio više od decenije...

_________________
Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda.
porucnik ness
Na vrh Go down
PORUCNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
PORUCNIK

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 9162
REPUTACIJA : 136
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 58
M(j)esto Bijelo Polje

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime05.10.18 20:48

Kraj smjene u mračnim vremenima

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 42924710

_________________
Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda.
porucnik ness
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime06.10.18 13:12

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_are10

Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime06.10.18 14:05

@PORUCNIK (citat):
@Sloba1 (citat):
@jozl52 (citat):
sloba, pa ti nas malo ponižavaš Evil or Very Mad Twisted Evil , dal se nije to moglo malo ispeglati, grrr...., odlično...
za tako nešto bih dobio tri prekoredne...
Krpa je stara 38 godina, dobro da je još i čitava, a inače živim sam i da je nova ne bi je peglao. Peglam ono što moram, a to je uniforma za posao.
Ja nosim, uglavnom, garderobu koja se ne pegla, a posljednje šta bih peglao su farmerke i kuhinjske krpe. Nekd sam imao peglu, nisam je vidio više od decenije...
Tako je... farke a pogotovo krpe, ni su snu ih ne bi peglo i da imam vremena.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime07.10.18 14:20

Reklama iz 1970.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_kra10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime07.10.18 14:28

Izložba o tvornici Elan u Tehničkom muzeju u Zagrebu, od 9. listopada 2018. do 31. siječnja 2019.

Više:
http://tehnicki-muzej.hr/hr/kalendar/s-elanom-do-zvijezda---elan-i-njegovi-prethodnici,19881.html?t=i

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_ela11


Djelatnici Tehniškog muzeja Slovenije (Bistra pri Vrhniki), sudjeluju u postavljanju izložbe u Zagrebu

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_ela12


SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_ela14


SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_ela13

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime09.10.18 3:18

Vjesnik u srijedu (VUS) iz 1968. o aferi povezanoj s prostitucijom.

Ožujak 1968.: Afera o prostituciji koja je pukla u Splitu ukazala je, već nakon prvih dana istrage, koliko se mladih djevojaka dvije godine nesmetano bavilo najstarijim zanatom na svijetu.
Dok su se organi pravosuđa u Splitu s tom pojavom ozbiljnije uhvatili ukoštac, u drugim lučkim i turističkim gradovima na Jadranu prostitucija upravo cvate, osobito u Rijeci, gdje su organi SUP-a, čini se, digli ruke od suzbijanja te opasnosti i čak ukinuli radno mjesto referenta za prostituciju.
U nekim kontinentalnim gradovima u zemlji to "nužno zlo" nema toliko zabrinjavajuće razmjere što se tiče broja prostitutki i njihova zdravstvenog stanja. Međutim, priliv prostitutki u veće centre naglo raste za vrijeme održavanja raznih sajmova ili u drugim prilikama kad se očekuje dolazak većega broja ljudi koji su zainteresirani da plate naknadu za žensko društvo. ...

https://www.index.hr/magazin/clanak/u-jugoslaviji-je-60ih-cvjetala-prostitucija-a-jedna-afera-razotkrila-je-sve/2029071.aspx

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Rijeck10


SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Rijeck11

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime13.10.18 2:58

Folklorna grupa OŠ 'Moša Pijade' Pula, 1958.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Pula_m10


SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Pula_m11

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime18.10.18 17:06

U dnevnom boravku 80-tih...

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_dne10

Na vrh Go down
PORUCNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
PORUCNIK

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 9162
REPUTACIJA : 136
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 58
M(j)esto Bijelo Polje

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime18.10.18 23:59

Kol'ko knjiga, tol'ko flaša  study

_________________
Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda.
porucnik ness
Na vrh Go down
zokika
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik


Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 608
REPUTACIJA : 24
ČLAN OD: : 2013-10-10
DOB : 63
M(j)esto SG - SLO

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime19.10.18 11:17

Ako u pozadini stoji koje 'đepno' izdanje, onda bi moglo biti flaša više...
Na vrh Go down
PORUCNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
GENERAL POTPUKOVNIK
PORUCNIK

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 9162
REPUTACIJA : 136
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 58
M(j)esto Bijelo Polje

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime20.10.18 2:16

@zokika (citat):
Ako u pozadini stoji koje 'đepno' izdanje, onda bi moglo biti flaša više...
Ja izbrojah 9 flaša i osam knjiga, no dioptrija... Rolling Eyes

_________________
Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda.
porucnik ness
Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime20.10.18 22:53

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 44108510
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime21.10.18 21:46

Trgovina u Puli, 50-tih...

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_trg10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime23.10.18 0:25

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_cis10

Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime24.10.18 11:17

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 44584910
Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime24.10.18 11:21

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 44770210
Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime24.10.18 11:26

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 44530510
Na vrh Go down
Sloba1
Poručnik
Poručnik
Sloba1

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2649
REPUTACIJA : 88
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 57
M(j)esto Petrovaradin

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime24.10.18 11:32

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) 44690010
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime24.10.18 16:27

Klub omladine Kustošija, Zagreb, 1970.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_kus10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime28.10.18 13:49

Reklama Uredska tehnika Zagreb, 1960-te...

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_ur_10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime28.10.18 18:53

'Izbor najružnijeg Splićanina', 1982.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_mus10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime30.10.18 1:09

Nagradna igra povodom Svjetskog dana štednje 31. listopada, Kreditna banka Zagreb, 1969.

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_kbz10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL


Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24335
REPUTACIJA : 657
ČLAN OD: : 2012-10-30

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime30.10.18 17:27

Miljenko Smoje i čistač cipela Kadri Asanov zvani Papec na splitskoj rivi...

SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Yu_smo10

Na vrh Go down
Sponsored content
SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)   SLIKE iz ex YU (drugi dio teme) Icon_minitime

Na vrh Go down
 
SLIKE iz ex YU (drugi dio teme)
Na vrh 
Stranica 1/7Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA 22.12.1941 - 18.07.1991 :: CIVILNA PLATFORMA :: REGIONALNO-
Idi na: