FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 11.03.16 20:47
Bravo Josipe 77 !
Hvala ti što si mnogima pokazao kako to danas izgleda. Ostavljeno je tu puno rada, znoja i uvježbavanja na tim poljanama osobito dolje na prilaznim rampama na rijeci.... Pontoniri znaju kako je to, od silaska tatre u vodu i kipanja članaka pa do sklapanja mosta.... Ali mislim da toga nema više ili ima vrlo rijetko. Pozdrav pontonirima... Vidim sve je to uredno i očišćeno, samo čini mi se da nema bine ili je objektiv nije uhvatio. A kako su se neki namučili da je sagrade... Pozdrav Kamenskom, Kupi i Cerovcu, ali i Prvom koraku i Barki...
slobodan15 Gušter
BROJ POSTOVA: : 18 ČLAN OD: : 2014-12-12
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 12.03.16 9:18
Pozdrav za pontonirca koji je sluzio JNA 76/77 godine.Ja sam na poligonu kupa proveo 14 meseci 80/81 godine,neznam koju binu pominjete jer u moje vreme nije tamo bilo nikakve bine.sada je tamo sve ocisceno vidi se sa snimka google eartha samo imaju oni prilazi kupi kuda se spustali kamioni sa clancima mosta.kao sto sam vec i pisao u moje vreme a verovatno i tvoje tamo je bio dugacki hangar u kom su bili kamioni a ispred hangara clanci mosta.tog hangara kao i strazare tamo vise nema...ipak bila su to lepa vremena..
Josip77 Gušter
BROJ POSTOVA: : 50 ČLAN OD: : 2016-02-04
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 12.03.16 19:56
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 12.03.16 20:35
Bravo Josipe, majstore!
Sve znaš. Da, to je ta bina...., ali nju je napravila HV negdje 1998/99, da bi s nje gosti mogli promatrati vježbe.
A kome je i zašto trebalo da prekopa tu cestu Mekušje - Kamensko, baš zanimljivo. Jedino Šumarija zbog krađe drva. Sad su zeznuli i mnoge romantičare koji su tu autima zalazili u kasnim večernjim satima.... Al dobro, sve u svoje vrijeme....
Josip77 Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 12.03.16 20:46
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 13.03.16 13:58
bežigrad (citat):
Bravo Josipe, majstore!
Sve znaš. Da, to je ta bina...., ali nju je napravila HV negdje 1998/99, da bi s nje gosti mogli promatrati vježbe.
A kome je i zašto trebalo da prekopa tu cestu Mekušje - Kamensko, baš zanimljivo. Jedino Šumarija zbog krađe drva. Sad su zeznuli i mnoge romantičare koji su tu autima zalazili u kasnim večernjim satima.... Al dobro, sve u svoje vrijeme....
Ne sjećam se gdje je bila stara bina, do nje nismo mogli doći radi minskog polja. Iz doba JNA na poligonu je jedino ostao željezni navoz (tako barem izgleda) za popravak kamiona. Cesta je prekopana na 6,7,8 mjesta, valjda radi vode. Na slikama se vidi da je prilikom gradnje ceste bio napravljen most, koji je sada razrušen,. radi propuštanja vode iz jedne šume u drugu. Radi krađe drva prekopaš cestu pri svakom kraju i nema više ulaza u šumu, a ona je prokopana na puno mjesta. Nemaš brige za romantičare, oni ostatak ceste maksimalno koriste, jer zaštitu na radu koju koriste bacaju kraj ceste.
slobodan15 Gušter
BROJ POSTOVA: : 18 ČLAN OD: : 2014-12-12
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 13.03.16 17:07
neznam ni kada je uradjena ona cesta od kasarne kamensko do poligona kupa preko njiva koja ulazi na kupu dole malo nize od ulazne kapije prema mekusju,za vreme JNA 1980.na poligon se ulazilo na onu kapiju pored onog drveca...ni taj navoz za kamione tada nije bio tamo i on je kasnije dovezen........
bežigrad Gušter
PV BROJ POSTOVA: : 74 ČLAN OD: : 2012-03-10
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 13.03.16 22:33
Slobodane 15, nisam ja pontonirac ali sam ih puno puta gledao na vježbama što i kako rade (zato sam i rekao da im nije lako), dok sam ja radio neke druge poslove. Bina je napravljena rekoh kada a i taj put iz Kamenskog je napravljen valjda približno tada nakon rata, (mislim da ga nije bio za vrijeme JNA) da bi se iz Kamenskog teškim vozilima moglo sporednim putem spustiti ravno na poligon Kupu.
Josipe 77, Onda je vjerojatno to propuštanje vode, kako ti kažeš iz šume u šumu (tj. kroz cijeli Mekušanski lug), razlog što je ta cesta prokopana na više mjesta jer je ona svojom dužinom i onako povišena i bila kao brana kroz šumu. Ta cesta je za vrijeme JNA imala svoju svrhu za komunikaciju vozila i vojske između kasarni Kamenskog i Mekušja, ne izlazeći na javne ceste. Ta potreba je prestala ali unatoč tome bilo je tu i boljih tehničkih rješenja a da cesta ipak ostane (prokopavanje i izgradnja kojeg mostića), ali nama je najlakše srušiti....
stiglic Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2015-04-08 DOB : 55 Tomislavgrad
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 14.03.16 20:54
pozrav exumeru i ja sam bio junska klasa 88 kod rodusek karla 3 vod
stiglic Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2015-04-08 DOB : 55 Tomislavgrad
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 14.03.16 20:56
pozrav exumeru i ja sam bio junska klasa 88 kod rodusek karla 3 vod
Josip77 Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 15.03.16 21:53
Bežigrad, Kasarna Mekušje više nikad neće biti kasarna i ta cesta više ničemu neće služiti, niti vojsci niti pak u civilne svrhe. Sve te puteve je izgradila JNA.
Ja sam došao u kasarnu Kamensko u 2.mjesecu 1997. i tada je bila kasarna napola razminirana, onaj dio gdje su bile zgrade i hangari, ali i tu smo nailazili na minobacačke mine i njihove "polumjesece" punjene barutom. Prijavnica se razminiravala negdje u 5. mjesecu. Radovi na obnovi prve zgrade do piste su počeli negdje u 7. mjesecu 97., a poligon se počeo razminiravat u 8. mjesecu. HV je u kasarni na novo napravila dvije nadstrešnice i kotlovnicu.
Josip77 Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 15.03.16 21:59
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 16.03.16 14:05
Josipe 77,, ova masina na slici valda sluzila za kopanje kanala tih osamdesetih godina nije bila u funkciji,stajala na tom istom mestu tamo iza zadnjih hangara i eto prezivela i rat devedesetih..
Josip77 Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 17.03.16 19:35
Da, to je rovokopač BTM-3, služi za kopanje rova dubine do 1.5metara. Taj sa slike nije iz Kamenskog. Imao sam obuku na njemu po kasarni Kamensko. Koliko puta smo ga samo čistili i mazali naftom???
bežigrad Gušter
PV BROJ POSTOVA: : 74 ČLAN OD: : 2012-03-10
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 17.03.16 21:46
Josipe 77, Da, slažem se, ni Mekušje a ni ta cesta više nikad neće imati nikakvu ulogu... ali eto mnogi koji su tamo služili bar im je ostala u sjećanju i kasarna i cesta...
Kažeš razminirali Kamensko i poligon (jel to ono izvan ograde i kapije prema onoj cesti i šumi ?). Čuo sam da je na toj strani prema šumi bilo mina i mina, nagazne u par redova, pa je to isto razminirano još jednom detaljno, negdje 2001. god. i opet ih je nađeno puno. Dobro je to prošlo da niko nije stradao. (Nije to tema foruma pa da ne odem u krivom smjeru, ali tako je bilo...). Kamensko, sad je valjda ipak sređeno i održava se.
Pozdrav, i obiđi nekad "Otok" i Barku...
Josip77 Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 18.03.16 14:01
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 24.03.16 21:20
Šteta,šta drugo reći,rat je učinio svoje,a posledice su vidljive.Neka ostanu bar da žive uspomene na sve one trenutke provedene u JNA i drugare kojih se sigurno svako od nas rado seća, ne pitajući se ni ko je ni odakle je.Bili smo tako mladi i nespremni za mržnju koja je, ničim sem politikom izazvana,pobedila našu nespremnost.Pozdrav svim članovima...
Josip77 Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 25.03.16 20:29
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 26.03.16 21:57
Ha, ha, Josipe 77, Ti kako si krenuo izgleda da ćeš opet ući u Kamensko, ovaj put na sporedni ulaz... Pa mogao bi malo opet, da vidiš iznutra kako se sad tamo živi... Izgleda da je sad tamo sve nešto obnovljeno i komfornije nego nekad... Mislim da je sad i ležernije nego nekad , tj. da nema toliko obuka i drndanja po poligonima Kupi i Cerovcu ko nekad. Možeš slobodno šetati s te strane, razminirano je, dva puta... Pozdrav
Josip77 Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 27.03.16 12:29
Bežigrad,
Ti si tamo negdje doma, ili možda radiš, ili si radio u kasarni(vojarni) Kamensko? Unutra sam nekad prvi put ušao kroz sporedni ulaz i kroz njega zadnji put izašao. Ušao bi ja u Kamensko samo da mogu i da smijem. Nekad je do ograde s vanjske strane bila šikara, a sada je trava, pa sam malo prošeta i poslikao.
sam-2 Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2016-03-27 Beograd
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 28.03.16 0:04
Veliki pozdrav "Kamencima" od jednog matorog "Plavca" , stari kadar 1976/77.
Zapostavili ste jednog malog , ali veoma bitnog stanovnika kasarne na Kamenskom.
RAKETNI divizion RV-PVO (VP 1046) Naoruzan sa SAM-2, koji je koristio dve stare zgrade stisnute izmedju "D" bataljaona i novogradnje inzinjeraca.. Tu je i hangar "plave" tehnike kod KPS 2 na izlazu ka Mekusiju.
Nesto od tih objekata izviruje na poslednjem setu fotografija od Josipa 77..
Hvala svima na podsecanju na dane kaubojske vojske , jer smo , mi plavci, bili veoma povlasteni u kasarni. Vase trube i komande, za nas nisu vazile-
Ima li jos nekog " plavca" V.P. 1046, da je nabasao na ovaj forum?
Davno bese 1977, ali vredi pokusati..
Zivi bili !....
Bax voli ovaj upis
ggh Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2016-04-06 DOB : 58 Zagreb
Naslov komentara: Kamensko, august 84/ septembar 85 06.04.16 23:56
Baš mi je drago da sam naletio na ovaj forum, dakle bio u Kamenskom od augusta 1984 prvo u C3, mislim da je tu tada bio vodnik Pakši Mišo. Ta je obuka trajala negjde do 11. ili 12. mjeseca 1984, tada je uslijedio prelazak u četvorku u prizemlje kod kapetana Đuke. Ta je zima 84/85 bila vjerovatno najhladnija zima koje se sjećam, pa straža na poligonu Kupa gdje smo se po najvećoj zimi izmjenjivali svakih sat vremena. Na čizme smo navlačili još jedne a na šinjel još nakakvu bundu i onda mi je samo još netko zakačio pušku na rame jer ispod svih tih kaputa nije bilo moguće savinuti ruku... Mislim da je termometar koji smo tada imali izmjerio oko -30. Kupa je bila djelom zaleđena. Nakon mjesec-dva uspio sam se nekako dokopati biblioteke u vojničkom klubu i to je onda bila sasvim druga priča. Često sam i puštao onu trubu ujutro za buđenje, pa onda i sve one trube za zastavu pa početak i završetak sata... Tu sam ostao sve do skidanja u 9. mjesecu 1985. godine. Nezaboravno je ono oblačenje civilke zadnje jutro i izlazak na poligon sa svima i pozdravljanje... Sad kad se sjetim svega mislim da je to bilo 13 najbezbrižnijih mjeseci u životu. Veliki pozdrav svima koji se svega toga sjećaju, a još veći svima koji su u to doba bili tamo.
liky65 voli ovaj upis
Mekusje 94 Gušter
BROJ POSTOVA: : 28 ČLAN OD: : 2015-10-23 DOB : 55 Kruševac
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 16.04.16 22:38
Opet hvala Josip 77 za slike,tri meseca zivota su ostala iza te ograde...malo li je...
Mekusje 94 Gušter
BROJ POSTOVA: : 28 ČLAN OD: : 2015-10-23 DOB : 55 Kruševac
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 16.04.16 22:41
Mada i nije bilo tako lose...
Mladjo Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 246 ČLAN OD: : 2012-03-31 DOB : 54 Kicevo Makedonija
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 16.05.16 8:34
Josip77 (citat):
Cesta kroz šumu prekopana na više mjesta. Od mladje : Na tim mestima je bio metalne konstrukcije mostic sa resetkastim polima prekriven asfaltom (ta resetkasta montazna konstrukcija koristila se na rezervnim aerodromima sirum SFRJ) i najverovatnije su je pokrali lopovi ili sakupljaci starog gvozdja . Licno sam radio inspekcije ovih mostica bilo ih je 9 komada od Mekusja do Kamenskog (na slici se vide ostatci metalne konstrukcije )
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 16.05.16 22:08
Kažeš Mladjo, 9 ih je bilo, meni je ostao u sećanju samo jedan, jer se samo na jednom mjestu vidjelo da je tu most i to tu na kraju šume, prije uzbrdice, prema kasarni Kamensko.
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 02.06.16 11:17
koliko se ja secam bilo ih je 9 komada a taj zadnji bio je najveci u toj grupi
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 02.06.16 11:20
Kad ides kroz sumu pre samog ulaska u kasarnu kamensko bio je mali poligin i tu sa leve strane bio je postavljen komandni bunker (zvani cisterna ) duboko ispod zemlje i ista tako bio je i betonski bunker montazni od betonskih gredica ..da prodjes kroz sumu morao si da se utopis ama bas dobro jer svuda je bila voda
Beka Andjelkovic Gušter
BROJ POSTOVA: : 18 ČLAN OD: : 2016-05-10
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 02.06.16 16:34
Tu levo izmedju sume i zice od kasarne je bio poligon za kopanje rovova ...
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 04.06.16 11:24
tacno lezeci rov stojeci i td sve je bilo prekopano milion puta
Beka Andjelkovic Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 04.06.16 19:15
Kopamo za lezeci stav a ono kisa polako puni taj isti rov-bas zalosno....
Josip77 Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 05.06.16 17:18
Sa desne strane ceste kroz šumu, prije ulaza u kasarnu Kamensko nalaze se 3 betonska bunkera sa stepenicama, odmaknuta nekih 5 metara od asfalta.
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 06.06.16 6:17
to su betonski montazni bunkeri (postojale su neke gredice pa klinovi i tako se to moglo sklopiti ) tacno ja sam se zbunio desna strana a tu negde pored njih je i onaj duboko ukopani bunker (cisterna) zvali su ga komandno stabni bunker (pricali su da je mogo da izdrzi atomski udar )
Bivsipripadnik Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-06-20
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 23.06.16 14:57
Decembarska 1990, kapetan Velimir Planko, poručnik Željko Pratnemer, desetari Srećko Kegelj i Radovan Putanec. Vojnici: Siniša Miholjević (Petrinja) Dražen Pavelić (Zagreb) Nenad Andrijašević (Zagreb) ...nastavi niz ko se sjeća...
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 23.06.16 21:25
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum
Bivsipripadnik Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-06-20
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 23.06.16 21:41
Hvala, bolje vas našao. Ne mogu se sjetiti imena ljudi (lica i događaje dobro pamtim), pa se nadam da će se netko javiti...znam samo ove koje sam susreo kasnije i naravno - desetare...
biguran Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2016-09-14 DOB : 58 struga, MK
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 15.09.16 22:04
Beka Andjelkovic (citat):
E TO necu nikad zaboraviti, kopanje sklonista u lezecem polozaju a kisa pada i puni rupu a ti se buckaras u tom vunenom shinjelu...aj prodje to, nazad svi u kasarni, skroz crveni od glave do pete od crvenog blata, moras oprati uniformu i shinjel....
poz svima
Kaplar M Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 59 Belgrade
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 24.09.16 11:27
ggh (citat):
Baš mi je drago da sam naletio na ovaj forum, dakle bio u Kamenskom od augusta 1984 prvo u C3, mislim da je tu tada bio vodnik Pakši Mišo. Ta je obuka trajala negjde do 11. ili 12. mjeseca 1984, tada je uslijedio prelazak u četvorku u prizemlje kod kapetana Đuke. Ta je zima 84/85 bila vjerovatno najhladnija zima koje se sjećam, pa straža na poligonu Kupa gdje smo se po najvećoj zimi izmjenjivali svakih sat vremena. Na čizme smo navlačili još jedne a na šinjel još nakakvu bundu i onda mi je samo još netko zakačio pušku na rame jer ispod svih tih kaputa nije bilo moguće savinuti ruku... Mislim da je termometar koji smo tada imali izmjerio oko -30. Kupa je bila djelom zaleđena. Nakon mjesec-dva uspio sam se nekako dokopati biblioteke u vojničkom klubu i to je onda bila sasvim druga priča. Često sam i puštao onu trubu ujutro za buđenje, pa onda i sve one trube za zastavu pa početak i završetak sata... Tu sam ostao sve do skidanja u 9. mjesecu 1985. godine. Nezaboravno je ono oblačenje civilke zadnje jutro i izlazak na poligon sa svima i pozdravljanje... Sad kad se sjetim svega mislim da je to bilo 13 najbezbrižnijih mjeseci u životu. Veliki pozdrav svima koji se svega toga sjećaju, a još veći svima koji su u to doba bili tamo.
Pozdrav ggh i dobrodošao. Ja sam bio aprilska klasa, bio sam u B1 i sećam se da smo jedva dočekali vašu klasu da dođe. "Kasnili" se jedan mesec, jer je upravo te godine ukinuta julska klasa a mi neplanirano produžili stražu skoro do prekomande.
Ali, izdržasmo nekako.
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 24.09.16 11:30
biguran (citat):
E TO necu nikad zaboraviti, kopanje sklonista u lezecem polozaju a kisa pada i puni rupu a ti se buckaras u tom vunenom shinjelu...aj prodje to, nazad svi u kasarni, skroz crveni od glave do pete od crvenog blata, moras oprati uniformu i shinjel....
poz svima
Koje godine si ti služio vojni rok? Mi nismo imali šinjele već vetrovke i sa njima išli na obuku.
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 24.09.16 11:37
Mladjo (citat):
Josip77 (citat):
Cesta kroz šumu prekopana na više mjesta. Od mladje : Na tim mestima je bio metalne konstrukcije mostic sa resetkastim polima prekriven asfaltom (ta resetkasta montazna konstrukcija koristila se na rezervnim aerodromima sirum SFRJ) i najverovatnije su je pokrali lopovi ili sakupljaci starog gvozdja . Licno sam radio inspekcije ovih mostica bilo ih je 9 komada od Mekusja do Kamenskog (na slici se vide ostatci metalne konstrukcije )
. Četiri puta sam prošao ovim putem. Prvi put u civilki, nas desetak je pokupio Dajc sa autobuske stanice u Karlovcu i preko Mekušja dovezao u kasarnu... Drugi i treći put kada smo išli na zakletvu u kasarni Mekušje pa se vratili istim putem... I napokon, četvrti put vojnim autobusom do železničke stanice u Karlovcu kada sam išao u prekomandu. Sećam se da je u 22,00 dolazio Učka Expres za Beograd i da su poslednja dva vagona bila rezervisana za vojsku i zaključana tokom puta.
Beka Andjelkovic Gušter
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 24.09.16 19:14
Ne mogu tacno da kazem koliko sam puta prosao ovim putem izmedju Mekusja i Kamenskog ali znam da je bilo mnogo....
vojnik 84 Gušter
BROJ POSTOVA: : 15 ČLAN OD: : 2013-04-18 DOB : 59
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 25.09.16 21:22
Kaplar M (citat):
biguran (citat):
poz svima
Koje godine si ti služio vojni rok? Mi nismo imali šinjele već vetrovke i sa njima išli na obuku.
zima 84/85 jos uvek su se koristili sinjeli kao radna uniforma dok vetrovke su se koristile samo kao svecana uniforma
Kaplar M Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 26.09.16 5:42
Ja sam bio aprilska '84 u B1... Nisam zadužio šinjel?! Prvi put obukao u novembru, ali, u Štipu gde sam otišao u prekomandu.
Darule Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-10-27
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 27.10.16 23:32
Avgust 1984. četa C2. Koliko smo samo puta bili do Cerovca. U početku djelovaše naporno, ali posle bijaše zanimljivo, mada hladno i do -28 C. Komandir Tripković Grujo, poručnik Papić, vodnici Daneček i Đokić. Komandant bataljona opasni major Mamula Jovo.......
Darule Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-10-27
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 28.10.16 0:03
liky65 (citat):
...koji Miki Pa najjaci je bio barem 1984.major Simo Šolaja sta vam je....Mi u kantinu a on nas sve postroji i vadi pištolj! manijak... Pozz svima koji su bili u satniji C-2,3.vod te 1984. "avgustovcima".Imali smo ok kapetana,zapovjednik voda i nije bio nesto,onako....pikica,por.Papić.Sjecam se gotovo svih tih momaka sto su bili samnom...Jugoslav recimo,Tatović Dragan,pa Bajo meni strasan lik iz Aranđelovca,Brko,Daniel Lajos,Pancicdecko iz BG,pa splićo Luetić,kao i Frankić Mladen,pa Srezoski,Beketić moj slavonac kao i Viktor iz Osijeka,Nikolic iz Krupnja mislim...uglavnom ok ekipa,bilo je gadno 6 mjeseci i 22 dana obuke,al...neka.Dosta ljudi sam zaboravio,i...nikada nisam bio u vojarni kasnije htio sam al...neka to ostane iza nas...neka prosla vremena.Pozz svima koji me mozda znaju...
Pozdrav od kolege iz drugog voda (C-2, drugi vod). Nama je vodnik bio Daneček Mihal. U vodu su bili Petković, Grujičić, Kovač, Nikolić, Košeto,.....
ggh Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2016-04-06 DOB : 58 Zagreb
Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac 20.11.16 20:13
Kaplar M (citat):
ggh (citat):
Pozdrav ggh i dobrodošao. Ja sam bio aprilska klasa, bio sam u B1 i sećam se da smo jedva dočekali vašu klasu da dođe. "Kasnili" se jedan mesec, jer je upravo te godine ukinuta julska klasa a mi neplanirano produžili stražu skoro do prekomande.
Ali, izdržasmo nekako.
Hvala na pozdravu, nisam neko vrijeme bio na forumu pa sam tek sad vidio post. Da, mi smo došli kasnije jer smo bili prva generacija koja je nakon upisa na fakultet služila vojni rok u jednom komadu, a ne kao do tada 12+3. Iz vaše klase su nam bili desetari sve do završetka obuke negdje u 1. mjesecu 85. Ma ja sam bio klinac od 18 godina u to vrijeme i sve mi je to bila nekakva zafrkancija. Samo loše je bila ta hladnoća i snijeg u zimi te 84./85. godine. Pozdrav svima!