FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje

Go down 
+100
Vladicin Han 3713 - C 1
gruncic
Pavle
Vlatko Cipranic
Zoki_ŠRO
Atomislav
VBČ
Mirka
Aleksandar Ratkovic Rale
voja64
pera84
Veselin
teabobigo
Deda Pajo
Dejan Menićanin
Čizmaš
Todor967
biguran
Sloba1
sali
Anonymus
Beka Andjelkovic
Miki64
bežigrad
Josip77
radanm
milutins
OFK.BGD
pukovnik
Mart 89
lacoš
Mekusje 94
mirko-nbgd
Frtutma
vojnik 84
vladimir
sloboda 71
013gonzo
ramos 2014
familija
zvone
Karlo77
Beric Zivko
ZAGORAC
DraganJovanovic
Trifke
Gringo
Mirko BG
sremac65
ljuba70
slavisab
Stari
eknaton
bakimali
semsudin
stari FAZAN
igormekušje
argir
mare69
ppresing
janeztrdi
djdragan
SveJug
dpuric
colonelo
Todor67
boyan64
miler
sasa staza
šmigi
mikica
Boske
Max Blitz
oficir s ruzom
zoran.orescanin
bojnik
Stazio
raketa
karaulac
Sokol1
Sasa Andjelkovic
Puky
darkob
Vlada 13
Mladjo
bechej
DanSlobo82
purger
Čaja
jelen pivo
Stripy
saban
Sasa Anjelkovic S palanka
andjelko
mgalic2
Kapetan Miki
Kaplar M
hacko17
Dado
zoran stojilkovic
104 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Next
AutorPoruka
karaulac
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 23
ČLAN OD: : 2012-10-12

VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime08.11.15 11:35

Mart 89 (citat):
Za Karaulca,ima na platformi, -KOPNENA VOJSKA/INŽINJERIJA- možda tamo možeš naći nešto vezano za BEJLI ili nekog ko ti može pomoći.
Mart 89 - hvala puno , nism to uspio naci, imas li link...
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime08.11.15 12:18

Ja nisam imao takvu vezbu ali sam 2 dana postavljao i rasturao BEJLI most na poligonu na Kupi.

BOZE-sto su bili teski oni segmenti-ruke su nam popucale od napora i dizanja... affraid affraid affraid
Na vrh Go down
karaulac
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 23
ČLAN OD: : 2012-10-12

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime08.11.15 16:31

sasa staza (citat):
Ja nisam imao takvu vezbu ali sam 2 dana postavljao i rasturao BEJLI most na poligonu na Kupi.

BOZE-sto su bili teski oni segmenti-ruke su nam popucale od napora i dizanja... affraid affraid affraid
I mi u 83-oj smo prosli "jako dobro"
- U mekusju- u rano proljece , nakon teske zime 1984 smo (jedaan vod) montirali kratki most sa kljunom - na guranje  na jednom kanalu! 300 kila na 6 ljudi....
do rucka je sve moralo biti gotovo, poslije rucka je preko njega presao kamion - veliki TAM- i do vecere sev je moralo biti demontirano i spakovano..
To se zvao majstorluk, umijece i brzina...
Sedam dana poslije toga smo to isto radili na Kupi, samo sto su oslonci bili neki stari pontoni.. Tu smo svi otegli J...
Nije bilo preobel nisti i montirati vec naguravati sve na vodi i napraviti trasu....
tako kje to moj sasa staza....
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime08.11.15 21:11

Sada se setih da smo i mi gurali nizbrdo neke pontone i posle na njih montirali most,sutradan smo sve radili unazan-vracali delove gore uzbrdo do magacina a treceg dana zaredom ukopavali mine tu ispred poligona sa desne strane. Setih se da je jedan drug iz mog voda kada smo gurali 3 ili 4 ponton udario nogom u ono gvozdje koje je drzalo ostale pontone usidrene u vodi... Sledecih 15 dana nije obuo cizme niti gazio strojevi korak jer je bio na postedi... vojnik vojnik vojnik
Na vrh Go down
Mekusje 94
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 28
ČLAN OD: : 2015-10-23
DOB : 55
M(j)esto Kruševac

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.11.15 20:37

karaulac (citat):
Mart 89 (citat):
Za Karaulca,ima na platformi, -KOPNENA VOJSKA/INŽINJERIJA- možda tamo možeš naći nešto vezano za BEJLI ili nekog ko ti može pomoći.
Mart 89 - hvala puno , nism to uspio naci, imas li link...
[You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
Mekusje 94
Gušter
Gušter

M(j)esto Kruševac

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.11.15 20:47

BEJLI SE RADIO I PREKO SUHE PREPREKE TJ.KAO LANSIRNI MOST-GURANJE NA RAMPU-I PREKO REKE- KUPE,NA PONTONE,BAR SMO MI RADILI OBE VERIJANTE.PO DVOJICA NA PALIJU,ŠEST DO OSAM VOJNIKA A AKO JEDAN ZABUSAVA ,JAJCA ČEŠEŠ OKO KOLENA NAREDNIH SEDAM DANA.BEJLI PREKO KUPE JE RADILA ČETA PLUS REMORKERI A LANSIRNI POŠTO JE KRAĆI I NA SUVOM VOD.
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2090
ČLAN OD: : 2012-02-29

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.11.15 21:32

Mekusje 94 (citat):
BEJLI SE RADIO I PREKO SUHE PREPREKE TJ.KAO LANSIRNI MOST-GURANJE NA RAMPU-I PREKO REKE- KUPE,NA  PONTONE,BAR SMO MI RADILI OBE VERIJANTE.PO DVOJICA NA PALIJU,ŠEST DO OSAM VOJNIKA A AKO JEDAN ZABUSAVA  ,JAJCA ČEŠEŠ OKO KOLENA NAREDNIH SEDAM DANA.BEJLI PREKO KUPE JE RADILA ČETA PLUS REMORKERI A LANSIRNI POŠTO JE KRAĆI I NA SUVOM VOD.

Jel ti to zaštekao Caps Lock na tastaturi.  Rolling Eyes

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime10.11.15 18:54

Mozda covek voli da pise sa VELIKA slova.... Laughing Laughing Laughing
Na vrh Go down
Beric Zivko
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2014-08-24
M(j)esto Novi Sad

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime15.11.15 21:32

U moje vreme ( 63. klasa) tvrdili smo da je sistem BEJLI izmisljen za crnce. Ja sam bio u prvom odelenju na resetki. Da se izbekeljis. Ali kad sam ga koristio kasnije ( 1999) kapu sam skinuo konstruktoru.
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

BROJ POSTOVA: : 246
ČLAN OD: : 2012-03-31
DOB : 54
M(j)esto Kicevo Makedonija

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.12.15 16:14

Pozdrav svima od Bata Spaleta stazista 95 klasa ..ondak sa 96 klasom lutao vamo tamo ...neopravdano odsutan sa foruma
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.12.15 20:13

Kolega Mladjo-opravdali smo ti izostanke ali nemoj to da se ponovi ubuduce inace za kaznu ides na strazu na strazarsko mesto br. 1 na kapiju. A vrlo dobro znas sta to znaci...

Kazi samo u kojoj ceti si bio i kod kog k.dira voda.... ispituje te 98 klasa ... Batine Batine Batine Batine Batine
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime06.01.16 15:32

Bata spale ili mladjo ovde bio je u 95 klasi  kod stojcevskog komandir voda ...komandir cete popovic miodrag ..komandir bataljona stigljic ...interesantno je da sam ostao u karlovcu sa 96 klasom i sto se tice strazarskog mesta ja sam kao guster bio uvek ispred komande SM2 kao vodnik uvek zamenik dezurnog oficira ..i sto je interesantno da sam ja izgradio betonsku stazu od kuhinje do piste Sro i piste pomocnog bataljona  i u moju cast nazvali su je aleja spasenovskog ...nekada davno
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime06.01.16 16:58

Svi oficiri su bili i kada sam ja otisao osim Stojcevskog koji je tada (mart) 91 bio u VA,ali sam kasnije otisao sa mojom drugom cetom u VA i kod njega . A zbog Stojcevskog nisam dobio nagradno odsustvo jer sam se bio zakacio kada smo pravili sklonista i zaklone za minobacace 82 mm. Kasnije sam kopao zaklon u desnom cosku na kraju ograde do ulice i do kapije na KPS-u.Kako se bese zvala ona gospodja koja je radila u kantini  ???
-Koliko sam samo puta prosao preko staze koju si betonirao ---nekada davno.... Mad Mad Mad
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime07.01.16 7:01

stojcevski je kasnie radio u makedonskoj armiji ..sada neznam gde je ...jos u moje vreme staziranja je bio prekomandovan u va  gospoga u kantini ne secam se bile su dve jedna crnka i plavusa ali se dobro secam da je pravila izvrsne lignje ...nekada davno na brdovitom balkanu u zemlji radnika i seljaka
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime07.01.16 10:03

Bas mi je drago sto se javio jos neko iz Mekusja,udji na mape i predji preko Mekusja pa ukucaj STRET WIEV ili tako nesto i mozes proci pored kasarne i videti kako danas izgleda. Pa se seti sa setom kako je bila lepa tih godina...
-Imao sam 2 zemljaka koja su bila u 97 klasi,jedan je bio u prvoj a ovaj drugi u drugoj ceti. Ja sam bio u 2 ceti kod por. Ganic Zaima... study study study
Na vrh Go down
familija
Gušter
Gušter
familija

BROJ POSTOVA: : 31
ČLAN OD: : 2015-02-02
M(j)esto LJig

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime07.01.16 21:39

Stvarno je greota sta je ostalo danas od kasarne...nekako sa setom nosim sve te predivne uspomene, i pored toga sto je vojska bila takva kakva je svi nekako nosimo puno lepih uspomena na te godine, na tu drzavu i na to vreme...
Taj vojnicki zivot (koliko god bio tezak) nosi neke i divne uspomene a i neprocenjivo zivotno  iskustvo koje sigurno svakom znaci dalje u zivotu..
Ja sam veliki Yu-nostalgicar u svakom pogledu..puno mi nedostaje ta i takva drzava, a posle nalaska ovog foruma i pregledanih svih slika, sam sebi sam dao obecanje, da moram jos jednom videti to mesto (kasarnu i ceo Karlovac) i bar malo oziveti ta predivna secanja i uspomene....Very Happy
Na vrh Go down
OFK.BGD
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2016-01-07

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime08.01.16 20:04

Drugovi da li je neko od vas dolazio na streliste Jamadol na popravak grudobrana i busenovanje , a posebno u periodu od maja do decembra 1985. poz.OFK.BGD.
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime08.01.16 20:46

Jel to ono streliste gde smo isli na gadjanje iz AP i PM  ????

Stvarno je extra streliste-bas po svemu....

-Ja nisam isao na popravku ali sam isao na gadjanje....
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.01.16 6:18

Ja sam u kasarnu (citaj rusevine )bio 2013 godine licno ...jedan deo magacini iza kuhinje  na pomocnij pisti ili kapija 2 koristi neki seljak za cuvanje sena i stoke ...jedan deo kao jos je miniran  ali ja sam ladno prosao kao da sam tamo 1989...ne mogu ti opisati kakv je osecaj ...nisam pravio slike  moja greska ili mozda od uzbudjenja ...bilo je to nekada davno na brdovitom balkanu u zemju radnika i seljaka
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.01.16 9:28

Donji deo ispod pesadiskih prepreka i jeste bio miniran PT minama pocetkom septembra meseca- i deo iza magacina i tuseva gde smo se kupali i sisali. To je radio moj vod .....

P.S.Znas da ti zavidim MLADJO sto si obisao kasarnu-verujem da je bio neponovljiv osecaj.... king king king
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.01.16 9:56

Setao sam se pistom ko general ..jedino su me seljaci gledali s nepoverenjem ..ali uradio sam to za sebe i secanja na neka lepa vremena ..ako ugrabim vremena idem i ove godine  kao turista  da se setam malo u inat svima ...
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.01.16 10:09

evo sad proverio sam  stari hotel korana trazi 113 dolara za noc  a imam vremena kad dodjem u april da se setam ponovo
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.01.16 10:25

Ajde setaj se ponovo i napravi neku sliku da vidimo i mi kako je tamo...A kazi mi kako si uopste usao u krug kasarne-dali to neko cuva ili je kao na livadi-moze uci ko hoce ???? bounce bounce bounce
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.01.16 14:04

kad sam ja bio tamo nije bilo nikoga  da nesto cuva  jedino upozorenje da je minirano i da je zabranjeno ulaziti ...ja sam otiso do onog seljaka pita go i on mi rece g ospodine slobodno vi ulazite na svoj rizik a sto se tice drzave ona ne brine za to 
Za setnju treba mi da dodjem u evropu sredinom aprila ...
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.01.16 14:47

Pa ako ides za Karlovac kopnenim putem tj-auto putem kroz Srbiju prolazis blizu mene ,pa mozda se i vidimo negde na kafi.... drunken drunken drunken
Na vrh Go down
OFK.BGD
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2016-01-07

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime09.01.16 15:32

sasa staza (citat):
Jel to ono streliste gde smo isli na gadjanje iz AP i PM  ????

Stvarno je extra streliste-bas po svemu....

-Ja nisam isao na popravku ali sam isao na gadjanje....
Celo streliste je u takvom besprekornom stanju drzalo samo 8 vojnika i gradjansko lice zaposleno u JNA Milic Malic gospodin covek o kome bih voleo da saznam nesto vise i  o njegovoj sudbini nakon 1991 pozdrav OFK.BGD
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime11.01.16 15:02

nema problema druze kapetane
Na vrh Go down
Mekusje 94
Gušter
Gušter

M(j)esto Kruševac

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime15.01.16 14:12

[You must be registered and logged in to see this image.]
Martovska klasa 1989 3/1
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime15.01.16 16:51

Vidi kapetan Popovic-pa gde ga nadje.... cheers cheers cheers Very Happy Very Happy Very Happy
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime18.01.16 14:19

tacno popovic malo izgleda oronulo ko li ce ga znati zasto
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime18.01.16 16:41

Ovde smo se i mi slikali prvo za vojne knjizice pa posle ceo vod ,a kasnije kad smo dobili prve cvarke onda se slikao kako je ko hteo i slike slali kucama da se nasi roditelji hvale kako su MAJKINI OFICIRI pocrveneli na ramenima. A nisu znali da nas ti cvarci kostaju mnogo znoja i ucenja do neka doba noci a narocito pred ispite. Moji ml.vodnici su davali kontrolne zadatke pre redarskog ,pa dok mi cistimo i glancamo oni pregledaju a kuku majko onome ko dobije 5 ( tj.1 ),pravac posle redarskog u ucionicu na ucenje-bar do 24.00 h. I niko nije smeo da se pozali nikome..... study study study Batine Batine Batine
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime19.01.16 13:22

to je ispred biblioteke iz koje je naredbom u avgustu 1990 spaljeno mozda 10 000 knjiga sa "komunistickim sadrzajem"  jadno bese to ...
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime19.01.16 20:12

Stvarno -a zasto su to uradili...??? scratch scratch scratch

Pa i mi smo imali politicku nastavu u kojoj je bilo predavano o tekovinama revolucije itd.... study study study
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime20.01.16 13:02

doneli su novo pravilo sluzbe  i ne secam se koje knjige su bile ali znam da je dva dana gorelo iza sportske hale gde je bilo smetliste i reciklaza metalnih konzervi ..moja malenkost imala ja jednu kancelariju u gradjevinskom otseku koji je bio u veseraju a ulazna vrata su bila sa strane  veseraja ..kancelarija prva s desna ...gorelo je i tekako ...plakao je politicki komesar (stari izraz )za zamenika komandanta bataljona kapetan prve klase  ne secam se imena ...
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime20.01.16 13:04

druga moja kancelarija nalazila se na prvom spratu levo  druga vrata (bivsa kancelarija Stojcevskog)odma pored nje je bio magacin naoruzanja ...kako sam bio dzonjao unutra ko pravi gospodin izvinjavam se drug
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime20.01.16 13:10

secam se isto tako nemira na stadionu dinama ...zateklo nas je na poligonu Jastebarsko i odatle pesice  pravac u paviljon ..pokupili sve stvari i naoruzanje  stavili ih u kamione ...dobili naredbe i cekali ...dali su nam eksploziv i moja naredba je bila bio sam komandir 3 oddelenja 2 vod 1 cete da se minira radio predajnik Sljeme ...samo se cekalo naredjenje za pokret ...6 sata je radio kamion i niko nije smeo da izusti ni rec ...ondak kazu da se raspakujemo i cekamo dalja naredjenja ...do 9 septembra kad samse oficijalno skino i pesice presao put od Mekusja do Karlovca  zeleznicka stanica  nije bilo vecih problema
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime20.01.16 17:05

Pa politicki komesar je bio k-1 kl. Miodrag Radovanovic (mislim),a kancelarija je bila u prvoj ceti pored majora Stiglica. Niko nije pricao o tome za celo vreme naseg boravka tamo.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime20.01.16 21:03

ne secamse imena stvarno ali znam da se kuvala prekomanda njemu posle ukidanja njegovog radnog mesta ...pravo je bila kancelarija majora stiglica  desno prva porucnik  bojkovski mile druga je bio stojcevski posle prekomande u VA bila je moja kancelarija i zadna je bio magacin puski i municije  e sad levo prva je bila kancelarija kap.popovic miodraga,druga je bila podporucnika voriha i treca je bila kancelarija stazista pa bili su oni veliki balkoni pa wc sa 2 kupaonice ,pa bese umivaonica ...za moje vreme sve spavaone subile pune bila su 3 voda a klasa posle mene  3 spavaona bese nestoko magacin vremeni ...
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime20.01.16 21:06

nije se smelo pricati o puno stvari tamo ..secam se jednog albanca koji je radio u sportskoj hali covek se je bacio sa drugog sprata pomocnog bataljona i pogine na licu mesta ...razlozi su bili poznati ali niko nije smeo nista da prica ...
Na vrh Go down
familija
Gušter
Gušter
familija

BROJ POSTOVA: : 31
ČLAN OD: : 2015-02-02
M(j)esto LJig

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime26.01.16 2:35

[You must be registered and logged in to see this link.]
Malik...ALbanac tako smo ga zvali...pozdravljali smo se on i ja uvek srdacno...Samo smo jedno vece na postrojavanju za veceru culi da se to desilo..Spremao je neku diverziju u kuhinji, cini mi se da je bilo u pitanju trovanje hrane...obavestajci su ga preduhitrili i ceo dan ispitivali..pustili ga na ktratko, a on se bacio sa drugog sprata..cini mi se da je preziveo, ali sa teskim invaliditetom...
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime27.01.16 13:59

tacno zvao se malik obavestajci su radili na njemu 2 dana  5 minuta pre nego sto se je bacio sa drugog sprata (toje bilo sa vreme rucka ) reko meni zemo dinamo ce pobediti  i baci se covek ..nije preziveo prica je bila samo za nas ..bio je vec mrtav kad su ga iznosili iz kapije ali obavestajci su prosuli pricu da je tesko povredjen i da ce preziveti ...orginalna prica je da je nesto bio nestalo pitomcima VA za vreme fizickog u svlacionici sportske hale  gde je malik radio ...istina je sa stampom voena tajna pokopana zajedno sa njim ...
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime27.01.16 14:01

bese jos nekoliko slucaja u sledecoj klasi koje sam ja ispratio kuci ili u vojni zatvor ...sve su to bile tuzne price na sto nacina
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime28.01.16 21:07

Ej-ali kod nas niko nije smeo pisnuti o bilo cemu sto je bilo van vojske,a narocito isticanje nacionalnosti. Niko nije otisao u zatvor,ni u privremeni pritvor-sve je bilo po PS-u. E kasnije u septembru-oktobru su poceli begati preko zice , ali iz drugih jedinica-intendanti pretezno. Skinuo se jedan koji je bio iz Karlovca posle mesec-ipo , navodno zbog neke bolesti ali je preminuo negde juna meseca a niko tada nije znao od cega. Posle je njegova smrt okrenuta protiv vojske ,kao JNA je to namerno uradila....

Ma sve je tada otislo u P .M.... Mad Mad Mad
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime04.02.16 6:24

tacno... ali ostala su samo secanja
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime04.02.16 19:31

I sada kada bi moglo- ponovo bih isao sa istim ljudima i na isto mesto i u ovim godinama mi nebi bilo tesko,ali sada su me preovladala osecanja i secanja -to je bio zivot....

Pre 2 god.sam nasao mog k-dira odelenja iz Loznice i kad je pao prvi razgovor i dok sam objasnjavao ko sam i odakle-a ono knedla u grlu nikako da sidje dole... Razz Razz Razz
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime06.02.16 15:06

ne znam sta bih ti reko i ja bih u isti sastav sa istim ljudima cak i pod istom zastavom ...ali to je moje misljenje i neverujem da bi svi prihvatili to ...svakako secanja i druzenje je bilo nesto najvrednije u tom sastavu ...ili kako bi se reklo VRLO DOBRO ...Sluzimo narodu (ili sluzim jer moram )...bata Spale dezurni bataljona ...kad su svi u gradu ...
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime06.02.16 15:09

Ja sam jednog svog stazistu bio je cata sreo tokom mak rata 2001 i njemu bio predpostavljeni ...(vojna karijera u mak armiji  meni je isla strahovito nagornom linijom ) i covek se bojao i bilo mu drago ..bojao se da mu se ne osvetim sto me je svaka 4 dana stavljao dezurnog i bilo mu drago kad sam ga izuko iz zasede ...ali ovde pricamo samo o JNA drugovi pitomci ....ZDRAVO
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4608
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime06.02.16 15:18

Mladjo (citat):
Ja sam jednog svog stazistu bio je cata sreo tokom mak rata 2001 i njemu bio predpostavljeni ...(vojna karijera u mak armiji  meni je isla strahovito nagornom linijom ) i covek se bojao i bilo mu drago ..bojao se da mu se ne osvetim sto me je svaka 4 dana stavljao dezurnog i bilo mu drago kad sam ga izuko iz zasede ...ali ovde pricamo samo o JNA drugovi pitomci ....ZDRAVO

Ja zaista prvi put cujem da je u Makedoniji bio nekakav rat 2001 ???U magli su mi desavanja u selu kod Skopja,Aracinovo ili tako nekako??

Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime08.02.16 6:43

poceo je u martu 2001  oficijalno zavrsio u septembru 2001 ali tacnije sve se zavrsilo u martu sledece godine A racinovo je bio macji kasalj  za sve ostalo sto se desavalo ...medijumski rat ..i ameri
Na vrh Go down
Mekusje 94
Gušter
Gušter

M(j)esto Kruševac

KomentarNaslov komentara: 94-ta JAVI SE   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime16.02.16 19:30

PROZIVKA ZA 94-tu klasu  3/1

Komandir voda                poručnik             Stoičevski Aleksandar
K-dir prvog odelenja         ml.vodnik           Jelavić Nino
K-dir drugog odelenja       ml.vodnik            Avdičević Maid
K-dir trećeg odelenja        ml.vodnik            Spetić igor
Bataljonski ćata               ml.vodnik            Sudimac Budimir

Angelovski              Bogoja

Varadjanin              Milan                        
Alagić                    Nedžad                      
Antonić                  Milenko                    
Božinović               Dragiša                    
Vugrin                   Ronald                      
Velenik                  Edvin                        
Gadžo                    Edin                          
Grujić                    Dragan                      
Golavšek                Damjan                    
Krndelj                   Miroslav                  
Kendjelić                Petar                        
Katavić                  Josip                        
Jokić                     Zoran                      
Jotanović                Milorad                    
Marković                Zoran
 Mihordin                Dražen
Matović                  Zoran
Plazibat                 Zoran
Pirganovski            Ranko
Petrović                Jordan
Randjelović            Nebojša
Stokić                   Miladin
Savićević              Stevan
Stanić                  Momir
Stanić                  Mladomir
Latinović              Goran
Guljaš                  Zoltan
                          Dino
Škrtić                  Mario
Hodžić                 Samir
Jonović                Dane
Beše to pre 27 godina ,treći vod-prve čete,martovska klasa.A sada ko bi znao gde nas život odneo.

U svakom slučaju pozdrav klasićima . salutiranje  
vojničina  : lumpovanje
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 8 Icon_minitime

Na vrh Go down

VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje
Na vrh 
Stranica 8/13Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Next
 Similar topics
-
» Mekusje 88/89 sept. Karlovac
» Skoplje kasarna Maršal Tito
» Celje inžinjerija '81.
» Tuzla, inžinjerija 1983-1985.
» Pontonjerska inžinjerija VP 3218/6 klasa 85/86