FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 08.11.15 11:35
Mart 89 (citat):
Za Karaulca,ima na platformi, -KOPNENA VOJSKA/INŽINJERIJA- možda tamo možeš naći nešto vezano za BEJLI ili nekog ko ti može pomoći.
Mart 89 - hvala puno , nism to uspio naci, imas li link...
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 08.11.15 12:18
Ja nisam imao takvu vezbu ali sam 2 dana postavljao i rasturao BEJLI most na poligonu na Kupi.
BOZE-sto su bili teski oni segmenti-ruke su nam popucale od napora i dizanja...
karaulac Gušter
BROJ POSTOVA: : 23 ČLAN OD: : 2012-10-12
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 08.11.15 16:31
sasa staza (citat):
Ja nisam imao takvu vezbu ali sam 2 dana postavljao i rasturao BEJLI most na poligonu na Kupi.
BOZE-sto su bili teski oni segmenti-ruke su nam popucale od napora i dizanja...
I mi u 83-oj smo prosli "jako dobro" - U mekusju- u rano proljece , nakon teske zime 1984 smo (jedaan vod) montirali kratki most sa kljunom - na guranje na jednom kanalu! 300 kila na 6 ljudi.... do rucka je sve moralo biti gotovo, poslije rucka je preko njega presao kamion - veliki TAM- i do vecere sev je moralo biti demontirano i spakovano.. To se zvao majstorluk, umijece i brzina... Sedam dana poslije toga smo to isto radili na Kupi, samo sto su oslonci bili neki stari pontoni.. Tu smo svi otegli J... Nije bilo preobel nisti i montirati vec naguravati sve na vodi i napraviti trasu.... tako kje to moj sasa staza....
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 08.11.15 21:11
Sada se setih da smo i mi gurali nizbrdo neke pontone i posle na njih montirali most,sutradan smo sve radili unazan-vracali delove gore uzbrdo do magacina a treceg dana zaredom ukopavali mine tu ispred poligona sa desne strane. Setih se da je jedan drug iz mog voda kada smo gurali 3 ili 4 ponton udario nogom u ono gvozdje koje je drzalo ostale pontone usidrene u vodi... Sledecih 15 dana nije obuo cizme niti gazio strojevi korak jer je bio na postedi...
Mekusje 94 Gušter
BROJ POSTOVA: : 28 ČLAN OD: : 2015-10-23 DOB : 55 Kruševac
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.11.15 20:37
karaulac (citat):
Mart 89 (citat):
Za Karaulca,ima na platformi, -KOPNENA VOJSKA/INŽINJERIJA- možda tamo možeš naći nešto vezano za BEJLI ili nekog ko ti može pomoći.
Mart 89 - hvala puno , nism to uspio naci, imas li link...
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.11.15 20:47
BEJLI SE RADIO I PREKO SUHE PREPREKE TJ.KAO LANSIRNI MOST-GURANJE NA RAMPU-I PREKO REKE- KUPE,NA PONTONE,BAR SMO MI RADILI OBE VERIJANTE.PO DVOJICA NA PALIJU,ŠEST DO OSAM VOJNIKA A AKO JEDAN ZABUSAVA ,JAJCA ČEŠEŠ OKO KOLENA NAREDNIH SEDAM DANA.BEJLI PREKO KUPE JE RADILA ČETA PLUS REMORKERI A LANSIRNI POŠTO JE KRAĆI I NA SUVOM VOD.
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.11.15 21:32
Mekusje 94 (citat):
BEJLI SE RADIO I PREKO SUHE PREPREKE TJ.KAO LANSIRNI MOST-GURANJE NA RAMPU-I PREKO REKE- KUPE,NA PONTONE,BAR SMO MI RADILI OBE VERIJANTE.PO DVOJICA NA PALIJU,ŠEST DO OSAM VOJNIKA A AKO JEDAN ZABUSAVA ,JAJCA ČEŠEŠ OKO KOLENA NAREDNIH SEDAM DANA.BEJLI PREKO KUPE JE RADILA ČETA PLUS REMORKERI A LANSIRNI POŠTO JE KRAĆI I NA SUVOM VOD.
Jel ti to zaštekao Caps Lock na tastaturi.
_________________ Semper Fidelis
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 10.11.15 18:54
Mozda covek voli da pise sa VELIKA slova....
Beric Zivko Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-08-24 Novi Sad
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 15.11.15 21:32
U moje vreme ( 63. klasa) tvrdili smo da je sistem BEJLI izmisljen za crnce. Ja sam bio u prvom odelenju na resetki. Da se izbekeljis. Ali kad sam ga koristio kasnije ( 1999) kapu sam skinuo konstruktoru.
Mladjo Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 246 ČLAN OD: : 2012-03-31 DOB : 54 Kicevo Makedonija
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.12.15 16:14
Pozdrav svima od Bata Spaleta stazista 95 klasa ..ondak sa 96 klasom lutao vamo tamo ...neopravdano odsutan sa foruma
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.12.15 20:13
Kolega Mladjo-opravdali smo ti izostanke ali nemoj to da se ponovi ubuduce inace za kaznu ides na strazu na strazarsko mesto br. 1 na kapiju. A vrlo dobro znas sta to znaci...
Kazi samo u kojoj ceti si bio i kod kog k.dira voda.... ispituje te 98 klasa ...
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 06.01.16 15:32
Bata spale ili mladjo ovde bio je u 95 klasi kod stojcevskog komandir voda ...komandir cete popovic miodrag ..komandir bataljona stigljic ...interesantno je da sam ostao u karlovcu sa 96 klasom i sto se tice strazarskog mesta ja sam kao guster bio uvek ispred komande SM2 kao vodnik uvek zamenik dezurnog oficira ..i sto je interesantno da sam ja izgradio betonsku stazu od kuhinje do piste Sro i piste pomocnog bataljona i u moju cast nazvali su je aleja spasenovskog ...nekada davno
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 06.01.16 16:58
Svi oficiri su bili i kada sam ja otisao osim Stojcevskog koji je tada (mart) 91 bio u VA,ali sam kasnije otisao sa mojom drugom cetom u VA i kod njega . A zbog Stojcevskog nisam dobio nagradno odsustvo jer sam se bio zakacio kada smo pravili sklonista i zaklone za minobacace 82 mm. Kasnije sam kopao zaklon u desnom cosku na kraju ograde do ulice i do kapije na KPS-u.Kako se bese zvala ona gospodja koja je radila u kantini ??? -Koliko sam samo puta prosao preko staze koju si betonirao ---nekada davno....
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 07.01.16 7:01
stojcevski je kasnie radio u makedonskoj armiji ..sada neznam gde je ...jos u moje vreme staziranja je bio prekomandovan u va gospoga u kantini ne secam se bile su dve jedna crnka i plavusa ali se dobro secam da je pravila izvrsne lignje ...nekada davno na brdovitom balkanu u zemlji radnika i seljaka
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 07.01.16 10:03
Bas mi je drago sto se javio jos neko iz Mekusja,udji na mape i predji preko Mekusja pa ukucaj STRET WIEV ili tako nesto i mozes proci pored kasarne i videti kako danas izgleda. Pa se seti sa setom kako je bila lepa tih godina... -Imao sam 2 zemljaka koja su bila u 97 klasi,jedan je bio u prvoj a ovaj drugi u drugoj ceti. Ja sam bio u 2 ceti kod por. Ganic Zaima...
familija Gušter
BROJ POSTOVA: : 31 ČLAN OD: : 2015-02-02 DOB : 54 LJig
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 07.01.16 21:39
Stvarno je greota sta je ostalo danas od kasarne...nekako sa setom nosim sve te predivne uspomene, i pored toga sto je vojska bila takva kakva je svi nekako nosimo puno lepih uspomena na te godine, na tu drzavu i na to vreme... Taj vojnicki zivot (koliko god bio tezak) nosi neke i divne uspomene a i neprocenjivo zivotno iskustvo koje sigurno svakom znaci dalje u zivotu.. Ja sam veliki Yu-nostalgicar u svakom pogledu..puno mi nedostaje ta i takva drzava, a posle nalaska ovog foruma i pregledanih svih slika, sam sebi sam dao obecanje, da moram jos jednom videti to mesto (kasarnu i ceo Karlovac) i bar malo oziveti ta predivna secanja i uspomene....
OFK.BGD Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2016-01-07
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 08.01.16 20:04
Drugovi da li je neko od vas dolazio na streliste Jamadol na popravak grudobrana i busenovanje , a posebno u periodu od maja do decembra 1985. poz.OFK.BGD.
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 08.01.16 20:46
Jel to ono streliste gde smo isli na gadjanje iz AP i PM ????
Stvarno je extra streliste-bas po svemu....
-Ja nisam isao na popravku ali sam isao na gadjanje....
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.01.16 6:18
Ja sam u kasarnu (citaj rusevine )bio 2013 godine licno ...jedan deo magacini iza kuhinje na pomocnij pisti ili kapija 2 koristi neki seljak za cuvanje sena i stoke ...jedan deo kao jos je miniran ali ja sam ladno prosao kao da sam tamo 1989...ne mogu ti opisati kakv je osecaj ...nisam pravio slike moja greska ili mozda od uzbudjenja ...bilo je to nekada davno na brdovitom balkanu u zemju radnika i seljaka
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.01.16 9:28
Donji deo ispod pesadiskih prepreka i jeste bio miniran PT minama pocetkom septembra meseca- i deo iza magacina i tuseva gde smo se kupali i sisali. To je radio moj vod .....
P.S.Znas da ti zavidim MLADJO sto si obisao kasarnu-verujem da je bio neponovljiv osecaj....
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.01.16 9:56
Setao sam se pistom ko general ..jedino su me seljaci gledali s nepoverenjem ..ali uradio sam to za sebe i secanja na neka lepa vremena ..ako ugrabim vremena idem i ove godine kao turista da se setam malo u inat svima ...
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.01.16 10:09
evo sad proverio sam stari hotel korana trazi 113 dolara za noc a imam vremena kad dodjem u april da se setam ponovo
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.01.16 10:25
Ajde setaj se ponovo i napravi neku sliku da vidimo i mi kako je tamo...A kazi mi kako si uopste usao u krug kasarne-dali to neko cuva ili je kao na livadi-moze uci ko hoce ????
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.01.16 14:04
kad sam ja bio tamo nije bilo nikoga da nesto cuva jedino upozorenje da je minirano i da je zabranjeno ulaziti ...ja sam otiso do onog seljaka pita go i on mi rece g ospodine slobodno vi ulazite na svoj rizik a sto se tice drzave ona ne brine za to Za setnju treba mi da dodjem u evropu sredinom aprila ...
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.01.16 14:47
Pa ako ides za Karlovac kopnenim putem tj-auto putem kroz Srbiju prolazis blizu mene ,pa mozda se i vidimo negde na kafi....
OFK.BGD Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2016-01-07
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 09.01.16 15:32
sasa staza (citat):
Jel to ono streliste gde smo isli na gadjanje iz AP i PM ????
Stvarno je extra streliste-bas po svemu....
-Ja nisam isao na popravku ali sam isao na gadjanje....
Celo streliste je u takvom besprekornom stanju drzalo samo 8 vojnika i gradjansko lice zaposleno u JNA Milic Malic gospodin covek o kome bih voleo da saznam nesto vise i o njegovoj sudbini nakon 1991 pozdrav OFK.BGD
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 11.01.16 15:02
nema problema druze kapetane
Mekusje 94 Gušter
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 15.01.16 14:12
[You must be registered and logged in to see this image.] Martovska klasa 1989 3/1
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 15.01.16 16:51
Vidi kapetan Popovic-pa gde ga nadje....
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 18.01.16 14:19
tacno popovic malo izgleda oronulo ko li ce ga znati zasto
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 18.01.16 16:41
Ovde smo se i mi slikali prvo za vojne knjizice pa posle ceo vod ,a kasnije kad smo dobili prve cvarke onda se slikao kako je ko hteo i slike slali kucama da se nasi roditelji hvale kako su MAJKINI OFICIRI pocrveneli na ramenima. A nisu znali da nas ti cvarci kostaju mnogo znoja i ucenja do neka doba noci a narocito pred ispite. Moji ml.vodnici su davali kontrolne zadatke pre redarskog ,pa dok mi cistimo i glancamo oni pregledaju a kuku majko onome ko dobije 5 ( tj.1 ),pravac posle redarskog u ucionicu na ucenje-bar do 24.00 h. I niko nije smeo da se pozali nikome.....
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 19.01.16 13:22
to je ispred biblioteke iz koje je naredbom u avgustu 1990 spaljeno mozda 10 000 knjiga sa "komunistickim sadrzajem" jadno bese to ...
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 19.01.16 20:12
Stvarno -a zasto su to uradili...???
Pa i mi smo imali politicku nastavu u kojoj je bilo predavano o tekovinama revolucije itd....
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 20.01.16 13:02
doneli su novo pravilo sluzbe i ne secam se koje knjige su bile ali znam da je dva dana gorelo iza sportske hale gde je bilo smetliste i reciklaza metalnih konzervi ..moja malenkost imala ja jednu kancelariju u gradjevinskom otseku koji je bio u veseraju a ulazna vrata su bila sa strane veseraja ..kancelarija prva s desna ...gorelo je i tekako ...plakao je politicki komesar (stari izraz )za zamenika komandanta bataljona kapetan prve klase ne secam se imena ...
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 20.01.16 13:04
druga moja kancelarija nalazila se na prvom spratu levo druga vrata (bivsa kancelarija Stojcevskog)odma pored nje je bio magacin naoruzanja ...kako sam bio dzonjao unutra ko pravi gospodin izvinjavam se drug
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 20.01.16 13:10
secam se isto tako nemira na stadionu dinama ...zateklo nas je na poligonu Jastebarsko i odatle pesice pravac u paviljon ..pokupili sve stvari i naoruzanje stavili ih u kamione ...dobili naredbe i cekali ...dali su nam eksploziv i moja naredba je bila bio sam komandir 3 oddelenja 2 vod 1 cete da se minira radio predajnik Sljeme ...samo se cekalo naredjenje za pokret ...6 sata je radio kamion i niko nije smeo da izusti ni rec ...ondak kazu da se raspakujemo i cekamo dalja naredjenja ...do 9 septembra kad samse oficijalno skino i pesice presao put od Mekusja do Karlovca zeleznicka stanica nije bilo vecih problema
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 20.01.16 17:05
Pa politicki komesar je bio k-1 kl. Miodrag Radovanovic (mislim),a kancelarija je bila u prvoj ceti pored majora Stiglica. Niko nije pricao o tome za celo vreme naseg boravka tamo....
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 20.01.16 21:03
ne secamse imena stvarno ali znam da se kuvala prekomanda njemu posle ukidanja njegovog radnog mesta ...pravo je bila kancelarija majora stiglica desno prva porucnik bojkovski mile druga je bio stojcevski posle prekomande u VA bila je moja kancelarija i zadna je bio magacin puski i municije e sad levo prva je bila kancelarija kap.popovic miodraga,druga je bila podporucnika voriha i treca je bila kancelarija stazista pa bili su oni veliki balkoni pa wc sa 2 kupaonice ,pa bese umivaonica ...za moje vreme sve spavaone subile pune bila su 3 voda a klasa posle mene 3 spavaona bese nestoko magacin vremeni ...
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 20.01.16 21:06
nije se smelo pricati o puno stvari tamo ..secam se jednog albanca koji je radio u sportskoj hali covek se je bacio sa drugog sprata pomocnog bataljona i pogine na licu mesta ...razlozi su bili poznati ali niko nije smeo nista da prica ...
familija Gušter
BROJ POSTOVA: : 31 ČLAN OD: : 2015-02-02 DOB : 54 LJig
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 26.01.16 2:35
[You must be registered and logged in to see this link.] Malik...ALbanac tako smo ga zvali...pozdravljali smo se on i ja uvek srdacno...Samo smo jedno vece na postrojavanju za veceru culi da se to desilo..Spremao je neku diverziju u kuhinji, cini mi se da je bilo u pitanju trovanje hrane...obavestajci su ga preduhitrili i ceo dan ispitivali..pustili ga na ktratko, a on se bacio sa drugog sprata..cini mi se da je preziveo, ali sa teskim invaliditetom...
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 27.01.16 13:59
tacno zvao se malik obavestajci su radili na njemu 2 dana 5 minuta pre nego sto se je bacio sa drugog sprata (toje bilo sa vreme rucka ) reko meni zemo dinamo ce pobediti i baci se covek ..nije preziveo prica je bila samo za nas ..bio je vec mrtav kad su ga iznosili iz kapije ali obavestajci su prosuli pricu da je tesko povredjen i da ce preziveti ...orginalna prica je da je nesto bio nestalo pitomcima VA za vreme fizickog u svlacionici sportske hale gde je malik radio ...istina je sa stampom voena tajna pokopana zajedno sa njim ...
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 27.01.16 14:01
bese jos nekoliko slucaja u sledecoj klasi koje sam ja ispratio kuci ili u vojni zatvor ...sve su to bile tuzne price na sto nacina
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 28.01.16 21:07
Ej-ali kod nas niko nije smeo pisnuti o bilo cemu sto je bilo van vojske,a narocito isticanje nacionalnosti. Niko nije otisao u zatvor,ni u privremeni pritvor-sve je bilo po PS-u. E kasnije u septembru-oktobru su poceli begati preko zice , ali iz drugih jedinica-intendanti pretezno. Skinuo se jedan koji je bio iz Karlovca posle mesec-ipo , navodno zbog neke bolesti ali je preminuo negde juna meseca a niko tada nije znao od cega. Posle je njegova smrt okrenuta protiv vojske ,kao JNA je to namerno uradila....
Ma sve je tada otislo u P .M....
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 04.02.16 6:24
tacno... ali ostala su samo secanja
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 04.02.16 19:31
I sada kada bi moglo- ponovo bih isao sa istim ljudima i na isto mesto i u ovim godinama mi nebi bilo tesko,ali sada su me preovladala osecanja i secanja -to je bio zivot....
Pre 2 god.sam nasao mog k-dira odelenja iz Loznice i kad je pao prvi razgovor i dok sam objasnjavao ko sam i odakle-a ono knedla u grlu nikako da sidje dole...
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 06.02.16 15:06
ne znam sta bih ti reko i ja bih u isti sastav sa istim ljudima cak i pod istom zastavom ...ali to je moje misljenje i neverujem da bi svi prihvatili to ...svakako secanja i druzenje je bilo nesto najvrednije u tom sastavu ...ili kako bi se reklo VRLO DOBRO ...Sluzimo narodu (ili sluzim jer moram )...bata Spale dezurni bataljona ...kad su svi u gradu ...
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 06.02.16 15:09
Ja sam jednog svog stazistu bio je cata sreo tokom mak rata 2001 i njemu bio predpostavljeni ...(vojna karijera u mak armiji meni je isla strahovito nagornom linijom ) i covek se bojao i bilo mu drago ..bojao se da mu se ne osvetim sto me je svaka 4 dana stavljao dezurnog i bilo mu drago kad sam ga izuko iz zasede ...ali ovde pricamo samo o JNA drugovi pitomci ....ZDRAVO
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4608 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 06.02.16 15:18
Mladjo (citat):
Ja sam jednog svog stazistu bio je cata sreo tokom mak rata 2001 i njemu bio predpostavljeni ...(vojna karijera u mak armiji meni je isla strahovito nagornom linijom ) i covek se bojao i bilo mu drago ..bojao se da mu se ne osvetim sto me je svaka 4 dana stavljao dezurnog i bilo mu drago kad sam ga izuko iz zasede ...ali ovde pricamo samo o JNA drugovi pitomci ....ZDRAVO
Ja zaista prvi put cujem da je u Makedoniji bio nekakav rat 2001 ???U magli su mi desavanja u selu kod Skopja,Aracinovo ili tako nekako??
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Mladjo Razvodnik
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje 08.02.16 6:43
poceo je u martu 2001 oficijalno zavrsio u septembru 2001 ali tacnije sve se zavrsilo u martu sledece godine A racinovo je bio macji kasalj za sve ostalo sto se desavalo ...medijumski rat ..i ameri
Mekusje 94 Gušter
Naslov komentara: 94-ta JAVI SE 16.02.16 19:30
PROZIVKA ZA 94-tu klasu 3/1
Komandir voda poručnik Stoičevski Aleksandar K-dir prvog odelenja ml.vodnik Jelavić Nino K-dir drugog odelenja ml.vodnik Avdičević Maid K-dir trećeg odelenja ml.vodnik Spetić igor Bataljonski ćata ml.vodnik Sudimac Budimir
Angelovski Bogoja
Varadjanin Milan Alagić Nedžad Antonić Milenko Božinović Dragiša Vugrin Ronald Velenik Edvin Gadžo Edin Grujić Dragan Golavšek Damjan Krndelj Miroslav Kendjelić Petar Katavić Josip Jokić Zoran Jotanović Milorad Marković Zoran Mihordin Dražen Matović Zoran Plazibat Zoran Pirganovski Ranko Petrović Jordan Randjelović Nebojša Stokić Miladin Savićević Stevan Stanić Momir Stanić Mladomir Latinović Goran Guljaš Zoltan Dino Škrtić Mario Hodžić Samir Jonović Dane
Beše to pre 27 godina ,treći vod-prve čete,martovska klasa.A sada ko bi znao gde nas život odneo.
U svakom slučaju pozdrav klasićima . :
Sponsored content
Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje