FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje

Go down 
+100
Vladicin Han 3713 - C 1
gruncic
Pavle
Vlatko Cipranic
Zoki_ŠRO
Atomislav
VBČ
Mirka
Aleksandar Ratkovic Rale
voja64
pera84
Veselin
teabobigo
Deda Pajo
Dejan Menićanin
Čizmaš
Todor967
biguran
Sloba1
sali
Anonymus
Beka Andjelkovic
Miki64
bežigrad
Josip77
radanm
milutins
OFK.BGD
pukovnik
Mart 89
lacoš
Mekusje 94
mirko-nbgd
Frtutma
vojnik 84
vladimir
sloboda 71
013gonzo
ramos 2014
familija
zvone
Karlo77
Beric Zivko
ZAGORAC
DraganJovanovic
Trifke
Gringo
Mirko BG
sremac65
ljuba70
slavisab
Stari
eknaton
bakimali
semsudin
stari FAZAN
igormekušje
argir
mare69
ppresing
janeztrdi
djdragan
SveJug
dpuric
colonelo
Todor67
boyan64
miler
sasa staza
šmigi
mikica
Boske
Max Blitz
oficir s ruzom
zoran.orescanin
bojnik
Stazio
raketa
karaulac
Sokol1
Sasa Andjelkovic
Puky
darkob
Vlada 13
Mladjo
bechej
DanSlobo82
purger
Čaja
jelen pivo
Stripy
saban
Sasa Anjelkovic S palanka
andjelko
mgalic2
Kapetan Miki
Kaplar M
hacko17
Dado
zoran stojilkovic
104 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Next
AutorPoruka
Aleksandar Ratkovic Rale
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2017-02-21

VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime22.02.17 16:09

Ljudi jel ovo jos funkcionise ,ja se tek sad prikljucio.Bio sa 97.klasa SRO inzinjerije.Kod Demic Ibrahima 2.vod 2.cete.Kap.Vorih bio komandir cete komandant bataljona major Stiglic.Pozdrav svima.
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime22.02.17 18:04

Pozdrav Rale-pozdravlja te zadnja 98 klasa-1 vod druge cete ,bio sam kod porucnika Ganica---P.S. Javi mi se na PP poruku da se ispricamo jer imam dva druga koji su bili sa tobom.. salutiranje
Na vrh Go down
Aleksandar Ratkovic Rale
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime22.02.17 21:16

Objasni mi kako nista neznam od ovoga, mislim kako da ti odgovorim na tu PP poruku
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime23.02.17 6:39

Poslacu ti jednu PP poruku,a kada se ulogujes u gornjem redu svetlece ti sa crvenom bojom tamo gde pise PP poruke,kliknes tu a kada ti izadje tekst koji sam napisao ti kliknes misem tamo gde je belo polje i pises. Posle toga samo kliknes na SEND...
Na vrh Go down
Aleksandar Ratkovic Rale
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime23.02.17 8:00

Ok
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

BROJ POSTOVA: : 246
ČLAN OD: : 2012-03-31
DOB : 54
M(j)esto Kicevo Makedonija

KomentarNaslov komentara: tacno tako su je zvali    VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime23.02.17 9:02

Josip77 (citat):
Mladjo (citat):
Mozda je interesantno da sam za moje vreme sluzenja napravio betonsku stazu koja je isla iz coska piste BSROI i coska piste pom .bataljona u ulaz kuhinje ...kap.Popovic Miodrag je u moju cast nazvao aleja Spasenovskog ...nije me voleo ali bili smo onako na distanci (toplo-hladno)

ALEJA SPASENOVSKOG

[You must be registered and logged in to see this image.]                 [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime23.02.17 9:07

karaulac (citat):
zdravo drugari,
evo poslije uspjesnog trazenja, u Veselinovu pomoc nasao sam jednog naseg bivseg starjesinu u Beogradu.
Dakle imam direktan kontakt sa g. Miodragom Popovicem (inz. porucnik- kapetan u SROI Karlovac)

Moze li se dobiti kontakt kap.popovica u PP
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime07.03.17 15:26

Mladjo (citat):
Josip77 (citat):
Mladjo (citat):
Mozda je interesantno da sam za moje vreme sluzenja napravio betonsku stazu koja je isla iz coska piste BSROI i coska piste pom .bataljona u ulaz kuhinje ...kap.Popovic Miodrag je u moju cast nazvao aleja Spasenovskog ...nije me voleo ali bili smo onako na distanci (toplo-hladno)

ALEJA SPASENOVSKOG   JOSIPE KRALJU TA JE TA IMAS HLADNO KARLOVACKO KAD POSETIM TAJ KARLOVAC

[You must be registered and logged in to see this image.]                 [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime07.03.17 15:54

ajde da postvim po neku sliku  bataljon [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime07.03.17 15:59

da dam malo pojasnjena sada 
prva slika je ceo bataljon SROI na zavrsetku skolovanja mart 1990 (to je 95 klasa septembarci)
duga slika levo moja malenkost a desno moj najbolji drug Djuran Nenad 
treta slika i cetvrta je sa ml.vodnikom Jokicem iso u prekomandu Kamensko
peta slika 2 vod 1 cete bataljona sa Por .Stojcevski Aleksandar 
sesta je spisak martovske klase 96
7 i 8  je zakletva u mekusju   5 u redu sam ja 
i 6 u redu sam ja
Na vrh Go down
Mirka
Gušter
Gušter
Mirka

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2017-06-11
DOB : 60
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Mira iz Kovina   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime11.06.17 19:24

Pozdrav svim generacijama SRO-INZINJERIJE
Sasvim slucajno i nicim izazvano sam naisla na ovaj forum i jako se obradovala flower
Inace sam ja Mira iz Kovina koja je aprila 1984. Obukla uniformu pitomca i ostala na stazu u Mekusju. Kaplaru M se zahvaljujem na upucenom komplimentu a ujedno da objasnim da je "crnokosa" iz Uzica I sa njom sam u kontaktu do dana danasnjeg! Treca je iz Banja Luke i ona se povredila na vezbi kada su joj detonatori (oko 10-tak) eksplodirali u ruci...na srecu sve se dobro zavrsilo.
Pozdrav
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15049
ČLAN OD: : 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime11.06.17 19:36

Dobro došla drugarice Mirka salutiranje

Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime26.06.17 21:03

ovih dana je porusen Inzinjeriski skolski centar Bogdan Orescanin ...ostao je samo levi deo prve zgrade pored puta ...i svakako ostace u nasim secanjima onakav uredan lep .sveze okrecen pun mladica na svom putu da postanu muskarci ... svako ima pravo na secanja ...
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime26.06.17 21:09

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime26.06.17 21:11

Slike (tuzne slike ) su zahvaljujuci 
Mirko Valentina Crljenica   velika zahvalnost za ove zadnje slike uz njihov komentar 

NIJE NISTA OSTALO...
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime26.06.17 22:07

Kakva steta i zalost-odose sa ovom zgradom sva lepa i manje lepa secanja na nezaboravne dane... Sad Sad Sad 
--Ali nema veze-zivot ide dalje a ja sam slucajno saznao od jednog kolege koga znam 4-5 godina da je bio mislim 94 ili 95 klasa a preziva se Prelevic iz Smederevske Palanke. Ako je nekome poznato ovo prezime neka zove-obavezno trazim od njega br.mobilnog i prosledjujem dalje onome kome treba.. Very Happy Very Happy Very Happy
Na vrh Go down
Atomislav
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2017-08-15

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime15.08.17 19:00

Pozdrav za sve članove foruma. Ja nisam služio JNA u Karlovcu, ali sam tamo rođen, a moj otac je dobar deo radnog veka proveo u VP 3713 i 5102. Oženio se Karlovčankom, tu živeo, radio, stekao sjajne prijatelje. Nekim informacijama raspolažem, pa ću ih podeliti sa vama:
Miodrag Popović je živ i zdrav, od pre 2 godine u penziji, sa činom pukovnika, sa radnog mesta Načelnika Komisije za sprovođenje VTS. Moj otac je bio njegov pitomac. I dalje je onakav kakvim ga pamtite, stamen, pravičan... Iz Karlovca je otišao prvo u Šabac pa u Komandu KoV u Bg, ostavio je porok, malo se posvetio religiji, razveo se davno od prve žene. Imao sam čast da sa njim sarađujem izvesno vreme, Karlovac mu je ostao u divnom sećanju, kao i ljudi koje je tamo upoznao.
Moj otac je Dragan Aleksić, u Karlovcu je služio od 1976. godine u inžinjeriji. Iz njegove klase možda su vam poznata imena/prezimena: Jozef Slonka, Meljiman Kurešepi, Mitrović (Rom), Vulićević (iz Šapca)...
Sa jedinicom je najpre učestvovao u projektovanju starog drvenog mosta, a zatim ga u leto 1985. godine i izgradio. Zajedno su izgradili i most u Bihaću, preko Une, pod imenom Most admirala Petra Šimića...
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime15.08.17 21:03

Poznato mi je putesestvije kap. Popovica iz Karlovca preko Sapca i Beograda.Ja sam sluzio sa njime samo sam ja bio pitomac u drugoj ceti a on k-dir prve cete ili k-dir voda u prvoj ceti. Imao sam tu cast da dobijem njegov br. mobilnog i da se cujem sa njime. Zamislite moju radost i odusevljenje i namerevam ovih dana do kraja meseca da se nadjem sa njime u BG na kafi i picu... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Na vrh Go down
karaulac
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 23
ČLAN OD: : 2012-10-12

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime19.08.17 14:06

zdravo sasa staza
na zalost meni nije uspjelo da Vam privatno postiram broj od puk. M. Popovica
sa postiranjem nemam puno iskustva

Meni je posebno drago sto se uspostavili kontakt s njim. Lijepo se provedite...
Ja cu pokustati uraditi isto prvom posjetom Beogradu..

Zdravo Atomislav,
Hvala na informacijama o g. Popovicu.
Ja sam uspostavio kontakt s njim (mail) i iz prepiske sam zakljucio da je sratan covjek...
Vaseg oca se ne sjacam - ali mi je ime ostalo negdje u memoriji...
Ja sam iz SA dosao u 83 Klasu SROI, 1983/1984, tamo sam ostao kao staza u SROI (M. Popovic tada porucnik mi je bio prvi pretpostavljeni). Preko ovog foruma sam nasao jednog klasica - Veselin iz BG - koji ja takodje profesionalnu karijeru proveo u vojsci, te mi je on dao vezu sa g. B. Boskovicem , pa on dalje vezu sa g. M. Popovicem.
Planiram posjetu Beogradu, nadam se da cemo to dozivjeti.
Ja jos uvijek nisam nasao jednog klasica iz BG : Milos Milojevic, bili smo zajedno pitomci i stazisti u SRIO.- djelili sobu svih 10 mjeseci mog vojnog roka. Mozete li mi pomoci...?
Na vrh Go down
Zoki_ŠRO
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2017-11-09

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime09.11.17 20:58

Drugovi pitomci ZDRAVO!
Sasvim slučajno sam naišao na ovaj sajt.
U SRO Mekušje sam stigao 16-og marta 1991,dakle poslednja 98-a klasa.
Prva četa,prvi vod k-dant bataljona major Štiglić Stanislav,k-dir čete KIK Popović Miodrag,k-dir voda kapetan Bojkovski Mile.
Šta da kažem, bila mi je velika čast služiti u toj jedinici, naučio sam mnoge životne lekcije. Šteta je što je kasarna sada u takvom stanju.
Voleo bih da mi se javi neko iz moje jedinice. Pozdrav!
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime11.11.17 21:30

Pozdrav Zoki-SRO----evo pozdravlja te 98 klasa -mart 91 godine. Pazi kad si dosao u kasarnu dan pre mene-ja stigoh 17 marta uvece. Ako se secas  Stanojev Srdjana iz okoline Vrsca onda si moj drug do groba jer se je sa tim Srdjanom dan danas cujem i vidjam. Bio sam u drugoj ceti kod porucnika Ganica...Znas sve sta se tamo izdesavalo i kako je bilo...Cujemo se...
Na vrh Go down
Zoki_ŠRO
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime12.11.17 12:07

Pozdrav Sasa Staža hvala što si se javio
Poznajem Srđana upalio si svetlo u tunelu bio sam izgubio iz vida
3-4 čoveka,sada je ceo vod tu.
Sa mnom je 16-og marta na autobuskoj stanici
Karlovac bio pitomac Durić Rado iz mesta Neprivaj
kraj Sarajeva,on je bio u drugoj četi BŠROI
došli smo zajedno u istom dajcu tu smo se sprijateljili
ne znam ništa sada o njemu
Srđan je bio u trećem odeljenju k-dir Mandić Petar
ja u drugom k-dir odeljenja Resanović Ozren
pozdrav za tebe i za mog druga Srđana nadam se da me se seća
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime12.11.17 20:40

Taj Djuric Rado je bio samnom u vodu i odeljenju svo vreme-al je imao glas i pevao narodnjake i sevdalinke-svaka mu cast. Mandic je bio dezurni te veceri kada sam usao u kasarnu i sproveo me je od pocetka do kraja a sa Srdjanom sam kucni prijatelj evo i dan danas. Prosle godine u martu mesecu sam bio kod njega u Vrscu na punoletstvu starijeg deteta..E sad kad bi mi rekao ime i prezime da znam -da bih pitao Srdjana dali te se seca...

P.S. Dali znas kako se koriste PP-privatne poruke ???...Da bih ti poslao br.mob. da se cujemo uzivo...
Na vrh Go down
Zoki_ŠRO
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime12.11.17 23:16

Zovem se Zoran Jović, bio sam u drugom odeljenju sa Trajković Srboljubom, Ajderpašić Seadom, Premužek Mariom, Ćavar Stjepanom, Kajić Mladenom, Stanković Draganom, i mislim Atanasovskim Goranom (nisam siguran, on je možda bio treće odeljenje).
Za pp poruke ne znam kako se šalju, ako saznam poslaću ti broj. Pozdrav!
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime13.11.17 19:24

Evo saljem ti poruku na PP broj a ti kada se ulogujes klikni gore na PP poruke i videces sta pise...
Na vrh Go down
Zoki_ŠRO
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime13.11.17 20:16

Poslao sam ti broj u PP poruke pošto meni ništa nije stiglo.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime14.11.17 6:22

Mislim da treba proć neki period od učlanjenja dok profunkcionišu poruke. Za par dan će sve biti u redu.

Vlatko Cipranic
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2017-11-14

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime14.11.17 13:27

Pozdrav svima..Zovem se Vlatko Cipranic i sluzio sam u skoli 83/84..ne mogu da se sjetim ali mislim da je porucnik popovic bio komandir voda. Sjecam se i porucnika Stekera.. Letimicno sam prelistao vasu prepisku..Veselin Spanovic je bio u istom vodu.
Drago mi je sto sam naletio na ovaj forum
Na vrh Go down
Vlatko Cipranic
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2017-11-14

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime14.11.17 13:34

U vrijeme kad sam sluzio bio sam gradjevinski tehnicar. 18 godina..bilo je dosta gradjevinskih inzhenera u vodu..Pihler..Spanovic...druga prezimena sam zaboravio..Nosim lijepe uspomene iz tog vremena.
Volio bih se sresti s poznatima na ovim stranicama
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime14.11.17 14:54

Vlatko Cipranic (citat):
Pozdrav svima..Zovem se Vlatko Cipranic i sluzio sam u skoli 83/84..ne mogu da se sjetim ali mislim da je porucnik popovic bio komandir voda. Sjecam se i porucnika Stekera.. Letimicno sam prelistao vasu prepisku..Veselin Spanovic je bio u istom vodu.
Drago mi je sto sam naletio na ovaj forum
Dobrodošao, Vlatko Cipranic!
Drago nam je što si nam se pridružio. Nadamo se da ćeš, dijeleći svoje uspomene na vrijeme služenja JNA sresti drage drugove s kojima si služio salutiranje

Pavle
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2017-12-25

KomentarNaslov komentara: Mekusje amf.ceta 88/89   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime25.12.17 21:57

Zna li neko za komandira cete porucnika Milutinovic Ranka i komandira voda st.v.pr.kl.Predraga Malica

Pavle Pocuc ml.vodnik Backa Palanka
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime25.12.17 22:14

Pozdrav Pavle-ova dvojica koje trazis nisu bila u SRO Inzenjeriji u Makusju kada sam ja stigao tamo marta 91 godina...
Na vrh Go down
Pavle
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2017-12-25

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime25.12.17 22:18

Hvala puno...amfibijska ceta..pokusavam godinama da saznam gde su i da li su zivi...Ne znam da li bi mi neko pomogao u Sabcu jer sam cuo da su uglavnom tamo isle prekomande amfibijaca.
Na vrh Go down
Mekusje 94
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 28
ČLAN OD: : 2015-10-23
DOB : 55
M(j)esto Kruševac

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime15.01.18 16:44

Naslov komentara: Re: Kamensko, Karlovac   [You must be registered and logged in to see this image.]Tue 15 Aug 2017 - 19:01 [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Evo da i ovde podelim post iz druge teme:Pronadjeno o kap Popovicu

[You must be registered and logged in to see this image.]Naslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   [You must be registered and logged in to see this image.]Today at 19:00 [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Pozdrav za sve članove foruma. Nekim informacijama raspolažem, pa ću ih podeliti sa vama:
Miodrag Popović je živ i zdrav, od pre 2 godine u penziji, sa činom pukovnika, sa radnog mesta Načelnika Komisije za sprovođenje VTS.  I dalje je onakav kakvim ga pamtite, stamen, pravičan... Iz Karlovca je otišao prvo u Šabac pa u Komandu KoV u Bg, ostavio je porok, malo se posvetio religiji, razveo se davno od prve žene. Imao sam čast da sa njim sarađujem izvesno vreme, Karlovac mu je ostao u divnom sećanju, kao i ljudi koje je tamo upoznao.
[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime15.01.18 19:28

Tacno je to sve o kap.Popovicu. Ja sam imao tu cast da sluzim  vojni rok zajedno sa njim.Bio sam u drugoj ceti u bataljonu SRO a on je bio k-dir prve cete. Kada se bataljon povlacio u Sabac u oktobru 91 godine dosli su svi oficiri ovamo,ni jedan nije pobegao preko zice. Letos sam dobio broj od kap. Popovica i razgovarao licno ....
Na vrh Go down
mikica
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-01-23

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime12.02.18 0:56

Poz Pavle bio sam kom drugoga voda amfibisjke cete Malic Predrag povoga voda Milutinovic kom cette tada je bio jos podofizir i upravo je tada polagao za cin porucnika visu skolu vandredno u oktobru te iste 1988 je polozio. Ja sam bio na staziranju pn bataljonu koji je te iste godine sisao sa Kamenskog. Obojica su penzionisani i zive u Beogradu. Tu informaciju sam dobio od Kopilovic Dragana koji je bio moj kom voda druge cete sroa . Sreli smo se prosle godine u Sabcu on zivi u Beogradu. Poz.
Na vrh Go down
voja64
Džomba
Džomba
voja64

BROJ POSTOVA: : 117
ČLAN OD: : 2016-11-14
M(j)esto Srpski Itebej-Banat

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime12.02.18 17:50

Naleteh na internetu na interesantnu sliku iz Karlovačkog Inžinjerijskog učilišta,Slika je nastala na kraju školovanja I klase oficira INŽINJERIJE 1947.godine kako je u potpisu teksta stajalo.[You must be registered and logged in to see this image.]

Interesantna je ikonografija karakteristična za taj period Jugoslovenske Armije.
Pored slika tovariša Tita i Staljina na bini je u belom prisutan i Sovjetski oficir uz naše starešine.
Na vrh Go down
bežigrad
Gušter
Gušter

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 74
ČLAN OD: : 2012-03-10

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime12.02.18 21:34

Bravo voja 64, svaka ti čast, ma gdje si to pronašao.
Hej, prva klasa oficira inženjerije, čak i za nas malo vremešnije ovo je iz naftalina.
To znači da su nam ovi na slici udarali temelje inženjerije, (mislim na one na slici gore).
Bilo bi zanimljivo znati tko su, kako se zovu.
A oni na slici dolje, tovariši Staljin i Tito zajedno, hmm to je zaista bilo davno,
toliko davno da je zaista daleka povijest. U svakom slučaju, dobro je podsjetiti se na povijest...
Pozdrav Mekušju (kojeg više nema), Kupi, Kamenskom i Cerovcu.
Pozdrav Karlovcu, bilo je lijepo...
Na vrh Go down
Mekusje 94
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 28
ČLAN OD: : 2015-10-23
DOB : 55
M(j)esto Kruševac

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime19.05.18 18:46

ŠRO Inžinjerije , Mekušje - Karlovac .Pridružite se fejsbuk stranici 
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime09.06.18 15:06

samo da pozdravim pitomce
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime09.06.18 20:33

Pozdrav i tebi druze MLADJO-hvala sto se javljas na ovu zaboravljenu temu.. salutiranje
Na vrh Go down
Mladjo
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime16.06.18 21:21

znas da sam zbrisao preko zice bez dozvole  pa sad ne moze se vamo tamo ...pozdrav iz afrike
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime16.06.18 22:04

Mladjo (citat):
znas da sam zbrisao preko zice bez dozvole  pa sad ne moze se vamo tamo ...pozdrav iz afrike
Čuvaj se lavova
vojničina

bakimali
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2014-01-08
DOB : 58
M(j)esto brdo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime01.07.18 16:04

ova fotografia 30.10.1982 kad smo dalli zakletvu U PETROVAGOR Pervaqeta 2. vod Klasa 81.
POZDRAV[You must be registered and logged in to see this image.]

sali voli ovaj upis

Na vrh Go down
Čaja
Gušter
Gušter
Čaja

BROJ POSTOVA: : 38
ČLAN OD: : 2011-11-11
DOB : 61
M(j)esto Modriča

KomentarNaslov komentara: Da nije bilo na Švarči? Ja sam bio druga četa treći vod i koliko me pamćenje služi nije bilo u Petrovoj Gori. Davno je bilo.    VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime18.07.18 15:48

bakimali (citat):
ova fotografia 30.10.1982 kad smo dalli zakletvu U PETROVAGOR Pervaqeta 2. vod Klasa 81.
POZDRAV[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Čaja
Gušter
Gušter
Čaja

M(j)esto Modriča

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime18.07.18 15:50

Kasarna Petrova Gora je u gradu.
Na vrh Go down
bakimali
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2014-01-08
DOB : 58
M(j)esto brdo

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime18.07.18 20:06

Pozdrav : Cajo-Pozdrav od 
2.Voda 1.Ceta ista klasa,komandir Voda Branko Boskovic.
Procitaosam tvoj komentare. Secam nekic po ime sto si pomenuo Moze da sam zaboravio, jes kasarana petrova gora bio u gradu . Ali volim dase neki iz nase klase se pojavi.
Pozdrav
Na vrh Go down
Čaja
Gušter
Gušter
Čaja

M(j)esto Modriča

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime19.07.18 7:34

Koliko sam primjetio iz moje čete nema nikoga.Pozdrav
Na vrh Go down
Čaja
Gušter
Gušter
Čaja

M(j)esto Modriča

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime19.07.18 7:49

Poručnik Popović sada penzionisani pukovnik trebao bi se sjetiti kada sam pričao u pauzi zanimanja na Cerovcu kako sam telio kravu.Niko nije vjerovao da je priča istinita.A izvlačili smo tele iz krave sa traktorom.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime19.08.18 2:44

Maršal Tito i general-pukovnik Viktor Bubanj u kasarni Mekušje tijekom manevara Sloboda '71. gdje je bila smještena komanda vježbe.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje   VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje - Page 12 Icon_minitime

Na vrh Go down

VA - Inžinjerija Karlovac - Mekušje
Na vrh 
Stranica 12/13Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Next
 Similar topics
-
» Mekusje 88/89 sept. Karlovac
» Skoplje kasarna Maršal Tito
» Celje inžinjerija '81.
» Tuzla, inžinjerija 1983-1985.
» Pontonjerska inžinjerija VP 3218/6 klasa 85/86