FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Hm... Voli li ili mrzi SFRJ? Ili iritira i nostalgičare i druge
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.17 18:26
PORUCNIK (citat):
Hm... Voli li ili mrzi SFRJ? Ili iritira i nostalgičare i druge...
Bit će da je šaljivdžija u svakom slučaju... eh, ranije se nije smjelo od zastave raditi gaće, za danas ne znam (nekakv propis postoji), ali se tolerira.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.17 18:36
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Hm... Voli li ili mrzi SFRJ? Ili iritira i nostalgičare i druge...
Bit će da je šaljivdžija u svakom slučaju... eh, ranije se nije smjelo od zastave raditi gaće, za danas ne znam (nekakv propis postoji), ali se tolerira.
U SAD je uvijek moglo. Samo nek je zastava, nek se što više vidi i reklamira. Nekad su kod nas milicajci skidali vojničke zvijezfe ako bi je vidjeli i na grudima, kao značku.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.17 20:31
Jesu li tačni podaci? Čuo sam da je pripravnička u Hrvatskoj oko 300 eura.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.17 20:41
PORUCNIK (citat):
Jesu li tačni podaci?
Minimalna brutto plaća u Hr za 2017. je 3.276 kn, netto 2.620 kn.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.17 21:02
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Jesu li tačni podaci?
Minimalna brutto plaća u Hr za 2017. je 3.276 kn, netto 2.620 kn.
Pa to je to, preko 400eura...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.17 21:13
Vatreno vjenčanje kod Splita
“Kako se triba veselit”, kratak je opis šokantnog videa objavljenog na Youtubeu i snimljenog proteklog vikenda u Dugopolju nadomak Splita. Uoči jednog vjenčanja uzvanici su uz pratnju romskog orkestra aktivirali pravi arsenal vatrenog oružja – bilo je tu pištolja, automatskih pušaka i ozbiljnog eksploziva pa je prava sreća da niko nije nastradao.
Inače, muzika koju trubači sviraju je Bregovičeva obrada srbijanskog kola "Čačak" iz filma Podzemlje:
"Šta radiš to, kume, bre, ej?" "Pobiću ih!" "Nemoj, nije bezbedno!"
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.17 21:43
PORUCNIK (citat):
“Kako se triba veselit”, kratak je opis šokantnog videa objavljenog na Youtubeu i snimljenog proteklog vikenda u Dugopolju nadomak Splita.
Kako sam opisao na drugoj temi, potražit će ih policija, građani će malo pogurati upitima...
To jest, malo sam bolje pogledao, događaj je bio krajem 2015, a ovo je epilog:
Mi u Srbiji smo najgori dok vlast sama sebe hvali uspesima. Ove brojke pokazuju da su svi od nas bolji i uspešniji.
Od 189 do 207 nije velika razlika. A između RS i CG razlika je u korist Srbije. Ovdje je pivo oko 2,5eura, a tamo oko 190 dinara, pa ti vidi...
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.17 23:45
Citat :
Ovdje je pivo oko 2,5eura,
Porucnik, ti ko moj (pokoj mu dusi) gastarbajter ujak. Prodav'o kucu, pa pit'o mog oca da mu izracuna (po trenutnom kursu DM i cijenama u prodavnicama) "a kolkob' to bilo gajbi "Nektara".
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.09.17 0:02
pera84 (citat):
Citat :
Ovdje je pivo oko 2,5eura,
Porucnik, ti ko moj (pokoj mu dusi) gastarbajter ujak. Prodav'o kucu, pa pit'o mog oca da mu izracuna (po trenutnom kursu DM i cijenama u prodavnicama) "a kolkob' to bilo gajbi "Nektara".
Iskren da budem, samo sam na cijene piva obraćao pažnju. Sad ne znam cijenu ničemu. Zapamtio sam da su prije neki dan u lokalnom super-marketu banane bile 1e//kg
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.09.17 1:58
Citat :
dok ne čuuujeeem glas bereeetee sedeam-ooosaaam da izleeeteee
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.09.17 2:51
Citat :
Kad čujem pucanj, kažem: "U glavi ti pucalo!"
Nemoj tako, druze Porucnice, ovo je sport.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.09.17 6:21
pera84 (citat):
Citat :
Kad čujem pucanj, kažem: "U glavi ti pucalo!"
Nemoj tako, druze Porucnice, ovo je sport.
Na proslavi priznajem 4 sporta: žderačinu, pijančenje, igranje i dernjavu Za ostale
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.09.17 13:41
Citat :
Na proslavi priznajem 4 sporta: žderačinu, pijančenje, igranje i dernjavu
A brzo vadjenje gume iz kuminih gaca?
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.09.17 16:33
pera84 (citat):
Citat :
Na proslavi priznajem 4 sporta: žderačinu, pijančenje, igranje i dernjavu
A brzo vadjenje gume iz kuminih gaca?
to nisam vidio
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.09.17 14:26
Marjona Hudoidodova je vjerovatno najtužnija mladenka ikada. Nakon što su se fotografije s njezinog vjenčanja pojavile na internetu, priču o njoj podijelili su svi svjetski mediji. Brak s godinu dana starijim Saidshoom Asrorovim dogovorili su njeni roditelji i ljudi koji se bave “spajanjem parova“, a sve po naredbi tadžikistanskog diktatora Rahmona. U Tadžikistanu su ovakvi brakovi sasvim uobičajena stvar i, dok je mladoženja blistao od sreće, nesretna Marjona nije mogla sakriti tugu, a mladoženju tokom ceremonije nije ni pogledala. Ona se požalila da su brak ugovorili mladoženja i roditelji, koji su srećom postavili uslov za udaju. Budući da i ona i njezini roditelji žele da nastavi raditi kao medicinska sestra, pristali su na udaju pod tim uslovom. Marjonu niko ništa nije pitao. “Ovo nije u redu. Ne, stvari u ovoj zemlji su totalno pogrešne“, rekla je nesretna mladenka.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.09.17 16:03
Engleski je jako interesantan jezik. Jedna ista stvar se moze prevoditi na vise nacina. Sad sto ni jedan prevod nije bas najprecizniji, nema veze. Hebiga, bitan je smisao recenice a ne detalji.
(I naravno, nema veze s kvalitetom danasnjeg skolstva.)
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.09.17 16:12
Ja ponekad volim te konzerve sardine.Pre neki dan sam imao obe,jednu sa limunom a drugu u maslinovom ulju.Iznenadio me kvalitet sa limunom (prvi put probao),na dnu konzerve limun je sacuvao svjezinu.U maslinovom ulju pripremim sa dosta luka,posolim i to je to. Steta sto nisam obratio paznju na ove zamenjene natpise-moguce da je bilo zamenjeno ?
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.09.17 16:47
milutins (citat):
Ja ponekad volim te konzerve sardine.
Također. Ponekad mi baš paše, nije potpuni obrok, više usput. Može se uz nekoliko konzervi napraviti i namaz, kao što je tuna namaz, sve isto, samo se upotrijebe sardine umjesto tune. Majoneza ide obavezno.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.09.17 17:35
Citat :
Steta sto nisam obratio paznju na ove zamenjene natpise-moguce da je bilo zamenjeno ?
Da bruka bude veca, nit' u njima ima feferona, nit' limuna, nit' maslinovog ulja.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.09.17 17:42
pera84 (citat):
Da bruka bude veca, nit' u njima ima feferona, nit' limuna, nit' maslinovog ulja.
Uzmite obične sardine bez tih dodataka unutra, nepotrebni su, samo im raste cijena i do duplo, lako se doda tko voli dodavati. Eventualno su ove s kriškom limuna malo bolje, maslinovo ulje je tko zna koje (ako je), doda se ono koje se inače koristi.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.17 3:48
pera84 (citat):
Engleski je jako interesantan jezik. Jedna ista stvar se moze prevoditi na vise nacina. Sad sto ni jedan prevod nije bas najprecizniji, nema veze. Hebiga, bitan je smisao recenice a ne detalji.
(I naravno, nema veze s kvalitetom danasnjeg skolstva.)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.09.17 0:30
Kako poboljšati rezultate atletičara u trčanju? Pa, lijepo, napravite kraću stazu kao u Sarajevu.
"Moram pohvaliti izgradnju sportskog kompleksa Safet Zajko i u svoje ime zahvaliti načelniku Semiru Efendiću što je takvo nešto napravio ljudima i djeci. Sada tu možemo praviti vrhunske rezultate", rekao je najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nakon što je prošle godine na atletskog stazi u Sarajevu srušio rekord na 400 metara. Tuka vjerojatno nije ni bio svjestan koliku je pomoć imao tada. Naime, nedavno je otkriveno da je staza u Sarajevu kraća čak 82 centimetra, odnosno Tuka je trčao 399.18 metara, a ne 400. Kada su Česi otkrili veliku pogrešku, Tuki je poništen rekord, a poništeni su i svi rezultati ostvareni na ovoj nesvakidašnjoj stazi...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.09.17 1:12
Max Blitz (citat):
Kako poboljšati rezultate atletičara u trčanju? Pa, lijepo, napravite kraću stazu kao u Sarajevu.
"Moram pohvaliti izgradnju sportskog kompleksa Safet Zajko i u svoje ime zahvaliti načelniku Semiru Efendiću što je takvo nešto napravio ljudima i djeci. Sada tu možemo praviti vrhunske rezultate", rekao je najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nakon što je prošle godine na atletskog stazi u Sarajevu srušio rekord na 400 metara. Tuka vjerojatno nije ni bio svjestan koliku je pomoć imao tada. Naime, nedavno je otkriveno da je staza u Sarajevu kraća čak 82 centimetra, odnosno Tuka je trčao 399.18 metara, a ne 400. Kada su Česi otkrili veliku pogrešku, Tuki je poništen rekord, a poništeni su i svi rezultati ostvareni na ovoj nesvakidašnjoj stazi...
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.09.17 17:08
Max nisam bash uspio da povezem/nadjem poveznicu Zagoraca sa ovim fotografijama ljudi,cudno obucenim, dugokosim? Malo asocira na krapinskog covjeka?Da li je to "poveznica "?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.09.17 17:10
milutins (citat):
Malo asocira na krapinskog covjeka? Da li je to "poveznica "?
Naravno, to su krapinski neandertalci. I oni su punopravni Zagorci.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.09.17 17:21
Da, tako je
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.09.17 17:28
Kod nas u Bosni u saljivom zargonu imamo Muju i Fatu. U Zagorju su, cini mi se Stefica i?? Stefica je ljuta, malo punija, sa keceljom i oklagijom, "veje "dobrocudnog zagorca u sheshiru, bijeloj seljackoj kosulji (narodna nosnja). Kako smo zvali Kako smo zvali tog Zagorca??
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.09.17 19:46
milutins (citat):
U Zagorju su, cini mi se Stefica i?? Stefica je ljuta, malo punija, sa keceljom i oklagijom, "veje" dobrocudnog zagorca u sheshiru, bijeloj seljackoj kosulji (narodna nosnja). Kako smo zvali Kako smo zvali tog Zagorca??
Ako misliš na seriju 'Gruntovčani', onda su glavni likovi Andrija 'Draš' Katalenić - Dudek i njegova žena Regica.
Zagorci iz priča i viceva su često Štef i Barica.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.09.17 20:19
Mislio sam na Stefa i Baricu
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15049 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.09.17 4:06
Jumbo plakati u Zagrebu - reklama Američkog Instituta, udruge za promicanje engleskog jezika i američke kulture... ''samo zamislite koliko daleko možete stići - uz malo engleskog jezika''.