FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-07-05 DOB : 48 zemun
Naslov komentara: prizren- pešadija 15.07.16 23:21
Pozdrav svima... Jel ima neko da je bio 97-98 u pešadiji kod kapetana Mladenovića?
MikiJovanovic Džomba
BROJ POSTOVA: : 196 ČLAN OD: : 2013-12-01 DOB : 49 jug srbije
Naslov komentara: ramiz sadiku 25.07.16 13:29
POZDRAV zokiju kose ne seca kap.mladje tj cipiripi a jel bio i kap. nikolic onda bogdanovic,bosevski itd itd pozdrav druze.
evgeni Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-10-24
Naslov komentara: Re: prizren- pešadija 24.10.16 22:11
pozz za sve prizrence ja sam sluzio 87 i komandant bataljona bio cvijic..komandir cete bio porucnik stankovic a komandir zvonko mitkov vodnik..ima li neko iz tog perioda
Barcic Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 ČLAN OD: : 2016-11-14
Naslov komentara: Re: prizren- pešadija 14.11.16 21:05
Pozdrav svima,,imali nekog koje bio moja klasa 1981/82 u kasarnoj Boris i Ramiz Sadiku u Prizrenu u Protiv oklopnoj ceti BST i Raketasi kod kapetana Sunjog Janosa i poslije Porucnik Sofic i legenda aktivni vodnik Sabahudin Durakovic ,stazista vodnik Latal itd................,g;avna obuka se odvijala na poznatom brdu zvano golo jaje
miro81 voli ovaj upis
Budvanin Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2016-11-16 DOB : 56 Budva
Naslov komentara: Re: prizren- pešadija 16.11.16 14:59
Ja se sjećam Cipiripija, mislim da je bio poručnik kada sam ja služio 88/89 godine. Nikada mu neću zaboraviti kada je bio dežurni na prijavnici a meni došla djevojka u posjetu. Obzirom da je bila borbena gotovost prvog stepena, nije mogao da me pusti u grad i LIK mi je dao ključeve od pritvora koji je bio uredno namješten posteljinom, čist i naravno prazan. Ako ovo čita neka zna da sam mu i danas nakon toliko godina neizmjerno zahvalan!
slavonski brod Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1119 ČLAN OD: : 2014-08-31 DOB : 57 Slavonski Brod
Naslov komentara: Re: prizren- pešadija 16.11.16 18:26
Barcic (citat):
Pozdrav svima,,imali nekog koje bio moja klasa 1981/82 u kasarnoj Boris i Ramiz Sadiku u Prizrenu u Protiv oklopnoj ceti BST i Raketasi kod kapetana Sunjog Janosa i poslije Porucnik Sofic i legenda aktivni vodnik Sabahudin Durakovic ,stazista vodnik Latal itd................,g;avna obuka se odvijala na poznatom brdu zvano golo jaje
Lijepi pozdrav kolega,
čitajući tvoju objavu zapelo mi za oko KIK Sunjog Janoš u moje vrijeme bio u izviđačkoj četi kao oficir zadužen za sigurnost prava legenda LALA....................
Naslov komentara: Re: prizren- pešadija 16.11.16 18:32
Budvanin (citat):
Ja se sjećam Cipiripija, mislim da je bio poručnik kada sam ja služio 88/89 godine. Nikada mu neću zaboraviti kada je bio dežurni na prijavnici a meni došla djevojka u posjetu. Obzirom da je bila borbena gotovost prvog stepena, nije mogao da me pusti u grad i LIK mi je dao ključeve od pritvora koji je bio uredno namješten posteljinom, čist i naravno prazan. Ako ovo čita neka zna da sam mu i danas nakon toliko godina neizmjerno zahvalan!
Kolega,
imao si bolju udobnost nego da si odsjeo u hotelu Theranda a i cijelu noć si bio pod prismotrom od strane dežurnih
Naslov komentara: Re: prizren- pešadija 16.11.16 18:38
evgeni (citat):
pozz za sve prizrence ja sam sluzio 87 i komandant bataljona bio cvijic..komandir cete bio porucnik stankovic a komandir zvonko mitkov vodnik..ima li neko iz tog perioda
Pozdrav za kolegu Evgeni,
sigurno smo se viđali po kasarni jer sam bio dežurni vozač s Pinzgauerom koji je uvijek bio parkiran na maloj pisti u slobodno vrijeme. A što se tiče tvojih oficira ili starješina s njima sam išao dosta puta u obilazak karaula kada su bili dežurni. Čini mi se da tvoj vodnik Mitkov nije mogao dobro izgovoriti Mirno da je izgovarao sa Mitno jer prošlo je dosta godina od izbivanja iz kasarne.
zoki-inđija Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-07-05 DOB : 48 zemun
Naslov komentara: Re: prizren- pešadija 02.05.17 20:53
Je ima neko da je bio u pesadiji 97-98?
Barcic Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 ČLAN OD: : 2016-11-14
Naslov komentara: Re: prizren- pešadija 30.05.17 15:52
pozdrav V.P.4445/10 pjesadija klasa 0ktobarska 1981/82,imali ikog prezivjelog od te klase ,,ja sam iz Bosne pa sam prezivio 4 godine agresivnog rata,,gdfje ste ostali moji klasici javite se slobodno dase malo vratimo u dobra vremena,,nabrojacu neke drugove nek se ne ljute ako koga promasim,:::: Adamovic iz srbije neznam koji grad zaboravio sam igrao dobro mali fudbal,Babic Dragan Beograd,Mandarevic isto BG,Sentic Vlastimir Kragujevac,bio posle desetar,peter Dobnik maribor,Marjan Weisenbach Celje,od oficira su nam bili prvo kapetan Sunjog janos posle unaprijedjen za kalsu vise i otisao u Izvidjace, dosao poslije porucnik Sofic Nizad, pa bio vodnik Durakovic sabahudin legenda od covjeka,stvarno,,eh zaboravio sam splicana Nedeljko Maletic drugarcina prava i mangup bio od prvog dana,bilo nas je od svuda svih se sjecam al sam imena i prezimena poboravio kako se stari,,ipak je to prije 36 godina bilo,,,hajde neka se neko javi bilo bi mi drago...pozdrav klasicima
miro81 Džomba
BROJ POSTOVA: : 136 ČLAN OD: : 2015-01-08 DOB : 63 Ljubljana
Naslov komentara: Pozdravljen,klasiču! Ja sam bio okt.81 u 4445/6 pešadija,kod kap.Dragan-a Nikić-a.u 82 godini bio sam mu i čata! 12.04.20 17:26
Barcic (citat):