FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: KNIN 06.06.14 13:31
Dobro došao puki!
puki Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2014-06-06
Naslov komentara: Re: KNIN 06.06.14 13:38
Benedik, mislim, da si pravi, bio si 3. vod.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: KNIN 06.06.14 13:57
Nisam taj. Dobrodošlicu sam ti uputio ispred administracije foruma.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: KNIN 06.06.14 16:13
Dobrodošo Puki na Forum BPN JNA
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
guster danijel Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Re: KNIN 08.06.14 0:34
Puki zelim ti dobro druzenje na ovom forumu.Ja mislim da tvom porucniku nadimak Zeka a Milosevic je sada u Novom Sadu ali nazalost nemam nikakav kontakt sa njim jer ovaj covek je zaboravio da mi da.Pozdrav
puki Gušter
Naslov komentara: Re: KNIN 09.06.14 11:06
da, znam Bedenik je lik iz ovog foruma. pozz iz Ljubljane
puki Gušter
Naslov komentara: Re: KNIN 09.06.14 11:14
hvala ti za inf., mada mislim, da nije nadimak Zeka..ali nisam siguran....bio je poručnik, komandir čete, visok oko 190 cm...
vusobegood Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2014-06-28
Naslov komentara: Re: KNIN 28.06.14 18:43
Moja desetina vp 9030 Brioni 10/1982, poslana u otkomandu u Knin 12.10.1982. u vp 2870/6, izviđačka četa i tu se nalazili do 22.4.1983.Četom je zapovjedao kapetan Duško prezime sam zaboravio, vojsku obučavao Stoimenov Trifun a negdje u 11. mj. 1982 u četu je došao potporučnik Trubarac Branko direktno sa akademije a stav cijele čete je bio da je tip definitivno lud a što je i pokazivao-svakodnevno.Tip je dnevno maltretirao sve oko sebe pa i vojnike iz drugih postrojbi kojima i nije bio nadležan. Nisu ga podnosili ni ostale starješine.Ako tko zna kako je skončao neka napiše jer kakav je bio teško da je doživio neke godine. U četi je bilo dobrih dečki a bilo je i budala-doslovno, obični cinkeri bez pameti i razni ulizice kod straješina.Evo imena i prezimena nekih kojih sam se sjetio iz desetine-otkomandne iz Pule-Brioni;Mekić Šemsudin, Prelević Ivica, Kocić Srđan,Farkaš Ratko,Lozina Tihomir, Nevenovski Zlatko, Brane-slovenac.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: KNIN 28.06.14 19:30
vusobegood (citat):
Moja desetina vp 9030 Brioni 10/1982, poslana u otkomandu u Knin 12.10.1982. u vp 2870/6, izviđačka četa i tu se nalazili do 22.4.1983.
Vusobegood, dobro došao na forum!
Mornarička pješadija s Brijuna?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Slučajno sam nabasao na ovu temu. Neobično je čitati iskustva svih onih koji su u istoj dobi neko vrijeme proveli na istom mjestu, svih onih čije smo crteže docrtavali ili dopisivali njihove šaljive poruke koje su ti isti ljudi ostavljali po stražarskim mjestima, klupama, zidovima ili vratima 'mokrog čvora'. Možda je puno nas ovdje nosilo baš isti šinjel, dužilo baš istu pušku, imalo istog zapovjednika, jelo iz istog tanjura... poznavalo iste ljude.
Posebice mi se sviđa što se ovdje mimoilaze sve vrste konfrontacija koje su se kasnije razvile. Neke su vladale i tada, no s druge strane bilo je i sasvim drugačijih iskustava. Dijelili smo puno toga i nije loše prisjetiti se svega onoga što je bilo dobro. Koliko god nam se činilo da su ta vremena toliko daleko, kao da su se nekome drugome dogodila, ipak to naše iskustvo istog prostora i istih uvjeta je dio svih nas.
Rok sam služio 1987/88 u Sjevernoj kasarni (Slavka Rodića). Ima li koga iz te klase?
lakitaki voli ovaj upis
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: KNIN 12.07.14 9:49
Neki Tamo, dobro nam došao
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: KNIN 12.07.14 20:42
Neki Tamo dobrodošao vamo, i rima i štima
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: KNIN 13.07.14 15:11
Neki Tamo (citat):
Slučajno sam nabasao na ovu temu. Neobično je čitati iskustva svih onih koji su u istoj dobi neko vrijeme proveli na istom mjestu, svih onih čije smo crteže docrtavali ili dopisivali njihove šaljive poruke koje su ti isti ljudi ostavljali po stražarskim mjestima, klupama, zidovima ili vratima 'mokrog čvora'. Možda je puno nas ovdje nosilo baš isti šinjel, dužilo baš istu pušku, imalo istog zapovjednika, jelo iz istog tanjura... poznavalo iste ljude.
Posebice mi se sviđa što se ovdje mimoilaze sve vrste konfrontacija koje su se kasnije razvile. Neke su vladale i tada, no s druge strane bilo je i sasvim drugačijih iskustava. Dijelili smo puno toga i nije loše prisjetiti se svega onoga što je bilo dobro. Koliko god nam se činilo da su ta vremena toliko daleko, kao da su se nekome drugome dogodila, ipak to naše iskustvo istog prostora i istih uvjeta je dio svih nas.
Rok sam služio 1987/88 u Sjevernoj kasarni (Slavka Rodića). Ima li koga iz te klase?
Tek si došel i već bi nekog svog...a vidiš nas tu tipkamo godinama i negdje ni za lijek nikog.... Šalim se prijatelju....svako dobro tebi u nadi da naiđeš na kog svojeg klasića I Dobrodošao!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
BROJ POSTOVA: : 167 ČLAN OD: : 2013-03-14 DOB : 55 Uzice
Naslov komentara: Re: KNIN 18.07.14 21:31
Pozdrav za Nekog Tamo , ja sam bio u Kninu mart 1988/1989 .Po sest meseci u obe kasarne koliko ih ima ukupno u Kninu .U Severnoj u ceti veze , komandir Stevan Marinkovic a komandir voda ovde pominjani onda podporucnik Nikolic iz Nisa.Vojna posta ako se dobro secam 5919 , pa mozda smo se negde i sreli ako bas nisi otisao u martu kada sam ja stigao .Posle obuke prekomanda u izvidjacku cetu u Juznu kasarnu kao vezista .
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
BROJ POSTOVA: : 30 ČLAN OD: : 2012-08-01 Nova Gorica
Naslov komentara: Re: KNIN 14.08.14 12:41
Sluzio sam u Kninu u kasarni Slavko Rodic ( severna kasarna ). Izvidjacka ceta VP 2870/6,avgust 85, sluzio sam od 5.8.1985 do 22.8.1986 ( posljedna generacija od 15. mjeseca). Komandir cete na pocetku je bio kapetan 1. klase Dusko Jankovic. Od kraja juna 1986 je bio komandir cete porucnik Sefket Inajetovic. Komandir 1.voda je bio na pocetku porucnik Branko Trubarac, od septembra 1985 dalje pa vodnik Zeljko Petko. Komandir 2. voda je bio vodnik 1.klase Mihai Kokai. Ceta je imala 3 BRDM2 i 8 pinceva.
Ljepe pozdrave svima izvidjacema i ostalima koji ste sluzili u Kninu.
Ristic Radisa voli ovaj upis
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: KNIN 14.08.14 13:21
Matjaž dobrodošao .
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 19:40
Inc - Knin. Jedna od najboljih jedinica u JNA u istom rangu. Porucnik Ness, cetvrti za redom komandir te jedinice, koji je prijevremeno penzionisan - nesposoban za aktivnu vojnu sluzbu. Kad sam nasljednika pozdravio kao buduceg penzosa, rekao je da nema sanse da ce se to njemu desiti. I nije. Skinuo se na vlastiti zahtjev.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 20:08
PORUCNIK (citat):
Inc - Knin. Jedna od najboljih jedinica u JNA u istom rangu. Porucnik Ness, cetvrti za redom komandir te jedinice, koji je prijevremeno penzionisan - nesposoban za aktivnu vojnu sluzbu.
U kojem periodu ste bili vas ta četvorica?
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 20:12
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Inc - Knin. Jedna od najboljih jedinica u JNA u istom rangu. Porucnik Ness, cetvrti za redom komandir te jedinice, koji je prijevremeno penzionisan - nesposoban za aktivnu vojnu sluzbu.
U kojem periodu ste bili vas ta četvorica?
Meni pise ispod nicka, a za ostale ne znam. Mislim da je ovaj kapetan, sto me je naslijedio, uspio da opstane 3-4 mjeseca i da je napustio JNA (kako li se to zove) prije zvanicnog pocetka ludila.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 20:22
Nevjerojatno!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 20:28
PORUCNIK (citat):
Inc - Knin. Jedna od najboljih jedinica u JNA u istom rangu. Porucnik Ness, cetvrti za redom komandir te jedinice, koji je prijevremeno penzionisan - nesposoban za aktivnu vojnu sluzbu. Kad sam nasljednika pozdravio kao buduceg penzosa, rekao je da nema sanse da ce se to njemu desiti. I nije. Skinuo se na vlastiti zahtjev.
Poručnik jeste li bili nadležni i za vešeraj?
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 20:34
Ma on je samo salatu miješao!!!!
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 20:37
lacoš (citat):
PORUCNIK (citat):
Poručnik jeste li bili nadležni i za vešeraj?
Srecom, nijesam u Kninu, iako je bio u istoj kasarni. To bi znacilo jos masu dodatnih problema, jer je u njemu radilo jos nekoliko gradjanskih lica na sluzbi u JNA. Korektno smo saradjivali, nikad nije bilo nikakvih problema i cak me nije ni interesovalo pod cijom su nadleznoscu. Isto tako ne znam ni za pekaru.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 20:38
PORUCNIK (citat):
Meni pise ispod nicka, a za ostale ne znam. Mislim da je ovaj kapetan, sto me je naslijedio, uspio da opstane 3-4 mjeseca i da je napustio JNA (kako li se to zove) prije zvanicnog pocetka ludila.
Niste ni ti ni taj iza tebe sasvim mjerodavni za Knin zbog situacije, ako su i prethodnici bili svaki po kratko, nije to to.. Nije 'prava stara dobra' mirnodopska JNA.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 21:20
Gringo (citat):
Ma on je samo salatu miješao!!!!
... i odredjivao debljinu kriske hljeba, koji je sekla masina
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 21:26
Max Blitz (citat):
Niste ni ti ni taj iza tebe sasvim mjerodavni za Knin zbog situacije, ako su i prethodnici bili svaki po kratko, nije to to.. Nije 'prava stara dobra' mirnodopska JNA.
Sto se tice situacije, za mene je tada bila, kao, standardna, mirnodopska. Volio sam svoj posao i htio sam da ga radim po zakonu i pravilima, onako, kako sam osposobljen. Visa vojnolekarska komisija je zakljucila da sam lud, kad sam rekao da nisam zainteresovan za penziju u 29. godini, pa me je poslala u penziju. Moram da priznam, iako sam imao pravo na zalbu, nisam je ulozio.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 21:32
PORUCNIK (citat):
Visa vojnolekarska komisija je zakljucila da sam lud, kad sam rekao da nisam zainteresovan za penziju u 29. godini, pa me je poslala u penziju. Moram da priznam, iako sam imao pravo na zalbu, nisam je ulozio.
Kako može bit razlog ova banalna rečenica?
Lud si jer ne želiš novce do kraja života, a da ne radiš?
Valjda je normalna želja zdrave mlade osobe da radi.
Previše si ogolio ovu priču.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 21:59
Max Blitz (citat):
Kako može bit razlog ova banalna rečenica?
Lud si jer ne želiš novce do kraja života, a da ne radiš?
Valjda je normalna želja zdrave mlade osobe da radi.
Previše si ogolio ovu priču.
To je malo ironije. lezao sam 21 dan u VB Split na odjeljenju neurologije (valjda se tako zove) sa razlicitim pacijentima, dok sam bio na promatranju. Odbijao sam ljekove jer sam tvrdio da sam tu na ocjeni sposobnosti, a ne na lijecenju. Tri dana me niko nije pregledao (osim uzimanja krvi i urina), a prepisali neke tablete za smirenje, spavanje sta li vec. Valjda su mislili da nesto simuliram. Doduse, bilo je i simulanata, ali oni nisu izdrzali duze od jedne sedmice u takvom ambijentu. Objasnjavao sam doktoru da nisam agresivan, da nisam opasan ni za sebe, ni za okolinu, samo da mi dozvoli da objedujem i sa nozem i viljuskom. Nisu dozvolili. I za salatu, i za komade mesa, mogao sam da koristim samo kasiku, dok nisam prosvercovao noz i viljusku i krio u krevetu. A, mozda to i jeste normalna zelja zdrave, mlade osobe, da radi, pod uslovom da nije rodjen u CG
more6 Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 450 ČLAN OD: : 2013-11-16
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 22:03
Imam osječaj Poručniće da je tebi "netko smjestio",tako mi bar liči sve ovo.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 22:52
PORUCNIK (citat):
Sto se tice situacije, za mene je tada bila, kao, standardna, mirnodopska. Volio sam svoj posao i htio sam da ga radim po zakonu i pravilima, onako, kako sam osposobljen. Visa vojnolekarska komisija je zakljucila da sam lud, kad sam rekao da nisam zainteresovan za penziju u 29. godini, pa me je poslala u penziju. Moram da priznam, iako sam imao pravo na zalbu, nisam je ulozio.
Nije sve tako crno,mene su prisilno poslali u 32. godini iako sam još uvijek htio raditi ali kad sad pogledam bolje i vrabac u ruci nego golub na stablu Btv veći dio perioda se odnosi na mirnodopsko vrijeme i nastavimo ležerno jer odosmo u off..
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 22:57
PORUCNIK (citat):
Još jedan odgovor za ovu četvorku jer nisam baš svaki dan na tipkovnici ljeti,Kapetan ... ... je otišao baš u tom periodu a ostala trojka još nešto kratko pa su i oni otišli svatko svojim putem ali su ostali ljudi.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 23:37
more6 (citat):
Imam osječaj Poručniće da je tebi "netko smjestio",tako mi bar liči sve ovo.
Imao sam osjecaj da je k-dant bio previse ambiciozan i gazio je sve pod sobom. Jeste dosta postigao, ali mnogi su to platili tesko... No, ipak bolje nego sto je bilo nakon mog penzionisanja.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN 15.08.14 23:40
Matrix (citat):
PORUCNIK (citat):
Još jedan odgovor za ovu četvorku jer nisam baš svaki dan na tipkovnici ljeti,Kapetan ... ... je otišao baš u tom periodu a ostala trojka još nešto kratko pa su i oni otišli svatko svojim putem ali su ostali ljudi.
Daleko od toga da je crno. Imao sam vise srece nego pameti. Nekako je ispalo da sam jednog kapetana naslijedio u kardeljevu, na mjestu referenta InSl, poslije k-dira Inc u Kninu, a onda, kao da sam ga pratio, za njim u penziju
Naslov komentara: Re: KNIN 17.08.14 23:42
Druze porucnice da li si ti bio u Knin kad je bio DJukic ?
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN 18.08.14 0:00
guster danijel (citat):
Druze porucnice da li si ti bio u Knin kad je bio DJukic ?
Bas tada, druze danijele
Naslov komentara: Re: KNIN 18.08.14 0:10
PORUCNIK (citat):
Bas tada, druze danijele
A sto ovaj tenk? Meni je Cizmic bio komandir voda.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KNIN 18.08.14 0:44
guster danijel (citat):
A sto ovaj tenk? Meni je Cizmic bio komandir voda.
Spreman da okine Na zalost, imam problema sa sjecanjem nekih imena i povezivanjem s likovima. Sigurno smo saradjivali, jer sam vojsku za intendantsku cetu birao iz pjesadijskih bataljona, uz pomoc komandira njihovih ceta.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KNIN 24.08.14 22:49
guster danijel (citat):
Meni je Cizmic bio komandir voda.
jel Ilija?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KNIN 21.09.14 4:25
Knin sa slika i razglednica, starijih i nešto novijih:
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-11-04 DOB : 52 rogatec SLOVENIJA
Naslov komentara: Re: KNIN 04.11.14 10:17
Bedenik (citat):
I ja sam bio u Kninu od septembra 90 - avgust 91!! ! četa POV-ORB. Nije bila lako ali prošlo je. Mislim da bi bilo dobro nači se, barem preko foruma i popričati, makar nije bilo veselja. Evo Mladić, koj je bio na terenu u Miočićima več je u Hagu!! VRLO DOBRO-SLUŽIM NARODU!
e druže bedenik i ja sam bio u kasarni slavka rodiča vojni broj 1318/27 garnizonska ambulanta od august 1990 do juli 1991. bio sam i na obezbeđenju magazina pored hidroelektrare manojlovac . moj kapetan je bio bokan a neznam koje mu je ime i od kud je rodom. poručnik je bio božidar žuža i za njega neznam od kud je rodom. ako je tko bio u to vreme samnom u ambulanti nek mi se javi bilo bi mi drago.
znam da je bio jedan ljubič stjepan , zagorac kovačevič kao iz beograda manevski angel iz tetova zoki kraj karlovca a mislim da je bio srbin po naciji bio je šofer bilo nas je 11 a nemam adresa niti broj telefona , a hteo bi uspostaviti kontakt ako ima tko bilo kakve informacije
BORIS Gušter
Naslov komentara: Re: KNIN 04.11.14 11:58
maj90-91 (citat):
pozdrav. bio sam u sjevernoj kasarni 90-91,izmedu ostalog na dinari,kijevu,drnisu.komandir cete mi je bio Orce Petrusevski.a komadant kasarne potpukovnik DZukic
koja vojna pošta možda 1318/27 ?
ja sam bio u ga
BORIS Gušter