FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

KNIN

Go down 
+101
Doktor Živago
dunja963
MiranS
Srle
Stari 2
Ajkula
Sakalaka
OZZY
romanoti
VBČ
Caki-SK
kemis
Majac
Drasko
Ćato prašinar 85
jurga
MKD 1969
ŠRO veza
jomujc 8603/5 1tpoab
januarac84
Đono
september
sladjankovacevic
Cobra
alexandar
LJubisa Bosanac
zuka
Srdjan Avramov
JovicaDudukovic
Milemrak
Marko Pirš
Sloba1
devit36
Calypso
mdbozic
zoran araskov
Zumba
slavonski brod
b91
milutins
Motalica
jethro
B Bogdanovic
Matori
Plavi144
bežigrad
013gonzo
Srdjan Radovanov
bratanac
Kuhar-Debar.
Jorga
Boško Škrbić
zvo72
BORIS
PORUCNIK
Matjaz
Gringo
Neki Tamo
vusobegood
puki
more6
jna1988/89
guster danijel
izoljubljana
podravac
M76
Matrix
pukovnik
saban
dinosaurus
robi
Knin danas
10.08.2013.
ZAGORAC
druga ceta
dpuric
Izvidjac 1988/1989
lacoš
bojnik
MUHO
čato
Petro
Delboy
Duca
Stazio
SveJug
Zeka
vladimir
maj90-91
Max Blitz
De Vill
8603
Kurke
Kaplar M
Slavko_Knuplez
mgalic2
Bedenik
Richy
inzenjerac
purger
dezurni pljuvac
105 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Next
AutorPoruka
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4341
ČLAN OD: : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime04.11.14 13:35

BORIS (citat):

e druže bedenik i ja sam bio u kasarni slavka rodiča vojni broj 1318/27 garnizonska ambulanta od august 1990 do  juli 1991. bio sam i na obezbeđenju magazina pored hidroelektrare manojlovac . moj kapetan je bio bokan a neznam koje mu je ime i od kud je rodom. poručnik je bio božidar žuža i za njega neznam od kud je rodom.

BORIS, dobro nam dosao.
Smile
Zvuci kao Madjarsko i u tom slucaju je najverovatnije negde oz Vojvodine.

Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 372
ČLAN OD: : 2014-04-06
DOB : 54
M(j)esto kostolac

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime11.11.14 17:46

Ja sam bio lezo u stacionaru 1. 2.maj 91.zbog temperature.A i bio sam leti na lecenje i privijanje prstiju na nogama zbog otvorenih rana od cizama.Pozdarav
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime11.11.14 18:50

guster danijel (citat):
Ja sam bio lezo u stacionaru 1. 2.maj 91.zbog temperature.A i bio sam leti na lecenje i privijanje prstiju na nogama zbog otvorenih rana od cizama.Pozdarav
naknadno sam saznao da su neki 'moji' vojnici imali kojekakve postede zbog otvorenih rana na prstima, koje su odrzavali seckanjem ziletom... Shocked

guster danijel
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

M(j)esto kostolac

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime11.11.14 20:27

PORUCNIK (citat):
guster danijel (citat):
naknadno sam saznao da su neki 'moji' vojnici imali kojekakve postede zbog otvorenih rana na prstima, koje su odrzavali seckanjem ziletom... Shocked
e moj druze ja imam i dan danas oziljke.ja sam obuku imao sa cizmama ,pa bar ti znas kako je bilonapolju a kod tebe unutra ja neznam.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime14.11.14 9:57

najgora stvar na marsevima je neodgovarajuca obuca

guster danijel
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

M(j)esto kostolac

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime16.11.14 8:58

PORUCNIK (citat):
ma ja se jako znojim i svaka obuca mi smeta ali te cizme su i ispustale onu boju a bilo i toplo a non stop u njima i inficiralomi se bilo.ma znam celu Dalmaciju unakrs de sve nisam proso sa boovom.
Na vrh Go down
Delboy
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 167
ČLAN OD: : 2013-03-14
DOB : 55
M(j)esto Uzice

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime23.12.14 1:39

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
zvo72
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2014-12-28

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime28.12.14 12:25

De Vill (citat):
Knin VP 1318 Severna kasarna tu je bila vojna policija, a oficiri Paravlic Sead, Rasuo Milivoje, major Radic....Neka se javi neko ko se seca te price.
Pozz.sjecam se ja te price vrlo dobro..  vp 8830 knin Smile
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime28.12.14 21:10

zvo72 (citat):
De Vill (citat):
Knin VP 1318 Severna kasarna tu je bila vojna policija, a oficiri Paravlic Sead, Rasuo Milivoje, major Radic....Neka se javi neko ko se seca te price.
Znate li sta o Rasuo Milivoju? Stanovao sam u stanu njegovog oca.

zvo72
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-12-28

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime30.12.14 20:14

Rasuo Milivoje.?? Njega se vrlo malo sjecam.Znam da je dosao u Knin /prekomanda/ nekako pred kraj mog vojnog roka.Na spratu je imao kancelariju..Dok recimo za Seada Paravlica znam dobro da je poginuo 1993 god.u Varesu kao komandir vojne policije.sjecam se takodje ovih oficira sto si nabrojao ali bih dodao jos neke :Vodnik 1 klase Zoran Mircetic /nepotvrdjeno je ali cuo sam da je poginuo/,vodnik Ranisavic.kapetan Zeljko Siljeg /njega sam na tv-u gledao negdje u okolici mostara je bio HVO/..sjecam se i jednog porucnika,plavu kosu je imao.Pa onda onaj zastavnik sto je duzio magacine a imao uzrecicu "ti borac dolazi ovamo" jer ako te ulovi morao si se zajebavati po njegovim magacinima citav dan pa smo samo iz tog razloga svi bjezali od njega./valjalo je raditi,hehehe/.Vodnika Sasu Zlatica iz Beograda sam ostavio za kraj s razlogom.Sa njim sam dosta vremena proveo na terenu pa ako neko zna nesto za njega nek se javi..Imalo bi se jos dosta toga pricati,prosao sam ja te dijelove oko Knina uzduz i poprijeko,razne druge kasarne i magacine jer sam najvecim djelom bio samo na terenu,u maticnoj kasarni Slavko Rodic vrlo malo..
Na vrh Go down
Boško Škrbić
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2015-02-05

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime05.02.15 13:05

dezurni pljuvac (citat):
evo, na ovom topiku mogu da se okupljaju svi koji su sluzbovali i u kasarni Slavko Rodic i u kasarni Bosko Zunic.

E moji remci,imali ko iz decembarske 1975 da je služio u kasarni ,,Slavko Rodić,, neka se javi. Četa veze, starešina je bio Joijić B. Desetari Tošković iz Travnika Grbić Ive iz Zadra Šalov N.K Hajduk Split,staža je iz Kačareva kod Pančeva,Dukić Dušan harmonikaš iz Beograda, Torkar Neven i Mrčić Milan iz Splita,Kaćurkof Nikola Skoplje,Mašić Stevan iz Pačira kod Bačke Topole,ĐŽolota Safet Tuzla, Crnomarković Milan iz Inđije.st.Vodnici Marinković Stevan,Aćimović,Milojković i Kopčalić Haris, za njega sam čuo da je otišao u Australiju. K-dant kasarne je bio Pukovnok Bošković. Ko prepozna ova imena neka se prijavi,i ko je ovo pokrenuo svaka čast.

.
Na vrh Go down
guster danijel
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

M(j)esto kostolac

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime15.03.15 20:57

zvo72 (citat):
De Vill (citat):
pozz za ZVO72.Ja sam bio kad je Radic bio kapetan.vp 8830/5.desetar djego bego.
Na vrh Go down
Jorga
Gušter
Gušter
Jorga

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2015-03-17

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Knin   KNIN - Page 7 Icon_minitime17.03.15 23:24

robi (citat):
Delboy (citat):
Pozdrav,ja sam bio u ceti veze u otkomandi od marta do septembra pa su me u septembru vratili u juznu kasarnu u izvidjace.Znaci otisao sam kada si ti dosao .Secam se da je komandir cete bio takodje porucnik Marinkovic Stevan .Porucnik Nikolic nije mi bas ostalo prezime u usima .Da li je to plavusan koji je rodom iz Nisa i koji je bio komandir voda u to vreme i koji je ispod sapke gajio zavidnu frizuru tj. imao je malo duzu kosu koju je terao u razdeljak.Nije mi ostao u lepom secanju jer je stalno nesto vikao i trazio neku disciplinu .Kao dezurni kasarne slao je i strazu da me privedu kod njega ali jebiga sve prodje i trudio sam se da zaboravim Very Happy

da druze to je taj nikolic,,,tada kada sam ja dosao 88 u septemru on je bio  jos samo podporucnik pa je pucao na karijeru gazeci nas gustere,,onaj drugi jorgic bio je ok lik isto podporucnik,,,prawi rocker..iskreno ja u prwih 6 meseci nisam znao gde mi dupe,,toliko su su se iziwljawali nad nama nikolic i martowski desetari,,,kasnije mimo moje wolje postao desetarbio sam ok sa wojskom pa nisam odgowarao staresinama,,,kraj price je to da sam kuci isao iz pritwora koje sam odlezao u juznoj kasarni

Evo, javlja se onaj drugi komandir, jorgic, "pravi rocker"... Hvala na utiscima. I ja sam maltretirao vojsku, ali fudbalom. "Morali" su na fudbal svakog dana po nekoliko sati na vrelom kninskom istopljenom asfaltu u Severnoj kasarni. U Kninu sam radio od 1988 (januar) do 1989 (jun), najlepši dani moje vojničke karijere koja je kratko trajala, do 1993. Izgleda da rocker ipak nije bio za vojsku... Drugi put o vojnicima, divnim ljudima koje pamtim, iz cele Jugoslavije, sa nekima se i dalje čujem i dopisujem. Pozdrav svima!!!
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime17.03.15 23:36

Jorga (citat):
robi (citat):
Delboy (citat):
Pozdrav,ja sam bio u ceti veze u otkomandi od marta do septembra pa su me u septembru vratili u juznu kasarnu u izvidjace.Znaci otisao sam kada si ti dosao .Secam se da je komandir cete bio takodje porucnik Marinkovic Stevan .Porucnik Nikolic nije mi bas ostalo prezime u usima .Da li je to plavusan koji je rodom iz Nisa i koji je bio komandir voda u to vreme i koji je ispod sapke gajio zavidnu frizuru tj. imao je malo duzu kosu koju je terao u razdeljak.Nije mi ostao u lepom secanju jer je stalno nesto vikao i trazio neku disciplinu .Kao dezurni kasarne slao je i strazu da me privedu kod njega ali jebiga sve prodje i trudio sam se da zaboravim Very Happy

da druze to je taj nikolic,,,tada kada sam ja dosao 88 u septemru on je bio  jos samo podporucnik pa je pucao na karijeru gazeci nas gustere,,onaj drugi jorgic bio je ok lik isto podporucnik,,,prawi rocker..iskreno ja u prwih 6 meseci nisam znao gde mi dupe,,toliko su su se iziwljawali nad nama nikolic i martowski desetari,,,kasnije mimo moje wolje postao desetarbio sam ok sa wojskom pa nisam odgowarao staresinama,,,kraj price je to da sam kuci isao iz pritwora koje sam odlezao u juznoj kasarni

Evo, javlja se onaj drugi komandir, jorgic, "pravi rocker"... Hvala na utiscima. I ja sam maltretirao vojsku, ali fudbalom. "Morali" su na fudbal svakog dana po nekoliko sati na vrelom kninskom istopljenom asfaltu u Severnoj kasarni. U Kninu sam radio od 1988 (januar) do 1989 (jun), najlepši dani moje vojničke karijere koja je kratko trajala, do 1993. Izgleda da rocker ipak nije bio za vojsku... Drugi put o vojnicima, divnim ljudima koje pamtim, iz cele Jugoslavije, sa nekima se i dalje čujem i dopisujem. Pozdrav svima!!!
Pozdrav, druze Jorga!
Ne znam jesmo li se sretali i saradjivali, ili je u tvoje vrijeme  bio kap. Dosen.

Jorga
Gušter
Gušter
Jorga

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime17.03.15 23:46

PORUCNIK (citat):
Jorga (citat):
robi (citat):
Delboy (citat):

Pozdrav, druze Jorga!
Ne znam jesmo li se sretali i saradjivali, ili je u tvoje vrijeme  bio kap. Dosen.
Pozdrav! Jeste, bio je Došen, mislim Nebojša. Nekoliko puta sam sa njim bio na pecanju, voleo je ribolov.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime18.03.15 0:05

Jorga (citat):
Citat :

Pozdrav! Jeste, bio je Došen, mislim Nebojša. Nekoliko puta sam sa njim bio na pecanju, voleo je ribolov.
Jeste... Nebojsa iz Nisa. Njega sam 'naslijedio' u Kardeljevu, a onda u Kninu, pa on ode u penziju, a i ja za njim. Duznost u sjevernoj mi nioje on predao, nego Ujevic.
Dosen je sjajan momak, ali nikad previse ambiciozan. Izuzetno sposoban, ali i principijelan i lik koji ima svoje misljenje i svoj stav.

Jorga
Gušter
Gušter
Jorga

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime18.03.15 0:16

PORUCNIK (citat):
Jorga (citat):
Citat :

Jeste... Nebojsa iz Nisa. Njega sam 'naslijedio' u Kardeljevu, a onda u Kninu, pa on ode u penziju, a i ja za njim. Duznost u sjevernoj mi nioje on predao, nego Ujevic.
Dosen je sjajan momak, ali nikad previse ambiciozan. Izuzetno sposoban, ali i principijelan i lik koji ima svoje misljenje i svoj stav.
Pamtim ga takvog. Moji klasići u severnoj bili su Nikolić Dragan (veza), Kaluđerović Jovica, Smailović Suad i Emin(?) (pešadija), Čamdžić Hajrudin (ABHO), možda se još mekog setim... Divno vreme, divni ljudi...
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime18.03.15 4:31

Jorga (citat):
robi (citat):
Delboy (citat):

Oni vojnici koji su voljeli fudbal mozda to i nisu smatrali maltretiranjem. scratch
Na vrh Go down
Delboy
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 167
ČLAN OD: : 2013-03-14
DOB : 55
M(j)esto Uzice

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime23.05.15 1:21

lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
Na vrh Go down
bratanac
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-06-16

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime16.06.15 8:34

Poštovanje svima! 
Mene samo interesuje da li je neko bio pod komandom kapetana Slobodana Čizmića i da li ga neko poznaje ili je čuo nešto o njemu?
Na vrh Go down
Srdjan Radovanov
Vodnik
Vodnik

BROJ POSTOVA: : 432
ČLAN OD: : 2013-12-16

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime22.06.15 8:41

PORUCNIK (citat):

Na marš se nije išlo odmah po dolasku i pre zakletve (predpostavljam), a dotle se dala čizma fino formirati i oblikovati po nozi, REDOVNIM ODRŽAVANJEM, tj. jednom do dva puta dnevno, a pogotovo pred povečerje, očisti se čizma, te se namaže imalinom (pastom za cipele), i nek upije, onda drugom četkom (za glancanje) oglancati čizmu, redovnim ponavljanjem istog postupka, čizma se formira po nozi, naravno i odgovarajuće čarape koriste, za mene su to bile u svako doba godine; par zimskih i par letnjih. Nikada ninsam dobio niti jedan žulj, dok to nije slučaj za druge, jer su se čizme održavale samo zbog "nekog moranja" tj, nepravilno.
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1958
ČLAN OD: : 2014-08-16
DOB : 73
M(j)esto Beograd

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime22.06.15 15:26

Srdjan Radovanov (citat):
PORUCNIK (citat):

Na marš se nije išlo odmah po dolasku i pre zakletve (predpostavljam), a dotle se dala čizma fino formirati i oblikovati po nozi, REDOVNIM ODRŽAVANJEM, tj. jednom do dva puta dnevno, a pogotovo pred povečerje, očisti se čizma, te se namaže imalinom (pastom za cipele), i nek upije, onda drugom četkom (za glancanje) oglancati čizmu, redovnim ponavljanjem istog postupka, čizma se formira po nozi, naravno i odgovarajuće čarape koriste, za mene su to bile u svako doba godine; par zimskih i par letnjih. Nikada ninsam dobio niti jedan žulj, dok to nije slučaj za druge, jer su se čizme održavale samo zbog "nekog moranja" tj, nepravilno.
Stvarno me interesuje kako se mogla nošena obuća da formira po mojoj nozi.  bounce Question
Ne znam kako je bilo sa vojnicima kada sam ja kao pitomac ŠRO dobio nošene / polovne čizme i nove cipele ????
Tu ne pomaže ni dupla čarapa da ne dobiješ žulj. Imao sam sreću pa nismo mnogo marširali / pešačili,
već se na Bokanjac vozili nekim prastarim autobusom i tamovim kamionom (novim).
Da ne bude da samo zanovetam i žalim se, moglo je da se zameni u magacinu i to sam radio 
jedno dva ili tri puta dok nisam naleteo na odgovarajuće ali sam imao i sreću zato što je broj bio 42-43 pa je imalo izbora.

bežigrad
Gušter
Gušter

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 74
ČLAN OD: : 2012-03-10

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime22.06.15 15:51

zvo72 (citat):De Vill (citat):Knin VP 1318 Severna kasarna tu je bila vojna policija, a oficiri Paravlic Sead, Rasuo Milivoje, major Radic....Neka se javi neko ko se seca te price.[size=14]Pozz.sjecam se ja te price vrlo dobro..  vp 8830 knin [You must be registered and logged in to see this image.]Poručnik: Znate li sta o Rasuo Milivoju? Stanovao sam u stanu njegovog oca.[/size]

Pozdrav PORUČNIČE !

Malo sam "šetao" po ovim stranicama pa sam slučajno naišao i na ovo tvoje pitanje.
Ne znam da li si u međuvremenu od nekog dobio odgovor, ako nisi evo;
prije 2 -3 godine sam pročitao negdje (mislim na nekom forumu) da je Milivoj Rasuo (Rašuo) kao oficir, 
mislim k-dant bataljona ili tako nešto, poginuo 1992. god. negdje kod Odžaka u BiH Posavini. 
Toliko se sjećam o tome.

Pozdrav Bijelom Polju,
Što ima kod vas pod Obrovom ?  
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime22.06.15 16:12

bežigrad (citat):
zvo72 (citat):De Vill (citat):Knin VP 1318 Severna kasarna tu je bila vojna policija, a oficiri Paravlic Sead, Rasuo Milivoje, major Radic....Neka se javi neko ko se seca te price.[size=14]Pozz.sjecam se ja te price vrlo dobro..  vp 8830 knin [You must be registered and logged in to see this image.]Poručnik: Znate li sta o Rasuo Milivoju? Stanovao sam u stanu njegovog oca.[/size]

Pozdrav PORUČNIČE !

Malo sam "šetao" po ovim stranicama pa sam slučajno naišao i na ovo tvoje pitanje.
Ne znam da li si u međuvremenu od nekog dobio odgovor, ako nisi evo;
prije 2 -3 godine sam pročitao negdje (mislim na nekom forumu) da je Milivoj Rasuo (Rašuo) kao oficir, 
mislim k-dant bataljona ili tako nešto, poginuo 1992. god. negdje kod Odžaka u BiH Posavini. 
Toliko se sjećam o tome.

Pozdrav Bijelom Polju,
Što ima kod vas pod Obrovom ?  
Hvala, druze!
Saroliko pod Obrovom... Da je sjajno, ne bi masovno migrirali sa ovih prostora.

bežigrad
Gušter
Gušter

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 74
ČLAN OD: : 2012-03-10

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime22.06.15 19:29

Auu Poručniče što si brz na odgovoru. Jesi li to danas dežurni oficir. Šalim se malo...
Dosta je bilo dežurstava je li ?
Reci mi jel još radi restoran, mislim da se zvao "Lješnica",  tu se nekad prilično davno, 
jela dobra svježa pastrmka sa žara, uhvaćena u potoku ispred restorana...

Pozdrav
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime23.06.15 1:41

Moje selo je na suprotnoj strani od Ljesnice. Tu ima ribarska kuca gdje, takodje, spremaju dobru pastrmku iz Bistrice Smile
Malo odosmo van teme zatvor cheers

Plavi144
Gušter
Gušter
Plavi144

ČLAN OD: : 2015-08-09
M(j)esto Zagreb

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime09.08.15 15:04

M76 (citat):
Izvidjaci 88/89, 2 oddelenje, 2 vod, M76, bilo nas je mislim šestero, setim se Nikolića..ime mu više neznam..Setim se i Čantića, Jahaj Seidija, Guru Sokol-a (mislim da se tako zvao, jer sam ga kazneno trebao učiti azbuku:), sjetim se i onog što je pucao u ježa usred noči, baš kad smo se spremali na smjenu, a pa sjetim se Sulje i Muje (vozači) i onog samo neznam mu ime što smo ga zvali zbog velike glave"zombi" pa naravno i onog nesretnika što je ofarbao fasadu mislim  da kasarne, jer mu je bioobečan vanredni dopust, pa ga posle svejedno nije dobio, pa naravno sjetim se i svih oficira koje ste sami nabrojali i incidenta na putu na teren, gde je BRDM se zbog odrona kamenom gradjenog zida izpod puta zbog težine izvrnuo i pod sobom pokopao vodnika iz Like koji je preminuo...
Pozdrav svima

Pozz ekipi izviđačima iz Knina

Sticajem okolnosti bio sam generacija prije vas 87/88 11402/31101 BRDM2M ( M76, Delboy ) pa me se možda i sječate " Plavi " desetar a poslije pogibije vodnika Zorana Matića ( iz Zadra ) dobio sam čin mlađeg vodnika i kratko vrijeme mjenjao Zorana tj. do skidanja .
Dogodovština sa ježem mi je ostala usječena u pamčenje iz razloga jer sam tada bio komandir straže :-) ( razvodnik straže je bio mislim Andonoski Pece ).

Također uznemirujući poziv sa SM 5 kako stražar vidi neke tipove na PT poligonu kako puše ( naravno to su bila svjetala semafora na pruzi haha )

Pred kraj sam se jednostavno gurao na stražu jer mi se više nije gledala faca od Žuće.

Sa onim mladim potporučnikom koji je došao 1988 vjerujem da ste imali problema ( ha, takav je životni put oficira ). Ako se ne varam bio je svjetlije kose i sa brčićima. Srećom, tada sam se skinuo.

Pozz
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime09.08.15 19:07

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
Plavi144
Gušter
Gušter
Plavi144

ČLAN OD: : 2015-08-09
M(j)esto Zagreb

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime09.08.15 19:09

Zahvaljujem

Koliko vidim ima tu nešto i mojih mlađih kolega iz čete hehe.
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime09.08.15 19:12

Nije iskljuceno da se javi i neko od tvojih klasica
Na vrh Go down
Matori
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-08-13

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime13.08.15 22:27

"Julac" - '83, sjeverna kasarna, vod veze u pješ.puku. "Uprava" kap. Đorđi Spirkoski i vodnik Kosta Zec. Bilo nas je dvadeset i nešto, lica se sjećam, ponešto i imena. Bero Čižmek, Aleš Paravinja, Simić, nećak tada pukovnika i zap. garnizona Ljubičića, Ante...

Od oficira pamtim komandanta kasarne majora Životu Smiljkovića i onog idiota kap.I klase Jovana Grubića. Glupljeg čovjeka nisam sreo u životu...

Pozitivna sjećanja su vezana uglavnom na starije podoficire, mahom zastavnike, iz kako se to sada kaže "logistike", ali imena su izblijedila... Ima koga da ih "osvježi"?
Na vrh Go down
M76
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 10
ČLAN OD: : 2014-01-15
DOB : 56
M(j)esto SLOVENIJA

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime17.08.15 22:24

Ako se me još neko sječa ili je bio u južnoj kasarni - KNIN 88/89 u izviđačima, molim, da se mi javi na ZS ovog foruma i ostavi email adresu, Ja kao što sam več napisao sam bio 2 vod 2 oddelenje, dužio sam naoružanje M76.

Hvala i puno pozdrava svima a osobitu mome drugu Delboyu
Na vrh Go down
http://snegolovi.si
B Bogdanovic
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 12
ČLAN OD: : 2015-08-29

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime29.08.15 20:07

Pozdrav svima koji su služili u Kninu. Ja sam služio u Mariboru Sep 89/90. General Djukic (sad je general) je moj porodicni prijatelj. Nažalost uhapsen je nedavno u Herceg-Novom. Crnogorska vlada ga je izrucila Hagu jel Hrvatska ima nalog za hapšenje. Mi smo svi bili u šoku
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime29.08.15 21:37

B Bogdanovic (citat):
General Djukic (sad je general) je moj porodicni prijatelj.
Nažalost uhapsen je nedavno u Herceg-Novom. Crnogorska vlada ga je izrucila Hagu jel Hrvatska ima nalog za hapšenje. Mi smo svi bili u šoku

Haški sud je završio s optužnicama, spmenuti general nije u Haagu (bio je već tamo kao svjedok po drugim predmetima.)
Čeka izručenje u Hr po pitanju predmeta brana Peruča.
Na vrh Go down
B Bogdanovic
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 12
ČLAN OD: : 2015-08-29

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime29.08.15 22:11

Pardon Max. Upravu si. On je svedocio u Haagu. Nego smo svi još uvek u šoku mada se to desilo pre mesec dana.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime02.09.15 14:06

Druže Poručniće evo ti tvoje kuhinje,molim izvrši kontrolu Very Happy

Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime02.09.15 14:16

E ovdje su ti šivali epolete,druže Poručniće stražar

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime02.09.15 14:29

lacoš (citat):
Druže Poručniće evo ti tvoje kuhinje,molim izvrši kontrolu Very Happy

Taj vojnicki restoran je proglasen za drugi u VPO i bio je jedan od najboljih u JNA.
Nadam se da je i sada u slicnom stanju.
Ovo je zadnja strana restorana, gdje se izdavala hrana za druge kasaarne, izdvojene objekte i terene.
Tamo gdje su dupla vrata je bio magacin ishrane. Moja kancelarija (prisilno) bila je na suprotnoj strani objekta.
Sva vrata su bila zakljucana i, osim kuvara, samo nekoliko ljudi je smjelo uci i to sa mantilima.

Matjaz
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 30
ČLAN OD: : 2012-08-01
M(j)esto Nova Gorica

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime02.09.15 15:09

Gde se ovo nalazi u severni ili juzni kasarni ?
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime02.09.15 20:29

Matjaz (citat):
Gde se ovo nalazi u severni ili juzni kasarni ?
Sjeverna...

lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 7:55

Ovoga se sigurno sječate,vešeraj Smile

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 12:39

lacoš (citat):
Ovoga se sigurno sječate,vešeraj Smile

Veseraj nije bio u mojoj nadleznosti. Nisam cesto dolazio, samo par puta kad smo ekspermentisali mogucnost pranja carapa.

lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 12:49

Poručniće, i ova zgrada bila je pod tvojom nadlježnošću?

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 13:02

lacoš (citat):
Poručniće, i ova zgrada bila je pod tvojom nadlježnošću?

Jeste. Magacini opreme i ishrane. Srecom, nisam morao da vrsim inventarisanje. Cega sve tu nije bilo i u kojim kolicinama...

lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 13:16

Jel ovo trpezarija?

Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 30
ČLAN OD: : 2012-08-01
M(j)esto Nova Gorica

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 13:32

Da ovo je bila trpezarija.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 14:03

Matjaz (citat):

Matjaž,jer stvarno bila tako dobra hrana kako to tvrdi Poručnik? cat pig

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 14:27

lacoš (citat):
Jel ovo trpezarija?

Bile su tri trpezarije: dvije za vojsku i jedna za starjesine. Starjesine su imale mogucnost da, uz nadoknadu, objeduju u VR. Tu mogucnost su koristili, uglavnom, momci. Bogami, cijena pristupacna, a bolja i kvalitetnija hrana i usluga nego u restoranu u gradu.

Na slici se vide prozori jedne od njih. Koliko mi je samo zivota i zivaca pojela bas ta trpezarija...

lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 14:29

PORUCNIK (citat):

Bile su tri trpezarije: dvije za vojsku i jedna za starjesine. Starjesine su imale mogucnost da, uz nadoknadu, objeduju u VR. Tu mogucnost su koristili, uglavnom, momci. Bogami, cijena pristupacna, a bolja i kvalitetnija hrana i usluga nego u restoranu u gradu.

Na slici se vide prozori jedne od njih. Koliko mi je samo zivota i zivaca pojela bas ta trpezarija...
Zašto baš ta?

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime03.09.15 14:39

lacoš (citat):
Matjaz (citat):

Matjaž,jer stvarno bila tako dobra hrana kako to tvrdi Poručnik? cat pig
Matjaz je sluzio prije renoviranje KTB, kad se kuvalo u Juznoj kasarni. Od '86.g se akcenat stavio na ishranu vojnika.
Toliko starjesina abonenata je bilo i zato sto je hrana bila kvalitetnija nego u Domu JNA u Kninu.
Pola godine sam ZIVIO u tom objektu. I uslovi su mi bili bolji nego sada. Jedini problem je bio sto nisam mogao da privodim djevojke.

Sponsored content

KNIN - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: KNIN   KNIN - Page 7 Icon_minitime

Na vrh Go down

KNIN
Na vrh 
Stranica 7/12Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Knin
» knin južna kasarna
» Knin-Izvidjaci 1990/91
» Da li neko zna nesto o general-potpukovnik Vladimiru Vukovicu 9. korpus JNA - Knin