FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Iseljenici

Go down 
+29
vladimir
PORUCNIK
Max Blitz
VBČ
jozl52
Brkakougar
gospodine
dragan miletic
Delboy
puc(f)lek
alexandar
zokika
semsudin
pucflek
arcibald01
dinosaurus
Srdjan Radovanov
KeleOMJ
pukovnik
ZAGORAC
dpuric
013gonzo
Jozo Trklja
gerard ford
Sloba1
pera84
milutins
SveJug
lacoš
33 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next
AutorPoruka
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4618
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

Iseljenici - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime27.01.16 3:29

PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):

Poručniče, pazi se da ti netko od ovih gastarbajtera i iseljenika tu ne nađe neki posao vani (i smještaj i pozajmicu za prvu ruku), a šta ćeš onda... Wink

Nešto si zainteresiran za temu.... Smile
Ma, druze Max, jos uvijek mislim da je u CG bolje lezat za 450 nego u Americi radit za 1 500 eura Mad
Drug porucnik kakvo lezanje i penzija-nemoj zezat.
Ako je iko ovdje mlad onda si ti,koliko sam uspio pohvatati iz tvojih postova jos uvijek nisi izgubio vjeru u ljude,gajis jake ideale a dok ima toga ima i mladosti i kreativnosti.Obicno kada se pocne stariti pocinje i gubitak nazovimo to "ideala mladosti" i pocinju oni materijalni ideali.
Za tebe je sada najbolje vrijeme da se otisnes u pecalbu,odradis par godina na nekoj bausteli i nazad u Montenegro.
Vi oficiri imate stecenu disciplinu i brzo bi se adaptirao ,nacemo i neku vatrenu sa Kariba bounce bounce

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime27.01.16 5:08

[You must be registered and logged in to see this image.]
Ova podpresednica vlade izjavi da je Srbija u zadnjih 15 godina izgubila 300 000 ljudi zbog iseljenja,jos samo da da ostavku jer je kao podpredsednica vlade direktan krivac tolikom odlivu,da je vlada sposobna nebi bilo tolikog iseljenja

Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8095
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime27.01.16 6:13

neko je davno na forumu napisao da nije bezao od JNA vec od budala iz JNA. JNA vise nema tako da ovih 300.000 zna se od koga su pobegli
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime27.01.16 6:18

baustel nikako
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime27.01.16 7:10

nase crkveno imanje piknik [You must be registered and logged in to see this image.]

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime27.01.16 7:17

Kakvo bi to bilo selo bez fudbalskog kluba [You must be registered and logged in to see this image.]

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime27.01.16 7:23

mala sala za male iseljenike,zavrsni cas vjeronauke-"pucaju od znanja" [You must be registered and logged in to see this image.]

Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6775
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime27.01.16 21:42

Čitao sam pažljivo komentare posle mog teksta te nema razloga da se iko oseća prozvanim, jer mi se ovde družimo ovako virtuelno, ne znamo se direktno ali to i nije bitno za ovu temu. Moja intervencija bila je više u smislu onih podela na godine, od do..pa od neke do nekog doba, i u tom smislu sam izneo svoje mišljenje i prve asocijacije koje padaju na pamet. Te asocijacije naravno da ne moraju biti tačne, samo ima nas dosta koji smo ovde u Srbiji ostali i eto, to trpimo, kako reče neko gore od sagovornika i mirimo sa sa tom platom od 200 evra recimo. Lično mi nije pravo onaj deo dok je još bila JNA gde su jedni odazvali se crvenom mob. pozivu a deo nije već je pobegao van granica zemlje. Ja sam se odazvao i bogu hvala preživeo sam, nisam stradao niti sam invalid a šta je sa onim koji to jesu, dok za to vreme gomila njih je pobegla iz zemlje Srbije i ispala pametna a mi budale isto i 99 g. zbrisali a mi koji smo se odazvali ispali opet izgleda budale a takvi koji su pobegli, njih je režim rehabilitovao tj amnestirao kao da ništa nije bilo, tipa puj pike ne važi. U ovom delu ne mogu se složiti sa nekim učesnicima na forumu u kvalifikaciji razloga što su Oni bili pametniji a Mi koji smo ostali ispali budale.
Ja sam direktan i neću da se iko ljuti, već prihvati ovo kao lično mišljenje bez guranja nekom prst u oko...
Imam jedno pitanje: Kad bih ja sad negde otišao pod ove stare dane da radim a imam 53 godine, što je nemoguće da odem, kako bih se ja zvao ? Radnik na privremenom radu, iseljenik, emigrant ili nešto između tipa otišao na "kratko" da zaradi neki dinar da ne bi živeo na srbijanskih 200 evra ?
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime28.01.16 2:49

milutins (citat):
PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):

Poručniče, pazi se da ti netko od ovih gastarbajtera i iseljenika tu ne nađe neki posao vani (i smještaj i pozajmicu za prvu ruku), a šta ćeš onda... Wink

Nešto si zainteresiran za temu.... Smile
Ma, druze Max, jos uvijek mislim da je u CG bolje lezat za 450 nego u Americi radit za 1 500 eura Mad
Drug porucnik kakvo lezanje i penzija-nemoj zezat.
Ako je iko ovdje mlad onda si ti,koliko sam uspio pohvatati iz tvojih postova jos uvijek nisi izgubio vjeru u ljude,gajis jake ideale a dok ima toga ima i mladosti i kreativnosti.Obicno kada se pocne stariti pocinje i gubitak nazovimo to "ideala mladosti" i pocinju oni materijalni ideali.
Za tebe je sada najbolje vrijeme da se otisnes u pecalbu,odradis par godina na nekoj bausteli i nazad u Montenegro.
Vi oficiri imate stecenu disciplinu i brzo bi se adaptirao ,nacemo i neku vatrenu sa Kariba bounce bounce
Hvala, milutins! Tesko da sam ja za baustel, a jos teze da bih ista ustedio. Zaboravljas na moje podneblje Laughing
Da mi je novac nesto primarno, davno bih ispolagao razliku za neki fakultet, ili, jos bolje, ukljucio se u politiku. Ili, kao ex oficir, zatrazio azil negdje u Evropi, u godinama bezumlja.

vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime28.01.16 6:59

Sloba 1 zasto mislis da je 53god mnogo I da je nemoguce da odes I negde da radis? ja skoro dve nedelje sedim kod kuce kao idiot I neradim nista. juce uzmem telefon u ruke I kompjuter. od norveske do austrije pregledam oglase ,zovem telefonom pitam za posao i saljem @mail. napravim dogovor za austriju 1200eur I obezbedjen smestaj. ako se gazda ne predomisli ili nesto ne promeni ja u subotu znaci za dva dana ponovo krecem preko granice.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15077
ČLAN OD: : 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime28.01.16 8:09

vladimir (citat):
Sloba 1  zasto mislis da je 53god mnogo I da  je nemoguce da odes I  negde da radis? ja skoro dve nedelje sedim kod kuce  kao idiot I neradim nista. juce uzmem telefon u ruke I kompjuter. od norveske do austrije   pregledam oglase ,zovem telefonom pitam za posao i saljem @mail.  napravim dogovor za austriju  1200eur I obezbedjen smestaj. ako se  gazda ne predomisli ili nesto ne promeni  ja u subotu znaci za dva dana ponovo krecem preko granice.

Svaka čast Vladimire!

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime28.01.16 12:34

vladimir (citat):
Sloba 1  zasto mislis da je 53god mnogo I da  je nemoguce da odes I  negde da radis? ja skoro dve nedelje sedim kod kuce  kao idiot I neradim nista. juce uzmem telefon u ruke I kompjuter. od norveske do austrije   pregledam oglase ,zovem telefonom pitam za posao i saljem @mail.  napravim dogovor za austriju  1200eur I obezbedjen smestaj. ako se  gazda ne predomisli ili nesto ne promeni  ja u subotu znaci za dva dana ponovo krecem preko granice.
Srecno bilo, vladimire! Nadam se da ce potrajati do ponovnog rada u Svedskoj.

Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime28.01.16 20:43

Teško iz više razloga, godine života, pa onda znam samo srpski i nijedan drugi jezik, nemam zanat već sam službenik a to nikom ne treba, pa onda nemam logistiku i ne mogu ići s neba pa u rebra na neviđeno i nesigurno. Mora čovek da ima nekog da bi bio siguran inače u suprotnosti bolje odmah da izvadi povratnu kartu ma gde otišao.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime28.01.16 20:51

Čovek u Austriji već dugo i tako pričamo i ja što god pitam on kaže, teško je, dolaze iz istočnog bloka, imaju prednost zbog unije, pa onda ja ga pitam za obezbeđenje ili neko portirstvo on kaže, ne treba sve su alarmi i nema toga tamo kao u nas. Pa onda od muke, pitam ga pa dobro jel treba tamo čobana, ni to ne treba, jer kažu neku električnu ogradu razvlače i skupljaju i time to menja pastire... A, ako mi neko i kaže da dođem, onda da kupim odmah povratnu kartu u smislu zaštite od neželjenog i prevare.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime28.01.16 20:56

Inače on je otišao jer je imao pouzdanu "štelu", takav izraz je upotrebio i još kad je čuo da ne znam zapravo ništa raditi i jezik ne znam, onda mi reče da su mi šanse minimalne i jedino kod nekog našeg koji je uspeo i tu ti ne treba jezik, ali s druge strane reče: Naši su najgori, i čak kasne s platom u stilu, ajde zemo biće ne brini, i da se klonim naših biznismena ako išta bude od posla.
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime28.01.16 22:27

u zivotu nista nije sigurno I osigurano. meni je za Svedsku bila samo placena avionska karta u jednom pravcu. pojima nisam imao da su gazde pakistanac I iranac. nisam ni znao da idem u Vallentunu a nisam ni znao gde se to nalazi. receno mi je obezbedjen smestaj ali ne I da cu da spavam u servisu u improvizovanom smestaju. bilo je dana kad nism imao hleba da jedem a ni cigaru da zapalim. napolju -8 a prva prodavnica 3.5km udaljena od servisa. za prvi mesec dana rada platu nisam ni primio, receno mi je da cu pare dobiti tek kad budem krenem kuci. nema tu zasto I kako to je to. cutis radis I nadas se da ce sve biti kako treba. hvala bogu tako je I bilo. I ponovo krecem isto tako ako bog da u subotu 30.01.2016 ovaj put u Austriju. obecano mi je sta je obecano a dali ce tako biti ko zna. zivi bili pa videli. od sedenja ovde I gubljenja vremena nema nista. bolje mi je I to nesigurno preko granice nego sigurno nista ovde
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime29.01.16 22:56

Vladimire sretan put 

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime31.01.16 23:56

OD 01.02.2016  ponovo medju iseljenike ovaj put Austrija.Wels
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime01.02.16 6:32

Vladimire sve je to jako rizično i upravo iz tih razloga odlazak a ne zna čovek kako će biti, ispasti i završiti se, me najviše sputava... Tebi želim da i tamo prođeš srećno i uspešno kao i onda sa onim pakistancem. Ipak se upuštaš u vid avanture pa kako ispadne.
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime01.02.16 16:55

Sloba1 (citat):
Vladimire sve je to jako rizično i upravo iz tih razloga odlazak a ne zna čovek kako će biti, ispasti i završiti se, me najviše sputava... Tebi želim da i tamo prođeš srećno i uspešno kao i onda sa onim pakistancem. Ipak se upuštaš u vid avanture pa kako ispadne.

A sta ti je tu "avantura"?

Ne napusta posao direktora NIS-a i u gumenom camcu vesla preko okeana do Aljaske da kopa zlato. Kod kuce nema posla, znaci rizikuje duplo golo. Sjedne u autobus do Austrije, dobar dan - dobar dan- ja dos'o da radim - dobro dosao, evo radionica, evo alat....U najgorem slucaju moze da crkne kartu ako nema posla i to je to. Ili da ga balkanski "biznismen" zavrne za platu.
A i za to ima lijeka Batine

Ko nije krenuo nije ni stigao.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime02.02.16 11:04

Hm...

Dok tisuće mladih odlazi iz Hrvatske u Kanadu, ima onih koji idu u suprotnom smjeru. Među njima je Kanađanin Patrick Galeski (36), iz Edmontona u Alberti koji je prije više od devet godina došao u Varaždin i to zbog – posla.
Trenutačno radi u Savskoj Vesi i Varaždinu, gdje i živi. Da bi stvar bila zanimljivija, ne planira povratak jer tu ima sve što treba a i, kaže, ‘nije sve u novcu’.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime02.02.16 14:09

Ima povratnika,treba uzeti u obzir koliki je procenat istih?Vjerovatno je u pitanju vrlo nizak jednocifren broj,mozda i u decimali.Zapad nije savrsen sistem,Canada je kao i USA jedna sasvim obicna zemlja sa svojim problemima i nedostacima.Mnogi sebi postave i veoma visoka,nerealna ocekivanja da bi poslije toga slijedila razocarenja.A i Patrick dosao u Canadu da studira politicke nauke?Jako cudno uzimajuci u obzir da je naftna industrija (i drvopreradjivacka)glavni izvor posla i prihoda.Njegov odlazak u Latinsku Ameriku je takodje diskutabilan?Nesto slicno kao da sam ja recimo 1986 zapucao iz SFRJ u Bugarsku-nikada mi to nije palo na pamet.
Skolovanje jeste skupo ko hoce na skupe Univerzitete,Ivy League kostaju preko $30K/ semestar za skolarinu i smjestaj,plus knjige,dzeparac,hrana,izlasci,auto i td.Drzavni Univerziteti su otprilike 40% od toga,ako se putuje od kuce ustedi se oko 50%,znaci nekih $8K kosta u njima semestar i isto toliko smjestaj.
Master studije su dosta skuplje.
S druge strane vecina studenata radi par sati dnevno,zaradi sebi dzeparac.Ko je primljen na Ivy league znaci da je dobar,jedan deo mu je besplatan,nesto od roditelja a nesto se i kreditira.

Vodnik I klase
Vodnik I klase

BROJ POSTOVA: : 502
ČLAN OD: : 2013-02-27
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime02.02.16 15:07

Ko oće radit svugdje ima posla!
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime02.02.16 16:06

Jozo Trklja (citat):

Very Happy
Staro zlatno pravilo...

Liječnica iz ambulante na Mljetu obratila se pismom svojim kolegama od kojih traži pomoć u pronalasku svog nasljednika. Ona bi trebala otići u mirovinu, a na natječaj se ne javlja nitko.

Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1958
ČLAN OD: : 2014-08-16
DOB : 73
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime02.02.16 16:10

Max Blitz (citat):
Jozo Trklja (citat):

Very Happy
Staro zlatno pravilo...

Liječnica iz ambulante na Mljetu obratila se pismom svojim kolegama od kojih traži pomoć u pronalasku svog nasljednika. Ona bi trebala otići u mirovinu, a na natječaj se ne javlja nitko.

približno 11.000/7=1571.42 евра

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime02.02.16 18:10

Jozo Trklja (citat):

Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 18:45

vladimir (citat):
vladimir (citat):
OD 01.02.2016  ponovo medju iseljenike ovaj put Austrija.Wels

strasno ruzna I tuzna prica.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 19:19

Poslao sam ti pp,nisi otvorio,vjerovatno ti je pretinac pun?

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 21:45

Milutine, je li moguć/legalan ovakav oglas?

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 22:34

Ne.

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 22:40

Ovo je dosta cudno cak i za craigslist.Ima drugih nacina koje se stave u oglas ako bas ne zelis African Americans.
Jednostavnp napises NO SECTION 8 Please.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 23:00

vladimir (citat):

Što se dogodilo?
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 23:02

Izraz SECTION 8 se "udomacio u rental poslovima i odnosi se na sve osobe kojima grad,drzava ili FED placaju rentu ili deo rente.
Potencijalni stanari dolaze da pogledaju stan i kazu "ja sam na section 8".Dobra strana takvih stanara je nema sekiracije u kolektovanju rente,dobivas je svakog prvog,garantovanje dizanje rente na godisnjem nivou.
Losa strana je ta sto su to mahom unisteni brakovi,razvedene zene sa mnogo djece,veca sansa da ce napraviti stetu u stanu ili objektu,njihova posjeta su takodje "sumnjivi tipovi".
Pravo znacenje section 8 je substitute income od strane grada,drzave ili FED-a,odnosno osobe cija je zarada ispod granice siromastva po clanu obitelji te dobivaju naknadu u smislu placanja dijela ili cijele stanarine,racuna za grejanje,elektriku i td.Znaci moraju biti zaposleni da bi imali pravo ulaska u section 8 program.
Udomacilo se da se taj izraz odnosi i na osobe koje su na socijali(welfare).
Licno imam nekoliko pravih section 8,neki su mi stanari duze od 15 godina,trenutno 3 takva slucaja-glavni razlog kada ih primamo su izuzetno visoke rente,3 spavace placaju oko $1,800,bez obzira na lokaciju.

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 23:13

Max Blitz (citat):
vladimir (citat):

Što se dogodilo?

odem ja tamo na posao I zateknem dva nasa coveka, jedan radi 15dana a drugi mesec dana. nemaju  ni jedan evro u dzepu,nemaju cigare, nemaju ni hranu. gazdarica im za rucak daje dve zemicke I jednu pastetu ili mesni narezak. radno vreme od 8-18  a  u stvarnosti  do 20. kao da su robovi. da nisam video svojim ocima I to licno doziveo  nebih verovao. Gazda rodom iz Bihaca a gazdarica iz Maribora.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 23:16

I odmah si nadesno krug i doma?
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime04.02.16 23:47

ne,ne Max .  zar mislis da bih ja tu dvojicu tek tako ostavo tamo. prespavam tu noc I sutra na posao. I za vreme tog rucka kazem ovoj nazovi gazdarici kako stvari stoje I trazim od nje da nas vozi do Lidla da kupim hranu za svu trojicu. nije joj bilo dobro kad je cula sta pricam ali je nas odvezla do Lidla uz napomenu da mora biti sa nama jer nemamo prijavu boravka I moze policija da nas uhapsi I deportuje u Srbiju. prica za decu. to vece su ova dvojica prvi put nesto pojela posle ko zna koliko dana a I popili smo 6 piva. vec sutradan besna kao hijena sacekala je da zavrsim  posao I rekla da nezadovoljavam kriterijume servisa I da mogu ici kuci normalno bez para. ja sam rekao da sam umoran I da nemogu da vozim nocu I da mogu da idem samo ujutru sto je ona I odobrila. meni niko nikad nije ostao duzan pare pa sam ja lepo to sve dokumentovao  mobilnim tel sa 20 fotografija. ako do ponedeljka 10h neposalu pare slike moje na random mestu saljem na mail policiju u Welsa. I moju izjavu  kako ovo dvoje angazuju ljude iz Srbije da rade kao robovi I nedaju im pare
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
BROJ POSTOVA: : 15077
ČLAN OD: : 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 0:00

Ima svašta.

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 0:13

vladimir (citat):
....ako do ponedeljka 10h neposalu pare slike moje na random mestu saljem na mail policiju u Welsa. I moju izjavu  kako ovo dvoje angazuju ljude iz Srbije da rade kao robovi I nedaju im pare

Nisam sasvim shvatio koji ti je plan?
Tražiš novce i za njih ili za sebe za taj jedan dan rada... ili za još nešto?

Što će bit s tom dvojicom ubuduće?
Tako kako si im pomogao taj dan ne rješava ništa zapravo, ako je samo to.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 1:32

vladimir (citat):
Max Blitz (citat):
vladimir (citat):

Što se dogodilo?

odem ja tamo na posao I zateknem dva nasa coveka, jedan radi 15dana a drugi mesec dana. nemaju  ni jedan evro u dzepu,nemaju cigare, nemaju ni hranu. gazdarica im za rucak daje dve zemicke I jednu pastetu ili mesni narezak. radno vreme od 8-18  a  u stvarnosti  do 20. kao da su robovi. da nisam video svojim ocima I to licno doziveo  nebih verovao. Gazda rodom iz Bihaca a gazdarica iz Maribora.
Na tako nesto si diskretno opominjan od nekih drugova ovdje... Mislim - Sloba1 sa pricom o "povgratnoj karti".

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 1:35

vladimir (citat):
ne,ne Max .  zar mislis da bih ja tu dvojicu tek tako ostavo tamo. prespavam tu noc I sutra na posao. I za vreme tog rucka kazem ovoj nazovi gazdarici kako stvari stoje I trazim od nje da nas vozi do Lidla da kupim hranu za svu trojicu. nije joj bilo dobro kad je cula sta pricam ali je nas odvezla do Lidla uz napomenu da mora biti sa nama jer nemamo prijavu boravka I moze policija da nas uhapsi I deportuje u Srbiju. prica za decu. to vece su ova dvojica prvi put nesto pojela posle ko zna koliko dana a I popili smo 6 piva. vec sutradan besna kao hijena sacekala je da zavrsim  posao I rekla da nezadovoljavam kriterijume servisa I da mogu ici kuci normalno bez para. ja sam rekao da sam umoran I da nemogu da vozim nocu I da mogu da idem samo ujutru sto je ona I odobrila. meni niko nikad nije ostao duzan pare pa sam ja lepo to sve dokumentovao  mobilnim tel sa 20 fotografija. ako do ponedeljka 10h neposalu pare slike moje na random mestu saljem na mail policiju u Welsa. I moju izjavu  kako ovo dvoje angazuju ljude iz Srbije da rade kao robovi I nedaju im pare
Burazeru, spavaj na jedno oko Shocked

vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 6:32

Max Blitz (citat):
vladimir (citat):
....ako do ponedeljka 10h neposalu pare slike moje na random mestu saljem na mail policiju u Welsa. I moju izjavu  kako ovo dvoje angazuju ljude iz Srbije da rade kao robovi I nedaju im pare

Nisam sasvim shvatio koji ti je plan?
Tražiš novce i za njih ili za sebe za taj jedan dan rada... ili za još nešto?

Što će bit s tom dvojicom ubuduće?
Tako kako si im pomogao taj dan ne rješava ništa zapravo, ako je samo to.
pare  moraju da daju  I meni I ovoj dvojici. ovaj stariji covek 1954 god koji je radio 30 dana je dobio otkaz dva ili 3 dana pre nego sto sam ja dosao . on jadnik nije jeo  cak ni tu pastetu I dve zemicke dnevno .   salju ga kuci a on nema ni jedan evro u dzepu jer nije isplacen. ja sam se ponudio da ga mojim kolima vozim besplatno  jer ionako idem sam ali je on odbio ceka gazdu da dodje u subotu  da ga isplati. od para I isplate nema nista jer ovo dvoje pricaju kako je on napravio nekakvu stetu  vecu od njegove plate I nezadovoljni su njegovim radom. ovaj drugi  ide kuci cim mu gazda da bilo kakve pare jer je I on video sa kakvim ljudima ima posla
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 6:33

PORUCNIK (citat):
vladimir (citat):
 ja sam kod svoje kuce I mirno spavam ali mislim da ovo dvoje prevaranata nece duze vreme uopste spavati.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 17:54

vladimir (citat):
PORUCNIK (citat):
vladimir (citat):
 ja sam kod svoje kuce I mirno spavam ali mislim da ovo dvoje prevaranata nece duze vreme uopste spavati.
Na zalost, to je cesta pojava kod poslodavaca s naseg podrucja. Medjutim, i neki zapadnjaci su poprimili osobine nasih gazda, pa ucjenjuju.
Dobro je da si kod kuce.

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 18:23

Ovdje kod mene je rijedak slucaj da te neko od nasih nasamari u poslu,ne plati tvoj rad i sl.Tako da ovdje pravilo "kloni se nasih"ne vrijedi.

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 18:57

Kod mene ima dosta nasih "gazda". Uglavnom trgovine, restorani i kamioni. Ne raskidaju se bas s platama, ali je redovno.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 19:33

Reče ja dobro pre nekid dan, da treba bežati od ljudi naše gore list, naših biznismena jer čim vide naše lice, odma u stilu lako ćemo, ma biće zemo... itd... Naši ljudi koji tamo nešto drže su najgori poslodavci, to mi je više njih reklo i ako odem ikad igde da bežim od naših ljudi. U proteklih par meseci, nikako da rešim tv, jer nemam para da ga kupim a skrpio sam novac za resiver, te obećanja u oči tipa da imaju tv i onda ih nema i čovek me gleda u oči, jer sam hteo ček da unovčim. Kaže može na 5 iljada i puštam ga u julu što mi odgovara, donesi sutra i ne piši datum. ja se obradovo kao malo dete, bio je 24.12 i od tada još nije došao u banku gde radim ? Pazite gleda me u lice i kaže sutra dolazim tj. 25 međutim još ga nema od tada.
Zašto smo lažljiv narod i ta crta nas prati u svetu, sve više se pitam ?
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 19:37

A tek jedan čovek muslimanske veroispovesti, obećao mi pomoć i posao u Americi i čuvam poruke u fb stranici od njega, kao fakat kako su ljudi lažljivi a kad uđem na njegov profil, sve med i mleko tipa, treba pomoći ljudima, itd..itd..
Strašno, kad bi vam rekao šta mi je sve obećao i slagao i doveo me u zabludu a tamo u Atlanti je glavni za hotele, ne znam kako se to zove,revizor ili tako nešto... Takav šamar nisam davno dobio i eto, ljudi koriste moju naivnost i verovanje ljudima.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 19:57

Nebih komentirao da nisam otvorio ovu temu.

Bezi od nasih,pogotovo onih sto su 30-ak godina u dijaspori.To su prebegulje,izdajnici.Otisli su na mrski zapad i umjesto da ga podrivaju oni postuju njegov red i poredak.

Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 20:09

Milutins, ovo mi se ne sviđa, ova ironija sa tvoje strane. Rekao sam ono što su mi ljudi pričali po pitanju naših biznismena vani koji naše ljude shvataju olako i biće... biće, što si nestrpljiv zemo i slično. Takođe izneo sam slučaj ovih naših ovde domaćih ljudi srba i tog jednog muslimana, koji su me maltene gledali u oči i lagali što je katastrofa ili obećanja pa laganja.
Deo oko pobegulja i izdajnika, patriota... je tvoja konstatacija a ne moja. Ja sam jasno rekao u ranijim postovima oko odlazaka ljudi sa jugo prostora po onih etapama po godinama, da se ne vraćam unazad... Ako na to aludiraš i misliš da su svi oni anti elementi onda si u krivu i to je tvoj problem. Jedno je otići ekonomski na privremen rad a otići od ratnog poziva, pobeći i neodazvati se, je sasvim nešto drugo, jer što su takvi bili pametniji i bolji od mene i meni sličnih. To ne mogu da odobrim, takve koji su pobegli, i time sebe spasli a Mi koji smo se uredno javili, ispali budale i na sreću ja sam ostao živ i zdrav, fala bogu nisam ni invalid, a šta sa onim koji jesu sada i prikovani za invalidska kolica. Da bi neku godinu kasnije Tadićeva vlas amnestirala takve i puj pike ne važi.
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime05.02.16 20:16

Molim - bez dnevno-politickih uplitanja !!!
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Iseljenici
Na vrh 
Stranica 2/20Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Iseljenici