FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)

Go down 
+19
humka83
Lala Basaid
terrra
Mikula 67
AleksKs
slavonski brod
013gonzo
duci64
bogdan Mrdja
ZAGORAC
gerard ford
milutins
Djida
dinosaurus
mureZE
Vojnik Graničar
ercov54
Prke
Kuhar-Debar.
23 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next
AutorPoruka
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime16.10.15 23:55

Prke (citat):
ercov54 (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.]

Slika zasluzuje da bude komentarisana.Malo smeta nezainteresovanost drugih momaka koji bili ovde.
Trudimse da ostavim vremena i prostora da se momci ispricaju,ali izgleda mogu cekati jos ovoliko godina kao i do sada,a ostacemo nas troica ucesnika zbivanja na karauli,Prke kuhar i moja malenkost.
Ocekivah Bogdana da kaze par reci,ali on se setio pesme od druga,a previdio vec postavljenu sliku nase karaule,ali necu prozivati momka,ja ovako malo u prolazu primetio Rolling Eyes
Prozor u prizemlju sa mrezom na sebi bio na prostoriji gde bio sto od stonog tenisa.
Osim uradjenog plocnika,sve ostalo isto kao i pre 40+godina!

Tako je, tu je bio sto za stoni tenis kojeg smo toliko komentarisali. Nazalost (znam da cu tu rec upotrebljavati dosta cesto ali sta je tu je) nisam uspeo da sidjem u podrum jer je bio zakljucan, majstori su tu cuvali materijale, i nisu bas bili voljni da otklucaju kao "sef nije tu, nemamo kluca i sl" pa sam snimao i slikao preko prozora ..Ali nemojte se razocarati molim vas, ...eto da vam odma kazem ostale prostorije su snimane i slikane - PRILICNO DETALJNO   Very Happy
Nema veze prijatelju ti si uradio i vise nego bilo tko drugi samim tim sto si otisao tamo i postavio nam slike da se podsjetimo e sad dali u toj prostoriji i dalje zivi taj stol cisto sumnjam ali eto pitam se....nekad smo se okupljali oko njega kao mala djeca....neka bolja vremena prijatelji moji.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 992
ČLAN OD: : 2014-11-26
DOB : 60
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 21:05

Ja sam pokusao kao sto sam vec rekao da snimam podrumske prostorije izvana , ali ono sto  sam video i snimio je daleko od onoga sto je bilo... Podrumske prostorije koje su bile sa (novim) prozorima nisam uspeo da snimim ni izvana. Pozadi nisu bili prozori na podrum pa imam snimke... Ali to cemo malo kasnije. Nisam uspeo da pogledam sta je u prostoriji ispod kluba - gde je bio sto za stoni tenis ali gotovo sam siguran da tamo osim gradjevinskog materijala nije bilo nicega. Cigle su od stale koju su rusili i to cemo kasnije videti , za sada samo ta informacija. Kasnije cemo se svakako prosetati i oko karaule detaljno pa cemo tumaciti zajedno koji je objekat sto bio... 
Mislim da je sada najinteresantnija karaula...
Evo jos jedne slike gde se vidi pomenuti prozor i (jao!) ULAZ U NASU DIVNU KARAULU,  ali na sledecem postu cu malo uvecati jedno mesto na zidu da vam ispricam kojisam detalj trazio...

[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 21:15

Ovde , na kapku od struje, koji je postojao i u moje vreme sam se potpisao onda 1983 godine i gajio sam nadu da postoji to "Prke" ali nazalost verovatno je nekoliko puta prefarban , prekrecan itd... 
MAX se smejao mom pokusaju da pronadjem neko slovo...
Pokusao sam i da strugam ali...
Ali nista.
Nazalost. 
Crying or Very sad
Optimizam je moj sadrug ali cesto je prevelik ...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 21:28

[You must be registered and logged in to see this image.]O vec otvorena vrata nase karaule,znaci ipak nas Prke ulazi unutra cheers
Levo mislim da stepenice za silazak u podrumske prostorije,a zakljucak da u donjim prostorijama gradjevinski materijal,sasvim razumljivo,ali nesto sad razmisljam.Nemogu da se setim,ali ja cenim da ovih unutrasnjih vrata nije bilo,bar u moje vreme,a ova vanjska ulazna,mislim da jos iz mog vremena!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 21:40

ercov54 (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.]O vec otvorena vrata nase karaule,znaci ipak nas Prke ulazi unutra cheers
Levo mislim da stepenice za silazak u podrumske prostorije,a zakljucak da u donjim prostorijama gradjevinski materijal,sasvim razumljivo,ali nesto sad razmisljam.Nemogu da se setim,ali ja cenim da ovih unutrasnjih vrata nije bilo,bar u moje vreme,a ova vanjska ulazna,mislim da jos iz mog vremena!

Svakako da unutrasnjih vrata nije bilo...Tako je bilo i u mom vremenu. To je sad nova vrata. A stara spoljasnja, TO JE NASA VRATA Exclamation Exclamation Exclamation
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 21:44

Evo iskoristicu Dahica (opet) da proverimo verodostojnost vrata. 
Sta kazete?
Svakako to je jos uvek nasa dobra stara vrata !!!
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 22:20

[You must be registered and logged in to see this link.]
Zastavnik I klase

Znaci jos uvek memorija sluzi,ali izgleda samo kad u pitanju Bituse Twisted Evil 
A moram da primetim Dahic ili obukao tudje pantalone,ili kad mu uzimali meru za iste,on stajao u vodi Very Happy
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1958
ČLAN OD: : 2014-08-16
DOB : 73
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 22:23

ercov54 (citat):
Zastavnik I klase

Znaci jos uvek memorija sluzi,ali izgleda samo kad u pitanju Bituse Twisted Evil 
A moram da primetim Dahic ili obukao tudje pantalone,ili kad mu uzimali meru za iste,on stajao u vodi Very Happy
'Oćeš reči da je tebi sve bilo saliveno k'o kod krojaća?  Question bounce 
HA HA HA baš si me nasmejao. 
Pa iz vasionskog broda za Mars se vidi da su mu to radne pantalone koje su uvek išle u čizme.

ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 22:40

013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
Zastavnik I klase

Pa iz vasionskog broda za Mars se vidi da su mu to radne pantalone koje su uvek išle u čizme.
Gospodine Melovicu,neradise sad analiza moje pojave,vec ovog Dahica,i iz prilozenog vidim da pantalone bile radne ili paradne ne odgovarajuuuu Evil or Very Mad
A valda ti znas da mi iz ovih krajeva poput manekena,sve saliveno kao da se rodio u odelu Wink
Setise samo Slobodana kad obuce narodnu nosnju,e toje bila pojava za pamtiti. cheers
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 22:45

ercov54 (citat):
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
Zastavnik I klase

Gospodine Melovicu,neradise sad analiza moje pojave,vec ovog Dahica,i iz prilozenog vidim da pantalone bile radne ili paradne ne odgovarajuuuu Evil or Very Mad
A valda ti znas da mi iz ovih krajeva poput manekena,sve saliveno kao da se rodio u odelu Wink
Setise samo Slobodana kad obuce narodnu nosnju,e toje bila pojava za pamtiti. cheers
Pamtim Pamtim, ali vojska je bila vojska, možda je tek došao pa nije stigao da se upozna sa ekonomom,
i da zameni za duže?

ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 22:59

013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
Zastavnik I klase

Pamtim Pamtim, ali vojska je bila vojska, možda je tek došao pa nije stigao da se upozna sa ekonomom,
i da zameni za duže?
Kakav ekonom,kakva zamena,To kako zaduzis u Debru,to ostaje do kraja roka,pod uslovom da u medjuvremenu ne pocepas.
A civilizaciju vidjas par puta za vreme sluzbovanja.
Kad krenes na odsustvo,pod uslovom da ga ne ostavis za kraj,e tad nevidjas nikog drugog osim svojih drugova na karauli,i ako ides na reon ponekog cobanina,i doduse i mestane affraid ,a tebi moj Melovicu + za posvecenu paznju ovoj temi! Rolling Eyes
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime17.10.15 23:40

013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
Zastavnik I klase

i da zameni za duže?

Nije tek dosao..
Dahic je bio desetar.
Prvi koji sam video iz svoje (oktobarske klase).
Ekonom je mozda bio na otsustvu.. Rolling Eyes
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula "Ceršak" i karaula "Bituše"   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime18.10.15 7:40

Karaula "Ceršak" i karaula "Bituše".
Nevjerojatno koja sličnost.
Suprotna strana Jugoslavije skoro ista prugasta vrata (na ovim mojima je bio prozorčić) , isti ulaz, ista stražarnica, isti rasporedi prozora, iste stepenice u unutrašnjosti, također se u podrum ulazilo odmah lijevo od ulaza.
Još me jedna stvar zanima a to je ova bijela vrata jesu li se ona otvarala na principu ovih vrata kao u kaubojskim filmovima, tako da su se mogla otvarati guranjem prema unutra i prema vani.

Evo i na ovoj slici ta bijela vrata ali leže na podu u unutrašnjosti karaule.

Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime18.10.15 16:11

Pa karaule su bile jedan od nekoliko "tipskih" objekata koji su se gradili širom exyu po istom
i što je najvažnije proverenom projektu / planu. Otac mi je pričao da se tada nije uopšte ni
razmišljalo o nekakvim autorskim pravima kada se isti projekat umnožava na različitim 
mestima. Bitno je bilo da je na bar jednom mestu proverena funkcionalnost i onda samo gradi. 
Jedine razlike su znale da budu zbog konfiguracije terena, nagib i sl. ali i to se ispravljalo 
premeštanjem lokacije objekta za desetak dvadeset metara levo, desno i sl.
Tipski projekti su naročito korišćeni za pomoćne zgrade kasarni gde su bili magacini, a krajem
60'tih početkom 70'tih su prestali sa tom praksom zato što su uvedeni montažni objekti...

Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime18.10.15 19:40

Vojnik Graničar (citat):
Karaula "Ceršak" i karaula "Bituše".
Nevjerojatno koja sličnost.
Suprotna strana Jugoslavije skoro ista prugasta vrata (na ovim mojima je bio prozorčić) , isti ulaz, ista stražarnica, isti rasporedi prozora, iste stepenice u unutrašnjosti, također se u podrum ulazilo odmah lijevo od ulaza.
Još me jedna stvar zanima a to je ova bijela vrata jesu li se ona otvarala na principu ovih vrata kao u kaubojskim filmovima, tako da su se mogla otvarati guranjem prema unutra i prema vani.

Evo i na ovoj slici ta bijela vrata ali leže na podu u unutrašnjosti karaule.

Bas smo o tome pricali malo ranije, da u nase vreme nije postojala ta (dupla) bela vrata. To je sada novo novcato... Za potrebe verskog prihvatilista u sta se nasa karaula preobrazuje...
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime18.10.15 19:42

Prke (citat):
Evo iskoristicu Dahica (opet) da proverimo verodostojnost vrata. 
Sta kazete?
Svakako to je jos uvek nasa dobra stara vrata !!!
Glavna vrata izdrzala sve moguce promjene i jos uvijek odolijevaju vremenu u kojem zivimo.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime19.10.15 19:54

Mislim da jos nije vreme da udjemo u karaulu , mislim da je bolje da najpre razgledamo oko nje..
Najpre malo generalno... Karaula i Krcin iz drugog ugla..
Pogledajte dobro Karaulu u ovom (novom) izdanju spolja,jer postoje izmene , koje su unutra jos uocljivije...
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime20.10.15 1:56

Prke (citat):
Mislim da jos nije vreme da udjemo u karaulu , mislim da je bolje da najpre razgledamo oko nje..
Pogledajte dobro Karaulu u ovom (novom) izdanju spolja,jer postoje izmene , koje su unutra jos uocljivije...
Mnogo se promijenila nasa ljepotica ja skoro pa je nepoznajem,mnogo mi je draze vidjeti stare neke slike od karaule jer ove nove me rastuze i sta ja znam nekako nisam sretan mora da je nostalgija jer ja to sebi neznam drugacije objasniti.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime20.10.15 23:00

Kuhar-Debar. (citat):
Prke (citat):
Mnogo se promijenila nasa ljepotica ja skoro pa je nepoznajem,mnogo mi je draze vidjeti stare neke slike od karaule jer ove nove me rastuze i sta ja znam nekako nisam sretan mora da je nostalgija jer ja to sebi neznam drugacije objasniti.

Vec sam rekao prijatelji moji da nas veze za to mesto svaki kamen grm, pogotovu reon kad izadjemo gore,tako da iako nasa karaula menja licni opis i svoju namenu,opet to ostaje nasa karaula,i najbitnije da ostala i dalje ziva da cuva nase uspomene.
Nijemi u secanju ostao ovakav utisak gledajuci ovu sliku da Krcin ovako velicanstven stvaran,i ovako vidljiv od karaule scratch
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime21.10.15 21:52

Evo sa drugog ugla ...
kazem vam moramo je sagledati sa svih strana ,jer je bogami dosta izmenjena unutra..
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.10.15 2:57

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Prke (citat):

Vec sam rekao prijatelji moji da nas veze za to mesto svaki kamen grm, pogotovu reon kad izadjemo gore,tako da iako nasa karaula menja licni opis i svoju namenu,opet to ostaje nasa karaula,i najbitnije da ostala i dalje ziva da cuva nase uspomene.
Nijemi u secanju ostao ovakav utisak gledajuci ovu sliku da Krcin ovako velicanstven stvaran,i ovako vidljiv od karaule scratch
Da zaista u pravu si prijatelju a slika je zaista impozantna sa prelijepim pogledom na Krcin,koji kao da svojim pogledom nekako nas poziva da dodjemo i da ga posetimo kao i sto je uradio nas Prke.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.10.15 3:02

Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...
kazem vam moramo je sagledati sa svih strana ,jer je bogami dosta izmenjena unutra..
Promijenila se mnogo ali svi znamo da su temelji i glavni zidovi jos uvijek na njoj orginalni,sto znaci ipak je to onaj isti objekat u kojem smo proveli jedan dio zivota koji sumnjam da ce itko od nas nekad zaboraviti.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.10.15 21:02

Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...

E iz ovog ugla vidise na balkou jedna od spavapnica,ali vecinom kod nas bila prazna,doduse bio sam jedan krevet koji nije imao korisnika,a u ovoj na kojoj odradjena tri prozora bila sasvim popunjena spavaonica,a valjda prodjes i sa suprotne strane da pogledam i moju spavaonicu!
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.10.15 3:35

ercov54 (citat):
Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...

E iz ovog ugla vidise na balkou jedna od spavapnica,ali vecinom kod nas bila prazna,doduse bio sam jedan krevet koji nije imao korisnika,a u ovoj na kojoj odradjena tri prozora bila sasvim popunjena spavaonica,a valjda prodjes i sa suprotne strane da pogledam i moju spavaonicu!
Ako me sjecanje sluzi siguran sam da je tu gde je balkon bila moja spavaona pa mi srce malo zadrhti ali to mi doslo tek nakon sto je Prke rekao za balkon stoga druze hvala ti mnogo sto probudi sjecanje iz dubokog sna.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.10.15 19:54

Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...

Ako me sjecanje sluzi siguran sam da je tu gde je balkon bila moja spavaona pa mi srce malo zadrhti ali to mi doslo tek nakon sto je Prke rekao za balkon stoga druze hvala ti mnogo sto probudi sjecanje iz dubokog sna.

Donji novo otvoreni desni prozor je na kancelariji KK,druga dva do njega od tf centrale sa induktorskim fonom,i tu se puniji akumulatori za rupovke.
A dva prozora sasvim levo od kluba iliti vec!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 10:40

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...

Donji novo otvoreni desni prozor je na kancelariji KK,druga dva do njega od tf centrale sa induktorskim fonom,i tu se puniji akumulatori za rupovke.
Kod nas je uvek bila puna karaula.. Cak sto vise kad sam dosao prvih nekoliko nedelja sam menjao krevete jer se cekalo da ko ide na redovno pa da oslobodi krevet ! E onda posle tih nekoliko nedleja (dve -tri) dobio sam svoj stalni krevet, u spavaonici sa druge strane , u istoj u kojoj je bio i ercov.. Znam da se skinuo Grad Vlado - cata, pa sam zaposeo za stalno njegov krevet !
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 18:12

Ili me pogled vara ili su iscjepana drva u podrumu ali to nam drug Prke moze licno posvjedociti.
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 972
ČLAN OD: : 2013-04-05

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 19:57

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...

Ercove plus za tvoju memoriju,pozdrav druže tebi i svima sa karaule Bituše.
Uživam uz ove slike i vaše komentare drugovi graničari Exclamation
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 20:24

Prke (citat):
ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...

Kod nas je uvek bila puna karaula.. Cak sto vise kad sam dosao prvih nekoliko nedelja sam menjao krevete jer se cekalo da ko ide na redovno pa da oslobodi krevet ! E onda posle tih nekoliko nedleja (dve -tri) dobio sam svoj stalni krevet, u spavaonici sa druge strane , u istoj u kojoj je bio i ercov.. Znam da se skinuo Grad Vlado - cata, pa sam zaposeo za stalno njegov krevet !

Da se malo zadrzimo na ovoj opasci iliti navodu da doticni u tom vremenu imali "catu" scratch
Voleobih znati sta taj doticni uopste radio,cime popunjavao svoje vreme "cate" affraid
Zar te sitne rasporede oko straze patrola i redarstva nije radio zamenik KK?
Ne secamse koliko tad bilo granicara u vasoj postavci,a upravo sad nadjoh da u moje vreme bio kompletan sastav granicara na karauli 26 momaka,ali vi imali dva kuvara dvojicu trpezaraca,sve sami grebatori,jer kako drugacije da te licne miljenike KK uposli i izdvoji od duznosti granicara,vec izmisljajuci neka nova zaduzenja Rolling Eyes
Vasa sreca sto niste bili pod komandom KK Paunovic Miroslava,i desetara Radeta Batine
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 20:34

Djida (citat):
ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...

Uživam uz ove slike i vaše komentare drugovi graničari Exclamation

Hvala prijatelju,ali nama veca ocena netreba,samim tim sto svratio ovde na Bitusu.
Bar meni drago,a verujem i ove moje momke raduje kad imamo tako iskrene i drage prijatelje poput VAS Prizrenaca!
A stose tice memorije,ostalo to urezano,verovatno jer u kasnijem zivotu puno toga se lose desavalo po pitanju vojske,tako da ono jako pozitivno isplivalo na povrsinu!
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 20:39

Pozdrav i tebi druze Djida mnogo je lijepo sto navratis na Bituse i pozdrav za sve Prizrence.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4603
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 20:52

Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...
Ako sam ja dobro razumeo karaula se adaptira u vjerski objekat.Izgleda da ce crkva biti na spratu a prizemlje ce posluziti u neke druge svrhe,crkvena sala i sl.S obzirom na radove na krovu i uz pretpostavku da je ovaj balkon na istocnoj strani,balkon ce posluziti kao oltar,tj zatvorice se kompletno???
Radovi na zvoniku su takodje u toku
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 21:13

milutins (citat):
Prke (citat):
Evo sa drugog ugla ...
Ako sam ja dobro razumeo karaula se adaptira u vjerski objekat.Izgleda da ce crkva biti na spratu a prizemlje ce posluziti u neke druge svrhe,crkvena sala i sl.S obzirom na radove na krovu i uz pretpostavku da je ovaj balkon na istocnoj strani,balkon ce posluziti kao oltar,tj zatvorice se kompletno???

Upravo tako prijatelju,osim sto se crkva vec pravi odmah ispod karaule,verovatno i to Prke propratio slikama,a karaula bude u sklopu crkve iliti vec.
Ovo samo da te ispostujem uz zahvalnost sto posvetio paznju Bitusi,a podrobnije podatke moraobi Prke dati salutiranje
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 23:24

Poručnik
[You must be registered and logged in to see this link.] Nisu drva druze , samo neki odsjaj , imam slike izbliza koliko se moglo videti sta je u podrumu... Sve u svemu tamo sve to lici najvcise na GRADILISTE... Ceo krug , karaula , nova crkva... Svuda je gradjevinskog materijala i mozemo samo pretpostaviti kako  ce sve izgledati...
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 23:26

Poručnik

Uživam uz ove slike i vaše komentare drugovi graničari [You must be registered and logged in to see this image.]

Hvala druze porucnice na podrsci, drago mi je da sledite Bituse ... Pozdrav Prizrencima ! salutiranje
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 23:27

Prke (citat):
Poručnik
[You must be registered and logged in to see this link.] Nisu drva druze , samo neki odsjaj , imam slike izbliza koliko se moglo videti sta je u podrumu... Sve u svemu tamo sve to lici najvcise na GRADILISTE... Ceo krug , karaula , nova crkva... Svuda je gradjevinskog materijala i mozemo samo pretpostaviti kako  ce sve izgledati...
Pa nekako mi se ucinilo ili je bas samo odsjaj kao sto ti kazes,nema veze a gradiliste zaista jeste tu si 100% u pravu druze.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.10.15 23:36

Major

Da se malo zadrzimo na ovoj opasci iliti navodu da doticni u tom vremenu imali "catu" [You must be registered and logged in to see this image.] 
Voleobih znati sta taj doticni uopste radio,cime popunjavao svoje vreme "cate" [You must be registered and logged in to see this image.] 
Zar te sitne rasporede oko straze patrola i redarstva nije radio zamenik KK?
Ne secamse koliko tad bilo granicara u vasoj postavci,a upravo sad nadjoh da u moje vreme bio kompletan sastav granicara na karauli 26 momaka,ali vi imali dva kuvara dvojicu trpezaraca,sve sami grebatori,jer kako drugacije da te licne miljenike KK uposli i izdvoji od duznosti granicara,vec izmisljajuci neka nova zaduzenja [You must be registered and logged in to see this image.] 
Vasa sreca sto niste bili pod komandom KK Paunovic Miroslava,i desetara Radeta [You must be registered and logged in to see this image.]

Cata je koliko se secam duzio razne stvari...
Kad sam dosao na karaulu cata je bio kao sto rekoh Vlado Grad , a kasnije je to preuzeo Holcinger Branko, moj klasic (njega jos nisam pronasao) ..
Secam se da je jednom kad je KK izvestavao o nekom slucaju da je na nekoj karauli nestala rucna bomba, Holcinger odma ptisao da prebroji nase ( valjda su se cuvale u kucici za eksplozivna sredstva ) i sa olaksanjem konstatovao da su na broju... 
Znaci cata je duzio neke zanimljive stvarcice na karauli i nije bas bio bez posla (odgovornosti) ...
 Sto se tice Paunovica i Radeta - Siguran sam da ih je svaka generacija imala... Samo u razlicitom intenzitetu.. Rolling Eyes Twisted Evil
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime25.10.15 0:04

Kapetan I klase

Takpo je druze kapetane - Karaula se adaptira u verski objekt.. Ne postoji neka veca sala na prizemlju.. To cete videti kad udjemo u karaulu,ali kao sto rekoh moze se samo  pretpostaviti sta ce gde biti i kako ce izgledati.. 

Evo jedna starija slika koja ukazuje sta ce gde i kako biti

A evo i slike koju sam slikao u avgustu...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime25.10.15 0:44

Zastavnik I klase

I kao sto zakljucih,cisto grebanje Twisted Evil 

Sve to,doduse osim eksplozivnih sredstava onih bojevih,duzila moja malenkost,i povrh svega bio kurir,i normalno duzio magacin ishrane,gde trazeno tacan utosak hrane po normativima,a kasnije shvatio kao i moji predhodnici da to ima i neku drugu pricu,ali da sad nebih ulazio u detalje,stoje bilo,biloje!
Cujem neke podatke da cerke od Paunovica zive u BG,a krsni crnogorac,voleobih da je ziv,ali scratch
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime25.10.15 18:10

Kaze mi drug Ercov da su trepezarci bili grebatori ili miljenici KK neznam dali to ukljucuje i kuhare neznam u mom slucaju ja sam jos i zahtijevao da idem na rejon a da netko preuzme kuhinju ali mi nisu dozvolili samo mala opaska  Smile
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime25.10.15 18:51

Kuhar-Debar. (citat):
Kaze mi drug Ercov da su trepezarci bili grebatori ili miljenici KK neznam dali to ukljucuje i kuhare neznam u mom slucaju ja sam jos i zahtijevao da idem na rejon a da netko preuzme kuhinju ali mi nisu dozvolili samo mala opaska  Smile
Ne ne,kuhari su bili po zanatu trebovani,znam tu bransu,jer i jasam to malo radio jer drugog kuhara nije bilo,stari otisao kuci,a novi zaboravljen da se posalje na Bitusu,i koce drugi da glumi kuvara,nego ercov.
Ali sreca za one koji konzumirali mojih ruku delo,da to nije dugo potrajalo,inace nebi se dobro zavrsilo po mene,jer osim najprostije corbe i suve hrane uz obavezni caj,nista drugo momci nisu od mene mogli ocekivati. Evil or Very Mad
A prijatelju moj,trebas ti mene shvatiti da ja sve komentarisem bez zle namere,uostalom kakose ko snadje tako mu i bude.Salimse ja prijatelju moj Very Happy
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime25.10.15 19:11

Naravno da te shvatam prijatelju ne brini ti si zadnja osoba na ovom forumu na kojeg bi pomislio da se naljutim.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime25.10.15 19:15

Sjajni majstori,a jos sjajnija crkva ima da bude,ali nesto gledam i pokusavam da lociram mesto gde bila smestena bojeva municija i ostala eksplozivna sredstva.
Mislim da negde iza samog ugla sadasnje crkve prema selu bio magacin,a ispred magacina kao obezbedjenje bio vezan pas koji nije bio za reon zbog starosti,a sad se postavlja pitanje,koliko bio sposoban i za tu ulogu koja mu dodeljena.
Ali pravila su pravila,iako besmislena bila morala se postovati!
Primetih u zadnjem delu slike i uzvisenje brdo.Tu u podnozju tog brda bila prva linija odbrane karaule.
Da je Rade ovde sa nama,mogaobi da isprica o strategijskoj zamisli odbrane karaule na toj poziciji,samo sto doticni potpisao zakletvu iliti kako on vec rece obavezu da cuva tajnu 10 godina,a zaboravlja da proslo vec 40+godina Twisted Evil 
No moj prijatelj Prke na tragu da nadje krsnog crnogorca Bulatovic Miroslava,pa bi i on mogao malo da pomogne oko secanja,mada znajuci da momci iz Crne gore i nisu bas voljni da se puno opterecuju kako fizicki tako i psihicki Rolling Eyes 
Imam ja za njega mamac na koji sigurno reaguje.bice dovoljno samo da mu pomenem ime jedne individue,i ima da se secanje vrati odmah Wink
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime25.10.15 19:22

Kuhar-Debar. (citat):
Naravno da te shvatam prijatelju ne brini ti si zadnja osoba na ovom forumu na kojeg bi pomislio da se naljutim.
Upravo tako prijatelju,meni jako drago sto imam tebe i naseg Prketa,i normalno i nase ostale prijatelje da se druzimo i evociramo nase uspomene cheers
Cak stavise i po tome sto niste otvorili posebnu temu samo za vasu klasu,vec se pridruzili meni,govori vise o vama kao kareakternim momcima! sunny
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime25.10.15 20:02

Major

Upravo tako prijatelju,meni jako drago sto imam tebe i naseg Prketa,i normalno i nase ostale prijatelje da se druzimo i evociramo nase uspomene [You must be registered and logged in to see this image.] 
Cak stavise i po tome sto niste otvorili posebnu temu samo za vasu klasu,vec se pridruzili meni,govori vise o vama kao kareakternim momcima! [You must be registered and logged in to see this image.]

Nismo mi druze majore nekakva iredenta pa da se delimo... Meni je licno cast sto ucestvujem u temi pod tim imenom , samo mi zao sto se ranije nisam prikljucio dok je bio prvi deo...
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime25.10.15 20:07

Zajedno smo jaci i treba tako da ostane,a potpuno se nadam da ce tako i biti u buducnosti.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime28.10.15 20:44

Nesto ovi moji zadremali.Ja cekam cekam cekam,ali ne vredi vise cekati!
Vec da mom Prketu predocim koga treba da trazi,jer rece da na tragu BULATOVIC MIROSLAVA negde iz Crne gore.
Ali prijatelju Prke nemati pomaka ukoliko trazis po opisu ovog momka,jer iako crnogorci skloni lenstvovanju,ipak na uticaj vremena ni oni nisu imuni.
Dodaj na ovu facu jos 40+ godina pa videces kakav rezultat dobijes.
Malose salim,ali istina da na slici krsni Miroslav Bulatovic,iz vec cuvene Crne gore,a inace bio jako drag KK,jer valda bili komsije,a i ovaj znao na koji nacin da se grebe donevsi od kuce gusle,a koliko se secam i nije bas umeo da gudi iliti vec,ali bitno da kad se KK seti svog porekla,a cesto se secao u nekim svojim trenitcima kad potegne koju casicu vise,e tad zvrci induktorski fon na karauli sa naredjenjem da doticni ponese gusle i kao pratnju sa sobom povede i moju malenkost jer sam ja znao gde KK stanuje!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime28.10.15 21:36

ercov54 (citat):

Nesto ovi moji zadremali.Ja cekam cekam cekam,ali ne vredi vise cekati!
Vec da mom Prketu predocim koga treba da trazi,jer rece da na tragu BULATOVIC MIROSLAVA negde iz Crne gore.
Ali prijatelju Prke nemati pomaka ukoliko trazis po opisu ovog momka,jer iako crnogorci skloni lenstvovanju,ipak na uticaj vremena ni oni nisu imuni.
Dodaj na ovu facu jos 40+ godina pa videces kakav rezultat dobijes.
Malose salim,ali istina da na slici krsni Miroslav Bulatovic,iz vec cuvene Crne gore,a inace bio jako drag KK,jer valda bili komsije,a i ovaj znao na koji nacin da se grebe donevsi od kuce gusle,a koliko se secam i nije bas umeo da gudi iliti vec,ali bitno da kad se KK seti svog porekla,a cesto se secao u nekim svojim trenitcima kad potegne koju casicu vise,e tad zvrci induktorski fon na karauli sa naredjenjem da doticni ponese gusle i kao pratnju sa sobom povede i moju malenkost jer sam ja znao gde KK stanuje!
 Druze majore , ja sam stalno u potrazi kao za moje tako i za tvoje ... Sve sto saznam, bice objavljeno..  Twisted Evil Twisted Evil
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4603
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime28.10.15 21:47

Ja nisam uspio pronaci nikoga a sluzio sam JNA po cijeloj Makedoniji.Ranije je bila rubrika u Areni"Zele da se dopisuju",mozda probam tamo. Very Happy
Ne samo da nisam nikoga pronasao od klasica nego izgleda da niko i nije sluzio na mojoj karauli,izuzev jednog momka,cini mi se da je bio kuvar na mojoj karauli 6-7 godina posle mene.Napisao je par postova i izgubio se.Mislim da je bio iz Virovitice??

Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime28.10.15 21:51

A evo i slike.. 
Resio sam da ne pravim izbor slika vec da objavim sve sto sam slikao... Mislim da je tako bolje . Malo sam jos uvek bio pometen i uzbudjen morate me razumeti u prvim mojim kontaktima sa lepoticom, pa slike nisu bas vrhunske. Samo sam slikao i slikao i slikao... Nek o kvalitetu komentarisete vi drugovi moji...
Znaci produuzavam redosledno sa slikama...Okolina karaule i sama karaula. 
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
Na vrh 
Stranica 5/20Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)