FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Kasarna Gjorče Petrov Skopje

Go down 
+92
Yugoslavia forever
Igor vovko
Alex PP Serbia
Oskar Vrkic
tobra
migal1ko
MikiNS
Goran65
veljko
Zayron
čilezenica
babic borislav
goba
Mario86_87
slikarB
vandi
galic
Srdjan Radovanov
pepi72
botrs5
Kuhar-Debar.
lacoš
pontonir i pionir
kiza
MasterYoda
tojaga
Max Blitz
korizma
VitiumOriginis
popo
more6
pionirac44
inzinjerac pionir
Đinks
Jani J. Belcl
koke
ducati
blecky
izvidjac-septembarac
kloso
stanislavk
zareta
VBČ
dpuric
oficir s ruzom
rasapn
Dušan Fric
sine-valter
Stazio
superh
Boske
SekiCet
missar
Leteci Cilim
Goran67
saban
Aleks Prijepolje
Andor
Maskony
Mostarac
taneas
Bogo69
brinio
euphoria
SvetislavSavić
Kurke
coper
sasa selic-kruscic
jelen pivo
Slaviša Makso
Jegulja
Kaplar M
Gringo
Omiš
alexandar
rijecan
rsgjanez
kurir boca
runba
ivanovic era puh
pera84
cibalia
malena
Matrix
Slobodan
kukulje
inzenjerac
Marduk
panon
purger
mgalic2
sego
96 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
AutorPoruka
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
BROJ POSTOVA: : 2369
ČLAN OD: : 2011-04-23
M(j)esto Dalmacija i šire - PROM-3

Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime19.08.14 23:37

Nastavićemo kad malo zahladi a pod broj 13 stavi ambulantu gdje je bio dobri Major Mumović a iz tog kuta sam i "opalio" prošle slike.Puno toga je izmjenjeno jer već sad kad čitam kod pioniraca su bili i izviđači,fali ti ABHO ali svaka čast na trudu jer smo svi iz raznih generacija pa smo se i ranije čudili kako je puno toga izpremještano,kod pozadinskog i putno mosnog fali..

more6
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 450
ČLAN OD: : 2013-11-16

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime24.08.14 0:55

saban (citat):
Ja sam ih pronasao desetak iz kasarne ,sa nekima sam i u kontaktu

Koji si ti srečković.
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 265
ČLAN OD: : 2010-03-03
DOB : 57
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime26.08.14 13:46

saban (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.]
da se malo podsetimo , a i ja sam neke stvari zaboravio
1 strazara
2 paviljon pionirskog bataljona.Zanima me da li je jos koja jedinica bila u njemu
3 u tom paviljonu su bile zene,nesecam se vise dal je jos ko bio
4 paviljon maskiraca
5 komanda
6 posta i komanda pozadinskog bataljona
7 vojnicki klub
8 kuhinja
9 komanda 3615 i kurs
10 paviljon bataljona utvrdjivanja i nesecam se da li je jos ko bio
11 paviljon pozadinskog bataljona i putno mosnog cini mi se
12 paviljon kuvara i pekara

1987 dme u paviljonu10 ..prizemlje   ABHO dekontaminatori   VP  1228/5
                                  prvi sprat ucionice i kancelarija p.puk.Lazarevica komandanta ABHO bataljona
                                  prvi sprat ili zadnji  ABHO izvidjaci VP 1228/4
                paviljon 11    tu se nalazio vod ABHO dekontaminatori
Na vrh Go down
stanislavk
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 100
ČLAN OD: : 2013-04-29
M(j)esto Pula

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime27.08.14 8:39

Paviljon Pod brojem tri 1985/86 : Prizemlje ženski odjeli - (bili prazni jer se odustalo od žena u jna)
prvi kat - pontonirci
drugi kat- mašinska inžinjerija
Na vrh Go down
stanislavk
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 100
ČLAN OD: : 2013-04-29
M(j)esto Pula

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime27.08.14 8:41

paviljon broj dva: u njemu je bila i mostna četa osim pioniraca...
Na vrh Go down
oficir s ruzom
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 106
ČLAN OD: : 2012-12-16

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime04.09.14 20:20

bilo je zena i 91 godine u kasarni
Na vrh Go down
MasterYoda
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2014-09-07

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime07.09.14 14:26

Ja sam u Skopju služio 1989., 3615/2 (9. mjesec). 12. 12. 1989. otišao u prekomandu (hvala bogu). Zapovjednik mi je bio Voloder Mirsad a zapovjednik voda Branimir Jelavić.
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime07.09.14 18:58

MasterYoda (citat):
Ja sam u Skopju služio 1989., 3615/2 (9. mjesec). 12. 12. 1989. otišao u prekomandu (hvala bogu). Zapovjednik mi je bio Voloder Mirsad a zapovjednik voda Branimir Jelavić.

Ne vjerujem da si zbog Volodera zahvalio Bogu što si otišao u prekomandu,za Jelavića ne znam,što je on bio desetar,ml.vodnik nije mi ni važno ali tebi vjerovatno je.

kiza
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2014-12-25

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime25.12.14 23:31

E davno to bese 1980 do 1981 god APRILSKA KLASA ,kasarna DJORČE PETROV, te godine ako ne gresim  je umro TITO bio sam vezista pri  ABHO ,  v.posta 1228  PA 5812  PA opet 1228 ,  secam se nekog kapetana PROTE (abho)joj bese ljut ko zmija , pa onda se vratih u VEZU kapetan Mirčić ako se varam, bio sam kurirska sluzba do kraja vojnog roka. ako neko ima iz tog vremena i navedenih vp neka se javi da obnovimo secanja, Zoran iz Prijepolja
Na vrh Go down
pontonir i pionir
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2014-12-27

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime27.12.14 17:01

oficir s ruzom (citat):
cini mi se da sam na fejsu vidio profil Damira Magdica. OK
Dobro si vidio. Ima bradu i odgovara na poruke. Neka je imena zaboravio ali bilo nas je puno.
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime06.01.15 20:58

pontonir i pionir (citat):
oficir s ruzom (citat):
cini mi se da sam na fejsu vidio profil Damira Magdica. OK
Dobro si vidio. Ima bradu i odgovara na poruke. Neka je imena zaboravio ali bilo nas je puno.

Ranije sam se čuo s njim,što reći-ostao je uvijek isti ali kad realno pogledaš kako su ga "šarali" ima odličnu memoriju.

Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime06.01.15 21:04

saban (citat):
Ivan Spasojevic ja mislim da je bio porucnik,samo se nesecam sta je radio u 3615.Pade mi na pamet Brinio Jarcevic jel on bio u kuvarima ili inzinjeriji.Nemogu se setiti imena ,mislim da je bio oficir maskircima, crn nabijen  punackiji osrednjeg rasta.

Davno se Brinio logirao na forum i na ovoj temi samo na žalost kratko kao i večina.Na koga si ovo mislio pod zadnjim boldanim scratch

rsgjanez
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 19
ČLAN OD: : 2011-08-18
M(j)esto Maribor

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime23.01.15 20:31

No, posle dužeg odsudstva pozdrav svima iz Maribora. Jest u pravu Matrix- dosta nas došlo i posle kratkog vremena  malo zaboravilo na forum. Priznajem !
Ali  nekoliko puta pokušao sam  izazvati in pronači  netkog iz  VP 1228/9 ABHO iz davnih 1973/74  julska klasa ...zao nisam bio uspješan...No, javio se mi jedan  kolega u stvari još lepše-  napisala je, da je hčerka...ali otac kao moj voni drug  nije se javio, pa sam mu slao čak i fotografije...
E, tako, moj poštovani Matrix u vezi  tih kratkih perioda ...
A znam  i godine su prošle iako  se iskreno nadam, da su mi  moji drugovi još živi i zdravi i verovatno i neki od njih bez  interneta...no, tako razmišljam,  ali sve tako po procjeni, jer  ne znam šta mi rade Dimče, pa Branko, pa Hadžo i Nurćo.. pa oh-i ja sam zaboravio posle dugih godina !
U kratko da kažem-  duže i duže i vjerojatno  manje šanši ..ali nitko ne zna! Možda se  još nadžu i se jave?

Ali dragi kolege forumaši, koji -kao vidim- neki ste stvarno  vztrjani i  zaslužujete pohvala ali i nagradu!!  Slažžem se sa Matrixom, da ako riječi niso popračene djelim, beznačajne su !
Ali-stvarno-ako se sretnemo, pa nema panike, da ne bih pošli na pivo, kaficu  ili nešto jače !

Pozdrav i čestitke svima, koji ste aktivniji in držite tradiciju foruma !

Janez
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime23.01.15 20:43

Lijepo je kad se neko od starijih forumaša javi na forumu cheers .
U pravu si Janez,teško je na ovom forumu pronači nekog od drugova sa službovanja.Ali evo ima i takovih,uspješnih,i to nas neke još uvijek drži na forumu.Uspije se sklopiti i neko prijateljstvo,ljudi se malo podruže, što nije za odbaciti u ova vremena.
Zato Janez,ne odustaj,doči će i naših pet minuta Very Happy

Gušter
Gušter

M(j)esto Maribor

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime23.01.15 22:03

Hvala ti ljepo na podrški i stvarno se nadam, da če  se  mozda neki dan pronači neki od "starih boraca"...A kako si rekao-volja daje neku snagu i vjeru!
Sve ljepo,  Lacoš i Tebi !
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime27.01.15 2:24

rsgjanez (citat):
Hvala ti ljepo na podrški i stvarno se nadam, da če  se  mozda neki dan pronači neki od "starih boraca"...A kako si rekao-volja daje neku snagu i vjeru!
Sve ljepo,  Lacoš i Tebi !
Naci ces ih prijatelju samo kopaj i trazi dalje ni ja nisam bolje srece ali se ne predajem.
Na vrh Go down
rsgjanez
Gušter
Gušter

M(j)esto Maribor

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime29.01.15 12:10

No, danas sam bio iznenadže, jer javila se mi kčerka  jednog od starih boraca VP 1228/9 , koji je bio nekoliko mjeseci prijee mene ali dobio sam njegov teleofnski broj in baš sada smo dugo razgovarali.

Draša Stojanovič iz Leskovca, inače godišnjak 52 /a ja sam 1953/ bio je desetar u vreme, kad su bili naši kapetan Ilič /valjda iz Prokuplja doma/ i vodnik Milan Ličina..
Razgovarali smo i o imenu Terzic, ali se ni on ne ja ne sječamo, ko je bio, množda čak viši oficir ili komandat kasarne ????
A što je najzanimivije- kolega Draša Stojanovič bio je generacija sa  meni dragim desetarom Slavoljubom Savičom / Brko/ menda bio iz Pirota i radio u poduzeču Tigar gume.

E, toliko u kratko, možda če sad neko lakše još nači kog druga iz tadašnje  moje generacije 1228/9

Lep pozdrav svima !

Janez iz Maribora

Možda če se još neko javiti,
Na vrh Go down
saban
Vodnik
Vodnik
saban

BROJ POSTOVA: : 431
ČLAN OD: : 2011-06-15

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime04.02.15 12:02

Matrix (citat):
saban (citat):
Ivan Spasojevic ja mislim da je bio porucnik,samo se nesecam sta je radio u 3615.Pade mi na pamet Brinio Jarcevic jel on bio u kuvarima ili inzinjeriji.Nemogu se setiti imena ,mislim da je bio oficir maskircima, crn nabijen  punackiji osrednjeg rasta.

Davno se Brinio logirao na forum i na ovoj temi samo na žalost kratko kao i večina.Na koga si ovo mislio pod zadnjim boldanim scratch
Mislim da smo ga zvali Tajson.Nesecam se sta je Brinio bio po cinu i kome je on bio komandir
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime08.02.15 21:15

saban (citat):

Mislim da smo ga zvali Tajson.Nesecam se sta je Brinio bio po cinu i kome je on bio komandir

[/quote]

Da sabane u pravu si,zvali smo ga Tyson i bio je kod maskiraca i pioniraca a trenutno se nikako ne mogu sjetiti ni imena ni prezimena scratch Ivan Spasojević je bio poručnik a imao sam osječaj da je samo išao od naše komande do komandira kasarne,meni je izgledalo kao da je on bio neki referent ili slično.Miran i staložen čovjek s kojim sam bio nekoliko puta u kontaktu ali vrlo kratko da bih znao što radi mada me tad to nije zanimalo.Znam da je sad trenutno u mirovini/penziji i da se nije ništa promjenio.Brinio Jarčević je bio ili podporućnik ili poručnik i tu nisam siguran jer sam ga samo viđao po pisti a meni nije bio nadređen,također mislim da je bio ok čovjek a imaš ga na temi u Julskoj klasi gdje je opet pozdravio sve iz 3615.Od svih ljudi to jest oficira izdvojio bih jednog koji je mislim svima ostao u sječanju a završio je ŠRO pa se kasnije aktivirao,služio kratko u Maršalci i došao kod nas.Znao je vikati,obilaziti sve živo kad je bio dežurni bataljona i kad bi ga mlada vojska vidila mislila bi da je opasniji od Mikanovića.On je bio sušta suprotnost svega toga i zbog plaće koju je napokon redovno dobijao morao je glumiti opakog oficira mada je bio mekši od maslaca.Jedno vrijeme je non-stop šišao dežurstva a kad nije njih onda je išao kasarna-ekonomija i tu je najviše uživao.Bio je običan čovjek sa sela i nije bio pokvaren ni zloban a sama ekonomija ga je podsjećala na prijašnji život.Znam kad smo vodili mladu vojsku brati papriku a on je tad uposlio one na ekonomiji da paprika nikad nije bila takva.Pok.Pukovnik Momčilović ga je javno pohvalio na jutarnjoj smotri i tad smo svi gledali u njega.Izgledao je kao da je dobio kartu za dvije osobe 15 dana na Karibima.Da više ne duljim radi se o Poručniku Kamčev Jovanu i bio je u vašem paviljonu.Pozdrav sabane i uključi se češće.

Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime09.02.15 0:24

I meni je na toj ekonomiji zaista bilo super jer sam imao osjecaj kao da nismo u vojsci jer si u prirodi i jednostavno nisi u kasarni a to je tad puno meni znacilo.
Na vrh Go down
blecky
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2013-11-02

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime24.02.15 16:31

pozz svim klasa kuhari august 77g, u djordje petrov.ako ima ko neka se javi
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime13.03.15 19:31

Sjetim se nekih smješnih događaja prije odlaska na VKKO još kao izgubljeni i zameteni dečki u onom Sibiru.Nakon nekog pitanja kolege Bogojevića,Horvateka,Sladojevića i mene završimo svatko na svojoj strani davajući PP-patrolu na nekih -27,-30 C.(Zastavnik čini mi se Juzbašić iz Siska nam je još dao šinjele iz svoje neke rcimo kancelarije i rekao-dečki ugrijaće vas ovo u voznom parku,odite tamo  Rolling Eyes  i ugrijali smo se ipak  Smile )Šetali onako ko dva tulipana od 2-3 ujutro(inače skraćeno požarstvo za sat vremena zbog uvjeta)Bogojević dečko iz Srbije i ja prema mjestu gdje se držala ljetna nastava ili ti ljetna učionica prema voznom parku(i da bio sam malo previše živ pa su me nagrađivali svakakvim poslićima  Laughing )i naiđe naš Prcko-Vecko ili Kapetan Aranđelović koji nam nije ni bio pretpostavljeni ali je baš tad bio pomoćnik dežurnog kasarne i pamtio me do kraja a nikad me nije nikako zvao osim - Mali bre  Wink Tad nas je ugledao sa cigaretom obojicu izletivši iza Kraza i Prcko odmah rafal po meni : Šta je bre Mali ti pušiš a sve može da izgori,dođi ovamo i mi za njim par metara i on me pita Mali šta je ovo? pokazujući na dva bureta/bačve (željezne bačve ili bure Rolling Eyes ) i pita me šta na njima piše i ja odgovaram onako kroz polusmijeh,bure sa peskom i bure sa vodom a on će podižući lijevu stranu brka kao iz topa : Mali bre ova voda u buretu  ima dva stanja:a ti pogledaj i polevaj Bogojevića.Što ću pogledam i vidim sam led a on mi kaže : Uzmi sekirće i pretvaraj taj led u vodu a ja ću da pregledam ujutro.Ništa ja i Bogi malo šetkali,pušili Drinu i koji put tucnuli to bure a na prijavnici je u 1 sat noću izmjereno - 32 C i to mi je ostalo u sjećanju jer smo čak slušali pucketanje koje nam je bilo nejasno a ustvari je pucala kora od stabala-velike zime i prevruća ljeta a Drug Kapetan 1 klase  koji nije mogao postati Major jer je napravio neki zajeb sa kobasicama a i kvocijent inteligencije mu je bio vrlo ćudan je imao s menom od prvog dana čudan odnos jer sam mu jednostavno sve znao preokrenuti u svoju korist tako da mi ni sjenu više nije mogao vidjeti - do kraja smo bili kao Pašić i Paunović gdje god bi se vidjeli samo bez zadnje scene....
Sjetih se nekih početaka kad nismo znali ništa nego razmišljali kad će proći ova noćna mora prisjećajući se cura,mora,frendova,roditelja i normalnog spavanja bez urlika u 5 ujutro Ustaj voj-sko..-sko sam namjerno odvojio jer smo na -sko svi morali biti u stavu mirno kraj kreveta,e sad zamislite koliko je njih s gornjeg kreveta skočilo na kolegu ispod  lol! Bogi i ja smo čak farbali uljani dio po hodniku ali o tome idući put,miks boje je bio po Prckovom omjeru Rolling Eyes  affraid
I danas smo u kontaktu Prcko-Vecko i ja bez obzira na prošle događaje..... ovaj dio sam davno napisao samo sam ga sad malo uredio a pisao sam dosta pa se zaboravi,ostali pitaju pa eto malo sjećanja a i nema Sege pa...

botrs5
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-03-31

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime31.03.15 13:43

Pozdrav svima iz Slovenije. Ime mi je Bojan, služio sam u VP 3218/13 sept. 88/89. Bio sam šofer u 1. vodu. Komandir voda Premović Zoran - Zoki, komandir čete Tunjič Dragan.

Za 1. maj idem v Skopje pa sam tražio informacije o mojoj kasarni i naišao na ovaj forum. Super forum. 

A poseban pozdrav mojoj klasi koji so se več javili tu: Sergej iz Braslovč in Pešić iz Beograda. Ali ima tu još nekog iz ove klase?
Pozdrav
Bojan
Na vrh Go down
tojaga
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 18
ČLAN OD: : 2012-05-01
DOB : 58
M(j)esto Mostar BiH

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime07.04.15 22:25

Zakletva 1228/9 klasa mart 86 06.04.1986 Skoplje
Na vrh Go down
pepi72
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-05-21

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime21.05.15 14:55

superh (citat):
pozdrav svima, eto i ja sam se registrirao i pronasao Gjorce Petrov temu hehe
ukratko, ja sam bio tamo 1988/89, vp3218/13, pionirska inzenjerija
sjecam se 90% imena vojnika s kojima sam bio tamo, ali bez njihove dozvole, necu im spominjati imena. Dakle starjesine su mi bili stariji vodnik Zoran Premovic, kap 1. klase Velja Stojkovic. Bilo je dogodovstina masa, ali da se odmah ne rapricam, ovo je samo uvod, tek da se predstavim.
Eh, da...septembarac sam bio
Dakle ima li koga iz klase?

Nažalost,
obojica su odavno mrtvi i obojica su poginuli u Vukovaru.
Zastavnik I klase Zoran Premović 23.10.1991, major Stojković jedanaest dana kasnije...obojica su bili na službi u gardijskoj
brigadi u Beogradu.
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime21.05.15 20:04

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime26.06.15 19:30

Pozdrav svim mojim bivšim vojnicima i starješinama iz Gjorče Petrova i neka je samo zdravlja vašim obiteljima kao i vama.Nadam se da će se u dogledno vrijeme vratiti bar stari članovi pa da još jedanput pretresemo naše dogodovštine,lijep pozdrav svima.

panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime09.10.15 19:28

Pozdrav vojnici
Danas pravili proju,istu onakvu kakvu smo jeli u kasarni,dobio recept od sege......uspela je Very Happy.
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime10.10.15 16:55

panon (citat):
Pozdrav vojnici
Danas pravili proju,istu onakvu kakvu smo jeli u kasarni,dobio recept od sege......uspela je 
Very Happy.

Da si još sliku puko cheers

panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime16.10.15 23:59

Sledeci put bice i slika
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime17.10.15 0:01

Samo gde nam je kuvar Sega? Kad ce nesto da zakuva?

Ajde Vojnici vreme je da se okupimo....
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime03.11.15 12:14

[You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
Srdjan Radovanov
Vodnik
Vodnik

BROJ POSTOVA: : 432
ČLAN OD: : 2013-12-16

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime03.11.15 13:13

Matrix (citat):
Pozdrav svim mojim bivšim vojnicima i starješinama iz Gjorče Petrova i neka je samo zdravlja vašim obiteljima kao i vama.Nadam se da će se u dogledno vrijeme vratiti bar stari članovi pa da još jedanput pretresemo naše dogodovštine,lijep pozdrav svima.

Svakako zavredjuje moj PLUS! i dobio ga je!
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime01.12.15 22:31

panon (citat):

Panon ne znam jesi li primjetio desni prvi objekt pored ulaza ili kako su neki zvali hangar,jeli se sjećaš što je sve u njemu bilo
na one tri etaže pod zemljom za koje su malobrojni znali?

saban
Vodnik
Vodnik
saban

BROJ POSTOVA: : 431
ČLAN OD: : 2011-06-15

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime03.12.15 9:21

evo ga magacin
prica je bila da je to bio glavni magacin intendanske opreme za trecu vojnu oblast
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime03.12.15 16:03

saban (citat):
evo ga magacin
prica je bila da je to bio glavni magacin intendanske opreme za trecu vojnu oblast
Prica je istinita vjerujem da jest.
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime03.12.15 19:53

Obojica ste u pravu ali bih volio još čuti mišljenje jednog starješine koji je bio intendant pa vjerovatno zna točan podatak.Vrlo često su visoko rangirani časnici/oficiri te Generali dolazili u Gjorče.Osim u Maršalci tu sam prvi put vidio i "Ledenog"-Životu,Adžića i tadašnjeg KIK-a Stojanovskog..

panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime03.12.15 21:03

Matrix (citat):
panon (citat):

Panon ne znam jesi li primjetio desni prvi objekt pored ulaza ili kako su neki zvali hangar,jeli se sjećaš što je sve u njemu bilo
na one tri etaže pod zemljom za koje su malobrojni znali?

Znam te magacine ili hangare kako smo ih zvali ,ali samo vizuelno ,Nikad u njima misam bio i nisam znao da su ukopani pod zemlju.Secam se jedino da su u njih dolazili civili i pakovali SDO ,ako se ne varam.No kao sto si rekao i sam ,dolazili su u kasarnu cesto generali intendanti...a ja koji sam cesto bio na strazi ,kao komandir sam im predavao raport pri dolasku...
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime03.12.15 23:28

Matrix (citat):
Obojica ste u pravu ali bih volio još čuti mišljenje jednog starješine koji je bio intendant pa vjerovatno zna točan podatak.Vrlo često su visoko rangirani časnici/oficiri te Generali dolazili u Gjorče.Osim u Maršalci tu sam prvi put vidio i "Ledenog"-Životu,Adžića i tadašnjeg KIK-a Stojanovskog..
Licno sam u tom magacinu bio vise puta,jeli mislis na Zivotu Avramovica Avramovica Matrix.
Na vrh Go down
Jegulja
Džomba
Džomba
Jegulja

BROJ POSTOVA: : 158
ČLAN OD: : 2011-09-08
M(j)esto Sumadija

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime04.12.15 12:46

Pazi posle 4 godine ajde i ja da Vam se ajvim i pozelim prijatan dan. Vidim cekate stare clanove
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime04.12.15 22:16

Kuhar-Debar. (citat):

Licno sam u tom magacinu bio vise puta,jeli mislis na Zivotu Avramovica Avramovica Matrix.

Da kolega na njega,tad je bio KVO u Skoplju.

Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime04.12.15 22:22

Jegulja (citat):
Pazi posle 4 godine ajde i ja da Vam se ajvim i pozelim prijatan dan. Vidim cekate stare clanove

Pozdrav i tebi,napišemo nekad ponešto iz razbibrige a stare kuke čitaju pa usput pozdravljam i njih.

Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime04.12.15 22:27

Matrix (citat):
Kuhar-Debar. (citat):

Da kolega na njega,tad je bio KVO u Skoplju.
Da i u moje vreme je bio mislim komandant 3 vojne oblasti ako se ne varam i jednom sam ga video uzivo.
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime04.12.15 22:43

Kuhar-Debar. (citat):

Da i u moje vreme je bio mislim komandant 3 vojne oblasti ako se ne varam i jednom sam ga video uzivo.

Da i bio je stvarno vojnički leden.Negdje sam pisao zgodu kad mi je pričao vic a ja nisam imao pojma tko je on.Nasmijao sam se jer je vic bio takav a on me pred ostalim Generalima britko napao što se smijem.Nisam se ni snašao nego sam mu rekao da mi je smješno onako pomalo i viknuvši.Tad su se Vasiljević,Adžić,Aksentijević scratch i Kadijević nasmijali i rekli mu da me pusti,nije skidao pogled s mene dok sam odlazio.To se dogodilo za Dan Republike na svečanom domjenku popraćenu plesom sa vrhunskim glazbenim orkestrom i svom ostalom pratećom vojnom elitom i stranim atašeima.Još sam ga vidio dva puta kao i neke već nabrojane na Intendantskoj večeri u Skoplju i sa Antunom Tusom u Skopskom Petrovcu prilikom odlaska na Krivolak.

galic
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-03-13

KomentarNaslov komentara: klasa avgust 85   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime13.03.16 10:50

Bio sam u 3218 pionir. Ako neko ima nek se javi
Na vrh Go down
galic
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-03-13

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime13.03.16 10:54

Pionir 3218 iz Hercegovine. Klasa avgust 85. Vozac kasnije. Eeeeee
Na vrh Go down
kukulje
Džomba
Džomba
kukulje

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 132
ČLAN OD: : 2011-02-14
DOB : 52
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime16.03.16 13:46

Jegulja (citat):

Kojeg septemra si dosao u kasarnoj
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime16.03.16 21:46

na danasnji dan pre 29 godina sam prvi put presao preko nadvoznjaka i usao u kasarnu
Na vrh Go down
kukulje
Džomba
Džomba
kukulje

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 132
ČLAN OD: : 2011-02-14
DOB : 52
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime18.03.16 16:58

To je bilo 80-ih Godina znaci, ja sam mislio da je pocetkom 90-ih
Na vrh Go down
vandi
Gušter
Gušter
vandi

BROJ POSTOVA: : 34
ČLAN OD: : 2014-01-22
DOB : 68
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime01.04.16 22:08

Ja da pozdravim nove drugove I da vidim jel ima neko iz 1228/4 ili /6 jer sam ceo vojni rok bio u ABHO 1228./ izvidjac/ 1976/77. salutiranje
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje   Kasarna Gjorče Petrov Skopje - Page 14 Icon_minitime

Na vrh Go down

Kasarna Gjorče Petrov Skopje
Na vrh 
Stranica 14/16Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-
» Kasarna Gjorče Petrov Skopje, klasa 1969 februarska
» Skopje, kasarna Gjorče Petrov, VP 3615, klasa septembar 1989.
» ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov
» GJORČE PETROV SKOPJE VP 3615 KLASA JUL 1991.
» Aprilska međuklasa 90/91 kuvari, Skopje Gjorče Petrov