FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sveta kulture, umetnosti... sa područja bivše SFRJ 22.12.22 10:59
goran9030 (citat):
Sredinom 1960-ih stanovao je u zgradi u Ulici proleterskih brigada (današnjoj Vukovarskoj) kod obitelji Brković.
Na tem mestu bi tekst, ki si zasluži petico dopolnil s kratko pripombo. Verjetno vsi poznamo "Ne daj se Ines" V tej pesmi je omenjen gornji naslov, mislim da številka 39, vendar je v pesmi naveden priimek Grković in ne Brković. Ali gre za pomoto ali namerno ne vem, pa tudi ni tako pomembno.
Mogoče še kakšna beseda o Ines. Gre za izredno lepo ženo, umetnico, Splitčanko Ines, generacijo Arsena Dedića. Mislim da se je pisala Baresi (lahko tudi Baressi). Spoznala pa sta se menda v Beogradu, kjer je Ines študirala. Ines je kasneje živela v Milanu, kjer je delala predvsem kot kiparka. Poročena je bila z arhitektom. Vsako leto je prišla v Zagreb, kjer je najela sobo v hotelu Eksplanade (ne vem če ta hotel sploh še obstaja, sem pa bil v času ko sem bil aktiven kar nekajkrat v njem. Vem samo da je bil čisto blizu, takrat imenovanega Trga republike in Tomislavovega spomenika). Obiski Ines v Zagrebu se sicer lahko razberejo iz omenjene pesmi.
Da ne grem preveč v podrobnosti. Danes sta Arsen pa verjetno tudi Ines, pokojna. Ostaja pa, lahko rečemo, dokaj romantičen spomin na oba.
pera84, SveJug, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sveta kulture, umetnosti... sa područja bivše SFRJ 27.12.22 18:22
Станимо мало, песмо! Јесмо ли живели, јесмо? Ти си најлепше сате – Јаблани кад се злате У лакој магли, пени – Однела тужно мени.
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8051 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sveta kulture, umetnosti... sa područja bivše SFRJ 27.12.22 20:36
[You must be registered and logged in to see this image.] Bata Kameni. nas glumac i kaskader.moj prijatelj ,poznanik i kolega. covek koji je glumio u vise od 500 nasih i inostranih filmova. covek koji je svojevremeno izudarao poznatog glumca Klinta Istvuda na snimanju western filma u Austriji
SveJug, Sloba1 and Zoran I vole ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sveta kulture, umetnosti... sa područja bivše SFRJ 21.01.23 20:02
Naslov komentara: Re: Poznate ličnosti iz sveta kulture, umetnosti... sa područja bivše SFRJ 29.04.23 21:50
"Živela sam u lepoj, velikoj, ozbiljnoj zemlji, okružena bliski za koje je neko rekao da su isklesani od morala, inteligencije i hrabrosti. Bilo je časno i odgovorno živeti među takvim ljudima. Jugoslavija je zauvek ostala moj mentalni prostor."