FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 18:06
VBČ (citat):
Pitanje u početku nije zahtjevalo davanje kriterija već samo je trebalo naći uljeza. Mislim da se naknadna potpitanja i uvjeti ne mogu postavljati kad je pitanje već postavljeno.
Pitanje je zapravo jednostavo, a nisam htio da je kriterij ime klase broj, jer to nije bitno. Također nabadanjem nije to to.
Pregledavanjem slika na netu bi se brzo uočila razlika i tko nije čuo za to.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15071 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 18:16
Pitanje je bilo loše uredjeno.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 18:20
VBČ (citat):
Pitanje je bilo loše uredjeno.
Ok, no ne slažem se s konstatacijom jer je trebalo malo pogledat slike, ne pogađat nasumce.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 18:22
Nema narod vremena pretrazivat slike, ja mislim da je to.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 18:26
VBČ (citat):
Nema narod vremena pretrazivat slike, ja mislim da je to.
I za biskupski grb je trebalo pretraživat slike i još su bile sitnije razlike tu...
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 18:28
Jeste, ali se trebalo naći samo jednu, a ovdje četiri.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 18:50
Je li sustina kviza da se vidi ko ce prije da 'izgugla' i da pravi odgovor?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 20:06
PORUCNIK (citat):
Nije suština ali se usput malo pomučiš a i nešto naučiš...
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 20:53
Mikula 67 (citat):
PORUCNIK (citat):
A, znas, moje podneblje, pa sacekam da vidim odgovor i komentare ovdje... Ipak je lasnje
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 21:23
Mikula 67 (citat):
PORUCNIK (citat):
Tko ne zna iz glave odmah, dozvoljeni su šalabahteri i prepisivanje.
Slažem se 110% s Mikulom.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 22:39
PORUCNIK (citat):
A, znas, moje podneblje, pa sacekam da vidim odgovor i komentare ovdje... Ipak je lasnje
Ko priznaje plus mu se dodaje
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 22:47
Bacio sam oko na Palubu.info odakle je i potekao ovaj kviz jer večina tamo kopka kad nešto nije jasno.Puno su ga jednostavnije formirali i iza svakog odgovora ide detaljan opis.Nisam primjetio nikakva negodovanja.Pošto ne učestvujem u kvizu volim baciti oko na sama pitanja koje ni Lazo Goluža nebi bolje osmislio..
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 22:52
Zaista nisam znao da ima vise Papa, ako mislimo na poglavara rimo-katolicke crkve. Cekam tacan odgovor.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 22:52
Matrix (citat):
Pošto ne učestvujem u kvizu volim baciti oko na sama pitanja koje ni Lazo Goluža nebi bolje osmislio..
Misliš na nas ili njih?
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 22:53
PORUCNIK (citat):
Zaista nisam znao da ima vise Papa, ako mislimo na poglavara rimo-katolicke crkve. Cekam tacan odgovor.
Misli se na sve poglavare koji se službeno zovu Papom, ne mora biti rimokatolički.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 22:54
Matrix (citat):
Bacio sam oko na Palubu.info odakle je i potekao ovaj kviz jer večina tamo kopka kad nešto nije jasno.Puno su ga jednostavnije formirali i iza svakog odgovora ide detaljan opis.Nisam primjetio nikakva negodovanja.Pošto ne učestvujem u kvizu volim baciti oko na sama pitanja koje ni Lazo Goluža nebi bolje osmislio..
Konkretno......sta ovde nije jednostavno i iza kog pitanja odnosno odgovora ne ide opis ili link , sto je mnogo jednostavnije i prakticnije? Iz linka se vidi verodostojnost i izvor tvrdnje u odgovoru.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:03
Nisam bio na pomenutome kvizu, ali vjerujem da je naš mnogo širi i raznovrsniji.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:05
alexandar (citat):
Konkretno......sta ovde nije jednostavno i iza kog pitanja odnosno odgovora ne ide opis ili link , sto je mnogo jednostavnije i prakticnije? Iz linka se vidi verodostojnost i izvor tvrdnje u odgovoru.
Možda jedan tjedan vojni dio,idući,zemljopis,idući povijest,idući nešto sasvim deseto. Drugo,kako koji link a Wikiplediju nisam nikad uzimao za ništa ozbiljno nego samo za neke natuknice mada su i one upitne. Treće,ne trebaš ovo shvatati kao moje pametovanje ali mislim da bi bilo više članova na kvizu nego do sad a i onako se sve slabije piše po ostalim temama. Četvrto,zanemari ovo moje "uplitanje" a ja ću zanemariti tvoje i dalje ne učestvovati u kvizu.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:09
VBČ (citat):
Nisam bio na pomenutome kvizu, ali vjerujem da je naš mnogo širi i raznovrsniji.
Danas sam ga po povratku doma otvorio pa pregledao.Da,ovaj je raznovrsniji jer obuhvata više tema.
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:11
VBČ (citat):
PORUCNIK (citat):
Misli se na sve poglavare koji se službeno zovu Papom, ne mora biti rimokatolički.
Još dodaš dva aleksandrijska
_________________ Semper Fidelis
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:15
pukovnik (citat):
VBČ (citat):
PORUCNIK (citat):
Zašto ne dodaš kad znaš! šteta!
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:21
VBČ (citat):
pukovnik (citat):
VBČ (citat):
PORUCNIK (citat):
Eto dodao sam a bata Đole neka postavi pitanje.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:21
VBČ (citat):
pukovnik (citat):
VBČ (citat):
PORUCNIK (citat):
Kojoj religiji pripadaju ili su im poglavari?
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:25
Patrijarsi, poglavari Koptske Crkve i Koptske katoličke Crkve.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:29
East&West (citat):
VBČ (citat):
East&West (citat):
Tri: Franja, Teodor i Antonije
Tri jesu, ali možeš li pojasniti tko je Antonije (tako se ne zove nijedan), prije nego priznam odgovor.
Ala cepidlačiš. ili dlakocijepiš. Napisao sam svojim jezikom, u suprotnom i Franja nije tačan odgovor već Francis I. Neka ti bude.
Nije cjepidlačenje već nepotpun odgovor. Dao si ime koje nije točno. Oba Pape se zovu Teodor II.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:30
Matrix (citat):
alexandar (citat):
Možda jedan tjedan vojni dio,idući,zemljopis,idući povijest,idući nešto sasvim deseto. Drugo,kako koji link a Wikiplediju nisam nikad uzimao za ništa ozbiljno nego samo za neke natuknice mada su i one upitne. Treće,ne trebaš ovo shvatati kao moje pametovanje ali mislim da bi bilo više članova na kvizu nego do sad a i onako se sve slabije piše po ostalim temama. Četvrto,zanemari ovo moje "uplitanje" a ja ću zanemariti tvoje i dalje ne učestvovati u kvizu.
Prvo, samim tim sto je opsteg karaktera , nepotrebno je razdvajati sedmicno oblasti iz kojih se postavlja pitanje. Sva mogu doci uvek na red . Drugo , svi razlicito postavljamo pitanja . Ja licno gledam da ono sto znam to i pitam , a posle nadjem prikladan izvor . i gledam da bude "saroliko". Trece, ovo shvatam kao predlog i misljenje....a cetvrto , hmmm.....tvoja volja , nemoj ucestvovati .
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:53
pukovnik (citat):
Patrijarsi, poglavari Koptske Crkve i Koptske katoličke Crkve.
Ovo nije posve točno.
Zapravo postoje tri Crkve Aleksandrijske:
- Koptska (koja nije pravoslavna)
- Koptskokatolička (unijatska Crkva s rimokatoličkom)
- Grkopravoslavna (koja jeste pravoslavna)
Poglavari Koptske i Pravoslavne nose titulu Pape.
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 15.03.15 23:58
VBČ (citat):
Nije cjepidlačenje već nepotpun odgovor. Dao si ime koje nije točno. Oba Pape se zovu Teodor II.
OK, bio sam ubeđen (kao i pukovnik) da su u pitanju poglavari Koptske Crkve i Koptske katoličke Crkve.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 16.03.15 0:01
East&West (citat):
VBČ (citat):
OK, bio sam ubeđen (kao i pukovnik) da su u pitanju poglavari Koptske Crkve i Koptske katoličke Crkve.
Nije problem, evo i ja sam nešto naučio od vas jer nisam znao da ima i koptskokatolička crkva. Znao sam za ove druge dvije!
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: KOMENTAR NA KVIZ 16.03.15 0:15
Pa nije bas točno, ni Sega ne proizvodi mobitele!
Mister Havana Vodnik
BROJ POSTOVA: : 446 ČLAN OD: : 2014-07-11
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 16.03.15 0:15
Kriterijum može biti i zemlja iz koje su kompanije. Samsung je iz Južne Koreje, svi ostali su iz Japana.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: KOMENTAR NA KVIZ 16.03.15 0:19
VBČ (citat):
Pa nije bas točno, ni Sega ne proizvodi mobitele!
Sega je uključena u software i igrice za mobitele recimo Motorole.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 16.03.15 0:21
Mister Havana (citat):
Kriterijum može biti i zemlja iz koje su kompanije. Samsung je iz Južne Koreje, svi ostali su iz Japana.
Točno, može i to bit.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 16.03.15 11:01
East&West a i ostali, ako nadjete neku sliku na internet i höcete sacuvati to isto, preporocujem da promenite ime. U ovom slucaju je na postavljenu sliku, na kviz znanja je ostao trag odakle ona potice i samo sam usao na to istio i eto ti odgovora odakle je. Ovo je isuvese lako na taj nacin pronaci.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 16.03.15 12:06
SveJug (citat):
East&West a i ostali, ako nadjete neku sliku na internet i höcete sacuvati to isto, preporocujem da promenite ime. U ovom slucaju je na postavljenu sliku, na kviz znanja je ostao trag odakle ona potice i samo sam usao na to istio i eto ti odgovora odakle je. Ovo je isuvese lako na taj nacin pronaci.
Primjedba je sasvim na mjestu.
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 16.03.15 16:52
E&W moraš sa slikama raditi ono što ja i Max činimo (krijemo)...
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 17.03.15 23:11
Dali se računa jubilarna medalja?
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 17.03.15 23:13
Mikula 67 (citat):
Dali se računa jubilarna medalja?
Kad bih ti rekao, onda ne bi bio Kviz
Mikula 67 Podporučnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 17.03.15 23:15
Neka se malo i drugi pomuče.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 17.03.15 23:20
U koju kategoriju spada značka Primjernog vojnika. Ona je jedan vid nagrade ali nije ni orden a ni medalja no ne znam kako se ovdje tretira.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 17.03.15 23:29
pukovnik (citat):
U koju kategoriju spada značka Primjernog vojnika. Ona je jedan vid nagrade ali nije ni orden a ni medalja no ne znam kako se ovdje tretira.
Tretira se kao i u JNA, kao značka. Spada u odličja u svakom slučaju ali nije definirana zajedno s njima, već posebo i procedura nije tako zahtjevna, te je jedino odlučje koje svaki član GŠ može dodijeliti samostalno, bez traženja odobrenja od NGŠ, kao što je slučaj s ordenima i madaljom, njih može dodijeliti isključivo NGŠ.
Kod Jubilarne Medalje je opet drukčije, za nju NGŠ propisuje proceduru i može odlučiti da ju dodjeljuje kolektivno neko od tijela, on sam ili kako god.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: KOMENTAR NA KVIZ 17.03.15 23:42
A Ruanda
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 17.03.15 23:47
Mikula 67 (citat):
E&W moraš sa slikama raditi ono što ja i Max činimo (krijemo)...
Ovaj kviz (može se reći i forum) doživljavam kao mesto za opuštanje. Ne treba tu postavljati pitanja za nervni slom, to i od kolega očekujem.
Pa valjda neću da postavljam pitanje ili da neko od vas pita (kao u onom vicu): koliko je ljudi poginulo u Hirošimi.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 17.03.15 23:50
pukovnik (citat):
A Ruanda
Ok, bila je dovoljna jedna za reć.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 17.03.15 23:59
Max Blitz (citat):
pukovnik (citat):
A Ruanda
Ok, bila je dovoljna jedna za reć.
Onda pitanje nije dobro koncipirano jer sugerira samo jednu a ima ih više.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 18.03.15 0:06
pukovnik (citat):
Onda pitanje nije dobro koncipirano jer sugerira samo jednu a ima ih više.
Mijenjale su se neke granice, a kod više bi se iskompliciralo pitanje, i Namibija je upitna kao britanska kolonija.
Neke pacifičke države je formalno držala Australija... itd.....
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 18.03.15 0:20
Alexandrov odgovor je načelno ispravan jer su pravilima predvidjena dva slučaja, ali ima i nepredvidjenosti koje su opet regulirane pravilma.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 18.03.15 0:30
VBČ (citat):
Alexandrov odgovor je načelno ispravan jer su pravilima predvidjena dva slučaja, ali ima i nepredvidjenosti koje su opet regulirane pravilma.
Hm.
Ako trajni ban nije izreklo nadležno tijelo, onda ni nema bana, odnosno, nevažeći je.
A ta dva načina bi onda bila:
- želi ga članstvo natrag ili tko li već (nisam ni znao za tu mogućnost) - vlastita molba povodom amnestiije
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 18.03.15 0:34
Nije traženo da objašnjaavate koji su već samo brojku da nevedete
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: KOMENTARI NA KVIZ 18.03.15 0:37
Ako to nije nigdje navedeno, (za razliku od ordena i medalja, gdje je ipak jasnije), onda ima pregršt mogućnosti za nagađanje i maštu.