FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Evo danas sam doznao da je jedan moj prijatelj bio graničar JNA. Radi se o tome da je on bio u Vojvodini u graničnom odsjeku Sombor u karauli kojoj je ime "Ratko Sofijanić". Komandir karaule mu je bio zastavnik I klase Kiro Pagovski koji je porijeklom iz Makedonije. Kako mi ga je opisao Kiro Pagovski je bio jako debo komandir karaule koji je bio pčelar i imao je oko 50-ak košnica pčela (društava). Karaula se nalazi kod sela Bajmok. Njena lokacija na satelitskoj snimci je ovdje. Graničari iz karaule "Ratko Sofijanić" su morali da osiguravaju oko 30-ak kilometara granične linije.
Begor. Dobro došao na stranice F.B.P.N. JNA. Hajde dok ja ovoga moga prijatelja ne sretnem i ne ispitam o karauli "RATKO SOFIJANIĆ" - Granični odsjek Sombor, mogao si nam ti nešto o njoj i komandiru karaule napisati. Za početak mogao si nam objasniti što je koji objekt koje je imala karaula, ovo ja sam ih označio brojevima. Koliko sam zapamtio po priči mog prijatelja objekt pod brojem 4 je karaula u kojoj ste stanovali tj.živjeli. Ostale objekte sam zaboravio. Begor, je li tvoj komandir karaule Kiro Pagovski i u tvoje vrijeme imao košnice sa pčelama.
E od tog je proslo puno vremena tako da se bas i ne sijecam a mislim da bas i nije kako ti pisesal to je nebitno...bitno je da sa stara prijateljstva obnove. Dal je jos sad tamo karaula?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
E da,to je to ssmo u to vrijeme nije bilo granicnog prijelaza. Prijelaz je bio u subotici a mi dmo sa njima granicili.A sto se tice kuce sa slike mislim da su nam oni bili susjedi.Jel mozda znas dto je sa Kirom? Jel ziv?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Begor. Dobro došao na stranice F.B.P.N. JNA. Hajde dok ja ovoga moga prijatelja ne sretnem i ne ispitam o karauli "RATKO SOFIJANIĆ" - Granični odsjek Sombor, mogao si nam ti nešto o njoj i komandiru karaule napisati. Za početak mogao si nam objasniti što je koji objekt koje je imala karaula, ovo ja sam ih označio brojevima. Koliko sam zapamtio po priči mog prijatelja objekt pod brojem 4 je karaula u kojoj ste stanovali tj.živjeli. Ostale objekte sam zaboravio. Begor, je li tvoj komandir karaule Kiro Pagovski i u tvoje vrijeme imao košnice sa pčelama.
Postovanje, sluzio sam na toj karauli maj 85 bio sam vozac moram reci da imam ljepe uspomene na to doba.ako slucano neko ima slike bio bi sretan kad bi neko stavio koju
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Postovanje, sluzio sam na toj karauli maj 85 bio sam vozac moram reci da imam ljepe uspomene na to doba. Ako slucano neko ima slike bio bi sretan kad bi neko stavio koju
A mi se ponadali da ćeš nam ti postaviti neke slike sa karaule.! Mladene daj nam pojasni je li točna lokacija karaule ovo: