FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Sat Feb 27, 2016 9:14 am
Banjica 1988 od 19.09.-11.01.1989, 1. ceta, 2. vod starjesina vodnik Puhalo Branislav. Komandir cete Kapetan Bates Dragan. Ima li ko kakvu informaciju gdje je kapetan sada? Pozdrav svima, a posebno klasicima!!!!
tttooommmyyy Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-03-16 Trbovlje, slovenija
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Wed Mar 16, 2016 3:41 am
Pozdrav svima!
VP 9470 1.Četa, kod kapetana Batesa, služio od 15.08.1989 - 15.08.1990.
-Faza Obuka: 3.Vod, prvo odelenje, snajper, desetar Sejfo Rapič -Posle obuke, 2 generacije kao desetar, kod kapetana Stanimiroviča, Protivoklopni vod, Bestrzajci -Prijatelji i generacijski (septembar 89') desetari iz čete: Mario Cvetko (Zaprešič), Kaljača Haris (Sarajevo), Dušan Saraginov (Skopje),...
Sve najbolje... Tomaž
tttooommmyyy: komentar modifikovan dana: Tue Mar 22, 2016 9:37 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Wed Mar 16, 2016 3:45 am
[You must be registered and logged in to see this link.],dobro dosao na forum!
Mario Cvetko Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-08-10
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Mon Aug 15, 2016 8:25 am
Pozdrav Tomaž,
vjerujem da si dobro što ti i iskreno želim, samo kratko da se javim i pozdravim Tebe i sve ostale koji me poznaju iz tih ludih dana. Mislim da si za mjesec dana uranio svoj dolazak u JNA jer sam ja došao 18.09. i bili smo "septembarska klasa" ako se ja dobro sjećam. U četi je bio i destar Drago Ogorevc tvoj zemo, braća Pandurić (ne baš omiljeni), pa Muratbašić Omer (crnogorac) ako nisam pomiješao ime itd. Inače sam iz okolice Zaboka,a ne Zaprešića premda je to relativno blizu (cca 25 km).
Pozdrav
Radule voli ovaj upis
tttooommmyyy Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-03-16 Trbovlje, slovenija
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Tue Sep 06, 2016 12:42 am
Zdravo Mario! Baš sam se obradovao tvojeg javljanja .
Jesam, napravio sam grešku, naravno prvi dan mi je bio 15.09., i zajedno smo došli sa Duškom Saraginovim.Sečam se dobro Ogorevca, pa i Muratbašiča. Moj desetar je bio Sejfo Rapić od Olova, sa kojim su nas svi plašili: vidjet čete kad vam dođe Rapič sa straže... . Pa videli smo kasnije...
Za Zabok se izvinjavam, ali posle toliko vremena, nisam bio baš daleko .
Sve najbolje, Tomaž
Milovan Rajković Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2016-10-09 Celje, SLO
Naslov komentara: ŠRO veze 89/90 Sun Oct 09, 2016 2:23 am
Pozdrav! Služio sam vojsku u kasarni Banjica ŠRO veze, 82. klasa mart 89/90-te. Komandant Desimir Savić, komandir čete Marko Kvartuč, komandir mog (drugog) voda Ratko Zindović. Ako netko od znanih slučajno naleti, kao ja - neka javi! Lijep pozdrav iz Slovenije
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Sun Oct 09, 2016 4:49 am
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Cvija Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-01-17
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Tue Jan 17, 2017 11:07 am
Pozdrav za Tomaza i Maria Cvetka. Sluzio sam sa vama na obuci, na banjici u istom vodu. Dalibor Cvijanovic iz Visokog. Poslije obuke sam otisao u otkomandu u selo Zuce.Desetar Rapic je bio najveci supak u istoriji JNA.Imam sliku sa poligona na Banjici:Tomaz, Ja, Miodrag Perisic i jos dvojica Sa nama u vodu je bio i glumac Velibor Topic iz Mostara inace mitraljezac
Radule voli ovaj upis
Salkic Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-07-26
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Thu Feb 23, 2017 11:25 pm
Olki izvini sto se nisam javio mnogo pre. Drago mi je da se sjecas brace salkic. hahaha Ivankovic koji lik je bio,ulizica je bio velika on i Markovic su uvjek ratovali ali nisu mogli jedan bez drugog Naravno imam profil na fb trazi M Mucha Salkic i pronaci ces me ja sam u Svedskoj a buraz mi je dole kod tebe u SLO mozda se mozete i naci na kafu da odete
ZdravkoK Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2017-08-07 titovo velenje
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Mon Aug 07, 2017 2:01 am
Neko Januarac 1984 te? Ne sečam se prezimena kapetana. Bio je zajeban. :-) (Stanković?)
Zdravko Kočevar Slovenija
Ganc Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-11-19 DOB : 67
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Sun Nov 19, 2017 8:50 pm
Bio sam pitomac 53. klase ŠROV (oktobar 76 do maj 77 ??). Javite se generacijo ! (provjeriti ču podatke u knjižici) Imam puno slika i imena. Stažirao u Samoboru i Karlovcu.
Pozdrav
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Sun Nov 19, 2017 11:24 pm
Ganc (citat):
Bio sam pitomac 53. klase ŠROV (oktobar 76 do maj 77 ??). Javite se generacijo ! (provjeriti ču podatke u knjižici) Imam puno slika i imena. Stažirao u Samoboru i Karlovcu.
Pozdrav
Dobrodošao, Ganc! Nadamo se da ćeš podijeliti s nama sjećanje na vojničke dane!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
poročnik Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2017-11-21
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Tue Nov 21, 2017 6:50 am
Zdravo dečki služio Sam na Banjici ŠRO Veze od mart 1989 do sep. 1989 posle sam išao u Split. Ima li ko iz ove klase lap pozdrav iz Slovenije Klevže Matjaž
Simeon68 Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2017-12-14 DOB : 56 Kocani Makedonija
Naslov komentara: Zdravo druze,proslo je dugo vremena pa se i ne secam mnogo stvari,nadam se da cemo se podsetiti jer kao sto kazes izlazi da smo bili zajedno od 03/89-09/89 i u istu cetu i vod i istu spavaonicu,javi se nekako pa cemo pricati vize i upoznati se jos blize Thu Dec 14, 2017 9:41 pm
dpuric (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Simeon68: komentar modifikovan dana: Fri Dec 15, 2017 7:08 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Simeon68 Gušter
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Thu Dec 14, 2017 11:08 pm
hvala
Simeon68 Gušter
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Sun Dec 17, 2017 3:38 am
Milovan Rajković (citat):
Pozdrav! Služio sam vojsku u kasarni Banjica ŠRO veze, 82. klasa mart 89/90-te. Komandant Desimir Savić, komandir čete Marko Kvartuč, komandir mog (drugog) voda Ratko Zindović. Ako netko od znanih slučajno naleti, kao ja - neka javi! Lijep pozdrav iz Slovenije
Pozdrav 100% je isto i kod mene,znaci bili smo zajedno
Šain Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2015-06-01
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Mon Dec 18, 2017 10:16 am
drug znam savica majora ali ja sam bio 87 u bataljonu preko puta u barac lp.
Simeon68 Gušter
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Mon Dec 18, 2017 11:16 am
da to su bile dve barake na 20 metara od naseg ulaza,komsije
Splićo69 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2019-02-02 Split
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Sat Feb 02, 2019 11:20 pm
Pozdrav svima,
Da li ima netko tko je bio na Banjici 87/ klasa Maj. kod Kadrijić Samira Poručnika...............
Splićo69 Gušter
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Sat Feb 02, 2019 11:22 pm
Nermin Smajic (citat):
Zdravo svima, ja sam sluzio na Banjici od Sept 1987 do Juna 1988 a tu sam dosao iz Sombora. Bio sam plavac u VOJIN kao crtac traga, dali ima netko na ovom forumu da je sluzio kad i ja, rado bih da se cujemo. Zaboravio sam koja je vojna posta bila...Ja sam NERKO
Ti si kuva generalu Tusu kafu ? :D:D
Splićo69 Gušter
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Thu May 16, 2019 8:53 am
Splićo69 (citat):
Pozdrav svima,
Da li ima netko tko je bio na Banjici 87/ klasa Maj. kod Kadrijić Samira Poručnika...............
jbt, nije valjda sve izginilo i pomrlo... evo neka imena... Vuisić, Sekić, Ivić, Zahiragić..... ja sam u Septembru išao u prekomandu OSVŠ u Humskoj,, top ekipa...
fango Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2020-11-21
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Fri Dec 04, 2020 3:24 am
Banjica Maj/1987-Maj/1988, obuka protuoklopna četa (POLK 9K11 maljutka) koliko se sjećam vodio je kapetan prve klase Aleksijević kojeg pamtim kao izuzetnog čovjeka, pravednog, discipliniranog, vedrog, donekle i strogog, on je zapravo sad kad se osvrnem unatrag bio cijeli smisao JNA, barem onako kako ja na to gledam, sve nas je gledao isto bez obzira na sve naše mane, vrline i razlike iz cijele bivše Juge, bio nam je drugi otac. Njega se uvijek rado sjetim. Iz tog perioda obuke se sjećam i vječitog stupanja po pisti, straže Bela Crkva, vječitog bježanja od potpukovnika Save Obradovića po pisti kojemu pozdrav rukom nikada nije bio zadovoljavajući, treninga na konzoli maljutke, terena na Divčibare gdje smo imali gađanje maljutkom u maketu tenka preko ogromnog klanca, čast je pripala tada desetaru Jankoviću koji je bio desetar od glave do pete, samo da nije cinkao, ostao bi mi u daleko dražem sjećanju. S obuke se jedino po imenu sjećam Jane Angelovski, i njemu veliki drugarski pozdrav.
Obuku za desetare smo imali u Jakovu/Beli Potok, tu je moj kapetan jedino fulao jako, u meni je vidio materijal za desetara, loša procjena jer tada sam bio totalno neprilagođen.
Prekomanda odmah prekoputa u zgradu (POČ) pomoćna četa, koja je održavala krug CVVŠ i držala stražu. Tu je zapovjednik bio poručnik Novak koji je bio sušta suprotnost Aleksijeviću, imao je jako nezdrav odnos s vojskom, nepotrebno se iživljavao na vojsci, kao da je bio frustriran svojim položajem, nažalost nikome nije ostao u dobrom sjećanju niti je bio materijal za oficira. U CVVŠ vječito ćišćenje lišća, snjega i šta već, potom straža. Iz tog perioda veliki drugarski pozdrav (onih kojih se sjećam): Radin, Jovičić, Hadiz, Perković, Hristov, Dimitrijević, Popović, Mutak, Perić, Zeba, Rosso i vječito napaljeni Gagulić.
edit: evo ipak par slika, možda se netko prepozna (postrojavanje za generala Beograd/Banjica, mislim da nas je vodio stariji vodnik Vlajko)
fango: komentar modifikovan dana: Mon Dec 07, 2020 5:53 am; prepravljeno ukupno 3 puta
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Fri Dec 04, 2020 9:20 am
fango (citat):
Prekomanda odmah prekoputa u zgradu (POČ) pomoćna četa, koja je održavala krug CVVŠ i držala stražu. Tu je zapovjednik bio poručnik Novak koji je bio sušta suprotnost Aleksijeviću, imao je jako nezdrav odnos s vojskom, nepotrebno se iživljavao na vojsci, kao da je bio frustriran svojim položajem, nažalost nikome nije ostao u dobrom sjećanju niti je bio materijal za oficira. U CVVŠ vječito ćišćenje lišća, snjega i šta već, potom straža. Iz tog perioda veliki drugarski pozdrav (onih kojih se sjećam): Radin, Jovičić, Hadiz, Perković, Hristov, Dimitrijević, Popović, Mutak, Perić, Zeba, Rosso i vječito napaljeni Gagulić.
Pokušavam priložiti par starih slika s postrojavanja, ali mi kaže da sam prekoračio slobodan prostor? .. a ima 3 slike svaka 1,70mb
pozdrav Damir
Pozdrav Damir i dobrodošao na ovaj forum BPNJNA Spominješ poručnika Novak.Znaš li mu možda puno ime i prezime.Za postavljanje slika imaš postavljeno uputstvo kako to ide.Moraš im smanjiti rezoluciju i stavljaš ih naniže jednu po jednu.
fango Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2020-11-21
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Sat Dec 05, 2020 8:12 am
semsudin (citat):
fango (citat):
Pokušavam priložiti par starih slika s postrojavanja, ali mi kaže da sam prekoračio slobodan prostor? .. a ima 3 slike svaka 1,70mb
pozdrav Damir
Pozdrav Damir i dobrodošao na ovaj forum BPNJNA Spominješ poručnika Novak.Znaš li mu možda puno ime i prezime.Za postavljanje slika imaš postavljeno uputstvo kako to ide.Moraš im smanjiti rezoluciju i stavljaš ih naniže jednu po jednu.
.. nisam siguran za ime, moguće da je Mladen .. face se skroz sjećam, izrazito visok, smeđa kosa, vječito ozbiljan
pozz
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Sat Dec 05, 2020 9:42 am
Hvala na odgovoru.Osoba koja me interesuje se ne zove poručnik Mladen Novak nego poručnik Šatara Novak koji je negdje u septembru 1987 iz moje kasarne u Prokuplju otišao negdje u prekomandu i bio je izuzetno pozitivna ličnost kod nas vojnika iz tehničkog voda.Pozdrav.
Safet dacic Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2021-05-11
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Tue May 11, 2021 10:36 am
Banjica 90 vidim poznajete Desetara ivankovica.znaci to je to..
I naravno Potporucnika Gojka Ruzica
Bećić Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2022-02-08
Naslov komentara: Re: Banjica - Beograd Tue Feb 08, 2022 9:31 pm
Banjica VP 1205/E April 1983/84 Kapetan mi bio Dragan Kocić