FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Ja sam bio u Zemunu 90/91 2lab pvo 40mm bofors kapetan Apostolski Dimče, sjećam se Hamdije bio je jeben
Trazim prijatelje koji su sluzili u kasarni Jakub Kuburovic u Zemunu,generacija 1985-1986 kod kapetana Apostolski Dimceta.Ujedno veliki pozdrav kapetanu Dimcetu.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 12.02.12 17:01
Dobrodosao Vanja Verujem da ces se naci sa starim drustvom , i da ces aktivno ucestvovati u svim temama na Forumu. Tekst komentara pisi u" donjem ...vecem " prostoru, a gore ide naslov.....Obrnuo si, nista strasno, za sve nejasno pitaj ili u komentaru ili putem PP.
Ja sam služio u Zemunu VP 3046/11 1/20 na topu M55a4 kod kapetana prve klase Halkić Ređžo.Zna li neko nešto o njemu...Pozdrav svima
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: RE 23.02.12 17:23
Dobrodosao jna 3046 Zelim da nadjes svoje "klasice" Samo nam pojasni......koje godine si bio Imamo u ovoj temi ....clanovi ALMIR 89-90 i MACOSIC....90-91, i imamo VANJU 85-86....a ti si bio......?
aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: 23.02.12 18:59; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : ....lapsus calami....)
Sta posebno da napisem. Davno je bilo. moze imena. Desancic,Omeragic,Djekic,Kolednik,Petek,Gasi,Petrovic. Vjerojatno cu se sjetiti i ostalih.Bilo je puno lipih momenata. Trcanje sa gas-maskama,iznosenja kaseta na pregled,tresna ćebadi. Spavaona,pec na ugljen,cekanje na kupanje na -10,pa ti puste malo vruce vode,a onda hladna. A tek Pasuljanske livade-nikad zaboravit.Naravno- nas klub,sigurno najlipsi u ciloj kasarni. Eto za pocetak toliko,Ne mogu bas sve odmah.
Pozdrav svima ! služio sam 90 vp 3046/16 kod kapetana Dragana Stojanovića vodnika Bubića i Zastavnika mislim da smo ga zvali Tarzan bio je voditelj servisa davno je bilo pa se ne sječaam pozdrav svima
shahini voli ovaj upis
missar Stariji vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 735 ČLAN OD: : 2012-05-21 DOB : 71
Naslov komentara: Re: 1990 1991 god.u Zemunu kasarna Jakub Kuburovic PVO 3046/16 30.01.13 3:04
varaždinac, dobrodošao na forum. Kasarna te čeka, tebi ostaje da svoje uspomene na to vreme podeliš sa nama.
Zdravo Klavdijo.I ja sam onda služio kod Ređže 88-89 ali mislim da si ti došao u decembru i ja sam ti jedno vreme bio komandir voda.Zovem se Lajko Tibor iz Subotice.Imao si i brata blizanca ako se nevaram.Pozdrav.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Pozdrav jna3046 i dobro nam dosao, vidim da si vec nasao klasice a inace ima dosta toga na forumu. Vidim odalkle si pa te mozda interesuje i ovaj forum
[You must be registered and logged in to see this link.] , Pregledaj i ostale postove, sigurno ces naci nesto sto ti odgovara. Pozdrav
mali škot Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2013-06-30 DOB : 63 Ravne na Koroškem
Ja sam služio VP3046 aprilska klasa 82/83 u 2/20 kod kap. Zvonko Pavlović-a. Ako ima neko iz klase neka se javi. Apostolski Dimče kojeg spominjete tada je nosio čin poručnika.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
evo većeras s društvom u kafani odnekud dođe priča o služenju vojnog roka, dođoh kući i izguglah ovo mjesto...ja sam 85/86 služio vojni rok u Jakubu Kuburoviću, kapetan Stojković (ako se dobro sjećam) zvali smo ga "Tuborg", bio je strog, ali dobar čovjek i dobar starješina...pozdrav svima... p.s. ako neko ima fotografija kasarne nek ubaci...
Thommy Gušter
BROJ POSTOVA: : 18 ČLAN OD: : 2013-09-12 DOB : 64 VA/RS
Naslov komentara: Klasa avgust '84 - Dimče 13.09.13 2:38
Pozdrav svima, posebno protivavioncima iz Novogradske. Ja sam bio avgustovska klasa '84 - '85 kod, tada kapetana, Apostolovski Dimčeta.
Koliko sam video, još se niko nije javio iz moje klase. Mislim da smo bili izuzetna generacija, pogotovo što je nama te godine zapalo da imamo centralnu proslavu Dana Armije u našoj kasarni. Upućeni znaju šta to znači - uvežbavanje do besvesti. Krv smo propljuvali, ali kada danas o tome razmišljam, nikada u životu ni pre, ni posle toga nismo bili u boljoj kondiciji.
Inače, ova jedinica je mislim spadala u elitne jer je bila direktno potčinjena Generalštabu, a VP su joj spadali u najvažnije lokacije Beograda. Upućeni znaju koje, kao i to koja nam je bila norma da napustimo kasarnu i zauzmemo pomenute VP.
Što se strogog kapetana Ličine tiče, mene je on neodoljivo podsećao na pevača Queen-a Fredija Merkjurija. Kada mi bude dozvoljeno (za jedno 7 dana), postaviću i par slika, a do tada veliki pozdrav!
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Pozdrav za ekipu bez obzira na godište. Ja sam bio oktobarska klasa 1983. VP 3046/16 Kapetan Radoslav Stojković zvani Tuborg, zastavnici Slobodan Janković i Rajko Soleša. 07.10.2013. se navršilo 30 godina da sam prošao kroz kapiju u Novogradskoj ulici. S obzirom da nisam bio u mogućnosti da tog dana dođem otišao sam pr(ij)e nekoliko dana i prošetao stazama kojima sam u sivomaslinastoj uniformi šetao od 07.10.1983-11.09.1984. Tamo sam dobio informaciju o ovom forumu i evo me Zanima Vas kako danas izgleda naša nekadašnja kasarna ?
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
... Tamo sam dobio informaciju o ovom forumu i evo me Zanima Vas kako danas izgleda naša nekadašnja kasarna ?
Dobrodošlica i od mene Radomire!
'Ajde pričaj, nemoj da nas držiš u neizvesnosti! Ja sam već rešio da prvom prilikom obiđem Novogradsku, ali bi dobro došla neka informacija iz prve ruke. Ako nije tajna, ko ti je tamo rekao za forum?
Bolje Vas našao Ako jedna slika govori više od hiljadu r(ij)eči šta će tek reći ono što je na mom kompu i strpljivo čeka objavljivanje jer sam fotografisao skoro sve. Da ne mozgam previše javite kako je najlakše da postavim te fotke ? Da li da ih prvo "smanjim" ili . . . Evo, da Vam skinem upitnik sa glave . . . naša bivša kasarna je prestala da bude kasarna od bombardovanja kad je preseljena na drugu lokaciju. Tamo su od tada udomljene porodice vojnih lica i civila koji su radili pri vojsci. Jedna ljubazna gospođa mi je u kraćem razgovoru napomenula da je čula da postoji neka grupa koja okuplja bivše vojnike i . . . tako sam Vas našao. Ajde, pomozite sa procedurom postavljanja fotografija pa ćemo zajedno komentarisati. Inače, dok sam šetao imao sam "fleševe" od pr(ij)e 30 godina. Na trenutak sam se vratio u "onu" stvarnost i svakog trenutka sam očekivao da ugledam Tuborga, Janka, Hazbiju, Spirketa, . . . a onda . . . fokusiram pogled i ugledam oronule građevine, gomile lišća i . . . vratim se u "ovu" stvarnost.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Za nekog tko zna i fali mu samo neki korak, izgledat će komplicirano, ali zapravo zaista nije. Treba malo vježbe! Ako su ti slike mutne, bolje je da su manje. Pogledaj na 'Preview' prije slanja kako to izgleda i neće bit nikavih problema.
Ima više načina postavljanja slika! Ne mora bit ovako.
Ima još ohoho fotografija Vodeći računa o emocijama prisutnih objavljivaću fotke u epizodama. Ima da traje kao meksičke, španske, turske i indijske serije. Ali ne zajedno
Thommy Gušter
BROJ POSTOVA: : 18 ČLAN OD: : 2013-09-12 DOB : 64 VA/RS
Naslov komentara: Hvala! 27.10.13 22:43
Svaka ti čast, Radomire!
Ne znam sada da li da se radujem slikama ili da plačem zbog ovoga što vidim.
Da li si možda išao iza, do garaža i poligona. Postoje li još one tajanstvene "stepenice ka zemlji" (znaš na šta mislim )?
Sad si i mene podstakao da postavim još nekoliko slika o tome šta se radilo unutar i oko ovih zidova u vreme kada smo živeli.
PS Dobra ti je ova o emocijama, ali ne brini. Stare smo mi kajle, izdržaćemo!
Thommy: komentar modifikovan dana: 27.10.13 22:45; prepravljeno ukupno 1 puta
Thommy, slikao sam uglavnom sve važne tačke. Mislim da imam ukupno 45 fotografija. Onaj deo "iza" je odavno odvojen od ostatka. Staza kojom smo išli do garaža je sad put prema stambenoj zgradi koja je nikla na nekadašnjem borbenom položaju stotinjak metara dalje. Koliko sam čuo od ljudi koji tamo žive, čitav kompleks je na prodaju. S obzirim da još nisam zaradio svoj prvi milion, ne mogu otkupiti taj komad svoje prošlosti, a kako stvari stoje na atraktivnoj lokaciji kakva ona sigurno jeste, ima da niknu stambene zgrade. Jebaji ga, život ide dalje.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Zemun, kasarna 'Jakub Kuburović' PVO VP 3046/13