FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Lov i lovačke priče

Go down 
+24
transporter
PORUCNIK
013gonzo
Gringo
zokika
Četni evidentičar
Slobodan.
mirko bratuš
Pera-Sopot
Pero™
vladimir
ZAGORAC
SveJug
Jozo Trklja
Mikula 67
pera84
BEOGRAD
lacoš
Max Blitz
dojran
dinosaurus
ercov54
milutins
sasa staza
28 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorPoruka
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 1648
ČLAN OD: : 2013-03-15
M(j)esto Scottsdale

Lov i lovačke priče - Page 5 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 5:40

Za one koji su ljubitelji starog nacina lova Pedersoli pravi kremenjace i kapislare. Ove puske nisu uopste bezopasne jer sa modernim metcima i barutom imaju efikasan domet do 400 metara.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1335
ČLAN OD: : 2013-01-08
DOB : 61
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 6:32

[You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 6:36

Max Blitz (citat):

Otisak medvjeđe šape u snijegu

Max....to je čovjek....

Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 6:38

dojran (citat):

Cena bas nije 'populana". Obrati paznju na razliku izmedju musket/rifle jer je to glatka/olucena cev.
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 6:48

BEOGRAD (citat):
dojran (citat):

Cena bas nije 'populana". Obrati paznju na razliku izmedju musket/rifle jer je to glatka/olucena cev.

Kod nas im je cijena oko 1000 eur,i za njih ne treba dozvola za držanje i nošenje,s tim da ju ne smiješ nositi otvorenu isto kao i lukove,nego zaštićene adekvatnom torbom,koferom.Da,ima ih različitih,full tradicional i malo modernijih obrada.Uz to,ide i dozator protiv prepunjavanja koji je obavezan,mora se puniti s prednje strane,proizvodi veliku buku i veliki oblak dima......nakon pucačine si k'o rukovaoc RPG-7.
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 17:10

Pitanje za lovce:
Kako će lovac procijeniti da je moj pas na mojoj zemlji(udaljena više od 300 m od naselja) lutalica ako je udaljen 100-ak metara od njega?I o kakvom se lovištu na mojoj privatnoj zemlji radi ako ja to ne dopustim?

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 17:17

dojran (citat):
Max....to je čovjek....

Čekaj malo,... stvarno??

Kako si zaključio?

Slične tragove su nalazili po Himalaji, pa je dilema je li jeti ili ne.

O čemu se može radit?

Čovjek stvarno bosom nogom stane u snijeg, a nakon nekog vremena se otisak izvitoperi uslijed topljenja snijega, pa izmijeni oblik.
To se može dogodit i kod pravog medvjeđeg otiska.

Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 17:42

Možda jeti,možda ljeti Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy  cheers
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 19:04

dojran (citat):
Pitanje za lovce:
Kako će lovac procijeniti da je moj pas na mojoj zemlji(udaljena više od 300 m od naselja) lutalica ako je udaljen 100-ak metara od njega?I o kakvom se lovištu na mojoj privatnoj zemlji radi ako ja to ne dopustim?

Dorjan molim te pronađi neko pravilo o držanju kučnih ljubimaca-pasa pa nakon toga probaj prokomentirati ovu obavjest.
Osim toga poznavajući obićaje lovaca sigurno neće pucati na rasnog psa ma gdje ga zatekli.

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 19:20

A sta ako nije rasni pas??? Uostalom, kakvom je uredbom ili zakonom dozvoljeno lovcima da hodaju okolo i pucaju u pse. Ima li mozda sezona na domace ljubimce?!?!
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 19:29

Neznam Perice kako je u USA što se tiće obaveza vlasnika pasa.
Kod nas ti je običaj da se nakon nekog vremena,kad pas-štene odraste ili kad vlasnici odu na godišnji odmor pas jednostavno negdje odveze-odbaci i prepusti samom sebi.Ti psi rade štetu lovcima a ujedno se potencijalni prenosioci boleština,jednostavno rečeno to su psi lutalice.U gradu to rješavaju živoderi a u malim mjestima lovci.
Što se privatnosti zemlje tiće i lova na njemu ja se slažem sa tobom,ali jebga zakon je takav kakav je i treba ga poštivati.

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 19:30

lacoš (citat):
dojran (citat):
Pitanje za lovce:

Dorjan molim te pronađi neko pravilo o držanju kučnih ljubimaca-pasa pa nakon toga probaj prokomentirati ovu obavjest.
Osim toga poznavajući obićaje lovaca sigurno neće pucati na rasnog psa ma gdje ga zatekli.

Nisi shvatio poantu,riječ je o mojoj privatnoj imovini koja je po ustavu nepovrediva,ali vidi vraga,na koju netko polaže pravo prolaska,šetnje,pucanja itd.Nije uopće bitan pas ili bilo koji kućni ljubimac.
Ako država daje u zakup lovište pazi sad-udruzi građana,onda to može učiniti samo na svojoj zemlji,nikako moju zemlju ne može uključiti u takav zakup.Smatram kako nijedan pojedinac pa tako ni spomenuta udruga građana nema pravo prolaska,gaženja kulture i zadržavanja na mom posjedu bez moje dozvole.
Ispravite me ako sam u krivu.

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 19:39

Dorjane po zakonu o lovstvu ti nisi u pravu.Lovačka udruga dobiva u zakup određeni teritorij na kojem ostvaruju pravo između ostalih i lova.Isto tako tvoje je pravo da tražiš odšetu ako ti oni ili divljač koju imaju upisanu u lovnogospodarstvenu osnovu naprave.
Pravo lova nemaju samo u ograđenim prostorima i 300 m oko naselja.
Tako piše u zakonu,e sad druga je stvar dali je to pravično.

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 19:55

Lacos, pasa lutalica ima svagdje (osim u Kini  Laughing ) i slazem se da su problem. Ne slazem se samo s nacinom kako se to rjesava. Ovdje se takvi hvataju i dovode u centre za lutalice i napustene ljubimce. Ako nije moguce pronaci vlasnika isti prolaze kroz veterinarski pregled i ako je potrebno tretiraju. Posle toga se nude na usvajanje. Neki centri imaju vremensku granicu do kad cuvaju zivotinju a posle toga ide injekcija. Neki su "no kill" tipa i tu se zivotinje cuvaju ili dok ih neko ne usvoji ili dok ih Bog ne pozove sebi.
A sto se tice lova i prelaska preko privatnih posjeda i eventualnog pucanja na psa koji se tu zatekne.... Laughing
Pozivam zainteresovane na moj grunt, ima zeceva, patki, guski, vjeverica, citavo sarenilo pticijeg svijeta, tu je i pas (nije rasni), macka....Nije potrebno ni da je puska napunjena, dovoljno je samo da je skinete s ramena....I POSTAJETE LOVINA! Ili sto bi Ameri rekli: "fair game". I sto je interesantno, sezona traje 365 dana u godini, nema ogranicenja i kao sto neko rece "takav je zakon, mora se postovati".  Laughing
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4608
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:01

Neznam kako je to sada regulisano na vasim teritorijama.
Ranije je bili jasno i nije bilo nikakvih nedoumica gdje se smije ili nesmije loviti.
Loviste je odredjena teritorija u koju ulaze i naseljena mjesta,sela i gradovi.
Lovna povrsina je prostor gdje se smije loviti u okviru lovista.
Postojao je zakon o lovu koji je odredjivao sve u vezi lovista,lovne povrsine,kapaciteta lovista i sl.
Lovna povrsina je mogla biti na necijem privatnom vlasnistvu,naravno ne u blizini naselja.
Pretpostavljam da je i danas slicna situacija

ps I Terazije u BG kao i Trg Bana Jelacica u ZG su lovista ali nisu lovna povrsina

Vodnik I klase
Vodnik I klase

BROJ POSTOVA: : 502
ČLAN OD: : 2013-02-27
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:17

Ti Dorjane izmišljaš gluposti i piliš dlaku napola i baš bi volio da mi pokažeš štetu koju je na tvom posjedu napravila divljač ili lovci blizu smo to je lako izvedivo
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:23

pera84 (citat):
Lacos, pasa lutalica ima svagdje (osim u Kini  Laughing ) i slazem se da su problem. Ne slazem se samo s nacinom kako se to rjesava. Ovdje se takvi hvataju i dovode u centre za lutalice i napustene ljubimce. Ako nije moguce pronaci vlasnika isti prolaze kroz veterinarski pregled i ako je potrebno tretiraju. Posle toga se nude na usvajanje. Neki centri imaju vremensku granicu do kad cuvaju zivotinju a posle toga ide injekcija. Neki su "no kill" tipa i tu se zivotinje cuvaju ili dok ih neko ne usvoji ili dok ih Bog ne pozove sebi.
A sto se tice lova i prelaska preko privatnih posjeda i eventualnog pucanja na psa koji se tu zatekne.... Laughing
Pozivam zainteresovane na moj grunt, ima zeceva, patki, guski, vjeverica, citavo sarenilo pticijeg svijeta, tu je i pas (nije rasni), macka....Nije potrebno ni da je puska napunjena, dovoljno je samo da je skinete s ramena....I POSTAJETE LOVINA! Ili sto bi Ameri rekli: "fair game". I sto je interesantno, sezona traje 365 dana u godini, nema ogranicenja i kao sto neko rece "takav je zakon, mora se postovati".  Laughing

Perice možda ti možeš nekoga napucati u Americi i nikom ništa,ali na sreću to kod nas nije dozvoljeno jer je takav zakon.
što se lutalica tiće i kod nas je slično kao i kod vas u USA u večim mjestima.Nažalost mi smo ti siromašna zemlja pa to ne funguje u malim mjestima.Nema se love za platiti te ljude koji bi to radili pa to obavljaju lovci.
Nego nigdje ne vidjeh tvoga odgovora na moje pitanje o obavezama vlasnika pasa i ostalih kučnih ljubimaca.

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:23

lacoš (citat):
Dorjane po zakonu o lovstvu ti nisi u pravu.Lovačka udruga dobiva u zakup određeni teritorij na kojem ostvaruju pravo između ostalih i lova.Isto tako tvoje je pravo da tražiš odšetu ako ti oni ili divljač koju imaju upisanu u lovnogospodarstvenu osnovu naprave.
Pravo lova nemaju samo u ograđenim prostorima i 300 m oko naselja.
Tako piše u zakonu,e sad druga je stvar dali je to pravično.

E tu si malo u krivu.....ne postoji zakon koji može moje privatno zemljište iznajmiti nekome uz naknadu.Ako malo bolje pročitaš zakon o ustanovljavanju lovišta (zajedničkog)vidjet ćeš da svaki vlasnik zemljišta ima pravo na naknadu  od zakupnika bez obzira da li je nanesena šteta ili ne.Isto tako....kada bi bilo volje,a i informiranosti vlasnika zemljišta uvjek bi mogli ishoditi zabranu lova na svojim privatnim površinama.Zakon o lovstvu nije iznad ustava i samim time svi ovlaštenici i lovozakupci dobro tumače zakone koji naravno idu njima u korist ali kada je taj isti zakon protiv njih onda je panika.Inače država može organizirati lovište samo na svojoj zemlji,sve ostalo je samovoljno tumačenje zakona.
Nisam protiv lova i takvih stvari ali tko želi loviti na mojoj zemlji.......

Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:29

Jozo Trklja (citat):
Ti Dorjane izmišljaš gluposti i piliš dlaku napola i baš bi volio da mi pokažeš štetu koju je na tvom posjedu napravila divljač ili lovci blizu smo to je lako izvedivo

Kod nas je sve što se piše protiv lovaca i lova pila naopako i kao da dirneš u osinje gnijezdo,zašto?Hajdemo se početi ponašati prema pravilima igre pa tko voli nek izvoli......
Postavio sam pitanje na koje mi nitko ne može dati odgovor osim.....tako je po zakonu....kojem?
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:35

I onda se postavlja pitanje zakaj je netko "rapšic".
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:46

Evo Dorjane pročitaj i molim te pokaži gdje piše nešto o tvojem pravu koje ti garantira ustav.

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:46

@Lacos:

Zakon o drzanju ljubimaca se moze podijeliti na dva dijela: obaveze vlasnika prema zivotinjama i obaveze prema okolini. Ovo prvo se cesto krsi i tu su predvidjene novcane i zatvorske kazne. Kao i u svakom drugom zakonu nije lopov ko krade vec koga uhvate. Tebe zanima ovaj drugi dio. Ukratko, vlasnik zivotinje je duzan da namiri stetu koju je ista pricinila drugoj osobi. Unistena imovina, troskovi lijecenja itd. Treba da se razumijemo da kao i u svakom drugom pravnom postupku  dobar advokat moze da "dokaze" da je osteceni sam gurnuo nogu psu u usta i stisnuo vilice ali to je vec za diskusiju na drugoj temi.
A sto je sreca da zakon nekom zabranjuje da se brani na svom imanju ili u svojoj kuci, radnji ili bilo gdje, gdje ima zakonski pravo da bude ... scratch
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:50

pera84 (citat):

Pero ovdje privatna svojina jeste neprikosnovena-ALI do odredjene granice.Naravno da na svom posjedu mozemo da upucamo bilo koga,lako cemo se odbraniti na sudu.Policija ne sme uci u kucu ili na posjed bez naloga za to.
Probaj u svom dvoristu iskopati bunar,dobivash dozvolu nema frke.Vodu ces platiti skoro po istoj cijeni kao da si prikopcan na mrezu.Ako pronadjes naftu/prirodni gas na svom zemljistu nemash ekskluzivno pravo eksploatacije,dobivash za to odredjenu dividendu.
Moja eparhija ovdje ima izvore prirodnog gasa(Mars,PA),eksploatacija nije u nasim rukama-dobivamo dividendu i to je to .
Meni su licno gradske vlasti ovdje u jednom gradicu uzeli zemljiste uz naknadu.Proglasili to za vitalan interes grada,otkupili I napravili parking prostor sa metrima.Ja sam to koristio u iste svrhe,izdavao garaze i parking po mjesecnoj osnovi,lokacija idealna, preko rijeke na pushkomet je Manhatan,donji grad,blizina Lincoln Tunela.
Protiv drzavne i gradske vlasti gotovo svaka borba je uzaludna,kako ovdje tako i tamo.
Uz zemljiste imao sam i zgradu sa 13 stanova(stanari sve dalmosi  Smile  i "ljuti hercegovci").Cak sam to sve i kupio od jednog dalmosa-istrijanina Shakote,naravno ne od onoga koji je to sve zaradio nego od naslednika.-
Kasnije prodao(2007)i zgradu,ovaj put je otisla u drugom pravcu,kupio je Jevrej,platio debelo.
Nikada to nebi prodao da gradske vlasti me nisu naterale na prodaju zemljista.
Sa rogatima nemoze se bosti-drzava je drzava,nije to igracka.

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 20:53

Članak 48.
Jamči se pravo vlasništva.
Vlasništvo obvezuje. Nositelji vlasničkog prava i njihovi korisnici dužni su pridonositi općem dobru.
Strana osoba može stjecati pravo vlasništva uz uvjete određe­ne zakonom.
Jamči se pravo nasljeđivanja.

Iz ustava RH
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:01

pera84 (citat):
@Lacos:

A sto je sreca da zakon nekom zabranjuje da se brani na svom imanju ili u svojoj kuci, radnji ili bilo gdje, gdje ima zakonski pravo da bude ... scratch

E sad ja neznam što ti podrazumijevaš pod obranom.Koliko sam ja tebe razumio ti imaš pravo napucat nekoga ko drži pušku u ruci a na tvojem je zemljištu i obavlja radnju lova.
Što se tiće obrane u kući ili dvorištu od bilo koje vrste nasilja mi u HR nemamo pravo ko vi u USA.Tako kaže zakon a kad bi i htio dok ja otključam kasu sa oružjem pa drugu sa municijom pobi banda sve.
Zato ti bar ja moj druže koristim,tj koristio bih vaše pravo,pa nek ja rađe odslužim a banda počiva.
A i sredstva za obranu se uvijek nađe,nedaj bože zatrebalo Very Happy

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:02

Članak 8.

(1) Lovište se ustanovljuje ovisno o vrsti divljači koja prirodno obitava ili se prvenstveno uzgaja na površinama zemljišta, broju divljači koja se prema mogućnostima staništa može uzgajati na tim površinama i njegovoj namjeni.

(2) Lovište ne obuhvaća:

1. neizgrađeno i izgrađeno građevinsko zemljište te površine do 300 m od naselja,

2. javne prometnice i druge javne površine uključivši i zaštitni pojas,

3. određene dijelove prirode koji su proglašeni posebno zaštićenim objektima prirode po propisima o zaštiti prirode u kojima je aktom o proglašenju ili posebnim aktom zabranjen lov (nacionalni parkovi, strogi rezervati, specijalni zoološki i ornitološki rezrvati i drugi posebno zaštićeni objekti prirode) i Park prirode Medvednica,

4. more i privredne ribnjake s obalnim zemljištem koje služi za korištenje ribnjaka,

5. rasadnike, voćne i lozne nasade namijenjene intenzivnoj proizvodnji u površini do 100 ha, ako su ograđeni ogradom koja sprečava prirodnu migraciju sve dlakave divljači,

6. druge površine na kojima je aktom o proglašenju njihove namjene zabranjen lov.

(3) Odredbe ovoga Zakona ne primjenjuju se na zvjerinjak.

Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:03

2) Vlasniku i ovlašteniku prava na zemljišta bez prava lova određuje se naknada za ograničenja kojima su podvrgnuti u ostvarivanju prava lova trećih osoba, u skladu s ovim Zakonom.
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:06

Odosmo mi debelo s teme.
Tacno je, Milutine da je drzava na kraju krajeva neprikosnovena. Ali ne moze se porediti ovdje i tamo. Ne vjerujem da po imanju tvoje crkve lunjaju kojekakvi jebivjetri i pucaju u sve sto stignu.
A sto se tice rasprostranjenog misljenja da amerikanac moze da ucmeka nekoga na svom posjedu i "ujeo vuk magare", nema vece zablude. Treba da se ispune i ostali uslovi. Istina, razlika je izmedju Texasa i Missourija na jednoj strani i Californije i New Yorka na drugoj.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:08

dojran (citat):
Članak 48.
Jamči se pravo vlasništva.
Vlasništvo obvezuje. Nositelji vlasničkog prava i njihovi korisnici dužni su pridonositi općem dobru.
Strana osoba može stjecati pravo vlasništva uz uvjete određe­ne zakonom.
Jamči se pravo nasljeđivanja.

Iz ustava RH

U zakonu fino pise"Nositelji vlasnickog prava I njihovi korisnici duzni su pridonositi opcem dobru"
Drzava se tu ogradila.U ovom slucaju opce dobro je lov na tvojoj povrsini,izdali to onome ko gazduje lovistem(ili mu dali bez nadoknade).
Legalno,potpuno zakonski-svaki tvoj pokushaj na sudu prolazi bez uspjeha-zakon ih stiti a sud mora donijeti odluku baziranu na odredjenom zakonu.

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:12

Ali zakon i kurvanjski ubacuje termin "vlasnicko pravo". Sto u prevodu znaci imas pravo da koristis ( i naravno placas porez ) ali nisi vlasnik.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:15

ZAGORAC (citat):

Bravo ZAGORAC,e zato ti ja proglasim svoj lovni teritorij ispod mojih goric i u okolici moje kuće pa gazdujem kako ja želim i volim(naravno trudim se da me ne ulove). Laughing 

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:20

lacoš (citat):
ZAGORAC (citat):

Bravo ZAGORAC,e zato ti ja proglasim svoj lovni teritorij ispod mojih goric i u okolici moje kuće pa gazdujem kako ja želim i volim(naravno trudim se da me ne ulove). Laughing 

U kompu s Milutinom, da ti dopela turu-dvije amerikanaca. Cista para!
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:23

pera84 (citat):

E ovo nisam razumio,molim te obrazloži.Može i na pp.

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:24

pera84 (citat):

Nije to dobra ideja,gorice su blizu:
Razgovara Amer s prijeteljem:prekjučer sam pio s Rusima....skoro sam umro..
Jučer sam pio sa Zagorcima....bolje da sam prekjučer umro..
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:31

Dobar! +
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:38

Nitko se više ne želi svađat???? Very Happy  Very Happy  study
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:43

dojran (citat):
Nitko se više ne želi svađat???? Very Happy  Very Happy  study

Nisam vidi ništa što potvrđuje tvoje teze.

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime23.02.14 21:56

2) Vlasniku i ovlašteniku prava na zemljišta bez prava lova određuje se naknada za ograničenja kojima su podvrgnuti u ostvarivanju prava lova trećih osoba, u skladu s ovim Zakonom.
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime24.02.14 4:03

Ne kontam kako to drzava daje nekome praco da lovi na necijem privatnom posedu? Razumljivo je da lov moze da bude zabranjen na privatnom posedu, inace bi ljudi lovili i u gradovima ali ako sam dobro razume u ovom slucaju vlasnik zemlje ne moze da zabrani lov na svojoj zemlji ako se nalazi u lovnoj zoni?
Na vrh Go down
Jozo Trklja
Vodnik I klase
Vodnik I klase

BROJ POSTOVA: : 502
ČLAN OD: : 2013-02-27
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime24.02.14 15:56

Ovo su budalaštine i neću više u ovome sudjelovat
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime24.02.14 21:08

Malo edukacije....obratiti pozornost..Poljska.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime03.03.14 18:59

Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime04.03.14 16:12

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime05.03.14 1:53

Opet malo povijesti na temi:

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime05.03.14 2:04

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime05.03.14 2:09

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime05.03.14 2:10

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime06.03.14 3:33

Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime07.03.14 12:43

Interesuje me Maxe-dali si kojim slucajem lovac posto vidim da imas impresivnu kolekciju starih dozvola i clanskih karata ? scratch  scratch  scratch  scratch  scratch  scratch  confused
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime07.03.14 14:38

sasa staza (citat):
Interesuje me Maxe-dali si kojim slucajem lovac posto vidim da imas impresivnu kolekciju starih dozvola i clanskih karata ?

He, Saša.
Ovo je sve s neta, da potkrijepim temu.
Nisam nikad lovio kopnene životinje, niti bih.
Jedini lov kojim se bavim je onaj na moru - ribolov.

Imam dosta negativan osobni stav prema lovu.
A nisam ni neki ljubitelj divljači kao hrane.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Lov i lovačke priče   Lov i lovačke priče - Page 5 Icon_minitime

Na vrh Go down

Lov i lovačke priče
Na vrh 
Stranica 5/9Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Kratke priče