FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Iseljenici 07.10.14 5:33
Da nije i to jedan od uslova za EU?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Iseljenici 07.10.14 5:38
pera84 (citat):
Da nije i to jedan od uslova za EU?
Možda i je...
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Iseljenici 07.10.14 7:38
pera84 (citat):
SveJug (citat):
Verujem da treca generacija vec jedva ce nesto i znati. Sa druge strane to je i dobar znak da su se ljudi asimilirali. Da su prihvatili sistem i nacin zivljenja te zemlje gde su.
Prvi put kad se opizdis cekicem po prstima a ne opsujes na svom jeziku, onda znas da si se asimilirao.
To si 100 % u pravu.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Iseljenici 07.10.14 12:10
moj drugar zivi u Canadi 10 godina I vozi kamion. ode jednom prilikom u Kvebek I nesto nije mogao da se snadje pa stane na benzisku pumpu da priupita gde je ta firma I to mesto gde vozi robu. govori on engleski ali ga ovi Canadjani nista nerazumeju. pocne on da psuje po naski onako iznerviran a ovi na pumpi tek tada ukapiraju da moj drugar nije englez vec stranac.ljubazno mu objasne sve kako da dodje do odredista.razlog takvog ponasanja je sto su mislili da je englez a oni nevole engleze jer su sa njima ratovali pre 200god.
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Kao prvo nije emigrant a kao drugo veliki i respektiran glumac a mozda pre svega patriota kome nema premca.
Nacionalista nije sigurno sobzirom da je jednim od svojih sinova dao Madjarsko ime (István).
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Iseljenici 10.10.14 0:14
SveJug (citat):
Verujem da treca generacija vec jedva ce nesto i znati. Sa druge strane to je i dobar znak da su se ljudi asimilirali. Da su prihvatili sistem i nacin zivljenja te zemlje gde su.
Pojam asimilacije po mojem mišljenju je nešto drugo od ovog što je SveJug napomenuo ali ima zajedničkih stvari.Asimilacija je kada čovjek napusti rodnu grudu,nastani se u drugoj zemlji,nauči jezik,uzme državljanstvo te zemlje,oženi se ili uda se sa tim domicilnim stanovništvom,dobije djecu u takvim brakovima kojima daje imena kakva su tu.Ima toga još ali ovo je dovoljno za reći da je neko se asimiliro.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 10.10.14 0:39
semsudin (citat):
Ima toga još ali ovo je dovoljno za reći da je neko se asimiliro.
Prvenstveno treba poštivati zemlju, domaćine i njihove zakone gdje dolaziš. Ako ti ne pašu kakvi su, ne idi tamo!! Vrlo jednostavno.
Ne treba zaboraviti svoju kulturu i jezik ako bi to značilo asimilaciju, a mislim da ne. Svoju kulturu se može štovati i u stranoj zemlji, i zakoni to dopuštaju. Ali ne gnjavi i ne izazivaj domaćine. Kad bi se svi toga držali, ne bi bilo ni jednog problema.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 10.10.14 8:06
Puno toga smo rekli i sve je to istina. Kako je to pera84, Max, semsudin i puno od nas rekli ali je inajbitnije da se narod dobro oseca, nezavisno gde na kojem delu zemaljske kugle nalazi.
Imamo iks slucajeva, kako u pesmama, tako i u filmovima kako narod cezne za domovinom. To to je tipicno da se narod nije asimilirao i da im zivot u to drustvo ne prija.
I to sto kaze Max, prihvati tradiciju i obicaje domacina i tako se ponasaj.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 10.10.14 9:17
Prijalo bi meni u Svedskoj,moze I neka svedjanka uz to ali se nikako nebih odrekao svoje vere,jezika ili kulture. normalno, dabi se covek uklopio u bilo koje drustvo mora postovati zakone,kulturu ili obicaje maticne zemlje. u Nemackoj I Ceskoj uvek sam morao traziti hleb ako je za rucak bilo jelo sa krompirom.jednostavno oni nejedu hleb ako je jelo sa krompirom. nemcima je to neobicno I uvek vidis osmeh kelnera na licu kad zatrazis hleb.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 10.10.14 10:03
vladimir (citat):
Prijalo bi meni u Svedskoj,moze I neka svedjanka uz to ali se nikako nebih odrekao svoje vere,jezika ili kulture. normalno, dabi se covek uklopio u bilo koje drustvo mora postovati zakone,kulturu ili obicaje maticne zemlje. u Nemackoj I Ceskoj uvek sam morao traziti hleb ako je za rucak bilo jelo sa krompirom.jednostavno oni nejedu hleb ako je jelo sa krompirom. nemcima je to neobicno I uvek vidis osmeh kelnera na licu kad zatrazis hleb.
Prijatelju, znas ti sta je dobro . A to za hleb, to je jedan deo asilizacije. Posle nekog vremena nebi ni to jeo niti bi ti falilo.
Sta ce ti hleb kada ima pasta, pirinac, krompir.
Kao prvo nije emigrant a kao drugo veliki i respektiran glumac a mozda pre svega patriota kome nema premca.
Nacionalista nije sigurno sobzirom da je jednim od svojih sinova dao Madjarsko ime (István).
Čini mi se, da je najviše Čovjek zdravog razuma i visokog morala.
Izpostavio sam to, kako je več bilo debate o porezu u različitim zemljama. A najviše zbog toga, kako mnogi postane emigranti samo zbog izbjegavanja poreza u vlastitoj zemlji (Gérard Depardieu isto je glumac i u toj konstelaciji odrekao se je državljanstva).
Ako je zemlja i okolina takva, da svi ljudi u prosjeku dobro žive, onda je pristojno imati mnogo više od prosjeka i uz to platiti visoke poreze, jer se čovjek dobro osječa. To je zdravi patroitizam.
Kod nas je situacija sasvim okrenuta. Srednjeg razreda skoro više i nema, a oni koji imaju nadprosječne prihode i imanje, kao da so zadovoljni upravo zbog toga, što drugi nemaju ni za burek. To je društveno neodgovoran egoizam, koji če jih kad tad ispodnjeti. Ja u takvoj sredini nimalo sam zadovoljan, jer plačujuči visoke poreze ništa se ne menja, čak se razslojevanje sve više i više poglablja.
_________________ Audaces fortuna iuvat
To je 27 godišnja Aida Hadžialić i po novom je ministrica za obrazovanje u Švedskoj. Ja nemam šta reči osim: Hon är super bra! Vacker för ögat, men ändå smarta. Što jes, jes.
A nekoliko više, se je na tu temu razpričao Boris, pa ko želi može zaviriti. [You must be registered and logged in to see this link.]
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.10.14 9:48
Četni evidentičar (citat):
Da čujem, prijatelju SveJug, tvoj komentar.
To je 27 godišnja Aida Hadžialić i po novom je ministrica za obrazovanje u Švedskoj. Ja nemam šta reči osim: Hon är super bra! Vacker för ögat, men ändå smarta. Što jes, jes.
A nekoliko više, se je na tu temu razpričao Boris, pa ko želi može zaviriti. [You must be registered and logged in to see this link.]
Inace svi je hvala. Videtcemo sta ce prestirati.
Da Svedska ima "strance" u svoju vladu nista novo. Ibrahim Baylan, je bio ministar skolstva 2004–2006. A i sam Olof Palme je bio poreklom iz Letonije.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.10.14 11:15
To je 27 godišnja Aida Hadžialić i po novom je ministrica za obrazovanje u Švedskoj. Ja nemam šta reči osim: Hon är super bra! Vacker för ögat, men ändå smarta.
Hon är super bra! Vacker för ögat, men ändå smarta, Google Translate koje si koristio kaze ti:
Ona je super dobra. Lepa za oko ali ipak pametna (bistra).
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.10.14 11:31
SveJug (citat):
To je 27 godišnja Aida Hadžialić i po novom je ministrica za obrazovanje u Švedskoj. Ja nemam šta reči osim: Hon är super bra! Vacker för ögat, men ändå smarta.
Hon är super bra! Vacker för ögat, men ändå smarta, Google Translate koje si koristio kaze ti:
Ona je super dobra. Lepa za oko ali ipak pametna (bistra).
Zanimljiv je taj Google Translator i dosta autentično prevodi. U stvari tek sam ga tom prilikom prvi put koristio. Zapazio sam naime takav postoječi komentar o njoj, pa sam hteo doznati, šta znači - i malo sam ga dopunio . Najviše mi je fascinantno, kad možeš prevesti u neku ekzotiku, npr. u Svahili ili Kineski jezik...
Prost bi narod rekao, čudo od tehnike.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Iseljenici 26.10.14 5:44
Max Blitz (citat):
Beograd, koliko si platio da imaš ove tablice?
Cuj kada su u pitanju moji obozavatelji sa foruma ne pitam za cenu.
A ako te bas interesuje koliko kostaju "custom" tablice, $60 plus $30 godisnje. Nego da li bi mogle da prodju JNA tablice u Zagrebu?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 26.10.14 5:48
BEOGRAD (citat):
Nego da li bi mogle da prodju JNA tablice u Zagrebu?
Jok.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 26.10.14 5:53
Max Blitz (citat):
Citat :
Jok.
Nije valjda da je u Čemerici veca tolerancija nego u Hrvatskoj? Max, ozbiljno sam razocaran. Sta ce tek biti ako prodje onaj zakon u Evropskom Parlamentu? Hoce li clanstvo na forumu postati krivicno delo?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 26.10.14 5:56
BEOGRAD (citat):
Nije valjda da je u Čemerici veca tolerancija nego u Hrvatskoj? Max, ozbiljno sam razocaran. Sta ce tek biti ako prodje onaj zakon u Evropskom Parlamentu? Hoce li clanstvo na forumu postati krivicno delo?
Polako, ne možemo sve rješavat odjednom.
Kad gayeve sasvim zadovoljimo, ponovo ćemo se JNA bavit. Jedno po jedno, svi će doć na red sa svojim pravima.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 7:49
Max Blitz (citat):
lacoš (citat):
Sigurno se dobro jelo i pilo na proputovanju, a za male pare
Meni se sve čini da je ovo glavni, a možda i jedini razlog za nostalgiju naših iseljenika za bivšim.
Fino dođe tu na odmor ko' car, nema što si ne može priuštit i platit. A onda natrag na arbajt do sljedećeg odmora.
Eee, ponuda je sad još bogatija, samo su i cijene europske.
A mi i dalje redovno, i to ne jedanput godisnje, odlazimo u rodni kraj a i dalje ostavljamo evrice, nezavisno sto su evropske cene. Ostavljemo i visse nego sto vi to mozete zamisliti.
Mozda je to za tebe sitna lova, mozda imas kud i kamo vise od nas. U tom slucaju cestitam jer uveksam govorio da i tamo ima zivota pa uvek savetujem da ostanu na svome kao naprimer sa Vladimirom.
A sto se nostalgije tice, nezalim za DDR-om kao takvom. Ja sam je upoznao i onakvu i ovakvu. Ja zalim za onom slobodom kretanja koja je bila, Kada si se mogao kretati, odmarati svuda bez straha. O tome sam vec pisao.
A za Jugom zalim! Smatram da imam na to pravo iz vise razloga a i o tome sam vec pisao.
Budite mi pozdravljeni i nebrinite, necu umreti od nostalgije.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 8:26
dodje mi juce jedan nas iseljenik.covek zivi u San Diego Califonia, ima stan na Novom Beogradu I kucu na moru u RH.ZIMU provodi u Californiji a leto u SRB I RH. Preko sam zbog para,ovde zbog zivota.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 9:50
vladimir (citat):
dodje mi juce jedan nas iseljenik.covek zivi u San Diego Califonia, ima stan na Novom Beogradu I kucu na moru u RH.ZIMU provodi u Californiji a leto u SRB I RH. Preko sam zbog para,ovde zbog zivota.
Ima zivota i ovde a i para tamo kod vas
To sto je on dosao, dosao je zato sto je tamo rodjen pa ga to privlaci. Deca koja su pak rodjeni tamo preko grane, njih to neprivlaci. Interesantno im je otici tu i tamo i videti taj kraj, i gotovo. Odlaze na neka druga mesta kao na primer, Karibija, Bali, Tajland.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 9:57
SveJug (citat):
Odlaze na neka druga mesta kao na primer, Karibija, Bali, Tajland.
Pa možda je i tamo jeftinije,nego npr u Tivtu
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 10:36
lacoš (citat):
SveJug (citat):
Predajem se, nemogu vise odoleti napadima sa svih frontova
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 10:46
lacoš (citat):
SveJug (citat):
Ne možda, nego sasvim sigurno. Recimo na Baliju ima za unajmiti kat u luksuznoj kuči za svega 300 EUR na mjesec. Dnevni trošak na hranu, ako se jede na finijim mestima je 10 USD po osobi, a ako se jede u warungima je sve najviše 4, 5 USD. I to su cjene za Kuto, a kad se ide negdje u provinciju je još jeftinije, npr. Sulavezi gdje je rajska priroda .
Ali ima i hotele poznatih svetskih veriga i uopšte u turističkim naseljima su cjene mnogo, mnogo više od onih na Tivtu.
Ako ima neko želju za Balijem mogu mu dati kontakt jer se koleginica tamo preselila za stalno. Zanimljivo, sa partnerom su otišli samo na 14 dana na dopust i imali su povratnu avio kartu, ali se niso vratili. Tamo su više od 5 godina i ne planiraju, da se ikad vrate. Najprije su na plaži počeli grilat čevape, pa su onda otvorili mali bar Karantanija, a sad se na veliko bave turizmom - uzmu velike kuče na duži zakup ili jih kupe, nešto sami grade i izdajaju jih u glavnom Austalcima i Njemcima, čak nude zakup i na 10 godina, a počeli su u stvari od nule.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 12:11
...pa su onda otvorili mali bar Karantanija...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 12:14
SveJug (citat):
Max Blitz (citat):
lacoš (citat):
Sigurno se dobro jelo i pilo na proputovanju, a za male pare
Fino dođe tu na odmor ko' car, nema što si ne može priuštit i platit. A onda natrag na arbajt do sljedećeg odmora.
Budite mi pozdravljeni i nebrinite, necu umreti od nostalgije.
SveJug, ne ljuti se.
Kad ovako nešto napišem, uvijek ima dozu zezanja. Uvijek smo iseljenike i gastarbajtere morali malo podbost, to ti tako ide, bez loše namjere.
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 12:56
Max Blitz (citat):
...pa su onda otvorili mali bar Karantanija...
mmalo istorije o Karantaniji, ako se kome da da čita....
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 13:03
Kako ide ono?
Vozim Ford, pušim Lord i u Nemačkoj mešam mort...
Bilo nekad, sad odlaze mladi intelektualci i ti puno manje čezne za rodnim krajom.
Samo prošle godine je otišlo iz male Slovenije sa svega 2 milijona stanovnika, 12 do 13 tisuča mladih, a tu nisu ubrojene dnevne migracije u Austriju. To je mnogo više nego krajem 19 i početkom 20 stolječa, kad se odlazilo u Ameriko.
A zlo se sprema, još veče nego je sad - pa kad se pomisli, da je bila Slovenija nekad omiljena za odlazak na rad za stanovništvo bivših republika, onda je tuga još veča.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 13:04
[You must be registered and logged in to see this image.] Po ovoj karti i ja imam pravo na državljanstvo
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 28.10.14 13:18
Čudi me da se ovo pitanje Karantanije malo energičnije nije potegnulo. Al' jbg, more onda otpada, pa bolje kako je sad.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 04.11.14 23:54
Nekad su iseljenici putovali u rodni kraj bez problema, samo sjedne i već je kući...
Naslov komentara: Re: Iseljenici 05.11.14 0:56
od sledece godine bice ponovo uspostavljene direktne linije
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 05.11.14 10:04
New York - Zagreb - Beograd, setio sam se JAT-a iz vremena 70-ih.
U red leta Kopenhagen- Beograd (direktan) obavezno se letelo preko Zagreba, sto je znacilo, sletanje pa autobusom do terminala gde su nas smestili u neku salu bez pravo napustanja pa opet autobusom do aviona pa dalje do Beograda. To sve je cinilo najmanje 3 sata zakasnjenja.
Djabe smo pretestovali, trazili obestecenje. Sto je jedan cica kazao: Zali se ocu sto ti j#be mater.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Iseljenici 05.11.14 15:45
SveJug (citat):
U red leta Kopenhagen- Beograd (direktan) obavezno se letelo preko Zagreba, sto je znacilo, sletanje pa autobusom do terminala gde su nas smestili u neku salu bez pravo napustanja pa opet autobusom do aviona pa dalje do Beograda. To sve je cinilo najmanje 3 sata zakasnjenja.
Djabe smo pretestovali, trazili obestecenje. Sto je jedan cica kazao: Zali se ocu sto ti j#be mater.
Skracenice avio kompanija imale su i drugo, "nesluzbeno" znacenje koje je s dozom humora poblize opisivalo mentalitet firme.
Na primjer, JAT je bio poznat kao J(oke) A(bout) T(ime), osvrcuci se na notorno nepostivanje reda letenja.
Tvoj Svedi, S(ex) A(nd) S(atisfaction) bazirano na "ljubaznosti" plavokosih stjuardesa
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 05.11.14 15:51
SveJug (citat):
Ček' malo, je li se to izvanredno dogodlilo jednom-dvaput, ili je bila redovna praksa za svaki let? Kao može bit normalno kašnjenje od tri sata svaki put?
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 05.11.14 16:54
pera84 (citat):
SveJug (citat):
Skracenice avio kompanija imale su i drugo, "nesluzbeno" znacenje koje je s dozom humora poblize opisivalo mentalitet firme.
Na primjer, JAT je bio poznat kao J(oke) A(bout) T(ime), osvrcuci se na notorno nepostivanje reda letenja.
Tvoj Svedi, S(ex) A(nd) S(atisfaction) bazirano na "ljubaznosti" plavokosih stjuardesa
Sto se J(oke) A(bout) T(ime)-a tice to sam imao cast doziveti. A S(ex) A(nd) S(atisfaction), nazalost ne. Pa jos da postanem clan kluba "Mile High Club".
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 05.11.14 16:57
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
Ček' malo, je li se to izvanredno dogodlilo jednom-dvaput, ili je bila redovna praksa za svaki let? Kao može bit normalno kašnjenje od tri sata svaki put?
Svaki put ne, ali im je kasnjenje bila normalna pojava.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 05.11.14 17:05
SveJug (citat):
Svaki put ne, ali im je kasnjenje bila normalna pojava.
A izlaženje iz aviona je bilo normalno svaki put (kako si opisao), samo je to sve skupa trebalo kraće trajat?
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Iseljenici 05.11.14 17:15
Pa ja sam 80'tih tri puta leteo večernjim avionom Bgd-Zg sa obaveznim sletanjem u Osjeku gde se nisu gasili motori, i ta tri puta NIKO nije ni izašao ni ušao u avion.
A petkom uveče je avion Lj-Bg dolazio iz Londona i obavezno su carinili putnike u Lj, a u Bgd su im carinili prtljag !!!
Zaboravih da napomenem da nije bilo mnogo kašnjenja, zato što je carinjenje u Lj bilo predviđeno vremenom letenja.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo: komentar modifikovan dana: 05.11.14 17:28; prepravljeno ukupno 1 puta
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 05.11.14 17:24
Avioni kasne danas i to vise nego nekada. Dovoljno je da neka dileja ostavi kofer i ode u WC i eto ti kasnjenja od 4-5 sati.
Naslov komentara: Re: Iseljenici 12.11.14 16:01
Za one koji misle, da imajo utjecaj na neke stvari. E, pa niste u pravom klubu, da jeste onda nebi bili tu na forumu.
I još, nemojte se zavarivati, da je od nekog značaja, dal su na vlasti Republikanci ili Demokrati. Sasvim je svejedno. Sve je to isto i u napred spremno za plan A ili B, da stvari idu u pravcu onih iz pravog Kluba. Kluba crvenog štita.
U čast i na uspemeno drugu Juri, koji je bio sasvim u pravo.
BEOGRAD Podporučnik