FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 21.11.12 0:17
dobri večinom od svakud meni je bio zoran petrovič iz petrinje ali u svemu su bili korektni nije bilo mlitavo znao se što je red i sami su nas upozoravali gdje smijemo iči u gradu koju birtiju i tako ali su bili fer i korektni pogotovo piloti to su bili ljudine ma kaki nikad me nije vidio prolazim pored njega mislim pored pilota sam me pita kako je desetaru uprav ti bude čudno misliš ono pilot boli njega ona stvar za jednog desetara ali kultura na nivou stvarno Ma i oni su bili svjesni što prozivljavamo ali strogoče je bilo to stoji
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 21.11.12 0:24
Dakle što si sve dužio (mada si nešto već rekao) i koji su tvoji konkretni zadaci bili? Kako ti je izgledao prosječni radni dan?
goran n Gušter
BROJ POSTOVA: : 66 ČLAN OD: : 2012-11-16
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 21.11.12 0:37
škorpion aut pištolj a kako mam obuka i samo obuka sa strelom MAX gdje si sluzio i koji rod
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 21.11.12 1:21
U mornarici. Da ne ponavljam sve, jer ima toga dosta već što sam napisao, posjeti temu KUMBOR 1986./1987. na CG. Tamo ćeš naći. I slobodno me pitaj sve što te zanima, ali ako je o mornarici, postavi mi pitanja tamo, ne na ovoj temi, da se ne miješaju postovi. Skokni tamo, vrlo je zanimljivo, pročitaj od početka. I drug Missar je tamo prisutan, vidjet ćeš. Slobodno komentiraj sve što ti padne napamet. P.S. I drug Boske ti je na toj temi!
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 21.11.12 3:40; prepravljeno ukupno 2 puta
Boske Zastavnik
BROJ POSTOVA: : 879 ČLAN OD: : 2012-10-28 DOB : 60 Austrija
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 21.11.12 1:24
Nešto nam Goran i nije baš pričljiv. Možda ga vojna tajna još sputava
_________________ Živjeti znači boriti se
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 21.11.12 1:28
Kako nije pričljiv, tema mu je stalno u vrhu, četiri stranice ispisao...., dobro, malo smo mu pripomogli,... zato smo tu
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 21.11.12 16:26
Gorane, spomenuo si dvaput u postovima "pss", što ti je to, nisam savim shvatio?
P.S. A, sjetio sam se 'polijetno-slijetna staza', je li tako?
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 21.11.12 17:34; prepravljeno ukupno 2 puta (Reason for editing : Sjetio se što je "pss".)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 21.11.12 16:32
Za moderatore teme: U prvom postu teme na vrhu su trebale biti neke fotografije ili video? Ovo što je 'Forbidden'? Ovako bezveze izgleda, pa molim da se to popravi ili ukloni. Hvala lijepo!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 22.11.12 1:52
goran n (citat):
bilo je i lijepih i dobrih dana a bilo je i loših kao iza ograde albanac čuva krave i pusti ih namjerno na pss a ja kao strazar moraš poterat ne do ti dragi bog da je dirneš eto ih 20
Zar su mogle krave ući unutar ograde, odnosno u krug kasarne, i na pistu?!
P.S. Imam i ja zgode s kravama na temeljnoj obuci u Puli kod Muzila. Bila je vojna ekonomija tamo blizu, farma, i puštali su krave da slobodno lunjaju okolo, kao na ispašu. I znalo je biti smiješno, vojska u stroju stoji mirno, i došeta krava, kao da je mornare ona postrojila. E, nekad bi došao i bik, pa ga vojska dražila, bilo je par puta..... bjež' kud koji - mili moji...
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 10:46
zato je postojala straza ne za krave ali i za njih nije bilo sve ogradjeno ma to su bile provokacijena pss su mogle jer su ih budale terale da pasu beton
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 12:55
goran n (citat):
ma to su bile provokacijena pss su mogle jer su ih budale terale da pasu beton
Da, ovako kako kažeš je to očito. Baš gadno. Pa, je li komandir straže morao pravdat municiju koji put? Iskreno, po ovome, što si do sada rekao, ja ne znam bih li izdržao... Još i ono s bacanjem kamenja u kontejnere. Makar bih u zrak... par rafala, pa nek si j.bu ..ter...
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 17:57
ma kaki ui zrak direkt nema upozorenja bar za mene nije bilo jer su sitauacije bile napete pa su ni zivci bili na parove razbrojs dobro je bilo do sela ali prena golešu pustopoljina sama bilo je onih kojih nisu imali pardona npr ko ja pa zato nisam htio van kasarne svega dva puta na zakletvu u maršalku i jednom kod bratiča u maršalku i u godinu dana od kasarne nikud dok nisan išao kuči meni su se zgadili za čitav zivot tako da ih ne podnosim znan da če me neki osuditi radi ovog pisanja dan danas imam problena sa spavanjem nema veze ko što sam po vjeri ali kosovo im se nije smjelo dati to je moje mišljenje pozdrav i bez ljutnje ps kako su dobili kosovo pitanje godine kako če traziti i ostalo kao što su počeli po makedoniji zar nisam u pravu pozdrav evo moje iskreno nišljenje gledao san preko yu tuba sltinu i ispod komentare kako jeb majku svima od reda baš ti koji provociraju sa kravama kosovo nikad nije bilo njihovo bilo kako bilo ali je od ex juge a ne albanski dio teritorija istinu gledajuči tako bi i talijani htjeli istru itd Sve ono što su naši stari stvarali otišlo je uzalud onakav aerodrom ali nije trebao biti albanski to je jug dio tertorija ali ljudi istinu moramo pogledat u oči bilo koje smo nacije i vjere ali smo bili sastavni dio juge a ne albanije pozdra i nemojte mi što zamjeriti na ovom komentaru i mišljenju
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 18:05
Dobro Gorane, bilo je i neugodnih iskustava nazalost, pusti politiku sad.... Kao što ti je i Missar rekao, bilo pa prošlo. Al 'bilo je i vedrijih trenutaka sigurno... Tko su ti bili najbolji drugovi? Sjećaš li se imena? Ili imena oficira?
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 23.11.12 18:18; prepravljeno ukupno 2 puta
Zarku voli ovaj upis
missar Stariji vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 735 ČLAN OD: : 2012-05-21 DOB : 71
Naslov komentara: Re: aerodrom Slatina Priština 23.11.12 18:06
Gorane, gde si polagao zakletvu? pozdrav
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 18:09
u maršalci u prištini i izvinjavam se neču više o politici obečavam
Zarku voli ovaj upis
Naslov komentara: Re: aerodrom Slatina Priština 23.11.12 18:16
Gorane ako ni ovaj nije tvoj, ja odoh u penziju..... pozdrav
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 18:20
je je al si me obradovao MOJA strela
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 18:22
Max Blitz (citat):
Tko su ti bili najbolji drugovi? Sjećaš li se imena? Ili imena oficira?
Vidiš kako je naš Missar pravi..., trebalo bi ga izmislit da ga nema... Kad stigneš, odgovori i na ovo gore, smiješ pisati imena, to nije zabranjeno, lakše će se i tvoji klasići sjetiti ako posjete ovaj forum..
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 18:43
Spomenuo si Zoran Petrovića iz Petrinje, pa sam mislio... da znaš još nekog, i ostali forumaši možda znaju ljude iz tvoje jedinice ili su čuli za njih, ovdje se svakako razmjenjuju takve informacije...
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 23.11.12 19:38; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : stil)
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 18:49
Imena......tko bi se svih sjetio!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 21:33
evo nekih imana vodnik dobrijevič goran desetar vukašinovič gavrilo desetar jerkovič ivica desetar zivanovič zarko i mnogi drugi ko bi se sad sjetio
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 21:44
ma nije meni do tajni samo godine su prošle pa kad pitate onda kalkuliram jer se više ne sječam svih a i starih vojnika klasu prije mene a bio sam dobar sa njima posebno jednog iz zagreba starijeg vojnika ne bi se ga sjetio nikako znan da se zvao siniša dobro je rekao jedan vodnik dečki budite dobri jer mozda se nikad više nečete vidjeti i posebno se sječan jednog poručnika sa kim sam djelio bio sam nu kao pomočnik dezurstva na aerodromu tj poslije ponoči sam bio dezuran uz telefone kao desetar on je bio iz novske al ne bi se sjetio niukako
Boske Zastavnik
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 22:11
goran n (citat):
ma nije meni do tajni samo godine su prošle pa kad pitate onda kalkuliram jer se više ne sječam svih a i starih vojnika klasu prije mene a bio sam dobar sa njima posebno jednog iz zagreba starijeg vojnika ne bi se ga sjetio nikako znan da se zvao siniša dobro je rekao jedan vodnik dečki budite dobri jer mozda se nikad više nečete vidjeti i posebno se sječan jednog poručnika sa kim sam djelio bio sam nu kao pomočnik dezurstva na aerodromu tj poslije ponoči sam bio dezuran uz telefone kao desetar on je bio iz novske al ne bi se sjetio niukako
Ma kako se ne možeš sjetiti imena Gorane? Hajde napregni moždane vijuge malo, tek je 21 godina prošla otkako si se skinuo!
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.11.12 22:14
Ma sjetiti će se triba mu malo vremena, uostalom i sutra je novi dan zašto sve danas!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 3:04
Hej ljudi! I ja sam se uspio sjetit trojice oficira i trojice mornara punim imenom i prezimenom do sad. Znam samo još neka prezimena i nadimke, nisam htio navoditi jer nisam 100% siguran. Čovjeka smo tu izrešetali s imenima, nabrojao ih je već dosta. Polako, sjetit će se. Nije to najvažnije sad. Nedavno je Goran aktivirao temu, diskusija na ovoj temi je svježa. Mene zanima nešto drugo. Neznalica sam za borbena oklopna vozila, pa bih volio da mi Goran malo objasni ovu svoju Strelu. Kakve su ono rakete gore? S tim se gađaju neprijateljske letjelice ili što? Daj nam Gorane neke karakteristike. To si ti vozio? Jesi bio zapovjednik vozila? Koliko ima posade? Imam ja još puno pitanja, ali neću ti sve staviti u jedan post, nego ćemo polako... na tenane...
P.S. Jesi možda bio na 'mojoj' temi KUMBOR?, slobodno pitaj nešto u vezi brodova ako te zanima.
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 20:00
prvih 6 mjeseci sam bio operator a drugih komandir vozila to je bov sa četiri rakete 120 mm za pvo daljina je 4200 metara ali ja ne bih bio unutra kad bi jači avioni napadali jedva smo migove pratili a vjezbali smo na galebu galeb je malo jeb pojavi se iza brda ko osa a mig tutnji čuješ ga na kilometre inače postoji trenazer za obuku strela je dobra ali aktivnog tatovanje posada prezivljava 5 min komandir i vozač bi se mogli izvuči ali operator nikako jer sjedi iza njih u kupoli
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 20:09
iči ču sad sam se baš ufuro u forum samo dok dodjem na red na kompjuter dolazim u intervalima klinci skroz neke crtane gledaju a ja uletim ovako da ne mislite da bjezim hahaha moram čekati red po propisu
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 20:16
Sve u redu Gorane, naravno da djeca imaju prednost. Znači, to je što sam i pretpostavljao, ti nisi obučavao mladu vojsku, nego si poslije dobio čin po specijalizaciji posla koji si obavljao. Koliko vojnka si imao 'pod sobom'? Jeste i bojevo gađali? U što?
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 20:33
bojevo gadjanje smo imali na krivolaku vojni poligon a inače se gadja druga raketa i bilo je uspješno dečko pogodio u sridu a inače ti ide po jednoj streli komandir ili desetar vozač i operator cjelu godinu imaš obuku da bi jedan dan i to par minuta kako raketa gadja drugu najviše se sprovodi dosta vremena na bojevu gotovost vozila tj spremnost da bude bojevo spremno u što kračem roku to nam je bio največi zadatak a iskreno da kazem da je došlo do nečega stvarnog dok bi došle bojeve rakete pa do postavljanja na lanser gorili bi svi mi onako iskreno jer sno radili samo sa školskim znam da sno 5 dana proveli na samom aerodromu a vjjerujem da se nešto kuhalo sa svim strelama i sa bojevim raketama zbog čega nisu nam rekli
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 20:44
Zanimljivo, znači da je do rata bilo došlo prije, borbena gotovost je bila vrlo upitna. Koliko je bilo uopće takvih i sličnih vozila? Jesu li sva bila u istoj jedinici? Kakva su još slična vozila postojala? Vidiš da ti ide opširnije pisanje, u početku si bio malo škrt na riječima, a kad te krene, ne možeš stat. Mnoge ljude na ovom forumu zanima baš naoružanje i vojna oprema, jedan sam od takvih.
Naslov komentara: Re: aerodrom Slatina Priština 24.11.12 21:02
goran n (citat):
strela je dobra ali aktivnog ratovanje posada prezivljava 5 min komandir i vozač bi se mogli izvuči ali operator nikako jer sjedi iza njih u kupoli
Gorane, ovim gore navedenim želiš reći da operator nema šanse da se spasi. Možda nisam dobro razumeo? pozdrav
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 21:51
uprav to misar nema šanse jer zalazi prvi hvata se rukama i uvlači se u kupolu sjeda na mjasto i veze noge stezaljkama slične kao nešto oko nogu da bi mogaop pokretat mehanički kupolu ništa automatski i da bi još morao ručno dignuti lanser sa kurblom kad bi ga digao morao je okretati oko svoje osi gledati u nišansku spravu da bi našao cilj nema šanse da izadje dok izadje komandir pavozač a ako pogine komandir ne moze operator izač od njega po meni je bofors ili strela 2 kao i trocjevac 20 mm puno sigurniji od strele to moze mozda da obori kojeg nig ali f ove i miraz i nato avione stvarno nema šanse to je ko limeni sanduk ali strela 10 to je več nešto drugo to je gusjeničar i to puno moderniji e to več da o tome bi se dalo pričat
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 21:58
pvo na slatini se sačionjavalo od boforsa protuavionski tiop strele m1 31m i baterije trocijevaca 20 mm to je ama baš sve mi smo imali 4 strele i komandno vozilo tj za vezu par boforsa i par protuavionaca bjeda dva tri dobra diverzanta i slatina ne bi imala pvo
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 21:59
Pričaj i o Streli 10..., pretvorio sam se u uho. Pa gdje se to još može saznat ovako iz prve ruke...
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 22:05
ma i ona je več zastarjela kad je to bilo max sad sa ramena napraviš sa stindjerom ili strelom dva isto kao i sa strelom 10 ne znam točno gdje ih je bilo ali je razlika ko fičo i mercedes
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 22:08
goran n (citat):
trocjevac 20 mm
Ovo je onaj što je Boske stavio sliku na početku teme?
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 22:12
GLE imaš bov trocjevac ali imaš i samo top trocjevac tri cjevi sic ili sjedalo i akumulator tri bubnja ispred tebe i štitnici za uši i naravno nišanska sprava
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.11.12 22:20
Koliko uopće košta jedan BOV, npr. onaj tvoj s raketama? I svaka raketa. To su bili vjerojatno lijepi novci onda. U mornarici su s raketama isto rijetko gađali. Došle su nove ruske rakete na topovnjače (odnosno cijeli raketni sustav), pa su imali bojevo gađanje jednom, znači ispalili jednu i više nikad. Skupo je to bilo, pričalo se...
Naslov komentara: Re: aerodrom Slatina Priština 24.11.12 22:41
Max Blitz (citat):
Pričaj i o Streli 10..., pretvorio sam se u uho. Pa gdje se to još može saznat ovako iz prve ruke...
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 25.11.12 13:05
NIJE to čudo več strela 10 stvarno ono što ste rekli skupo gadjanje jednom godišnje i gotovo
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 25.11.12 13:07
ZNAŠ ti misar puno toga daj se raspričaj znaš ti puno toga nego što mi mislimo jel tako
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 25.11.12 15:23
goran n (citat):
bojevo gadjanje smo imali na krivolaku vojni poligon a inače se gadja druga raketa i bilo je uspješno dečko pogodio u sridu
Je li taj vojnik dobio neko nagradno ili značku? Što da je promašio? Ne bi dobio 'po turu'?
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 25.11.12 15:58
da je promašio ne znam šta bi bilo a klasič prije mene je dobio značku primjernog vojnika i još toga
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 25.11.12 16:01
goran n (citat):
da je promašio ne znam šta bi bilo a klasič prije mene je dobio značku primjernog vojnika i još toga
Čega? Daj malo opširnije? Opet su ti 'mali okupatori' za kompjuterom?
Boske Zastavnik
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 27.11.12 21:36
Max Blitz (citat):
goran n (citat):
Čega? Daj malo opširnije? Opet su ti 'mali okupatori' za kompjuterom?
Treba da im uvede povečerje! U deset svi u krevet a on za kompjutor Nema ništa bez discipline
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 27.11.12 22:11
Boske (citat):
Nema ništa bez discipline
To mudar čovjek zbori! Isposlovao sam Boske za tebe od komande nagradni izlaz s prenočištem za ove riječi! Prijatelju, nisam ti ni zahvalio na čestitci. Samo naprijed.... ipak smo mi klasići...
goran n Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 28.11.12 20:56
E baš tako ja za kom oni u krevet
Naslov komentara: Re: aerodrom Slatina Priština 28.11.12 21:16
goran n (citat):
E baš tako ja za kom oni u krevet
Gorane, poslao si "vojsku" na spavanje. Može ti se, imaš čin Pogledaj ovo ispod. pozdrav
[You must be registered and logged in to see this link.] klik na link (Slatina)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 28.11.12 21:36
Zdravo Gorane, nije te bilo koji dan. Klinci, klinci..., a to je tako kad ih imaš, al' bolje s njima nego bez. Gdje si bio, možemo malo i skrenut steme, lako ćemo se vratit na aerodrom kad se tko sjeti zanimljivog pitanja ili ti neke zgodne pričice sa odsluženja. Prođi i ti malo po ostalim temama ako želiš, naći ćeš tebi ovdje poznate na više strana, možeš se uključiti na koju god temu hoćeš ako ti odgovara. A možemo i ovdje....
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 30.11.12 12:51
Ako znaš neku "foru", sada sam limitiran za slanje slika i videa. Novi korisnik, 7 dana, bla bla...