FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 05.05.14 17:05
tacno je kako kaze kolega iz bjelovara,video sam to kada sam bio na kosovu 98 i 99 god.ta rampa se nalazi u selu vrelo i vozeci prema mestu magura vojna policija spusta rampu ne vidim sine kad otuda s desne strane traktor rakovica vuce avijon da nisam to video nebih verovao
Zarku voli ovaj upis
Damirr1970 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-05-05
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 05.05.14 21:18
ima li koga od junske klase iz 1989/1990 iz 3358/3
Slatina Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2014-06-26
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 26.06.14 12:47
Pozdrav,
ne znam kako ali dođoh do ovoga foruma. Služio na slatini. Septembarac 87/88, došao na slatinu u decembru 87 iz Sombora. Jedinica za protivpožarno obezbjeđenje podzemnog dijela aerodroma. Devet mjeseci prove jedna dan u kasarni a jedan u "rupi". Bil zaduženi za PPZ zaštitu i izvlačenje aviona van podzemnog dijela aerodroma. Koristili za to spe. električna vozila.........U "rupi" mu smjeni obično bilo 6 ljudi....Komandir potporučnik Vejnović Milinko....Radilo i dosta GRLICA ( građansko lice na službi u JNA ...Davno bilo...ako ima jos neko pa da se pomalo podsjećamo....
Slatina Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 26.06.14 12:54
Imam ili sam imao dosta slika...imapli smo fotoaparta.....ali od tada se nekoliko puta selio..moram malo potraziti.... Snimak koji je neko gore postavio s YouTube-a jeste slatina ali nakon sto su Rusi izašli iz nje...vidim da je oštećena bombardovanjem ali i "upotrebom "Rusa.... Zvanično se zvala 392 Vazduhoplovna baza....unutar su bila smještena dva lovačka puka cca 25 aviona, MIG 21 (jednosjedi i dvosjedi, ne znam im oznake)....odjeljenja za pilote,odjeljenje za naoružanje,klima komora, skladišta goriva,radionica..odjel za smještaj vojnik (spavaonica, salakomandira, učionica...prostor za odmor....imali smo čak i akvarijum)....Iz tog dijela za odmor se pomoću lifta penjalo na vrh OC (osmatračkog centra )...tu su sjedili piloti (pretpostavljam dežurni) i posmatrali kartu "južnog neba" na kojem su vojnici koji su stajali s druge strane pleksiglasa unosili pozicije aviona,oznake....uvijek mi je bilo smjesno jer su brojeve pisali kao u ugledalu da bi s prednje strane bili citljivi....bila i mala kafe kuhinja......
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 26.06.14 12:59
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Slatina Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 26.06.14 13:10
Hvala.... Evo pokusavam se sjetiti jos detalja....ima ih masa ali da ih malo složim u neki čitljiv oblik
U moje doba su avioni bili poslagani jedan iza drugoga....Ovdje se već vidi da je poprilična guzva
Slatina Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 26.06.14 13:15
Vide se neki od detalja, ali poprilično razvaljeno sve. Čekrk je služio za otvaranje ogromnih čeličnih varata. Vrata su zatvarala cjelokupni profil ulaza u obkekat. Dva vojnika su vrtila čekrk.Debljan vrata bila cca 50 cm.
Slatina Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 26.06.14 13:32
0 : 28 objekti za zaštitu oruđa i tenkova ispred ulaza u obkekat; 0 : 32 ulaz u objeka-ovdje su avionu uvijek ulazili / uvlačeni...ljudstvo je najčešće ulazilo s druge strane gdje je bio izlaz za avione; 1:08 - s obe stren su se nalazila velika metalna vrata koja su zatvarala cjeli profil tunela.Otvarala se ručno -na čekrk; 1:29- ulaz u mazutaru-u mazutari se nalazilo gorivo za grijanje i hlađenje objekta...cisterans mazutom dođe ispred objekta i onda se pumpama kroz stalnu instalaciju upumpa do matutare; 1:49 - ulaza ka prostorijama komande objekta i prostorijama za zivot i rad posade objekta; 2:16 - klima komora - cijeli objekat je uvijk drzan na temperaturi cca 22 stepena; 2:49 . kompresorska staica; 3:01 - komanda objekta-lijevo kancelarija komandira i ćate,desno u hodnuku učionica. desno - odjeljenje veze, lijevo - ne vidi se na slici spavaonice... 3:20 -raketna pozicija - naoružanje za avione; ...........
Slatina Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 26.06.14 13:54
Mapa aerdoroma
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 26.06.14 15:52
Imas + za detalje!
Vojnik vozač Gušter
BROJ POSTOVA: : 85 ČLAN OD: : 2014-05-01 Lukavac
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 29.06.14 14:15
Može li se znati kada je izgrađen aerodrom, koje godine itd...
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 04.07.14 22:44
Evo nekoliko slika sa Slatine posle ulaska Ruskog Kfora 12.juna 99.godine [You must be registered and logged in to see this image.]
I ja sam u proleće 89. godine sa jedinicom Lad Pvo iz Prizrena boravio desetak dana na aerodromu Slatina gde se moja jedinica vežbala za bojevo gađanje na Krivolaku. Pozdrav svima
alexandar: komentar modifikovan dana: 05.07.14 0:00; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : uklonjena dupla slika)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 05.07.14 0:40
Kompleksu aerodroma Slatina pripada i planina Goleš na čijem je vrhu, na nadmorskoj od 1.119 m bila instalirana radarska stanica, s koje se mogao kontrolirati veći dio Balkana i dio Sredozemlja. Odatle su se slijevali podaci u druge komandne centre.
1. Vozni park 2. Četa (spavaonice, dnevni boravak, sanitarije...) 3. Glavna kapija (stražarsko mjesto 1) 4. Kaponir skladišta 5. Kuhinja s trpezarijom, tel. centrala, soba kapetana, na katu soba s odašiljačima RTB 2 6. Asfaltirano igralište 7. Ulaz u kaponir visinca (kupola visinca) 8. Ulaz u kaponir pogonske (agregat) 8a. Pomoćni vanjski agregati radara 9. Kamioni za vezu i automatsko navođenje (operativa MIG 21) 10. Ulaz u kaponir operative (tu su spikeri i oficir za navođenje) 11. Stražarsko mjesto 2 12. Ulaz u kaponir osmatrača (kupola osmatrača) 13. Televizijski toranj (repetitor RTB2) 14. Kamion za vezu i automatsko navođenje 15. Kaponir veze (ovo crno pokraj je stup od antene) (izvor: mycity-military.com)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 18.07.14 6:35
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
vrjan Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-05-17
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 17.05.15 20:50
Zdravo, lijep pozdrav iz slovenije!
Evo i ja sam služio vojni rok na aerodromu Slatina jun 90/91 v.p. 6526/6. Pitao bih east&west dali možda zna iz kojih prostorija su ove slike aviona. Jer su mi nekako poznate.
casper71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2016-01-24
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.06.16 23:27
Dobio sam prekomandu na aerodrom Slatina marta 1991. kao vojnik iz Sombora (3065/...) kao manipulant pogonskog goriva i bio tu sve do kraja vojnog roka i produzetka do februara 1992. godina na izdvojenom pogonskom skladistu i na tankiranju aviona i punjenju cisterni kerozinom. Sticajem okolnosti dobro sam upoznao aerodrom za to vreme a i posle i dosta ljudi sa tog aerodroma.
Ako citas ovo Gorane, znam dosta ljudi i sa mnogima sam i sada prijatelj a koji su ti bili pretpostavljeni u tvojoj jedinici tada 1991. godine, a neke si i spomenuo ovde u tvojim postovima, pa jos pored toga ih znam dosta koji su tada bili u toj PVO jedinici, imena su Zeljko P., Goran D., komandant tada Pop ... (bese major tada cini mi se ili ppuk) i jos neke podoficire a nekima se i ne secam imena.
casper71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2016-01-24
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 23.06.16 23:29
casper71 (citat):
Dobio sam prekomandu na aerodrom Slatina marta 1991. kao vojnik iz Sombora (3065/...) kao manipulant pogonskog goriva i bio tu sve do kraja vojnog roka i produzetka do februara 1992. godina na izdvojenom pogonskom skladistu i na tankiranju aviona i punjenju cisterni kerozinom. Sticajem okolnosti dobro sam upoznao aerodrom za to vreme a i posle i dosta ljudi sa tog aerodroma.
Citiram: "a da gavrilo imam i ja kčer od 6 godina i sina od 16 da volio bih da se sretnemo i bilo pa prošlo ono što nije trebalo biti i nečemo nikad o tome Kako zdravlje a da goran dobrijevič koliko se sječam pozdravi ga jeb nakon toliko godina gavro ne mogu da vjerujem da sam i jednog klasiča pronašao Baš mi je drago dasi mi se javio ostačemo u kontaktu svakako pozdravi mi sve koje znaš i koje sam ja znao a o jerkoviču ču ti poslat poruku znam šta je s njim jeb pozdrav"
Ako citas ovo Gorane, znam dosta ljudi i sa mnogima sam i sada prijatelj a koji su ti bili pretpostavljeni u tvojoj jedinici tada 1991. godine, a neke si i spomenuo ovde u tvojim postovima, pa jos pored toga ih znam dosta koji su tada bili u toj PVO jedinici, imena su Zeljko P., Goran D., komandant tada Pop ... (bese major tada cini mi se ili ppuk) i jos neke podoficire a nekima se i ne secam imena.
bega72 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2016-09-29
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 29.09.16 22:22
Izgleda da je ova tema ugasena bas sad kad sam pronasao neke od svojih JNA saboraca Inace sluzio sam vojni rok na aerodromu Slatina vp 6526/1 komandni vod junska klasa 90/91 Gorana i Gavrila poznajem. Kod Gavrila sam prnocio kad sam zavrsio 91 zajedno sa Lazarom Karoljom.
Mostar martovac 88/89 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2017-01-20
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 20.01.17 9:35
Ima li netko klasa mart 88/89 planšetista
Mostar martovac 88/89 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2017-01-20
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 20.01.17 9:40
STA je ovo,nikog nema, 777
cervin Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-03-24
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 24.03.17 0:20
Mostar martovac 88/89 (citat):
STA je ovo,nikog nema, 777
Pozdrav svima
Raduje me ,da sam pronašao ovaj forum. Več duže vreme tražim moje suborce.
Februarske 1978 klase,
2 eskadrilje lovačkog puka Slatine,Priština
Simon Ravnikar Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2017-06-11
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 11.06.17 20:48
Ja sam bio na Aerodromu Slatina dec.88/89.Boi sam na Straži 4,pešadija VP2253/1,ima li koga od ove klase.Poručnik Mile Krišto bio je takozvani gazda pešadije,
LP Simon iz Velenja
Aleksman Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2012-12-29
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 03.10.17 19:02
Evo mene opet posle nekoliko godina.Kako samo vrijeme prolazi. Simon ,vjerojatno se nas dvoje ne poznajemo.Ja sam služio 89/90,decembarac,kao pešadinac.Poručnik Krišto je bio i moj nadređeni.Kad bismo nešto uradili ( a bilo je mnogo budaleština),prozvao bi nas svojom žvižduljkom ,ispred svog prozora.Zna se što je slijedilo. Straža 4 bila je skladište municije ili goriva?Znam da smo mnogo puta logorovali u šatorima na straži uz svu mogoču potporu.Imali smo muziku i vanjske zvučnike,TV salu, hranu nam vozili toplu ...ako je padala kiša onda nismo ništa radili danima,samo jeli ,gledali Tv i spavali.
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 06.10.17 17:17
Aleksman (citat):
Evo mene opet posle nekoliko godina.Kako samo vrijeme prolazi. Simon ,vjerojatno se nas dvoje ne poznajemo.Ja sam služio 89/90,decembarac,kao pešadinac.Poručnik Krišto je bio i moj nadređeni.Kad bismo nešto uradili ( a bilo je mnogo budaleština),prozvao bi nas svojom žvižduljkom ,ispred svog prozora.Zna se što je slijedilo. Straža 4 bila je skladište municije ili goriva?Znam da smo mnogo puta logorovali u šatorima na straži uz svu mogoču potporu.Imali smo muziku i vanjske zvučnike,TV salu, hranu nam vozili toplu ...ako je padala kiša onda nismo ništa radili danima,samo jeli ,gledali Tv i spavali.
Simon Ravnikar: komentar modifikovan dana: 06.10.17 20:18; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : Ja sam se skidao 6.12.1989,STRAŽA 4 bio pun goriva,imao sam 273 dana straže,imao sam 13 kerova.Tamo je još bio vodnik Šime GUŠTERa,Vodnik BORIS F... I PORUCNIK iIlič)
Aleksman Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 07.10.17 14:53
A ja došao 20.12.1989 ,a skidao se 9.12.1990.Imao samo dan straže ,inače sam radio malu tu,malo tamo.Bio i kafedžija i razvodnik lovaca(branili pistu od ptica,da ne ulete u motor,bio zbog toga nekoliko puta na raportu zbog ptica u motorima .) Znači bio si i kerovođa i pohađao školu u Nišu? Jedan od naših na straži upucao je dvoje pasa,koja su pobjegla,jer je mislio ,kad je vidio sjene pasa,da se neko puzi prema njemu i ispalio nekoliko šaržera prema njemu.Zbog situacije su bili na straži po dvojica zajedno. A rotacija im je bila 2/2. Ispalili su 63 metaka i ubili jednog psa.Drugi je bio ranjen i odveden u Niš. Da li je Vodnik Šime bio iz Zadra?
Simon Ravnikar Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 07.10.17 15:09
Aleksman (citat):
A ja došao 20.12.1989 ,a skidao se 9.12.1990.Imao samo dan straže ,inače sam radio malu tu,malo tamo.Bio i kafedžija i razvodnik lovaca(branili pistu od ptica,da ne ulete u motor,bio zbog toga nekoliko puta na raportu zbog ptica u motorima .) Znači bio si i kerovođa i pohađao školu u Nišu? Jedan od naših na straži upucao je dvoje pasa,koja su pobjegla,jer je mislio ,kad je vidio sjene pasa,da se neko puzi prema njemu i ispalio nekoliko šaržera prema njemu.Zbog situacije su bili na straži po dvojica zajedno. A rotacija im je bila 2/2. Ispalili su 63 metaka i ubili jednog psa.Drugi je bio ranjen i odveden u Niš. Da li je Vodnik Šime bio iz Zadra?
Vodnik Šime bio je iz Zadra,stražar sam bio 3 mesece,školo sam pohađao u Đakovici.Stražari imali smo smijen 2/4 ali mi več nismo smeli iti u grad.Tada je bilo 600 godina kosovske bitke,Slovenija več je htjela da ide sama u Evropu.U Prištini sam bio samo na zakletvi.Kad sam išao na redovno vozili su nas na željezničko stanico Kosovo polje i odmah na vlak.Političko vaspitanje bilo samo o Srbiji,tako da kad sam došao kuči nisam ništa znao šta se događa u Sloveniji.Ako bi mogao išao bi sad pogledam još jedanput kasarno,stražo,...
Aleksman Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 08.10.17 18:02
I kod nas je bilo isto,u Prištini sam bio oko četiri puta ,od toga tri puta službeno.Dobili smo popis svih oficira,koje smo morali pronaći i probuditi ih ,za slučaj napada na bazu.Pustili nas u tri ujutro same pod punom opremom u grad.Prvi put sam bio več posle 14 dana u vojski.Šetali gradom bez kape,pušili i radili budalaštine,sve dok nas nije zaustavio jedan oficir i prijavio nas.Pošto se još nismo zakleli kao vojnici ,nije bilo nikakve kazne. Sječam se zaprisege ,kad je bilo 25 stepeni minusa.Toliko prozebao,da nisam mogao da namjestim bajonet.A i inače je bilo hladno sa puno snega. Ljeti je znao da duva vjetar,toliko da smo jedva hodali po pisti. I ja bih da još jednom vidim kasarnu, sudeći po slikama iz Googla još je uvijek sve tamo. [You must be registered and logged in to see this image.]
Simon Ravnikar Gušter
Naslov komentara: Znam zimi je bilo hladno,na zakletvi jedan idiot nije ponio rukavice i onda znaš svi bez.Kad je trbalo da se podpišem nisam moga da uhvatim kemijsku olovku.Ljeto bilo tako vruče oko 40 stepeni.Ija samo gledao preko Googla da je sve isto 08.10.17 20:03
Aleksman (citat):
I kod nas je bilo isto,u Prištini sam bio oko četiri puta ,od toga tri puta službeno.Dobili smo popis svih oficira,koje smo morali pronaći i probuditi ih ,za slučaj napada na bazu.Pustili nas u tri ujutro same pod punom opremom u grad.Prvi put sam bio več posle 14 dana u vojski.Šetali gradom bez kape,pušili i radili budalaštine,sve dok nas nije zaustavio jedan oficir i prijavio nas.Pošto se još nismo zakleli kao vojnici ,nije bilo nikakve kazne. Sječam se zaprisege ,kad je bilo 25 stepeni minusa.Toliko prozebao,da nisam mogao da namjestim bajonet.A i inače je bilo hladno sa puno snega. Ljeti je znao da duva vjetar,toliko da smo jedva hodali po pisti. I ja bih da još jednom vidim kasarnu, sudeći po slikama iz Googla još je uvijek sve tamo. [You must be registered and logged in to see this image.]
Simon Ravnikar Gušter
Naslov komentara: Znam zimi je bilo hladno,na zakletvi jedan idiot nije ponio rukavice i onda znaš svi bez.Kad je trbalo da se podpišem nisam moga da uhvatim kemijsku olovku.Ljeto bilo tako vruče oko 40 stepeni.Ija samo gledao preko Googla da je sve isto 08.10.17 20:10
Citat :
Aleksman (citat):
Toli Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2018-01-11
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 11.01.18 16:37
Veliki pozdrav svima koji su sluzili na slatini. Nisam video da li ima neko iz 123Lae, na slatinu smo dosli u decembru 1989,
mrjoje Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2018-03-11
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 11.03.18 17:48
Pozdrav svima na forumu,služio na slatini 89/90 pešadija,večinu vojnog roka bio na straži na Golešu 2,skladište razne vojne opreme za potrebe avijacije,Aleksman ja i ti se vjerovatno se i poznajemo,poznavao sam cipiripija, mađara koji nije znao beknut naški,na straži bio kad su pogođeni psi, koje si spomenuo
Aleksman Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 01.04.18 11:47
Pozdrav mrjoje
Vjerojatno se poznajemo.Ja sam spavao u drugoj spavaoni,toliko imena sam zaboravio,da ne znam ko sve je bio sa mnom.Inače sam Slovenac.Ako imaš svoju sliku iz JNA,stavi je da vidim ko si. Ovo sam ja, a slikao Je Dragan iz Niša ,koji je radio u pošti.Dobio sam paket od kuče i pravili gluposti. [You must be registered and logged in to see this image.]
mrjoje Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2018-03-11
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 01.04.18 19:49
Aleksman ja se tebe sjecam, ja sam spavao u prvoj spavaoni, sjecam se dosta ljudi po imenu i prezimenu, inace sam iz hrvatske, tocnije iz Žakanje, ime josip mravunac tada, danas jože
Plavac98 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2018-04-30
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 08.05.18 20:43
Pozdrav svima sa foruma. Sluzio sam najpre u Somboru(obuka), pa potom prekomandovan na Slatinu. Oruzar..Skinuo se u septembru 98 godine. Proveo 10 meseci na aerodromu Slatina.U to vreme, komandant aerodroma je bio puk.Urosevic.Nas veliki komandant! [You must be registered and logged in to see this link.] Lepe uspomene me vezu za taj aerodrom i puno toga cu vam pisati.. Pozdrav jos jednom za sve..
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 09.05.18 9:18
Dobro došao na forum, [You must be registered and logged in to see this link.]! Da nisi pogriješio godinu služenja?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Plavac98 Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 09.05.18 9:38
PORUCNIK (citat):
Dobro došao na forum, [You must be registered and logged in to see this link.]! Da nisi pogriješio godinu služenja?
Pozdrav i za tebe. Nisam:) 97 Sombor, 98 Slatina.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 09.05.18 9:48
Plavac98 (citat):
PORUCNIK (citat):
U redu je, ali u vrijeme tvog služenja vojnog roka nije postojala JNA. Naravno, pročitao si pravila foruma i prihvatio ih. Svakako da ima tema koje ti mogu biti zanimljive i uživaj u druženju na forumu!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Plavac98 Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 09.05.18 9:55
PORUCNIK (citat):
Plavac98 (citat):
PORUCNIK (citat):
U redu je, ali u vrijeme tvog služenja vojnog roka nije postojala JNA. Naravno, pročitao si pravila foruma i prihvatio ih. Svakako da ima tema koje ti mogu biti zanimljive i uživaj u druženju na forumu!
Procitao, naravno, jasno sve. Nadam se da ne predstavlja problem...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 09.05.18 10:03
Plavac98 (citat):
Nikakav problem, ovdje smo da se družimo, zar ne
Plavac98 Gušter
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 09.05.18 10:13
PORUCNIK (citat):
Plavac98 (citat):
Nikakav problem, ovdje smo da se družimo, zar ne
Naravno:)
Lugesoko Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2019-05-14
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 14.05.19 18:45
Pozdrav plavci jel ima neko od klasića septembar 89/90 VP 8969/4 VTČ (hangar) komandir. Por.Djalović Ratko....
Branko Kuveljić Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2021-04-14 DOB : 66 Kragujevac
Naslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština 14.04.21 12:56
Ja sam bbio u stacionaru/ambulanti/ na Aerodromu.Bio sam na dežurstvu sa pilotima i protivpožarcima 3 meseca+2.Bio je tu neki kapetan Lukić koga su sklonili iz bizarnih razloga. Bio je mnogo strog i stalno se drao.Posle njega je došao Pilot kapetan Makedonac /mislim da se prezivao Spirkovski/i bilo je super.Bio sam na dežurstvu dole na stazi kada je MIG 21 pao.Bilo je strašno.Vozač je bio iz Hrvatske a dežurali smo u pincgaueru.Uvek kad je bilo letenje nas dvojica i protivpožarci smo uvek bili na pisti.Spavali smo u komandnoj zgradi gde su bili piloti i metereolozi pa sam mogao da razgovaram sa mojima koliko sam hteo .Vojni rok sam završio u julu 1985 god.