FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Aerodrom Slatina Priština

Go down 
+35
mrjoje
Toli
Simon Ravnikar
cervin
Mostar martovac 88/89
bega72
casper71
vrjan
Djida
Vojnik vozač
dpuric
Slatina
vidan
Damirr1970
goran l
dinosaurus
Bjelovar
klasa 88/89
rm90
VOJVODA
Matrix
IgorA
bojnik
Aleksman
bvp
alexandar
East&West
vladimir
Stazio
Gringo
Max Blitz
Boske
missar
goran n
muza
39 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AutorPoruka
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime07.04.13 21:38

VOJVODA (citat):
Pozdrav za sve 90/91 LARP 6526/4 Pristina,Slatina.

Dobro došao na forum Vojvoda! Very Happy
Slobodno se raspiši, tema nije bila aktivna neko vrijeme.
Pregledaj što smo sve pisali, možda smo nešto i pogriješili, jer nije na temi bilo puno vojnika baš sa Slatine.
Mi ostali smo više onako znatišeljno pitali i komentirali.
Pozdrav! Very Happy
Na vrh Go down
VOJVODA
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2013-04-07

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime07.04.13 23:40

Procitao sam sve komentare i jasno mi je da se GORAN interesuje,GDE STA I KAKO ali oni koji tamo nikad nisu bili neznam otkud tolikog interesovanja za tako neke detalje,za koje smatram da nisu bas bitne?Inace,tamo sam bio god.dana i to bas sa Goranom i to u istoj spavaoni.A uzgred pamtim imena bar pola LARPA,sto oficira sto vojnika.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime07.04.13 23:56

VOJVODA (citat):
Procitao sam sve komentare i jasno mi je da se GORAN interesuje,GDE STA I KAKO ali oni koji tamo nikad nisu bili neznam otkud tolikog interesovanja za tako neke detalje,za koje smatram da nisu bas bitne?Inace,tamo sam bio god.dana i to bas sa Goranom i to u istoj spavaoni.A uzgred pamtim imena bar pola LARPA,sto oficira sto vojnika.

Potpuno krivo misliš ako si shvatio da netko nekog ispituje iz ne znam kojih razloga.
Ovo je vrlo opušten forum, samo se zabavljamo, zezamo i znatiželjni smo iz normalnih pobuda.
Piši što i koliko želiš, ne osjećaj se kao na klupi za ispitivanje, to nije nikome namjera.

Prođi po forumu na ostale teme, pa vidi što sve ljudi pitaju jedni druge, sasvim ista ili slična pitanja kao i ovdje. Very Happy

Na vrh Go down
VOJVODA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime08.04.13 21:43

OK,POZDRAV.
Na vrh Go down
goran n
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 66
ČLAN OD: : 2012-11-16

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime11.04.13 12:45

da Gavrilo ja sa m goran iz iste spavaone da li si stupio u kontakt sa Žarkom ili Jerkovičem inače neki spominju neke stvari koje mi nismo osjetili dolje kao buduči rat odsluzio sam svoje i otišao kuči samosa jednom osobom ne bih nikad stupio u kontakt a gavro ti znaš da sam sa atanasom imao velikih problema taj mi je pojeo zivce
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

BROJ POSTOVA: : 735
ČLAN OD: : 2012-05-21
DOB : 71

KomentarNaslov komentara: Re: aerodrom Slatina Priština    Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime11.04.13 13:08

Gorane, častiš pivo u kantini, pojavio ti se gene. Sad više nisi usamljen na Slatini. Laughing
pozdrav cheers
Na vrh Go down
VOJVODA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime11.04.13 22:31

Sad si me nasmejao,da secam se da se niste mirisali TI I ATANS.Ne nisam u kontaktu nisakim od nasih iz baterije,Žarka sam posle vojske video samo jednom i to sam mu bio u kuci,ali to je bilo odma posle vojske.CUO SAM SE sa Brkovicem,ako se secas on je bio u komandnom vodu on je iz Kraljeva,onda sa ZULCICEM iz Sarajeva,a skoro sam se cuo s nasim komandirom porucnik Popovic(SAD JE PUKOVNIK),a prijatelj sam na FEJSU sa vod,Dobrijevicem,sa CMAROM secas se ko je to i sa Nikolovski Sasa klasa pre nas.
Ozenjen sam imam ceru 17 i sina16 god.drzim jedan mali restorancic u BG,i to je to sto se privatnog mog zivota tice,pisi sta ti radis i tako to.Skoro sam bio u Sarajevo i bas mi je krivo sto se sa Zulcicem video.Voleo bih kad bi mogao da nas skupim na jedno mesto,pogotovo kad bi mogli na Slatnu,da se podsetimo starih dana.SLUSAJ,sto se tog jebenog rata tice bilo proslo,svako je od nas hteo to ili ne,imao neke simpatije prema nekoj strani,sto je i normalno,ALI UPAMTI JA SAM SVAM SVIMA JEO GODINU DANAJEO ISTA G..NA I MENE TA TEMA U BILO KAKVOM KONTEKSTU SA VAMA NEDOTICE.Ono sto mogu da ti kazem to je da sam ucestvovao u ratu sa NATO snagama 99.bio sam na STRELI,i bilo je gustu ali evo preživeh i to.
POZDRAV ZA TEBE I TVOJU PORODICU,NEMAS POJMA KOLIKO MI JE DRAGO STO SAM TE KONACNO PRONASAO,NADM SE DA CE SE I OSTALI JAVITI PRE ILI KASNIJE.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 3:37

[You must be registered and logged in to see this image.]

Još fotografija na:

[You must be registered and logged in to see this link.]

Cool
Na vrh Go down
goran n
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 10:05

a da gavrilo imam i ja kčer od 6 godina i sina od 16 da volio bih da se sretnemo i bilo pa prošlo ono što nije trebalo biti i nečemo nikad o tome Kako zdravlje a da goran dobrijevič koliko se sječam pozdravi ga jeb nakon toliko godina gavro ne mogu da vjerujem da sam i jednog klasiča pronašao Baš mi je drago dasi mi se javio ostačemo u kontaktu svakako pozdravi mi sve koje znaš i koje sam ja znao a o jerkoviču ču ti poslat poruku znam šta je s njim jeb pozdrav
Na vrh Go down
goran n
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 22:41

misar ma nema hočeš pivo od dve litre popularnu dvoguzu ili iz bačve ako treba i malo kulena ili pršuta pa onda opet vina a najviše bih napio i nahranio moderatore i sve i svakog koji je modeliro ovaj forum jer mi se napokon ostvarila dugogodišnja zelja a max bliza bih napio da bi blizo ko štop svjetlo MALO ŠALE NEMOJTE MI ŠTO ZAMJERITI pozdrav Amozda bi bilo i čvaraka vriških koji se puše ili vojnički gusti grah sa cipelom od kuhara
Na vrh Go down
goran n
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 22:48

GAVRO elNikolovski saša bio čato kod nas Imao nočale i bio dsosta opičen
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 22:57

Živio Gorane, valjda će bit prilike i da se sretnemo, ako dolaziš u Zg, slobodno se javi! Very Happy
Nego nisam primijetio da ste spominjali da se tunel na aerodromu zvao 'Morava'..... scratch

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

KomentarNaslov komentara: Re   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 23:03

Aerodrom JNA u Pristini je imao naziv SLATINA , a podzemni objekat po projektu je imao naziv MORAVA.... Very Happy
Na vrh Go down
goran n
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 23:07

Olade se čvarci i grah dok ja dodjem do tebe dobit češ sdo ako nije problem E vidiš bio sam godinu dana dolje ali ni ja nisam znao mozda su spominjali ali nisam obračao paznjuNego max odakle vadiš te sheme i tlocrte i nacrte hahaha
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 23:36

Pedantni Švicarci su dosta toga još posložili na:

Onda potraži pod:
Unteralben:

I klikni:
Flugzeugkaverne Pristina-Slatina (Objekat Morava) [LYPR] Kosovo (3290 Mal)
Pläne und Skizzen mit Grundrissen der Anlage (1326 Mal)
Erdgeschoss; Nebenräume Slatina (910 Mal)
Obergeschoss; Kontrollturm und Nebenräume Slatina (693 Mal)

Predug je čitavi link da ga stavljam u komadu, ali i ovako je jednostavno. Very Happy

Na vrh Go down
goran n
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 23:56

uh max sad meni nema spavanja cjela noć je pred menom
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 23:59

goran n (citat):
uh max sad meni nema spavanja cjela noć je pred menom

Sutra je subota.... spavat ćeš duže.... Laughing cheers
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime12.04.13 23:59

goran n (citat):
misar ma nema hočeš pivo od dve litre popularnu dvoguzu ili iz bačve ako treba i malo kulena ili pršuta pa onda opet vina a najviše bih napio i nahranio moderatore i sve i svakog koji je modeliro ovaj forum jer mi se napokon ostvarila dugogodišnja zelja a max bliza bih napio da bi blizo ko štop svjetlo MALO ŠALE NEMOJTE MI ŠTO ZAMJERITI pozdrav Amozda bi bilo i čvaraka vriških koji se puše ili vojnički gusti grah sa cipelom od kuhara

Gorane, kako te krenulo biće tu još klasića. Moj predlog je da se ipak krene sa bačvom piva. Kad je fešta nek se toči... Laughing
pozdrav  cheers

Na vrh Go down
goran n
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime13.04.13 0:08

eE vala kad bi počeo sa buretom nebi vi moj post pročitali ni ko devinčijev kod
Na vrh Go down
VOJVODA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime13.04.13 22:10

Zdravo DRUZE DESETARU,nije to taj taj se zvao Igor,a ovo je onaj obican vojnik bio je tih dobar decko.Citao sam sta si ranije pisao spomenuo si nekog iz Zagreba i re kao si da se zvao Sinisa ,ja mislim da si mislio na Andriju Stubicara.
POZDRAV DESETARU
Na vrh Go down
goran n
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime15.04.13 0:31

ma ne gavro mislio sam na onog igora iz skopja bio čato kod nas klasič od stubičara nosio naočale što se tiče andrije el se sječaš kad je došao pijan pa počeo postrojavat i rančeve bacao i mjerio metrom ja mislim da si bio pozarni a la koji je to trk bio nisam se nikad čuo sa njim imo je isto problema sa bubuljicama jeb ko ja E a nakon goinu dana kako sam se skinuo gavro nestale i nikad više čisto lice ko beba neš vjerovat
Na vrh Go down
VOJVODA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime17.04.13 21:56

POSTO JA TEBE NEMOGU DA NADJEM NA FEJSU,POTRŽI TI MENE ZBOG LAKSE KOMUNIKACIJE.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime19.04.13 4:14

Za ilustraciju.............. Like a Star @ heaven
Na vrh Go down
rm90
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2013-04-22
DOB : 53
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime22.04.13 17:32

pozdrav svima !!!! služio na aerodromu 1990 kao ppz u aerodromu !!! na slikama iz aerodroma fale ielektrična vozila sa kojima su se avioni uvlačili i izvlačili iz aerodroma !!!!!!! Komandir mi je bio Mirković Gojko !!!!
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

KomentarNaslov komentara: Re: aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime23.04.13 2:02

rm90, dobro došao na forum, a vozilo za vuču dobijate sa aerodroma Željava, dok se ne snađete... Laughing

pozdrav cheers
Na vrh Go down
rm90
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-04-22
DOB : 53
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime23.04.13 7:06

to je to !!! Hvala !!!!!!!!!!! Very Happy
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime26.04.13 4:50

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.04.13 1:16

Neki detalji Miga-21:

Izgled poklopca i čeonog stakla kabine

U kabini

Aerodinamične kočnice
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime26.05.13 5:03

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime17.07.13 3:09

Na vrh Go down
klasa 88/89
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2013-10-10

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime10.10.13 0:55

Pozdravljeni,
tu sam i ja bio...
Crtao putanje po tabli u OC...
Septembar 88/89 iz Sombora kao vezista, tu radarista.
Koliko se sječam samo smo mi bili pod komandom iz Niša, svi drugi pod Skopje.
Bilo je i lepo i gadno tada......
Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 10
ČLAN OD: : 2013-11-28
M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 11:21

Pozdrav svima !
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 11:23

Bjelovar (citat):
Pozdrav svima !

Pozdrav i tebi, dobro došao!

cheers
Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 11:46

U 2. mjesecu 1985. godine krećem u prekomandu, napuštam Zadar i kupujem kartu na kojoj piše Kosovo Polje. Putovanje po meni nepoznatim krajevima.
 Dolaskom u Kosovo, odlazim taksijem do Prištine jer imam vremena pa reko da vidim gdje sam. Poslije putujem do Slatine, točnije selo Vrella. Ulazim u bazu i sve prolazi ok.
 Baza, velika, ja sam na Strelama 1m , paviljon u kojem spavam odmah kraj platoa za postrojavanje. Hladnoća te zime 1984/1985 je bila velika. Mnogo snijega. Upoznajem se polako i snalazim.

Zarku voli ovaj upis

Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 11:55

Zadaci prvih dana nisu bili nešto posebno, nije bilo mlade vojske, održavaju se vježbice u trajanju od 7-3 da se iskoriste užasne hladnoće. Motori jedva pale , veze se zbog promrzlih prstiju ne mogu uspostaviti. Često odlazimo na pss i čistimo snijeg. Svakih mjesec dana dolazi red na našu bateriju dežurstva na početku piste u trajanju 7 dana. Dani prolaze i polako dolazi proljeće.
Ljubomorno gledamo pilote kako igraju od jutra nogomet, imaju obilne marende pune voća i mlijeka, zezaju se, smiju nam se kad ih pozdravimo iako su poručnici, kapetani šta ja znam.....Frajeri, samo takvi... A bila su dvojica posebnih, kao i uvijek i svuda. Najbolji, najluđi...Uvijek smo znali kada oni lete iznad baze..To jednostavno prepoznaš.

Zarku voli ovaj upis

Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 12:01

Stojimo za ručak kad odjednom par desetaka metara iznad preleti bešumno jedan od njih, poslije dolazi eksplozija zvuka, Mig već daleko...zezamo se i vičemo Vidim, pratim, imam zahvat, imam preticanje, lansiiiiram...Htjeli smo reći- na ono nožno okretanje Strele 1 avionu u ovakvoj situaciji možemo samo staviti soli na rep. Uživamo gledati Vitu i Slovenca kako se igraju u zraku. I pročuje se glas po bazi kako Vito i Slovenac nastupaju 9. maja 1985. u Beogradu na Paradi. Mi nekako ponosni, drago nam jbg, naši momci.
Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 12:14

Marenda, uzimam onaj komad čokolade i legnem na krevet s pogledom kroz prozor. Paviljoni su na obroncima Goleša i imam pogled na cijelo selo i pss u daljini. Momci lete , ležim, jedem i gledam...Odjednom, jaki zvuk, gljiva do neba...Previše dima, mislim, luđak se tako nisko spustio da je mlazom zapalio stogove sijena. Istrčavam , prolazim kroz žicu i trčim prema selu kroz voćnjake. Netko je kraj mene , pita me čovjek- Nisu li ovdje bile neke kuće ? Gledam u nebo, jedan Mig kruži iznad sela u neprekidnim krugovima, drugoga nema. Tko nedostaje, Vito ? Slovenac ?
Kuća nema,hrpa cigle, užasan smrad i neke lutke razbacane uokolo. Pitam jednog vojnika- otkud ove lutke ovdje- to su djeca kaže...
Skupljaju se i ostali, dolazi vojna policija , blokira se selo, vilama otkopavamo cigle, skupljamo preminule...Svima nam je loše. Skupljaju nas na početku livada oko pss , daju nam vrećice u ruke i kažu- raširite se i hodajte, sve što može imati ljudsko porijeklo stavljajte u većice...Skontam, tražimo Vitu.
Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 12:17

Helikopteri, jedan za drugim, izlaze visoki, visoki činovi, tipovi iz Dnevnika 2 , strah, žurba, panika po bazi. Generali nervozni, sad ti zaista nije vrijeme za neku glupost, svi smo oprezni, pazimo, bojimo se nasmijati....Tog dana je bila piletina za večeru.
Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 12:30

Dolazi lipanj, 6. mjesec, spremamo se na Krivolak, trpamo se u vagone i polazimo za Makedoniju. Gađanje, ogroman poligon, šatori, lijepo vrijeme, sunčanje i kupanje u Vardaru. Zadnjih dana dolazimo i mi na red, kapetan odabire jednog Zadranina za operatora koji če ispaliti raketu. U njegovim rukama su sad naša nagradna odsustva i kapetanovo raspoloženje za cijelo ljeto koje nas čeka. Zadranin pogađa ispaljenu raketu i svi urlamo od sreće. Bit će to ljeto puno pijanki i odmora.
Polako u Prištinu dolazi Ćiro Blažević, Vokrri i Batrović su glavni igrači i nedeljom odlazimo na stadion gledati Osijek ili čelik...Uživamo u Prištini, zadnji mjeseci vojske, nema obaveza, lubenice, nogomet, burek i pivo...Dolazi 9. mjesec, prolazi mojih 15 mjeseci, sjedam na autobus i preko Kuršumlije na Niš, pa drugi autobus na Beograd, pa vlak do Zagreba pa opet autobus do Bjelovara.

Zarku voli ovaj upis

Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 18:32

Bjelovar (citat):
...........sjedam na autobus i preko Kuršumlije na Niš, pa drugi autobus na Beograd, pa vlak do Zagreba pa opet autobus do Bjelovara.

..... pa posle dugo godina na ovaj forum,  plus od mene za lepo opisane doživljaje! Laughing

Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 19:32

Našao sam podatak za april 85 da se srušio mig-21 i da je na zemlji nastradalo 9 ljudi
Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 23:35

dinosaurus (citat):
Našao sam podatak za april 85 da se srušio mig-21 i da je na zemlji nastradalo 9 ljudi

Pozdrav ,
 možeš li mi napisati gdje, neki link možda ? Inače, toga nije bilo onda u prvim minutama Dnevnika, uopće toga nije bilo, niti u novinama, nigdje...Tek kasnije, ono, vijest pri dnu 8. strane...kad sam odlazio kući nakon 4 mjeseca bile su već izgrađene nove katnice , vojska je odmah platila i sagradila što je srušeno.
Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 23:43

Inače, netko je ovdje pitao da li su avioni izlijetali iz brda. Nisu. Izvlačio ih je traktor i šlepao van, a onda su oni sami cestom dolje do poletno sletne staze. U toj vožnji trebali su prijeći cestu koja vodi kroz selo. I onda, spusti se rampa, automobili stanu, prođe Mig 21 , rampa se digne i promet opet teče.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 23:43

Bjelovar (citat):
dinosaurus (citat):

Pozdrav ,
 možeš li mi napisati gdje, neki link možda ? Inače, toga nije bilo onda u prvim minutama Dnevnika, uopće toga nije bilo, niti u novinama, nigdje...Tek kasnije, ono, vijest pri dnu 8. strane...kad sam odlazio kući nakon 4 mjeseca bile su već izgrađene nove katnice , vojska je odmah platila i sagradila što je srušeno.

Druže,

Pročitao sam u listi RV o srušenim avionima,u podacima stoji prezime pilota,datum 26.4.85 Priština.
Kako je navedeno razlog je kačenje bandere u brišućem letu...

Na vrh Go down
Bjelovar
Gušter
Gušter

M(j)esto Bjelovar

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 23:47

dinosaurus (citat):
Pročitao sam u listi RV o srušenim avionima,u podacima stoji prezime pilota,datum 26.4.85 Priština.

Ok, hvala. Znam prezime pilota, sjećam se ali nebitno za priču.

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime28.11.13 23:54

Bjelovar (citat):
Inače, netko je ovdje pitao da li su avioni izlijetali iz brda. Nisu. Izvlačio ih je traktor i šlepao van, a onda su oni sami cestom dolje do poletno sletne staze. U toj vožnji trebali su prijeći cestu koja vodi kroz selo. I onda, spusti se rampa, automobili stanu, prođe Mig 21 , rampa se digne i promet opet teče.

Veoma neobično moram priznati,kao pružni prelaz,zar se nešto nije moglo uraditi po tom pitanju
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime29.11.13 1:29

Bjelovar (citat):
dinosaurus (citat):
Bjelovar (citat):
Pozdrav,
 možeš li mi napisati gdje, neki link možda?
Druže,
Pročitao sam u listi RV o srušenim avionima, u podacima stoji prezime pilota,datum 26.4.85 Priština.
Ok, hvala. Znam prezime pilota, sjećam se ali nebitno za priču.

Je li to ova lista gubitaka?

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime29.11.13 1:37

To je Makse,
Od drugara rodjak je bio pilot na mig-u 21 i negde 86 god je poginuo kada je udario u Kozjak,pa sam tražeći nešto o tome našao tu listu.
Pretpostavljam da je tačna
Na vrh Go down
goran l
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2013-04-29

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime09.04.14 22:03

bjelovar koje si godine sluzio na slatini
Na vrh Go down
Damirr1970
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-05-05

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime05.05.14 15:53

Pozdrav,
I ja sam bio na aerodromu Slarina u Prištini. Junska sam klasa 1989/1990, a dole sam došao iz Sombora.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Aerodrom Slatina Priština   Aerodrom Slatina Priština - Page 5 Icon_minitime

Na vrh Go down

Aerodrom Slatina Priština
Na vrh 
Stranica 5/6Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Kasarna u Stubičkoj Slatini kod Zaboka
» Maršal Tito Priština 89/90
» kuhari klasa 89/90 maršalka priština
» Maršal Tito Priština, junska 87/88
» Priština - karaula Surdulica 1983/84