FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak

Go down 
+44
Majevica
Ika
Vrbanec Damir
jazzmb
ZAGORAC
krnjo
husein72
zemco1971
pulaman
voja64
ALberto_vi
martovac1989banjaluka
Roman debeljak
pero36
robertkidrič
Mirso.secunovic
cazin1
laški
cuba
savara
V.V.
8977/2
SinisaSlavkovic
pukovnik
Vasko R.
Max Blitz
talijan1
Đuka
okob_43
Gringo
admir gradacac bih
lacoš
DZERI DREJK
dr.mo
sakabaka
vladimir
delboy1
raffo
ĐOPSI
dpuric
Čato71141
strela
alexandar
dark-bullet
48 posters
Idi na stranicu : 1, 2, 3  Next
AutorPoruka
dark-bullet
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2012-06-29
DOB : 59
M(j)esto Ljubljana

Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Empty
KomentarNaslov komentara: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime29.06.12 14:33

Pozdrav!

Zanima me ima li koga, da je služijo vojni rok u toj kasarni. U njoj su bile dvije VP, ne znam na pamet broj. Služio sam od avgusta 1984 do septembra 1985, VES nišandžija na tenku T-55.

Klasi pozdrav "prijatno avgust", a ostalima samo pozdrav. Smile

Darko
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Empty
KomentarNaslov komentara: Re   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime29.06.12 15:44

Dobrodosao dark.... cheers
Na vrh Go down
strela
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 115
ČLAN OD: : 2013-01-28
DOB : 74
M(j)esto Beograd, Kragujevac

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime01.02.13 22:32

dark-bullet (citat):
Pozdrav!

Zanima me ima li koga, da je služijo vojni rok u toj kasarni. U njoj su bile dvije VP, ne znam na pamet broj. Služio sam od avgusta 1984 do septembra 1985, VES nišandžija na tenku T-55.

Darko

Vojna posta je bila 8977 Kraljevo, a kasarna je nosila naziv "Sedam Sekretara SKOJ-a. Dali se secas imena nekih staresina, posto sam bio u tom periodu u lsard PVO 3 paviljon.

Na vrh Go down
http://zarko_strela@yahoo.com
dark-bullet
Gušter
Gušter

M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime02.02.13 8:44

strela (citat):
dark-bullet (citat):
Pozdrav!

Darko

Vojna posta je bila 8977 Kraljevo, a kasarna je nosila naziv "Sedam Sekretara SKOJ-a. Dali se secas imena nekih staresina, posto sam bio u tom periodu u lsard PVO 3 paviljon.

Nekih se sećam. Moj komandir čete je tada bio Miloš Mandić (on je brzo napredovao i koliko znam kasnije je postao komandant te brigade. Sećam se još jednog starijeg vodnika, ako se ne varam bilo mu je ime Brahna Mihalj. Na žalost ne sećam se komandanta bataljona niti imena "komesara", koji nam je jednom prilikom održao poučno predavanje.

Našao je, naime, jedno jutro u korpi za smeće pod stolom na hodniku praznu flašu u kojoj je bilo očito prije bilo neko žestoko piće (da li rakija ili konjak, tko će ga znati). Pa nas postoje i on krene ovako:

"Ova flaša, ovo alkoholno piće, ako popije 30 ljudi ne može ništa da se desi. Ali ako to popije samo jedan ili dvojica, može čudo da se desi."

To uvijek imam u glavi jer je sušta istina. Obzirom kakva je bila to brigada, potpuno naoružana i spremna za izvršenje zadataka u svakom trenutku je bio alkohol veliki rizik.

Pozdrav!

Darko

Na vrh Go down
strela
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime02.02.13 17:32

dark-bullet (citat):
Pozdrav!

"...Nekih se sećam. Moj komandir čete je tada bio Miloš Mandić (on je brzo napredovao i koliko znam kasnije je postao komandant te brigade. Sećam se još jednog starijeg vodnika, ako se ne varam bilo mu je ime Brahna Mihalj. Na žalost ne sećam se komandanta bataljona niti imena "komesara", koji nam je jednom prilikom održao poučno predavanje..."

Darko

Tada je komandant brigade i kasarne bio pukovnik Stefanovic Radisa, a komandanti bataljona su bili: 1.bataljona Kap.ikl. Stanic ili mozda kap.I kl. Delic a 2.bataljona major Antonic Slobodan. Nesecam se ni ja imena komesara, mada mi je lik prisutan. Dobro se secas tvoga komandira cete i st.vod. Brahne. Svi T-55 su zamenjeni sa T-84 u 1987.god. Brigada je u ovom zalosnom gradjanskom ratu ucestvovala na svim ratistima zakljucno sa Kosovom. Imala je procentualno malo gubitaka u ljudstvu i tehnici. Tacno je i da je kap.Mandic jednom vanredno unapredjen a komandant brigade je postao negde pred Kosovski rat posle cega je penzionisan zbog nekih propusta u komandovanju. Kasarna je zestoko u vise navrata 1999.g. bombardovana, ali na srecu vrlo neprecizno. Unisten je vojnicki klub i deo trpezarije kao i bivsi hangari 2.okl.bataljona. Stanbeni objekti i tehnicka radionica su malo osteceni. Naravno da je kasarna bila napustena. Sanirana je vrlo brzo u tu je sada locirana druga jedinica. Ime kasarne je promenjeno. Mozda se secas i kapetana Alagic Mehmeda komandira izvidjacke cete, koji je kasnije postao komandant 5.korpusa armije BiH. Dvojica star. vodnika iz tog perioda su kasnije izvrsila samoubistvo, jednom se secam prezimena Zlokapa. Takodje ima par nizih staresina koji su u ratu ranjeni i izasli su kao invalidi. Ako nisi od vojske dolazio u KV, tesko ga je sada prepoznati iz onih dana.

Na vrh Go down
dark-bullet
Gušter
Gušter

M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime02.02.13 22:19

Bit će Delić. U vreme kad sam služio i kap. Miloš Mandić je bio unapređen u kap. I kl.

Ovo što si napisao znam, žalosna je to priča, da. Koliko sam mogao, pratio sam ratni put MM i 252. oklopne brigade, znam za skrivanje u tunelima danju i putovanje noću, da brigada nije imala mnogo gubitaka, ali šta je tu je. Mogu jedino biti zahvalan MMu, da mi je direktno rekao "nije to za tebe", kad sam u jednm trenu pomislio da se "aktiviram".

Pre par godina sam nameravao da obiđem i KV, bio sam na proputovanju, ali nije se imalo vremena. Mada, srce vuče, da obiđem kasarnu, Karapandžu, 'bem li ga, voleo bih da obiđem i Pasuljanske livade gde smo februara '85 imali bojeva gađanja. Ma nije mi bilo loše. Pet puta na dan jesti, dovoljno spavati, biti fizički aktivan, šta bih dao danas za jednu godinu takve bezbrižne aktivnosti.

Jedino je bilo zajebano kad su me uhvatili da spavam na straži u selu Cvetke. E i u Cvetke bih da odem. Ipak nije mala stvar sakupiti 54 dana straže na jednom mestu.

Poz.

Darko

Na vrh Go down
Čato71141
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2013-08-11

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime11.08.13 13:58

Pozdrav
ja sam kao nov na forumu.
bio sam generacija 1985-86 oklopne jedinice. Kapetan Knežević Časlav,zastavnik Nikola Laketa, onaj vodnik prve klase pa se ne sečam.
Na vrh Go down
Čato71141
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-08-11

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime11.08.13 14:00

Pa imao sma čin desetara. No na tom portalu bi voleo da stretnem stare drugare. kao Zlatko Horvat,pa Mišura Josip, pa mnioge kojih se ne sečam ime baš
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime11.08.13 19:04

Cato71141, dobrodosao na forum. Pozdrav od Kraljevcanina.Inace tvog kapetana Caslava Knezevica znam licno.
Na vrh Go down
ĐOPSI
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2013-09-10

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime18.09.13 9:53

Pozdrav.
Bio sam tamo 87-88g.  V.P. 8977/18. Izviđač, zadnji paviljon na spratu, prva spavaonica levo. Oficiri su bili Podpukovnik, imena više se ne sječam ali smo ga svi zvali TATRANE, jer nije mogao izgovarati sa strane, pa je govorio ta trane. Komandir voda je bio podporučnik Miloševič Miladin, iza njega je bio stari vodnik neki hrvat vatreni DINAMO-vac zaboravio sam mu ime i prezime, a onda ja ZKV ( zamenik komandira voda) des. Mitja Stergar ( SLO).
Kad se osvrnem nazad i kad se sječam, nije mi baš uvijek bilo lijepo, jer su me đombe stvarno razturile, ali bi se svejedno voleo vidjeti sa svima koji smo bili tamo.
Imam sve suborce u glavi ali mi samo ovi nisu nestali iz sječanja po imenu i prezimenu. Bastaja Slobodan, Pangos Slavko, Hođič Nurija, Ilič Jadranko, Predrag- peđa, Imro iz čonoplje....

ZDRAVO.

Mitja Stergar

Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime18.09.13 11:20

DJOPSI, dobrodosao na forum!
Na vrh Go down
raffo
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-04-17

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime21.10.13 19:45

Ni malo ne kasnim svjetlosnu godinu, hahahaha
Pozdrav svima
Jarčujak 88/89 Četa/vod veze, komandir por. Aleksandar Sreckovic, divan covjek, vodnik Ilija Stupar-takodje, vodnik Sinisa slavkovic, zastavnik Hajdarevic, sve divni likovi..., zna li iko ista o  njima. Nadam se da su zivi i zdravi
Na vrh Go down
delboy1
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2014-02-01

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime01.02.14 16:03

strela (citat):
Brigada je u ovom zalosnom gradjanskom ratu ucestvovala na svim ratistima zakljucno sa Kosovom. Imala je procentualno malo gubitaka u ljudstvu i tehnici.

Moze li nesto vise informacija o ovome? Koliko znam 252.je bila u istocnoj Slavoniji oko Vinkovaca i Vukovara,zna li neko malo preciznije brojno stanje ljudi i tehnike tada tamo i koliki su gubici bili? Vidim da ovde dva forumasa pominju da je brigada procentualno imala male gubitke u ljudstvu i tehnici u svim ratovima u kojima je ucestvovala,ali sta to znaci koliko je to?

Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime01.02.14 17:38

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum
Pitanja koja si postavio izaze iz okvira definisanih pravila na forumu. O tome clanovi foruma mogu razmrnjivati pp
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8093
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime01.02.14 18:31

delboy1 (citat):
strela (citat):
Brigada je u ovom zalosnom gradjanskom ratu ucestvovala na svim ratistima zakljucno sa Kosovom. Imala je procentualno malo gubitaka u ljudstvu i tehnici.

Moze li nesto vise informacija o ovome? Koliko znam 252.je bila u istocnoj Slavoniji oko Vinkovaca i Vukovara,zna li neko malo preciznije brojno stanje ljudi i tehnike tada tamo i koliki su gubici bili? Vidim da ovde dva forumasa pominju da je brigada procentualno imala male gubitke u ljudstvu i tehnici u svim ratovima u kojima je ucestvovala,ali sta to znaci koliko je to?

to je vojna tajna I dan danas

Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime01.02.14 18:43

To nije razlog vec mogucnost razvijanja diskusije u nezeljenom pravcu (sto je vise puta potvrdjeno) Mad
Na vrh Go down
delboy1
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime01.02.14 22:20

dpuric (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum
Pitanja koja si postavio izaze iz okvira definisanih pravila na forumu. O tome clanovi foruma mogu razmrnjivati pp

Hvala.shvatam to sto si napisao ali mislio sam da posto su ovde neki vec spomenuli nesto o tome da je moguce postaviti to pitanje samo kako bi se dobila preciznija informacija.Odnosno da recimo neko ko ima neku informaciju u vezi sa pitanjima koje sam postavio tako sto je recimo bio pripadnik te brigade u relevantno vreme ili je taj podatak procitao negde ili jednostavno ima konkretna saznanja iz ovog ili onog izvora,pa da samo napise brigada je u tom i tom periodu imala toliko i toliko poginulih,toliko i toliko unistenih tenkova  i to znam jer sam to cuo ili procitao tu i tu.Dakle sve se moze zavrsiti na tome i tu po meni nema nikakvog prostora za sirenje bilo kakve diskusije koja je zabranjena ovde a u kolko se i krene u tom pravcu to se vrlo lako moze saseci u koremu.Ali nema nikakvih problema ako neko ima informacije moze i na pp.

Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime01.02.14 23:15

diskusija uvek moze da krene u nezeljenom pravcu I obavezno se zavrsava  sa pivom,jelen,ozujsko,osjecko,bip itd.
Na vrh Go down
sakabaka
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 15
ČLAN OD: : 2014-04-08

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime08.04.14 21:29

Ja sam bio stažista od septembra 88 o marta 89 u 2. bataljonu 2. četa kdir čete Brahma Mihalj i legenda st. vodnik Severović Svetozar i zastavnik Župčić Josip  bio je tuj i najveći krivinaš koga sam sreo u JNA  st. vodnik Redžo smo ga zvali Smile koliko put ga je po naređenju kdanta bataljona Jankovića tražilo pola čete po kasarni. Ima li ko iz te generacije ovde i ima li ko podatke o ovim ljudima jesu li živi.
Hvala

laški voli ovaj upis

Na vrh Go down
delboy1
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime11.04.14 12:02

Da li je neko do sad mozda napisao neku knjigu o 252.brigadi,ili postoji li bilo sta vezano za brigau da je izaslo u stampanom izdanju da se moze procitati? Postoji li mozda monografija ove brigade ako ne planira li se nesto po tom pitanju? Hvala.
Na vrh Go down
dr.mo
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-05-13

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime13.05.14 22:47

91/92, samohodni mehanizovani divizion, vozac samohodke SH122mm, 2.baterija, komandir tada kapetan Vladimir Pudja, mislim da je komandir 1.baterije bio kapetan Drazic, komandir diviziona kapetan Ikl. Galib Hodzic, zamenik Kapetan Ikl Cupurdija. Ja sam iz prekomade (Banja Luka-Zaluzani) dosao u Kraljevo 91, i odmah u istocnu Slavoniju u ona luda vremena. Ako ima nekog iz tog vremena, ili da neko zna nesto o kapetanu Pudji...
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime13.05.14 23:06

[You must be registered and logged in to see this link.]. dobrodosao na forum. IMAS PP
Na vrh Go down
DZERI DREJK
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-07-08
DOB : 53
M(j)esto Cazin ,BiH

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime08.07.14 8:44

Pozdrav.
U Kraljevu proveo sam jednu nezaboravnu godinu služeći vojni rok u kasarni Sedam sekretara SKOJ-a , Jarčujak. Generacija Jun 1990/91 , Lsard i PVO ,komandni vod ,komandir voda je bio koliko se sjećam stari vodnik, poslije zastavnik Cimeša Dušan.
Ako ima netko iz te generacije neka se javi .
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime08.07.14 9:20

Pozdrav Dzeri i dobro došao na forum cheers .

Samo strpljenja, nači će se neko iz generacije.Dotad slobodno se ukljući i na druge teme na forumu.

Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime08.07.14 12:38

DZERI DREJK (citat):
Pozdrav.
U Kraljevu proveo sam jednu nezaboravnu godinu služeći vojni rok u kasarni Sedam sekretara SKOJ-a , Jarčujak. Generacija Jun 1990/91 , Lsard i PVO ,komandni vod ,komandir voda je bio koliko se sjećam stari vodnik, poslije zastavnik Cimeša Dušan.
Dzeri, dobro dosao na forum. Iz tog vremena mora da se secas st.vodnika Ljajka.
Na vrh Go down
sakabaka
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 15
ČLAN OD: : 2014-04-08

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime12.07.14 14:52

dpuric (citat):
DZERI DREJK (citat):
Pozdrav.
Dzeri, dobro dosao na forum. Iz tog vremena mora da se secas st.vodnika Ljajka.
Ljajko legenda, bio je vodnik 1. klase kad sam bio ja tamo, znam da smo iz grada išli skupa u kasarnu ja mu dao flašu konjaka  da pronese kraj dežurnog majora Delića. Unio Ljajko ko veliki džek da ima vojska šta da popije Smile
Na vrh Go down
admir gradacac bih
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-07-12
DOB : 52
M(j)esto GRADACAC

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime25.07.14 18:32

DZERI DREJK (citat):
Pozdrav.
i ja sam bio u 90 91 junska kl 8977/7 kom. mi je bio MICO ZIVINOVIC KAPETAN .
Na vrh Go down
admir gradacac bih
Gušter
Gušter

M(j)esto GRADACAC

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime25.07.14 18:36

tenk  tenk
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime25.07.14 20:24

Admire gradačaćki,dobro došao na forum cheers

Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime25.07.14 20:43

A što si radio u ambulanti???

Gušter
Gušter

M(j)esto GRADACAC

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime26.07.14 15:46

Gringo (citat):
A što si radio u ambulanti???
pozzz gringo u ambulanti sama bio kotlovnicar zimi a ljeti pomagao medecinskim osobljem i vozacima saniteta.povremeno obavljo duznost na prijavnici dali znate majora cvetkovica dr ostalim se ne sjecam imena trenutno ako ista znas o njemu javi mi
Na vrh Go down
admir gradacac bih
Gušter
Gušter

M(j)esto GRADACAC

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime26.07.14 16:19

poznajel ko micu zivinovica kapetana prve kl te 90 91 g meni bio koman u jarcujku8977/7
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime26.07.14 19:17

Na žalost ne!!!

Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime26.07.14 22:17

dr Cvetkovic je u penziji a zavanovic je bio k-dant
Na vrh Go down
okob_43
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-08-12

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime12.08.14 19:04

DZERI DREJK (citat):
Pozdrav.
pozdrav i tebi iz splita sam i bija sam tad tamo 2 oklpni bataljon tenkista komaniri porucnik rakic cete vodnik lukic vod vodnik paunovic vod kasarne jovan vučković major delic je bija nesto jako isto bija je major rodic i tih drugi imena dosta znam sta te bude zanimalo pitaj s tim da su nasa dva bataljona dobila prekomandu osmog 3 91 70 posto nas je oslo za beograd i to vlakovima i to sa tenkovima bas me zanima kako su popunili kad smo mi osli jel možda znas mi smo tad popunili gardijsku i ja bi sa gustom obisa karapandžu i stražu u selu kovaci tamo sam bija zapovjednik straže desetar sam bija možda se sicas tu je bila ekipa nasa desetara angelovski saško ramulic ervin vesic saša  frančic ivan cato je bija marić iz novog sada puno se tih ljudi sicam javi se pa pitaj a i ja bi tebe puno toga pita
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime12.08.14 20:46

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
Đuka
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-11-13

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime13.11.14 13:21

Pozdrav vojsko !!!
Bio sam komandir I voda mehanizovane čete, a kasnije i komandir te čete u periodu od 1989 - 1992 god.
p.por. Miodrag Đukić (borci me zvali Đuka)
 Sad sam gušter koliko vidim ovamo levo !   Smile
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime13.11.14 13:29

Đuka dobrodošao na forum. cheers 
Gušter si samo virtualno Very Happy ,po iskustvu,a nadam se i sudjelovanju ti si najmanje stara kuka Laughing salutiranje

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime13.11.14 13:51

p.por. Miodrag Đukić  dobrodosao na forum +
Na vrh Go down
Đuka
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime13.11.14 14:25

Bolje vas našao.
Sasvim slučajno, preko fejsa, saznao sam za ovaj forum, a dosta sam (bezuspešno) pokušavao da pronađem neki sajt vezan za ovu, meni izuzetno dragu, brigadu. 
Želja mi je bila da stupim u kontakt sa vojnicima i rezervistima koji su bili kod mene i sa kojima sam delio i dobro i zlo. Možda se ovde i pojavi neko od njih.
Na vrh Go down
strela
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime16.11.14 15:07

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nekoliko fotosa iz licnog albuma. Fotografije datiraju negde u periodu 1981- 1985.godine. To su vojnici iz lsard PVO/252.okbr. Na prvoj fotografiji u srednjem redu prvi vojnik s desna je brat onda poznatog skijasa B.Krizaja. Fotosi sa desne strane su moji licni vozaci-gusenicari: Carevic Branko (ul.Franje Matkovica, Rijeka; Ivic Marko iz Banja Luke i Jakasovic Miki (Kikiceva, Zagreb).

alexandar: komentar modifikovan dana: 16.11.14 22:01; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : resize)
Na vrh Go down
talijan1
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 9
ČLAN OD: : 2014-11-18

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime18.11.14 8:46

Pozdrav drugari, ja sam bio u MP 85/86. Pa sam otišao u prepumpnu stanicu sa Delić Nedzadom iz Bijeljine. Zanima me da li neko zna za tog čovjeka, ako zna da se javi.jedan od Desetara nam je bio katolički sveštenik(ne znam tačno ime) a Kapetan MIća Živoinović - ko se bavio pisanjem pjesama. Pozdrav
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime18.11.14 21:25

talijan1 (citat):
Jedan od desetara nam je bio katolički sveštenik (ne znam tačno ime)....

Vrlo interesantno.
Ne mislim da tu sad treba bit neka bogznakakva rasprava, ali eto, baš interesantno.
Nisam čuo za sličan primjer, tj. vojnika s činom bilo koje konfesije.
Na vrh Go down
talijan1
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime19.11.14 8:46

Momak je bio iz zagrebe, ne znam mu ime ali sjetiću  se.
Na vrh Go down
Đuka
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime19.11.14 14:46

E ja sam bio komandir I voda u četi Miće Živojinovića. Nakon njega komandir je bio Zlatar Stipan koji je došao iz izviđača, a od njega sam ja primio četu i bio komandir te čete.
Na vrh Go down
talijan1
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime21.11.14 18:54

Djuka ti si kasnije dosao ,ne mogu da se sjetim ko je bio komandir 85 g ,mozda se javi kasnije , a i onaj momak sto sam ga spomenuo bio je O K ,skolovan , nije se pravio mangup  kao neki .
Na vrh Go down
Vasko R.
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-12-02

KomentarNaslov komentara: vojne poste   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime02.12.14 8:11

dark-bullet (citat):
Pozdrav!

Darko

Vojne poste su bile 8977 i 8978 cini mi se, za ovu drugu nisam siguran...jas sam bio zadnja avgustovska klasa, 85
Na vrh Go down
Vasko R.
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-12-02

KomentarNaslov komentara: jos neki od staresina   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime02.12.14 8:13

strela (citat):
dark-bullet (citat):
Pozdrav!

"...Nekih se sećam. Moj komandir čete je tada bio Miloš Mandić (on je brzo napredovao i koliko znam kasnije je postao komandant te brigade. Sećam se još jednog starijeg vodnika, ako se ne varam bilo mu je ime Brahna Mihalj. Na žalost ne sećam se komandanta bataljona niti imena "komesara", koji nam je jednom prilikom održao poučno predavanje..."

Darko

Tada je komandant brigade i kasarne bio pukovnik Stefanovic Radisa, a komandanti bataljona su bili: 1.bataljona Kap.ikl. Stanic ili mozda kap.I kl. Delic a 2.bataljona major Antonic Slobodan. Nesecam se ni ja imena komesara, mada mi je lik prisutan. Dobro se secas tvoga komandira cete i st.vod. Brahne. Svi T-55 su zamenjeni sa T-84 u 1987.god. Brigada je u ovom zalosnom gradjanskom ratu ucestvovala na svim ratistima zakljucno sa Kosovom. Imala je procentualno malo gubitaka u ljudstvu i tehnici. Tacno je i da je kap.Mandic jednom vanredno unapredjen a komandant brigade je postao negde pred Kosovski rat posle cega je penzionisan zbog nekih propusta u komandovanju. Kasarna je zestoko u vise navrata 1999.g. bombardovana, ali na srecu vrlo neprecizno. Unisten je vojnicki klub i deo trpezarije kao i bivsi hangari 2.okl.bataljona. Stanbeni objekti i tehnicka radionica su malo osteceni. Naravno da je kasarna bila napustena. Sanirana je vrlo brzo u tu je sada locirana druga jedinica. Ime kasarne je promenjeno. Mozda  se secas i kapetana Alagic Mehmeda komandira izvidjacke cete, koji je kasnije postao komandant 5.korpusa armije BiH. Dvojica star. vodnika iz tog perioda su kasnije izvrsila samoubistvo, jednom se secam prezimena Zlokapa. Takodje ima par nizih staresina koji su u ratu ranjeni i izasli su kao invalidi. Ako nisi od vojske dolazio u KV, tesko ga je sada prepoznati iz onih dana.

Bio je jedan u haubici, Cupurdija Mile, izrazito visoka, pravi starseina...cuo sam da je bio ranjen negde prema HR
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2090
ČLAN OD: : 2012-02-29

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime02.12.14 18:36

Vasko R. (citat):
strela (citat):
dark-bullet (citat):
Pozdrav!

Darko

Tada je komandant brigade i kasarne bio pukovnik Stefanovic Radisa, a komandanti bataljona su bili: 1.bataljona Kap.ikl. Stanic ili mozda kap.I kl. Delic a 2.bataljona major Antonic Slobodan. Nesecam se ni ja imena komesara, mada mi je lik prisutan. Dobro se secas tvoga komandira cete i st.vod. Brahne. Svi T-55 su zamenjeni sa T-84 u 1987.god. Brigada je u ovom zalosnom gradjanskom ratu ucestvovala na svim ratistima zakljucno sa Kosovom. Imala je procentualno malo gubitaka u ljudstvu i tehnici. Tacno je i da je kap.Mandic jednom vanredno unapredjen a komandant brigade je postao negde pred Kosovski rat posle cega je penzionisan zbog nekih propusta u komandovanju. Kasarna je zestoko u vise navrata 1999.g. bombardovana, ali na srecu vrlo neprecizno. Unisten je vojnicki klub i deo trpezarije kao i bivsi hangari 2.okl.bataljona. Stanbeni objekti i tehnicka radionica su malo osteceni. Naravno da je kasarna bila napustena. Sanirana je vrlo brzo u tu je sada locirana druga jedinica. Ime kasarne je promenjeno. Mozda  se secas i kapetana Alagic Mehmeda komandira izvidjacke cete, koji je kasnije postao komandant 5.korpusa armije BiH. Dvojica star. vodnika iz tog perioda su kasnije izvrsila samoubistvo, jednom se secam prezimena Zlokapa. Takodje ima par nizih staresina koji su u ratu ranjeni i izasli su kao invalidi. Ako nisi od vojske dolazio u KV, tesko ga je sada prepoznati iz onih dana.

Bio je jedan u haubici, Cupurdija Mile, izrazito visoka, pravi starseina...cuo sam da je bio ranjen negde prema HR

Mehmed Alagić nikada nije bio zapovjednik 5. Korpusa Armije RBiH. U činu ppukovnika napustio je JNA 27.02.1991. godine, a 01.11.1993 godine imenovan je za zapovjednika 3. Korpusa Armije RBiH. Na toj dužnosti je ostao do 26.02.1994. godine kada preuzima zapovjedanje novoosnovanim 7. Korpusom Armije RBiH. Umro 07.03.2003. godine u činu generala. Zapovjednik 5. Korpusa Armije RBiH je bio Ramiz Dreković (inaće kapetan I klase i zamjenik k-danta 2. oklopno-mehaniziranog bataljona u bjelovarskoj brigadi do rujna 1991. godine kada napušta JNA) a nakon njega tim Korpusom je zapovjedao Atif Dudaković. Obojca su generali.

Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime02.12.14 19:20

pukovnik (citat):

Mehmed Alagić nikada nije bio zapovjednik 5. Korpusa Armije RBiH.

U pravi si. Potkrala mi se greska u tekstu. Hvala.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak   Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak Icon_minitime

Na vrh Go down

Kraljevo, 252. oklopna brigada, kasarna 'Sedam sekretara SKOJ-a', Jarčujak
Na vrh 
Stranica 1/3Idi na stranicu : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» kasarna Ribnica-Kraljevo V.P.8415, jun 91
» Vranje 84/85 Kasarna Južnomoravskih Brigada
» Kraljevo Ribnica VP 8415
» 63. padobranska brigada Niš
» Padobranska brigada 1960-1978