FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Padobranska brigada 1960-1978 22.11.14 17:52
Pozdrav svim pripadnicima 63. padobranske brigade od 1960-1978. godine. a od 1978-1988 svim pripadnicima Vazduhoplovne vojne akademije i ŠRO u Zemuniku-Zadar. Moj telefon je: XXXXXXXXXXX.
Javno objavljivanje telefonskih brojeva nije dozvoljeno, za to su predvidjene privatne poruke (Administracija)
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Padobranska brigada 1960-1978 22.11.14 18:00
Miloš Čiča SUNG (citat):
Pozdrav svim pripadnicima 63. padobranske brigade od 1960-1978. godine. a od 1978-1988 svim pripadnicima Vazduhoplovne vojne akademije i ŠRO u Zemuniku-Zadar. Moj telefon je XXXXXXXXXX.
Dobro došao na stranice F.B.P.N. JNA Miloš Čiča Sung. Mogao si nam napisati što si bio u tim jedinicama.!?
Miloš Čiča SUNG Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-11-22
Naslov komentara: Re: Padobranska brigada 1960-1978 22.11.14 18:07
Ko je bio u to vreme u 63.-oj verovatno će se sećati vodnika Čiče, a iz Zemunska će se sećati zastavnika-instruktora padobranca.
leban Gušter
BROJ POSTOVA: : 10 ČLAN OD: : 2012-11-19 Ozeljan /Nova Gorica - SLOVENIJA
Naslov komentara: Re: Padobranska brigada 1960-1978 23.11.14 20:20
Pa ja ču vam reči ! Bio je najbolji nastavnik padobranstva u istoriji 63.padobranske , NAJBOLJI komandir voda u pratečoj četi i NAJBOLJI DRUG kojeg možete zamisliti ! TAKVOG DRUGA, SE NIKAD NE ZABORAVLJA !
IVO LEBAN Nova gorica /Slovenija
leban Gušter
Naslov komentara: Re: Padobranska brigada 1960-1978 23.11.14 21:10
ZAHVALJAJUČI ovom FORUM SAM posle više od 20 godina pronašao mog DRAGOG DRUGA Čiča Miloša ! Posebna zahvala pilotu MILTOVU !
A sada tražim dalje sljedeče drugove iz moje klase :
- BABIČ RANKA iz Sarajeva (PADOBRANAC , DIZAČ TEGOVA). Poslednji kontakt sam imao sa njim u JULU 1991 preko telefona !
- VOČANAC STJEPAN iz Čakovca ili okoline
- PILJAGIČ MILAN iz Banja Luke
- DESETAR BREJC MIHA iz Lesc
- Mravljak Jože iz Dravograda
Ako neko bilo šta zna o tim bivšim padobrancima 63. padobranske, neka mi javi na ovaj forum !
HVALA !
IVO LEBAN / Nova Gorica
Aca Padobranac Gušter
BROJ POSTOVA: : 23 ČLAN OD: : 2013-03-15
Naslov komentara: Re.Padobranska brigada 1960-1978 28.12.14 18:54
Dobro vece Ivo,ja sam bio od 69 do 71 god.u Nisu, a kada si ti bio tamo?
Pozdrav Aco
Svim bivsim vojnicims bivse JNA zelim Sretnu Novu Godinu
leban Gušter
Naslov komentara: Re: Padobranska brigada 1960-1978 28.12.14 23:46
Pozdravljen ACA !
Ja sam bio U 63. padobranski od MARTA 1969 do JULA 1970 ! U JULU sam bio kažnjavan i prekomandovan v KOMANDU RV i PVO na Bajnicu kot Beograda ! Bio sam u pratečoj četi kod minobacača 81 mm , komadir čete je bio u to vreme MRDAKOVIČ (ime sam zaboravio) kap. 1. klase i posle njega STEVAN KMEZIČ kap. 1.klase , komandir voda je bio poručnik CVETKOVSKI ( ime sam zaboravio), komandir odelenja DESETAR KAROL FORGO , po rodu Madžar iz Subotice . Kad je, posle odlaska STEVANA MIRKOVIČA, preuzeo komandu podpukovnik STOJAN JOVIČ, je bila izvršena REORGANIZACIJA BRIGADE , tako, da sam bio u VODU BESTRZAJACA do prekomande u Beograd ! MOJI nerazdvojni DRUGOVI su bili DESETAR Zoran Jakovljevič iz Valjeva i Čedomir ZMIJANAC - GLAVONJA iz PRIJEDORA . Ja i Glavonja sva bila kažnjavana i prekomandovana, a Zoran je ostao u brigadi ! Komandir beztrzajnog voda je bio Slavko VULETIČ iz Valjeva , a komandir mog odelenja STARI VODNIK Čiča Miloš , koji je bio i nastavnik padobranstva ! U brigadi je bio do 1978 godine, a posle je otišao na VOJNU akademiju u ZEMUNIK kod ZADRA . Ja sam ga više puta posetio u Nišu, jer sam radio kao vozač kamiona u podužeču INTEREUROPA KOPER . Kroz Niš sam vozio na Bliski IZTOK , u Makedoniju , Grčku i Bugarsku .
Sječam se drugova iz čete : Babič Ranka iz Sarajeva, Furman Romana iz Maribora, Lacka Đerđa iiz Subotice , Vočanac Stjepana iz Čakovca , Vuletič Duleta iz Vršca , Piljagič Milana iz Banja luke, Babaič Ekice iz Ivangrada (Crna gora), Nikolič Dragana iz Niša, Brejc Miha iz Lesc kod Bleda, Blažič Borisa iz Vrhnike, Miloševiča iz Kraljeva (sada živi u Beogradu) Merljak Mladena iz Varaždina - "BUM TI PIČKU RAZDRAPAL"( čuo sam da se ubio sa motorom), Savič Mladena iz Zagreba , ŠJORA iz Senja , (okačio se na AVION kod ALEKSINCA ) Desetara Damjanoviča iz Splita ( samo jednom skočio noču, kod Leskovca , posle se USRAO ) Bilija (največi u brigadi) iz Zadra , Perovič Radka iz Beograda (otac mu je bio poznati advokad ) Briški Cvetka iz Ljubljane (kancelarijski pacov u pratečoj četi) Virant Dušana iz Ljubljane . Mravljak Jože iz Dravograda
Iz Nove Gorice su bili u to vreme : NEMEC Valter , SREČKO Uršič, (3. četa ) , BOJAN Sulič , ŠAŠO Šubic (prateča četa - vod beztrzajaca), PEPI 2. četa (radio u skladištu padobrana) Peršič Jože - izviđači
ACA PUNO POZDRAVA I SRETNA NOVA GODINA ! ( moj mail : [You must be registered and logged in to see this link.] )
Mail možete slobono objaviti
leban Gušter
Naslov komentara: Re: Padobranska brigada 1960-1978 29.12.14 0:02
PADOBRANCIMA I BIVŠIM PADOBRANCIMA 63. PADOBRANSKE BRIGADE , ŽELIM SRETNU I USPJEŠNU NOVU GODINU 2015 / BILO JE DAVNO , A NEZABORAVNO ! I SA MINUTOM ŠUTNJE POČASTITE USPOMENU NA ONE KOJI SU PUGINULI U BRIGADI I UMRLI !