FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.10.13 21:57
purger (citat):
Gledaj Max ovo je čisti pamflet!!!! A kad se još radi o Rusima s kojima sam poprilično poslovao koji su kao nekada bili "socijalno osjetljivi" a danas su jedni od najgorih i "najtvrđih kapitalista" koji postoje na kugli zemaljskoj i jedi od najgorih kršitelja ljudskih i radničkih prava na svijetu!!!!!
Purgeru mnogo si rekao istinitoga u ovom svom komentaru.Potpuno se slazem sa tvojim opisom ruskih kapitalista.Bezobzirni su,profit iznad svega. Najbolji kapitalizam je njemacki-ja bih to nazvao socijalnim kapitalizmom,poprilicno je human. Americki kapitalizam,kako se uzme-ima dosta pozitivnih strana.
ps-iznenadio me tvoj komentar(kvalitetom).Vi ekonomisti ste u principu poput metereologa-mozete dati dobru prognozu ali nishta niste u stanju promijeniti . Imash plus
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.10.13 22:28
milutins (citat):
Ulogovo se sa namjerom da napisem neku finu zavicajnu pricu.Ponestalo inspiracije,rekoh "daj shta dash",tek toliko da ne pokvarim si raspolozenje.
Ja mislio da si našo neku mlađu rekoh sam sebi pa nije valjda popizdio pod stare dane Apsolutno nemam ništa protiv Rusa i ne vjerujem u stereotipe ali ono što rade danas u svijetu na bivšim prostorima bivše nam države je čisti primjer neoliberalnog kapitalizma!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 7:23
Purger što se čudiš,pogledaj Amere koji su se oparili sa kim se žene,što mlađe to slađe.Mislim da je Milutin dovoljno dugo u Americi da prihvati njihove običaje.A i sam je rekao da su šljive rodile ko nikad,pa ko će popit svu tu brlju
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 9:22
lacoš (citat):
Purger što se čudiš,pogledaj Amere koji su se oparili sa kim se žene,što mlađe to slađe.Mislim da je Milutin dovoljno dugo u Americi da prihvati njihove običaje.A i sam je rekao da su šljive rodile ko nikad,pa ko će popit svu tu brlju
To i ja gledam, ali osečam se kao diabetičar pred izlogom slatkiša. Mogu samo još da gledam. Ostareo sam, a i sretan sam sa mojom boljom polovinom, ko če još da me podnosi na stare godine
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 20:49
lacoš (citat):
Neznam vrag će ga znat Nešto kao da nije u redu s njim svadbe,meni djeli pluseve,slabo ga ima ovdje....Milutine reci da si dobro?
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 20:56
E sad ovo bi moglo biti zanimljivo Jutros sam gledao na TV neku emisiju o Finskoj i da skratim Čovjek radi kao kapetan na trajektu koji vozi po nekom jezeru na otok gdje Finci imaju kuće za odmor dotični kapetan na tom otočiću ima mali dućan u kojem nitko ne radi ljudi sami ulaze i uzimaju stvari koje im trebaju i stavljaju novce u kutiju a sa strane kutije imaju i digitron da lakše zbroje stvari koje su kupili E sad recite što god hoćete drugi je to svijet
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 21:04
purger (citat):
Čovjek radi kao kapetan na trajektu koji vozi po nekom jezeru na otok gdje Finci imaju kuće za odmor dotični kapetan na tom otočiću ima mali dućan u kojem nitko ne radiljudi sami ulaze i uzimaju stvarikoje im trebaju i stavljaju novce u kutiju a sa strane kutije imaju i digitron da lakše zbroje stvari koje su kupili.
U Japanu isto ima takvih dućana.
Baš se ja mislim otvorit jedan takav u Zagrebu.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 21:09
He,he,he....bio bi to PRAVI poslovni potez
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 21:15
purger (citat):
He,he,he....bio bi to PRAVI poslovni potez.
Onda bi imao još više vremena za forum, a lova samo sjeda.
Morao bi nekoga zaposlit da mi svaki dan donosi novce da ne moram ni ić tamo.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 21:29
milutins (citat):
U onoj prici o jabuci ...
Milutine, nemoj da me plašiš i da misliš da odeš sa foruma. Volim to što napišeš, jeste kratko ali ima smisla. I ne brini se za reputaciju, ne znači reputacija ništa.
Tako da samo nastavi, i naravno da važi isto za sve što pišu pozitivno.
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 21:37
Kad ideš na Tošc,brdo kraj Ljubljane, ima v mali kučici kraj puta neki seljak različite rakije. Sipaš,popiješ I platiš. Da se mu ne isplati,bi sigurno zatvorio. Neki ispune samo prva dva "zadatka".
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 21:46
mirko bratuš (citat):
Kad ideš na Tošc,brdo kraj Ljubljane, ima v mali kučici kraj puta neki seljak različite rakije. Sipaš,popiješ I platiš. Da se mu ne isplati,bi sigurno zatvorio. Neki ispune samo prva dva "zadatka".
Na selu bi ponegdje takve stvari još i mogle proć kod nas.
U gradu ni pomislit. Em što nije zakonski regulirano, em bi te zatvorili, mislili bi da si lud i da nisu čista posla.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 23:11
purger (citat):
E sad ovo bi moglo biti zanimljivo Jutros sam gledao na TV neku emisiju o Finskoj i da skratim Čovjek radi kao kapetan na trajektu koji vozi po nekom jezeru na otok gdje Finci imaju kuće za odmor dotični kapetan na tom otočiću ima mali dućan u kojem nitko ne radi ljudi sami ulaze i uzimaju stvari koje im trebaju i stavljaju novce u kutiju a sa strane kutije imaju i digitron da lakše zbroje stvari koje su kupili E sad recite što god hoćete drugi je to svijet
Za nas je to normalna stvar. Jagode, krompir i sad za bozic tako prodavaju jelke. I ako ima neko neposten (a pretezno su to stranci ) ipak je jeftinije nego da placa nekog da sedi tamo.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.10.13 23:24
purger (citat):
Kod nas bi to bila dobra ideja za "skrivenu kameru".
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.10.13 4:14
Eh, sta ti je "Zapad"
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.10.13 4:30
Ne spamujem ja, niti se zajebavam na neciji racun; kod mene se pocesto placa "olovom" a i vraca kusur u istoj valuti. A sto se tice "postenja" samo jedan primjer od prije dan-dva. U jednom Walmartu u Luizijani, greska u kompjuteru je uzrokovala da su vlasnici EBT kartica (socijalna pomoc najjednostavnije prevedeno) nekoliko sati imali "no limit". Zahvaljujuci fejsbuku i tviteru, vijest se prosirila brzinom svjetlosti. Kazu da su pojedinci tovarili robom i po deset kolica i jednostavno "opuhali" rafe. Kad je osoblje skontalo sta se desava i preko razglasa objavilo da se do daljnjeg EBT kartice ne primaju, prodavnica se ispraznila za minut a izmedju rafa i ispred kasa su ostale stotine kolica punih namirnica.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.10.13 8:56
purger (citat):
lacoš (citat):
Neznam vrag će ga znat Nešto kao da nije u redu s njim svadbe,meni djeli pluseve,slabo ga ima ovdje....Milutine reci da si dobro?
Dobro sam,hvala na pitanju. Rijetko me hvata melanholija,zal za proslim prohujalim(bespovratno)vremenima.Nisam pristalica nekakve bahatosti i razuzdanosti,mada treba ponekad dati sebi oduska,otici u nekakav bircuz sa dobrim prijateljima.U tom slucaju potpuno je opravdano malo prolumpovati uz dobru pjevaljku. Ne svidja mi se gore navedena Perina konstatacija o nekakvoj starosti??Josh smo mi mladi,tek smo usli u drugo poluvrijeme da se izrazim fudbalskim zargonom.Polazim od pretpostavke da sam uvijek mlad. Nekada sam bio mlad za skolu,zatim za vojsku,zenidbu............ Sada sam mlad za penziju. Plusevi -volim da ih udelim kada mi se svidi komentar. Malo sam bio ljut na VBC-a zbog onog zakljucavanja teme-nebitno-brzo se odljutim. Moram da mu priznam doslednost,da smo ovako vodili zemlju,(kao sto on vodi ovaj portal)politiku,privredu vjerovatno nikada nebi dosle nesretne 90-e.(nije nikakvo "uvlacenje",skupljanje poena,kredita i sl-uvijek sam direktan) S druge strane mi balkanci smo cudna sorta,sujetni,skloni konfliktu,imamo visoko misljenje o sebi,volimo kritizirati druge,uvijek nam je neko drugi kriv. Najteze nam je priznati svoje greske. Hajd ziveli
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.10.13 19:57
Dobro je
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.10.13 7:17
purger (citat):
Dobro je
Nadam se da više nećemo morati ulagati toliko truda da potaknemo Milutina na komentar
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.10.13 7:24
milutins (citat):
purger (citat):
lacoš (citat):
Dobro sam,hvala na pitanju. Rijetko me hvata melanholija,zal za proslim prohujalim(bespovratno)vremenima.Nisam pristalica nekakve bahatosti i razuzdanosti,mada treba ponekad dati sebi oduska,otici u nekakav bircuz sa dobrim prijateljima.U tom slucaju potpuno je opravdano malo prolumpovati uz dobru pjevaljku. Ne svidja mi se gore navedena Perina konstatacija o nekakvoj starosti??Josh smo mi mladi,tek smo usli u drugo poluvrijeme da se izrazim fudbalskim zargonom.Polazim od pretpostavke da sam uvijek mlad. Nekada sam bio mlad za skolu,zatim za vojsku,zenidbu............ Sada sam mlad za penziju. Plusevi -volim da ih udelim kada mi se svidi komentar. Malo sam bio ljut na VBC-a zbog onog zakljucavanja teme-nebitno-brzo se odljutim. Moram da mu priznam doslednost,da smo ovako vodili zemlju,(kao sto on vodi ovaj portal)politiku,privredu vjerovatno nikada nebi dosle nesretne 90-e.(nije nikakvo "uvlacenje",skupljanje poena,kredita i sl-uvijek sam direktan) S druge strane mi balkanci smo cudna sorta,sujetni,skloni konfliktu,imamo visoko misljenje o sebi,volimo kritizirati druge,uvijek nam je neko drugi kriv. Najteze nam je priznati svoje greske. Hajd ziveli
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.10.13 8:01
Jučer u Podgorici parada uz vatromet.Svi sudionici parade imali besplatni prijevoz od strane organa reda iz centra grada
Stazio Major
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.10.13 12:09
lacoš (citat):
Jučer u Podgorici parada uz vatromet.Svi sudionici parade imali besplatni prijevoz od strane organa reda iz centra grada
Pravi izraz za to je prisilna evakuacija, bili su okruženi sa svih strana. Policija je jedva uspjela da zadrži "obožavaoce".
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.10.13 12:20
Stazio gdje je onda bila završna fešta,negdje u kanjonu Morače?
Stazio Major
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.10.13 13:45
lacoš (citat):
Stazio gdje je onda bila završna fešta,negdje u kanjonu Morače?
He, he ... to ti je "vojna tajna - strogo pov."
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.10.13 13:57
Lukava lija,možeš odmah u političare
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 31.10.13 17:15
Večeras je Noć vještica!
Noć vještica ili Halloween (Hallowe'en) je noć uoči Svih svetih, 31. listopada, a zapravo je skraćenica od All Hallows' Eve ili Hallow Eve (Sveta večer, noć uoči Svih svetih).
Naši Ameri s foruma se sigurno već danima pripremaju za večerašnju zabavu!!
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 31.10.13 18:36
Meni osobno najgluplja...... neznam ni kako da nazovem to!!!!!!!!!!!
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 31.10.13 19:03
Uvozimo još zakon,da možeš u svaki pekari kupiti pištolj ili avtomatsku pušku pa čemo imati sve gluposti.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 31.10.13 20:36
purger (citat):
Meni osobno najgluplja...... neznam ni kako da nazovem to!!!!!!!!!!!
Meni je Halloween baš super!! Kad sam bio mlađi najbolji i najluđi tulumi su bili na Halloween. Nova Godina nula bodova prema tome. I kako god da padne datum, sutra je neradni dan!
Možeš se do mile volje...
Stoga vas napuštam, idem u 'Route66', pa u 'Jabuku'. Vi puno pišite dok me nema da imam što čitat kad se probudim sutra kasno popodne.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 31.10.13 21:11
Šta se pušta?nešto specijalno?
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 31.10.13 21:14
Ako poludim možda i navratim Ajde Max okini na 6000
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 31.10.13 21:31
Max Blitz (citat):
Večeras je Noć vještica!
Noć vještica ili Halloween (Hallowe'en) je noć uoči Svih svetih, 31. listopada, a zapravo je skraćenica od All Hallows' Eve ili Hallow Eve (Sveta večer, noć uoči Svih svetih).
Naši Ameri s foruma se sigurno već danima pripremaju za večerašnju zabavu!!
8.mart je to isto samo po danu.
_________________ Semper Fidelis
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 31.10.13 21:33
Citat :
Neeeeeeeeee.....
Stazio Major
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 31.10.13 22:11
pukovnik (citat):
Sada znam kome žena "ne zaviruje" u računar. Kod većine bi ova izjava bila ...
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 31.10.13 22:42
Ovo je "pravi Djole".....
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.11.13 5:58
mirko bratuš (citat):
Uvozimo još zakon,da možeš u svaki pekari kupiti pištolj ili avtomatsku pušku pa čemo imati sve gluposti.
Ako me moje, emigrantsko pamcenje ne vara, u nasim krajevima postoji duga tradicija maskara (ili mackara) koje u sustini imaju istu formu kao i Halloween. Prema tome nemojte sve "gluposti" svaljivati na Amere. A sto se tice prodaje oruzja po pekarama, americki proizvodjaci su odbacili prostor bivse Yuge kao potencijalno trziste. Kazu trebace godine i godine da se potrosi ono sto je pokradeno za vrijeme zadnjeg rata pa sad cuci sakriveno po budzacima, tavanima, trapovima, stalama......(za "nedaj Boze".......ako komsijina kokos predje u bastu i iskljuje paradajz).
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.11.13 17:52
purger (citat):
Ako poludim možda i navratim Ajde Max okini na 6000
Nisi došao?
Puštao sam mjuzu u Route66, bilo je ok, al' je R66 uvijek do 02h.
After party u Jabuci, krcato...
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.11.13 18:44
Citat :
Ako me moje, emigrantsko pamcenje ne vara, u nasim krajevima postoji duga tradicija maskara (ili mackara) koje u sustini imaju istu formu kao i Halloween
To je nešto sasvim drugo.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.11.13 18:46
Citat :
Nisi došao? Surprised
Puštao sam mjuzu u Route66, bilo je ok, al' je R66 uvijek do 02h. Very Happy
After party u Jabuci, krcato... bom
Nisam! A imao sam namjeru vidjet kako mi nova terapija ide sa gemištom ali kumašin nešto kenjkao......
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.11.13 20:36
pera84 (citat):
Ako me moje, emigrantsko pamcenje ne vara, u nasim krajevima postoji duga tradicija maskara (ili mackara) koje u sustini imaju istu formu kao i Halloween. Prema tome nemojte sve "gluposti" svaljivati na Amere.
Perice, reci nam koliko si bundeva izdubio i postavio oko kuće?
I kako stvarno Halloween izgleda u Americi? Mi smo to uveli, pa je kod nas sigurno (lošija) kopija.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.11.13 21:11
Kao i svi ostali praznici Halloween je prerastao u biznis i izgubio bilo kakav dugi smisao, ako ga je uopste i bilo. Ovdasnja reklamna masinerija je uspela da usere sve praznike, time sto je sve podredjeno kupovini i rasprodajama, tako da je Bozic recimo postao praznik poklona. Slave ga svi. I Jevreji i Kinezi i Arapi... Jednostavno svi imaju decu koja idu u skolu, a kako da objasnis detu da svi dobijaju neke poklone za Bozic a on ne. I tako je i sa Halloween-om. Otvaraju se posebne prodavnice koje prodaju samo kostime za isti i ostale drangulije. Rade od 1vog Septembra do 10 Novembra a ostatak godine su zatvorene. Onda odes u neku od njih i vidis kako roditelji trose nekoliko $100 dolara na decije kostime jer i tu postoji takmicanje ko ima coolest kostim. Mogu da garantujem da 90% ljudi nema pojama o poreklu Halloween-a ali to moze da bude i dobro. Amerika je jedan veliki melting pot, u kojem se sve izmesa i nekako funkcionise vec vekovima. Eto uspeli su da prosire praznike poput Halloween-a ili Valentines day-a cak i u Evropu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.11.13 21:26
BEOGRAD (citat):
Otvaraju se posebne prodavnice koje prodaju samo kostime za isti i ostale drangulije. Rade od 1vog Septembra do 10 Novembra a ostatak godine su zatvorene.
Eto uspeli su da prosire praznike poput Halloween-a ili Valentines day-a cak i u Evropu.
I kod nas su (barem u Zg) mnoge prodavaonice prigodno ukrašene za Halloween.
Bundeve, kosturi, vještice... I na raznim mjestima su kostimirani party-ji.
Bio ja sinoć.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.11.13 22:04
Zaboravih te pitat u što si se maskirao? Palo mi na pamet kako imaš longplejku onak posred glave
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.11.13 22:07
purger (citat):
Zaboravih te pitat u što si se maskirao? Palo mi na pamet kako imaš longplejku onak posred glave
Nisam se posebno maskirao.
Izgledam onako kao na onoj slici s prijateljima kod topa. A bilo je curica maskiranih u vještice, mogao bih ti svašta ispričat o tome.