FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Hvala ti, nisam ni znao, da postoji ta druga t.j. prva verzija, pa ču pogledati.
Evo jučer pogledao i amerikansku verziju iz 1957 g. i nikako se ne mogu složiti, da je bolja.
Ipak so Rusi svojom priredbom to odradili mnogo subtilnije i na višoj razini. Na videz ima sličnosti, ali samo u površini, dok su u pozadini jake razlike. Nikita Mikhalkov je briljantno i majstorski postavio u plan kompleksnost života i obstojanja. Nešto slično, kao jako dobar tuning, več i onako dobrog automobila.
Svakako, to je moje mišlenje i mogla je na njega utjecati činjenica, da sam Rusku verziju video najprije.
"Seek the truth not in mundane details of daily life but in the essence of life itself." Б. Тосья
_________________ Audaces fortuna iuvat
tomerc Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 227 ČLAN OD: : 2014-01-09
Naslov komentara: Re: FILM..... 16.10.14 17:51
Četni evidentičar (citat):
Evo jučer pogledao i amerikansku verziju iz 1957 g. i nikako se ne mogu složiti, da je bolja.
Ipak so Rusi svojom priredbom to odradili mnogo subtilnije i na višoj razini. Na videz ima sličnosti, ali samo u površini, dok su u pozadini jake razlike. Nikita Mikhalkov je briljantno i majstorski postavio u plan kompleksnost života i obstojanja. Nešto slično, kao jako dobar tuning, več i onako dobrog automobila.
Svakako, to je moje mišlenje i mogla je na njega utjecati činjenica, da sam Rusku verziju video najprije.
"Seek the truth not in mundane details of daily life but in the essence of life itself." Б. Тосья
Mozda je i na mene uticalo sto sam prvo gledao original, ali o tome bih nastavio samo uzivo uz pice
Kad vec cijenis ruski film evo jedan, po meni, dobar [You must be registered and logged in to see this link.]
P.S. inspirisan istinitim dogadjajem
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: FILM..... 16.10.14 21:12
Več sam ti htjeo zahvaliti na preporuki, kad sam pogledao trailer i ustanovio, da sam ga več gledao - zbunio me naslov, kako sam ga zapamtio kao "The Brest Fortress".
Da jako dobar film. A imam u knjižnici i knjigu Tvrđava Brest (S.S. Smirnov), koja je izdata 1970 g. i moram priznati, da je nisam pročitao. Evo sad ču, tih dana.
Da, volim Ruski film i pravijo strašno dobre stvari. Evo moja preporuka ide za Ostrov. [You must be registered and logged in to see this link.]
A cjenim jako i Francuski film, pa tom prilikom priporučujem Incendies. [You must be registered and logged in to see this link.]
tomerc Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 227 ČLAN OD: : 2014-01-09
Naslov komentara: Re: FILM..... 16.10.14 22:59
Kad vec spominjemo ne americke: Milenijum trilogija [You must be registered and logged in to see this link.] Svjetski hit, snimljena i americka verzija I jos jedna preporuka: [You must be registered and logged in to see this link.]
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: FILM..... 18.10.14 19:39
tomerc (citat):
Kad vec spominjemo ne americke: Milenijum trilogija [You must be registered and logged in to see this link.] Svjetski hit, snimljena i americka verzija I jos jedna preporuka: [You must be registered and logged in to see this link.]
Absolutno Svedska verzija a ne Americka. Mislim da svaki film kao original je uvek najbolji.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Naslov komentara: Re: FILM..... 18.10.14 21:26
Tako je. Evo jedne stasite gospođice iz Svenske
Da je staviš u neki drugi film, onda to, več nebi bilo to. Ipak me malo sječa na onu iz vašara.
Naslov komentara: Re: FILM..... 19.10.14 14:58
Neki su skandinavski filmovi isto tako mnogo dobri.
Naslov komentara: Re: FILM..... 21.10.14 21:46
Supa od kiselog kupusa.
Jedan veoma izuzetan i vrhunski film. Gledao ga prvi put 1981 godine. Mnogo kasnije, kad sam ga ponovo pogledao, nisam mogao doživjeti onog oduševljenja, ali me svakako neizmjerno raspoložio.
Preporučujem posebno svim vanzemaljcima iz foruma. Uz taj film lakše se snositi sa odličnom ekonomsko političkim stanjem u okolini i postoji opasnost, da če vas za vreme gledanja bolac kuriti, za sve. Ama baš za sve.
Naslov komentara: Re: FILM..... 21.10.14 21:56
Evo prepouruke i za jedan domači film iz 1976 godine, kad sam ga i sam prvi put gledao.
Kod gledanja treba uzeti u obzir, da je film nastao pre 38 godina. Tad je jako veliko popularnost stekao i u francuskim kinematografima.
Naslov komentara: Re: FILM..... 21.10.14 22:39
Čovek je taka ŽIVINA sve zaboravlja!! Ne znam kaki bol da ima uvek če da ga odboluje i da zaboravi i produži da živi ko da ga i nije zadesilo nista strašno. TAKA JE TO STRVINA voli da živi živina.
Strašan film. Ako ima neko, da ga nije gledao - obavezno pogledati.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: FILM..... 27.10.14 23:48
Sivi kamion crvene boje nije nikad dosadan za pogledati-naprotiv nasmijati se svakako.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: FILM..... 28.02.15 0:56
Američki glumac Leonard Nimoy, poznatiji široj javnosti i obožavateljima popularno znanstvene serije Zvjezdane staze kao Mr. Spock, umro je u 84. godini života.
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: FILM..... 02.03.15 21:54
Slučajno sam dobio ovaj link pa moram da ga podelim sa Vama forumašima koji volite Istoriju / Historiju Kako sam dobio poruku sa linkom tako je i prenosim
=================== Početak citata Ovaj link je pravo bogatstvo. Birajte. Uzivajte. I prosledite nesebicno drugima, vasim prijateljima.... Imamo jos razloga da se ponosimo na nas.
Ne znam jer godinama ne pratim TV, ali ga redovno odgledam na jutjubu (cijelu seriju) bar jednom u tri mjeseca. Ispravnije, odslusam, jer sve scene znam napamet, kao i "Prosjaci i sinovi", "Gradjani sela luga", "Libri Miljenka Smoje", "Kapelski kresovi" i sve sto se moze bez titla. Napomenuo sam da sebi s*ebavam oci kineskim naocalama, jer mi jedno oko nije za tu dioptriju. Ne znam je li kod vas emitovana posjeta Misura Radosavu, nekoliko mjeseci prije njegovog odlaska. Vrlo dirljiv susret,
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: FILM..... 23.04.15 0:24
Konzorcijum "Filmski put" jedini je položio depozit neophodan za učestvovanje na licitacionoj prodaji “Avala filma”, piše u utorak dnevni list "Danas". Navodno, reč je o kompaniji iza koje stoji francuski i američki kapital, ali i neke banke koje su spremne da prate novu investiciju.
[You must be registered and logged in to see this link.]Stop-kriminalnoj-prodaji--Avala-filma
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: FILM..... 24.04.15 23:15
Zakonski , SVE prelazi u ruke kupca - novog vlasnika.... Filmski fond je izuzetan i od neprocenjive vrednosti , i spada u deo nacionalnog kulturnog nasledja i bogatstva. Isto tako Zakon o kulturnim dobrima stiti fond , ali.........nebriga , nemar , pa i ovo olako prepustanje "Avala filma" u ruke stranog vlasnika ce bojim se desetkovati fond , kao i mnogo puta do sada u raznim slucajevima
Verovatno je zato i ova bojazan u javnosti i razne spekulacije.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: FILM..... 24.04.15 23:28
O tome i da ne pricamo......
Sve ukupno .....zalosno . Videcemo sta ce biti sa fondom. Sramota je da je uopste usao u stecajnu masu!
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: FILM..... 25.04.15 9:46
Stazio (citat):
Sjeća li se neko domaćeg filma: mladi potporučnik dolazi u Trebinje u Mornaričku pješadiju, vojska ga zeza, dobri stari "zaćo" ide u prekomandu. Sjećam se sve nekih detalja ali ne glumaca ni imena filma.
mislim da se film zove "najbolji" ili tako nekako.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: FILM..... 03.05.15 0:36
Max Blitz (citat):
Gledao sam ga valjda 15 puta... i uvijek ga mogu pogledat!
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: FILM..... 10.07.15 21:02
Film crno bijeli svijet i život iz 80-tih.Film je dobar i mislim da mnogi od nas bivših vojnika JNA je ovakvih sličnih doživljaja imao.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: FILM..... 10.07.15 21:09
Ovi zulufi nisu bili mogući u JNA ni pod razno. Ne znam kako to nisu uzeli u obzir.
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 10.07.15 21:38
Slažem se sa tobom Max-e da u tvoje i moje vrijeme služenja takve zulufe nisu bile dozvoljene ali 5-6 godina prije možda i je bilo dozvoljeno.Ako pogledaš izgled recimo brkova koji su bili dozvoljeni u JNA vidi se razlika deblji brkovi iz 70-ih u odnosu na naše vrijeme kraj 80-ih tanji brkovi.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: FILM..... 11.07.15 10:17
Max Blitz (citat):
Ovi zulufi nisu bili mogući u JNA ni pod razno. Ne znam kako to nisu uzeli u obzir.
Mnogo toga nije uzeto u obzir... Cudan je i porucnikov uprtac, ulazak u sinjelu na raport... Mogli su uzeti nekog penzionisanog starjesinu kao konsultanta... Gdje ima cijeli film?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: FILM..... 11.07.15 12:43
PORUCNIK (citat):
Gdje ima cijeli film?
'Crno-bijeli svijet' nije film, nego nova serija čijih je prvih 12 epizoda išlo ove godine na HTV.
Naglasak je na civilnom životu mladih u 80-tima, JNA se dotiče samo usput.
Crno-bijeli svijet serija od 12 epizoda od nekih 48 minuta pa poručniče ako nisi našao ide pomoć(ukucaj crno bijeli svijet i nakon toga videozapisi od 1-12)Što se tiče priče vojnika Kipčića na odsluženju vojnog roka toga je bilo.No da nebi ja samo o tome pričo prepuštam pero i drugima da nešto kažu o tome.Epizoda 2,4 i 5 sadrže te dogodovštine vojnika Kipčića.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: FILM..... 12.07.15 12:14
semsudin (citat):
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Gdje ima cijeli film?
'Crno-bijeli svijet' nije film, nego nova serija čijih je prvih 12 epizoda išlo ove godine na HTV.
Naglasak je na civilnom životu mladih u 80-tima, JNA se dotiče samo usput.
Crno-bijeli svijet serija od 12 epizoda od nekih 48 minuta pa poručniče ako nisi našao ide pomoć(ukucaj crno bijeli svijet i nakon toga videozapisi od 1-12)Što se tiče priče vojnika Kipčića na odsluženju vojnog roka toga je bilo.No da nebi ja samo o tome pričo prepuštam pero i drugima da nešto kažu o tome.Epizoda 2,4 i 5 sadrže te dogodovštine vojnika Kipčića.
Na YouTobeu nisam nasao prvu epizodu, a druga (iz tri dijela po oko 15 minuta) nema ni tonski ni video zapis osim malo na pocetku, pa sam odustao.
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 12.07.15 12:45
Ne to nije na you tube nego ideš onako kako sam objasnio slovima na google ukucaš crno bijeli svijet i kad dobiješ one sve novinske komentare o tom projektu gore sasvim imaš gdje piše web slike videozapisi klikneš
videozapisi i dobiješ sve ono što sam u prethodnom postu objasnio a to su komplet epizode od 1-12 u trajanju nekih 48 minuta.Pozdrav
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 12.07.15 19:55
semsudin (citat):
Ne to nije na you tube nego ideš onako kako sam objasnio slovima na google ukucaš crno bijeli svijet i kad dobiješ one sve novinske komentare o tom projektu gore sasvim imaš gdje piše web slike videozapisi klikneš
videozapisi i dobiješ sve ono što sam u prethodnom postu objasnio a to su komplet epizode od 1-12 u trajanju nekih 48 minuta.Pozdrav
Hvala semso! Shvatio sam i predhodno uputstvo, samo sam opisao kako sam ja pokusao doci do serije. Sam naslov me vise asocirao na nesto vezano za muziku i zivot generacije koja prihvata tu muziku, nego kao istorijska fakta.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: FILM..... 12.07.15 21:35
PORUCNIK (citat):
Sam naslov me vise asocirao na nesto vezano za muziku i zivot generacije koja prihvata tu muziku, nego kao istorijska fakta.
Upravo to!
Točan zaključak si izveo iz naslova serije, samo......
Bilo je dosta prigovora gledatelja na razne greške, u rangu ovih iz JNA......
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 12.07.15 22:22
Nekad me zabavlja da trazim greske u filmu, narocito kad ga odgledam desetak puta. Sotra je bez premca u tome
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: FILM..... 22.09.15 8:36
prošlu noć gledao na preskok između zaspivanja i buđenja, Noćas odgledao ceo na kanalu TV1000 i oduševio se!
Prvo da obrazložim obožavam Bitlse !!!
Film se zove
Sa druge strane Svemira
ACROSS THE UNIVERSE
, 2007., , 131 min. i podloga filma su pesme Bitlsa. Da dobro ste pročitali filmska radnja je napravljena sa temama pesama i počinje sa "Across the universe", a završava sa "Lucy in the sky with diamonds". Obavezno potražiti verziju sa titlovima i za pesme, zato što one predstavljaju radnju...
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: FILM..... 22.09.15 9:29
Jedan film koji mi je ostao u sjećanju je HELP, gledao sam ga kao klinac, inaće imam i Beatlese u svojoj kolekciji ploća.
prva singlica koju sam poslušao od Beatlesa (naravno dok burazer nije bio doma) je A Hard Days and Night, slijedila je Lady Madonna i na B strai Iner light (stvorena pod uticajem Shankara). Jebaji ga kolega, kada bi smo se našli ne bi sto godina samo muzike preslušali.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.