FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: FILM..... 12.12.16 13:03
9. prosinca 1916. američki glumac, scenarist i producent Kirk Douglas proslavio je 100. rođendan. Pravim imenom Išur Danielovič Demsky, rodio se u Amsterdamu, država New York, u obitelji siromašnih ruskih Židova koji su u SAD uselili iz Gomela, današnja Bjelorusija.
Kirk Douglas s drugom ženom Anne Buydens Douglas (97) s kojom je u braku od 1954.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: FILM..... 27.12.16 19:56
Umrla je glumica Carrie Fisher (60), princeza Leia Organa Solo s planete Alderaan iz filmskog serijala Star Wars... Imala je srčani udar 15 minuta prije nego što je zrakoplov u kojem je u petak, 23. prosinca putovala iz Londona u Las Angeles, sletio. Nakon slijetanja, glumica je hitno hospitalizirana te je bila u teškom stanju... R.I.P. Neka Sila bude s njom. Serijal Star Wars mogu uvijek gledat, i stare i nove filmove.....
Naslov komentara: Re: FILM..... 23.01.17 17:43
Britanski glumac Gorden Kaye, najpoznatiji po ulozi Renea Artoisa u kultnoj seriji 'Allo 'Allo!, umro je u dobi od 75 godina, javljaju britanski mediji. R.I.P.
Naslov komentara: Re: FILM..... 08.04.17 1:13
U Zagrebu je u 87. godini umro glumac Relja Bašić. Snimio je 56 domaćih filmova. Govorio je pet jezika i godinama je radio na koprodukcijama, odnosno u stranim produkcijama; između ostalih, i s najvećim filmašima. Najpoznatiji je po maestralnoj ulozi gospona Fulira u filmu 'Tko pjeva zlo ne misli' Kreše Golika iz 1970. R.I.P.
Naslov komentara: Re: FILM..... 23.05.17 15:54
Britanski glumac Sir Roger Moore, najpoznatiji po ulozi James Bonda, preminuo je u Švicarskoj u 89. godini života, objavila je njegova obitelj. R.I.P. [You must be registered and logged in to see this link.]
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: FILM..... 06.07.17 2:20
Glumac Rade Šerbedžija primio poziv za članstvo u Američkoj akademiji filmskih umjetnosti i znanosti koja dodjeljuje Oscare...
Filmski i kazališni glumac, redatelj i glazbenik te osnivač Kazališta Ulysses Rade Šerbedžija primio je poziv za članstvo u Američkoj akademiji filmskih umjetnosti i znanosti (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), koja okuplja filmske profesionalce iz cijeloga svijeta, priopćeno je u srijedu iz Kazališta Ulysses. Članovi Akademije, uz ostalo, sudjeluju u selekciji filmova i odlučivanju o dobitnicima prestižne nagradne Oscar. Šerbedžija se nedavno vratio iz Amerike, gdje je u ožujku i travnju snimao film "Proud Mary", u kojemu mu je partner bio Danny Glover, a čija se premijera očekuje sljedeće godine, gostovao je u popularnoj seriji "Crna lista" te imao premijeru filma "The Promise" redatelja Terryja Georgea, u kojemu igra uz Christiana Balea i Oscara Isaaca. Svakoga ljeta boravi na Brijunima gdje djeluje u Kazalištu Ulysses, a ovogodišnju, 17. sezonu otvorit će koncertom s dvojicom gitarističkih virtuoza - Vlatkom Stefanovskim i Miroslavom Tadićem, uz goste Damira Urbana i violinisticu Yvette Corneliu, napominju iz UIyssesa. U srpnju i kolovozu Šerbedžija će nastupiti u ulozi Kreonta u predstavi "Antigona - 2000 godina kasnije" te u naslovnoj ulozi najdugovječnije Ulyssesove predstave "Kralj Lear", u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu...
Naslov komentara: Re: FILM..... 24.07.17 18:22
Max Blitz (citat):
Glumac Rade Šerbedžija...
Nakon smrti svoje velike ljubavi, glumca Dragana Nikolića. Milena Dravić njegov je čamac poklonila Radi Šerbedžiji. Milena i Dragan bili su dugogodišnji prijatelji sa Šerbedžijom pa je jasno zašto je donijela tu odluku. Danas je pak Šerbedžija u društvu prijatelja organizirao porinuće čamca u more.
- Milena Dravić mi je poklonila Draganov čamac. Insistirala je da mi ga pokloni, i da bude kod mene, jer smo veliki prijatelji. Voziću ga između Fažane i Briona, loviću ribu na njemu, prevoziću moje glumce s njim. Fina je to barka od šest i po metara. Zvaće se “Gaga”. Moram samo njegovu sliku da impregniram na barku, ali da bude crno-bela, kao neka grafika. I tako će Gaga ploviti sa mnom po Jadranskom moru - rekao je jednom prilikom Šerbedžija za magazin Glorija.
Naslov komentara: Re: FILM..... 25.07.17 23:53
Prepoznajete li ga? Slavko Štimac, ide na Brijune kod Šerbedžije, sad je tamo sezona ljetnih predstava njegovog kazališta.
Nastupit će u premijernoj predstavi 'Mate Parlov' 12. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu: [You must be registered and logged in to see this link.]
Naslov komentara: Re: FILM..... 31.07.17 4:17
Britanski tabloid Mirror objavio je informaciju kako će se novi film o James Bondu snimati u Dubrovniku.
Njihov izvor kaže kako su producenti bili bijesni kad je bivši gradonačenik razotkrio tu informaciju, ali da je ona točna, te da će Daniel Craig prekršiti obećanje i ipak se vratiti ulozi Jamesa Bonda u filmu naziva "Shatterland" koji će premijeru imati 8. studenog 2019.
Sada sam ukucao i piše ne može da se nađe stranica. Takođe npr. film Pijanista o pijanisti kome je nemački oficir spasao život, isto ne mogu nigde da nađem. Kucao sam sajtove, sapunko, na vidiku, gledalica itd. ali nema toga filma ili ima samo onako omot sa slikom i neće da izbaci da se gleda. Jel ima neki drugi način da se to nabavi.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: FILM..... 17.04.18 2:15
Bivši američki marinac Ronald Lee Ermey koji je u filmskom svijetu ostao zapamćen po ulozi u legendarnom filmu 'Full Metal Jacket' Stanleyja Kubricka preminuo je u 74. godini života uslijed komplikacija uzrokovanih upalom pluća.
U filmu 'Full Metal Jacket' Ermey je glumio bezdušnog narednika Hartmana koji svoje regrute, odnosno "guštere" tretira kao najnižu vrstu. On je najprije u filmu angažiran na poziciju tehničkog savjetnika, no nakon što je vidio jednu njegovu kazetu s instrukcijama koje je davao glumcima Kubrick se predomislio i ponudio mu ulogu u filmu. Čak mu je dopustio improviziranje s dijalogom, što je rijetkost u Kubrickovim filmovima. Ermey je glumio u još nekim filmovima, npr. 'Dead Man Walking', 'Seven', 'Prefontaine', 'Leaving Las Vegas', 'The Texas Chainsaw Massacre', a posudio je i glas u animiranom filmu 'Toy Story'. Od njega se na Twitteru oprostila i američka vojska.
Naslov komentara: Re: FILM..... 03.05.18 22:55
Reprizira se serija 'Klinika Schwarzwald'...
Hrvatska radiotelevizija (HRT) na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) od ponedjeljka 7. svibnja u prijepodnevnome terminu od 10.20 započinje s prikazivanjem hvaljene njemačke televizijske serije Klinika Schwarzwald, koja je još tijekom svojega prvotnoga prikazivanja osamdesetih godina prošloga stoljeća stekla veliku popularnost. Serija prati život male izmišljene klinike smještene u njemačkoj pokrajini Schwarzwald i živote članova liječničke obitelji Brinkmann, čiji članovi rade u bolnici te od kojih je gledateljima u sjećanju najviše ostao glavni junak serije dr. Udo Brinkmann. Klinika Schwarzwald jedna je od najuspješnijih igranih serija njemačkoga javnog medijskog servisa ZDF, koja se snimala između 1984. i 1988. godine, a prikazivala od 1985. do 1989. godine. Gledatelji u bivšoj Jugoslaviji krajem osamdesetih seriju su imali prigodu pratiti u okviru noćnoga programa Noć i dan Televizije Sarajevo.
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6767 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: FILM..... 04.07.18 23:47
Ne znam da li ste o ovome razmišljali... Šta je najbolje da bi se očuvala kulturna baština jednog naroda. Najbolji način je FILM kao medij, gde slikom i reči se mogu dočarati običaji naroda. Samo putem filma postiže se puni efekat.
pucflek Vodnik
BROJ POSTOVA: : 447 ČLAN OD: : 2016-02-26
Naslov komentara: Re: FILM..... 06.09.18 21:20
Jim Jarmusch - Noć na Zemlji ! Majstor svog zanata !
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15057 ČLAN OD: : 2009-05-01
Što bacaš. Nisu to one obične kasete pa da više ne važe, i ne koriste se. Znaš na čega misliš, one kasete s muzikom koje su išle u kasetofon. Ovo je greota bacati.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Ovo me asociralo da kažem da je postojao još jedan tandem, Milena Dravić i Ljubiša Samardžić.
int3r Gušter
BROJ POSTOVA: : 38 ČLAN OD: : 2013-01-22
Naslov komentara: Re: FILM..... 27.11.18 17:40
Sloba1 (citat):
Ako neko ima ruski film Ždralovi lete, da ga postavi ovde da gledam. Tražio sam po jut jubu ali nisam našao. Hvala lepo.
Probaj link direktno https://proxycache15.uloz.to/Ps;Hs;fid=86275387;fide=qpY5Ei7;hid=nNjbuep;cid=1057099060;rid=458392045;up=0;uip=46.99.10.188;tm=1543509400;ut=f;aff=uloz.to;did=uloz-to;rs=0;He;ch=97757efe1fecc83841d021cc78765ff9;Pe/!DZpbtnebD/letyat-zhuravli-the-cranes-are-flying-1957-criterion-dvdrip-xvid-avi?bD&c=1057099060&De&redirs=1
drugi link-kreiraj link za skidanje [You must be registered and logged in to see this link.]
Sada sam ukucao i piše ne može da se nađe stranica. Takođe npr. film Pijanista o pijanisti kome je nemački oficir spasao život, isto ne mogu nigde da nađem. Kucao sam sajtove, sapunko, na vidiku, gledalica itd. ali nema toga filma ili ima samo onako omot sa slikom i neće da izbaci da se gleda. Jel ima neki drugi način da se to nabavi.
film the pianista [You must be registered and logged in to see this link.] prevod mozes da skidas preko vlc ili subtitle online
filmovi vecinom imaju dva audio track-a,menjate na audio setting
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6767 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: FILM..... 01.12.18 0:28
Hvala na linkovima...
int3r Gušter
BROJ POSTOVA: : 38 ČLAN OD: : 2013-01-22
Naslov komentara: Re: FILM..... 01.12.18 22:20
[You must be registered and logged in to see this image.] Opis: Priča počinje globalnom katastrofom koja skoro uništava svetsku populaciju. Zbog svoje pozicije, kapetan mornaričkog razarača, Nejtan Džejms, uspeva da izbegne da postane žrtva strašne tragedije. Ali sada posada i kapetan moraju da se suoče sa realnošću svog novog života u svetu u kojem su možda jedini preživeli i drže sudbinu čovečanstva u svojim rukama.
SEZONA I-IV http://dl.funsaber.net/serial/The%20Last%20Ship%20/
SEZONA V http://dl8.heyserver.in/serial/The.Last.Ship/S05/720p/
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Film redatelja Jegora Abramenka već je postao hit američkih filmskih kritičara. Na portalu rottentomatoes.com ima 89% pozitivnih recenzija. Saznajte zašto bi se novi ruski film strave i užasa mogao svidjeti i vama!
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: FILM..... 18.09.20 9:06
Nedavno je preminuo velikan češkog filma Jirzi Menzel. Pogledao sam prije 10 dana po 33 put njegov kultni film " Selo moje malo", i nasmijao se do suza. Preporučujem svima
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: FILM..... 18.09.20 11:11
Svojevremeno sam, kao klinac gledao film "Joakime, ubaci ga u stroj", ako se ne varam i to je jedan iz njegovog opusa. Komedija na kvadrat, o nekom seoskom majstoru/izumitelju koji je sastavio neki stroj koji je na osnovu podataka koje su u njega ubacivali predviđao budućnost za tu osobu. Gledamo neke prastare reprize reprizine reprize veoma često, a ovakve (također prastare) filmove ne prikazuju više. Valjda je potrebno da netko umre kako bi se prikazao "in memoriam"... Općenito, ova istočna produkcija je kod nas uvijek bila slabo zastupljena, a može se pronaći zaista krasnih uradaka.
_________________ In medias (t)res...
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 18.09.20 11:16
Ma šta ti je. Upravo tako, bilo je fenomenalnih istočnih filmova. Iz zemalja koje su imale pridjev " socijalističke ". Pa pogledaj našu kinematografiju: Velo Misto, Malo misto, Buža, Balkan Expres 1 i 2, meni osobno jedan od najdražih filmova sa sjajnom glumačkom postavom, Maratonci trče počasni krug...to su savršeni filmovi. Nego, samo zato što su ti filmovi sa istoka, su bili podcijenjeni, potpuno neprihvatljivo
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 18.09.20 11:25
Definitivno na zapadu uspjevaju samo američki filmovi. Hollywood nije samo industrija, nego i mašinerija. Oni sami rade svoju promociju. Svima nam je u glavi da je Oskar najveća filmska nagrada. A zašto bi to bio? Tamo se dodjeljuje 98% nagrada za njihovu produkciju, i to uz veliku pompu i glamur. Samo par Oskara završi za najbolji film van engleskog govornog područja, najbolji animirani i slično. Za europsku kinematografiju su ostavljeni festivali u Canesu, Berlinu, pa čak i u Puli. O našoj kinematografiji ne bih trošio tipkovnicu. Definitivno ima odličnih filmova i serija i oni traju i dan danas, što dovoljno govori o kvaliteti. Pod "istočnom" kinematografijom mislio sam na ex čehoslovačke, ruske i slične filmove. Evo na YT se može pogledati gomila ruskih filmova sa prijevodom. Odgledao sam ih puno sa ratnom tematikom iz WWII. Ne zaostaju puno za holivudskim, možda gledani sa ovakvim vremenskim odmakom ponekad djeluju mrvicu naivni, ali su izuzetno gledljivi.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 18.09.20 14:24
Da da..i ja sam gledao te ruske sa ratnom tematikom. Međutim..naše filmske produkcije vec godinama nema. Osim meni sjajnog filma " što je muškarac bez brkova" nije snimljen niti jedan iole gledljiv film. Barem ja ne znam da jest
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 23.09.20 11:06
Moji favoriti su povijesni spektakli kao " Ben Hur " i " Gladijator", i svi ratni filmovi sa temom ". svj.rata, neovisno da li su američki, ruski ili jugoslavenski ili nečiji drugi...
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 23.09.20 11:07
Svakako volim pogledati i dokumentarne filmove najvećih bitaka ". svj. rata, i općenito o politici veloikih sila u ratu.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 23.09.20 14:37
Film svih filmova za mene je "Ivkova slava". I moj sin ga obožava, pogledali smo ga nebrojeno puta. Pročitao sam i istoimenu knjigu S. Sremca - dar sina i supruge za jedan od prethodnih rođendana. Zanimljivost vezana uz tu darovanu knjigu je da je tiskana u Zagrebu 1918, još za vrijeme Austro-ugarske.
Sam film je iz 2005 i u pitanju je topla priča, zapravo jedna epizoda iz starog Niša. Kako je sam Sremac izjavio, napisao ju je prema stvarnom događaju, a u filmu njegov "dvojnik" sam kaže kako je čitavu priču još "malo doradio".
Film bi prošao kao urnebesna komedija da nije samog finala u kojem pisac objašnjava što je zapravo želio postići pisanjem ovog djela. Nakon te 2-3 rečenice i još jednog pojavljivanja svih glumaca, svi se možemo zamisliti nad prolaznošću života.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: FILM..... 25.11.21 12:50
Kruzila neka verzija ovog filma na internet i makar da imam relativno fin kucni bioskop resili smo da gledamo u bioskop. Toma je pevac moje mladosti pa je bilo i malo nostalgije. [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: FILM..... 26.11.21 1:58
Moja deblja polovica je oduševljena filmom. Odgledala ga je čak 3 puta, a onda su valjda onemogućili gledanje na YT. Sva sreća, inače bi se u našoj kući samo to gledalo. Nema sporta, nema politike, nema korone. Samo Toma...
SveJug, PORUCNIK and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: FILM..... 26.11.21 7:31
goran9030 (citat):
Moja deblja polovica je oduševljena filmom. Odgledala ga je čak 3 puta, a onda su valjda onemogućili gledanje na YT. Sva sreća, inače bi se u našoj kući samo to gledalo. Nema sporta, nema politike, nema korone. Samo Toma...
Eto, neki gledali zbog Tome a ja cu opet gledati zbog Silvane. Sorry izprva zaboravio sliku.