FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2012-02-24 DOB : 55 Beograd
Naslov komentara: Maribor, Melje 89/90 Mon 19 Mar 2012 - 22:23
3 motorizovana ceta protiv oklopni vod javi se!
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re Mon 19 Mar 2012 - 22:32
Dobrodosao na Forum ilke......... Da malo pojasnimo....bio si 3.motorizovana ceta oklopni vod.. Ili si bio granicar na karauli Sladki Vrh.. Ili i jedno i drugo .... Ispricaj nam, a lakse ce te i pronaci tvoji prijatelji iz vojske...
ilke Gušter
Naslov komentara: I u Melju i na Sladkom Vrhu Mon 19 Mar 2012 - 22:52
aleksandar obradovic (citat):
Dobrodosao na Forum ilke......... Da malo pojasnimo....bio si 3.motorizovana ceta oklopni vod.. Ili si bio granicar na karauli Sladki Vrh.. Ili i jedno i drugo .... Ispricaj nam, a lakse ce te i pronaci tvoji prijatelji iz vojske...
U melju sam zavrsio obuku 4 meseca ,pa u prekomandu Sladki Vrh,ali imam dosta prijatelja i drugova s kojima sam bio na obuci u Kasarni Melje u Mariboru pa su nas razdvojili po karaulama i vise nismo u kontaktu.
ilke Gušter
Naslov komentara: Re: Maribor, Melje 89/90 Mon 19 Mar 2012 - 22:54
ilke (citat):
aleksandar obradovic (citat):
U melju sam zavrsio obuku 4 meseca ,pa u prekomandu Sladki Vrh,ali imam dosta prijatelja i drugova s kojima sam bio na obuci u Kasarni Melje u Mariboru pa su nas razdvojili po karaulama i vise nismo u kontaktu.
Zaboravio sam reci ja sam majska klasa, a na granicu sam otisao u septebru 89. god.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Halo Melje 89/90 Wed 21 Mar 2012 - 8:19
Citat :
GENERAL POTPUKOVNIK ALEKSANDAR OBRADOVIĆ.!!!
Citat :
I L K E
U melju sam zavrsio obuku 4 meseca ,pa u prekomandu Sladki Vrh,ali imam dosta prijatelja i drugova s kojima sam bio na obuci u Kasarni Melje u Mariboru pa su nas razdvojili po karaulama i vise nismo u kontaktu. 3 motorizovana ceta protiv oklopni vod javi se!
ILKE, mislim da bi ovo trebali razjasniti malo bolje.!? Ako se ne varam u Mariboru kasarna "Melje" ne postoji. To je ista kasarna u kojoj sam i ja bio u Mariboru - kasarna "Tone Tomšič" - V.P. 8164/20-3 - godina 1988. Drugo je da su joj dodavali taj slavni naziv "motorizovana" ali u stvarnosti tamo je bila obuka za pješadiju i vojska koja je bila u kasarni malo se je vozala sa tim vozilima ialo je imala taj naziv "motorizovana". Sve što ste išli a teren išli ste pješice iz kasarne u kasarnu, na poligon i sa poligona. Nakon obuke dobijali ste prekomandu na karaule Mariborskog graničnog odsjeka.! Sve isto kao i kod mene.!
cxfan Gušter
BROJ POSTOVA: : 48 ČLAN OD: : 2012-04-28 Mb
Naslov komentara: Re: Maribor, Melje 89/90 Sat 28 Apr 2012 - 21:33
Ja sam jos uvjek u kasarni Melje Maribor
titinudbas Gušter
BROJ POSTOVA: : 98 ČLAN OD: : 2012-05-01 Bijeljina
Naslov komentara: Melje `77 - Kuzma ^78 Tue 29 May 2012 - 22:44
Pozdrav za sve one koji su bili u Melju,i za one koji se i sada nalaze....
cxfan Gušter
BROJ POSTOVA: : 48 ČLAN OD: : 2012-04-28 Mb
Naslov komentara: Re: Maribor, Melje 89/90 Tue 29 May 2012 - 22:53