FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-04-08 DOB : 56 Podgorica
Naslov komentara: Re: Maribor, kasarna Slava Klavora 87/88 27.01.15 22:16
Kemo Specijalac (citat):
Wolfgan, je li i u LAD ( laka artiljerija, kadetnica) dosao staza iz Šro Zadar?
Secam se da je staža u LAD bio Slovenac, i da me je obradovao vestima o mom drugu iz grada Zaječara, Minčiću, koji je bio njegov klasić iz Šro
Nijesam siguran.... U Kadetnici iz SRO Zadar su stigla samo dvojica. Jedan je bio ako se ne varam u artiljeriji (oni su bili sprat ispod nas) i moja malenkost 120mm pri pjesadiji. Ja i Sava Kovacevic (aktivni oficir) smo bili u artiljerijskom dijelu pri pjesadiji.
vozacdejan Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 ČLAN OD: : 2012-04-19
Naslov komentara: Re: Maribor, kasarna Slava Klavora 87/88 21.09.15 19:57
Kemo Specijalac (citat):
VP 8164/10-2
Prvi vod prve cete prvog bataljona pesadije, kasarna Slava Klavora , klasa septembar 87/88.
Slikano na logorovanju pre zdruzene takticke vezbe JESEN 87, Pivka, u oktobru 87.
secam se vecine ljudi sa ove slike i neznam kako mene nema na slici ovaj teren je zapocet 6 oktobra bas na moj rodjendan i spavali smo u ovom velikom satoru , ada podsetim i kad je neko od vojnika dobio sugu pa smo se svi bili uprpili.... pozdrav
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: Maribor, kasarna Slava Klavora 87/88 21.09.15 20:18
vozacdejan (citat):
secam se vecine ljudi sa ove slike i neznam kako mene nema na slici ovaj teren je zapocet 6 oktobra bas na moj rodjendan i spavali smo u ovom velikom satoru , ada podsetim i kad je neko od vojnika dobio sugu pa smo se svi bili uprpili.... pozdrav
Prva ceta je spavala u 2 reda malih satora od satorskih krila...po jedno odeljenje u svakom.
U velikom satoru je spavala Kostina II ceta, verovatno si ti vec tada otisao tamo u otkomandu.
Ne secam se tog slucaja suge, secam se jedne tuče ašovčićima (visoki vojnik iz III cete kome ne mogu da se setim imena, i stariji Albanac (deda) koji je morao da zapali cigaru na 10 min)... major nas je sve postrojio radi toga, i vikao na nas nesto u stilu da ne zeli ovde ponavljanje Paracina.
vozacdejan Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 ČLAN OD: : 2012-04-19
Naslov komentara: Re: Maribor, kasarna Slava Klavora 87/88 21.09.15 21:46
ja sam sigurno spavao u velikom satoru, pa da, sada se secam ja sam tada bio kod koste a kada sam se vratio iz pozege sa obuke za vozaca, dosao sam u cetu kod sibalica da budem vozac.
Naslov komentara: Re: Maribor, kasarna Slava Klavora 87/88 30.10.16 17:42
Novija slika mesta gde je nekada bila kasarna Slava Klavora u Mariboru...orijentacija prema bisti (koja je medju retkim preostalim objektima)
Naslov komentara: Re: Maribor, kasarna Slava Klavora 87/88 31.01.17 9:46
Pozdrav za Orbu i Kemu Specijalca i sve ostale klasice iz Slava Klavore! Septembar 87. PRIJATNO !!!
Toma Varagic, Pirot
Toma V. Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2017-01-31
Naslov komentara: Re: Maribor, kasarna Slava Klavora 87/88 31.01.17 9:49
vozacdejan (citat):
ja sam sigurno spavao u velikom satoru, pa da, sada se secam ja sam tada bio kod koste a kada sam se vratio iz pozege sa obuke za vozaca, dosao sam u cetu kod sibalica da budem vozac.
Mora da se secas mog velikog druga i klasica Živojina Beljića Pece iz Beograda. On je takodjke bio vozač u to vreme.
Naslov komentara: Re: Maribor, kasarna Slava Klavora 87/88 27.05.17 16:03
Toma V. (citat):
vozacdejan (citat):
Mora da se secas mog velikog druga i klasica Živojina Beljića Pece iz Beograda. On je takodjke bio vozač u to vreme.
Toma V. Peca je bio prisutan cak i na ovom forumu "dorcolac" [You must be registered and logged in to see this link.] a ti i ja smo evocirali uspomene na grupi na fb
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Maribor, kasarna Slava Klavora 87/88