FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 04.02.14 20:26
Pozdrav svima , čitam već mjesecima o toj Banja Luci o tim silnim kasarnama u tom gradu,o toj masi vojske ali nikako i nigdje da se nade netko iz kasarne Kozara 90/91.septembarska klasa.Odgulio sam tamo cijeli vojni rok.nezaboravno iskustvo koje se pamti cijeli zivot...zelio bih malo cuti sto se tamo desava ?sto se desava u samoj Banja Luci ?jel ljiep grad onakav kakav ga pamtim, jel jos ima puno zena?puno dobrih kafica?puno dobrih ljudi?
kvaka22 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2014-03-13
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 13.03.14 22:56
Da li neko ima veze sa "Kozarom" VP 6372. Posle je većina otišla na granične karaule. Generacija 1985/86.
sakabaka Gušter
BROJ POSTOVA: : 15 ČLAN OD: : 2014-04-08
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 08.04.14 21:12
tose (citat):
Zdravo druze Boske ja sam malo mlađi od vas.Ja sam bio martovac 88-89 , taj potporčnik sigurno u tvoje vreme bio pitomac
Tose ja sam bio isto ta klasa bio sam 2. četa 1. vod kap. Milanović kdir voda a kap. Orozović kdir čete. U prekomandu sam otišo u Kraljevo. Imam kontakt sa jedno 10 momaka iz naše klase.
pozdrav
sakabaka Gušter
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 08.04.14 21:19
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-05-02 DOB : 69 Subotica
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 02.05.14 23:52
Pozdravljam sve drugare , pitomce bivše ŠRO OMJ Banja Luka " Mladen Stojanović " (Vrbas ) Ja sam bio na školovanju od juna 74. god. do januara 75.god. komandir moje čete bio je Kapetan Katić Luka a komandant Bataljona tada Major Manojlo Milovanović . Voleo bih da mi se neko javi iz te generacije
_________________ patyisan
Nesh Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2014-05-05
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 05.05.14 22:00
Pozdrav saborci. Martovska klasa 90 godine. Tenk M84. Koliko me secanje sluzi Komandir tenkovske cete bio je Rekenji Stjepan...Nakon toga prekomanda Vrhnika...
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 05.05.14 22:37
Dobrodošao Nesh.
Nesh Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2014-05-05
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 05.05.14 22:38
Hvala gospodine Generale , bolje Vas nasao
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 26.05.14 4:30
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 27.05.14 22:38
Pozdravljeni.
V kasarno Mladen Stojanović sem prišel iz Bijeljine zadnje dni decembra 1982. Bil sem telefonist in desetar. Ker je zapadlo dosti snega smo takoj šli na teren popravljat podrte telefonske drogove. Iz Banja luke proti Ham kolima in nazaj. V januarju leta 1983, pa smo popravljali tudi telefonske linije PTTja, ker se poštarjem ni dalo v mraz in velik sneg. To smo počeli okoli Bosanskega petrovca. Tudi na Oštrelj smo šli popravljat. Prvi teden smo spali v stari in zapuščeni policijski postaji v Bosanskem petrovcu, kasneje pa v motelu blizu križišča. Tudi v Bihaču smo nekaj popravljali. Od marca do junija sem bil dispečer v centru veze, ki je bil v zgradbi komande mesta. Samo jest in spat sem hodil v kasarno. Včasih smo tudi spomladi šli na teren, če niso delale vojaške telefonske linije in jih lokalni mojstri niso popravili. Naprimer proti Donjem vakufu. Spomnem se kapetana Duška, ki je z nami hodil po terenu in majorja Tomovića. Oba sta prevečkrat rada ''pogledala'' v kozarec. Sploh majorja Tomovića si vedno našel v gostilni zadaj za zgradbo komande. Vodja teleprinteristov je bil stariji vodnik z vzdevkom ''glista''. Spomnem se tudi starega vodnika, ki je hodil z nami po terenu. Za vojake je bil v redu, starešine pa ga niso preveč marale, saj je bil zelo delaven. Blizu Banja luke je imel tudi vikend, kjer je precej delal. Od sovojakov se spomnem fanta s priimkom Radica, pa še nekaterih drugih.
Lep pozdrav iz Ljubljane, Jože.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 28.05.14 10:46
Dobrodošel na forum kolega iz Ljubljane.
LP
Pero
Dikance E. Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-06-25
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 26.06.14 13:02
Pozdrav svima ! Sluzio sam vojni rok 1988/89 godine u SRO OMJ u Banja Luci u kasarni "Mladen Stojanovic" VP 2908/3. Mislim da sam bio rasporedjen u prvoj ceti u trecem vodu. Komandir cete je bijo Saban Busati, a komandir voda mislim Zec .......... Stazo je bijo iz nekog mesta iz Slovenije ili iz Hrvartske, tada me nije interesovalo odakle je i ko je. Prekomandu sam dobio u Somboru. Poznajem "Toseta" iz Titovog Velesa. Zaboravio sam mu ime. Svi koji me poznaju, neka se slobodno jave. Na fejzbuku me mogu naci po imanu Sato Etemi. Hvala onima koji su postavile fotografije kasarne. Da mi je da se bar jedan dan vratim u tu kasarnu a i da prosetam kroz Zanatski centar u Banja luci. Da obidjem hotel "Bosna", robnu kucu "Boska" i da u nocnim satima caskam u nekom kaficu pored Vrbasa. A da mi je i banjalucki cevab sa lukom i razne pite. Javite se. Sato Etemi.
Komentar modifikovan u skladu sa pravilima o zastiti podataka licnosti (uklonjen broj telefona) - dp
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 26.06.14 13:08
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum. Prema pravilima foruma objavljivanje brojeva telefona javno nije dozvoljeno. Ukoliko zelis , mozes sa drugim clanovima da komuniciras preko privatnih poruka ( opcija u zaglavlju) A dok se neko ne javi ukljuci se, ako zelis, na neku od tema.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 26.06.14 22:48
Dobrodošao na Forum Dikance
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Dikance E. Gušter
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 27.06.14 17:32
Hvala gospodine bojnik
zivan Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-01-29
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 29.01.15 1:28
Dikance E. (citat):
Pozdrav svima ! Sluzio sam vojni rok 1988/89 godine u SRO OMJ u Banja Luci u kasarni "Mladen Stojanovic" VP 2908/3. Mislim da sam bio rasporedjen u prvoj ceti u trecem vodu. Komandir cete je bijo Saban Busati, a komandir voda mislim Zec .......... Stazo je bijo iz nekog mesta iz Slovenije ili iz Hrvartske, tada me nije interesovalo odakle je i ko je. Prekomandu sam dobio u Somboru. Poznajem "Toseta" iz Titovog Velesa. Zaboravio sam mu ime. Svi koji me poznaju, neka se slobodno jave. Na fejzbuku me mogu naci po imanu Sato Etemi. Hvala onima koji su postavile fotografije kasarne. Da mi je da se bar jedan dan vratim u tu kasarnu a i da prosetam kroz Zanatski centar u Banja luci. Da obidjem hotel "Bosna", robnu kucu "Boska" i da u nocnim satima caskam u nekom kaficu pored Vrbasa. A da mi je i banjalucki cevab sa lukom i razne pite. Javite se. Sato Etemi.
Komentar modifikovan u skladu sa pravilima o zastiti podataka licnosti (uklonjen broj telefona) - dp
Ista prica, septembar 88/89,k-dir cete Saban Busati, komandir voda Nastic, tvoj Zec je Marko, stazu neznam a valjalo bi bilo Lasko bilo Nektar popiti u zanatskom , recimo u BUMBAR-u.Pozdrav............da, secam se i ludog Drakulica, kad god je bio dezurni staresina pravio je ludosti, odnosio kucice strazarima i slicno..........
zivan Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-01-29
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 29.01.15 1:41
Bogart (citat):
Boske (citat):
Max Blitz (citat):
Max Blitz (citat):
Vrlo iscrpno obrađuješ temu, bravo! Jesu li neke kvalifikacije stečene u ŠRO mogle biti upisane u radnu knjižicu i tako vrijedile u civilstvu?
Evo, vraćam jedno neodgovoreno pitanje!
Ne vjerujem da je takvo što bilo moguće. Znam da se vozačima oklopnih transportera koje sam obučavao u civilstvu priznavala vozačka dozvola G i F kategorije (ili samo jedna od njih, ne znam više točno).
Vozaci tenkova su pred skidanje dobijali potvrdu da su obuceni za rukovaoce gradjevinskih masina, mogli su u civilstvu s tim potraziti posao bagerista i sl.
Boske (citat):
I pored svih napora i "driblanja" memorije ne mogu se sjetiti da smo imali završne ispite, bliža mi je opcija da su nam ocjene zaključivali na osnovu ocjena dobivenih tijekom cijelog školovanja. Najbolji u mojoj klasi je bio moj dobar prijatelj iz voda, inače inžinjer građevine. Imao je čistu 10-ku i za nagradu je dobio pištolj sa ugraviranom posvetom i birao je kasarnu gdje će u prekomandu. Mislim da je izabrao jednu beogradsku kasarnu iako je on bio Nišlija.
Ne secas se spiska ispitnih pitanja iz Vatrene obuke? Ili zavrsnog testa iz Taktike OMJ? Ili zavrsnog ispita iz Taktike, mozda bi se toga mogao prisetiti, Taktiku vam je najverovatnije predavao vas komandir voda, nas zavrsni ispit se odvijao na Banjaluckom Polju, secam se da mi je jedno od pitanja bilo bacanje rucne bombe, bacao sam skolsku bombu, a ostala su bila neka teorijska. Iz Taktike i Taktike OMj sam jedino imao desetke, koliko se secam samo ja sam imao desetku iz Taktike OMJ, nju nije dobio ni najbolji pitomac u nasoj klasi, onaj moj Slovenac dzudista.
Boske (citat):
Ni kod nas se nisu djelile diplome, uspjeh i moguća nagradna odsustva su nam usmeno saopćavana i vjerojatno sa ostalim dokumentacijom poslana u kasarnu gdje se išlo u prekomandu. Nešto u svezi toga niti sam kada vidio niti dobio u pisanoj formi.
Ma kakve diplome, prvi put cujem za tako nesto. Vi ste bar imali tu srecu da budete usmeno obavesteni o uspehu i prekomandi, a mi smo to dobili na sugavom parcencetu hartije zakacenom na oglasnoj tabli. Nama koji nismo imali nikakve veze i koji unapred nismo znali gde cemo u prekomande krisom je nas vodni cata javljao u koja mesta bi komandir voda da nas posalje. Konsultovao je potporucnik tom prilikom i naseg bivseg stazu, koji je bio s nama jedva nekih mesec i po dana na pocetku vojnog roka, a potom je prebacen u drugi vod (kao sto vec rekoh jedino nas vod u celoj SRO nije imao stazu), i koliko sam uspeo da saznam taj staza mi je isposlovao dobru prekomandu mada s njim uopste nisam bio prijatelj, doduse imali smo korektan odnos i pomogao mi je prilikom mog komandovanja vodom. Prijatno me covek iznenadio, kao sto to obicno biva pomoc stize odakle se najmanje ocekuje. A jes' me i mustrao, jednom mi dao ostav nakon uzbune posto sam tokom spremanja zvizdukao melodiju pesme "Mars na Drinu", sam sam morao da se vratim u spavaonicu, da lezem u krevet i ponovo ustajem i spremam stvari, za to vreme je ceo vod bio napolju i cekao me da stignem sa uzbune, al' je tu bilo smeha, dupe su mi drugari pomerili zezajuci me. Sta ces, staza bio iz okoline Zagreba. Cudi me samo kako je znao koja je to pesma. Zapravo nikad nisam uklavirio koje je bio nacionalnosti, nije mi to ni bilo vazno, bitno je bilo da je covek bio fer, i kao sto sam kasnije video cenio me je.
Svaki vozac kome je bilo u kartonu evidentirano minimum 150 m/h dobijao je potvrdu o osposobljenosti za rukovanje radnim masinama, kao stazi i meni je komandant bataljona nudio,nisam uzeo, nije mi bilo zanimljivo, mada sada kada razmislim, pogresio sam, bez obzira dali bi bilo kakve koristi od toga.......
pištola Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-02-08
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 09.02.15 0:10
Da vidimo dali je neko sluzio vojsku u Banju Luki 1990/91 Mladen Stojanović u školskoj četi BVP M80.
Iztok Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2011-11-27
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 15.02.15 8:11
Pozdravljeni tudi iz moje strani. Služil sem v Mladen Stojanovič 1984/85, začel avgusta, tankist. Spomini so lepi, vendar bledi. Prav začuden sem, kako se eni spomnite podrobnosti izpred 30 let. Prekomanda v Jastrebarsko. Moram rečt, da imam obdobje služenja v JNA v lepem in nostalgičnem spominu in ga jemljem kot obdobje, ki je bilo kot zrelostni izpit za mlade fante. Imen se ne spomnim, prav tako ne nekih podrobnosti, tako, da težko debatiram o detajlih.
Lp, Iztok
banebb Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-02-18 Leposavic
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 18.02.15 19:27
Zelim da sve vas pozdravim.Ja sam Martovska klasa 1989,SRO OMJ Mladen Stojanovic VP 2908/3a,svi koji su tada bili neka se jave, k-dir je bio Nastic,bilo je prelepo,dajte slika ko ima sto vise i sada bih se vratio ponovo,BanjaLuka je divan grad, narod predobar,u kasarni prelepo,hrana ekstra ma sve ok,Kap.Drakulic ludak svoje vrste u dobrom smislu.
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 23.03.15 0:18
Zacudilo me je to sto nose opasac na letnjoj uniformi.
Ako imaju cizme, zasto ne nose uprtace? Ako su u cipelama, zasto opasaci na letnju uniformu?
Imaju čizme i to je normalno na ljetnu uniformu zato što je slika nastala netom poslije davanja svečane prisege. Naime pitomci ŠRO (barem u Banja Luci) su prisegu polagali bez uprtača. Imam u zbirci sliku iz još ranijeg vremenskog perioda i isto su u novim ljetnim odorama, čizmama i samo opasačima. Uostalom pogledao sam i svoje slike nastale možda 20 minuta nakon polaganja i identične su. Ljetna odora, čizme i opasač. Evo jedne iz zbirke i mlađa je od ove tvoje 15 godina.
Kao pitomaci na nastavu smo išli bez uprtača, praktični dio smo provodili u tenkovskom kombinezonu preko kojega je bio samo opasać a jedini put kada smo imali uprtaće je bio odlazak i povratak na praktični dio nastave koji se odvijao na poligonu Manjača i samo prilikom provedbe praktičnog dijela inženjerijske obuke. Sveukupno sam uprtaće za cijeli vojni rok imao na sebi maksimalno sedam dana (možda ni toliko). U Nišu kao stažista ih nisam uopće nosio, ne zato što nisam htio već zato što stažisti nisu nosili uprtaće. Kada smo obnašali dužnost dežurnog u bataljonu ili pomočnika dežurnog kasarne nosili smo oficirski opasać i pištolj. Da li se to kosilo sa Pravilom službe ne znam ali je tako bilo. Možda su nam tim gestom dodatno pridavali na važnosti.
_________________ Semper Fidelis
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 23.03.15 22:09
Hvala na odgovoru, druze Pukovnice...bila mi je jako cudna ta kombinacija, a sad je jos cudnija s obzirom da sam video na tvojoj slici da vojnici imaju i cizme.
Citat :
zato što stažisti nisu nosili uprtaće
Samo staze tenkisti, ili sve staze kod tebe u kasarni?
I ja sam sluzio 87, kako je i ova prva slika datirana; stazisti u Mariboru su, isto kao i vojska, nosili uprtace uz cizme - bar uz kosulju i pantalone, nisam nikad video stazu tenkistu u tenkovskom kombinezonu.
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 23.03.15 22:28
Na slici koju si ti postavio pogledaj lijevu nogu lijevog pitomca što čući. Vidiš da ima na nogama čizme. Kada smo bili na zanimanju sa vojskom u parku borbenih vozila (na tenkovima) obavezno smo imali na sebi kombinezone preko uniforme i na kombinezonu samo opasać. U ostalo vrijeme smo imali normalnu uniformu, ali u kasarni Stevan Sinđelić (gdje sam stažirao) niti jedan vodnik-stažista nije nosio uprtaće bio on tenkista, pješadinac, artiljerac.......... Dok recimo desetari su ih nosili uredno kao i ostala vojska. Ni vojnici tenkisti na zanimanju nisu nosili uprtaće ali u svako drugo vrijeme osim slobodnog jesu. Jedino su stažisti imali tu privilegiju ne nošenja uprtača. Zavisno od raspoloživog prostora u kasarni stažisti (bar mi tenkisti) su imali svoju spavaonu koja je služila i kao radna soba jer je imala dva pisaća stola za pripremu nastave i nismo spavali sa ostalom vojskom. Stažisti koji su spavali u spavaonici sa ostalom vojskom su imali privilegiju da njihov krevet nije bio na kat. Sad da me ubiješ ne znam ti objasniti zašto je to tako bilo.
Ratomir Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-03-27
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 27.03.15 21:58
Evo da Vas sve pozdravim.....Bio sam u Kasarni Mladen Stojanović od novembra 1989. (došao iz Sl požege) do septembra 1990. godine. Bili smo u nekoj, kao pozadinskoj četi smješteni u zgradi do Poligona za postrojavanje. Nije nas nešto mnogo bilo, vozači, kuvari, vatrogasci i sl...Meni je direktno nadređeni bio zastavnik Stojaković(čini mi se) , ko je bio komandir čete vee nemam. Išli smo na Manjaču, ja u dva navrata (od januara do aprila) a onda od maja do juna sa nekim Kuvajćanima koji su se tada obučavali za tenkove 84, BVP i OT. Kasnije sam bio u pritvoru pet dana (pobjegli na utakmicu CZV-Dinamo na Maksimir) i od tada vozio Fap sa smećem. Ipak, bilo je lijepo u Banjaluci...Ne radi mozak više, prošlo je vremena i svakakvih govana od tada ali Banjaluka je ostala u lijepom sjećanju.Ako ima nekog neka se javi.....sjećam se Kavgića Ruma, Omčikusa Vrbas, Blagojevića Mladenovac, Moskova Makdeonija.....i još ponekog pozdrav svima još jednom
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 28.03.15 7:55
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum! i od tada vozio Fap sa smećem - ovo je bila kazna?
Ratomir Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-03-27
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 28.03.15 13:22
O da burazeru, znaš li samo koliko je tu kontejnera bilo dnevno pa prikači pa oktači pa k tome još i ubaci smeće koje je bilo pored kontejnera ....Kazna samo takva na plus 30 i koji stepen u Banjaluci.. ..Vidi se da si general
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 28.03.15 18:17
Hteo sam da se uverim jer je i u Aleksincu rad na *dzuboksu*(kako smo zvali prostor za odlaganje smeca), po pravilu bio po kazni - nezvanicno, naravno.
posavljak Vodnik I klase
VZ PV BROJ POSTOVA: : 553 ČLAN OD: : 2013-04-08 DOB : 62 Derventa, Republika Srpska, BiH
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 15.04.15 12:05
Kod vas je to izgleda bilo kao u onom filmu "put u Kinšasu" kada ako si dobar voziš mercedes i drektora a kad sjebeš stvar voziš "govnaru" ?!
mjesec Gušter
BROJ POSTOVA: : 15 ČLAN OD: : 2015-04-30
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 01.05.15 10:30
Mart 86 2908/3b K dir čete Rakić Božidar a k dir voda Risto Jovanović. Komandiri su bili i Šaban Bušati i Dragan Kolundžija.
Mirso.secunovic Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2015-11-07 GornjiVakuf-Uskoplje
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 07.11.15 19:16
Pozdrav drugovi, a posebno za pitomce 73 klase od marta do septembra 1988, bio sam treci vod druge cete. Komandir voda bio je porucnik Ferencevic Zlatko, a pitomac mladi vodnik bio je Stojanovic Ognjen iz Beograda. Ako ima netko da me se sjeca moze me kontaktirati i preko Facebooka Mirso Secunovic. Lijep pozdrav Drugovi!
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 07.11.15 19:18
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 07.11.15 19:35
Mirso.secunovic (citat):
Pozdrav drugovi, a posebno za pitomce 73 klase od marta do septembra 1988, bio sam treci vod druge cete. Komandir voda bio je porucnik Ferencevic Zlatko, a pitomac mladi vodnik bio je Stojanovic Ognjen iz Beograda. Ako ima netko da me se sjeca moze me kontaktirati i preko Facebooka Mirso Secunovic. Lijep pozdrav Drugovi!
Tvoj komandir voda živi u Bjelovaru a trenutno je u OS RH u činu brigadira. Radi u Glavnom stožeru u Zagrebu.
sakabaka Gušter
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 07.11.15 22:45
Mirso.secunovic (citat):
Mirso ja sam bio u 1. vodu 2 sprata iznad tebe ista klasa. A tebe se sjecam malo cini mi se da si imo neki biljeg veci na obrazu. Ako si pravi javi se.
Mirso.secunovic Gušter
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 07.11.15 23:09
na onoj slici iz memorijalnog centra u jasenovcu ,ja sam drugi sa desne strane u prvom redu
sakabaka Gušter
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 07.11.15 23:45
Mirso.secunovic (citat):
na onoj slici iz memorijalnog centra u jasenovcu ,ja sam drugi sa desne strane u prvom redu
da ima Šipek pored oroza stoji pa srki i Ognjen ima i onaj Buco iz vaseg voda, pozdai ima stojimo Handan Ja Filac Hajder Hidajet... svih se ne sjćam po imenu a imamo nas jedno 10ak kontakt na facebook.
Mirso.secunovic Gušter
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 08.11.15 21:19
Ima li iko iz mog 3 voda na ovom forumu.Znas li ista o ovima mojima iz bosne.Jesu li svi zivi poslije ovog naseg belaja.
sakabaka Gušter
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 08.11.15 22:53
Mirso.secunovic (citat):
Ima li iko iz mog 3 voda na ovom forumu.Znas li ista o ovima mojima iz bosne.Jesu li svi zivi poslije ovog naseg belaja.
Mirso imas privatnu poruku procitaj a najlakše češ ih nać preko facebooka.
Wolf Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2015-12-22
Naslov komentara: Banja Luka 1984/85 22.12.15 16:31
Pozdrav iz Slovenije. Tank T-34 šofer-inštruktor (glasbenik-bobnar) Banja Luka: Zalužani V.P. 6565/4 15.05.1984-02.10.1984 Banja Luka: Mladen Stojanović V.P. 2908/13 02.10.1984-06.07.1985
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 22.03.16 19:46
Citat :
Bio sam u Kasarni Mladen Stojanović od novembra 1989. (došao iz Sl požege) do septembra 1990. godine. Bili smo u nekoj, kao pozadinskoj četi smješteni u zgradi do Poligona za postrojavanje. Nije nas nešto mnogo bilo, vozači, kuvari, vatrogasci i sl...Meni je direktno nadređeni bio zastavnik Stojaković(čini mi se) , ko je bio komandir čete vee nemam.
Zdravo svima,
evo i ja sam bio u kasarni Mladen Stojanović pozadinska četa, zgrada ispred prostora za postrojavanje. Vidim većina vas je bila ŠRO, ali mi u pozadinskoj četi, obični vojnici bili smo zakon. Sa nama se baš nitko previše nije bavio, osim kad je dežurni bio Drakulić. Bili smo tehnički vod, vozački vod, kuhari, vešeraj i sanitarci. Uvijek smo dobivali najbolju hranu, najnoviju uniformu, tuširanje kroz vikend u barakama gdje su bili oficiri na tečajevima, za vikende su išli doma. Pa ona interna televizija, puno dobrih uspomena.Bilo nas je oko 80 u toj pozadinskoj četi. Oficir je bio neki kapetan Novak, a ja sam u tehničkom vodu imao starijeg zastavnika (pred penzijom) Gođevca Milutina. I da, generacija sam 1990/1991, junac, najprije tri mjeseca u Senti, pa od septembra u Banja Luci.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 22.03.16 22:52
privatni (citat):
Zdravo svima,
evo i ja sam bio u kasarni Mladen Stojanović pozadinska četa, zgrada ispred prostora za postrojavanje. Vidim većina vas je bila ŠRO, ali mi u pozadinskoj četi, obični vojnici bili smo zakon. Sa nama se baš nitko previše nije bavio, osim kad je dežurni bio Drakulić. Bili smo tehnički vod, vozački vod, kuhari, vešeraj i sanitarci. Uvijek smo dobivali najbolju hranu, najnoviju uniformu, tuširanje kroz vikend u barakama gdje su bili oficiri na tečajevima, za vikende su išli doma. Pa ona interna televizija, puno dobrih uspomena.Bilo nas je oko 80 u toj pozadinskoj četi. Oficir je bio neki kapetan Novak, a ja sam u tehničkom vodu imao starijeg zastavnika (pred penzijom) Gođevca Milutina. I da, generacija sam 1990/1991, junac, najprije tri mjeseca u Senti, pa od septembra u Banja Luci.
Pozdrav druže.Da li znaš malo više podataka o tom kapetanu Novak tj. puno ime i prezime ako nisi zaboravio.Godine 87 u Prokuplju (Srbija) je bio na službi poručnik Novak koji je negdje u septembru otišao u prekomandu negdje.Bio mi je k-dir teh. voda.Pozdrav.
stažo1 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-07-11
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 13.07.16 22:38
Služio u ŠRO, septembarska klasa 1985, k-dir Dragan Kolundžija
mjesec Gušter
BROJ POSTOVA: : 15 ČLAN OD: : 2015-04-30
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 14.07.16 20:48
Ti si bio 3 vod 2 cete
posavljak Vodnik I klase
VZ PV BROJ POSTOVA: : 553 ČLAN OD: : 2013-04-08 DOB : 62 Derventa, Republika Srpska, BiH
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 31.07.16 19:41
"ratomire" oficir Stojaković spominješ sada živi u Derventi i penzionisan je
Srdjan Avramov Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 96 ČLAN OD: : 2009-10-10 DOB : 57 Novi Sad - Churug
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 04.10.16 23:47
Ima li neko od vas da je bio klasa avgust 85, nešto ne sretoh svoju klasu ovde, sem Kapetana D.S koji je postavio ovu temu... Konkretno, tražim pitomca Ostojić Darka iz , gle čuda, Banja Luke , staža na BVP M-80, posle bio na stažiranju u Dugom Selu.
Dikance E. Gušter
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 29.11.16 22:31
Moje ime je Šahto Etemi, sluzio sam JNA u 1988/1989 godini u SRO u Banja Luci VP 2908/3 u 73 klasi, III Vod, I Cete. Komandir cete je bio kapetan Saban Busati, Komandir III Voda je bio porucnik Marko Zec, a mladji vodnik je bio Vujic Miodrag. U III vodu poznajem sledece staziste -drugove-: Banje Makivic, Cerluka Vedran, Zoran Draganov, Vuletic Ivo, Dragan Todorovic, Dejan Savic, Milan Pevec, Robert Vrban, Boris Nadj, Makarevic Bojan, Enes Halilovic, Talevski Oliver, Aliu iz Peci, Kahriman Nedzad, Danilo Dasena, Janev Todorce, Vujovic, Vladan Radojkovic, Boban Popovic, Dumancic Mile, Prgomelja Zeljko, Smlatic Halil... Slobodno se javite [You must be registered and logged in to see this link.]
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3 29.11.16 23:37
Ušao sam ovde, čisto da pogledam o kojoj vrsti ŠRO-a je reč. Nisam odmah prepoznao skraćenicu, ali sada vidim o čemu je reč. Pošto nisam bio u toj vrsti ŠRO ne mogu učestvovati u diskusiji, sem da se osvrnem na deo oko uprtača. Mi u Zadru kao stažisti, nosili smo uprtače onako preko košulje, tj. moje kolege su nosile, jer Ja nisam imao tu obavezu zbog vrste stažiranja u odnosu na ostale kolege.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3
ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3