FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
E ovako druze , ja u martu 89-te sam napustio kasarnu otiso kuci.A desetare koje su ostale,tako je oni su bili u Karadordevo na doobuku to su bili moji vojnici, oni bili su septmbarska klasa.Ako znas neko ime od njih, ako se setis pisi da bi se i ja potsetio. Mislim da je bio jedan iz Titovog Velesa (Makedonac) bio je velik.Komandir cete je bio poucnik Kozomara Kosta.Zamenk bio potporucnik na ime ne mogu da se setim, onje bio i komandir prvog voda.A bio je i neki vodnik prve klase.Ako se setis na imena pisi.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Postovani nacelnice malo me zbunjuje ova tvoja slika a pamcenje me izdaje naime 78 -god bio sam u Somboru i znam da sam gledao neku kosarkasku utakmicu ispred hangara je bilo igraliste pamtim Branka Macuru,Nikolu Jovasevica iz Cz Branka Popovica iz Part.ali mislim da je to bilo svearmijsko prvenstvo.Iz 79 god pamtim neke kvalifikacije roda veze bili smo na Banjici mozda je to bilo za ovo sportsko prvenstvo sve mi navire kao kroz maglu.Pozdrav.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Sluzio vojsku do 04.04.1991.godine u Somboru u 3. mehanizovanoj ceti kao cetni evidenticar kod porucnika Kozomore Koste.Njegov zamenik je bio porucnik Krstic Srdjan.Kada je rasformirana ceta presao kao cetni evidenticar kod kapetana Lekovic Vojimira.
Zdravo svima jas sam iz Makedonije sluzio u Somboru 89/90 celu godinu u istoj kasarni klasa septembar, komandiri su bili kapetan Antun Kalc i major Jokic Milomir, bio sam pesadija - strelac u borbenom vozilu BVP M80, mozda se seti neko otvarao sam magacin za skolsku municiju u streljanu blizu kuhinje dobrih cetiri meseca, svi oni koje imaju slike neka posalju na ovaj forum, ima jos toga da se prica..... Pozdrav svima.
ima li ko VP.5920 TENKISTA 87\88 bio nam je kapetan VERIMIR ARMUS ja sam bio i tenkista i trubac
mart 88/89 cato zvani caruga
5920/13 D kod Armusa
tose Gušter
BROJ POSTOVA: : 72 ČLAN OD: : 2011-12-08 DOB : 57 Titov Veles
Naslov komentara: Zdravo druze Mirso mozno je da smo bili zajedno, i ja sam sve to prosao poslali su nas prvo u Suboticu .Bili smo tamo pet dana pa smo dobili prekomandu u Sombor. Sta si bio tenkista ili mehanizirana pesadija 31.12.15 18:36
Mirso.secunovic (citat):
tose,i ja sam bio sro omj od marta do septembra1988 B.Luka.Poslije toga doobuka Kraljevo 15dana.Prekomandu sam dobio u Subotici do marta 89
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Zdravo druze Mirso mozno je da smo bili zajedno, i ja sam sve to prosao poslali su nas prvo u Suboticu .Bili smo tamo pet dana pa smo dobili prekomandu u Sombor. Sta si bio tenkista ili mehanizirana pesadija
[You must be registered and logged in to see this link.].secunovic (citat):tose,i ja sam bio sro omj od marta do septembra1988 B.Luka.Poslije toga doobuka Kraljevo 15dana.Prekomandu sam dobio u Subotici do marta 89
ima li ko VP.5920 TENKISTA 87\88 bio nam je kapetan VERIMIR ARMUS ja sam bio i tenkista i trubac
Bili smo u istoj četi, ja sam bio čato Siniša zamjenio sam Ozimeca jer on više nij hti biti prebačeni smo bili ja i Buco iz 1. tenkovske čete kod vas u 3. četu super nam je bilo
Ha, sada koji paviljon jednostavno se ne sjećam, bilo je to stvarno davno. Sjećam se da je od glavnog ulaza bio lijevo i to u prizemlju. Komandir mi je bio kapetan prve klase Armuš Velimir, a ako se ne varam komandant vojarne je bio Mladenović Stojan. Vojsku sam napustio 16. rujna 1989. godine, znači "septembarac".
pozdrav,ne kužim baš najbolje kako ovo funkcionira,ali ugl zoran-šabac je ostavio komentar a bio je čato ..tj zajedno smo služili...kako da mu se javim ili ostavim komentar...hvala
Sluzio vojsku do 04.04.1991.godine u Somboru u 3. mehanizovanoj ceti kao cetni evidenticar kod porucnika Kozomore Koste.Njegov zamenik je bio porucnik Krstic Srdjan.Kada je rasformirana ceta presao kao cetni evidenticar kod kapetana Lekovic Vojimira.
JAVI SE DRUŽE....Herceg ,bježali smo kod tebe u Šabac na falša izlaznice ja i Bauman slovenac....
Decembar 1990, 11808, Radiotelegrafista, kasnije desetar, komandir cete kapetan Stevo Strangar. U junu 1991 otisao u otkomandu zajedno sa 40 desetara u Zemunik kod Zadra koji je tada bio odsjecen. Rat u Hrvatskoj. Bio dole 3 mjeseca i kad je aerodrom predat, vratio se u Sombor. Tamo zatekao kasarnu punu rezervista, tenkove i ostalo .... Mimo toga ... dakle 70% vremena ... bilo je fantasticno. Ljude koje sam tad upoznao, nikad necu zaboraviti ... sa nekima sam u kontaktu. Evo par slicica za pocetak. Pozdrav Eldin iz Sarajeva [You must be registered and logged in to see this image.]
Hodzae Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-06-29
Naslov komentara: Pozdrav martovac 91 29.06.17 10:53
Martovac 91 (citat):
Pozdrav svima imali ko daje 91 u martovac tenkista jer stvarno nemogu nikog naci jer je to klasa sto je bila samo dva mjeseca u kasarnoj i onda na teren pa Rat pozdrav Martovac 91
Zdravo svima jas sam iz Makedonije sluzio u Somboru 89/90 celu godinu u istoj kasarni klasa septembar, komandiri su bili kapetan Antun Kalc i major Jokic Milomir, bio sam pesadija - strelac u borbenom vozilu BVP M80, mozda se seti neko otvarao sam magacin za skolsku municiju u streljanu blizu kuhinje dobrih cetiri meseca, svi oni koje imaju slike neka posalju na ovaj forum, ima jos toga da se prica..... Pozdrav svima.
ja bev pred tebe,88/89 isto strelec vo ot isto taka kaj milomir jokic samo togas bese kapetan od kade si druze pozdrav
Pozdrav druže! 87/88 septembarac! Bio sam desetar u drugom vodu 3-će čete 13 D, kapetan Armuš Velimir. Kao gušter sam bio zadužen za loženje peći. Loženje je poćinjalo oko 4 ili 5, nisam baś siguran za poćetak loženja, pa do 10 h. Ložilo se ugljenom. I na drugi kat. des. Branko
borko60 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2018-03-11
Naslov komentara: 79 12.03.18 15:39
ja sam bio generacija 15. 5. 1979. do 8. 8. 80. kada mi je marsal umro pozdrav svima ako ima neko iz ove generacije proti požaraca kod zastavnika 1klase blanušeu kasarna kroz /6 tražim Pribić Stanko pozdrav svima
Sombor 1984 vp 5920/11e minobacačka baterija M 120 vodnik Dobrivoje Vidić avgustovska klasa imam mnogo finih uspomena iz tog vremena specijalno vremena koje smo provodili u vojnickoj kantini I fudbalu u krugu kasarne Kantina je bila sjeçam se u parku sa mnogo drveća što je davalo poseeban ugodjaj Ali ne kad bi lišće popadalo u Septembar I nije baš bio fan Jer su mladi vojnici morali to da održavaju Svakako Sombor je preljijep grad kojeg bih volio opet posjetiti Sjećam se pored stacionara bilo je skladište uglja za ogrijv tu smo mi bježali u grad i vraćali se POZDRAV