FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2011-11-16 DOB : 57 Dugopolje
Naslov komentara: VP 4444/4 Štip (1985/86) - ABHO 16.11.11 22:31
Pozdrav svim abehajcima koji su vojni rok služili u Štipu, a posebno generaciji august(kolovoz) 1985. Za nekoliko dana ću postaviti nekoliko slika iz tog vremena. Do tada, pozdrav
panon Desetar
PV BROJ POSTOVA: : 265 ČLAN OD: : 2010-03-03 DOB : 57 Bački Petrovac
Pozdrav svim abehajcima koji su vojni rok služili u Štipu, a posebno generaciji august(kolovoz) 1985. Za nekoliko dana ću postaviti nekoliko slika iz tog vremena. Do tada, pozdrav
1987.ili pak 1988. god. abehajci iz štipa prešli su kod nas u gjorče petrov u skopje . baš ta vp 4444/4
dugopoljac Gušter
1987.ili pak 1988. god. abehajci iz štipa prešli su kod nas u gjorče petrov u skopje . baš ta vp 4444/4
A ja sam umalo u pidžami pobegao iz stacionara u decembru 1984 kada su ti iz 4444/4 bacili suzavac blizu amfiteatra pa ga vetar naneo u stacionar. Bilo je i jedva se izdržalo.
dugopoljac Gušter
A ja sam umalo u pidžami pobegao iz stacionara u decembru 1984 kada su ti iz 4444/4 bacili suzavac blizu amfiteatra pa ga vetar naneo u stacionar. Bilo je i jedva se izdržalo.
To je bilo 8 mjeseci prije nego sam stigao u Štip, ali čini mi se da se taj događaj prepričavao...
Mene je muka hvatala,a mogu zamisliti sta su vama radili,kad mi ujutru tek obrijanom naredi MASKU STAVI,a maska mozes samisliti onako cista sta ucini sa licem.A sta su vama ABHO vojnicima radili na obuci,mogu zamislit
dugopoljac Gušter
Mene je muka hvatala,a mogu zamisliti sta su vama radili,kad mi ujutru tek obrijanom naredi MASKU STAVI,a maska mozes samisliti onako cista sta ucini sa licem.A sta su vama ABHO vojnicima radili na obuci,mogu zamislit
Pa, iskreno rečeno, meni je vojni rok ostao u zaista lijepoj uspomeni...To sa maskama i ostalim kemikalijama mi je tada ličilo na igru, tako sam to doživljavao. Masku bi zadužili na početku i samo ju je trebalo dobro dezinficirati. ABHO je imao dva roda: dekontaminatore i izviđače. Ja sam često kao dekontaminator išao po terenu (Krivolak, Strumica, Kočani...), gdje bi smo u našim "legendarnom" šatoru, koji je bio u raspadajućem stanju, kupali vojsku koja je isto tako bila na terenu. Nas zaista nisu previše "davili" sa obukom, sve je bilo manje-više kulturno... pozdrav
To je bilo 8 mjeseci prije nego sam stigao u Štip, ali čini mi se da se taj događaj prepričavao...
To je bilo pred samu novu godinu, ja sam imao upalu krajnika i ležao u stacionaru. Pre toga nikada nisam imao susret sa suzavcem i u prvi momenat nisam znao o čemu se radi. Isto tako ni mnogi vojnici od nas desetak-petnaest koji smo ležali na spratu. U onoj opštoj gužvi smo strčali dole kod ulaza i vratio nas jedan vodnik... Sećam se nekog starijeg bračnog para (pretpostavljam da je vojni penzioner sa suprugom) koji su u čekaonici sedeli i brisali suze. Ta baka je bila preplašena i brinula se za dedu jer je on nešto ozbiljnije bolestan bio. Kasnije se prepričavalo kako je to bio deo obuke abehajaca, ali da se stvar "malo" otela kontroli.
chata Gušter
BROJ POSTOVA: : 23 ČLAN OD: : 2011-03-17 DOB : 56 Pula