FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 547 ČLAN OD: : 2012-12-29 DOB : 55 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 24.05.13 8:19
Xanadu (citat):
Jaeza za župana ...
Xanadu,razmisliču u tvome predlogu,evo razmislio,ha,ha! No mi se čini da ipak ja nisam za takve funkcije, pozdrav prijatelju Xanadu od janeza
Xanadu Gušter
BROJ POSTOVA: : 58 ČLAN OD: : 2012-06-13 Ljubljana
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 31.05.13 21:19
janeztrdi (citat):
Xanadu (citat):
Jaeza za župana ...
Xanadu,razmisliču u tvome predlogu,evo razmislio,ha,ha! No mi se čini da ipak ja nisam za takve funkcije, pozdrav prijatelju Xanadu od janeza
Janez,enako tudi tebi...
Xanadu
pedja71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2013-05-18
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 31.05.13 23:50
janeztrdi (citat):
zastavnik (citat):
Podseti me ovaj pasulj na jednu anegdotu s početka '91 godine.
Kada su prvi regruti slovenske vojske došli na služenje vojnog roka u center za obuku TO kod Maribora, posle položene zakletve, rukovodilac najavljuje: "In zdaj ne bomo več sledili tradicije JLA in vam ne bomo postregli vojnički pasulj temveč domači slovenski golaž." Komentar iz publike: "Jebeš vojsku koja ne kuva pasulj!".
Anegdota je istinita.
ja se još danas slažem s tim komentarjem-PASULJ JE ZAKON
(y)
zomisi Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2013-06-30
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 30.06.13 18:20
Hvala Janez na fotografijama. Ja sam sluzio vojni rok u Kranju 1985/86. Bio sam u planinskoj artiljeriji, to je ona bela zgrada koju si slikao i spreda i sa zadnje strane. Zgradu smo zvali divizion i bilo je 5 jedinica u njoj. U prizemlju komandna a na dva sprata po dve jedinice artiljerijske. Moja je bila na drugom spratu minobacac 120mm. Bio sam desetar a moj komandir voda je bio Tarle Zdenko iz Splita koliko se secam. Secam se kapetana Dzale koji je komandovao izvidjacima koji su bili u zgradi prekoputa nas. Jednom prilikom smo se sreli na ski stazi na Pokljuci gde smo imali obuku iz skijanja. Ja sam takodje obucavao jednu grupu koju su mi dodelili jer sam skijao i pre vojske. Dzalo je prosao na stazi pored mene i dao mi par saveta u vezi tehnike skijanja. Znalo se da izvidjaci imaju fizicki zahtevniju obuku od nas i secam se da sam par puta pozeleo da sam zbog toga u izvidjacima jer sam kao aktivan sportista otisao u vojsku. Svejedno u avgustu '85 godine imali smo kros pokraj Kranja, posle zvanicne civilne atletske trke. Na tom krosu od 2Km duzine bio sam prvi ispred cele kasarne koja je trcala tada. Toliko od mene za prvo javljanje. Pozdrav iz Beograda
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 30.06.13 18:31
Dobrodošao zomisi,drago mi je da sam te preko fotografija vratitio nekoliko godina nazad i da imaš lijepe uspomene na služenje vojnog roka.Čestitam ti i za prvo mjesto koje si usvojio na krosu.Možda još dođeš nekad u Kranj pa češ se moći malo razgledati po gradu i okolinu kasarne gdje si nekad bio.Želim ti sve najbolje i puno zdravlja!!
lp Janez
Surogat Gušter
BROJ POSTOVA: : 64 ČLAN OD: : 2013-08-21 DOB : 53 Zagreb
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 23.08.13 9:41
Služio u Kranju rujan/septembar 90/91 u graničarskoj četi (navodno smo bili prva klasa graničara tad) negdje pred kraj 90 otkomanda na karaulu u Žirovnicu. Naše zgrade su bile jedna od one tri prizemnice koje si slikao.
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 25.08.13 15:46
Pozdrav Surogat,nadam se da si u Sloveniji proveo lepe dane i da imaš lijepe uspomene na na grad Kranj i Žirovnico
lp
Surogat Gušter
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 26.08.13 10:22
Ne mogu se požaliti sve u svemu lijepo je bilo iako bih osobno tih godinu dana radije potrošio na neka putovanja, al' šta se moralo, moralo se i to sam kao takvo prihvatio.
Bilo je smjeha do boli. Bio s nama u Kranju neki cigo-Rom (Kruševci Ramadan) bez uvrede koji kao nije znao čitati ni pisati (hm ništa neobično). I tako smo mi njemu pisali pisma, čitali njemu njegova. Ali se zato lik svako jutro budio popišan (zbog toga je na kraju otpušten iz vojske nakon nepuna 2 mjeseca). I tako se mi u spavaoni dogovorili da će ga požarni buditi svaka dva sata kako bi ga izveli na pišanje (nije baš ugodno da spavaona smrdi po pišalini), ali ni to nije pomoglo, jer bi majstor uvijek ostavio ponešto kapi za krevet, jedino zadnju večer prije odlaska doma se nije popišao, a onda nam je po povratku iz pratnje lik ispričao kako je uredno Kruševci kupio nekoliko stripova i s guštom ih "pročitao" i fino se smijao, tako da je izgleda sve na kraju bila samo gluma....
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 26.08.13 20:30
Eto vidiš,izgleda da je stvarno sve bila samo gluma.Upak mu uspjelo da je prije išao kuči
lp
KR_edn Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2013-10-09 Kranj, Grosuplje
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 10.10.13 0:52
Pozdrav Janezu, koja ti je resolucija slika, da li možeš poslat sliku "druženje s civilima" na mail?
janeztrdi Vodnik I klase
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 29.12.13 16:46
pozdrav KR_eden Žao mi što se malo kasnije javljam ali bio sam odsutan pa nije išlo prije.
možem ti poslati fotku ,druženje sa civilima na mail.Šalji mi privatnu poruku i napiši mi mail.
Pozdrav od Janeza
Surogat Gušter
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 27.01.14 11:50
Ovdje se 90/91 nalazila granična četa. Zadnja zgrada ona najdalja je bila moje utočište prvih 2mj i pol mjeseca iako se i ostalim spavalo u zadnjoj sam spavao ja... hehe...
eddie253 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2014-05-24
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 24.05.14 7:54
Pozdrav svima, sluzio sam vojni rok u Kranju jun 1990-1991. Bio sam u vodu tehnickog odrzavanja kod porucnika Rajkovic Miroslava i zastavnika Kozoderovic Radojce i stariji vodnici Cahunek i Grujic, obuku sam prosao u Tolminu kod Stovrag Sacira, bilo mi je vrlo lijepo molio bi da ako netko od vas zna sto je bilo s Rajkovicem i ostalim starijesinama da mi javi, hvala unaprijed
KR_edn Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2013-10-09 Kranj, Grosuplje
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 01.09.14 15:55
Ne može janeztrdi za župana, dok je Mohor Bogataj na položaju. Janezu, zar nisi primio moje PM poruke? Sad tih fotki nema više ni na forumu. evo mogu ja i javno mail da ti šaljem: "ftaci(at)yahoo.com".
dobagan rogić Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2016-12-04 DOB : 61
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 05.01.17 10:01
Pozdrav svima koji su služili bivšu JNA. Bio sam u Kranju u kasarni na dočeku 1982. Svirao sam u vojnom bendu služio sam u Bohinjskoj Beli i bio na skijanju na Pokljukii kad su naš bend posudili za svirku za doček. Sjećam se vrlo dobro Šaćira Stovraga koji je tada bio u B.Beli u Prvoj četi komandir voda.Mislim da je tad bio potporučnik.
sinem Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-02-18
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 18.02.17 1:07
Poštovani, meni je Kukolja Ahmet bio komandir voda dok sam bio u vojsci u Kranju VP 1098 komandni vod, od marta 79. do avgusta 79, kao desetar. Baš bih voleo da uspostavim kontakt sa njim, a i sa ostalima iz te družine, posle toliko decenija, ako mi možete pomoći. Unapred zahvaljujem uz srdačan pozdrav.
Surogat Gušter
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 20.02.17 9:06
Evo na fejsu ima grupa bivših pripadnika JNA... Pa tko želi može tamo pronjuškati i pronaći nekog od drugova.... evo link...
Naslov komentara: Re: Kranj - izviđači 15.03.17 22:14
Bio sam u Kranju 1985-1986 u planinskoj brigadi.Sjecam se neki stvari i neki drugara,ali nisam siguran posto je davno bilo.Mozda se neko sjeca vise pa cu probati malo citati da se prisjetim pa cu onda napisati imena i ostalo.Pozdrav svima na forumu.