FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 50 ČLAN OD: : 2018-02-20 DOB : 73 Sarajevo
Naslov komentara: Re: Komanda 5 gr.odsjeka STARI DOJRAN 09.08.19 6:59
kosic drago (citat):
na slici je moja malenkost i vozač kampanjole nadimak Mrki slikano 15-20 matara od stražarske kućice fenruara 1975. Moguće je da on nasledio tebe, ako je tako setićeš se Na ostalim slikama prepoznaješ značku graničara, petokraku i oznake za sanitetsku službu, na kraju slika iz vojne knjižice gde se vidi broj vojne pošte S. Dojran !977. godene vraćao samse sa odmora u GR i svrati ona jezero, u kafani Fuktakt sam čuo da je major Šimleša poginuo u saobraćajnoj nesreći. Došao je vozom do Đevđelije gde ga je čekao sin sa fijatom 124 (verovatno je i 1973 vozio taj auto), na ulazu u Bogdanci bila je oštra krivina, vozeći brzo nije uspeo da savlada krivinu i upao je u kanla za navodnjavanje, poginuo je major sin je ostao živ. Tom prilikom sam čuo daje Zastavnik Bajić umro u Skoplju ali neznam datanje. Nprijatne stvari ali šta ćemo i to je deo života Pozdrav, Jovanović Tomislav
Naslov komentara: Re: Komanda 5 gr.odsjeka STARI DOJRAN 10.08.19 0:02
<Veliki pozdrav svim dragim graničarima diljem bivše nam ljepam domovine, ima li nas sa karaula Kuzma Sotina Trtkova od 1971 do 1979 nakojima sam bio komandir Svim graničarim sretan i dug zivot,
Jože Š. voli ovaj upis
kosic drago Gušter
BROJ POSTOVA: : 50 ČLAN OD: : 2018-02-20 DOB : 73 Sarajevo
Naslov komentara: Re: Komanda 5 gr.odsjeka STARI DOJRAN 10.08.19 7:24
Naslov komentara: Re: Komanda 5 gr.odsjeka STARI DOJRAN 11.04.20 20:20
Pozdrav KARAULA NIKOLIC od 15 maja 1987 do 15 januara 1988 karaule u moje vreme dojranski pravac DUB,STARI DOJRAN,DOJRANSKO JEZERO,NOKLIC,JANKOVIC Bugarski pravac tromedja YU,BU,GR karaula RAVNISTE pa STARO KONJAREVO,ANTON HLEBEC,BAJKOVO,HADZICA granicni vod NOVO SELO KOMANDA ZA SVE STRUMICA poz
Jože Š. voli ovaj upis
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Komanda 5 gr.odsjeka STARI DOJRAN