FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

4 juli. crni puk

Go down 
4 posters
AutorPoruka
željko bugojno
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2018-02-03

4 juli. crni puk Empty
KomentarNaslov komentara: 4 juli. crni puk   4 juli. crni puk Icon_minitime03.02.18 18:00

VP 1552/11. Klasa mart 90/91. Prvi mb. Sjećam se gotovo svega. Od oficira do vojnika i kasarne. Komandant bataljuna kap.1 kl. Svetzoar Kosorić Čiča. Legenda kap. Perica Janković. Por . Zoran Dodeski. Vodnik p.kl. Hamdija Turan . Vod. Zoran Tešić. P.por. Stipe Bartulović. Kap Vlatko Hurak. Jel ima neko.
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

Forumska Spomenica 2009 FS
BROJ POSTOVA: : 96
ČLAN OD: : 2009-10-10
DOB : 57
M(j)esto Novi Sad - Churug

4 juli. crni puk Empty
KomentarNaslov komentara: Re: 4 juli. crni puk   4 juli. crni puk Icon_minitime03.02.18 19:06

Hurak je bio do avgusta 85 u Dugom Selu. Ima fejs i odgovara na poruke
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6767
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

4 juli. crni puk Empty
KomentarNaslov komentara: Re: 4 juli. crni puk   4 juli. crni puk Icon_minitime03.02.18 19:58

A, što naziv crnu puk. U čemu je poenta naziva ?
Na vrh Go down
željko bugojno
Gušter
Gušter

4 juli. crni puk Empty
KomentarNaslov komentara: voždovac   4 juli. crni puk Icon_minitime03.02.18 20:43

Zašto crni puk. Iskreno nemam pojma. Jednostavno su nas tako zvali. Iz ostalih kasarni po Beogradu. Ja imam i lijepih i drugih uspomena.
Na vrh Go down
željko bugojno
Gušter
Gušter

4 juli. crni puk Empty
KomentarNaslov komentara: 4 julicrni puk   4 juli. crni puk Icon_minitime03.02.18 21:21

U zgradi do nas su bili tenkisti. Zapovjednik je bio por. Mile Jelić kom voda kap. Tomislav Dasović i kom voda por. Zoran Tomić.
Na vrh Go down
Lapi
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 15
ČLAN OD: : 2013-08-07

4 juli. crni puk Empty
KomentarNaslov komentara: Re: 4 juli. crni puk   4 juli. crni puk Icon_minitime09.02.18 13:39

željko bugojno (citat):
Zašto crni puk. Iskreno nemam pojma. Jednostavno su nas tako zvali. Iz ostalih kasarni po Beogradu. Ja imam i lijepih i drugih uspomena.

Evo zašto:

''Crni puk'' s Voždovca (deo Beograda) nije bio nikakav kazneni da bi se zato zvao ''Crni puk''. Pošto su  Gardijska brigada, davali počast živima, puk s Voždovca je odavao posmrtne počasti kod sahrane visokih funkcionera. Ostade im nadimak ''crni puk''
Na vrh Go down
željko bugojno
Gušter
Gušter

4 juli. crni puk Empty
KomentarNaslov komentara: Re: 4 juli. crni puk   4 juli. crni puk Icon_minitime09.02.18 16:54

Ja sam odrapio 12 mjeseci u 4 juli. Komadant kasarne kad sam stigao je bio puk Slobodan Kovačević zamjenio ga je puk Milorad Bačić. Nisam siguran za prezime ali sam ga vidio na tv kako prima plave kacige u Vukovaru. Zapovjednik pozadine je bio p.puk Mirko Šegrt a bezbjednjak major Stojko Dragutin. Bio sam u bvp 9.3 91 ispred skupštine a kasnije ispred zgrade rtv begrad.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6767
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

4 juli. crni puk Empty
KomentarNaslov komentara: Re: 4 juli. crni puk   4 juli. crni puk Icon_minitime09.02.18 22:39

Lapi (citat):
željko bugojno (citat):

Evo zašto:

''Crni puk'' s Voždovca (deo Beograda) nije bio nikakav kazneni da bi se zato zvao ''Crni puk''. Pošto su  Gardijska brigada, davali počast živima, puk s Voždovca je odavao posmrtne počasti kod sahrane visokih funkcionera. Ostade im nadimak ''crni puk''
Hvala. Sada mi je jasno otkud naziv.
Na vrh Go down
Sponsored content

4 juli. crni puk Empty
KomentarNaslov komentara: Re: 4 juli. crni puk   4 juli. crni puk Icon_minitime

Na vrh Go down

4 juli. crni puk
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Sinj - Tadija Anušić 1990/91
» Crni bombarder - Seks, droga, nasilje i strah (originalna verzija)
» Borilački sportovi u JNA
» 4. juli
» VP 1552 Kasarna '4. juli', Voždovac - Beograd