FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Bijeljina 90/91

Go down 
+10
berno
pedja 70
missar
Leopard
Rosso4344
radiorelejac
Keito
purger
mgalic2
devetar_cokulić
14 posters
AutorPoruka
devetar_cokulić
Gušter
Gušter
devetar_cokulić

BROJ POSTOVA: : 10
ČLAN OD: : 2011-01-21
DOB : 53
M(j)esto Negde u Banatu

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime21.01.11 16:04

Ima li koga da je služio u Bijeljini 90-91?
Na vrh Go down
mgalic2
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
mgalic2

Forumska Spomenica 2009 FS
BROJ POSTOVA: : 695
ČLAN OD: : 2009-08-02

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime21.01.11 18:03

Devetaru, dobro nam došao!
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime21.01.11 19:33

Cokuliću dobro ti nama došao cheers

Gušter
Gušter
devetar_cokulić

M(j)esto Negde u Banatu

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime21.01.11 21:33

mgalic2 (citat):
Devetaru, dobro nam došao!
purger (citat):
Cokuliću dobro ti nama došao  cheers

Bolje vas našao!
Nije vam ovo loša ideja...
Na vrh Go down
Keito
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2011-02-23
M(j)esto Rijeka

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime23.02.11 15:04

devetar_cokulić (citat):

Imam ja Smile
Pozadina, od 12.1990. do 08.1991.
Na vrh Go down
mgalic2
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
mgalic2

BROJ POSTOVA: : 695
ČLAN OD: : 2009-08-02

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime23.02.11 15:15

Pozdrav Keito. Smile
Na vrh Go down
Keito
Gušter
Gušter

M(j)esto Rijeka

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime23.02.11 15:17

mgalic2 (citat):
Pozdrav Keito. Smile

Sloboda narodu! Very Happy
Na vrh Go down
devetar_cokulić
Gušter
Gušter
devetar_cokulić

M(j)esto Negde u Banatu

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime23.02.11 18:49

Keito (citat):
devetar_cokulić (citat):

Imam ja Smile
Pozadina, od 12.1990. do 08.1991.

Ja prvo bio u vezi kod Jože Vasilja - Radio četa,a posle u komandi kod zas. Veličkovića u pošti ,od 25.06.1990 do 24.05.1991.
Ajde biće valjda još nekog.... cheers
Na vrh Go down
Keito
Gušter
Gušter

M(j)esto Rijeka

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime24.02.11 12:38

devetar_cokulić (citat):
Ja prvo bio u vezi kod Jože Vasilja - Radio četa,a posle u komandi kod zas. Veličkovića  u pošti ,od 25.06.1990 do 24.05.1991.
Ajde biće valjda još nekog.... cheers

A baš me zanima.....

Ja bio kod kapetana Goljevačkog, tehnička služba, radio kod majstora Bore i zastavnika Grgurića u radioni....radio uređaji....

Na vrh Go down
radiorelejac
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2011-05-02
M(j)esto Zagreb

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime02.05.11 1:29

devetar_cokulić (citat):
Ja prvo bio u vezi kod Jože Vasilja - Radio četa  

Ako je to Vasilj na kojeg ja mislim onda je imao brata blizanca i kasnije je jedan od njih (ili obojica) bio "sigurnjak". Ja sam bio u Gornjem Milanovcu i u to doba (90/91) je bataljon u Gornjm Milanovcu spadao pod bijeljinski puk pa sam ih imao priliku sresti.

Bas me zanima sta se sa njima desilo

Na vrh Go down
devetar_cokulić
Gušter
Gušter
devetar_cokulić

M(j)esto Negde u Banatu

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime02.05.11 14:31

radiorelejac (citat):
Ako je to Vasilj na kojeg ja mislim onda je imao brata blizanca i kasnije je jedan od njih (ili obojica) bio "sigurnjak". Ja sam bio u Gornjem Milanovcu i u to doba (90/91) je bataljon u Gornjm Milanovcu spadao pod bijeljinski puk pa sam ih imao priliku sresti.

Bas me zanima sta se sa njima desilo

Jeste - Jože je bio u radio četi,a Sveta bezbednjak
Na vrh Go down
radiorelejac
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2011-05-02
M(j)esto Zagreb

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime02.05.11 15:51

devetar_cokulić (citat):

uffff... necu psovati, ali ne pamtim ih po dobru.
Na vrh Go down
devetar_cokulić
Gušter
Gušter
devetar_cokulić

M(j)esto Negde u Banatu

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime03.05.11 15:48

Šta znam,nisam imao problema....
Na vrh Go down
devetar_cokulić
Gušter
Gušter
devetar_cokulić

M(j)esto Negde u Banatu

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime27.09.11 20:44

Prebacujem neke stare kasete na diskove i naletim na reportažu za emisiju "Dozvolite da se obratim" snimljenu u Bijeljinskoj kasarni u jesen 1990.
P.S. : Ja sam onaj lepi... clown

Na vrh Go down
Rosso4344
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2011-10-30
DOB : 52
M(j)esto Dubrovnik

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime17.11.11 15:42

radiorelejac (citat):
devetar_cokulić (citat):

uffff... necu psovati, ali ne pamtim ih po dobru.

Ja sam u vremenu od 15.3. Do 15.5.91. Bio u Bjeljini na kursu za šifranta kojeg je vodio kapetan Sveto Vasilj.

Na vrh Go down
devetar_cokulić
Gušter
Gušter
devetar_cokulić

M(j)esto Negde u Banatu

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime23.11.11 18:02

Da ja sam bio u istoj zgradi tada samo na suprotnom kraju hodnika.
I 15.5.91 brojao 009 Cool
Na vrh Go down
Leopard
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 40
ČLAN OD: : 2013-01-12

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime12.01.13 19:56

bio sam Junska klasa 88-89.
Komandir naseg voda je bio st.vodnik Penovski.Bio je kad-kad strog,ali uglavnom okej.
Kamandant cete nam je bio Ramiz Scuk,mislim da ja tada imao cin : Kapetan prve klase.
Tamo sam bio nesto vise od 5 mjeseci.Prekomanda : Glavna vojna bolnica,Sarajevo.

U Bijeljini uglavnom je drustvo bilo dobro.
Nadam se da svima ide dobro!
Na vrh Go down
Leopard
Gušter
Gušter

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime13.01.13 18:55

Leopard (citat):
Komandir naseg voda je bio st.vodnik Penovski.Bio je kad-kad strog,ali uglavnom okej.
Kamandant cete nam  je bio Ramiz Scuk,mislim da ja tada imao cin : Kapetan prve klase.
Tamo sam bio nesto vise od 5 mjeseci.Prekomanda : Glavna vojna bolnica,Sarajevo.

Proslo je prilicno dugo vreme od kad sam tamo sluzio,pa se neke stvari zaboravljaju.
Godine 1988/89 nas komandant cete Ramiz Scuk je sigurno imao cin kapetana,a ne kapetana prve klase!
U to vreme u toj kasarni, kapetan prve klase je bio Rajic,koji je bio i komandant
Bataljona.Tada su za njega rekli da je on vec polozio ispit za cin „Majora“,samo sto
ga (tada) jos nije dobio sluzbeno.
Rajic je bio dobar covek!Imali smo dvije nedelje vojnu vjezbu (ne secam se mjesta) i ja
sam morao da strazarim nocu ispred vojnih kola.Kola su bila sa uredjajima radio veze
(razni relej uredjaji) a vrijeme je bilo hladno.
Rajic mi je rekao da mogu da ostanem unutra u kolima, a sam je spavao.
To mu nikad necu zaboraviti!
Nakon par dana,zamjenuje ga neki kapetan,serbin rodom iz okoline Peci(Kosovo).
Bila je noc i bilo hladno.Ja sam njemu nesto doneo i sednem unutra.
Nakon nekoliko minuta, naredi mi da izlazim van i strazarim ispred kola!
Pokvarena dusa,a moj zemljak!I kapetan Rajic je bio serbin ali je bio vrlo korektan,
prava dusa od coveka!

U to vrijeme bezbednjak je tamo bio Mladen Karan,mislim da je bio negdje iz Like.
Ne secam se dobro da li je bio cinom kapetan prve klase ili major.
Mafijozna faca,taj Karan.Mnogi su se plasili od njega.
Jednom sam bio kod njega i zatrazio da on naredi nasem starom vodniku, Penovskom,
da mi plati „Oslobodjenje“ i zagrebacki „Danas“,koje mi je on istog dana uzeo i pocepao!
Nakon sto je cuo od mene sto se desilo i doznao moj zahtjev,Karan se smijesio i rekao :
Napisi zalbu!Pa cemo da vidimo…
Kratko sam razmisljao i rekao mu: ma kaki ..urac,koja zalba!Pa nece vojska da daje
pravo vojniku i da „kazni“ st.vodnika za pocepanje novina!Jos jednom se smije i pusti
me da odem.

Od dobrih ljudi tamo u to vrijeme su bili i dva serbina,jedan stari vodnik prve klase,
ne znam vise kako se zvao, i drugi je bio vodnik Marinkovic,iz okoline Leskovca.
Nekoliko puta obojica su mogli da me „kazne“ (cesto bi se desetari zalili zbog mene),
i nisu me „kaznili“!

Kapetana Ramiz Scuk, cijenim posebno.
Jedno vrijeme me je non-stop atakirao.Najcesce zbog desetara(nekoliko njih),koje nisam moga da podnosim.
Nakon nekoliko nedelja on je primjetio da nisam takav,kako me opisuju ti desetari!
S`njim sam imao bezbroj zestokih politickih diskusija! Jednom, kad je bio dezurni, diskutirali smo nekoliko sati…Primjetio sam daje naivno vjerovao da je sve u redu,u Zemlji i u JNA!!Iako se vidjelo sta se sve sprema…!!
Bilo je to vrijeme „Jogurt-revolucije“…
Nakon moje obuke, Kapetan Scuk me je pitao : gdje hoces u prekomandu?!
Mislio sam,on me zeza!Nije me zezao,dao mi je da idem u Sarajevo(V.bolnica),tamo
gdje sam htjeo.
Danas,kada se toga sjecam,srdacno mu se zahvaljujem!I zelim da je ziv
i zdrav!

Isto tako zelim Kapetanu prve klase tj. Majoru Rajicu,zatim onom tadasnjem st.vodniku prve klase cije ime ne mogu da se setim i tadasnjem vodniku Marinkovic ?
Nadam se da su svi oni zivi i zdravi!

Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

BROJ POSTOVA: : 735
ČLAN OD: : 2012-05-21
DOB : 71

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91    Bijeljina 90/91 Icon_minitime13.01.13 19:30

Leopard (citat):
Kamandant cete nam  je bio Ramiz Scuk,mislim da ja tada imao cin : Kapetan prve klase.

Leopard, dobrodošao na forum. Ja sam generacija ´79g. iz Bijeljine. Penovski je bio zadužen za naš vod i tada je imao
čin mlađeg vodnika. Nije nešto gušio, manje - više  korektan. Bio je prilično zatvoren a i mlad, pa smo mu neke "ispade" odbijali
na mladost i manjak iskustva.. Laughing
Pozdrav  cheers

Na vrh Go down
pedja 70
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 12
ČLAN OD: : 2012-12-29
DOB : 54
M(j)esto Bratunac

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime13.01.13 20:31

ja mislim da su te generacije 88-89 bile bas ono na udaru i da se tu sve lomilo
Na vrh Go down
Leopard
Gušter
Gušter

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime18.01.13 21:33

missar (citat):
Leopard, dobrodošao na forum. Ja sam generacija ´79g. iz Bijeljine. Penovski je bio zadužen za naš vod i tada je imao
čin mlađeg vodnika. Nije nešto gušio, manje - više  korektan. Bio je prilično zatvoren a i mlad, pa smo mu neke "ispade" odbijali
na mladost i manjak iskustva.. Laughing
Pozdrav  cheers

Pozdrav missar,i dobro vas nasao.
Ma nije Penovski bio los covjek.Naprotiv.
A i moj slucaj sa njim nije ni vazan.U stvari,nakon konflikta sa njim, slucajno sam cuo njega kako prica nekom drugom oficiru, kako je njega tog jutra zena nervirala!Covjek bio nervozan zbog zene,i naidjem ja sa novinama u ruci…
Inace,sa njim nisam imao drugih konflikata,ni prije, ni poslje toga.
U nasem vodu,kao i u drugim,bilo nas je svakakvih.Sjecam se Jednog vojnika,koji je bio dobar decko,ali je imao manu,sve sto je radio,uradio je lagano.Po prirodi je bio takav.
Neki put bi nam „ubio dusu“,jer smo radi njega ostali posljednji na red za rucak ili
veceru!U takvim slucajevima,Penovski bi mu prisao i odnosio bi se sa njim kao da mu je taj vojnik bio iz blize rodbine,odnosio se sa njim vrlo ljudski!Neki put bi nam rekao,idite pomognite mu…
U takvim slucajevima,trebalo je samo biti normalan covjek,i ne bi mogao da ne postujes
takvog st.vodnika.

Pedja70 je u pravu.
88-me,nekoliko od nas je tamo bilo na udaru!
Bio jednom neki sastanak oficira i nas vojnika.Ustaje jedan vojnik i hoce nesto da kaze,
ali ne moze da se izrazi,jer place!!Nekako se smirio i pricao kako mu je netko nametnuo
nekoliko metaka u njegovo oruzje!!I on za malo ubio svoga druga!!

Nekoliko dana kasnije bili smo na terenu(vjezbe)!Jurili su nas, ono cijeli dan…
U vece idemo mi kod naseg satora, stavili smo tamo oruzje i isli da veceramo.
Sutra dan, nestala jedna puska u nasoj grupi!!Tri-cetri sata poslje,nadje se puska,jedno
ceterdesetak metara dalje od naseg satora!Stvar je bila jasna,ta “Akcija” sigurno nije bila planirana bas odozgo.
Zasto bas tom vojniku??
Zato sto se taj vojnik otvoreno suprostavio nacionalistima,bili to vojnici ili staresini.

Ruzne su takve stvari.I nije ovdje bila rijec o jednom abnormalnom pojedincu-vojniku,koji bi pokusao nekom ukrati pusku, rijec je o grupi koja je mislila nenormalno!

Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime18.01.13 23:14

Leopard, pomislio sam da si nas već zaboravio.. Laughing U kom ste paviljonu spavali, koja četa ako se sećaš. Da li je u
tvoje vreme u kasarni bio i Marković ( tada je bio mlađi vodnik zajedno sa Penovskim u mom vodu). Meni je tada bio starešina i
Marinković Jovan , stariji vodnik I klase. Ljudina, mnogo mi je pomogao. Miran , uvek sa osmehom, nikad ga nisam čuo da povisi
ton. Da nije bilo njega, ko zna kako bi se moja "vojnička priča" završila. Da li ste držali stražu u Patkovači? Za početak toliko, nisam
valjda preterao sa pitanjima... Laughing
pozdrav cheers
Na vrh Go down
Leopard
Gušter
Gušter

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime19.01.13 11:21

missar (citat):
Leopard, pomislio sam da si nas već zaboravio.. :lol:U kom ste paviljonu spavali, koja četa ako se sećaš. Da li je u
tvoje vreme u kasarni bio i Marković ( tada je bio mlađi vodnik zajedno sa Penovskim u mom vodu). Meni je tada bio starešina i
Marinković Jovan , stariji vodnik I klase. Ljudina, mnogo mi je pomogao. Miran , uvek sa osmehom, nikad ga nisam čuo da povisi
ton. Da nije bilo njega, ko zna kako bi se moja "vojnička priča" završila. Da li ste držali stražu u Patkovači? Za početak toliko, nisam
valjda preterao sa pitanjima... Laughing
pozdrav

Pozdrav missar.
Nema problema sto pitas.Odgovoricu ono sto znam.
Koliko se ja sjecam,kad se ulazilo u kapiju kasarne, idujuci pravac piste,na lijevoj strani su bile tri zgrade gde su spavali vojnici,treca je bila preko piste(lijevo).Ja mislim da smo mi bili u drugoj,u svakom slucaju nismo bili u trcoj i bili smo blizu piste.Ulazeci od kapije,idujuci u pravac piste, odmah iza nase zgrade (lijevo)je bila biblioteka,vrlo dobro snabdevana za tako malo mjesto.
Mislim da smo bili druga ceta,ali nisam potpono siguran.Bili smo drugi vod u svakom slucaju.Kako rekoh,komandir nase cete je bio Kapetan Ramiz Scuk.
A Komanda Kasarne je bila na desnoj strani piste.

Taj Markovic je svakako bio tamo u moje vrijeme,mozda cak i u nasoj ceti.
Ja nikad nisam ima nesto sa njim.Samo se sjecam kako su drugi pricali o njemu…
Pricali su pozitivno o njemu,to se sjecam.

Onaj Marinkovic ,na koga ja mislim, imao je dvije zvezdice i bio vrlo mlad.
Tako da je "vas" Marinkovic,sigurno bio neki drugi.
U Patkovaci su drugi drzali strazu,a ja nikada!Hvala Bogu.
Strazario sam samo kad-kad,kada smo bili na terenu.

Bas bih voleo da se javi neko od tih staresina.Kad-kad se pitam,sta je postalo od njih?
Znas sto bi bilo najzalosnije, prema mojem misljenju?!
Najzalosnije bi bilo ako je neko od tih cestitih ljudi,koje sam gore spomenuo,sticanjem okolnosti
pravio zlocine u ratu!!
Znas,kad se pobudali situacija,pobudale i oni normalni,cestiti ljudi!
Sigurno da je tako nesto vrlo zalosno!
U nenormalnoj situaciji je vrlo-vrlo tesko ostat normalan.

Na vrh Go down
devetar_cokulić
Gušter
Gušter
devetar_cokulić

M(j)esto Negde u Banatu

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime04.02.13 12:25

Kad sam ja bio 90/91 Penovski je bio stariji vodnik prve klase u relejnoj četi.
Šćuk je bio kapetan (sad da li I klase,ne znam) I komandir telefoncima,a Rajić komandant bataljiona i postao major.
Na vrh Go down
Leopard
Gušter
Gušter

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime04.02.13 20:59

Ma jasta Ba,i u moje vrijeme je Penovski bio Starivodnik prve klase.Godine prosle,pa rade svoje.

Nadam se da ce se javiti neko iz moje generacije.Mnogima sam zaboravio ime,ali
vecina su bili dobri drugovi.
U nasem vodu naj talentirani je bio jedan cernogorac,ako se ne varam prezivao se Raketic.
On je imitirao svakoga.Pukli smo od smijeha kada je imitirao jednog debelog st.vodnika prve klase iz susjedne cete.Jednom,dok je Raketic njega imitirao,ovaj ga cuje!Samo se nasmijao i nije mu se revansirao,barem ne u nasem prisustvu.

Jedan drugi iz naseg voda se prezivao Bejic,negdje iz Slavonije je bio.
Taj je jednom pobjegao kuci za vikend.Kada se vratio,zvali su nas na sastanak.Hajde da cuju,
sta misle vojnici,dali da se Bejic kazni ili ne?
Ma jok Ba,svi smo bili protiv kazne.
Ali ono,ako jos jednom gresi,da se kazni i za prvu gresku. Laughing

Na vrh Go down
berno
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-03-09
DOB : 55

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime09.03.13 22:10

Pozdrav svima na Forumu!! Bio sam decembarska klasa 88g. u Bijeljini VP 2917/14 Samostalni telefonsko linijski vod,,komandir je bio kapetan Scuk Ramiz a njegov zamjenik vodnik Milanovic Milan u vodu je bio jos jedan podoficir po cinu stariji vodnik kojeg sam vidio samo par puta jer je u to vrijeme bio na lijecenju od alkohola! Komandant btaljona je bio kapetan prve klase Predrag Rajic a komandant garnizona-kasarne pukovnik Vojislav Babic. Kapetana scuka i vodnika milanovica pamtim samo po dobrome,,kapetan Rajic je bio kako bi se reklo oficir od glave do pete ,,ambiciozan predan karijeri,,dosta stog a istovremeno i razuman.tu U bataljonu su bile jos tri cete /11/12/13.. Onaj ko je bio radio-relejnoj ceti/12 sigurno je zapamtio jednog od najstrozijh oficira,kapetan Kuralic Dzemal .Oficir bezbjednosti je bio kapetan prve klase Mladan Karan , jako strog,,pravi psiholog,,o njegovoj karijeri sam saznao kasnije od pa do! posto nisam bio regrutovan za vezistu poslije 2 mjesesca i 22 presao u pozadinu a tamo kako bi se reklo kao na odmoru! Komandir kapetan prve klase vladimir Jovic, Neko kratko vrijeme sam proveo u tehnickom vodu tj. u tehnickoj radionici (popravljao induktorske telefone) komandir voda je bio porucnik Galovic Darko ,,rado se sjetim zastavnika Grguric Josipa i vodnika Fazon Zatka ! kasnije sam presao u intedantski vod kod po meni najboljeg zastavnika Marinkovic Jovana i zastavnika Savic Nedje. Cijeli vojni rok sam proveo u Bijeljini. Nakon 22g tj. 2011 sam otisao u Bijeljinu i moram priznati da sam se jedva snasao da nadjem kasarnu,teren oko kasarne se uveliko promjenio. Ulaz (gdje je bila prijavnica) nepostoji,,sad je glavni ulaz tamo gdje bio ulaz za motorna vozila,,gdje je bio teren za sportske aktivnosti izgradjena crkva a ko se sjeca gdje je bila stolarska radionica sada je zgrada granicne policije! Kasarnu sada koristi profesionalna vojska, Mene su pustili da udjem i bilo mi je drago da ponovo razgledam puno toga po kasarni i prisjetim se nekih trenutaka koje sigurno imamo svi koji smo tamo bili. Bilo bi mi drago da se javi neko iz moje generacije ili bilo ko ko je bio tamo priblizno generaciji 87..88.89..90 pozdrav svima

Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91    Bijeljina 90/91 Icon_minitime09.03.13 23:10

berno, dobro došao na forum. Ja sam služio u Bijeljini januarska 1979g. VP 2917/13. Drago mi je da si na forumu, mada nismo
ista generacija.Kasarna nam je bila ista, više nego dovoljno za druženje.. Laughing .Stariji vodnik I kl. Jovan Marinković , je u to vreme
bio zadužen za naš vod. Za njega mogu reći samo jedno, najbolji čovek ,koga sam ikada upoznao. Puno mi je pomogao i
zahvalan sam mu na svemu. Znači, Marinković je ostao u kasarni posle mene i postao zastavnik. Pamtim i Savića, iako on nije bio
nama nadređen. Isto sam ostao čitav rok u Bijeljini, nisam otišao u prekomandu.Shvatio sam da je nekadašnji KPS, sada glavni ulaz.
Kažeš da su te pustili u kasarnu, pa to je fenomenalno. Eto mene u maju u Bijeljini da posetim kasarnu, nakon toliko godina.. Drago
mi je da si na forumu, da se družimo i prisećamo tog, ne uvek lakog ali ipak lepog vremena.
pozdrav cheers
Na vrh Go down
berno
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2013-03-09
DOB : 55

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime10.03.13 10:36

Zdravo missar! Meni je takodje drago da sam nasao ovaj Forum,,nadam se da cu na ovoj nacin i pronaci neke ljude koje sam tamo upoznao a isto tako i dopisivati se s onima koji su sluzili vojni rok u istoj kasarni!! Ti i ja smo imali istog komandira o kojem obojica imamo visoko misljenje. Puno sam razgovarao sa zastavnikom Marinkovicem ,,pricao mi je odakle je rodom ,,znao sam gdje stanuje (blizu kasarne ,nedaleko od prijavnice,,ta zgrada vise nije tamo) U istoj je stanovao i zastavnik Savic ,,on mi je bio komandir magacionog odjeljenja,,jako dobar covjek,,volio je popiti tj. nije se odvajao od flase.bio je dosta uticajan,, svi magacini su bili pod njegovom kontrolom. Prvo sto mi je rekao bilo je to ako neko udje u magacin bez obzira na njegov cin mora da pljesce rukama i zvizduce,,ako plesce rukama nemoze nista uzeti ,ako zvizduce nemoze nista pojesti! Brzo sam se uvjerio sta mi je ustvari htio reci,,vec tada neke stvari su djelovale kao rastimovani orkestar! Imao sam dobar odnos sa civilnim licima koji su radili u kasarni mozda su neki bili u vrijeme kada si ti bio tamo ,,alic ,,zvali smo ga Aljo u intedanskom servisu je radio ,,Davidovic Dragan,,Savo Trifkovic i jos neki. Nadam se da ce ti poci za rukom ako odes tamo da te puste unutra ,,meni je uspjelo najvise zahvaljujuci granicnoj policiji ,,prvo sam se obratio njima !! Lijep pozdrav ,,ako imas nekih pitanja ili bilo ko drugi rado cu odgovoriti ono sto znam ,,

Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime11.03.13 14:05

berno (citat):
Nadam se da ce ti poci za rukom ako odes tamo da te puste unutra ,,meni je uspjelo najvise zahvaljujuci granicnoj policiji ,,prvo sam se obratio njima !! Lijep pozdrav ,,ako imas nekih pitanja ili bilo ko drugi rado cu odgovoriti ono sto znam ,,

Računam na tvoje "iskustvo", koje će mi , nadam se pomoći da nakon toliko godina, prošetam kasarnom... Very Happy
Čemu služe drugovi , nego da pomognu kad treba..... zar ne?  Laughing
cheers
Na vrh Go down
Gligor
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 58
ČLAN OD: : 2013-03-13
DOB : 110

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime13.03.13 21:42

Bijeljina 87/88, radiorelejac, komandir voda st. vodnik Gojko Vukajlovic, kapetan Branko Koprivica. Ramiz Cuk je bio kapetan prve klase, ljudina. Pozdrav svima, s nekima ovdje sam bio tamo u isto vrijeme.
Na vrh Go down
gušter85
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 17
ČLAN OD: : 2015-06-23
DOB : 64
M(j)esto Zagreb

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime23.06.15 19:01

Gligor (citat):
Bijeljina 87/88, radiorelejac, komandir voda st. vodnik Gojko Vukajlovic, kapetan Branko Koprivica. Ramiz Cuk je bio kapetan prve klase, ljudina. Pozdrav svima, s nekima ovdje sam bio tamo u isto vrijeme.

pozdrav svima na forumu, ja sam služio JNA 1985 u Bijeljini, radio relejac, komandir voda mi je bio st. vodnik Gojko Vukajlović, a u to vrijeme komandir drugog voda u rr četi je bio (tada poručnik)  Branko Koprivica ....zaboravio sam kako nam se zvao kapetan (bio je iz Crne gore možda Petković ??)koliko se sjećam M. Karan u to vrijeme nije bio" bezbednjak", nego je bio komandir čete sa činom kapetana...komandant garnizona je bio pukovnik Dušan Vukajlović,

a bezbednjak je bio ako se ne varam major Đilas?
Na vrh Go down
gušter85
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 17
ČLAN OD: : 2015-06-23
DOB : 64
M(j)esto Zagreb

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime23.06.15 19:26

gušter85 (citat):
Citat :

mi gušteri smo "niža klasa " od đombi, koji su imali poseban status, a to su oni koji nisu išli u prekomande, npr. na čuke kao mi radio relejci, nego su imali raspored u raznim službama u garnizonu..i  mi gušteri smo ih morali uvažavati...

tako kada sam jednom bio pomoćnik dežurnog..znači sa požarnim sam na hodniku od pola noći do 5,30 kada je bilo ustajanje i onda dođem na jednu ideju...kada je preko zvučnika sviralo ustajanje đombe su se obično onako frajerski izležavali u krevetu ..dogovorim se sa ovim vojnikom na hodniku i on onako strogim glasom kaže: "vojniče, jesu li svi ustali ?" "jesu druže kapetane "...he, he možete zamisliti kakav je lom nastao u spavaonici kada su naglavačke skakali , a poslije sam se jedva izvukao ,...

..jedan od kanala nabave pića bio je prolaz kroz žicu lijevo od sportskih terena, tamo je bila nekakva mala trgovina u blizini , a pili smo npr. preko vikenda u kabinetima za nastavu
Na vrh Go down
BN28081984
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2018-04-30
DOB : 63
M(j)esto Beograd

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Pozdrav   Bijeljina 90/91 Icon_minitime07.05.18 13:34

Pozdrav svim bivšim pripadnicima JNA i posebno pripadnicima 317. puka veze, gde sam bio starešina u vreme kada ste bili na odluženju vojnog roka.

ivo72 voli ovaj upis

Na vrh Go down
krempi
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-11-05

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime24.05.18 10:35

kako cujem porucnik branko koprivica je poginuo u ratu.inace sam sluzio decembar 85.vp2917/12 prva zgrada prvi sprat.
Na vrh Go down
BN28081984
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2018-04-30
DOB : 63
M(j)esto Beograd

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Branko Koprivica   Bijeljina 90/91 Icon_minitime24.05.18 11:52

krempi (citat):
kako cujem porucnik branko koprivica je poginuo u ratu.inace sam sluzio decembar 85.vp2917/12 prva zgrada prvi sprat.
Veliki pozdrav i nadam se da nosiš lepe uspomene iz Bijeljine. 
Na žalost Branko Koprivica je poginuo negde pred kraj rata u BiH.
Na vrh Go down
Sponsored content

Bijeljina 90/91 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Bijeljina 90/91   Bijeljina 90/91 Icon_minitime

Na vrh Go down

Bijeljina 90/91
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Bijeljina 1979/80 g.
» Bijeljina VP
» Bijeljina 2917/19
» Halilovic Izet Bijeljina St.Vodnik I klase (1985)