FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
E za ovu sam naljepnicu posebno vezan. 30. Jugoslavenske omladinske igre u Zrenjaninu. Sudjelovalo je oko 500 takmičara iz cijele Jugoslavije a Vinkovci su predstavljali Hrvatsku. Sjećam se da je bilo ekipa iz Tuzle, Đakovice, Ohrida, Beograda, Maribora.. Natjecali smo se u 8 različitih sportova a mi smo bili 1.ekipno u streljaštvu a ja sam bio drugi pojedinačno. 7 dana dobrog druženja i zabave.
Zoran I and goran9030 vole ovaj upis
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 24.09.21 10:24
Zelo zanimiva knjiga, pravni pripomoček star več kot 130 let. Knjiga je polna različnih vzorcev tožb, oporok, pritožb. Kot zanimivost sem izbral tožbo, ko ena od strank, potem ko je zamenjala konja, ugotovila, da je ta konj bolan. Stranka pa zahteva, da sodišče razpiše ogled na katerem se naj ugotovi, da je konj bolan. Danes se takšni spori rešujejo malo drugače, samo bistvo pa ostaja tudi po več kot 130 letih, isto.
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 11.10.21 23:17
Tanjga kasnije igrao za prvaka Evrope C.Zvezdu
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6767 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 13.10.21 6:31
Da, tako je. Prošle godine viđao sam ga u Novom Sadu. Dolazio u banku gde sam obezbeđivao pa sam ga video uživo. Skoknuo iz Italije, da nešto obavi na blic a Mi svi, pa kako je, kako Mihajlović i slično...
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6767 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 13.10.21 6:36
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 59 Đakovo
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 23.11.21 23:55
[You must be registered and logged in to see this image.] Pjesma Grigora Viteza, skan iz moje čitanke za prvi razred osnovne škole, "Sunce na prozorčiću"
_________________ In medias (t)res...
VP 2033, PORUCNIK and Doktor Živago vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 23.11.21 23:56
[You must be registered and logged in to see this image.] Kad vidim ovu sliku, uhvati me nostalgija za Travnikom...
Zoran I and Doktor Živago vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 27.11.21 0:34
Imao sam i ericsson onaj udesno. Nokia mi se vise svidjala pa sal je i sacuvao.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 27.11.21 16:57
Ja te sve stare stvari čuvam, ni sam ne znam zasto. Valjda draga uspomena. Imam i zbirku starih maraka i razglednica koje cu isto postavit na Forum. Da se vratim na telefone. Najdraža mi je bila Nokia a sada je to Samsung. Sta ceš, vremena se mijenjaju.
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 27.11.21 22:25
Ja valjda jedino salvete nisam skupljao. Puno toga je jednostavno nestalo u vihoru vremena i žao mi je nekih stvari jer sam si dao dosta truda da napravim neku zbirku, a onda je to zbog nekoga ili nečega isparilo. Telefone definitivno nisam skupljao i ne planiram. Čak su mi i teret, a opet ako samo izađem u dvorište bez mobitela, nekako se čudno osjećam. Danas imam jedino zbirke starog novca i zbirke poštanskih markica. I jedna i druga zbirka vape za preslagivanjem i uređenjem, ali za sada nemam vremena za to. Isto kao i moja biblioteka kod koje sam uspio popisati cca nekih 450 naslova, i onda je moja deblja polovica odlučila brisati prašinu sa polica i sve ih "presložila" pa sad moram iz početka - a po mojoj procjeni ima tu možda i preko 1500 knjižica raznih veličina i naslova.
Doktor Živago voli ovaj upis
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 11:13
Moj starejši sin zbira starejše fotoaparate. Hrani jih v posebnih vitrinah. Na sliki je ena izmed vitrin. Mogoče kot zanimivost še to, sin se ukvarja s fotografijo (ljubiteljsko) in sicer črno belo fotografijo ali tudi nekoliko manj barvno fotografijo. Ima sicer tudi digitalca, kjer je samo eden od objektivov vreden več kot 1,5 k EUR. Pa pravi, da digitalna slika ni tisto kar da črno bela fotografija. Če mi bo dovolil bom prikazal nekaj njegovih črno belih slik. Moram ga pohvaliti, pa ne zato ker je moj sin, temveč zato, ker je za veliko teh slik dobil posebna priznanja. Pa da se razumemo, to ni "biznis". S tem se baviš ljubiteljsko, zaslužil pa nič pri tem, so samo stroški. In to visoki.
PORUCNIK, šole, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 13:02
arcibald01 (citat):
Moj starejši sin zbira starejše fotoaparate. Hrani jih v posebnih vitrinah. Na sliki je ena izmed vitrin. Mogoče kot zanimivost še to, sin se ukvarja s fotografijo (ljubiteljsko) in sicer črno belo fotografijo ali tudi nekoliko manj barvno fotografijo. Ima sicer tudi digitalca, kjer je samo eden od objektivov vreden več kot 1,5 k EUR. Pa pravi, da digitalna slika ni tisto kar da črno bela fotografija. Če mi bo dovolil bom prikazal nekaj njegovih črno belih slik. Moram ga pohvaliti, pa ne zato ker je moj sin, temveč zato, ker je za veliko teh slik dobil posebna priznanja. Pa da se razumemo, to ni "biznis". S tem se baviš ljubiteljsko, zaslužil pa nič pri tem, so samo stroški. In to visoki.
Gdje nabavlja repromaterijal?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 15:18
PORUCNIK (citat):
Gdje nabavlja repromaterijal?
Večino na netu, nekaj od sebi enakih.
Jaz sem zadnjič na sejmu kupil polaroid. Potem pa sem na netu nabavil še film (papir) za aparat. Papir je bil 3 krat dražji kot aparat. In to ena kaseta v kateri je 8 kosov papirja. Kvaliteta slike pa je tako bolj slaba.
PORUCNIK voli ovaj upis
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15071 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 15:31
Ne skupljam ništa!
Gledam kako da raskrčim i ovo što imam.
pera84 voli ovaj upis
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 15:34
VBČ (citat):
Ne skupljam ništa!
Dje me nadje!
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15071 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 15:44
To valjda dolazi s godinama da ljudi skupljaju sve i svašta. Na koncu sve ionako završi u kontejneru za smeće, kad nasljednici raskrče
Pa bolje onda živjet bez onog što kupi prašinu bezveze.
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 15:52
VBČ (citat):
Ne skupljam ništa!
ebay, sve se kupuje
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 16:06
VBČ (citat):
To valjda dolazi s godinama da ljudi skupljaju sve i svašta. Na koncu sve ionako završi u kontejneru za smeće, kad nasljednici raskrče
Pa bolje onda živjet bez onog što kupi prašinu bezveze.
No ni čisto tako, kje bo kaj končalo ko mene ne bo več, mi je res vseeno. vendar ima zbirateljstvo svoj čar, posebej še, če se zbirajo stvari, ki so nekoliko več vredne. Imam kolega, ki je numizmatik, ima srednjeveške kovanca, ki jih hrani v trezorju banke. Teh kovancev sigurno nihče ne bo vrgel v smeti. Vrednost kovancev je, po moji oceni, najmanj za dva Mercedesa, višjega cenovnega razreda. In to je samo del njegove zbirke. Tudi za znamke bi lahko kupil dober avto.
Da o zbirateljih slik ne govorim.
In da ne nakladam naprej. Danes pametni nalagajo premoženje v zbirateljstvo. Posebej še bogati Rusi. Bil sem priča, ko je Rus kupil za 15.000 EUR medaljo. In mislim, da je to boljša naložba kot v sumljive ali dvomljive delnice.
Sicer pa, kakor je komu všeč. Zbiraš kaj ali ne, veliko pomeni tudi veselje ko imaš neko zbirko, pa naj bo to samo stare ure. Imam več kot 100 žepnih ur, starih okoli 100 ali 150 let. Nihče od mojih tega ne bo vrgel v keson. že sedaj jih je mogoče prodati, s starostjo pa tem predmetom vrednost samo raste.
Kot tudi staremu vinu, n. primer. verjameš, da lahko buteljka vina stane tudi nekaj 10 tisoč EUR?
mirko bratuš, šole, Zoran I, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 16:16
Citat :
Na koncu sve ionako završi u kontejneru za smeće, kad nasljednici raskrče [You must be registered and logged in to see this image.]
Jedna kamara nepotrebnog (dok ne zatreba) koju imam, ne vjerujem da ce zavrsiti u kontejneru. Nebi bilo pametno ni sa finansijskog stanovista. A ni zakonito. Ne skupljam u klasicnom smislu, vise se igram. Sve ostalo...
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 16:38
Da da..ja sam sličan tebi Pero..ali je to u društv.vlasništvu..mislim ta kamara nepotrebnog...
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 16:56
pera84 (citat):
Citat :
Na koncu sve ionako završi u kontejneru za smeće, kad nasljednici raskrče [You must be registered and logged in to see this image.]
Jedna kamara nepotrebnog (dok ne zatreba) koju imam, ne vjerujem da ce zavrsiti u kontejneru. Nebi bilo pametno ni sa finansijskog stanovista. A ni zakonito. Ne skupljam u klasicnom smislu, vise se igram. Sve ostalo...
Da se navežem še na to, potem pa bom zaključil. Če nekdo zbira in ga to veseli je to njegova stvar. Prav tako kot nikogar ne briga če nekdo ne zbira ničesar, sedi doma, pije pivo in gleda televizijo.
Nekdo misli, da tako vse konča v kontejnerju. Kot vem Pero zbira orožje. ker ga to veseli in za to ima vso pravico. In seveda dovoljenja. Verjetno zbira že dalj časa in ne kot mislijo nekateri, na stare dni. Pero še ni star. Zbirateljstvo s starostjo nima nobene zveze. Zbirajo že osnovnošolci, ali pa stari upokojenci.
In večina, da ne rečem skoraj nobena zbirka ne konča v kontejnerju. Perovo orožje zagotovo ne bo. Pa fotoaparati mojega sina tudi ne. Da omenim samo dvoje. Mogoče jih bo poklonil kakšnemu muzeju. Kdo ve.
Sicer pa je prav, da o tej temi ima vsak svoje mnenje. In tako naj tudi ostane.
pera84, mirko bratuš, šole, Zoran I, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 17:14
Da se i ja nadovezem bez da usmjeravam diskusiju u drugom pravcu. Jedna izreka iz "moje" drzave:
One man's trash is other man's treasure.
Smeće jednog čovjeka je blago drugog čovjeka.
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 28.11.21 20:02
Imam sve mobitele od početka,osim Duncall-a,Nokia 540 NMT,3210,3310,6610,Motorola klizni,Sony k700 inđekšn,Panasonic najmanji na svijetu,Samsunng y,pa dalje niz Samsunga smart sve generacije,Sony xperia mini,Huavei Redmi serije,pa zadnji Xiaomi MI 11 5G-onaj što prenosi Corona virus,čak i kolege na poslu nose masku kad pričaju samnom s udaljenosti 5 metara.
pera84, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 29.11.21 8:38
Nekoč smo praznovali na današnji dan.
goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 29.11.21 8:46
E, moj Mirko, puno toga je bilo nekad...puno dobrog, a zadesilo se nešto i loše...takav je život
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 29.11.21 9:43
mirko bratuš (citat):
Nekad je današnji dan bio najviše čekan baš ovdje u Slavoniji. Kod nas je to specifično zbog svinjokolje, a onda su se dani nemilice spajali. Koliko znam, čak je postojala i neka inicijativa da se pod nekim drugim nazivom taj datum "obnovi" kao neradni. Kad si rekao "dvadesetdeveti", nitko te nije pitao za mjesec. Od svega je na žalost, ostalo samo ovo: [You must be registered and logged in to see this image.] A kao dio teme i nostalgije... na današnji dan sam (smo) bili primljeni u Savez pionira, a kasnije u SSOJ. Sudjelovali smo u mnogim priredbama i predstavama. Ja još uvijek pamtim onu pjesmicu koju sam naučio za prijem u Pionire: "Bubnji, trube, zastavice, radost krasi svako lice. Radostan je, vedar đak pionirski prima znak..." itd itd
Tad smo bili mladi, zdravi i poletni i logično je da barem zbog toga sada osjetimo neki djelić nostalgije. Pa ako već i nove, a i naše stare generacije sada obilježavamo neke druge datume, iskoristit ću priliku da onima koji se ovog datuma sjećaju kao pozitivnog čestitam "Dan nostalgije" (nostalgije za bilo čime u vašem životu - da netko ne pomisli kako je ovo politički obojano).
VP 2033, šole and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Malo nostalgije 29.11.21 18:03
mirko bratuš (citat):
Jeste, ali danas nazalost [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!