FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Značke i Ordeni na Forumu

Go down 
+10
Pero™
alexandar
Matrix
East&West
Četni evidentičar
gospodine
Gringo
pukovnik
Stazio
VBČ
14 posters

Smatrate li da se na Forumu BPN JNA Značke PV kao i Ordeni dijele:
1. Previše
Značke i Ordeni na Forumu Vote_lcap10%Značke i Ordeni na Forumu Vote_rcap
 10% [ 3 ]
2. Više nego što bi trebalo
 10% [ 3 ]
3. U granicama normale
Značke i Ordeni na Forumu Vote_lcap59%Značke i Ordeni na Forumu Vote_rcap
 59% [ 17 ]
4. Manje nego što bi trebalo
 10% [ 3 ]
3. Premalo
 10% [ 3 ]
Ukupno glasova : 29

AutorPoruka
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15077
ČLAN OD: : 2009-05-01

Značke i Ordeni na Forumu Empty
KomentarNaslov komentara: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime15.08.14 22:40

Vaše mišljenje?
Na vrh Go down
https://jna-sfrj.forumbo.net
Stazio
Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 10:40

Neću komentarisati, neka bude: "Vox populi vox dei."  Very Happy
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2090
ČLAN OD: : 2012-02-29

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 11:35

Mislim da će anketa dati subjektivne rezultate jer onaj tko nema želi imati, a onaj koji ima njemu je malo. Takvi smo mi ljudi. Osobno mislim da bi Generalštab trebao sjesti i napraviti kvalitetnu analizu dodijeljenog, donijeti jasne smjernice za dalje i pitati personalca što on radi (uz dužno štovanje VBČ i njegove uloge te zasluga na forumu) jer takva pitanja su iz njegove domene rada.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 12:14

Svaka anketa je ispitivanje subjektivnog mišljenja. Što se Generalštaba tiče on je i dosad radio po
jasnim smjernicama i propisanim pravilima kojima su kontigenti odličja ograničeni, te jasno propisana procedura dodjele. Naravno da članstvo nema uvid u pozadinu dodjele, jer je to sve u domeni Generalštaba koji je ujedno i sam ograničen tim istim propisima.

No ponekad je dobro i čuti vox populi.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 16:10

Dijeli naravo i previše ordenja i značaka i previše činova tvz moderatora, počasnih ili savjetodavni...!!!
Sve to ne daje rezultate čak štoviše, smeta u diskusijama jer oni koji su jučer postali modovi sad počinju trenirati strogoću...pa koće diskusiju!!

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 16:31

Znam da ću opet dobiti nekoliko minusa (po običaju) ali jednostavno mi je to na duši, smatrama da svi trebamo biti jednaki kako bismo u toj multinacionalnoj zajednici opstali ovako se uvijek stvaraju neki klanovi ili lobiji koji samo štete i radu foruma ali primarno zdravoj diskusiji, po meni tu bi bili samo dežurni oficiri i njihovi pomočnici koji bi usmjeravali diskusiju ili počistili ono što ne vrijedi ali isključivo s činovima koje su zaslužili svojim radom tu!!
Ovako kolege pun je forum generala koji se baš i nisu pretrgnuli u diskusiji da ne rečem suprotno!!
Isto je s značkama i ordenima....pa tako nije bilo u JNA, sjetite se kako se teško zaradila značka....trebalo se doista isticati i biti iznad svih svojim ponašanjem radom zalaganjem znanjem......a ovako značaka kao ko pljeva a o oredinima da i ne govorim!!
Ovako se vjerojatno djele nekom logikom....ili možda zaslugom, vrijede li doista isti kriteriji za sve ili ima jednakijih među jednakima???
Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..

Gušter
Gušter
gospodine

BROJ POSTOVA: : 69
ČLAN OD: : 2014-04-15
M(j)esto Praha

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 18:05

Naravno da je previse ordena!

Stop tome.
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 21:35

gospodine (citat):
Naravno da je previse ordena!

Stop tome.

Tvoje "iskustvo" na Forumu i broj napisanih postova svakako garantuju da će komentar biti objektivan.

Gringo (citat):
... smeta u diskusijama jer oni koji su jučer postali modovi sad počinju trenirati strogoću...pa koće diskusiju!!

Ne slažem se sa tvojim navodima, nisam primjetio da se "trenira strogoća" a neko, valjda, mora da pazi na red i pravila Foruma.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 22:06

Od sto glasa ni glasa......
Zanimljivo.....
Rekao sam to i ponavljam nisu problem pravila, već onaj tko ih primjenjuje!!!
Ordenja su dobili i neki koji o JNA dogodovštinama i nisu baš previše napisali, već o nekim drugim temama npr, pčelarstvu .... To bi bilo kao da ja dobijem oreden ili značku a nisam napisao ništa posebno niti posebno smileno već tu i tamo kakvu upadicu ili šalu.....to je realnost a značka ili orden primarno bi se trebala dati kad netko udara JNA tematiku i iskustva ili doživljaje, slike priče..... znači JNA a ne kao kad sam ja išel u klet piti gemište ili sl.!!!
Ne znači da i ta tema nije zanimljiva ali nema veze s JNA a ordeni su ipak za vojne zasluge!!!
Ili sam ja to pogrešno shvatio???
kad bismo bili realni jedino Poručnik doista zaslužuje i orden i značku jer je o JNA napisao predivnih iskustava uz to iz drugog kuta koji je nama običnim vojnicima zanimljiv, naravno da tu ima još zaslužnih pojedinaca, ali eto spomenuh njega jer je najsvježiji!!!
Na poslijetku zašto bi se ti trebao slagati s menom ili ja s tobom to je moj kut ili način gledanja na stvari oko sebe, je li ispravan ilii logičan tko zna kad svi šute, ali je takav i ja se ga ne libim iznijeti, a zašto i ne bi???
Previše je ordenja i činova i to je gola istina, doista je djeleno i šakom i kapom pa je pomalo izgubilo i smisao!!!
Slabi je to Vox populi kad nitko ne želi ili se ne usudi reći svoj stav!
I naravno svi možemo iznijeti svoje viđenje ili primjedbe u smislu poboljšanja rada foruma pa se nadam kako će se još poneki uključiti!!

Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 22:28

Gringo (citat):
...
I naravno svi možemo iznijeti svoje viđenje ili primjedbe u smislu poboljšanja rada foruma pa se nadam kako će se još poneki uključiti!!

Naravno, zato je anketa i postavljena.
Što se tiče tematike, prošlo je skoro 30 godina, nekima i više, prisjećamo se doživljaja ali živimo svoje živote, imamo svoja interesovanja, družimo se. JNA nam je poveznica ali ne treba da bude isključiva tema ovoga Foruma.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 22:47

Gringo (citat):
Ordenja su dobili i neki koji o JNA dogodovštinama i nisu baš previše napisali, već o nekim drugim temama npr, pčelarstvu

Nitko nije dobio Orden za "pčelarstvo". Očito aludiraš na člana koji je za dobru temu o pčelastvu dobio Medalju.
Spomenice, Ordeni, Medalje i Značke su sve različite stvari.

Do sad, u više od pet godina postojanja foruma je dodijeljeno ukupno svega 10 Ordena.
Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

BROJ POSTOVA: : 1310
ČLAN OD: : 2014-01-18
DOB : 55
M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 22:48

Evo, sad sam zapazio tu diskusiju. Ja se u napred odričem svake značke, ordena i sličnog. Čak bi mnogo voleo, kad bi se mi mogli skinuti činevi. U stvarnosti nisam htio primiti ni čina razvodnika, pa bi se i virtualno bolje osječao, da sam bez čina. 

Ima svako mogučnost, da si odabere avatar i time je stvar dosta individualizirana. Neka imaju administratori neku oznaku, čin ili bilo več šta. A nije mi jasno zašto bi to mogli i oni, koji za to ne marimo i toga ne želimo. 

I, da sa počastnimi nazivima, ordenima i sličničnim običajno je tako, da idu onim nekoliko manje zaslužnima, umesto najviše zaslužnima.  Iznimke, kao uvjek, samo utvrđuju to pravilo.  

Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 22:55

Po mojem nije važan broj dodeljenih znački, medalja i ordenja, već kriterijumi prema kojima su dodeljeni i prema kojima će se dodeljivati u budućnosti. Kada se propišu jasni kriterijumi (možda i postoje, izvinjavam se nisam detaljno pregledao), neka priznanje dobije svaki koji uspe da se uklopi u njih. Pa makar (hipotetično) svaki član bio nosilac priznanja.

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 22:59

VBČ (citat):
Gringo (citat):
Ordenja su dobili i neki koji o JNA dogodovštinama i nisu baš previše napisali, već o nekim drugim temama npr, pčelarstvu

Nitko nije dobio Orden za "pčelarstvo". Očito aludiraš na člana koji je za dobru temu o pčelastvu dobio Medalju.
Spomenice, Ordeni, Medalje i Značke su sve različite stvari.

Do sad, u više od pet godina postojanja foruma je dodijeljeno ukupno svega 10 Ordena.

Nisam mislio decidirano, medalju značku orden..... to sam spomenuo jer sam se toga sjetio!!!
Eto bez loše namjere!!
Jedino da ih se dijeli previše....

Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 23:07

East&West (citat):
Po mojem nije važan broj dodeljenih znački, medalja i ordenja, već kriterijumi prema kojima su dodeljeni i prema kojima će se dodeljivati u budućnosti. Kada se propišu jasni kriterijumi (možda i postoje, izvinjavam se nisam detaljno pregledao), neka priznanje dobije svaki koji uspe da se uklopi u njih. Pa makar (hipotetično) svaki član bio nosilac priznanja.

Drago mi je da dijelimo mišljenje.

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 23:07

Uostalom anketa je i tražili ste mišljenje,....... ja sam ga iznio ne vidim razlog zašto ga sad želite demantirati??
Dokazati nešto ste željeli s tim postom anketom ??? kome?
Ako vas zanima mišljenje, ja sam kao i neki svoje iznijeli, a to ste tražili....?
Kasnije kad zaključate anketu razmislite o izrečenom a zaključak je ionako  samo u vašoj ingerenciji!!!

Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 23:11

Trenutno nas je 32 na forumu a 11 glasova je u anketi. Mislim da je i to nekakav pokazatelj.

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 23:12

pukovnik (citat):
East&West (citat):

Drago mi je da dijelimo mišljenje.

Ako ne postoji decidiran kriterij ili nije jasno definiran uvijek postoji mogučnost manipupacije, od strane administracije, a to u konačnici znači da je ipak previše ordenja podijeleno što sam i ja rekao malo drugačije!

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 23:19

Gringo (citat):
Uostalom anketa je i tražili ste mišljenje

Svima smo zahvalini za mišljenje, ali kad pričamo moramo vladati istom terminologijom.

Jedno je reći da se previše dijele odlikovanja, a nešto posve drugo reći da se previše dijele ordeni.

Kako sam već napisao, ne stoji da je previše ordena podijeljeno jer su svega osam članova foruma
nositelji ordena (dva člana su nositelji po dva ordena). To i ne čudi, jer je dodjela ordena ograničena
i kvotirana, a kriteriji visoki.

Zabuna nastaje kad se za medalje (za koje kriteriji nisu toliko visoki) misli da su u pitanju ordeni.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 23:36

Dakle evo statistike:

pored 10 ordena (8 nositelja)

dodijeljeno je ukupno:

4 redovne Medalje za VZ

i

5 jubilarnih Medalja u povodu petogodišnjice Foruma.

I ovo je nekima puno?! A forum postoji već 5 godina!!!
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
BROJ POSTOVA: : 2369
ČLAN OD: : 2011-04-23
M(j)esto Dalmacija i šire - PROM-3

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 23:41

Slažem se sa ovom dvojicom sa balkona iz Muppet showa - mislim na E&W i Pukovnika  lol! 
Glas dao i vidio ono što sam i mislio.

alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.08.14 23:47

Ne samo da moramo vladati istom terminologijom , vec definitivno treba u ovom slucaju izaci iz opstih okvira i IMENOVATI pojedince za koje smatrate da nisu zasluzni priznanja . Bilo kojeg od svih koje imamo.
Zasto da ne ......? Ako vec neko smatra da je bilo preterivanja , pristrasnosti ili manipulacije administracije u dodeli , neka kaze kada i u kom slucaju.

Verujem da cemo tada mnogo jednostavnije objasniti i pojasniti nedoumice ako ih ima.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 0:22

Što se manipulacije administracije tiče, ona je posve isključena. Administracija u cjelini nema nikakve veze s dodjelom ni ordena ni medalje. Ni sam Generalštab kao kolektiv nema uticaja na dodjelu.
I orden i medalju dodijeljuje isključivo Načelnik Generalštaba samostalno ili na prijedlog Generala i Admirala s četiri zvjezdice, s tim da oni to mogu predložiti samo jednom u toku kalendarske godine. A i sam Načelnik je ograničen na tri ordena i medalje u toku godine. A kako je svaka dodjela javna i obrazložena, bilo kakva manipulacija je posve isključena.
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 12:30

Načelnik Generalštaba je (odnosno bi trebao biti) samo krajnji izvršitelj dodjele. Prijedlog ide na komisiju koja ga procjeni i ako je u redu proslijedi Načelniku na potpis i dodjelu. U stvarnosti dodjela vojnih odlikovanja prolaze veoma dugi put u odnosu na civilna jer ima više razina koje moraju dati suglasnost.

Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 15:02

Ja neču da glasam, a video sam ovu anketu. 

Ja sam došao ovamo da se družim sa internetnim prijateljima, da popričamo ponešto iz vremena služenja, da popričamo i nešto što nema veze sa JNA...

Nisam došao zbog imaginarnih pluseva, značaka, ordenja statusa... Iako mi godi ako dobijem nešto pozitivno. Ali to nije moj primarni cilj. I ne ocenjujem drugih po tim stvarima. 

Tako neka vrh administracije odlučuje ko si šta zasluži. Meni je sve jedno.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 19:22

alexandar (citat):
Ne samo da moramo vladati istom terminologijom , vec definitivno treba u ovom slucaju izaci iz opstih okvira i IMENOVATI pojedince za koje smatrate da nisu zasluzni priznanja . Bilo kojeg od svih koje imamo.
Zasto da ne ......? Ako vec neko smatra da je bilo preterivanja , pristrasnosti ili manipulacije administracije u dodeli , neka kaze kada i u kom slucaju.

Verujem da cemo tada mnogo jednostavnije objasniti i pojasniti nedoumice ako ih ima.

Nema nedoumica jer ja niti znam prema kojim se kriterijima dijele ordenje i značke niti na to mogu utjecati, nekako mi se činilo da ih je previše ili da su dati olako, no sad vidim kako su to značke a ordeni manje, no ukupno ipak meni se učinilo previše a sad ispada da ih je premalo, pod olako sam mislio kao što sam naveo da bi to trebale biti vojničke teme i dogodovštine priče i zanimljivi događaji iz perioda JNA, ........ali može i drugo a zašto ne, ako je tako odlučeno???
Mislio sam JNA tematiku jer bi tako naveli i mnoge pasivne članove da se aktiviraju ili možda ispričaju koju zanimljivu priču asocirani nekom drugom pričom!!!!

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 19:26

I opet ne shvaćam zašto napadi kad ste dali anketu ja sam iznio svoje mišljenje, pa zar to nije cilj ???? ovako ispada da ja nekog napadam ili vas i vaše kriterije, doista ne shvaćam čemu to, pa ako netko iznosi svoj stav ili mišljenje a ono slučajno ima drukčiji kut gledanja ispada da vas napada, ja sam zapravo mislio da je previše i da je to vaš stav a ono ispda da ih je premalo ....?? onda je Puki i E&W u pravu, svima koji sudjeluju ili pišu tu bi trebalo dati nešto????

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 19:44

Ako bih rekao da na ovom forumu ima ljudi koji su napisali  stotinjak smislenih postova i da su u njima doista iznjeli svoje dogodovštine stavove strahove događanja iz JNA onda ne bih lagao!!  a sad npr uzmem sebe koji sam napisao i naljepio par tisuća postova no od toga nema skoro pa ništa vrijedno spomena to su uglavnom tako, šale asocijacije zajebancije čisto bez veze...... i sad zamislite da se meni da značka ili što drugo, doista bi bio apsurd svih apsurda!
Još sam k tome učinio i niz prekršaja forumskih pravila i bio baniran napravio duple nickove....ajme ljudi ni nabrojiti sam ne mogu sve grijehove!!!
Jer još jednom ću spomenuti za orden ili značku ipak treba učiniti puno puno više i smišljenije i odgovornije svojim primjerom treba biti odlika uzornog forumaša ili barem  virtualnog lika vojnika, znači nešto iznad prosjeka, svojim radom pisanjem treba uzdizati teme dati svoj obol u drugima i još podosta!
Eto toliko o ovoj temi od mene!!!

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 20:01

Gringo (citat):
Još sam k tome učinio i niz prekršaja forumskih pravila i bio baniran napravio duple nickove....ajme ljudi ni nabrojiti sam ne mogu sve grijehove!!!

Stav Gneralštaba je da se članu koji je amnestiran ili pomilovan otpisuju svi prijašnji "grijesi".
Što je prije bilo se uopće ne uzima u obzir, već se samo promatra ono nakon amnestije ili pomilovanja.
Amnestirani/pomilovani član može dogurati do administracije i samog Generalštaba, te čak dobiti i najveća odličja.
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 20:01

Gringo (citat):
I opet ne shvaćam zašto napadi kad ste dali anketu ja sam iznio svoje mišljenje, pa zar to nije cilj ???? ovako ispada da ja nekog napadam ili vas i vaše kriterije, doista ne shvaćam čemu to, pa ako netko iznosi svoj stav ili mišljenje a ono slučajno ima drukčiji kut gledanja ispada da vas napada, ja sam zapravo mislio da je previše i da je to vaš stav a ono ispda da ih je premalo ....?? onda je Puki i E&W u pravu, svima koji sudjeluju ili pišu tu bi trebalo dati nešto????

Anketa je tu da se čuju stavovi, zavisi od načina na koji se iznesu (da li izgleda konstruktivno ili kao napad). I nije ti upšte uzeto za zlo, nego više kao nepromišljenost jer nisi ni prebrojao odlikovane.
Pukovnik i Bata Nidža su skoro uvijek u pravu, svakome ko je aktivan, koristan i zapažen u pozitivnom smislu treba to staviti do znanja od strane administracije, bilo pohvalom ili nekom forumskom (virtuelnom) medaljom.  Very Happy

GRINGO (citat):
Ako bih rekao da na ovom forumu ima ljudi koji su napisali  stotinjak smislenih postova i da su u njima doista iznjeli svoje dogodovštine stavove strahove događanja iz JNA onda ne bih lagao!!  a sad npr uzmem sebe koji sam napisao i naljepio par tisuća postova no od toga nema skoro pa ništa vrijedno spomena to su uglavnom tako, šale asocijacije zajebancije čisto bez veze...... i sad zamislite da se meni da značka ili što drugo, doista bi bio apsurd svih apsurda!
Jer još jednom ću spomenuti za orden ili značku ipak treba učiniti puno puno više i smišljenije i odgovornije svojim primjerom treba biti odlika uzornog forumaša ili barem  virtualnog lika vojnika, znači nešto iznad prosjeka, svojim radom pisanjem treba uzdizati teme dati svoj obol u drugima i još podosta!

Za ovo ti dajem plus.

cheers

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 20:12

VBČ (citat):
Gringo (citat):

Stav Gneralštaba je da se članu koji je amnestiran ili pomilovan otpisuju svi prijašnji "grijesi".
Što je prije bilo se uopće ne uzima u obzir, već se samo promatra ono nakon amnestije ili pomilovanja.
Amnestirani/pomilovani član može dogurati do administracije i samog Generalštaba, te čak dobiti i najveća odličja.

Prema forumskim pravilima vjerojatno može, no prema mojim moralnim načelima i načinu gledanja svakako ne, jer to na poslijetku ne bi bilo pošteno niti prema meni, još manje prema drugima!!!

Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 20:15

Gringo (citat):
Ako bih rekao da na ovom forumu ima ljudi koji su napisali  stotinjak smislenih postova i da su u njima doista iznjeli svoje dogodovštine stavove strahove događanja iz JNA onda ne bih lagao!!  a sad npr uzmem sebe koji sam napisao i naljepio par tisuća postova no od toga nema skoro pa ništa vrijedno spomena to su uglavnom tako, šale asocijacije zajebancije čisto bez veze...... i sad zamislite da se meni da značka ili što drugo, doista bi bio apsurd svih apsurda!
Jer još jednom ću spomenuti za orden ili značku ipak treba učiniti puno puno više i smišljenije i odgovornije svojim primjerom treba biti odlika uzornog forumaša ili barem  virtualnog lika vojnika, znači nešto iznad prosjeka, svojim radom pisanjem treba uzdizati teme dati svoj obol u drugima i još podosta!

E ovakav post drugarske samokririke nisam pročitao od kad sam član foruma. Kolega od mene + kao kuća.  Very Happy

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 20:15

Stazio (citat):
Anketa je tu da se čuju stavovi, zavisi od načina na koji se iznesu (da li izgleda konstruktivno ili kao napad). I nije ti upšte uzeto za zlo, nego više kao nepromišljenost jer nisi ni prebrojao odlikovane.
Pukovnik i Bata Nidža su skoro uvijek u pravu, svakome ko je aktivan, koristan i zapažen u pozitivnom smislu treba to staviti do znanja od strane administracije, bilo pohvalom ili nekom forumskom (virtuelnom) medaljom.  Very Happy
 cheers 

Ma kad ti se nešto čini puno onda ne brojiš, ......osim ako nisu penezi lol!

Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 20:55

Gringo, u principu se slažem sa tim što si napisao.

Ali 

Smiri se, otvori jedno pivce ili šta več piješ.

Ne isplati se dokazivati i gubiti živce. Stvarno pobrini za svoje zdravlje i ima dosta drugih mesta na forumu kde možeš konstruktivno pisati. 

Ne mislim ništa loše, ne budi uvređen.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime17.08.14 21:02

Ali ja se ne živciram , najmanje zbog ovog a i zašto bi, ??? takav sam brate po celo telo !!!
Trebamo pokušati točno reći ono što govorimo, ne očekujući da naši prijatelji pogađaju značenje naših riječi. Umjesto čitanja misli svojih prijatelja, trebamo provjeriti jesmo li ih pravilno shvatili.
Kad pišem onda i pokušavam objasniti što i kako mislim ili osjećam, a za osječaje se ne ispričavam, jer bi se ispričavao za istinu!!!
A sad konstruktivno pisanje je relativan pojam to ti je kao i ono kad imaš proljev, ovisno s koje strane vrata WC se nalaziš!!!! lol! 

Ajde sad moram ići sutra me čeka prvi ciklus zračenja .....javim se   kad se vratim!!!!

Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime18.08.14 23:31

Vidim da nitko do sad nije primjetio da ipak fali dosta znački,ordena ili medalja koliko god bilo tko bio protivnik ili pobornik istih.Sad razmislite pogotovo oni koji su duže na forumu dali su najstariji forumaši zaslužili ikakvu medalju??Nadam se da ste shvatili na koga mislim a to su forumaši koji su služili JNA dok se neki nisu ni rodili a neki su krenuli u vrtić.Malo potražite te ljude po forumu koji su već u 60-tim(i više) godinama života a ipak još uvijek svjesni,idealnog pamćenja i u tim godinama imaju volju podijeliti svoja iskustva s nama.I dalje ostajem istog mišljenja da ima još itekako članova koji su zaslužili nešto od navedenog a ovi simpatični "starci" itekako.

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime18.08.14 23:40

Matrix (citat):
Vidim da nitko do sad nije primjetio da ipak fali dosta znački,ordena ili medalja koliko god bilo tko bio protivnik ili pobornik istih.Sad razmislite pogotovo oni koji su duže na forumu dali su najstariji forumaši zaslužili ikakvu medalju??Nadam se da ste shvatili na koga mislim a to su forumaši koji su služili JNA dok se neki nisu ni rodili a neki su krenuli u vrtić.Malo potražite te ljude po forumu koji su već u 60-tim(i više) godinama života a ipak još uvijek svjesni,idealnog pamćenja i u tim godinama imaju volju podijeliti svoja iskustva s nama.I dalje ostajem istog mišljenja da ima još itekako članova koji su zaslužili nešto od navedenog a ovi simpatični "starci" itekako.

Ako duhovni tvorac ovoga foruma nema ni ordena ni medalje, već samo spomenicu koja mu po automatizmu pripada kao i svim
vetranima prvog dana, šta je se čuditi što ih neki "stari" pripadnici JNA nemaju? Ni bivši ni sadašnji Načelnik GŠ nema ordena, pa žive.
Oni koji su ga dobili su ga sigurno dobro zaradili, a svatko ko ga zaradi će jednom doći na red. Očigledna nestašica ordena (tko ono reče
da ih ima i previše?) proizilazi iz kvotiranosti i godišnje se ne može dodijeliti više nego je propisano.
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime18.08.14 23:53

Pisao sam o starosnoj dobi nekih aktivnih forumaša t.z.v."staraca" koji će vjerovatno itekako zasluženo doći na red kad pravila koja su već pojašnjena budu dopustila ako netko nije dobro shvatio moj prethodni post.Ako sam što loše mislio ili ako je netko krivo protumačio nek još jednom pročita što sam napisao.
VBČ ti ionako nisi dobio niti jedan plus od onog zadnjeg kojeg sam ti ja dao pa ti evo jedan umjesto značke  Rolling Eyes 

bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2745
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 59
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime19.08.14 6:55

da nije preko interneta, čovjek bi pomislio da je to prava vojska, neka se dijeli ako ne šakom i kapom, onda neka se krene lopatom i bagerom, ni tada neće biti zadovoljnih

Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 372
ČLAN OD: : 2014-04-06
DOB : 54
M(j)esto kostolac

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime19.08.14 8:18

E ljudi ovde ti je bitno podsetiti se na vojnicke dane ,druziti se a i nauciti  od nekog  ili nekog posavetovati ,nasaliti se itd.A   ovi ljudi stariji koji su ohoho prosli svasta u vojsci  ,dobro se oni i drze sa nama mladjima, jer sede i do kasno na forumu, a i moses od njih dosta procitati a i videti i za pre  a i u sadasnjosti i buducnosti. Meni je drago neka i dobiju znacke,ordene.Brate pa i i  mi mladi dobijamo a bas nismo se nesto pretrgli.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime10.06.18 21:47

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6775
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime10.06.18 22:06

VBČ (citat):

[You must be registered and logged in to see this image.]
Ovi su se baš nakitili odličjima Very Happy
Na vrh Go down
gospodine
Gušter
Gušter
gospodine

BROJ POSTOVA: : 69
ČLAN OD: : 2014-04-15
M(j)esto Praha

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime11.06.18 0:58

Slobo i mi cemo tako ako budemo aktivni.
Na vrh Go down
Stanko1
Podporučnik
Podporučnik
Stanko1

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1905
ČLAN OD: : 2013-02-24
DOB : 75
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime13.06.18 7:47

Moram priznati da sam tek sada primijetio ovu temu i dao svoj glas, a on se poklapa s mišljenjem većine onih koji su glasali.
Ovaj forum vidim prije svega kao mjesto za ugodno druženje i razmjenu iskustava bivših pripadnika nekadašnje JNA, bez opterećenja ideologijom, nacijom, religijom i sličnim glupostima kojih ionako imamo previše u svakodnevnom životu. Način na koji je forum strukturiran po meni je vrlo dobar, a puno toga se može i naučiti od starih vojničkih drugara. Što se tiče Generalšataba, čitaj administracije foruma, po mojem mišljenju ona funkcionira besprijekorno, objektivno i nepristrano, u skladu s kriterijima i pravilima foruma. Dodjela odlikovanja i medalja je jedna od simpatičnih osobitosti ovog našeg okupljališta i ne vidim razloga da bude predmet osporavanja, tim prije jer je broj takvih priznanja u odnosu na ukupan broj registriranih forumaša zaista skroman.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6775
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime16.06.18 8:50

Sve po zasluzi. Naše je da pišemo, objavljujemo, komentarišemo i ponašamo u skladu sa opisom grupe. Nagrade i priznanja dolaze kao plod aktivnosti i to sve prate naše kolege u administraciji.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Značke i Ordeni na Forumu   Značke i Ordeni na Forumu Icon_minitime

Na vrh Go down

Značke i Ordeni na Forumu
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» PODMORNIČARSKE ZNAČKE...
» Značke in znaki v RV in PVO
» Bajkeri na forumu, jel' nas ima?
» Žene na forumu?
» CHAT na Forumu JNA